Voor het derde jaar Huiskamerconcerten op Wieringen
Uitgegeven op 02-10-2011 om 21:23  |  link  |  bewaar  |  print

WEST WIERINGEN - Wel eens de muziekinstrumenten van een jugband gezien en gehoord? Of een klavecimbel van dichtbij bekeken? Een harpiste tussen de bedrijven door routineus een gebroken snaar zien verwisselen? Dat, maar nog véél meer, kon afgelopen zaterdag gebeuren tijdens huiskamerconcerten op Wieringen.

Op drie locaties werd om twee, drie en vier uur een concert van een half uur gegeven.
In één van de huiskamers vertolkte "de Hokum Jugband" bestaande uit Merijn Volkers uit Hippolytushoef en Jacco de Wit uit Heemskerk vrolijke muziek van omstreeks 1930 uit het zuiden van de V.S. Op een andere locatie speelden de harpistes Colet Nierop en Marije Vijselaar van "duo Dyade" de sterren van de hemel.
Gevarieerde Frans-Italiaanse muziek uit de Barok werd ten gehore gebracht door de klavecinist Pieter Rijnja uit Alkmaar en de fagottiste Marjolein Wielinga die enkele jaren geleden samen het duo "Bassoncontinuo" vormden.


In kaasfabriek Klein Begin in Westerland speelde het duo Bassoncontinuo. Foto Iris Hos

Zowel de diverse muziekstijlen als de tocht van de éne huiskamer naar de andere zorgde voor veel afwisseling. De luisteraars werd geadviseerd om de route te fietsen. Omdat Westerland, Hippolytushoef en Westerklief niet ver van elkaar vandaan liggen was dat, met het mooie weer van de afgelopen dagen, geen enkel probleem. Maar ook met de auto was de route goed te doen.
Deze concerten werden voor het derde jaar gehouden en het aantal bezoekers komt dichtbij het maximum van 60 personen. Het bijzondere is dat alles zonder sponsoring gebeurt en dat er toch (semi) professionele musici willen optreden. De organisatie heeft al aangekondigd dat het volgend jaar op de eerste zaterdag van de maand oktober weer Huiskamermuziekdag zal worden. Zowel op Wieringen als daarbuiten begint het fenomeen bekend te raken. Wie dit jaar dus niet van deze muziek kon genieten, zal er volgend jaar zijn hart aan op kunnen halen.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop Fiat 500 bouwjaar 2014
€ 8.500,-

Toyota Rav 4 2.0 i Executive inklusief afleverkosten
€ 10.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Burgemeester Schellinger en 350 jaar De Jordaan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...