Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 23-09-2017 om 18:10  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde.
Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan Bert Loos.

Klik hier voor een overzicht van exposities en musea.maandag 25 september

Natuurbelevingsconcert

SCHOORL - Beleef de natuur om 10:30 uur op een bijzondere manier met een Natuurbelevingsconcert en aansluitend een stiltewandeling door de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer. Ervaar de heilzame invloed van de natuur waarin je op je eigen manier verbinding met de natuur kunt voelen. Violiste Martine Nijenhuis laat bij sfeervolle Keltische muziek beelden zien van het Kennemer duingebied.

De muziek in de hartstemming 432 Hz vult Martine aan met geuren, kleuren, natuurgeluiden en gedichten. Na afloop van dit ontspannende concert volgt de stiltewandeling onder leiding van de Schoorlse Duinengids. Na een aantal zintuigprikkelende opdrachten loopt de groep in stilte door de Schoorlse Duinen. Deze persoonlijke rijke en positieve ervaring in stilte is een mooi cadeau aan jezelf.

Kaarten zijn voor € 20,00 te reserveren via www.staatsbosbeheer.nl. De activiteit duurt 2 uur.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.maandag 25 september

AED/Reanimatiecursus

HOORN - Stichting Reanimatie Onderwijs Westfriesland geeft in het Westfriesgasthuis een nieuwe AED/Reanimatie cursus voor leken.

De cursus is van 18:50 tot 22:45 uur
Informatie op www.reanimatie-westfriesland.nl. Hier kunt u zich ook aanmelden (aanmelden niet via telefoon, maar schriftelijk).
0229236729 voor eventuele vragen.
Bent u aanvullend ziektekosten verzekerd, dan bestaat de mogelijkheid op teruggave lesgeld.

Deze cursus is ook op maandag 20 november.maandag 25 september

Openbare fractievergadering GroenLinks

DEN OEVER - GroenLinks Hollands Kroon houdt van 20:00-21:00 uur haar openbare fractievergadering bij De Zingende Wielen, Akkerweg 39. Zoals altijd zijn insprekers en toehoorders van harte welkom. Wij vinden het fijn om vooraf te weten wie er komen. Laat het even weten.

We bespreken de onderwerpen van de raadsvergadering van 28 september: onder meer de wijziging van een aantal bestemmingsplannen in Winkel, Hippolytushoef, Breezand en Lutjewinkel, wijziging van de legesverordening 2017 en de benoeming van een nieuwe griffier, mevrouw A. Verburg. Een vrouwelijke griffier dus, leuk!
Wil je iets anders bespreken? Dat kan natuurlijk ook.

Na het fractieoverleg is er een bestuursvergadering, maar die is alleen toegankelijk voor onze leden.
Actuele informatie over de activiteiten en standpunten staat op de website, op Facebook en op Twitter (@GLhollandskroon).maandag 25 september

Openbare fractievergadering VVD

ANNA APULOWNA - De VVD fractie heeft een openbare fractievergadering in het MFA, Verwachting 1. Het openbare gedeelte begint om 20:00 uur.

De inwoners van Hollands Kroon zijn in de gelegenheid om hierbij aanwezig te zijn.
Voor eventuele vragen kunt terecht bij de secretaris van de fractie Tjebbe Tip (06-51818361) en op hollandskroon.vvd.nl.dinsdag 26 september

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13:30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Liefhebbers kunnen op dinsdagmiddag vanaf 13:00 uur komen kennismaken (en een potje meespelen). Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.woensdag 27 september

Brei- en haakcafé

Handwerken goed voor de motoriek en concentratie

HIPP0LYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé is het tijd voor de sjaal en omslagdoek. Het materiaal varieert van sokken wol tot garen wat in mooie kleuren overloopt. Het resultaat is heel divers en het eindresultaat is een prachtige, persoonlijke kledingaccessoire voor de winter.

Naast deze uitdaging staan de beestachtige krukken op het programma. Of het nu gaat om een rendier, giraffe, schaap, struisvogel, muis, paard, beer, koe of konijn, ze zijn allemaal even leuk om te maken en te gebruiken of misschien is het wel een leuke kado tip voor de Sint en Kerstdagen. De dieren worden als hoes gehaakt en kunnen daardoor gemakkelijk gewisseld of gewassen worden. Wil je alvast beginnen, vergeet dan niet materiaal mee te nemen, de patronen zijn voorhanden.

Maar er zijn natuurlijk ook andere leuke patronen voor het najaar en winter, denk hierbij aan kerstballen en -decoratie of een paar warme sokken. Handwerken, of het nu breien, haken of een andere vorm is, geeft voldoening, je maakt een persoonlijke creatie, het stimuleert je hersenen en helpt de motoriek en concentratie te verbeteren. Al met al handwerken is gewoon leuk om te doen en geeft veel voldoening. Tijdens deze gezellige ochtend is het niet alleen kennis en ervaring delen maar ook nieuwe inspiratie op doen in de wereld van handwerken en gezellige contacten onderhouden.

Het brei- en haak café in het Dorpshuis te Hippolytushoef is van 9:30 tot 11:30 uur geopend.
De organisatie is in handen van Alie Kool, Gerdien Ottens en Jeannette Renooij. Kosten voor deelname bedragen € 5,00, dit is inclusief koffie of thee en een koekje.
Voor nieuwe deelnemers is reserveren niet noodzakelijk maar heeft wel de voorkeur. Reserveren kan via alie.kool@hotmail.com, telefoon 0227-593043 of 06-14989938.

De eerstkomende ochtend is op 25 oktober, met als gast een deskundige op het gebied van breien op een rondbreinaald en met verschillende kleuren patronen inbreien in het werk.woensdag 27 september

Fietsen over Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF - Vrouwen van NU fietst over Wieringen.

De start is om 13:30 uur vanaf de ALDI- parkeerplaats om ongeveer 20 -25 km. over Wieringen of eventueel over de korte Afsluitdijk te fietsen.
Aan het einde of tussendoor wordt even opgestoken om de inwendige mens te versterken.
Deelnemers uit Den Oever starten om 13:00 uur vanaf de parkeerplaats bij het Viking Info Centrum aan de Havenweg.

Wilt u mee fietsen?Kom dan naar de startplaats of neem voor vragen contact op met Tineke Groot, telefoon 0227-591341 of Joke Stoop, telefoon 0227-591840.woensdag 27 septemberSCHOORL - Frank Hoogvorst maakt met zijn Zonnetrein een rondrit door de Schoorlse Duinen. Iedere woensdag om 14:00 uur en iedere zondag om 13:00 uur vertrekt de Zonnetrein vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen.

Tijdens deze 1,5 uur durende rit vertelt Frank een aantal wetenswaardigheden over de duinen van Schoorl. Minder validen en ouderen kunnen op deze manier (weer) het duin beleven en de zilte zeelucht opsnuiven. Kaartjes zijn aan de balie verkrijgbaar voor € 10,00.

Meer informatie op www.zonnetreinschoorl.nl.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.woensdag 27 september

Maatschappelijke stagemarkt Regius College

SCHAGEN - Bent u een vereniging, instelling of organisatie die niet op winst belust is, waarbij inzet van vrijwilligers nodig is, geeft u zich dan op voor de maatschappelijke stagemarkt. Meer dan 500 leerlingen van het Regius College gaan binnenkort op zoek naar een leuke en interessante stageplek.

De maatschappelijke stage is in het leven geroepen om jongeren nog beter voor te bereiden op hun rol en bijdrage aan de samenleving. Door middel van de maatschappelijke stage willen we alle leerlingen kennis laten maken met vrijwilligerswerk en hen laten ervaren hoe het is om je in te zetten voor anderen.

Deze markt is van 14:00 tot 16:00 uur, in de aula van het Regius College, locatie Wilhelminalaan 4. Wilt u zich aanmelden, dan kunt u dit tot uiterlijk vrijdag 22 september doen via maatschappelijkestage@regiuscollege.nl. Hier kunt u ook terecht als u meer informatie over de markt wilt.woensdag 27 september

Uilenbal

Film kijken en uilenballen pluizen

SCHOORL - Elke woensdagmiddag in september wordt in het Buitencentrum Schoorlse Duinen de film 'Uilenbal' vertoond met aansluitend uilenbal pluizen.

De film gaat over een groep kinderen die op schoolkamp gaat in de Schoorlse Duinen. Ze hebben een muis mee, maar de muis ontsnapt en wordt opgegeten door een uil! Op zoek naar de ontsnapte muis beleven de kinderen allerlei avonturen in de natuur.Na de voorstelling kun je meedoen met uilenbal pluizen, om erachter te komen wat de uilen gegeten hebben. De film duurt van 14:00 tot 15:20 uur en het uilenballen pluizen nog ongeveer een uur.
De kosten zijn € 7,50 en je kunt je aanmelden via de site www/staatsbosbeheer.nl.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.woensdag 27 september

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingo avond voor jong en oud in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).


Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

Aanvang 20:00 uur. Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50; voor de super ronde € 1,00. Info: 0227-512801.

De volgende bingo's zijn op 25 oktober, 22 november, 20 december (kerstbingo), 31 januari, 28 februari, 28 maart (paasbingo), 18 april en 16 mei,woensdag 27 september

(ADVERTENTIE)
donderdag 28 september

Natuurexcursie

Zwerftocht over het strand en door de Grafelijkheidsduinen

DEN HELDER - De gids van Landschap Noord-Holland nodigt u uit om een flinke wandeling te maken door de Grafelijkheidsduinen en over het strand bij Den Helder. Omdat de najaarstrek inmiddels in volle gang is, levert dat vast wel iets bijzonders op. En nergens is in de Nederlandse natuur de variatie aan planten groter dan in de duinen.

Het strand ziet er dan op het eerste gezicht nogal eenvormig uit. Maar voor wie goed kijkt valt dat best mee en meestal zorgt een bezoek aan de vloedlijn voor iets verrassends. Scholeksters zijn er vrijwel zeker.


Scholeksters

Tip van de boswachter: neem een verrekijker mee, dan ziet u veel meer.
Tijd: 9:30-12:00 uur
Startpunt: Parkeerterrein Admiraal Verhuellplein, 1789, Huisduinen (Bij fort Kijkduin).
Kosten: Volwassenen € 7, -, kinderen tot 12 jaar € 3, -. Beschermers betalen € 4, - en hun kinderen tot 12 jaar € 2, - .
U kunt zich opgeven via de website www.gaatumee.nl, ter plekke aanmelden en betalen is ook mogelijk.donderdag 28 september

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13:00 tot 17:00 uur is er Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Een kaartje leggen, een partijtje biljarten zonder wedstrijdspanningen. Lekker klessen aan de bar of de ronde tafel. Verder zijn er voor de liefhebbers sjoelbakken, eventueel een spelletje darts en heb je zelf een leuk idee (bijvoorbeeld een spelletje keezen) laat het weten.
Het dorpshuis heft geen entree en wil het zo laagdrempelig mogelijk houden, iedereen is welkom.donderdag 28 september

Bijeenkomst mantelzorgers

ANNA PAULOWNA - Het Mantelzorgcentrum organiseert een informatieve bijeenkomst over de zorg. Mantelzorgers krijgen heel veel informatie over de zorg. Dan is het wel eens lastig om uit te zoeken wat zij nodig hebben.

Mantelzorgmakelaar Monique Post legt tijdens de bijeenkomst onder andere uit hoe de zorg is geregeld en welke afkortingen en jargon er gebruikt worden. De bijeenkomst is gratis.

Er zijn verschillende vormen van ondersteuning voor mantelzorgers. Maar welke hulp hebben zij nodig en waar hebben zij recht op? En als mantelzorgers eens een dag vrij willen van de zorg, welke mogelijkheden zijn er dan? Op deze en andere vragen geeft Annemiek antwoord. Mantelzorgers mogen uiteraard ook zelf vragen stellen.

Aanmelden
De informatieve bijeenkomst is van 14:00 tot 16:00 uur. De bijeenkomst is gratis voor mantelzorgers uit de regio Hollands Kroon dankzij subsidie vanuit de gemeente. Aanmelden is verplicht en dat kan via info@mantelzorgcentrum.nl.
Na aanmelding krijgen deelnemers een bevestiging met daarin de locatie.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze of over andere activiteiten kunnen mantelzorgers bellen met het Mantelzorgcentrum, tel. 0223 - 74 70 09 of een mail sturen naar info@mantelzorgcentrum.nl.
Op www.mantelzorgcentrum.nl staat meer nieuws en een volledig overzicht van activiteiten voor mantelzorgers.donderdag 28 september

Muziekquiz

WIERINGERWERF - De dames van het Katholiek Vrouwengilde Wieringermeer gaan het nieuwe seizoen gezellig en ontspannen beginnen in café Bij de Buren.

Door middel van vragen, foto's en geluidsfragmenten zullen onder leiding van Rita en Jan Haring de aanwezigen getest worden op hun muzikale kennis.
Een uitdaging die men groepsgewijs aangaat en zeker tot hilarische momenten zal leiden.
Deze interactieve avond wordt begint om 19:30 uur. Tegen een kleine vergoeding van drie euro zijn ook niet leden van harte welkom.donderdag 28 september

Raadsvergadering

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad van Hollands Kroon vergadert om 20:00 uur in de raadzaal van MFA De Ontmoeting. De vergadering is openbaar.

Op de agenda staan onder meer de volgende punten:
• Inspreken burgers
• Bestemmingsplan Balgweg 81 Breezand
• Bestemmingsplan Dorpsstraat 172-174 te Winkel
• Bestemmingsplan Noordstroeërweg 3-11 Hippolytushoef
• Bestemmingsplan Westfriesedijk 3 en Groetpolderweg 13 in Lutjewinkel
• Eerste wijziging Legesverordening 2017
• Benoeming mevrouw A. Verburg tot griffier van Hollands Kroon

Klik hier voor de volledige agenda en de stukken van de raadsvergadering.vrijdag 29 september

Naai-café

HIPPOLYTUSHOEF - De statushouders vrouwen zijn weer hartelijk welkom in het Naai-café. Samen gaan we weer achter de naaimachines zitten om kleding te verstellen en tegelijk om te leren naaien.

Ook liggen er prachtige stoffen klaar om er iets moois van te maken. De koffie en thee staan klaar.
Plaats: De Gate, achter de Filadelfia-kapel, Beltstraat 7 in Hippolytushoef, van 10:00 tot 12:00 uur.
Inlichtingen: Gerda Glim 0227- 59 22 08.vrijdag 29 september

Veteranenontmoeting

HIPPOLYTUSHOEF - De Veteranen Contactgroep Wieringen e.o. organiseert van 15:00 tot 18:00 uur haar maandelijkse ontmoeting voor veteranen in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Veteranen zijn voormalige- en actief dienende militairen die hebben gediend onder oorlogsomstandigheden en hebben deelgenomen aan vredesmissies.
Veteranen evt. met partner en weduwen van veteranen zijn van harte welkom.
Voor diegenen die met de auto komen: in de Nieuwstraat zelf of op de parkeerplaats bij de Aldi (100 meter verder) is altijd voldoende parkeergelegenheid.
De Veteranen Contactgroep is ook op Facebook actief. Voor verdere inlichtingen: tel. 0227-592521 of d.c.doornik@quicknet.nl.vrijdag 29 september

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de zaal van de Ankerkerk, Seringenlaan 19.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De volgende klaverjasavonden zijn op 13 en 27 oktober, 10 en 24 november en 8 en 22 december.
In 2018 op 5 en 19 januari, 2 en 16 februari, 9 en 23 maart en 6 en 20 april
vrijdag 29 september

FilmToni Erdmann

WIERINGERWERF - In het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, draait de film Toni Erdmann/

Winfried is een 65-jarige gescheiden muziekleraar die zijn vrienden en collega's vaak verbijstert met zijn voorliefde voor maffe humor en grapjes. Hij houdt van grappige pruiken en valse tanden. Zijn dochter Ines lijkt net het tegenovergestelde. Ze is een verfijnde managementconsultant, en adviseert een oliemaatschappij bij het maken van besparingen door middel van ontslagen. Ze was dol op de grappen van haar vader toen ze een klein meisje was, maar nu vindt ze deze vreselijk irritant.Om haar op te vrolijken, neemt Winfried een vreselijk verkeerd ingeschat besluit om naar Roemenië te reizen en daar onaangekondigd op haar kantoor voor de lol op te duiken in kostuum als een freaky komisch personage genaamd 'Toni Erdmann'.

De film begint om 20:00 uur. De entree bedraagt € 5,00.vrijdag 29 en zaterdag 30 september, zondag 1 oktober

Kermis in Breezand
zaterdag 30 september


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 9:00 - 12:30 uur gehouden. Op onze markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

De ZeeVerse Vismarkt bestaat niet alleen uit vis, schaal- en schelpdieren. De markt wordt elke week aangevuld met meerdere marktkramen. Zo kunt u terecht voor de Opperdoezer rondjes, verse groente en fruit, een broodje haring, gerookte vis en zoete lekkernijen.

Bestellen kan via de webshop of via info@versevis.nl.zaterdag 30 september

Workshop landschapschilderen

ANNA PAULOWNA - Elly Doolaard geeft een workshop landschapschilderen met paletmes en/of penseel. De workshop vindt plaats in de Keesschuur, Middenweg 9b.

Met olieverf, paletmessen en penselen gaan we flinke doeken ( 60x90, 80x80 o.d.) te lijf. Een landschap als herinnering aan de vakantie, uw eigen uitzicht, een prachtige plek waar u wandelt, alles kan aan bod komen. Iedereen kan er aan meedoen, gevorderd of pas beginnend, er is intensieve begeleiding.Aanvang 13:30 uur, er wordt geschilderd tot plusminus 17:00 uur, met een koffie/thee pauze.
Voor meer info: doolaard@hetnet.nl of tel. 0223 621610.zaterdag 30 september

Verhalenmiddag

STROE - In het Wieringer eilandmuseum Jan Lont, Stroeërweg 39, is een verhalenmiddag met het thema 'Echt gebeurd'; verhalen uit het verleden.
zaterdag 30 september

Nazomerconcert

Nazomeren met koor Octavia

BREEZAND - Koor Octavia uit Anna Paulowna geeft een nazomerconcert in de Samenvaartkerk in Breezand.

Het koor, onder leiding van Arwin Kluft, heeft een gevarieerd programma samengesteld.
Een concert met diverse soorten muziek van romantisch, klassiek tot pop aansluitend op de diverse belevingen in een zomer. Bij elke beleving heb je een herinnering aan muziek van dat moment. Swingen op een stevige rock, afscheid nemen van je grote vakantieliefde, cultuur bezoeken, met warme gevoelens terug denken aan dat prachtige dorp en en dat heerlijke etentje. Het hoort er allemaal bij als je terug kijkt op de zomer en je vakantie.Nazomeren met koor Octavia is heerlijk achterover leunen, wegdromen of nauwelijks op je stoel blijven zitten. Kom het beleven in de Samenvaartkerk aan de Molenvaart in Anna Paulowna. Aanvang 20:00 uur.
Kaarten à € 10,00 kunnen besteld worden bij Bets Wierstra, bets.wierstra@gmail.com, telefoon 0223 531818 of bij Luuk Stuveling, L.Stuveling@quicknet.nl, telefoon 0227 501900.zaterdag 30 septemberKaraoke
in café De Kasteleen
Nieuwstraat 26, Hippolytushoef
vanaf 21:30 uur(ADVERTENTIE)
HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen geeft tal van cursussen, zoals Windows, tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.De cursus Computergebruik voor starters is voor beginnende computergebruikers. De cursisten leren de eerste beginselen van het besturingsprogramma Windows, Internet & e-mail en tekstverwerken met Word. De kosten zijn € 289,35. Wie de eerste schreden op de digitale snelweg wil zetten of de mogelijkheden beter wil leren kennen kan in vier middagen of vijf avonden de fijne kneepjes leren. Deelname kost € 195,00. Voor de cursus is computerervaring niet noodzakelijk. De cursussen zijn inclusief cursusboek, koffie of thee en oefen-cd.
De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel.(0227)592010. Bij hem kunt U ook het volledige cursusprogramma aanvragen. Meer informatie kunt u vinden op Bello Computercursussen.zondag 1 oktober

Creatieve workshops

ANNA PAULOWNA - Iedereen tussen de 8 en 88 jaar kan deelnemen aan de workshop, die hij of zij altijd al eens wilde meemaken. Alle workshops worden gegeven door beroepskunstenaars uit de directe omgeving en vinden plaats in de monumentale stellingenschuur van G.A. Preijde, Molenvaart 230A in Anna Paulowna.

De ochtendsessie is van 10:00 tot 12:00uur en 's middags wordt er van 13:00 tot 15:00 uur gewerkt.
De keuze bestaat uit: djembe, vilten, tekenen, bloemsierkunst, schilderen, creatief schrijven, clownerie, beeldhouwen en scraptechniek.
U kunt voor alleen een ochtend- of middagsessie kiezen, maar het is ook mogelijk om er een hele dag van te maken. Catering is aanwezig.Dankzij een subsidie van de gemeente Hollands Kroon worden de kosten bijzonder laag gehouden.
Inschrijven is mogelijk bij Ton van der Winden, telefoon 0223 532452 / 06 5712 6594; acp.winden@quicknet.nl.zondag 1 oktober

Segway Tour

Op de Segway X2 de Schoorlse Duinen beleven

SCHOORL - U kunt om 10:15 uur op avontuur met de boswachter op de Segway X2 vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang.

De kosten voor deze unieke ervaring zijn € 69,50 euro p.p. Boeken kunt u op www.staatsbosbeheer.nl.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden.zondag 1 oktober

Oecumenische viering

Viering over het zwarte schaap van de familie in Oosterland

OOSTERLAND - Iedereen van ver en dichtbij is weer welkom in de Michaëlskerk voor de maandelijkse oecumenische viering. Dit jaar gaat het over 'mensen met streken' en ach, wie van ons kent die niet?

In deze viering blijven we dicht bij huis en wordt ons een kijkje gegund in een familie, die zo op het oog prima reilt en zeilt, maar waar toch iets gebeurt dat alles op z'n kop zet.
En de aanleiding? Eentje die het wilde idee in z'n kop krijgt om de wijde wereld in te trekken met zijn deel van de erfenis. Hij weet zeker dat hij het gaat maken, maar dat valt vies tegen. En dan?
Wellicht herkent u in deze omschrijving de bijbelse gelijkenis over de verloren zoon, die ons altijd een spiegel voorhoudt en ons vraagt in welke persoon uit het verhaal we onszelf herkennen. Die spiegel kan louterend, maar ook confronterend zijn, want in bijna elke familie is weleens mot en wat doe je dan? Houd je vast aan je eigen gelijk, zet je de eerste stap en durf je de minste te zijn en misschien wel het belangrijkste: heb je het lef om te vergeven? In speelse vorm laat de jongerenwerkgroep ons meeleven met een familie die worstelt met vragen over het zwarte schaap in hun midden; vragen die wij allemaal in ons leven tegenkomen.

De teksten worden afgewisseld met liederen rondom het thema, die voor en met de kerkgangers worden gezongen door Museumkoor en Kindercantorij o.l.v. Marco Mosk,
muzikaal begeleid door Dries Post op het orgel en Gerard Gerritse op contrabas.
De viering begint om 10:30 uur en een kwartier voor aanvang wordt er gezamenlijk ingezongen, zodat iedereen tijdens de viering uit volle borst mee kan zingen.
Na afloop is er koffie/thee en gelegenheid na te praten en elkaar te ontmoeten.zondag 1 oktober
zondag 1 oktober

Gezinswandeling

Op zoek naar paddenstoelen in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - Kom heerlijk uitwaaien tijdens een herfstwandeling in de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer. In geuren en kleuren vertelt de Schoorlse Duinengids wat deze duinen zo bijzonder maakt. Er komen hier wel meer dan 1000 soorten paddenstoelen voor.

Door het kalkarme zand zijn er in de herfst hele bijzondere soorten te zien. Wilt u er meer over weten, ga dan met de gids op pad.De start is om 11:00 uur vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen en de wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.
Deelname is € 6,-. Aanmelden is noodzakelijk en kan online via www.staatsbosbheer.nl.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.zondag 1 oktober

Open dag dierentehuis 't Schuthok

DEN HELDER - Nog voor Wereld Dierendag houdt Dierentehuis 't Schuthok een open dag in het dierenasiel! Een kijkje achter de schermen, kennismaken met alle asieldieren op zoek naar een warm mandje en kundige mensen ontmoeten, het kan allemaal van 13:00 tot 16:00 uur.

Er wordt een loterij gehouden met geweldige prijzen, mogelijk gemaakt door de middenstand van Den Helder en vele andere betrokken mensen. De opbrengst komt ten goede aan de medische zorg voor dieren die hulp hard nodig hebben. Samantha Noorlander geeft informatie over hondenmassage. Natuurlijk zijn Amivedi en Dierenambulance Den Helder - Hollands Kroon aanwezig.Dierenspeciaalzaak Jumper Den Helder en 't Warme Nest Hippolytushoef heeft leuke dierenspulletjes en voeding te koop. Dat kan voor uw eigen dieren thuis en/of voor de dieren in het asiel, de donatietafel staat klaar. Voor de inwendige mens is er koffie, thee met iets lekkers te koop, limonade voor de kinderen is gratis.

Om impulsaankopen te voorkomen worden geen dieren op de dag zelf geplaatst. We geven u graag alle informatie, reserveren is geen probleem. U bent van harte welkom!!
Dierentehuis 't Schuthok, Rijksweg 4, Den Helder.zondag 1 oktober

DierenDag Wandeling

HOLLANDS KROON - Fondsenwerfbureau 'Fondo' organiseert een DierenDag Wandeling ten bate van de DierenOpvang DierenAmbulance Schagen Hollands Kroon. Iedereen kan meelopen, individueel of met een groep, met of zonder hond. De bedoeling is dat men zich met een leuk bedrag laat sponsoren.

De afstand is ongeveer 5 kilometer in de duinen en op het strand van Sint Maartenszee.
Een professionele foto in een mooie setting laten maken van baas en hond en genieten van een high tea behoren ook tot de mogelijkheden.De sponsoropbrengst is voor het dierenasiel en de dierenambulance.
Het bijzondere is dat Stichting DierenLot de opbrengst gaat verdubbelen.
De start is om 13:00 uur bij Strandpaviljoen New Zuid Sint Maartenzee.
Aanmelden kan via fondo@gevenomgeven.nl en ontvang dan ook alle verdere informatie over die middag.zondag 1 oktoberSCHOORL - Frank Hoogvorst maakt met zijn Zonnetrein een rondrit door de Schoorlse Duinen. Iedere woensdag om 14:00 uur en iedere zondag om 13:00 uur vertrekt de Zonnetrein vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen.

Tijdens deze 1,5 uur durende rit vertelt Frank een aantal wetenswaardigheden over de duinen van Schoorl. Minder validen en ouderen kunnen op deze manier (weer) het duin beleven en de zilte zeelucht opsnuiven. Kaartjes zijn aan de balie verkrijgbaar voor € 10,00.

Meer informatie op www.zonnetreinschoorl.nl.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.zondag 1 oktoberNIEUWE NIEDORP - Vandaag is er van 14:00 - 17:30 uur een Intercultureel Minifestival
rond het kerkplein te Nieuwe Niedorp. De organisatie wordt gedeeld door de stichting Nieuwe Buren Niedorp, de stichting De Roode Een-hoorn en de Fenixkerk. Het minifestival is bedoeld voor ieder die belangstelling heeft voor vluchtelingen werk of er bij/in betrokken is.


Kortom een ontmoetingsmiddag voor Oude en Nieuwe Buren. Hoofdgast is de Iraaks-Nederlandse schrijver-dichter, Rodaan al Galidi, auteur van 'Hoe ik talent voor het leven kreeg'. Galidi zal enkele keren via een podium interview wordt bevraagd over zijn jarenlang durende procedure van asielaanvraag en verblijf in AZC's. Interviewer zal zijn Harry de Jong, voor-malig journalist NHD-SC.
Verder zal er een keur aan andere korte, speelse activiteiten worden georganiseerd, o.a. muziek (uit Syrië, Eritrea en onze eigen regio), workshops, presentaties over landen van herkomst, Cultuurver-schillen, Improvisatietoneel, Syrische dansgroep, multi-culinaire lekkernijen, tafelgesprekken, activiteiten voor kinderen, infomarkt met stands voor boekhandel Plukker, Wereldwinkel, Vluchtelingen-werk, Gemeente H.Kroon, Taalcafé.
Ook is er een indringende installatie te zien ('Botenexpo') van Beeldend Kunstenaar Noor Achter uit Eenrum (Groningen). Ieder is van harte Welkom, toegang en inloop vrij.

Rodaan al Galidi
De Irakees-Nederlandse schrijver-dichter Rodaan al Galidi vluchtte eind vorige eeuw vanuit Irak, via verre omzwerving naar Nederland. Hij kreeg na een lange, lange procedure een verblijfstatus. Al Galidi schreef onder meer het boek 'Hoe ik talent voor het leven kreeg', waarin hij op luchtige wijze het langdurige, soms hopeloze verblijf van velen in verschillende AZC's beschrijft. Met de scherpe, maar ook milde blik van betrokkene én observator, beziet hij de machinerie van de asiel opvang in Nederland, soms hemeltergend en uitzichtloos, dan weer grappig en met groot gevoel voor humor. De IND, de Nederlandse hulpverlening en vrijwilligers worden niet gespaard, maar Al Galidi verhult evenmin dat onder asielzoekers ook ras opportunisten kunnen zitten. Het is aan beide kanten dat het bloed nogal eens onder nagels wordt weg gehaald. Maar ook momenten van begrip en nabijheid ontbreken niet. Onthullend is ook de mededeling op de omslag van het boek, dat Al Galidi kort nadat hij voor zijn Nederlands geschreven boek een Europese Literatuur prijs ontving, zakte voor zijn inburgering examen. Dat kan dan toch niet aan zijn beheersing van onze taal hebben gelegen.
Ook van Galidi: de gedichtenbundel 'Koelkastlicht', verschenen bij Uitgeverij Jurgen Maas: Amsterdam 2016.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.zondag 1 oktober

Rondvaart KH44

KOLHORN - Het varende monument ansjovisjol KH44 maakt een rondvaart onder zeil op het Kolhornerdiep. De schipper vertelt over de historie van Kolhorn, haar visserij en natuurlijk over de jol zelf.

De jol is - voor zover bekend - het enige overgebleven vissersschip van de vissersvloot van de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn. De jol heeft tussen 1900 en 1930 gevist op de Zuiderzee.De jol vertrekt om 15:00 uur vanaf haar vaste ligplaats tegenover museum De Turfschuur. Het adres van dit museum is Westfriesedijk 66-B, 1767 CS Kolhorn.
De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Bel 06 51 53 52 73 of mail contact@kh44.nl om te reserveren.
De kosten zijn € 10,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Er kunnen maximaal 10 personen mee.
Meer informatie op www.kh44.nl.maandag 2 en dinsdag 3 oktober

Openstelling archief Historische Vereniging

HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is op maandag geopend van 19:00 tot 21:00 uur en op dinsdag van 14:00 tot 16:30 uur.In het archief een grote verzameling kranten, boeken, foto's, documenten, landkaarten en notulen van verenigingen, organisaties, particulieren, scholen en veel meer.
Locatie: Parkzicht 4a, gelegen naast zorgcentrum Noorderlicht - Parklaan 41, te Hippolytushoef. Boven de bibliotheek.woensdag 4 oktoberSCHOORL - Frank Hoogvorst maakt met zijn Zonnetrein een rondrit door de Schoorlse Duinen. Iedere woensdag om 14:00 uur en iedere zondag om 13:00 uur vertrekt de Zonnetrein vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen.

Tijdens deze 1,5 uur durende rit vertelt Frank een aantal wetenswaardigheden over de duinen van Schoorl. Minder validen en ouderen kunnen op deze manier (weer) het duin beleven en de zilte zeelucht opsnuiven. Kaartjes zijn aan de balie verkrijgbaar voor € 10,00.

Meer informatie op www.zonnetreinschoorl.nl.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.woensdag 4 oktober

Café Doodgewoon met toneelvoorstelling

DEN HELDER - Café Doodgewoon en het inloophuis Den Helder organiseren een speciale avond bij Cinema Zevenskoop met de toneelvoorstelling 'Help ik leef' door Alaska Unlimited. U bent welkom vanaf 19:00 uur, de voorstelling begint om 19:30 uur. Na afloop is er nog gelegenheid om na te praten met een drankje. De toegang voor de voorstelling is gratis; de kosten van koffie/thee/drankjes zijn voor eigen rekening.

Help ik leef
In Help ik Leef staat de relatie tussen een man en een vrouw centraal. Hans wordt succesvol behandeld voor kanker maar blijkt gaande het ziekteproces een moeizame, egocentrische man te worden. De relatie met zijn vrouw Annet komt hierdoor onder druk te staan. De worsteling van Hans en het effect hiervan op zijn vrouw Annet worden in deze humoristische voorstelling op muzikale en acrobatische wijze verbeeld.
Met dit stuk doorbreekt theatergroep Alaska Unlimited twee taboes tegelijk: dat om kanker niet gelachen mag worden en dat je niet mag zeggen dat een kankerpatiënt onuitstaanbaar kan zijn.

Henry Kalb en Flip Jan van Oenen zijn al 25 jaar actief als theatermakers met hun duo Alaska Unlimited. Zij brachten o.a. de theaterstukken Einstein meets Bohr en Darwin: Het Onthutsend ontwerp uit over de innerlijke worsteling van de ontdekkers van de quantummechanica en de evolutietheorie. Help ik Leef is mede gebaseerd op de eigen ervaringen van Henry Kalb die behandeld werd voor lymfklierkanker.

Locatie voor dit Café Doodgewoon is (eenmalig) Cinema Zevenskoop, Julianaplein 43, 1781 HA Den Helder. Ingang: Forest Hotel / Rialto tegenover station NS.
Parkeren (gratis) op 2 min. loopafstand Bernhardplein / Kroonpassage via Polderweg.

Vriendelijk verzoeken wij u zich hiervoor aan te melden via e-mail palliatievezorg@zonh.nl.woensdag 4 oktober

Herhalingsles AED/Reanimatie

HOORN - Stichting Reanimatie Onderwijs Westfriesland geeft in het Westfriesgasthuis een AED/Reanimatie herhalingsles.

De les is van 19:20 tot 21:30 uur. Diploma of laatste herhaling niet ouder dan 1 jaar.
Informatie op www.reanimatie-westfriesland.nl. Hier kunt u zich ook aanmelden (aanmelden niet via telefoon, maar schriftelijk).
0229236729 voor eventuele vragen.
Bent u aanvullend ziektekosten verzekerd, dan bestaat de mogelijkheid op teruggave lesgeld.

De herhalingsles wordt ook op 30 oktober, 1 november en 6 december gegeven.donderdag 5 oktober

Wieringer Activiteitenvereniging naar Rotterdam

WIERINGEN - De Wieringer Activiteitenvereniging gaat op donderdag 5 oktober met 2 bussen naar Rotterdam. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

De eerste stop is in de buurt van Sassenheim voor koffie met gebak. Vervolgens richting Rotterdam en naar Zuid-Beierland voor een 3 gangenmaaltijd. Dan naar Het land van Strijen. Hier stapt een gids in de bus. U gaat langs een deel van de watersnoodramp 1953 en o.a. het traject van de hogesnelheidstrein. Er wordt veel verteld over dit gebied. Terug in Strijen krijgt u nog een keer koffie met cake.

Deelname kost € 43,50. De vertrektijden zijn:
Bus 1: Westerland 8:00 uur en Den Oever bij de Molen 8:10 uur en v.h.Zomerdijk 8:15 uur.
Bus 2: Hippolytushoef 't Hoekje 8:00 uur en Noorderlicht 8:10 uur.
Aanmelden bij Nel Boogaard, tel. 0227-592551.donderdag 5 oktober

Inloopspreekuur Digitale Hulp

HOLLANDS KROON - Inwoners van Hollands Kroon met vragen of problemen op digitaal gebied, kunnen op het Inloopspreekuur Digitale Hulp in Middenmeer terecht.

Heeft u vragen met betrekking tot het gebruik van uw laptop of tablet? Wilt u sociale media leren gebruiken? Of wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden die uw apparaat biedt, zoals het downloaden van apps of het gebruik van wifi-netwerken? Deskundige vrijwilligers helpen u graag op weg!Het inloopspreekuur vindt plaats van 10:30 tot 11:30 uur in de Schilderszaal van wijksteunpunt De Kroon, Kroonwaard 1 te Middenmeer. Het spreekuur is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Het Inloopspreekuur Digitale Hulp is een initiatief van Stichting Present Hollands Kroon, www.presenthollandskroon.nl.donderdag 5 oktober

Plusgroep

WIERINGERWERF - De Plusgroep vindt iedere eerste donderdag van de maand plaats van 13:30 tot 16:00 uur in het Atelier (eerste verdieping) van de Cultuurschuur, Loggersplein.

Iedereen die graag iets met anderen onderneemt en anderen ontmoet is welkom tijdens de Plusgroep. De Plusgroep is voor iedereen; van alle leeftijden en naar eigen mogelijkheden. Er is van alles te doen, zoals creatieve activiteiten, een spelletje maar alleen een kopje koffie komen drinken en een praatje maken kan natuurlijk ook.

Voor meer informatie of aanmelding kan men elke werkdag tussen 9:00 en 12:00 uur bellen met het servicepunt Wieringerwerf: 0227-600079.
Als u vervoer nodig heeft om naar de bijeenkomst te kunnen komen, kan dit geregeld worden.donderdag 5 oktober

Bijeenkomst over hersenletsel

SCHAGEN - Esdégé-Reigersdaal en MEE & de Wering organiseert een bijeenkomst over - de gevolgen van - hersenletsel voor partners en verwanten. De bijeenkomst wordt gehouden bij MEE & de Wering, Zijperweg 4K. De start is om 10:30 uur, inloop vanaf 10:00 uur.

Wanneer u iemand in uw netwerk heeft met hersenletsel dan bent u van harte welkom.
Naast lezingen van gastsprekers is er tijd en ruimte voor uw vragen. De volgende thema's komen aan de orde:
• Hoe werkt het brein?
• Afasie
• Tips en adviezen in omgang met hersenletsel.
• Rouwverwerking
• Seksualiteit

De sprekers komen uit het werkveld en hebben dagelijks te maken met hersenletsel.
U kunt zich via de mail opgeven bij Thamar Post; thamar.post@esdege-reigersdaal.nl of bij Jacqueline Leermakers; jleermakers@meenwh.nl.

De volgende bijeenkomst wordt gehouden op 7 december.vrijdag 6 oktober

Opening expositie Essentie

De Stijl in Den Helder

DEN HELDER - In het kader van 100 jaar De Stijl in Nederland toont Kunsthal 45 de door Stichting 4+ samengestelde expositie Essentie. 61 kunstenaars vanuit heel Nederland werken in de traditie van of geven commentaar op De Stijl. De expositie wordt om 16:00 uur geopend door Burgemeester Koen Schuiling.

Vervolgens vindt om 18:00 uur in Kunst & Kitchen de opening plaats van de expositie aldaar, gevolgd door een buffet.
Deze openingen zijn het startsein voor twee maanden 'De Stijl in Den Helder', een manifestatie met exposities, lezingen, workshops en andere activiteiten, die door de diverse culturele instellingen in Den Helder in gezamenlijkheid zijn georganiseerd.
De opening wordt omlijst door o.a. speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerde muziek van muziekgroep Labor.Meer informatie in het overzicht van musea en exposities.vrijdag 6 oktober

Folkloreavond

WIERINGERWERF - Vandaag vindt de jaarlijkse folklore-avond van de Wieringer Dangsers plaats in de Cultuurschuur, Loggersplein 1. Het programma wijkt af van de oorspronkelijke bedoeling. Syrische muziek maakt plaats voor traditionele muziek uit Bulgarije.

Aanvankelijk zou er een trio optreden met traditionele muziek uit Syrië, maar omdat een tweetal leden is begonnen aan een zware studie bleek het niet mogelijk te zijn de eerder gemaakte afspraken na te kunnen komen. Natuurlijk hopen de Wieringer Dangsers dat een concert van hen in de toekomst wel zal kunnen plaatsvinden.

Gelukkig vond de dansgroep een prachtig alternatief. Mogelijk net zo uniek als muziek uit Syrië. De organisatoren van de folklore-avond menen dat er in de gemeente Hollands Kroon nooit eerder traditionele muziek uit Bulgarije heeft geklonken. Ramishka komt met wervelende Bulgaarse muziek. Complexe maten gespeeld op kaba gaida, een Bulgaarse doedelzak, kaval, een lange herdersfluit en tupan, een grote trom. En dan ook nog eens samen met het Keijzertrio. Drie muzikale zussen die de uit de rijke Bulgaarse zangtraditie putten.
Er is geen enkele connectie tussen Nederlandse en Bulgaarse folklore, maar op deze avond maakt de Wieringer dansgroep de verbinding tussen beiden. De dansgroep zet hiermee de ingeslagen weg van het zoeken naar verbinding tussen hun folklore en wereldmuziek.

Een leuke bijkomstigheid is dat de entree gratis is. Wel zal er een loterij plaatsvinden om er voor te zorgen dat de onkosten gedekt zullen zijn. De bezoekers kunnen rekenen op een buitengewone avond.
De aanvang is om 20:00 uur.
vrijdag 6 oktober
zaterdag 7 oktober

Paddenstoelenexcursie

Paddenstoelen zoeken voor gevorderden

SCHOORL - Ontdek de vele bijzondere paddenstoelen in de kalkarme duinen van Schoorl. Voor mensen die al basiskennis hebben van paddenstoelen en graag een uitgebreide wandeling willen maken kunnen met de deskundige Schoorlse Duinennatuurgids op pad.Wandel mee naar deze bijzondere herfstvruchten die het bos prachtig kleuren.
De duur van deze wandeling is 2,5 uur en de start is om 11:00 uur vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen. Deelname is € 6,-. Aanmelden is noodzakelijk en kan online via www.staatsbosbheer.nl.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.zaterdag 7 oktober

Palingdrive

WESTERLAND - Goede tradities verdienen het om in stand te worden gehouden. Bridgeclub Wieringen organiseert al meer dan veertig jaar haar traditionele Palingdrive. Die is ook dit jaar in café Waddenzee, Westerlanderweg 43, en wel op zaterdag 7 oktober.

De Palingdrive heeft een bij het voormalige eiland Wieringen passend karakter. Alle prijzen bestaan namelijk uit door Wieringer vissers gevangen paling. De drive begint om 19:30 uur en de bridgers moeten om 19:00 uur aanwezig zijn. Het inschrijfgeld is € 20,00 per paar; te betalen bij inschrijving aan de zaal. Niet leden betalen € 1,00 per persoon extra. De bridgeparen worden ingedeeld naar sterkte in lijnen. Het maximale aantal paren is 50. Per lijn wint meer dan de helft van de deelnemers een palingprijs met voor de eerste plaatsen: 1,5 pond versgerookte IJsselmeerpaling per persoon. Wie niet tot de winnaars behoort, heeft in de verloting kans alsnog kans op paling. Aanmelden kan via de agenda op de website van Bridgeclub Wieringen. Daar kun je ook de deelnemerslijst inzien. Wie dat lastig vindt kan zich met vermelding van de sterkte der paren ook aanmelden via bridgeclubwieringen@xs4all.nl. Telefonisch aanmelden mag ook bij Siebrand Veenstra (0227-592354).

Palingliefhebbers kunnen een uitstekende maaltijd winnen. Bridgeliefhebbers zijn verzekerd van de uitstekende sfeer, waar de Palingdrive al jaren om bekend staat.zaterdag 7 oktober

Bingo

BARSINGERHORN - Karin Niele organiseert om 20:00 uur een geweldige bingo in de zaal van de Fortuin, Heerenweg 144.

Er zijn heerlijke hapjes en geweldige prijzen.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.zaterdag 7 en zondag 8 oktober

Jubileumwandeltocht

KOLHORN - Ter ere van het 70-jarig jubileum van wandelvereniging 'In Tempo' uit Kolhorn is er een speciale jubileumwandeltocht uitgezet.

Deelname is mogelijk voor individuelen en groepen. Alle deelnemers ontvangen na afloop een herinnering.Startlocatie: Kantine v.v. Kaagvogels, Kaagstraat 11 in Kolhorn
Afstanden en starttijden: 25 km: 9:00-11:00 uur - 15, 10 en 5 km: 9:00-13:00 uur
Inlichtingen en inschrijven: M.T. Smak, Mientweg 82, Lutjewinkel, tel. 0224-541419, marrytineke@hotmail.com.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.zondag 8 oktober

Gezinswandeling

Op zoek naar paddenstoelen in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - Kom heerlijk uitwaaien tijdens een herfstwandeling in de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer. In geuren en kleuren vertelt de Schoorlse Duinengids wat deze duinen zo bijzonder maakt. Er komen hier wel meer dan 1000 soorten paddenstoelen voor.

Door het kalkarme zand zijn er in de herfst hele bijzondere soorten te zien. Wilt u er meer over weten, ga dan met de gids op pad.De start is om 11:00 uur vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen en de wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.
Deelname is € 6,-. Aanmelden is noodzakelijk en kan online via www.staatsbosbheer.nl.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.zondag 8 oktoberSCHOORL - Frank Hoogvorst maakt met zijn Zonnetrein een rondrit door de Schoorlse Duinen. Iedere woensdag om 14:00 uur en iedere zondag om 13:00 uur vertrekt de Zonnetrein vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen.

Tijdens deze 1,5 uur durende rit vertelt Frank een aantal wetenswaardigheden over de duinen van Schoorl. Minder validen en ouderen kunnen op deze manier (weer) het duin beleven en de zilte zeelucht opsnuiven. Kaartjes zijn aan de balie verkrijgbaar voor € 10,00.

Meer informatie op www.zonnetreinschoorl.nl.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.zondag 8 oktober

Rondvaart KH44

KOLHORN - Het varende monument ansjovisjol KH44 maakt een rondvaart onder zeil op het Kolhornerdiep. De schipper vertelt over de historie van Kolhorn, haar visserij en natuurlijk over de jol zelf.

De jol is - voor zover bekend - het enige overgebleven vissersschip van de vissersvloot van de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn. De jol heeft tussen 1900 en 1930 gevist op de Zuiderzee.De jol vertrekt om 15:00 uur vanaf haar vaste ligplaats tegenover museum De Turfschuur. Het adres van dit museum is Westfriesedijk 66-B, 1767 CS Kolhorn.
De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Bel 06 51 53 52 73 of mail contact@kh44.nl om te reserveren.
De kosten zijn € 10,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Er kunnen maximaal 10 personen mee.
Meer informatie op www.kh44.nl.dinsdag 10 oktober

Kijk op Kunst - Bezoek aan Delft

HIPPOLYTUSHOEF - Vandaag brengen Vrouwen van NU Wieringen, in samenwerking met zustervereniging Anna Paulowna en Wieringermeer een bezoek aan het historisch centrum van de stad Delft.

Deelnemers maken, o.l.v. een gids, een stadswandeling, brengen een bezoek aan de Nieuwe Kerk, maken een rondvaart met lunch en besluiten de dag met een bezoek aan de Koninklijke Porceleyne Fles.
Het vertrek is om 8:15 uur vanaf 't Hoekje in Hippolytushoef. De kosten zijn € 54,00.
Opgave bij Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl of Margot Wempe, tel. 0227-820816, e-mail m.wempe@ziggo.nl.dinsdag 10 oktober

Workshop 'Van idee tot boekhandel'

Schrijven, illustreren en nog veel meer

OUDESLUIS - Kunst- en Tekenwerk en uitgeverij Leessst willen jou graag helpen bij het realiseren van jouw verhaal, dichtbundel of prentenboek voor kinderen of volwassenen. Tips, ideeën, feedback, maar vooral doen.

De cursus omvat 12 lessen op dinsdagavond in atelier Kunst- en Tekenwerk in Oudesluis. De lessen zijn wekelijks t/m 23 januari 2018.

Geef je op door een mail te sturen naar info@leessst.com of naar mail@kunstentekenwerk.nl. Geef aan of je de hele cursus wilt volgen of voor welke lessen jij je wilt inschrijven.
Voor meer informatie ga naar www.leessst.com of naar www.kunstentekenwerk.nl.


Van schets naar illustratiewoensdag 11 oktober

Wandelen met Vrouwen van NU

WIERINGERMEER - De Wandelclub van Vrouwen van NU Wieringen wandelt in het Robbenoordbos.

Het vertrek is om 13:45 uur vanaf parkeerplaats 't Wierholt aan de Sluisgatweg bij het Robbenoordbos. De wandeling is ± 6,5 km.

Wilt je meewandelen? Kom dan naar de startplaats of neem contact op met Boukje Nieuwenhuizen, telefoon 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl.
Is deze route je te lang? Er loopt nog een groepje een kortere route in Hippolytushoef. Wil je hier mee wandelen? Neem dan contact op met Diet Rezelman, telefoon 0227-591552, e-mail n.rezelman@quicknet.nl.woensdag 11 oktoberSCHOORL - Frank Hoogvorst maakt met zijn Zonnetrein een rondrit door de Schoorlse Duinen. Iedere woensdag om 14:00 uur en iedere zondag om 13:00 uur vertrekt de Zonnetrein vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen.

Tijdens deze 1,5 uur durende rit vertelt Frank een aantal wetenswaardigheden over de duinen van Schoorl. Minder validen en ouderen kunnen op deze manier (weer) het duin beleven en de zilte zeelucht opsnuiven. Kaartjes zijn aan de balie verkrijgbaar voor € 10,00.

Meer informatie op www.zonnetreinschoorl.nl.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.woensdag 11 oktober

Postzegels ruilen

WIERINGERWERF - Postzegelvereniging de Snuffelaar houdt van 19:00 tot ± 21:30 uur een ruilavond in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.vrijdag 13 oktober

Bezoek Inloophuis Medemblik

WIERINGERMEER - De dames van het Katholiek Vrouwengilde Wieringermeer brengen een bezoek aan het Inloophuis te Medemblik.

Gastvrouwen en gastheren bieden een luisterend oor of ontplooien in het Inloophuis activiteiten voor hen die daar door omstandigheden behoefte aan hebben. De moeite waard om te zien wat deze organisatie voor velen betekent.
Opgave tot 6 oktober bij Emmie Wouts, telefoon 602868.vrijdag 13 oktober

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de zaal van de Ankerkerk, Seringenlaan 19.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De volgende klaverjasavonden zijn op 27 oktober, 10 en 24 november en 8 en 22 december.
In 2018 op 5 en 19 januari, 2 en 16 februari, 9 en 23 maart en 6 en 20 april
vrijdag 13 oktober

Wandelen met de Nachtwaker

Een avon(d)tuur in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - Het donkere jaargetijde is weer aangebroken. Tijd om met de Nachtwaker van de Schoorlse Duinen mee te gaan om de donkere nacht in de duinen te beleven. Zet al je zintuigen aan het werk en ervaar de duisternis, de stilte en de sterrenhemel.

Deze belevingstocht is voor jong en oud en duurt 1,5 tot 2 uur. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.Ga mee met de Nachtwaker van Staatsbosbeheer. De wandeling start om 19:30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen. De kosten zijn € 7,50 p.p. Online aanmelden op www.staatsbosbeheer.nl.vrijdag 13 oktober

Horrortocht

NIEUWE NIEDORP - Ben jij tussen de 12 en 18 jaar en hou je van griezelen? Doe dan mee met de wel heel angstaanjagende horrortocht in de boomgaard.

Om 20:00 uur verzamelen bij Dorpshuis Prins Maurits, Dorpsstraat 79 in Nieuwe Niedorp.
Kaartjes zijn in de voorverkoop te verkrijgen bij Agrarisch Centrum van der Bel, Dorpsstraat 38A te Nieuwe Niedorp.Kaartjes kosten in de voorverkoop € 3,50 en op de avond zelf € 5,00.
Beschik je over stalen zenuwen? Aarzel dan niet en kom op 13 oktober naar Nieuwe Niedorp!!

Bron: PeWi's Nieuwspagina.vrijdag 13 oktober

Film Lion

WIERINGERWERF - In het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, draait de film Lion.Een 5-jarige Indiase jongen raakt verdwaald in de straten van Calcutta, duizenden kilometers van huis. Hij overleeft vele uitdagingen waarna hij door een echtpaar in Australiƫ wordt geadopteerd. Na 25 jaar besluit hij op zoek te gaan naar zijn verloren familie.

De film begint om 20:00 uur. De entree bedraagt € 5,00.zaterdag 14 oktober

Sterren kijken in de duinen

SCHOORL - De Schoorlse Duinengids en de Alkmaarse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Metius laten je kennis maken met de duinen in het donker. Met het blote oog zijn al heel wat sterren te zien. Ook kijken we met een verrekijker en een echte telescoop naar bijzondere verschijnselen aan de hemel. Maar pas op: niet alles is altijd te zien.We zijn afhankelijk van het weer: bij bedekte lucht zullen we minder zien bij de verhalen, bij slecht weer gaan we over op een binnenprogramma. We vertrekken om 19:30 uur vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen en zijn rond 22:30 terug. De kosten zijn € 7,50 per persoon. Aanmelden kan online via www.staatsbosbeheer.nl.

Honden zijn niet toegestaan. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.zaterdag 14 oktober

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende bingoavonden zijn op 11 november, 16 december en 13 januari.zaterdag 14 oktober

Vierkorenconcert

DEN HELDER - In de Morgensterkerk vindt om 20:00 uur het 16e Vierkorenconcert plaats. Vier Helderse koren verzorgen tezamen één concert. De onderlinge verschillen van de koren garanderen een gevarieerd repertoire, maar de muzikale inzet en overeenstemming zullen er voor zorgen dat elke luisteraar het naar zijn zin heeft.

Het concept van het Vierkorenconcert is een traditie die in 1999 is bedacht en voor het eerst uitgevoerd. Vier koren zouden deelnemen aan een jaarlijks concert in de Bethelkerk. Men kon maximaal twee jaar meedoen om daarna plaats te maken voor een ander koor. Deze traditie heeft tot het 15e concert in 2013 stand gehouden. Na dit concert bleek het steeds moeilijker om het festival te organiseren; veel koren hadden hun eigen agenda. Het succesvolle korenfestival dat vanaf 2012 in De Kampanje werd georganiseerd zorgde ook voor een verminderd animo voor deelname aan het Vierkorenconcert.


Gaudium Vocale

Gemengd koor Mescalanza is dit jaar de uitdaging aangegaan om de traditie weer op te pakken. Dit is gelukt. Samen met vocaal ensemble Gaudium Vocale, dameskoor La Presa en a capella vrouwenkoor Eigenwijz kan het 16e Vierkorenconcert plaatsvinden.
Wel in een nieuwe locatie, de Morgensterkerk aan de drs. F. Bijlweg 9 te Den Helder.

De entree is € 5,00. Kaarten kunnen worden gekocht aan de zaal of besteld worden via 0223 616065 (Den Helder centrum), 06 21886350 (Nieuw Den Helder) of 06 20318643 (Julianadorp).zondag 15 oktober

Gezinswandeling

Op zoek naar paddenstoelen in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - Kom heerlijk uitwaaien tijdens een herfstwandeling in de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer. In geuren en kleuren vertelt de Schoorlse Duinengids wat deze duinen zo bijzonder maakt. Er komen hier wel meer dan 1000 soorten paddenstoelen voor.

Door het kalkarme zand zijn er in de herfst hele bijzondere soorten te zien. Wilt u er meer over weten, ga dan met de gids op pad.De start is om 11:00 uur vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen en de wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.
Deelname is € 6,-. Aanmelden is noodzakelijk en kan online via www.staatsbosbheer.nl.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.zondag 15 oktoberSCHOORL - Frank Hoogvorst maakt met zijn Zonnetrein een rondrit door de Schoorlse Duinen. Iedere woensdag om 14:00 uur en iedere zondag om 13:00 uur vertrekt de Zonnetrein vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen.

Tijdens deze 1,5 uur durende rit vertelt Frank een aantal wetenswaardigheden over de duinen van Schoorl. Minder validen en ouderen kunnen op deze manier (weer) het duin beleven en de zilte zeelucht opsnuiven. Kaartjes zijn aan de balie verkrijgbaar voor € 10,00.

Meer informatie op www.zonnetreinschoorl.nl.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.zondag 15 oktober

Rondvaart KH44

KOLHORN - Het varende monument ansjovisjol KH44 maakt een rondvaart onder zeil op het Kolhornerdiep. De schipper vertelt over de historie van Kolhorn, haar visserij en natuurlijk over de jol zelf.

De jol is - voor zover bekend - het enige overgebleven vissersschip van de vissersvloot van de voormalige Zuiderzeehaven Kolhorn. De jol heeft tussen 1900 en 1930 gevist op de Zuiderzee.De jol vertrekt om 15:00 uur vanaf haar vaste ligplaats tegenover museum De Turfschuur. Het adres van dit museum is Westfriesedijk 66-B, 1767 CS Kolhorn.
De tocht duurt ongeveer 1,5 uur. Bel 06 51 53 52 73 of mail contact@kh44.nl om te reserveren.
De kosten zijn € 10,00 p.p. Kinderen tot 12 jaar gratis. Er kunnen maximaal 10 personen mee.
Meer informatie op www.kh44.nl.(ADVERTENTIE)henkjanwittink@gmail.com of bel 06 - 51 333 709
dinsdag 17 oktober

Gezinswandeling

Op zoek naar paddenstoelen in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - Kom heerlijk uitwaaien tijdens een herfstwandeling in de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer. In geuren en kleuren vertelt de Schoorlse Duinengids wat deze duinen zo bijzonder maakt. Er komen hier wel meer dan 1000 soorten paddenstoelen voor.

Door het kalkarme zand zijn er in de herfst hele bijzondere soorten te zien. Wilt u er meer over weten, ga dan met de gids op pad.De start is om 11:00 uur vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen en de wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.
Deelname is € 6,-. Aanmelden is noodzakelijk en kan online via www.staatsbosbheer.nl.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.woensdag 18 oktober

Paddenstoelenexcursie

Paddenstoelen zoeken voor gevorderden

SCHOORL - Ontdek de vele bijzondere paddenstoelen in de kalkarme duinen van Schoorl. Voor mensen die al basiskennis hebben van paddenstoelen en graag een uitgebreide wandeling willen maken kunnen met de deskundige Schoorlse Duinennatuurgids op pad.Wandel mee naar deze bijzondere herfstvruchten die het bos prachtig kleuren.
De duur van deze wandeling is 2,5 uur en de start is om 11:00 uur vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen. Deelname is € 6,-. Aanmelden is noodzakelijk en kan online via www.staatsbosbheer.nl.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.woensdag 18 oktober

Wandelen met Vrouwen van NU

WIERINGERMEER - De Wandelclub van Vrouwen van NU Wieringen wandelt in het Robbenoordbos.

Het vertrek is om 13:45 uur vanaf parkeerplaats 't Wierholt aan de Sluisgatweg bij het Robbenoordbos. De wandeling is ± 6,5 km.

Wilt je meewandelen? Kom dan naar de startplaats of neem contact op met Boukje Nieuwenhuizen, telefoon 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl.
Is deze route je te lang? Er loopt nog een groepje een kortere route in Hippolytushoef. Wil je hier mee wandelen? Neem dan contact op met Diet Rezelman, telefoon 0227-591552, e-mail n.rezelman@quicknet.nl.woensdag 18 oktoberSCHOORL - Frank Hoogvorst maakt met zijn Zonnetrein een rondrit door de Schoorlse Duinen. Iedere woensdag om 14:00 uur en iedere zondag om 13:00 uur vertrekt de Zonnetrein vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen.

Tijdens deze 1,5 uur durende rit vertelt Frank een aantal wetenswaardigheden over de duinen van Schoorl. Minder validen en ouderen kunnen op deze manier (weer) het duin beleven en de zilte zeelucht opsnuiven. Kaartjes zijn aan de balie verkrijgbaar voor € 10,00.

Meer informatie op www.zonnetreinschoorl.nl.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.woensdag 18 oktober

Charlotte Glorie

SLOOTDORP - Vrouwenverenigingen Passage, Vrouwen van Nu en K.V.G organiseren een gezamenlijke bijeenkomst. Kleinkunstenares Charlotte Glorie komt naar de kerk aan de Langeweg.Charlotte neemt het publiek die avond bij de hand en zal allen zeker boeien met haar liedjes en conferences. De teksten zijn inspirerend, soms hilarisch, dan weer ontroerend, maar steeds verrassend herkenbaar.
Charlotte houdt van interactie en gaat daar op speelse wijze mee om.

De aanvang is 19:45 uur.donderdag 19 oktober

Inloopspreekuur Digitale Hulp

HOLLANDS KROON - Inwoners van Hollands Kroon met vragen of problemen op digitaal gebied, kunnen op het Inloopspreekuur Digitale Hulp in Middenmeer terecht.

Heeft u vragen met betrekking tot het gebruik van uw laptop of tablet? Wilt u sociale media leren gebruiken? Of wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden die uw apparaat biedt, zoals het downloaden van apps of het gebruik van wifi-netwerken? Deskundige vrijwilligers helpen u graag op weg!Het inloopspreekuur vindt plaats van 10:30 tot 11:30 uur in de Schilderszaal van wijksteunpunt De Kroon, Kroonwaard 1 te Middenmeer. Het spreekuur is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Het Inloopspreekuur Digitale Hulp is een initiatief van Stichting Present Hollands Kroon, www.presenthollandskroon.nl.donderdag 19 oktober

Gezinswandeling

Op zoek naar paddenstoelen in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - Kom heerlijk uitwaaien tijdens een herfstwandeling in de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer. In geuren en kleuren vertelt de Schoorlse Duinengids wat deze duinen zo bijzonder maakt. Er komen hier wel meer dan 1000 soorten paddenstoelen voor.

Door het kalkarme zand zijn er in de herfst hele bijzondere soorten te zien. Wilt u er meer over weten, ga dan met de gids op pad.De start is om 11:00 uur vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen en de wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.
Deelname is € 6,-. Aanmelden is noodzakelijk en kan online via www.staatsbosbheer.nl.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.zaterdag 21 oktober

Open dag Slender Studio Fenna Suzanna

WIERINGERWERF - De zomerkilo's eraf werken? Dat kan, open huis bij Slender Studio Fenna Suzanna.


zaterdag 21 oktober

Trombonespektakel 'Magic Slides'

WIERINGERWERF - De Culturele Raad Wieringermeer heeft Peter Prikkel gevraagd om het komende theaterseizoen te openen met een trombonespektakel. En dat gaat om 20:00 uur gebeuren in de theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1!

Peter Prikkel uit Wieringerwerf liep al jaren rond met het idee een avondvullend programma te maken rondom de schuiftrombone. Hij heeft een aantal collega trombonisten benaderd met de vraag of ze mee wilden werken en kreeg al gauw een groep van 7 trombonisten bij elkaar. Ter ondersteuning werd een bas en een slagwerker gevraagd, en daarmee was de club compleet.
De overige deelnemende muzikanten zijn Jeroen Prikkel, Stef de Kruijf, Siem de Boer, Wim Hendriks, Klaas van der Heide, Biny Riepstra, René Zwaan (bas) en Esther de Vries (slagwerk).Het project kreeg de naam 'Trombonespektakel Magic Slides' mee en kon van start gaan.
Het programma gaat over de trombonefamilie, bevat naast muziek ook humor, is interactief en educatief.
Kortom, een programma voor jong en oud!

Kaarten kosten € 10,00 en zijn te reserveren door een e-mail te sturen aan reserveringen@cultureleraad-wieringermeer.nl.zondag 22 oktober

Gezinswandeling

Op zoek naar paddenstoelen in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - Kom heerlijk uitwaaien tijdens een herfstwandeling in de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer. In geuren en kleuren vertelt de Schoorlse Duinengids wat deze duinen zo bijzonder maakt. Er komen hier wel meer dan 1000 soorten paddenstoelen voor.

Door het kalkarme zand zijn er in de herfst hele bijzondere soorten te zien. Wilt u er meer over weten, ga dan met de gids op pad.De start is om 11:00 uur vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen en de wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.
Deelname is € 6,-. Aanmelden is noodzakelijk en kan online via www.staatsbosbheer.nl.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.zondag 22 oktoberSCHOORL - Frank Hoogvorst maakt met zijn Zonnetrein een rondrit door de Schoorlse Duinen. Iedere woensdag om 14:00 uur en iedere zondag om 13:00 uur vertrekt de Zonnetrein vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen.

Tijdens deze 1,5 uur durende rit vertelt Frank een aantal wetenswaardigheden over de duinen van Schoorl. Minder validen en ouderen kunnen op deze manier (weer) het duin beleven en de zilte zeelucht opsnuiven. Kaartjes zijn aan de balie verkrijgbaar voor € 10,00.

Meer informatie op www.zonnetreinschoorl.nl.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.zondag 22 oktober

Concert Roon Staal

WIERINGERWAARD - Zanger en componist Roon Staal tourt in oktober met een nieuw programma langs 15 locaties door Nederland. Tijdens deze tour wordt een album met nieuwe originele composities en covers gepresenteerd. Eén van deze concerten vindt plaats in het Witte Kerkje te Wieringerwaard. Aanvangstijd 15:00 uur.

Songs die op het repertoire staan zijn Kathy's Song, Pie Jesu en Vincent, maar ook bekendere werken zoals Als Je Mij Zoekt en de evergreen Help Me Through The Night. Daarnaast worden meer nieuwe werken die deze zomer worden opgenomen in Nederland op het album geplaatst en tijdens de tour vanachter de piano uitgevoerd. Nieuw zijn ook enkele nummers van de hand van zijn zus Nienke Staal.

Roon Staal zingt en begeleidt zichzelf vanachter de piano en heeft een aangename stem en authentieke performance. Hij woont en werkt zowel in Nederland als in het verre oosten van Rusland. Een deel van het jaar verblijft hij in Vladivostok, waar hij ook geregeld concerten geeft. Zo bereidt hij daar een nieuw concert voor in het philharmonisch concertgebouw van Vladivostok.In eerdere jaren heeft Staal een rijk musicalverleden opgebouwd (Les Miserables, Tommy, Rembrandt en Petticoat) en inmiddels heeft hij zes albums en een dvd op zijn naam staan. Onlangs presenteerde de zanger zijn nieuwe verzamelalbum Meditations Of A Singer-Songwriter. Hieronymus - zoals zijn naam voluit luidt - geniet overigens de waardering van de legendarische Art Garfunkel, voor wie hij in Helsinki eens een opening-act verzorgde en met wie hij tot op de dag van vandaag een vriendschap onderhoudt.

De gehele tourlijst is te vinden op www.roonstaal.com/concerten. Hier vindt u alle informatie over de locaties en data. Kaarten zijn daar online te reserveren, of via tel. 06-30025992, en kosten € 15,00 per stuk.dinsdag 24 oktober

Gezinswandeling

Op zoek naar paddenstoelen in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - Kom heerlijk uitwaaien tijdens een herfstwandeling in de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer. In geuren en kleuren vertelt de Schoorlse Duinengids wat deze duinen zo bijzonder maakt. Er komen hier wel meer dan 1000 soorten paddenstoelen voor.

Door het kalkarme zand zijn er in de herfst hele bijzondere soorten te zien. Wilt u er meer over weten, ga dan met de gids op pad.De start is om 11:00 uur vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen en de wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.
Deelname is € 6,-. Aanmelden is noodzakelijk en kan online via www.staatsbosbheer.nl.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.dinsdag 24 oktober

Museumgroep

HOORN - De museumgroep van de drie vrouwenverenigingen in de Wieringermeer komt op de 4e dinsdag van de maand bij elkaar in het Westfries Museum.

De middagen worden deels verzorgd door gastsprekers en deels door museum medewerkers.
Kosten: &euro 15,00. Plaats: Westfries Museum, Rode Steen 1, Hoorn.
Wilt u een enkele keer aansluiten? Dan zijn de kosten een toegangsbewijs of is het gratis met uw museumjaarkaart.
Inlichtingen: Trudy Veenstra, tel: 0227-581410 - trudyvedo@gmail.com.woensdag 25 oktober

Paddenstoelenexcursie

Paddenstoelen zoeken voor gevorderden

SCHOORL - Ontdek de vele bijzondere paddenstoelen in de kalkarme duinen van Schoorl. Voor mensen die al basiskennis hebben van paddenstoelen en graag een uitgebreide wandeling willen maken kunnen met de deskundige Schoorlse Duinennatuurgids op pad.Wandel mee naar deze bijzondere herfstvruchten die het bos prachtig kleuren.
De duur van deze wandeling is 2,5 uur en de start is om 11:00 uur vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen. Deelname is € 6,-. Aanmelden is noodzakelijk en kan online via www.staatsbosbheer.nl.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.woensdag 25 oktoberSCHOORL - Frank Hoogvorst maakt met zijn Zonnetrein een rondrit door de Schoorlse Duinen. Iedere woensdag om 14:00 uur en iedere zondag om 13:00 uur vertrekt de Zonnetrein vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen.

Tijdens deze 1,5 uur durende rit vertelt Frank een aantal wetenswaardigheden over de duinen van Schoorl. Minder validen en ouderen kunnen op deze manier (weer) het duin beleven en de zilte zeelucht opsnuiven. Kaartjes zijn aan de balie verkrijgbaar voor € 10,00.

Meer informatie op www.zonnetreinschoorl.nl.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.woensdag 25 oktober

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingo avond voor jong en oud in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).


Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

Aanvang 20:00 uur. Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50; voor de super ronde € 1,00. Info: 0227-512801.

De volgende bingo's zijn op 22 november, 20 december (kerstbingo), 31 januari, 28 februari, 28 maart (paasbingo), 18 april en 16 mei.donderdag 26 oktober

Gezinswandeling

Op zoek naar paddenstoelen in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - Kom heerlijk uitwaaien tijdens een herfstwandeling in de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer. In geuren en kleuren vertelt de Schoorlse Duinengids wat deze duinen zo bijzonder maakt. Er komen hier wel meer dan 1000 soorten paddenstoelen voor.

Door het kalkarme zand zijn er in de herfst hele bijzondere soorten te zien. Wilt u er meer over weten, ga dan met de gids op pad.De start is om 11:00 uur vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen en de wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.
Deelname is € 6,-. Aanmelden is noodzakelijk en kan online via www.staatsbosbheer.nl.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.donderdag 26 oktober

Lezing over Vikingen in Dorestad

DEN OEVER - Annemarieke Willemsen geeft in het Viking Informatiecentrum, Havenweg 1, een lezing over Vikingen in Dorestad.

Annemarieke Willemsen is conservator van de collectie Nederland in de Middeleeuwen van het Museum van Oudheden in Leiden.


Oude schoolplaat van J.Isings: De Noormannen voor Dorestad!

Dorestad (het huidige Wijk bij Duurstede) was een wereldstad en een van de grootste en rijkste steden in Nederland in de Middeleeuwen. Handelsplaats, tolplaats en stapelmarkt.
Annemarieke neemt ons mee in dit boeiende verhaal

De lezing begint om 20:00 uur. Kosten: € 5,00 inclusief koffie/thee (donateurs € 2,50).vrijdag 27 oktober

Halloweenmarkt in Hippolytushoefvrijdag 27 oktober

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de zaal van de Ankerkerk, Seringenlaan 19.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De volgende klaverjasavonden zijn op 10 en 24 november en 8 en 22 december.
In 2018 op 5 en 19 januari, 2 en 16 februari, 9 en 23 maart en 6 en 20 april
vrijdag 27 oktober

Wandelen met de Nachtwaker

Een avon(d)tuur in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - Het donkere jaargetijde is weer aangebroken. Tijd om met de Nachtwaker van de Schoorlse Duinen mee te gaan om de donkere nacht in de duinen te beleven. Zet al je zintuigen aan het werk en ervaar de duisternis, de stilte en de sterrenhemel.

Deze belevingstocht is voor jong en oud en duurt 1,5 tot 2 uur. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.Ga mee met de Nachtwaker van Staatsbosbeheer. De wandeling start om 19:30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen. De kosten zijn € 7,50 p.p. Online aanmelden op www.staatsbosbeheer.nl.vrijdag 27 oktober

Film Schneider vs Bax

WIERINGERWERF - In het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, draait de film Schneider vs Bax.

Op de ochtend van zijn verjaardag krijgt Schneider, een huurmoordenaar, een telefoontje van Mertens. Hij heeft een haastklus voor Schneider, die de klus weigert omdat het zijn verjaardag is en zijn vrouw Lucy had beloofd te helpen met de voorbereidingen van het feestmaal.Mertens houdt vol dat het een belangrijke zaak is. Wanneer ze in Mertens kantoor afspreken, hoort Schneider dat het doelwit Ramon Bax is, een schrijver. Bax woont op zichzelf, op een afgezonderde plaats. Omdat het een gemakkelijke klus lijkt neemt Schneider alsnog de opdracht aan. Deze eenvoudige job blijkt echter moeilijker dan verwacht.

De film begint om 20:00 uur. De entree bedraagt € 5,00.zaterdag 28 oktober

Paddenstoelenexcursie

Paddenstoelen zoeken voor gevorderden

SCHOORL - Ontdek de vele bijzondere paddenstoelen in de kalkarme duinen van Schoorl. Voor mensen die al basiskennis hebben van paddenstoelen en graag een uitgebreide wandeling willen maken kunnen met de deskundige Schoorlse Duinennatuurgids op pad.Wandel mee naar deze bijzondere herfstvruchten die het bos prachtig kleuren.
De duur van deze wandeling is 2,5 uur en de start is om 11:00 uur vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen. Deelname is € 6,-. Aanmelden is noodzakelijk en kan online via www.staatsbosbheer.nl.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.zaterdag 28 oktober
zondag 29 oktober

Gezinswandeling

Op zoek naar paddenstoelen in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - Kom heerlijk uitwaaien tijdens een herfstwandeling in de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer. In geuren en kleuren vertelt de Schoorlse Duinengids wat deze duinen zo bijzonder maakt. Er komen hier wel meer dan 1000 soorten paddenstoelen voor.

Door het kalkarme zand zijn er in de herfst hele bijzondere soorten te zien. Wilt u er meer over weten, ga dan met de gids op pad.De start is om 11:00 uur vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen en de wandeling duurt ongeveer 1,5 uur.
Deelname is € 6,-. Aanmelden is noodzakelijk en kan online via www.staatsbosbheer.nl.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.zondag 29 oktoberSCHOORL - Frank Hoogvorst maakt met zijn Zonnetrein een rondrit door de Schoorlse Duinen. Iedere woensdag om 14:00 uur en iedere zondag om 13:00 uur vertrekt de Zonnetrein vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen.

Tijdens deze 1,5 uur durende rit vertelt Frank een aantal wetenswaardigheden over de duinen van Schoorl. Minder validen en ouderen kunnen op deze manier (weer) het duin beleven en de zilte zeelucht opsnuiven. Kaartjes zijn aan de balie verkrijgbaar voor € 10,00.

Meer informatie op www.zonnetreinschoorl.nl.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.maandag 30 oktober

Herhalingsles AED/Reanimatie

ENKHUIZEN - Stichting Reanimatie Onderwijs Westfriesland geeft in Montessorischool De Wegwijzer een AED/Reanimatie herhalingsles.

De les is van 19:20 tot 21:30 uur. Diploma of laatste herhaling niet ouder dan 1 jaar.
Informatie op www.reanimatie-westfriesland.nl. Hier kunt u zich ook aanmelden (aanmelden niet via telefoon, maar schriftelijk).
0229236729 voor eventuele vragen.
Bent u aanvullend ziektekosten verzekerd, dan bestaat de mogelijkheid op teruggave lesgeld.

De herhalingsles wordt ook op 1 november en 6 december gegeven.woensdag 1 november

Herhalingsles AED/Reanimatie

HOORN - Stichting Reanimatie Onderwijs Westfriesland geeft in het Westfriesgasthuis een AED/Reanimatie herhalingsles.

De les is van 19:20 tot 21:30 uur. Diploma of laatste herhaling niet ouder dan 1 jaar.
Informatie op www.reanimatie-westfriesland.nl. Hier kunt u zich ook aanmelden (aanmelden niet via telefoon, maar schriftelijk).
0229236729 voor eventuele vragen.
Bent u aanvullend ziektekosten verzekerd, dan bestaat de mogelijkheid op teruggave lesgeld.

De herhalingsles wordt ook op 6 december gegeven.donderdag 2 november

Inloopspreekuur Digitale Hulp

HOLLANDS KROON - Inwoners van Hollands Kroon met vragen of problemen op digitaal gebied, kunnen op het Inloopspreekuur Digitale Hulp in Middenmeer terecht.

Heeft u vragen met betrekking tot het gebruik van uw laptop of tablet? Wilt u sociale media leren gebruiken? Of wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden die uw apparaat biedt, zoals het downloaden van apps of het gebruik van wifi-netwerken? Deskundige vrijwilligers helpen u graag op weg!Het inloopspreekuur vindt plaats van 10:30 tot 11:30 uur in de Schilderszaal van wijksteunpunt De Kroon, Kroonwaard 1 te Middenmeer. Het spreekuur is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Het Inloopspreekuur Digitale Hulp is een initiatief van Stichting Present Hollands Kroon, www.presenthollandskroon.nl.donderdag 2 november

Plusgroep

WIERINGERWERF - De Plusgroep vindt iedere eerste donderdag van de maand plaats van 13:30 tot 16:00 uur in het Atelier (eerste verdieping) van de Cultuurschuur, Loggersplein.

Iedereen die graag iets met anderen onderneemt en anderen ontmoet is welkom tijdens de Plusgroep. De Plusgroep is voor iedereen; van alle leeftijden en naar eigen mogelijkheden. Er is van alles te doen, zoals creatieve activiteiten, een spelletje maar alleen een kopje koffie komen drinken en een praatje maken kan natuurlijk ook.

Voor meer informatie of aanmelding kan men elke werkdag tussen 9:00 en 12:00 uur bellen met het servicepunt Wieringerwerf: 0227-600079.
Als u vervoer nodig heeft om naar de bijeenkomst te kunnen komen, kan dit geregeld worden.donderdag 2 november
zaterdag 4 november

Een dag met Bach

OOSTERLAND - De Stichting Geestelijke Muziek Hippolytuskerk en de Stichting Culturele Kring Wieringen van de Michaëlskerk in Oosterland organiseren in samenwerking met dirigent Ellen Verburgt en pianist Corinne Moerbeek, een zangworkshop in de Michaëlskerk in Oosterland op Wieringen.

De beide musici gaan een dag met belangstellenden werken aan het instuderen van prachtige stukken van Bach. Op het programma staan bekende werken, zoals Jesu bleibet meine Freude, en minder bekende stukken. Daarnaast krijgen de deelnemers achtergrondinformatie over de muziek en haar betekenis.
Onder leiding van Ellen Verburgt beginnen de deelnemers met stemoefeningen om zich daarna al zingend de mooie muziek van Johann Sebastian Bach eigen te maken.

Heb je altijd al eens dat mooie koorstuk willen zingen? Dan kan dit nu!
Iedereen is welkom, ook minder geoefende zangers.
Het begint om tien uur en eindigt om half vier met repeteren. Aansluitend volgt een uitvoering en kunnen geïnteresseerden komen luisteren naar het resultaat van het harde werken.

De kosten zijn 40 euro, inclusief muziek, koffie/thee en soep bij de lunch (zelf broodjes meenemen).
Om teleurstelling te voorkomen is het advies om je zo snel als mogelijk in te schrijven omdat het maximale aantal deelnemers vijftig bedraagt. Je kunt je opgeven bij elisakool@ziggo.nl.
Het bedrag van 40 euro graag overmaken op rekeningnummer NL79RABO0370469763 t.n.v. Stichting Geestelijke Muziek Hippolytuskerk.
zaterdag 4 november

Film Latcho Drom

WIERINGERWERF - In het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, draait in samenwerking met het Historisch Genootschap Wieringermeer de film Latcho Drom.De film neemt de kijker op een reis van India naar Spanje, gedurende een jaar gefilmd door Gatlif die zich concentreert op de culturele waarden van enkele bevolkingsgroepen. Geen dialogen, geen voice-over. Slechts muziek en dansers uit India, Egypte, Turkije, Roemenië, Hongarije, Slowakije, Frankrijk en Spanje.

De film begint om 14:00 uur. De entree bedraagt € 5,00.zaterdag 4 november
zondag 5 november

Segway Tour

Op de Segway X2 de Schoorlse Duinen beleven

SCHOORL - U kunt om 10:15 uur op avontuur met de boswachter op de Segway X2 vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen. Milieuvriendelijk, bijna geruisloos, de natuur ervaren! Zonder twijfel de meest uitdagende Segway tour van Nederland.

Het is een tour die gereden wordt op lage snelheid, over uitdagende paden, slalommend langs natuurlijke hindernissen. Uiteraard alleen op de officiële paden, met respect voor de prachtige omgeving en andere gebruikers van het Schoorlse duingebied. Staatbosbeheer biedt in samenwerking met Oxygen Events deze unieke manier van natuurbeleving aan. Met uw deelname aan deze excursie steunt u Staatsbosbeheer in de Schoorlse Duinen. Een deel van de opbrengst maakt het mogelijk om activiteiten voor scholen te ontwikkelen en aan te bieden.Deelnemers aan deze tour zijn sportief, wegen maximaal 100 kg (i.v.m. het zware terrein) en zijn min. 16 jaar. Deelnemers moeten makkelijk op en af kunnen stappen (25 cm hoogte!) en tegen een stootje kunnen. Bij voorkeur al Segway ervaring hebben, maar niet noodzakelijk. De tocht duurt ca 2,5 uur en is ongeveer 18 km lang.

De kosten voor deze unieke ervaring zijn € 69,50 euro p.p. Boeken kunt u op www.staatsbosbeheer.nl.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.

Wat is een Segway?
Een Segway PT (personal transporter) is een zelfbalancerend, tweewielig, elektrisch, duurzaam en schoon vervoermiddel. De Segway heeft een maximum snelheid van 20 km p/u en een actieradius tot 38 km op 1 acculading. De Segway balanceert op dezelfde intuïtieve manier als mensen. Hij laat zich sturen door verplaatsing van het lichaamsgewicht. Door naar voren te leunen beweegt de Segway voorwaarts. Door achterwaarts te leunen rijdt hij naar achteren. Hij stopt door rechtop te staan. Je maakt je bochten door de stuurbar naar links of naar rechts te bewegen. De Segway is na een korte training van 15 minuten door iedereen op een veilige manier te berijden.maandag 6 november

Workshop Fietsbanden

WIERINGERWERF - Greet Schermer geeft voor de drie vrouwenverenigingen in de Wieringermeer een workshop met fietsbanden. Het onderwerp is kerst, maar er mag ook een andere keuze gemaakt worden.

Er zijn verschillende modellen. De prijs is variabel en hangt van de grootte af.
Aanvang: 13:30 uur. Kosten: € 10,00 tot € 20,00.
Opgave voor 23 oktober 2017 bij Rita Zeinstra, tel. 0227-581389 - njm.zeinstra@quicknet.nl.maandag 6 en dinsdag 7 november

Openstelling archief Historische Vereniging

HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is op maandag geopend van 19:00 tot 21:00 uur en op dinsdag van 14:00 tot 16:30 uur.In het archief een grote verzameling kranten, boeken, foto's, documenten, landkaarten en notulen van verenigingen, organisaties, particulieren, scholen en veel meer.
Locatie: Parkzicht 4a, gelegen naast zorgcentrum Noorderlicht - Parklaan 41, te Hippolytushoef. Boven de bibliotheek.vrijdag 10 november

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de zaal van de Ankerkerk, Seringenlaan 19.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De volgende klaverjasavonden zijn op 24 november en 8 en 22 december.
In 2018 op 5 en 19 januari, 2 en 16 februari, 9 en 23 maart en 6 en 20 april
vrijdag 10 november

Wandelen met de Nachtwaker

Een avon(d)tuur in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - Het donkere jaargetijde is weer aangebroken. Tijd om met de Nachtwaker van de Schoorlse Duinen mee te gaan om de donkere nacht in de duinen te beleven. Zet al je zintuigen aan het werk en ervaar de duisternis, de stilte en de sterrenhemel.

Deze belevingstocht is voor jong en oud en duurt 1,5 tot 2 uur. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.Ga mee met de Nachtwaker van Staatsbosbeheer. De wandeling start om 19:30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen. De kosten zijn € 7,50 p.p. Online aanmelden op www.staatsbosbeheer.nl.zaterdag 11 november

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De laatste bingoavonden zijn op 16 december en 13 januari.dinsdag 14 november

Lezing over Oeganda

MIDDENMEER - Bert Zuidhof vertelt voor vrouwenvereniging K.V.G. over zijn ervaringen in Oeganda waar hij met een groep jongeren uit de Wieringermeer enkele bouwprojecten heeft gerealiseerd.

De lezing is in De Meerbaak en begint om 14:00 uur.dinsdag 14 november

Lezing over marsepein

MIDDENMEER - Koos Bakker vertelt bij Vrouwen van NU alles over marsepein.

Na de pauze mag iedereen aan de slag om iets moois te creëren.
Aanvang 14:00 uur in De Meerbaak.woensdag 15 november

Loes van Hijlckama Vlieg-Dronkert

SLOOTDORP - Mevr. Loes van Hijlckama Vlieg-Dronkert spreekt bij vrouwenvereniging Passage.

De avond is in de Schakel en begint om 19:45 uur.donderdag 16 november

Inloopspreekuur Digitale Hulp

HOLLANDS KROON - Inwoners van Hollands Kroon met vragen of problemen op digitaal gebied, kunnen op het Inloopspreekuur Digitale Hulp in Middenmeer terecht.

Heeft u vragen met betrekking tot het gebruik van uw laptop of tablet? Wilt u sociale media leren gebruiken? Of wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden die uw apparaat biedt, zoals het downloaden van apps of het gebruik van wifi-netwerken? Deskundige vrijwilligers helpen u graag op weg!Het inloopspreekuur vindt plaats van 10:30 tot 11:30 uur in de Schilderszaal van wijksteunpunt De Kroon, Kroonwaard 1 te Middenmeer. Het spreekuur is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Het Inloopspreekuur Digitale Hulp is een initiatief van Stichting Present Hollands Kroon, www.presenthollandskroon.nl.maandag 20 november

AED/Reanimatiecursus

HOORN - Stichting Reanimatie Onderwijs Westfriesland geeft in het Westfriesgasthuis een nieuwe AED/Reanimatie cursus voor leken.

De cursus is van 18:50 tot 22:45 uur
Informatie op www.reanimatie-westfriesland.nl. Hier kunt u zich ook aanmelden (aanmelden niet via telefoon, maar schriftelijk).
0229236729 voor eventuele vragen.
Bent u aanvullend ziektekosten verzekerd, dan bestaat de mogelijkheid op teruggave lesgeld.woensdag 22 november

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingo avond voor jong en oud in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).


Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

Aanvang 20:00 uur. Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50; voor de super ronde € 1,00. Info: 0227-512801.

De volgende bingo's zijn op 20 december (kerstbingo), 31 januari, 28 februari, 28 maart (paasbingo), 18 april en 16 mei.vrijdag 24 november

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de zaal van de Ankerkerk, Seringenlaan 19.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De volgende klaverjasavonden zijn op 8 en 22 december.
In 2018 op 5 en 19 januari, 2 en 16 februari, 9 en 23 maart en 6 en 20 april
vrijdag 24 november

Wandelen met de Nachtwaker

Een avon(d)tuur in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - Het donkere jaargetijde is weer aangebroken. Tijd om met de Nachtwaker van de Schoorlse Duinen mee te gaan om de donkere nacht in de duinen te beleven. Zet al je zintuigen aan het werk en ervaar de duisternis, de stilte en de sterrenhemel.

Deze belevingstocht is voor jong en oud en duurt 1,5 tot 2 uur. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.Ga mee met de Nachtwaker van Staatsbosbeheer. De wandeling start om 19:30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen. De kosten zijn € 7,50 p.p. Online aanmelden op www.staatsbosbeheer.nl.donderdag 30 november

Inloopspreekuur Digitale Hulp

HOLLANDS KROON - Inwoners van Hollands Kroon met vragen of problemen op digitaal gebied, kunnen op het Inloopspreekuur Digitale Hulp in Middenmeer terecht.

Heeft u vragen met betrekking tot het gebruik van uw laptop of tablet? Wilt u sociale media leren gebruiken? Of wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden die uw apparaat biedt, zoals het downloaden van apps of het gebruik van wifi-netwerken? Deskundige vrijwilligers helpen u graag op weg!Het inloopspreekuur vindt plaats van 10:30 tot 11:30 uur in de Schilderszaal van wijksteunpunt De Kroon, Kroonwaard 1 te Middenmeer. Het spreekuur is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Het Inloopspreekuur Digitale Hulp is een initiatief van Stichting Present Hollands Kroon, www.presenthollandskroon.nl.woensdag 6 december

Herhalingsles AED/Reanimatie

HOORN - Stichting Reanimatie Onderwijs Westfriesland geeft in het Westfriesgasthuis een AED/Reanimatie herhalingsles.

De les is van 19:20 tot 21:30 uur. Diploma of laatste herhaling niet ouder dan 1 jaar.
Informatie op www.reanimatie-westfriesland.nl. Hier kunt u zich ook aanmelden (aanmelden niet via telefoon, maar schriftelijk).
0229236729 voor eventuele vragen.
Bent u aanvullend ziektekosten verzekerd, dan bestaat de mogelijkheid op teruggave lesgeld.donderdag 7 december

Plusgroep

WIERINGERWERF - De Plusgroep vindt iedere eerste donderdag van de maand plaats van 13:30 tot 16:00 uur in het Atelier (eerste verdieping) van de Cultuurschuur, Loggersplein.

Iedereen die graag iets met anderen onderneemt en anderen ontmoet is welkom tijdens de Plusgroep. De Plusgroep is voor iedereen; van alle leeftijden en naar eigen mogelijkheden. Er is van alles te doen, zoals creatieve activiteiten, een spelletje maar alleen een kopje koffie komen drinken en een praatje maken kan natuurlijk ook.

Voor meer informatie of aanmelding kan men elke werkdag tussen 9:00 en 12:00 uur bellen met het servicepunt Wieringerwerf: 0227-600079.
Als u vervoer nodig heeft om naar de bijeenkomst te kunnen komen, kan dit geregeld worden.woensdag 6 december

Herhalingsles AED/Reanimatie

HOORN - Stichting Reanimatie Onderwijs Westfriesland geeft in het Westfriesgasthuis een AED/Reanimatie herhalingsles.

De les is van 19:20 tot 21:30 uur. Diploma of laatste herhaling niet ouder dan 1 jaar.
Informatie op www.reanimatie-westfriesland.nl. Hier kunt u zich ook aanmelden (aanmelden niet via telefoon, maar schriftelijk).
0229236729 voor eventuele vragen.
Bent u aanvullend ziektekosten verzekerd, dan bestaat de mogelijkheid op teruggave lesgeld.donderdag 7 december

Bijeenkomst over hersenletsel

SCHAGEN - Esdégé-Reigersdaal en MEE & de Wering organiseert een bijeenkomst over - de gevolgen van - hersenletsel voor partners en verwanten. De bijeenkomst wordt gehouden bij MEE & de Wering, Zijperweg 4K. De start is om 10:30 uur, inloop vanaf 10:00 uur.

Wanneer u iemand in uw netwerk heeft met hersenletsel dan bent u van harte welkom.
Naast lezingen van gastsprekers is er tijd en ruimte voor uw vragen. De volgende thema's komen aan de orde:
• Hoe werkt het brein?
• Afasie
• Tips en adviezen in omgang met hersenletsel.
• Rouwverwerking
• Seksualiteit

De sprekers komen uit het werkveld en hebben dagelijks te maken met hersenletsel.
U kunt zich via de mail opgeven bij Thamar Post; thamar.post@esdege-reigersdaal.nl of bij Jacqueline Leermakers; jleermakers@meenwh.nl.vrijdag 8 december

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de zaal van de Ankerkerk, Seringenlaan 19.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De laatste klaverjasavond van dit jaar is op 22 december.
In 2018 op 5 en 19 januari, 2 en 16 februari, 9 en 23 maart en 6 en 20 april
vrijdag 8 december

Wandelen met de Nachtwaker

Een avon(d)tuur in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - Het donkere jaargetijde is weer aangebroken. Tijd om met de Nachtwaker van de Schoorlse Duinen mee te gaan om de donkere nacht in de duinen te beleven. Zet al je zintuigen aan het werk en ervaar de duisternis, de stilte en de sterrenhemel.

Deze belevingstocht is voor jong en oud en duurt 1,5 tot 2 uur. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.Ga mee met de Nachtwaker van Staatsbosbeheer. De wandeling start om 19:30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen. De kosten zijn € 7,50 p.p. Online aanmelden op www.staatsbosbeheer.nl.zaterdag 9 december

Sterren kijken in de duinen

SCHOORL - De Schoorlse Duinengids en de Alkmaarse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Metius laten je kennis maken met de duinen in het donker. Met het blote oog zijn al heel wat sterren te zien. Ook kijken we met een verrekijker en een echte telescoop naar bijzondere verschijnselen aan de hemel. Maar pas op: niet alles is altijd te zien.We zijn afhankelijk van het weer: bij bedekte lucht zullen we minder zien bij de verhalen, bij slecht weer gaan we over op een binnenprogramma. We vertrekken om 19:30 uur vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen en zijn rond 22:30 terug. De kosten zijn € 7,50 per persoon. Aanmelden kan online via www.staatsbosbeheer.nl.

Honden zijn niet toegestaan. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.maandag 11 en dinsdag 12 december

Openstelling archief Historische Vereniging

HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is op maandag geopend van 19:00 tot 21:00 uur en op dinsdag van 14:00 tot 16:30 uur.In het archief een grote verzameling kranten, boeken, foto's, documenten, landkaarten en notulen van verenigingen, organisaties, particulieren, scholen en veel meer.
Locatie: Parkzicht 4a, gelegen naast zorgcentrum Noorderlicht - Parklaan 41, te Hippolytushoef. Boven de bibliotheek.dinsdag 12 december

Midwinter-Kerstavond

SLOOTDORP - Vrouwen van NU houdt in De Schakel een Midwinter-Kerstavond.

Deze avond speelt Klaas Bakker op de piano bij videobeelden gerelateerd aan Midwinter en Kerst.
Aanvang: 19:30 uur.donderdag 14 december

Kerstviering

WIERINGERWERF - Vrouwenvereniging Passage houdt een kerstviering met een broodmaaltijd in Ons Centrum.

De viering begint om 17:00 uur.donderdag 14 december

Inloopspreekuur Digitale Hulp

HOLLANDS KROON - Inwoners van Hollands Kroon met vragen of problemen op digitaal gebied, kunnen op het Inloopspreekuur Digitale Hulp in Middenmeer terecht.

Heeft u vragen met betrekking tot het gebruik van uw laptop of tablet? Wilt u sociale media leren gebruiken? Of wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden die uw apparaat biedt, zoals het downloaden van apps of het gebruik van wifi-netwerken? Deskundige vrijwilligers helpen u graag op weg!Het inloopspreekuur vindt plaats van 10:30 tot 11:30 uur in de Schilderszaal van wijksteunpunt De Kroon, Kroonwaard 1 te Middenmeer. Het spreekuur is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Het Inloopspreekuur Digitale Hulp is een initiatief van Stichting Present Hollands Kroon, www.presenthollandskroon.nl.zaterdag 16 december

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende bingo is op 13 januari.dinsdag 19 december

Kerstbijeenkomst

SLOOTDORP - Vrouwenvereniging K.V.G. houdt een kerstbijeenkomst met een maaltijd, die afgewisseld zal worden door tekst en muziek.

De bijeenkomst is in de voormalige kerk 'Brink 55' en begint om 17:00 uur.woensdag 20 december

Kerstbingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingo avond voor jong en oud in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).


Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

Aanvang 20:00 uur. Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50; voor de super ronde € 1,00. Info: 0227-512801.

De volgende bingo's zijn op 31 januari, 28 februari, 28 maart (paasbingo), 18 april en 16 mei.vrijdag 22 december

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de zaal van de Ankerkerk, Seringenlaan 19.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De volgende klaverjasavonden zijn op 5 en 19 januari, 2 en 16 februari, 9 en 23 maart en 6 en 20 aprilvrijdag 22 december

Wandelen met de Nachtwaker

Een avon(d)tuur in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - Het donkere jaargetijde is weer aangebroken. Tijd om met de Nachtwaker van de Schoorlse Duinen mee te gaan om de donkere nacht in de duinen te beleven. Zet al je zintuigen aan het werk en ervaar de duisternis, de stilte en de sterrenhemel.

Deze belevingstocht is voor jong en oud en duurt 1,5 tot 2 uur. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.Ga mee met de Nachtwaker van Staatsbosbeheer. De wandeling start om 19:30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen. De kosten zijn € 7,50 p.p. Online aanmelden op www.staatsbosbeheer.nl.donderdag 28 december

Inloopspreekuur Digitale Hulp

HOLLANDS KROON - Inwoners van Hollands Kroon met vragen of problemen op digitaal gebied, kunnen op het Inloopspreekuur Digitale Hulp in Middenmeer terecht.

Heeft u vragen met betrekking tot het gebruik van uw laptop of tablet? Wilt u sociale media leren gebruiken? Of wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden die uw apparaat biedt, zoals het downloaden van apps of het gebruik van wifi-netwerken? Deskundige vrijwilligers helpen u graag op weg!Het inloopspreekuur vindt plaats van 10:30 tot 11:30 uur in de Schilderszaal van wijksteunpunt De Kroon, Kroonwaard 1 te Middenmeer. Het spreekuur is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Het Inloopspreekuur Digitale Hulp is een initiatief van Stichting Present Hollands Kroon, www.presenthollandskroon.nl.vrijdag 5 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de zaal van de Ankerkerk, Seringenlaan 19.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De volgende klaverjasavonden zijn op 19 januari, 2 en 16 februari, 9 en 23 maart en 6 en 20 aprildonderdag 11 januari

Nieuwjaarsbijeenkomst

WIERINGERWERF - Vrouwenverenigingen Passage, Vrouwen van Nu en K.V.G organiseren een gezamenlijke Nieuwjaars koffieochtend.

Vanaf half 10 kan men terecht in het Arbeidsbureau van Café Bij de Buren om elkaar alle goeds toe te wensen in het nieuwe jaar 2018.
De zusjes Sandra van Soesbergen-van Diepen en Marlies Rasing-van Diepen, geboren, getogen en nog altijd woonachtig in de Wieringermeer, zullen het officiële programma om 10:00 uur met hun muzikale optreden een speciaal tintje geven.zaterdag 13 januari

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.dinsdag 16 januari

Visio

MIDDENMEER - Mevr. Hilde Vorderman-Noens komt bij vrouwenvereniging Passage vertellen over haar werk bij Visio.

De lezing is In de Meerbaak en begint om 14:00 uur.vrijdag 19 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de zaal van de Ankerkerk, Seringenlaan 19.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De volgende klaverjasavonden zijn op 2 en 16 februari, 9 en 23 maart en 6 en 20 aprilwoensdag 31 januari

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingo avond voor jong en oud in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).


Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

Aanvang 20:00 uur. Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50; voor de super ronde € 1,00. Info: 0227-512801.

De volgende bingo's zijn op 28 februari, 28 maart (paasbingo), 18 april en 16 mei.vrijdag 2 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de zaal van de Ankerkerk, Seringenlaan 19.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De volgende klaverjasavonden zijn op 16 februari, 9 en 23 maart en 6 en 20 aprildonderdag 8 februari

Workshop sneeuwpopjes van wol en vilt

WIERINGERWERF - Anneke Roza maakt antroposofische poppen. Deze staan tentoongesteld in vitrines in haar boerderij en zijn een lust voor het oog. Ze deelt haar kennis en kneepjes van het vak graag tijdens een workshop voor de drie vrouwenverenigingen in de Wieringermeer.

Tijdens de workshop worden drie sneeuwpopjes met fleurige kleuraccenten gemaakt.
Tijd: 14:00 uur tot 16:30 uur. Plaats: Oom Keesweg 22, 1771 ME Wieringerwerf.
Kosten: € 17,00 inclusief materialen, koffie/thee en wat lekkers erbij.
Opgave voor woensdag 7 februari 2018 bij Katrien Popkema, tel. 0227-502494 - hilbert.popkema@quicknet.nl.donderdag 8 februari

Jaarvergadering K.V.G.

MIDDENMEER - Vrouwenvereniging K.V.G. houdt haar jaarvergadering met verrassingsprogramma in De Meerbaak.

De vergadering begint om 19:30 uur.woensdag 14 februari

Jaarvergadering Passage

WIERINGERWERF - Vrouwenvereniging Passage houdt om 19:45 uur haar jaarvergadering en ?? in Ons Centrum.vrijdag 16 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de zaal van de Ankerkerk, Seringenlaan 19.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De volgende klaverjasavonden zijn op 9 en 23 maart en 6 en 20 aprilwoensdag 28 februari

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingo avond voor jong en oud in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).


Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

Aanvang 20:00 uur. Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50; voor de super ronde € 1,00. Info: 0227-512801.

De volgende bingo's zijn op 28 maart (paasbingo), 18 april en 16 mei.dinsdag 6 maart

Cursus operakenner Kees Schilder

SLOOTDORP - Veel leden van Vrouwen van Nu en het K.V.G. hebben het afgelopen seizoen kennis kunnen maken met de bevlogen operakenner Kees Schilder uit Volendam. Op boeiende en deskundige wijze wist hij werkelijk Ć­edereen aan zich te binden. Zijn uitleg over de opera, de afwisseling met interessante wetenswaardigheden en het beluisteren van geluidsfragmenten maakten zelfs ondeskundige toehoorders enthousiast. Alom klonk de roep om mêêr en dat heeft geresulteerd in een cursuscyclus van 5 ochtenden.

Tijdens de bijeenkomsten zal Kees Schilder dieper ingaan op de operamuziek, de achtergronden en de componisten. Een unieke kans om op een nieuwe wijze naar muziek te luisteren en daar intens van te genieten.

Plaats: Gebouw 'Ons Tweede Thuis', Pastoor Braakstraat 1 in Slootdorp.
Programma:
Dinsdag 6 maart: Populair programma in de lijn van de reeds gehouden lezing.
Dinsdag 13 maart: Het ontstaan van de opera en via Monteverdi, Händel en Mozart naar Rossini, Bellini en Donizetti.
Dinsdag 20 maart: Hoogtepunten uit opera's van Giuseppe Verdi.
Dinsdag 27 maart: Hoogtepunten uit opera's van Giacomo Puccini.
Dinsdag 3 april: Hoogtepunten uit populaire opera's van beroemde componisten.
Tijd: 09:30 uur tot 11:30 uur.
Kosten: &euro 87,00 inclusief koffie/ thee en 5 keer een informatieboekje.
Opgave vanaf 23 september tot 15 februari 2018 door het bedrag in een gesloten envelop met naam en adres af te geven bij Emmie Wouts, Oester 29, 1775 JH te Middenmeer.vrijdag 9 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de zaal van de Ankerkerk, Seringenlaan 19.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De volgende klaverjasavonden zijn op 23 maart en 6 en 20 aprildinsdag 13 maart

Lezing over de schaats

SLOOTDORP - Dirk Plugboer vertelt bij vrouwenvereniging K.V.G. in de ruimste zin van het woord alles over de schaats en zijn geschiedenis.

De lezing is in Seniorenonderkomen 'Ons Tweede Thuis', Pastoor Braakstraat 1, en begint om 19:30 uur.woensdag 14 maart

Lezing 'De laatste week van Jezus op aarde'

MIDDENMEER - Dhr. P. Dubbelman uit Heemskerk, houdt voor vrouwenvereniging Passage een lezing over 'De laatste week van Jezus op aarde'.

De lezing is in de Meerbaak en begint om 19:45 uur.vrijdag 23 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de zaal van de Ankerkerk, Seringenlaan 19.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De volgende klaverjasavonden zijn op 6 en 20 aprilwoensdag 28 maart

Paasbingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingo avond voor jong en oud in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).


Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

Aanvang 20:00 uur. Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50; voor de super ronde € 1,00. Info: 0227-512801.

De volgende bingo's zijn op 18 april en 16 mei.vrijdag 6 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de zaal van de Ankerkerk, Seringenlaan 19.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.

De laatste klaverjasavond van dit seizoen is op 20 aprildinsdag 10 april

Verwencollectief Wieringermeer

WIERINGERWERF - Het 'Verwencollectief Wieringermeer' laat bij vrouwenvereniging K.V.G. belangstellenden van alles ervaren rond persoonlijke verzorging.

De bijeenkomst is in Café De Maaier en begint om 19:30 uur.woensdag 18 april

Opfriscursus verkeer

MIDDENMEER - Om een ieder bij te praten en kennis op te frissen rondom de Verkeerswetgeving, zal Jan Wouts van Autorijschool A7 voor de vrouwenverenigingen in de Wieringermeer hier een presentatie over geven.

Om de opgedane kennis na afloop te toetsen, zullen er wat vragen worden gesteld, waarbij niemand bevreesd hoeft te zijn dat er bij een onvoldoende een sanctie op zal volgen!

Plaats: Autorijschool A7, Oester 29 te Middenmeer. Tijd: 14:00 uur tot 16:00 uur.
Kosten: € 10,00. Opgave: Voor 13 april 2018 bij Emmie Wouts, tel. 0227-602868.woensdag 18 april

Lezing Henk Gerber

SLOOTDORP - Dhr. Henk Gerber komt bij vrouwenvereniging Passage vertellen over zijn bezigheden als vrijwilliger bij Hoenderdaell en Stichting Leeuw.

De lezing is in de Schakel en begint om 19:45 uur.woensdag 18 april

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingo avond voor jong en oud in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).


Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

Aanvang 20:00 uur. Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50; voor de super ronde € 1,00. Info: 0227-512801.

De volgende bingo is op 16 mei.vrijdag 20 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de zaal van de Ankerkerk, Seringenlaan 19.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.woensdag 16 mei

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingo avond voor jong en oud in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).


Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

Aanvang 20:00 uur. Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50; voor de super ronde € 1,00. Info: 0227-512801.
(advertentie)
Dierenspeciaalzaak, Hengel en Ruitersport
(advertentie)
Poll:
Als we nu moesten stemmen voor de gemeenteraad
VVD
LADA
Senioren Hollands Kroon
CDA
Christen Unie
Groen Links
OHK Lijst Wittink
D66
PvdA
Progressief Wieringermeer
  
Occasions
Lexus CT 200H Hybrid business Style Leder
€ 17.990,-

Ford Focus 1.6 TDCI Titanium inclusief afleverkosten
€ 5.445,-

Wieringer historie:
Geert Tienstra en Nijs de Krijger, oprichters Asahi San - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...