Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 19-10-2018 om 10:56  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde.
Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan Bert Loos.

Klik hier voor een overzicht van exposities en museamaandag 22 oktober

Openbare fractievergadering D66

HOLLANDS KROON - D66 Hollands Kroon houd om 20:00 uur haar openbare fractievergadering in de raadzaal in De Verwachting 1.

D66 bereidt de agendapunten voor van de raadsvergaderingen van 1 en 6 november, waaronder de begroting 2019. U bent van harte welkom om uw visie hierop te geven.
Wilt u aanwezig zijn dan kunt u dat kenbaar maken via de mail aan: liesbethvlietstra@hollandskroon.nlmaandag 22 oktober

Openbaar fractieoverleg GroenLinks

BARSINGERHORN - GroenLinks houdt haar openbare fractievergadering in Het Ideeëntheater, Kreil 6. Iedereen is van harte welkom om 20:00 uur.

Denk en praat mee! De fractie vindt het fijn om vooraf te weten wie er komen. Stuur even een berichtje naar lilianpeters@hollandskroon.nl (fractie) en/of groenlinks.hollandskroon@xs4all.nl (secretariaat).
Tijdens het fractieoverleg wordt de agenda van de gemeenteraadsvergadering van 1 november besproken. Iets anders met ons bespreken kan natuurlijk ook. Laat het even weten.

Een belangrijk agendapunt is de begroting voor 2019. Aandachtspunten van GroenLinks daarbij zijn, naast het sociaal domein, een goed gemeentelijk beleid voor monumenten & archeologie en voor natuur en het herstel van de biodiversiteit. Worden daarvoor het komend jaar voldoende middelen beschikbaar gesteld?

Informatie over activiteiten en standpunten staat op Facebook.dinsdag 23 oktober

Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een initiatief van Samen Meedoen, een samenwerking tussen Wonen Plus Welzijn en Woonzorggroep Samen.
Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.

Doet & Ontmoet
Den Oever, Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, maandag: 13:30 tot 16:00 uur
Hippolytushoef, Parkzicht, Parkzicht 3, dinsdag 9:30 tot 12:00 uur
Slootdorp, Dorpshuis Ons tweede Thuis, Pastoor Braakstraat 1: dinsdag 13:30 tot 16:00 uur
Nieuwe Niedorp, Prins Maurits, Dorpsstraat 79. donderdag: 9:30 tot 12:00 uur
Wieringerwaard, De Oude School, Populierenlaan 23a, donderdag:13:30 tot 16:00 uur
Wieringerwerf, Cultuurschuur, Loggersplein 1, donderdag:13:30 tot 16:00 uur
Anna Paulowna, Keijzershof, Vreedenhoff 66, vrijdag: 9:30 tot 12:00 uur

Meer informatie?
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail: wieringen@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Nieuwe Niedorp: Tel.: 0224 542660 - Mail: niedorp@wonenpluswelzijn.nl.dinsdag 23 oktober

Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13:30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Liefhebbers kunnen op dinsdagmiddag vanaf 13:00 uur komen kennismaken (en een potje meespelen). Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.t/m vrijdag 26 oktober

Halloween Herfstvakantie in Kasteel Radboud

MEDEMBLIK - De herfstvakantie staat in het teken van Halloween in Kasteel Radboud! Met een Uilenworkshop voor kinderen en drie knutselmiddagen in een Halloween versierd kasteel heb jij wat leuks te doen deze herfstvakantie. Tijdens de herfstvakantie is Kasteel Radboud de hele week open.

Uilenworkshop
Dinsdag 23 oktober komt valkenier van Birdlive weer zijn populaire Uilenworkshop voor kinderen vanaf 6 jaar geven. Onder deskundige begeleiding komen kinderen in contact met de uilen en leren zij van alles over deze prachtige vogels! Kosten zijn € 10,00 per kind en aanmelden kan via een mailtje naar paulette@kasteelradboud.nl. Vermeld daarbij de volledige naam en leeftijd van het kind.

Knutselmiddagen
Op maandag, woensdag en vrijdag kun je komen knutselen met Halloween thema. We gaan pompoenen uitsnijden! Je kunt op deze dagen van 12:00 - 15:00 uur komen knutselen voor € 4,- per kind. Je kan dan ook meteen het hele kasteel bekijken. Kinderen met een Museumkaart betalen € 2,- voor het knutselen.
t/m zondag 28 oktober

Herfstvakantie in het Stoommachinemuseum

MEDEMBLIK - Tekenen met hulp van een illustrator, op de foto met je lievelingsdier, sieraden maken, koekjes bakken en voorleesmiddagen. De gehele vakantie is het Medemblikker Stoommachinemuseum aan Oosterdijk 4 onder stoom en valt er van alles te beleven.

Op woensdag 17 oktober en donderdag 25 oktober (12:00-16:00 uur) geeft illustrator Willem Smits workshops tekenen. Leer 'Urban Sketchen', waarbij je op locatie tekent wat je ziet. Ook de rest van de vakantie is het museumatelier geopend en ligt er tekenpapier voor jonge creatievelingen klaar.

Het wordt zondag 21 oktober een beestenboel in het museum. Neem je lievelingshuisdier mee het museum in en de bekende professionele fotograaf Kenneth Stamp zet jou en je lieverd daar gratis op de foto. Kom langs en laat je vanaf 14:00 uur fotograferen met je hond, poes, cavia, papegaai, pony, slang, wandelende tak of ... Hoeveel PK heeft jouw huisdier?


Foto Kenneth Stamp

Diezelfde zondag start om 14:00 uur de kinderworkshop 'Hoe werkt een vliegtuig?' Er is een verband met de stoommachine. Ongelooflijk, maar waar. Met zelfgevouwen vliegtuigjes wordt geleerd hoe je vliegtuigen kunt besturen.

Op dinsdag 23 oktober en zaterdag 27 oktober geeft goudsmid Esther tussen 11:00 en 16:00 uur workshops sieraden maken.

Bakker Bes bakt zaterdag 27 oktober van 11:00 tot 16:00 uur Stoomkoekjes met jeugdige bakkers. Uiteraard mogen de deelnemers koekjes mee naar huis nemen.

Op dinsdag 16 oktober, vrijdag 19 oktober, donderdag 25 oktober en vrijdag 26 oktober wordt 'Het gevecht tegen het stoomgemaal' voorgelezen. Opeens ziet Jan zijn vriend niet meer. Is hij in de hoge schoorsteen van het gemaal gevallen...? Hoe dit afloopt? Schuif aan bij ons voorleesuurtje, start vanaf 12:00 uur op ieder heel uur.

Ouders/verzorgers dienen in het museum aanwezig te zijn wanneer de kinderen deelnemen aan workshops. Deelname aan de activiteiten is gratis op vertoon van het toegangskaartje van het museum. Kinderen betalen € 5,00 en volwassen € 7,50. Museumkaarthouders mogen gratis naar binnen.
Vind het volledige activiteitenprogramma op www.stoommachinemuseum.nl.
Openingstijden Herfstvakantie: Maandag tot en met zondag 10:00 uur tot 17:00 uur.woensdag 24 oktober

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.

De data voor de rest van dit jaar zijn 21 november en 19 december.woensdag 24 oktober

Poppentheater: herfstfeest

SCHOORL - Jan Klaassen en Katrijn geven een herfstfeest. Poppentheater Belletje Sterk speelt een vrolijk herfstavontuur in Buitencentrum Schoorlse Duinen.

Natuurlijk is kabouter Zandkorrel (Zako) er ook weer bij. Hij zorgt voor alle paddenstoelen! Na afloop van de voorstelling ga je van een wilgentak een eigen kabouter knutselen en is er koffie, thee en limonade.

Een kaartje kost € 8,00 euro. Voor iedereen vanaf 3 jaar. De voorstelling start om 11:00 en 15:00 uur en duurt ongeveer 40 minuten. Aansluitend is het knutselen. Aanmelden gaat via www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.

In het Buitencentrum is ook een paddenstoelenexpositie. Meer daarover in het overzicht van exposities en musea.

De voorstelling is ook op zondag 4 november.woensdag 24 oktober

Super Jumping Schagen

SCHAGEN - Springen is leuk en gezond! Alle kinderen kunnen zich helemaal uitleven tijdens Super Jumping Schagen. In de Spartahal, in Schagen staan dan maar liefst 10 verschillende springkussens waar eindeloos op gesprongen en geklommen kan worden!

Super Jumping Schagen is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Er zijn springkussens speciaal voor de jongere kinderen en springkussens die die uitdaging bieden aan de grotere kinderen. Zo staat er o.a. een opblaasbaar dartbord, een stormbaan, een jungle springkussen en een luchtkasteel!Gezond en leuk!
Voor maar € 5,00 kun je je 4 uur lang uitleven op de springkussens. Dat is inclusief gezonde snacks (fruit) en onbeperkt water. Super Jumping Schagen duurt van 11:00 tot 15:00 uur.
Deelname is op eigen risico en de ouders blijven verantwoordelijk voor de kinderen. Een begeleidende volwassene is verplicht voor kinderen die jonger zijn als 8 jaar. Begeleidende ouders hebben vrij toegang. Inschrijven of aanmelden is niet nodig.
Super Jumping Schagen wordt georganiseerd door Team Sportservice Schagen, Sportfondsen Schagen en Burger Sport en Spel. Voor meer informatie kijkt u op www.teamsportservice.nl/schagen of belt u naar team Sportservice Schagen; 0224 - 21 47 74.woensdag 24 oktoberSCHOORL - Frank Hoogvorst maakt met zijn Zonnetrein een rondrit door de Schoorlse Duinen. Iedere woensdag om zondag om 13:00 uur vertrekt de Zonnetrein vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen. Bij voldoende deelname is er ook een rit om 15:00 uur.

Tijdens deze 1,5 uur durende rit vertelt Frank een aantal wetenswaardigheden over de duinen van Schoorl. Minder validen en ouderen kunnen op deze manier (weer) het duin beleven en de zilte zeelucht opsnuiven.
Een rit met de Zonnetrein kost € 10,00. Reserveren is noodzakelijk: 072 5093352.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.woensdag 24 oktober

Wandelen in het Robbenoordbos

HIPPOLYTUSHOEF - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

De route is ongeveer 6 km lang. Start om 13:45 uur bij de parkeerplaats 't Wierholt aan de Sluisgatweg. Heb je zin om mee te wandelen? Meld je aan bij de startplaats.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.woensdag 24 oktober

Openbare fractievergadering Senioren Hollands Kroon

ANNA PAULOWNA - Senioren Hollands Kroon nodigt burgers uit voor de openbare fractievergadering. Deze wordt gehouden in MFA-zaal Waddenzee in De Verwachting van 19:30-21:00 uur.

Insprekers dienen zich uiterlijk woensdagochtend 24 oktober te melden bij de factiesecretaris: Peter C. Meijer 0227-503559 of via de mail meijerpc@quicknet.nl.
De agenda omvat vragen n.a.v. de agenda van de raadsvergadering van 1 en 6 november.woensdag 24 oktober

Openbare fractievergadering CDA

WIERINGERWERF - De fractie van CDA Hollands Kroon vergadert in de Cultuurschuur, Loggersplein 1. De vergadering is openbaar en begint om 20:00 uur.

In de vergadering wordt de agenda voor de raadsvergaderingen van donderdag 1 november en dinsdag 6 november besproken.
Ook als u met de fractie over andere onderwerpen wilt spreken bent u van harte welkom.woensdag 24 oktober

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingo avond voor jong en oud in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

Aanvang 20:00 uur. Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50; voor de super ronde € 1,00. Info: 0227-51 28 01.

De volgende bingo's zijn op 21 november en 19 december (kerstbingo).
In 2019 op 30 januari, 27 februari, 27 maart, 17 april (paasbingo) en 15 mei.
woensdag 24 oktober

Openbare fractievergadering VVD

ANNA PAULOWNA - De VVD fractie houdt haar openbare fractievergadering in het MFA De Ontmoeting (De Verwachting 1 in Anna Paulowna).

U bent van harte welkom om deze vergadering bij te wonen. De vergadering is openbaar vanaf 20:00 uur. Als u vragen heeft of wilt komen inspreken, dan kunt u dit vooraf aangeven bij de fractiesecretaris mevrouw Borst- Koorn: PetraBorst@hollandskroon.nl.woensdag 24 oktober

Volle maanwandeling

SCHOORL - Beleef de mystieke sfeer... De volle maan blijft een bijzonder natuurverschijnsel. Staatsbosbeheer maakt het samen met Metius, de Alkmaarse Weer- en Sterrenkundige Vereniging, mogelijk om dit moment in de Schoorlse Duinen te beleven. Ga met de gidsen van Staatsbosbeheer en Metius mee op pad voor een nachtelijke wandeling bij volle maan.


Volle maan in Schoorl - foto Frank Nieuwenhuizen

Samen dwaal je door de bossen en over door de maan verlichte duinen. De gids van Metius vertelt over de maan.
Honden zijn niet toegestaan. We gaan het hoge duin beklimmen en de wandeling is daardoor niet geschikt voor mindervaliden. Deze 2 uur durende wandeling start rond 20:00 uur bij Buitencentrum Schoorlse Duinen. Check de starttijd online. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen.
De kosten zijn € 8,00 p.p. Aanmelden kan online via www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.

In het Buitencentrum is ook een paddenstoelenexpositie. Meer daarover in het overzicht van exposities en musea.donderdag 25 oktober

Films Martien de Graaf

HIPPOLYTUSHOEF - Wonen Plus Welzijn heeft Martien de Graaf uitgenodigd om zijn films te laten zien. Hij filmt op dit moment veel op de haven van Den Oever, om de werkzaamheden vast te leggen. Ook laat hij een film zien over de varkensboer van Stroe.

Iedere vierde donderdag van de maand wordt er in de Glazenzaal of het Atrium van het Parkzicht in Hippolytushoef een activiteit georganiseerd door vrijwilligers van Wonen Plus Welzijn. Hoofdzakelijk om ouderen te informeren, ontspanning en gezelligheid te bieden.

In de pauze komt men langs om een kleine vrijwillige bijdrage op te halen, want zonder uw steun kunnen zij deze activiteiten niet organiseren.
Heeft u zin in een gezellige ochtend, dan bent u van harte welkom om 10:00 uur in de Glazen zaal van het Parkzicht. Neemt u zelf een beker mee? Dan zorgt de organisatie voor de rest. Denkt u aan de DE punten voor de voedselbank en de dopjes voor de hulphonden kunt u ook nog meebrengen.donderdag 25 oktober

Herfstwandeling

SCHOORL - U kunt met een Schoorlse Duinengids uitwaaien tijdens een heerlijke herfstwandeling. In geuren en kleuren vertelt de gids u wat de Schoorlse Duinen zo bijzonder maakt. En laat u de paddenstoelen van de Schoorlse Duinen zien.

De wandeling start om 10:30 uur vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer en duren ongeveer 2 uur. Deelname is € 6,00 p.p. Vooraf aanmelden via www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.

In het Buitencentrum is ook een paddenstoelenexpositie. Meer daarover in het overzicht van exposities en musea.donderdag 25 oktober

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13:00 tot 17:00 uur is er Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Een kaartje leggen, een partijtje biljarten zonder wedstrijdspanningen. Lekker klessen aan de bar of de ronde tafel. Verder zijn er voor de liefhebbers sjoelbakken, eventueel een spelletje darts en heb je zelf een leuk idee (bijvoorbeeld een spelletje keezen) laat het weten.
Het dorpshuis heft geen entree en wil het zo laagdrempelig mogelijk houden, iedereen is welkom.donderdag 25 oktober

Workshop fotografie: Herfst Kleurenfeest

SCHOORL - Meer weten over fotografie in de natuur? Kom naar de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer voor een workshop door de ervaren fotograaf Frank Nieuwenhuizen.

Frank is de zoon van oud-boswachter Frans. Samen met zijn vader struinde hij regelmatig door het duin. Hij kent de vele mooie plekken.
Om deel te nemen hoef je niet over een dure camera te beschikken: ook met een smartphone zijn goede resultaten mogelijk. In drie uur tijd leer je meer uit je camera te halen. Naast een stuk technische informatie leer je in deze workshop vooral kijken. Door de diversiteit aan landschappen in de Schoorlse Duinen leent dit gebied zich bij uitstek om mooie foto's te maken.Staatsbosbeheer Schoorlse Duinen organiseert een serie workshops natuurfotografie, onderverdeeld in verschillende thema's. Volg meerdere workshops om nog betere beelden uit je camera te halen. In deze workshop staan de paddenstoelen en de herfstkleuren centraal. In de herfst kleuren de Schoorlse bossen van zomers groen naar de meest wonderbaarlijke tinten geel en rood. Samen met de explosie aan paddenstoelen een waar feest voor de fotograaf!
De workshop is van 14:00 tot 17:00 uur en kost € 29,95 per persoon. Aanmelden op www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.

In het Buitencentrum is ook een paddenstoelenexpositie. Meer daarover in het overzicht van exposities en musea.donderdag 25 oktober

Cursus omgaan met geld

DEN HELDER - Bij MEE & de Wering start de cursus Omgaan met Geld. Deze cursus is bedoeld voor moeilijk lerende volwassen die zelfstandig (gaan) wonen en wordt gegeven in het regiokantoor van MEE & de Wering aan het Bernardplein 76E in Den Helder, steeds van 15:30 tot 16:45 uur. De cursus is gratis.

Wanneer u zelfstandig woont of gaat wonen krijgt u met veel geldzaken te maken. Alle vaste lasten moeten worden betaald, maar daarnaast moet u ook geld overhouden om bijvoorbeeld kleren te kopen en leuke dingen te doen. Hoe u dit allemaal zou kunnen regelen leert u in deze cursus.

Tijdens de cursus Omgaan met geld worden stapsgewijs alle zaken doorgenomen die te maken hebben met financiën en die belangrijk zijn als u zelfstandig woont of zelfstandig gaat wonen. Er horen ook opdrachten bij de cursus die thuis kunnen worden uitgevoerd. U krijgt een cursusmap, zodat u alles op een later tijdstip nog eens kunt doornemen.
De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten waarin verschillende zaken aan de orde komen, zoals:
• Post en vaste lasten
• Budgetteren
• Kas en kasboek
• Tegemoetkomingen, kwijtscheldingen en verzekeringen
• Bankzaken
• Misleidingen

Aanmelden
U kunt zich voor deze cursus aanmelden via telefoonnummer 088 00 75 000, via info@meewering.nl of via de website www.meewering.nl.donderdag 25 oktober

Bingo

DEN OEVER - Bingoclub Den Oever houdt een bingo in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Er zijn vele leuke prijzen te winnen, zoals rollades, vlees- en bakkerspakketten en levensmiddelen. Er wordt ook een geldronde gespeeld.
10 rondjes kosten € 4.00. De aanvang is 19:30 uur, zaal open 19:00 uur.

Op de volgende donderdagen is er bingo: 8 en 22 november en 6 en 20 december.vrijdag 26 oktober

Halloweenmarkt

Al 31 jaar hét spookcentrum van Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF - De Halloweenmarkt belooft gezelliger, griezeliger en drukker te worden dan ooit. Met optredens van mysterieuze wezens zoals steltenlopers en dansers, een pompoenworkshop, snotheks en een spooksteeg viert de oudste Halloweenmarkt van Nederland dit jaar haar 31-jarig bestaan. Naast alle acts en vermaak voor jong en oud zullen zich tevens zo'n 100 kramen door het pittoreske centrum van Hippolytushoef slingeren.

De Halloweenmarkt Hippolytushoef is in haar 31-jarige bestaan uitgegroeid tot de bekendste, gezelligste en griezeligste Halloweenmarkt van Noord-Holland en ook dit jaar wordt het centrum van Hippolytushoef met hulp van veel enthousiaste figuranten, winkeliers en standhouders weer omgetoverd tot hét spookcentrum van Wieringen.

Snotgraaien
Voor de RK Kerk in de Hoofdstraat heeft de Snotheks met haar ketel vol gruwelijk groen brouwsel zich geïnstalleerd en wie durft mag gaan snotgraaien. In dat brouwsel drijft van alles, dat levert natuurlijk ook wel iets leuks op. Op dit plein kan je ook tegen een kleine vergoeding op de foto met een echt uil.

Tijdens de markt zijn er diverse acts, zoals een griezelig goed optreden van Toneelvereniging Succes en zullen er steltenlopers te zien zijn. De jonge marktbezoekers kunnen zich laten schminken en op 't Hoekje kunnen bezoekers van de markt tijdens de pompoenworkshop een eigen pompoen uithollen. Bezoekers die graag willen weten wat de toekomst voor griezeligs in petto heeft kunnen zich die avond ook nog melden bij een heuse waarzegster.

Spooksteeg
Wie nog niet is uitgegriezeld kan een tocht door de Spooksteeg wagen (naast bakkerij Bellis). Deze steeg wordt bevolkt door leden van Roeivereniging Westerland en wie zich waagt aan een bezoekje aan deze duistere plek moet wel over stalen zenuwen beschikken, want in dit donkere straatje lopen heel wat lugubere figuren rond en omkeren kan bijna niet.

Spokentocht
Wie durft er mee te doen met de aller-griezeligste spokentocht? Door enge steegjes en donkere bosjes, waar allerlei griezels zich voortbewegen. Vanaf 17:00 uur kunt u zich op 't hoekje, bij de heksenkraam van buurtvereniging Noordervenne inschrijven voor deze barre tocht. De kosten zijn € 1,50 p.p. en de tocht is op eigen risico! De eerste groep start om 18:15 uur en daarna gaat er iedere 5 minuten een groep van start. U gaat onder begeleiding van een kwaadaardige non of monnik aan de tocht beginnen.

Openingstijden
De toegang tot de Halloweenmarkt is vrij, net als parkeren. Bezoekers van de Halloweenmarkt dienen er wel rekening mee te houden, dat het centrum (Hoofdstraat, Kerkplein etc.) die dag is afgesloten voor alle verkeer. Parkeren kan buiten het centrum, volg daarvoor de P-borden. De Halloweenmarkt Hippolytushoef duurt van 14:00 tot 21:00 uur. Vanaf 15:00 uur lopen er spoken, zombies, heksen en andere griezels rond op de markt.

vrijdag 26 oktober

Veteranenontmoeting

HIPPOLYTUSHOEF - De Veteranen Contactgroep Wieringen e.o. organiseert van 15:00 tot 18:00 uur haar maandelijkse ontmoeting voor veteranen in café De Kasteleen 26. Voorafgaande aan de veteranenontmoeting worden in aanloop naar Remembrance Day (11 november) kleine witte kruisen met daarop 'poppies' (klaprozen) geplaatst op de graven van 14 geallieerde vliegers op de begraafplaats Zandburen door veteranen van Veteranen Contact Wieringen/Hollands Kroon/Noordkop e.o.

Remembrance Day, ook wel Armistice Day of Poppy Day is in het Verenigd Koninkrijk en andere landen van het Gemenebest de dag waarop de gevallenen van de Eerste Wereldoorlog en alle oorlogen en gewapende conflicten sindsdien worden herdacht.
Ook op het kerkhof in Westerland zal door de zorg van één der veteranen een klaproos worden gezet op het daar aanwezige Commonwealth War Grave.
Alhoewel nog maar de 3e keer is dat dit plaats vindt is het toch al een waardige traditie geworden.Veteranen die geïnteresseerd zijn: verzoek om 14:30 uur te verzamelen bij de ingang van de begraafplaats. Het adres: Noordburenweg 15, 1777 NB Hippolytushoef.
A.u.b. baret van onderdeel/missie meenemen! Ook niet-veteranen zijn van harte welkom bij deze plechtigheid.

Aansluitend hierop vind de maandelijkse bijeenkomst van veteranen plaats in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26 in Hippolytushoef.
Veteranen zijn voormalige- en actief dienende militairen die hebben gediend onder oorlogsomstandigheden en hebben deelgenomen aan vredesmissies.
Veteranen evt. met partner en weduwen van veteranen zijn van harte welkom.
Voor diegenen die met de auto komen: in de Nieuwstraat zelf of op de parkeerplaats bij de Aldi (100 meter verder) is altijd voldoende parkeergelegenheid.
De Veteranen Contactgroep is ook op Facebook actief. Voor verdere inlichtingen: tel. 0227-592521 of d.c.doornik@quicknet.nl.vrijdag 26 oktober

Film Life Animated

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1 vertoont de film Life Animated.

Vanavond de documentaire Life Animated. Door regisseur Roger Ross Williams is, aan de hand van privéfilmmateriaal van de familie Suskind, een schets van het leven van Owen Suskind gemaakt.Op driejarige leeftijd stopt de energieke babbelaar Owen plots met praten. Autisme doet hem wegglijden in een donkere, afgesloten wereld. Er lijkt geen weg terug te zijn. De volgende vier jaar reageert Owen maar op één ding: Disney-films. De tekenfilms maken een weg vrij die lang als voorgoed gesloten werd beschouwd. Owen en de wereld rondom hem leren elkaar begrijpen. Met zijn uitgebreid arsenaal aan verhalen en dialogen maakt Owen zich klaar om het hoofd te bieden aan de uitdagingen die het leven voor hem in petto heeft.

De zaal gaat om 19:30 uur open en de film begint om 20:00 uur. De entree bedraagt € 5,00.
Reserveren kan door een mailtje te sturen naar filmhuiscultuurschuur@gmail.com.vrijdag 26 oktober

Oktoberfest

LUTJEWINKEL - Er wordt een Oktoberfest gehouden bij De Huyskamer. Dit jaar met medewerking van Paul Vlaar.

Voor € 35,= entree kan men tussen 21:00 en 01:00 uur onbeperkt bier en wijn drinken.
Kaarten zijn te verkrijgen bij De Huyskamer aan de Weereweg 6 in Lutjewinkel.

Bron: PeWi's Nieuwspagina.zaterdag 27 oktober


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 9:00 - 12:30 uur gehouden. Op de markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

Iedere week vindt u op de markt behalve vis ook Hero, de groenteman uit Opperdoes, hij verkoopt groenten die hij milieubewust heeft geteeld, gerookte vis van Vis via Vrienden, smaakvolle wijnen van Bodega Wijnimport en streekproducten waaronder kaas van Uit eigen streek.

Bestellen kan via de webshop of via info@versevis.nl.zaterdag 27 oktober
zaterdag 27 oktober

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne gaat klaverjassen in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg en de aanvang is 19:30 uur.

Het concept is hetzelfde als andere jaren: De competitie gaat over 5 ronden waarvan je er een mag missen of de slechtste mag wegstrepen.
Je moet dus minimaal 4 ronden meegedaan hebben om ook met de competitie mee te doen. Alles wordt bijgehouden door de organisatie. De laatste klaverjasavond is een vrije avond en dan worden er naast de dagprijzen ook de prijswinnaars van de winter competitie bekend gemaakt.

Er zijn mooie prijzen te winnen. Voor verdere info of opgave: A. de Vries Irisstraat 20 Hippolytushoef. Tel 0227-591879.

De volgende data zijn 24 november, 19 januari, 23 februari, 23 maart en 13 april (vrije avond, dus geen competitie meer).zaterdag 27 oktober

Wandelen met de Nachtwaker

Een avon(d)tuur in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - In deze donkere dagen van het jaar is het de tijd om met de Nachtwaker van de Schoorlse Duinen mee te gaan om de donkere nacht in de duinen te beleven. Zet al je zintuigen aan het werk en ervaar de duisternis, de stilte en de sterrenhemel.

Deze belevingstocht is voor jong en oud vanaf 10 jaar en duurt 1,5 uur. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Ga mee met de Nachtwaker van Staatsbosbeheer. De wandeling start om 19:30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen.De kosten zijn € 8,00 p.p. Online aanmelden op www.staatsbosbeheer.nl of aan de balie, ☎ 0725093352.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.

In het Buitencentrum is ook een paddenstoelenexpositie. Meer daarover in het overzicht van exposities en musea.zaterdag 27 oktober

Margriet Eshuijs

WIERINGERWERF - Margriet Eshuijs vertelt en zingt in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1, de liedjes die zich aandienden tijdens haar 'Journey' die zij maakt met haar hond Lola. Een wonderlijke verzameling intense liedjes.

De jazzy vrolijkheid in Justin Timberlake's 'Can’t stop the feeling' en de melancholie in 'Over the rainbow' uit the Wizzard of Oz verstrengeld met die unieke en bijzonder mooie liedjes die Maarten Peters voor haar schreef zoals 'God is asleep' en 'The shadows of your heart'. Ze begeleidt zichzelf op haar gitaren, keyboard, ukulele, accordeon, octaafgitaar en arrangeert de liedjes ter plekke met eigentijdse looping technieken.Margriet Eshuijs staat al 45 jaar op het podium en kreeg alle prijzen die er zijn zoals 3 Edisons en de Gouden Harp. Haar grote hits House for sale en Black Pearl staan steevast in de Top 2000. Ze deelt haar kennis met liefde als zangdocent in haar bloeiende zangstudio en ze is geridderd in de Orde van Oranje Nassau voor haar verdiensten in de popmuziek.`

Het concert begint om 20:00 uur. Kaarten kosten € 15,00, reserveren kan via de bekende kanalen: aan de balie van de Cultuurschuur, via de telefoon 0227-820784 of per mail: secretaris@decultuurschuur.nl.zaterdag 27 oktober

Spooktocht

KOLHORN - Kolhorn Vooruit organiseert vanaf 20:00 uur een spannende spooktocht in het Kolhorner Bos.

Er wordt gestart in groepjes. Wil je meelopen? Je kunt je inschrijven als individu of als groep.
Kosten € 3,00 p.p. Jonge kinderen onder begeleiding van hun ouder(s)
Aanmelden in het clubgebouw 't Klorner Hoekie, Meekrapstraat 40, Kolhorn of via Halloweenkolhornerbos@gmail.com.zaterdag 27 oktober

Nachtwandeling

DEN HELDER - In het donker wandelen prikkelt zintuigen die je normaal wat minder gebruikt. Het gevoel, de reuk en vooral het geluid, maken dat je deze wandeling door het prachtige bos en duingebied nooit meer zult vergeten. Wandel mee met de gids van Landschap Noord-Holland.


Foto: Jaap Vlaanderen

De excursie vindt plaats tijdens de Nacht van de Nacht. Een moment waarin je samen stilstaat bij de hoeveelheid licht die er 's nachts in ons land te zien is. Nederland is één van de lichtste landen ter wereld! Duisternis hoort bij de natuur en is belangrijk voor de dieren. Kortom, plekken waar het nog wel donker is 's nachts, zoals de duinen van Den Helder, moeten beschermd worden.

Tijd: van 21:00 tot 22:30 uur.
Vertrekpunt: Bezoekerscentrum, De Helderse Vallei 9-11, 1783 DA Den Helder.
Graag reserveren op www.gaatumee.nl, maar ter plekke aansluiten kan ook.zondag 28 oktober

Herfstwandeling

SCHOORL - U kunt met een Schoorlse Duinengids uitwaaien tijdens een heerlijke herfstwandeling. In geuren en kleuren vertelt de gids u wat de Schoorlse Duinen zo bijzonder maakt. En laat u de paddenstoelen van de Schoorlse Duinen zien.

De wandeling start om 10:30 uur vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer en duren ongeveer 2 uur. Deelname is € 6,00 p.p. Vooraf aanmelden via www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.

In het Buitencentrum is ook een paddenstoelenexpositie. Meer daarover in het overzicht van exposities en musea.zondag 28 oktoberSCHOORL - Frank Hoogvorst maakt met zijn Zonnetrein een rondrit door de Schoorlse Duinen. Iedere woensdag om zondag om 13:00 uur vertrekt de Zonnetrein vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen. Bij voldoende deelname is er ook een rit om 15:00 uur.

Tijdens deze 1,5 uur durende rit vertelt Frank een aantal wetenswaardigheden over de duinen van Schoorl. Minder validen en ouderen kunnen op deze manier (weer) het duin beleven en de zilte zeelucht opsnuiven.
Een rit met de Zonnetrein kost € 10,00. Reserveren is noodzakelijk: 072 5093352.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.zondag 28 oktober

Gemengd koor Accoord

ANNA PAULOWBA - Gemengd koor Accoord uit Schagen zingt in de Keesschuur, Middenweg 9b. Het koor staat o.l.v. dirigent Gerrit v.d. Belt en bestaat uit ruim 30 zangers en zangeressen, allen uit Schagen en omgeving.

Accoord zingt voornamelijk 3 en 4-stemmige liederen uit de gehele wereld, meestal à capella, een enkel lied met instrumentale begeleiding of percussie.Op het programma staan bij voorbeeld liederen uit Duitsland, de VS, de Balkan, Italië, ook Surinaamse en Jiddische liederen...

Het concert begint om 14:00 uur en de toegang is vrij.
Vriendelijk verzoek om te parkeren bij de begraafplaats, op 5 minuten loopafstand.zondag 28 oktober

Muziek workshop

MIDDENMEER - Het team van Wolters en Weel geeft een drie uur durende Workshop in de Detra Bar, Brugstraat 15.

Vanaf 14:30 uur bent u welkom. De workshop zal verschillende muziekstijlen aandoen en u zult in de gelegenheid gesteld worden om diverse instrumenten uit te proberen.
Nieuwsgierig naar muziek?
Altijd al een instrument willen bespelen en niet de gelegenheid hiervoor gehad?
Kom naar de Detra Bar en laat u verrassen!zondag 28 oktober

Familiefilm Dikkertje Dap

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont de familiefilm Dikkertje Dap.Dikkertje Dap is een jongetje dat op dezelfde dag is geboren als Raf, een giraf. Zijn opa werkt als verzorger in een dierentuin en daarom is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk, totdat het jongetje naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. Hij doet er vervolgens alles aan om Raf mee te nemen, zodat hij kennis kan maken met zijn nieuwe vriend Yous.

Een familiefilm uit 2018 onder regie van Barbara Bredero. De hoofdrollen zijn voor Liam de Vries, Martijn Fischer en Dolores Leeuwin.
De zaal gaat om 14:45 uur open en de film begint om 15:00 uur. De entree bedraagt € 4,00.zondag 28 oktober

Kroonconcert

HIPPOLYTUSHOEF - Charlotte Haesen (zang) en het Tobalita Strijkkwartet geven een Kroonconcert bij kaarslicht in de Hippolytuskerk. Zij spelen samen 'Café des Chansons'.

Charlotte Haesen, in 1987 te Amsterdam geboren, in Franstalig België opgegroeid, studeerde jazz-zang op het Conservatorium Amsterdam. Op een mooie zonnige zaterdagmiddag zong ze Franse chansons op de Noordermarkt, alwaar altvioliste Odile Torenbeek haar ontdekte.
Odile en Charlotte besloten een chansons-programma te maken met het strijkkwartet als basis. Hierbij werden gerenommeerde arrangeurs als Paul Prenen en Wijnand van Klaveren betrokken die op bijzondere wijze het chanson om Charlottes stem-timbre wisten te 'draperen'. Vervolgens ontwikkelt zich Café des Chansons: Charlotte Haesen plus vier musici uit het Nederlands Philharmonisch Orkest.Zelfs al is men de franse taal niet machtig, het Café des Chansons bezorgt bij jong en oud kippenvel. Het samenspel tussen de jazz zangeres Charlotte Haesen en het klassiek strijkkwartet Tobalita klinkt homogeen en het sprankelt. Als twee danspartners van verschillende disciplines vliegen ze van chanson naar chanson met een zekere onbevangenheid ook.

Gedreven door hun liefde voor de Franse Chansons breiden ze zorgvuldig hun repertoire uit met steeds meer pareltjes in dit genre: Werken van Barbara, Gainsbourg, Brel en Piaf, maar ook eigen werk van de eigenzinnige Charlotte Haesen.

Het concert begint om 15:30 uur.
De toegangsprijs is € 14,00. Kinderen tot 12 jaar onder begeleiding van een betalende volwassene gratis.
Toegangskaarten zijn verkrijgbaar voor aanvang van het concert bij de ingang van de kerk.
Reserveren kan op www.dekroonconcerten.nl.zondag 28 oktober

Presentatie fietsreis

NIEUWE NIEDORP - Mark en Majlits van Essen doen verslag van hun tweede deel van de wereldreis die ze per fiets afleggen. Ze nemen jullie mee op avontuur door de jungle van Bolivia, in het kleurrijke Brazilië, langs de vele indrukwekkende Inca overblijfselen in Peru en ze eindigen in het groene Ecuador met de vele vulkanen.Op groot beeld worden de foto's getoond en de spannende verhalen verteld, na de pauze sluit het stel af met een spektaculaire film.
De presentatie begint om 16:00 uur (zaal open 15:30 uur) in de Prins Maurits, Dorpsstraat 79, 1733 AE Nieuwe Niedorp; de entree is € 5,00 p.p.
Meer informatie op avontuurlijkfietsen.nl en op Facebook.maandag 29 oktober

Herhalingsles AED

ENKHUIZEN - Stichting Reanimatie Onderwijs West-Friesland (Partner van de Hartstichting) geeft een herhalingsles AED.

De cursus is van 19:20 tot 3-21:30 uur in Montessorischool De Wegwijzer.
Inschrijving is alleen mogelijk via www.reanimatie-westfriesland.nl.
Informatie: Bep Renshoff, 0229-236729.maandag 29 oktober

Lezing Monique Tijsma

Hoe blijf je in deze drukke tijd bij jezelf?

WESTERLAND - Monique Tijsma geeft voor Stichting Open Lotus Wieringen een interactoeve lezing over het onderwerp 'Hoe blijf je in deze drukke tijd bij jezelf'.

Door voorbeelden en oefeningen leert zij de bezoekers om dichter bij zichzelf te komen. Veel problemen ontstaan doordat we de verbinding met onszelf, onze identiteit kwijt raken. De invloeden van buitenaf via anderen, het nieuws, de TV het internet zijn zo groot, dat dit ons erg kan afleiden. We vervullen verschillende rollen en leggen onszelf dingen op, verwachtingen spelen daarbij een grote rol. Hoe beter je grenzen kunt aangeven en onderscheiden wat van jou is en wat van de ander, hoe prettiger het voor jezelf is. Dit helder maken en bewust worden is wat Monique in haar dagelijks werk in de GGZ, Geestelijke Gezondheidszorg, doet. Ze ontmoet mensen die onzeker zijn, psychisch niet lekker in hun vel zitten en moeite hebben met de drukte in onze huidige samenleving. Daarnaast heeft zij haar eigen energetische praktijk TIJ-samen. Zij heeft de 3-jarige HBO studie Polyenergetische Therapie gevolgd. Een uitgebreide vorm van psychotherapie gericht op zowel de klassieke als de moderne vormen van therapie. Door de holistische benadering wordt er rekening gehouden met het geheel van zowel lichamelijke, emotionele als het mentale vlak.
Monique haalt het beste uit verschillende werelden en legt verbindingen. Ze werkt intuïtief en kan enthousiast vertellen over haar passies.
Voor meer informatie kijk op www.tij-samen.nl.

De bijeenkomst is in de Nicolaaskerk, Westerlanderweg 61, Westerland en begint om 19:45 uur.
Deelname kost € 10,00, inclusief thee/koffie.maandag 29 oktober

Lezing over zelf genezend vermogen

MEDEMBLIK - Jacco Bouwens geeft een interessante lezing over het zelf genezend vermogen van het lichaam in het Inloophuis Medemblik, Oosterhaven 11. Jacco geeft uitleg hoe patiënten zelf kunnen bijdrage aan hun eigen natuurlijk herstel. Dit vermogen zit in n.l. in elk lichaam ingebouwd. Het is dan een uitdaging, als je weet hoe je je dit vermogen kunt aanspreken.

Ons lichaam is ingesteld om te overleven en wil graag gezond blijven en zich kunnen blijven herstellen zolang als dat mogelijk is. Dat het lichaam zich kan genezen, zien we bij wondjes of botbreuken die we wel eens oplopen. Na verloop van tijd hersteld zich dat volledig en is vaak nog sterker geworden dan het daarvoor was. Maar hoe zit dat nu bij kanker? Want daar hebben wij ons genezend vermogen heel hard nodig. Dit zelf genezend vermogen die wij allemaal in ons hebben kan soms onderdrukt worden waardoor het zijn werk niet goed kan doen.

Jacco Bouwes (foto) van 'Begeleiding Bij Kanker' gaat in deze lezing uitleggen hoe dat nu werkt en wat je er aan kunt doen om je genezend vermogen of immuunsysteem te versterken zodat het beter zijn werk kan doen. Daar zijn namelijk verschillende factoren van invloed op die goed zijn om te weten.

Aanvang 19:30 uur. Entree is gratis.
Reserveren is verplicht; met 35 mensen is de zaal vol. Reserveren kan via info@inloophuismedembik.nl of direct in het Inloophuis.
Parkeren is gratis langs de Oosterhaven en Gedempt Achterom. Adres Medemblik.
Meer informatie: www.inloophuismedemblik.nl.

Jacco Bouwes (1969) werkte ruim 20 jaar in een groot ziekenhuis als oncologieverpleegkundige en besloot zijn kennis onder te brengen in een eigen praktijk in Purmerend. Meer informatie over Jacco en zijn praktijk is te vinden op www.begeleidingbijkanker.nl.woensdag 31 oktober

Wandelen in het Robbenoordbos

HIPPOLYTUSHOEF - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

De route is ongeveer 6 km lang. Start om 13:45 uur bij de parkeerplaats 't Wierholt aan de Sluisgatweg. Heb je zin om mee te wandelen? Meld je aan bij de startplaats.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.woensdag 31 oktober

Openbare fractievergadering LADA

ANNA PAULOWNA - LADA houdt een openbare fractievergadering in MFA De Ontmoeting, zaal Waddenzee, Verwachting 1; aanvang 20:00 uur.

De agenda's van de raadsvergaderingen van 1 en 6 november worden behandeld. In de vergadering van 6 november wordt de begroting behandeld. Wilt u komen inspreken over een onderwerp of anderszins met de fractie in gesprek, dan bent u welkom.
Graag aanmelden bij fractiesecretaris Peter Couwenhoven, 06 2531 1671 of fractielada@gmail.com.(ADVERTENTIE)

HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen geeft tal van cursussen, zoals Windows, internet en e-mail tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.

De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel. (0227)592010 of 06 1849 3417; e-mail loos.bert1@gmail.com.

Bert geeft ook computerhulp aan huis, zoals het installeren van apps en software, het instellen van internet of wifi en het oplossen van problemen. De kosten zijn € 26,00 per uur.donderdag 1 november

Inloop- en ontmoetingsochtend

MIDDENMEER - Andere mensen ontmoeten, even lekker praten en uitwisselen met anderen met een kop koffie erbij? Waarom zou u het niet doen? Misschien moet de eerste stap nog gezet worden en twijfelt u nog. Dan is het nu tijd om uit huis te komen en naar het Posthuis, Poststraat 16 te komen.Elke eerste en derde donderdag van de maand van 10:00 tot 12:00 uur bent u van harte welkom in de huiskamer van Middenmeer. U wordt opgevangen door een van de gastvrouwen die er voor zorgt dat u zich gelijk thuis zult voelen.
Bovendien is de vrijwillig onafhankelijk adviseur aanwezig als u vragen of zorgen heeft op het gebied van wonen, welzijn en zorg.

Op de derde donderdag van de maand is gelijktijdig met de inloopochtend het repaircafé aanwezig.

Meer informatie is te verkrijgen via het Servicepunt van Wonen Plus Welzijn in Wieringerwerf, 0227 - 60 00 79.vrijdag 2 november

Halloween Kasteel

MEDEMBLIK - Heb je stalen zenuwen en deins je niet zo snel terug voor zombies, horror clowns, een spookbruid en andere afschuwelijke types? Kom dan tussen 19:00 en 00:00 uur naar Halloween Kasteel in Kasteel Radboud. Op eigen risico...

Professioneel neergezet
De eerste editie was twee jaar geleden en krijgt dit jaar opvolging. Met zo'n 50 acteurs van onder andere Talentheater (Hoorn) en Toneelgroep Sint Pieter (Medemblik) wordt Kasteel Radboud op spectaculaire wijze veranderd in een waar horror kasteel. Niet voor niks is de adviesleeftijd vanaf 12 jaar. "Vorige keer werd Halloween Kasteel door de bezoekers qua beleving vergeleken met het soortgelijke professionele event Walibi Fright Nights. Er werd zelfs gezegd dat Halloween Kasteel er niet voor onder deed. Een enorm compliment waar de betrokkenen heel hard en met enorm veel plezier aan werken", aldus een van de initiatiefnemers Paul Klompe.

Wie sleep jij aan de haren mee naar binnen? Reserveer vooraf tickets voor € 7,50 via halloweenkasteel.nl Tickets zijn beperkt beschikbaar, dus zorg dat je erbij bent! Na afloop is er gelegenheid om nog gezellig een drankje te doen in het Kasteel Café. Als je het Halloween Kasteel hebt overleefd...
vrijdag 2 november

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
9 november 18 januari 15 maart
23 november 1 februari 29 maart
7 december 15 februari 12 april
21 december 1 maart 26 april prijsuitreiking
4 januari


vrijdag 2 november

Toneelvoorstelling 'Het diner'

WIERINGERWERF - Het Meertheater speelt 'Het diner' van Herman Koch. De toneelvoorstelling is in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1, en begint om 20:30 uur.

Dit stuk gaat, zoals de titel al doet vermoeden, over een diner. Beter gezegd een chique vijf gangen diner waar Paul en Claire zich niet zo op hun gemak voelen.
Paul is getrouwd met Claire en Paul is de broer van Serge die kandidaat is voor minister president. Serge heeft ervoor gezorgd dat ze toch nog een tafel konden reserveren in een chique restaurant. Het diner begint normaal maar nadat Paul tijdens het diner naar het toilet moet wordt de sfeer anders en beginnen er zich problemen af te tekenen. Terwijl Paul en Serge hun hoofdgerecht opeten zijn de dames na elkaar naar buiten gegaan. Nadat Paul de tafel ook heeft verlaten om op zoek te gaan naar zijn vrouw en Babette - de vrouw van Serge - gaat de mobiele telefoon van zijn zoon een belangrijke rol spelen.
Tijdens het vervolg van de maaltijd wordt het duidelijk dat er zich een onverkwikkelijke gebeurtenis heeft afgespeeld waar de beide echtparen bij betrokken zijn.
Nadat de standpunten zijn uitgesproken, blijken de meningen dermate van elkaar te verschillen dat de sfeer aan tafel danig verslechtert.
'Het diner' is een psychologisch verhaal over een dilemma waarin ouders terechtkomen, wanneer hun kinderen iets ernstigs hebben gedaan. Hiermee wordt een maatschappelijk interessant en actueel gegeven aangesneden.

Kaarten kosten € 12,50. Reserveren is mogelijk op hetmeertheater.nl.Het Meertheater
De Westfriese toneelgroep Het Meertheater is in 2005 opgericht door acteur en regisseur Gerard de Munnik. De toneelgroep richt zich op oorspronkelijk Nederlands repertoire. Het Meertheater kiest voor realistisch toneel en wil daarmee de toeschouwer situaties laten zien die hij in werkelijkheid kan tegenkomen; stukken die herkenbaar zijn, tot de verbeelding spreken en stof tot nadenken geven. Daarnaast wil Het Meertheater voor amateurspelers en medewerkers een kweekvijver zijn, waarin zij ervaring kunnen opdoen, kunnen leren en zich verder ontwikkelen.zaterdag 3 november

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 3 november

Nijntje op de fiets

Theatervoorstelling voor peuters

WIERINGERWERF - Actrice en zangeres Marianne van Houten neemt de kinderen mee in het verhaal van Nijntje die een dagje gaat fietsen. De voorstelling 'Nijntje op de fiets' is op zaterdag 3 november om 11:00 uur in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

'Nijntje op de fiets' is gebaseerd op verschillende verhalen uit de nijntje-boekjes. De voorstelling wordt gespeeld in een herkenbaar decor waarin de wereld van nijntje, leuke liedjes en de iconische tekeningen van Dick Bruna op een verrassende manier een rol spelen.
Nijntje is thuis en heeft zin om erop uit te gaan. Ze pakt haar fiets en gaat op pad, ze fietst langs het bos, de boerderij, de speeltuin en naar opa en oma Pluis.

De toegang is € 5,00 voor peuters en € 10,00 voor volwassenen.
Reserveren kan aan de balie van de Cultuurschuur, via de telefoon 0227-820784 of per mail: secretaris@decultuurschuur.nl.zaterdag 3 november

Film Homecoming

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1 vertoont de heel bijzondere Hongaarse film Homecoming. Deze film uit 2017 is geregisseerd door Fenenc Török en de hoofdrollen zijn voor Péter Rudolf, Bence Tasnádi en Tamás Szabó Kimmel.

In een slaperig dorpje stappen een paar dagen na het einde van de oorlog twee mannen uit de trein. Vreemdelingen, onbekenden. 'Joden&apos, gaat al snel het gerucht. Wat brengt hen hier? Verborgen schatten? Wraak? Het begin van een tragikomedie, waarin geleidelijk duidelijk wordt welke dorpeling 'goed' was in de oorlog, en welke 'fout'. Hoewel...Oud-Middenmeerster Marjan Schwegman leidt deze film in. In haar leven als prominent historica waren vraagstukken van oorlog, onderdrukking en verzet nooit ver weg. In 1980 studeerde zij af op Het stille verzet van vrouwen in illegale organisaties. Tussen 2007 tot 2016 plaatste ze als directeur van het NIOD (Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie) vele vraagtekens bij het begrip 'heldendom'.
De zaal gaat om 13:30 uur open en het programma start om 14:00 uur. De entree bedraagt € 5,00.zaterdag 3 november

Folkloreavond

WIERINGERWERF - Stonden de folkloreavonden van de Wieringer Dangsers de afgelopen jaren in het teken van andere muziek- en dansculturen, deze keer is de keuze gevallen op dans en muziek van eigen bodem.

De dansgroep de Tjonger Skotsploech komt uit Heerenveen en dankt de naam aan het riviertje de Tjonger welke in het zuidoosten van de provincie Friesland loopt. Zij gaan gekleed in oud Fries kostuum, geheel identiek aan wat omstreeks 1850-1860 door de rijke boerenstand in het Friesland van toen werd gedragen. Het optreden van de Tjonger Skotsploech bestaat uit het demonstreren van authentieke dansen.Helemaal van eigen bodem is het optreden van Johan en de Wieringer Madjes met oudhollandse liedjes. Eveneens van eigen bodem is natuurlijk het optreden van de Wieringer dansgroep.
Kortom een oer-Hollands folklorefeest in de Cultuurschuur van Wieringerwerf. Het feest begint om 20:00 uur en de toegang is geheel gratis. Om de kosten te dekken is er, eveneens als vanouds, een verloting.
zaterdag 3 november

Trio Trabant

OUDESLUIS - Na een succesvol optreden in 2017 keert Trio Trabant terug in het Cultuurkerkje Oudesluis. Het Trio speelt muziek uit het gebied waar de Trabant rondreed en nog steeds rijdt. De wortels van het trio voeren terug naar (zigeuner)muziek uit Hongarije, Transsylvanië en Roemenië.

Zigeunermuziek?
Zigeunermuzikanten spelen wat er van hen gevraagd wordt: Dans-, luister-, treur- en feestmuziek; Oftewel, muziek voor álle gelegenheden, voor álle lagen uit de bevolking. Voor de mensen van het platteland én uit de stad. En; ze spelen de muziek in de stijl van díe gebieden en díe speciale bevolking.

De muzikanten van Trio Trabant hebben deze muziek uit de eerste hand geleerd van meester-zigeunermuzikanten uit regio's in Hongarije, Transsylvanië en Roemenië. Hun passie is déze muziek; Hartstochtelijke melodieën, strakke ritmes en prachtige klanken. Ze vertolken het op de instrumenten van dáár. Beurtelings klinken viool, zang, klarinet, taragot, accordeon, trompetviool en furulya (fluit) begeleid door contrabas, kanna, ütógardaon (slagcello) of gitaar in een afwisseling van stijlen.
Deze bijzondere mix van muziekstijlen en gebieden waar vroeger het Trabantje rondreed, -en nu nog steeds rondrijdt- heeft Trio Trabant samengevat in; Muziek uit Zuid-West Zigeunë.Trio Trabant-muzikanten
Hilde Kertész (viool) is de primás van de groep. Zij zingt in het Hongaars, Roemeens en Romanes. Bijzonder in dit trio is de kontra, een typisch instrument uit Transsylvanië, gespeeld door Winfried Veenker. Dit is een altviool met een platte kam en drie snaren, die tegelijk worden aangestreken. Ritme en harmonie ineen en daarbij kan hij ook nog eens prachtig zingen! Bassist Frank de Jong speelt ook taragot , dat is een houten rietinstrument uit de Roemeense en Hongaarse muziek, die de klank van de klarinet en de rauwe sopraansaxofoon in zich verenigt.

Een optreden van Trio Trabant is divers en veelkleurig. Prachtige authentieke kleding en kleurige aankleding van het podium dragen bij aan een feestelijk optreden.

Het concert in het Cultuurkerkje, Noorderweg 14a, 1757 PC, Oudesluis begint om 20:30 uur.
De toegang is € 12,50 (excl reservering, incl. kopje koffie / thee bij entree), kinderen tot 13 jaar € 8,00.
Kaarten bij de ingang of reserveren via www.cultuurkerkje.nl.zaterdag 3 , vrijdag 9, zaterdag 10, vrijdag 16, zaterdag 17, vrijdag 23 en zaterdag 24 november

'De Jantjes'

ANNA PAULOWNA - Stichting Musicalproducties Ap-Art speelt de voorstelling 'De Jantjes'.

Met aan het roer regisseur Herman Planken, productieleider Carol Kelderman en muzikaal leider Martine van Ham is Ap-Art er weer in geslaagd om samen met de enthousiaste cast en orkest en veel vrijwilligers een mooie productie op de planken te zetten.De Jantjes speelt zich af in het café van Tante Piet. Blonde Greet, Toffe Jans, Mooie Leendert, zijn vrouw Doortje en de muzikanten Na Druppel en De Mop komen hun dagelijkse borreltje drinken. Dat geldt ook voor Dries, Manus en Toon (De Jantjes). Door intriges, verloren liefdes en misverstanden besluiten zij Amsterdam de rug toe te keren. Ze tekenen bij de marine en vertrekken naar Nederlands-Indië. Na zes jaar komen De Jantjes terug. Sommige dingen zijn veranderd - andere ook weer niet.

De voorstelling is in Dorpshuis Veerburg, Sportlaan 21, in Anna Paulowna en begint om 20:00 uur.
Kaarten kosten € 18,00 en zijn te koop via www.apartmusicals.nl of zijn telefonisch te bestellen via telefoonnummer 0223-531912 (na 16:00 uur).zaterdag 3 en zondag 4 november

Workshop mindful angst en onzekerheid de baas

DEN HELDER / ANNA PAULOWNA - Ieder mens wordt vroeg of laat het leven met bepaalde angsten en onzekerheden geconfronteerd. Zodra deze angsten en onzekerheden je leven gaan beïnvloeden, is het belangrijk om vanuit eerlijk te kijken naar jezelf deze angsten te gaan ombuigen. Om inzicht te krijgen in en bevrijd te worden van deze angsten, verzorgen Karin en Robert Gilhuijs een workshop 'Mindful angst de baas'.

Er zijn verschillende vormen van angst, zoals faalangst, fobieën, paniekaanvallen, dwangstoornis, verlatings- en bindingsangst en angst ten gevolge van een traumatische gebeurtenis. De thema's die onder andere behandeld zullen worden zijn: Wat is angst, Wat doet angst met je, hoe om te gaan met angst, wordt angst de baas via de ECHT-methode, herstel van de innerlijke verbinding, meditatie oefeningen.
Een workshop voor een ieder die met angst te maken heeft.
De workshop begint om 13:00 uur en duurt tot 17:00 uur. Op zaterdag op basisschool De Dijk, Heiligharn 424 in Den Helder en op zondag in de praktijkruimte van Karo's Zorg, Molenvaart 297 in Anna Paulowna.

Karin Gilhuijs is docent en bloesemtherapeut en geeft samen met Robert spirituele life-coaching in hun praktijk voor spiritualiteit en innerlijke bewustwording in Anna Paulowna, daarnaast duidt zij vanuit een esoterische invalshoek horoscopen. Robert Gilhuijs is auteur en docent, geeft lezingen, engelenreadings en engelenhealings.

Voor verdere informatie en/of opgave deelname kunt u terecht via de website www.karoszorg.nl of 0223-522149.zondag 4 november

Allerzielenviering

'Als verdriet spreken kon'

OOSTERLAND - Op de eerste zondag van november is iedereen van ver en dichtbij van harte welkom in de Michaëlskerk in Oosterland voor de jaarlijkse Allerzielenviering.
Ieder maakt het mee dat je ergens in je leven verdriet ontmoet.


Verdriet met vele vormen en gezichten, maar wellicht raakt de ontmoeting met verdriet ons het meest als we een dierbaar iemand verliezen aan de dood.
Soms weet je dan niet waar je het moet zoeken, omdat verdriet je overmant, overvalt, het hoogste woord heeft en jij geen weerwoord hebt.
Stel je eens voor dat verdriet spreken kon. Stel je eens voor dat zij ons ziet, ons aankijkt en ons iets meegeeft, iets dat waardevol en zinvol is en ons helpt om overeind te blijven.
In de Allerzielenviering horen we het verhaal van Verdriet: troostend en soms confronterend houdt zij ons een spiegel voor en wijst ons zachtjes een weg om te gaan.
Wie wil kan in deze viering een lichtje aansteken voor iemand die je mist, licht dat vertelt van liefde. Teksten en lichtjes worden omlijst door zang van het Museumkoor en de Kindercantorij voor en met de kerkgangers o.l.v Marco Mosk.
Muzikale begeleiding is in handen van Dries Post, orgel en Annet de Groot, contrabas.

De viering begint om 10:30 uur. Vanaf 10:15 uur worden de liederen geoefend, zodat iedereen kan meezingen.
Na afloop is er koffie/thee en gelegenheid elkaar te ontmoeten.
zondag 4 november

Poppentheater: herfstfeest

SCHOORL - Jan Klaassen en Katrijn geven een herfstfeest. Poppentheater Belletje Sterk speelt een vrolijk herfstavontuur in Buitencentrum Schoorlse Duinen.

Natuurlijk is kabouter Zandkorrel (Zako) er ook weer bij. Hij zorgt voor alle paddenstoelen! Na afloop van de voorstelling ga je van een wilgentak een eigen kabouter knutselen en is er koffie, thee en limonade.

Een kaartje kost € 8,00 euro. Voor iedereen vanaf 3 jaar. De voorstelling start om 11:00 en 15:00 uur en duurt ongeveer 40 minuten. Aansluitend is het knutselen. Aanmelden gaat via www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.

In het Buitencentrum is ook een paddenstoelenexpositie. Meer daarover in het overzicht van exposities en musea.zondag 4 november

Paddenstoelenexcursie

DEN HELDER - Kom van 14:00 tot 16:00 uur naar de prachtige Donkere Duinen en ga op zoek naar paddenstoelen onder leiding van een gids van Landschap Noord-Holland. Ook voor kinderen is het leuk om te zoeken naar deze verstopte schimmels en om naar de boeiende verhalen te luisteren.

Wist je bijvoorbeeld dat de stinkzwam uit een grote, witte knol komt? Deze knol wordt in de volksmond ook wel duivelsei genoemd. De stinkzwam verspreidt een sterke aas geur die vliegen en kevers aantrekt, die op hun beurt helpen bij de verspreiding van de sporen.


Parasolzwam - foto Jeanine Hamers

Paddenstoelen dragen de meest bijzondere namen zoals honingzwam, elfenbank of aardster. Ze zijn belangrijke opruimers in de natuur. Als in de herfst planten afsterven en bomen hun blad laten vallen verwerken de paddenstoelen, samen met bacteriën en bodemdiertjes, al dit afval tot nieuwe voedingsstoffen. In het voorjaar maken de bomen en planten daar weer gretig gebruik van. Een mooi voorbeeld van kringloop in de natuur.

Neem je fototoestel mee, paddenstoelen zijn erg fotogeniek.
Vertrekpunt is Bezoekerscentrum De Helderse Vallei, De Helderse Vallei 9-11, 1783 DA Den Helder.
Zin om mee te gaan, reserveer op www.gaatumee.nl. Ter plekke aansluiten kan ook.zondag 4 november

Scheepsfolk

WESTERLAND - Liefhebbers van folkmuziek kunnen in de Nicolaaskerk genieten van een optreden van de authentieke folkband 'Scheepsfolk'. Deze vierkoppige band brengt een mix van traditionele en nieuwe folkmuziek, met altijd het maritieme aspect als hoofdthema. Alle opbrengsten van dit optreden gaan naar Nicolaaskerk en zullen bijvoorbeeld worden gebruikt voor onderhoud van deze prachtige kerk.

De band 'Scheepsfolk' bestaat al sinds 1995 en treedt regelmatig op in binnen- en buitenland. 'Scheepsfolk' heeft een unieke eigen stijl, waarin onder meer invloeden te horen zijn van blues, reggae, cajun en Americana. Dit staat garant voor pure folk, vol energie, waarbij het maritieme aspect het hoofdthema is. Tijdens het optreden in de Westerlandse Nicolaaskerk zullen muzikale en uptempo nummers worden afgewisseld met gevoelige ballads en krachtige songs. De vier muzikanten van 'Scheepsfolk' bespelen diverse instrumenten zoals gitaar, banjo, ukelele, trekzak en mandoline met percussie op wasbord en candrum en zorgen hiermee voor een puur folkgeluid, waarbij het publiek niet stil kan blijven zitten.Kaarten bestellen
Kaarten voor het optreden van 'Scheepsfolk' kosten € 7,50 per persoon incl.koffie of thee en zijn telefonisch te bestelling via 06 4148 1278 of via email: stevejonas@quicknet.nl.
De Nicolaaskerk heeft slechts een beperkt aantal zitplaatsen.
Het optreden begint om 15:00 uur. De Nicolaaskerk is te vinden aan de Westerlanderweg 63 in Westerland.zondag 4 november
woensdag 7 november

Gezond Natuur Wandelen

SCHAGEN - De werkgroep Gezond Natuur Wandelen Schagen start binnenkort met gratis, aantrekkelijke, laagdrempelige, door vrijwilligers begeleide wandelingen van een uur langs groene routes. Dit is elke eerste woensdag van de maand om 11:00 vanuit Centrum de Nieuwe Nes, Schoenmakerspad 1. De wandelingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die meer willen bewegen, maar iedereen die wandelen met een groep leuk vindt, is van harte welkom.

Wandelen in de natuur is goed voor een mens

Het doel van Gezond Natuur Wandelen is om samen met mensen, die uit zichzelf om wat voor reden dan ook wat minder bewegen, minstens een keer per week een wandeling van maximaal een uurtje te maken. Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer je meer beweegt er enorme gezondheidswinst geboekt wordt en de kans op chronische ziekten sterk afneemt. En je voelt je ook veel beter! Wandelen in het groen versterkt deze effecten nog. En het is, zo zeggen de deelnemers, vooral ook heel gezellig.Deelnemers aan andere wandelingen zijn enthousiast. Er wordt gewandeld in een rustig tempo. Twee vrijwilligers begeleiden de wandeling. Het startpunt staat vast, maar de route varieert. Er wordt ook kort iets verteld over de natuur die we tegenkomen onderweg. Deelname is gratis en je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Na afloop van het wandelen is er voor degenen die dat leuk vinden gelegenheid (tegen geringe kosten) om samen een kopje koffie te drinken.

Meer informatie op www.gezondnatuurwandelen.nl.donderdag 8 november

Inloopspreekuur digitale hulp

HOLLANDS KROON - Inwoners van Hollands Kroon met vragen of problemen op digitaal gebied, kunnen op het Inloopspreekuur Digitale Hulp in Middenmeer terecht.

Heeft u vragen met betrekking tot het gebruik van uw laptop of tablet? Wilt u sociale media leren gebruiken? Of wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden die uw apparaat biedt, zoals het downloaden van apps of het gebruik van wifi-netwerken? Deskundige vrijwilligers helpen u graag op weg!

Het inloopspreekuur vindt plaats van 10:30 tot 11:30 uur in de Schilderszaal van wijksteunpunt De Kroon, Kroonwaard 1 te Middenmeer. Het spreekuur is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Het Inloopspreekuur Digitale Hulp is een initiatief van Stichting Present Hollands Kroon, www.presenthollandskroon.nl.donderdag 8 november

Informatiebijeenkomst over depressie

SCHAGEN - Hoe herkent u een depressie? Wat is daarbij anders als een dip of niet goed in uw vel zitten? GGZ Noord-Holland-Noord organiseert een informatiebijeenkomst over depressie. De bijeenkomst is van 19:00 uur tot 21:00 uur. U bent van harte welkom!

Depressie komt veel voor, iedereen kan er in zijn leven mee te maken krijgen. Als u eraan lijdt, kunt u ondergedompeld raken in somberheid, interesse verliezen in mensen en de dingen om u heen, u kunt niet meer echt genieten. Wanneer de gevoelens van somberheid langer aanhouden en niet vanzelf overgaan, kan behandeling noodzakelijk zijn. Vaak dan ontstaat ook veelal de behoefte om antwoorden te krijgen op vragen.

Er wordt een inleiding gehouden door mevrouw E. Bol, psycholoog en in opleiding tot GZ-psycholoog. Zij heeft veel ervaring in het behandelen van mensen met depressieve klachten en gaat in op de oorzaken en behandelmogelijkheden. Daarnaast vertelt een ervaringsdeskundige, van RCO de Hoofdzaak, hoe het is om te leven met depressieve klachten en wat hem of haar geholpen heeft.

De informatiebijeenkomst is van 19:00 uur tot 21:00 uur in de Piet Ottstraat 2, 1741 NX Schagen.
Reserveren is gewenst, via telefoonnummer: 088 65 65 010. Vraag naar locatie Hoorn.donderdag 8 november

Bingo

DEN OEVER - Bingoclub Den Oever houdt een bingo in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Er zijn vele leuke prijzen te winnen, zoals rollades, vlees- en bakkerspakketten en levensmiddelen. Er wordt ook een geldronde gespeeld.
10 rondjes kosten € 4.00. De aanvang is 19:30 uur, zaal open 19:00 uur.

Op de volgende donderdagen is er bingo: 22 november en 6 en 20 december.vrijdag 9 november

Ontmoetingsdiner

MIDDENMEER - Zit u (bijna) altijd alleen te eten en heeft u best wel behoefte aan een gezellig praatje? Of kunt u om de een of andere reden een etentje buiten de deur niet betalen? Dan kunt u zich aanmelden voor het ontmoetingsdiner in de Meerbaak, Professor ter Veenweg 2.Het ontmoetingsdiner is voor jong en oud, rijk en arm, kerkelijk en niet kerkelijk. De kosten voor het 3 gangen diner zijn € 5,00.
Als u ook een keer wilt aanschuiven moet u wel even van te voren bellen om u op te geven.
Het opgeven kan vanaf 26 oktober 9:00 uur tot 3 november bij Marjan Lettinga 0227-58 14 92 of bij Trudy van Arkel 0227-82 31 36.
De aanvang van het diner is 18:00 uur en om 20:00 uur is het meestal afgelopen.
Heeft u een dieet of vervoersproblemen? Dat kunt u dan ook even melden.

Op vrijdag 16 november is er een ontmoetingsdiner in het Kompas in Wieringerwerfvrijdag 9 november

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
23 november 18 januari 15 maart
7 december 1 februari 29 maart
21 december 15 februari 12 april
4 januari 1 maart 26 april prijsuitreiking


vrijdag 9 november

Film Life Animated

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1 vertoont de film Florence Foster Jenkins.

Met Florence Foster Jenkins, een film uit 2016, kunt u een lekker onstpannen filmavondje tegemoet zien. Deze komedie is geregisseerd door Stephen Frears, de hoofdrollen zijn voor Meryl Streep en Hugh Grant.De film vertelt het waargebeurde verhaal van Florence Foster Jenkins, de legendarische Amerikaanse socialite die in de vorige eeuw wanhopige pogingen deed een beroemde zangeres te worden en zich daarbij niet liet hinderen door gebrek aan talent. Haar echtgenoot en manager St Clair Bayfield was vastbesloten om zijn geliefde Florence af te schermen van de waarheid. Maar wanneer Florence besluit om een openbaar concert in Carnegie Hall te geven in 1944, staat St Clair voor zijn grootste uitdaging tot dan toe.

De zaal gaat om 19:30 uur open en de film begint om 20:00 uur. De entree bedraagt € 5,00.
Reserveren kan door een mailtje te sturen naar filmhuiscultuurschuur@gmail.com.zaterdag 10 november

Huis-aan-huis kledingactie

HOLLANDS KROON - Het hele jaar door zamelt Rotary Wieringerland via de bekende gele containers kleding in voor goede doelen. En eens per jaar doet Rotary er nog een schepje bovenop met een huis-aan-huis inzamelingsactie. Voor veel mensen is dit een goed moment om de kledingkasten winterklaar te maken.Tijdens de jaarlijkse kledingactie is het de bedoeling dat de bewoners om 9:30 uur 's ochtends de gebruikte kleding, schoenen en textiel in gesloten plastic zakken voor hun huis langs de weg zetten.
De vrijwilligers komen dan nog voor het middaguur langs alle huizen van Wieringen en de Wieringermeer om de zakken op te halen. De kleding wordt vervolgens gesorteerd bij Midtex in Middenmeer en krijgt zo een tweede leven. Goed voor het milieu en goed voor de samenleving.
De opbrengst komt ook goed terecht. De Rotary werkt namelijk 100% vrijwillig. Met de
inzameling ondersteunt Rotary goede doelen zoals de Zonnebloemboot, het Rode Kruis en
verenigingen en evenementen in de buurt.zaterdag 10 november

Wieringerlandshow

HIPPOLYTUSHOEF - Kleindiervereniging Nut en Genoegen Wieringen houdt de jaarlijkse kleindierenshow voor de 23ste keer. De show vindt plaats in de manege van de Wironruiters aan de Lonjeweg 1. Van de fokkers zijn een fraai aantal van meer dan 500 dieren te bezichtigen zoals hoenders, oorspronkelijke duiven, gedomesticeerde watervogels, sierduiven, kleine knagers, cavia's en natuurlijk konijnen.De dieren worden door een team van deskundige keurmeesters gekeurd, zij beoordelen raszuiverheid, conditie, kleur en bouw. Ook bepalen de keurmeesters de ereprijzen en vele andere prijzen voor elke diergroep en geven aan op de beoordelingskaarten wat er goed of fout is bij de dieren, zodat de fokker weet of hij met de dieren verder kan fokken of wat hij moet verbeteren.

Tijdens de show zijn diverse leden aanwezig om vragen van bezoekers te beantwoorden en uitleg te geven over het houden van dieren, want de vereniging kan heel goed jonge aanwas gebruiken om deze hobby in stand te houden.Vergeet niet om lootjes te kopen voor de spectaculaire loterij. Je kunt diverse mooie prijzen winnen en daarmee steun je ook de vereniging. De hele show wordt verzorgd en georganiseerd door vrijwilligers.

De tentoonstelling is geopend voor publiek van 9:00 uur tot 16:30 uur.
Entreeprijs voor volwassen is € 2,00 en voor kinderen tot 16 jaar € 1,00.
Meer informatie op www.wieringerlandshow.nl.
zaterdag 10 november

25 jaar Museum Kranenburgh

BERGEN - Kom gratis naar Museum Kranenburgh en vier mee met iedereen die van kunst houdt! Neem deel aan spannende rondleidingen, geniet van bijzondere optredens en muziek, laat je verrassen door speciale gasten, workshops en ballonnen en wens het museum nog vele jaren meer.

Met o.a.: Saskia Noort - Wieteke van Zeil - Jacques Klöters - Han Bennink - Dirk Jan Postel - De Kunstmeisjes.

Museum Kranenburgh, Hoflaan 26, 1861 CR Bergen is open van 10:00 - 20:00 uur. De toegang is gratis.
Check www.kranenburgh.nl voor het volledige programma.
zaterdag 10 november

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De laatste bingoavond van dit jaar is op 15 december.zondag 11 november

Dijkgatboscross

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert de Dijkatboscross. De eerste lopers starten om 10:00 uur. De start is bij de parkeerplaatsen van het Dijkgatbos en finish van de cross is op de Snippenwei. Het volledige parkoers bestaat uit gras en bospaden.

Programma
Start Afstand Leeftijdcategorie Inschrijfgeld
1O:OO u 1.OOO meter Jongens en Meisjes tot en met 9 jaar € 2,5O
1O:1O u 1.5OO meter Meiden 1O - 11 - 12 jaar € 2,5O
1O:2O u 2.OOO meter Jongens 1O - 11 - 12 jaar € 2,5O
en Meiden 13 - 14 - 15 jaar
1O:35 u 3.OOO meter Jongens 13 - 14 - 15 jaar € 2,5O
en Meiden 16 - 17 - 18 - 19 jaar
1O:55 u 5.OOO meter Jongens 16 - 17 - 18 - 19 jaar € 2,5O
11:2O u 6.OOO meter Vrouwen senioren + Trimloop € 6,OO
12:OO u 1O.OOO meter Mannen senioren + Trimloop € 6,OO
Inschrijving in het groepsgebouw op de Snippenweide. Voorinschrijving kan via crosscircuit.nl.
De startnummers kunnen vanaf 9:00 uur worden opgehaald bij het wedstrijdsecretariaat in de groepsruimte.
Toiletten en douchegelegenheid zijn te vinden in het groepsonderkomen op de Snippenwei.zondag 11 november

Boekenmarkt

WIERINGERWAARD - Muziekvereniging Wieringerwaard houdt van 10:30 tot 14:00 uur de jaarlijkse boekenmarkt in dorpshuis De Oude School (voorheen De Waert) aan de Populierenlaan.zondag 11 november

'De Jantjes'

ANNA PAULOWNA - Stichting Musicalproducties Ap-Art speelt de voorstelling 'De Jantjes'.

Met aan het roer regisseur Herman Planken, productieleider Carol Kelderman en muzikaal leider Martine van Ham is Ap-Art er weer in geslaagd om samen met de enthousiaste cast en orkest en veel vrijwilligers een mooie productie op de planken te zetten.De Jantjes speelt zich af in het café van Tante Piet. Blonde Greet, Toffe Jans, Mooie Leendert, zijn vrouw Doortje en de muzikanten Na Druppel en De Mop komen hun dagelijkse borreltje drinken. Dat geldt ook voor Dries, Manus en Toon (De Jantjes). Door intriges, verloren liefdes en misverstanden besluiten zij Amsterdam de rug toe te keren. Ze tekenen bij de marine en vertrekken naar Nederlands-Indië. Na zes jaar komen De Jantjes terug. Sommige dingen zijn veranderd - andere ook weer niet.

De voorstelling is in Dorpshuis Veerburg, Sportlaan 21, in Anna Paulowna en begint om 14:00 uur.
Kaarten kosten € 18,00 en zijn te koop via www.apartmusicals.nl of zijn telefonisch te bestellen via telefoonnummer 0223-531912 (na 16:00 uur).zondag 11 november

Najaarsconcert Gaudium Vocale m.m.v. Dubbel & Dwars

WESTERLAND - Gaudium Vocale verzorgt een najaarsconcert in de Nicolaaskerk. Gaudium Vocale is een gemengd vocaal ensemble dat al bijna 20 jaar klassieke muziek uit alle tijden zingt.

Voor dit concert heeft dirigent Dries Post een repertoire samengesteld met koormuziek uit diverse windstreken, van Scandinavië, met de componisten Wilhelm Petersen Berger en Ola Gjeilo, via Groot Brittannië, met o.a. muziek van Hamish McCunn, tot de Sloveense componist Jacob Handl.Als intermezzo treedt het trio Dubbel & Dwars op. Dubbel & Dwars bestaat uit drie muzikanten met een zeer brede muzikale achtergrond. Ook hun repertoire heeft een internationaal karakter: Franse musettes, Bulgaarse volksdansmuziek en Ierse jiggs en reels passeren de revue.

Het concert begint om 15:00 uur. De entree is gratis. Na afloop is er een deurcollecte. Na het concert wordt er een drankje geschonken.

Het concert vindt ook plaats op zondag 18 november in de Ontmoetingskerk van Julianadorp.dinsdag 13 november

Excursie werkzaamheden Havendijk Den Oever

DEN OEVER - Kom kijken bij de werkzaamheden aan de Havendijk in Den Oever. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier geeft om 15:00 uur een rondleiding.De 900 meter lange Havendijk in Den Oever voldoet niet meer aan de wettelijke veiligheidseisen. Daarom versterkt Van Oord Nederland BVin opdracht van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier deze dijk. De realisatie van deze dijkversterking gebeurt in nauwe samenwerking met de gemeente Hollands Kroon, Rijkswaterstaat, de provincie Noord-Holland en een actieve adviesgroep die onder andere de bewoners, bedrijven, recreatieondernemers en belangenorganisaties vertegenwoordigt.

De excursie duurt ongeveer een uur. Aanmelden kan op www.hhnk-rondleidingen.nl.

De excursie is ook op 11 december.woensdag 14 november

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Er is weer een dag klaverjassen in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg.

De aanvang is 10:00 uur en iedereen is van harte welkom. De kosten zijn € 16,00, inclusief lunch en koffie.
Ook is er een verloting met mooie prijzen. Aanmelden kan voor aanvang in het dorpshuis.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.woensdag 14 november

'Special' Café Doodgewoon

DEN HELDER - Café Doodgewoon organiseert een speciale avond bij Cinema Zevenskoop in Den Helder met de lezing / workshop 'sterven zoals je leeft' door Guido Lamm, coach en zanger, bekend van The Voice Senior.

Sterven zoals je leeft
Praat jij wel eens over je eigen levenseinde? Als deelnemer aan de workshop kun je, geraakt door kunst, muziek en informatie, ontdekken en benoemen welke waarden en overtuigingen een leidraad zijn in jouw leven waarop jij keuzes baseert.

Café Doodgewoon verwelkomt je vanaf 19:00 uur met een kopje koffie of thee en wat lekkers. De voorstelling begint om 19:45 uur. Na afloop, om 21:30 uur, is er nog gelegenheid om na te praten met een drankje en hapje.
De toegang voor de voorstelling en de koffie/thee/hapjes zijn gratis; de kosten van de drankjes na afloop zijn voor eigen rekening.

Locatie voor dit Café Doodgewoon is Cinema Zevenskoop, Julianaplein 43, 1781 HA Den Helder. Ingang: Forest Hotel / Rialto tegenover station NS.
Parkeren (gratis) op 2 min. loopafstand Bernhardplein / Kroonpassage via Polderweg.

Vriendelijk verzoeken wij u zich hiervoor aan te melden via e-mail cafe@doodgewoondenhelder.nl.donderdag 15 november

Inloop- en ontmoetingsochtend

MIDDENMEER - Andere mensen ontmoeten, even lekker praten en uitwisselen met anderen met een kop koffie erbij? Waarom zou u het niet doen? Misschien moet de eerste stap nog gezet worden en twijfelt u nog. Dan is het nu tijd om uit huis te komen en naar het Posthuis, Poststraat 16 te komen.

Elke eerste en derde donderdag van de maand van 10:00 tot 12:00 uur bent u van harte welkom in de huiskamer van Middenmeer. U wordt opgevangen door een van de gastvrouwen die er voor zorgt dat u zich gelijk thuis zult voelen.
Bovendien is de vrijwillig onafhankelijk adviseur aanwezig als u vragen of zorgen heeft op het gebied van wonen, welzijn en zorg.

Meer informatie is te verkrijgen via het Servicepunt van Wonen Plus Welzijn in Wieringerwerf, 0227 - 60 00 79.donderdag 15 november

Repaircafé

MIDDENMEER - Wonen Plus Welzijn opent in samenwerking met de landelijke stichting Repaircafé van 10:00 tot 12:00 uur een Repaircafé in het Posthuis, Poststraat 16.

Bij het Repaircafé staan vrijwilligers voor u klaar om u te helpen met het repareren van kleine elektrische apparaten, kleine houten meubels en houten speelgoed. Samen met de vrijwilliger gaat u aan de slag met de reparatie. Zo krijgt u informatie en advies over hoe u kunt repareren. Daarnaast is het Repaircafé ook erg gezellig en ontmoet u er andere mensen uit de omgeving.Het Repaircafé is voor u kosteloos, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd. Dankzij deze bijdragen zal het Repaircafé kunnen blijven bestaan. U hoeft zich niet op te geven voor het Repaircafé. U kunt gewoon tussen 10:00 en 12:00 uur binnen komen lopen in het Posthuis (adres: Poststraat 16 in Middenmeer). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wonen Plus Welzijn, tel: 0227- 600079 (iedere werkdag bereikbaar tussen 09:00 en 12:00 uur), mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.

Zie voor meer informatie ook www.repaircafe.nl.

Het Repaircafé in het Posthuis wordt mede mogelijk gemaakt door Wonen Plus Welzijn, Wooncompagnie, Kluswijs Middenmeer, Nick Gras Optiek en Kringloopwinkel Saartje te Wieringerwerf.donderdag 15 november
(ADVERTENTIE)henkjanwittink@gmail.com of bel 06 - 51 333 709
vrijdag 16 november

Ontmoetingsdiner

WIERINGERWERF - Zit u (bijna) altijd alleen te eten en heeft u best wel behoefte aan een gezellig praatje? Of kunt u om de een of andere reden een etentje buiten de deur niet betalen? Dan kunt u zich aanmelden voor het ontmoetingsdiner in het Kompas, Meeuwstraat 44.Het ontmoetingsdiner is voor jong en oud, rijk en arm, kerkelijk en niet kerkelijk. De kosten voor het 3 gangen diner zijn € 5,00.
Als u ook een keer wilt aanschuiven moet u wel even van te voren bellen om u op te geven.
Het opgeven kan vanaf 26 oktober 9:00 uur tot 3 november bij Marjan Lettinga 0227-58 14 92 of bij Trudy van Arkel 0227-82 31 36.
De aanvang van het diner is 18:00 uur en om 20:00 uur is het meestal afgelopen.
Heeft u een dieet of vervoersproblemen? Dat kunt u dan ook even melden.vrijdag 16 november

Wandelen met de Nachtwaker

Een avon(d)tuur in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - In deze donkere dagen van het jaar is het de tijd om met de Nachtwaker van de Schoorlse Duinen mee te gaan om de donkere nacht in de duinen te beleven. Zet al je zintuigen aan het werk en ervaar de duisternis, de stilte en de sterrenhemel.

Deze belevingstocht is voor jong en oud vanaf 10 jaar en duurt 1,5 uur. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Ga mee met de Nachtwaker van Staatsbosbeheer. De wandeling start om 19:30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen.De kosten zijn € 8,00 p.p. Online aanmelden op www.staatsbosbeheer.nl of aan de balie, ☎ 0725093352.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.zaterdag 17 november

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld.zaterdag 17 november

Verwendag inloophuis Medemblik

MEDEMBLIK - Het inloophuis Medemblik organiseert voor de 5e keer haar jaarlijkse verwendag. Na het grote succes van voorgaande jaren worden de gasten ook dit jaar weer eens extra verwend. Diverse therapeuten, gastvrouwen en heren zijn aanwezig om gasten een leuke dag te bezorgen met ontspanning en gezelligheid.

Er wordt aandacht besteed aan o.a.: hand- en voetverzorging, gezicht massage, shiatsu, nagel en handverzorging. Ook een kapper is aanwezig. De verwendag is voor mensen die geconfronteerd zijn met een levensbedreigende ziekte, zoals kanker, ALS, hartfalen etc.Maar ook de naasten en mantelzorgers van deze patiënten worden niet vergeten, zij spelen immers een belangrijke rol in het welzijn, dag in, dag uit. U mag dus gerust iemand meenemen.
Tijd: van11:00 tot 16:00 uur. De toegang is gratis. Oosterhaven 11 Medemblik.
Vooraf opgeven wordt op prijs gesteld: info@inloophuismedemblik.nl of tel. 06 1022 7488.
Alle informatie kunt u vinden op de website www.inloophuismedemblik.nl.zaterdag 17 november

Film Once upon a time in the West

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1 vertoont de klassieker Once upon a time in the West uit 1968.

De regie is van Sergio Leone, de onvergetelijke muziek bij deze film is van Ennio Morricone. Er zijn hoofrollen voor Charles Bronson, Claudia Cardinale en Henry Fonda.Centraal in dit ruim twee en een half uur durend epos staat de moord op een boerenfamilie. De moord wordt in de schoenen van een andere bandiet geschoven. En dan is daar ineens een mysterieuze wreker, die korte metten wil maken met de echte daders. Once upon a time in the West is terecht het absolute meesterwerk van regisseur Sergio Leone en geldt als een van de beste films ooit gemaakt.

De zaal gaat om 19:30 uur open en de film begint om 20:00 uur. De entree bedraagt € 5,00.zaterdag 17 november

Kienen

LUTJEWINKEL - Dorpsvereniging De Lutters organiseert een kienavond in De Huyskamer. Weereweg 6. De aanvang is 20:00 uur.

Kaartjes kosten € 1,00 per stuk en er worden acht rondjes gehouden.
Wie wint deze keer de hoofdprijs? Daarnaast zijn er ook weer vele andere leuke prijzen te winnen.
Na het Kienen is er zoals altijd weer een verloting met vleesprijzen van Keurslagerij Broersen.zaterdag 17 en zondag 18 november

Koppel-klaverjasweekend

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (D.A.S.) organiseert het tiende Koppel-klaverjasweekend. Het tweedaagse toernooi wordt gespeeld in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg.

Klaverjassen is het meest beoefende kaartspel in Nederland. Liefhebbers kunnen de strijd aanbinden om het open kampioenschap van Wieringen. Er wordt met vaste maat gespeeld. Zowel op zaterdag, als op zondag worden twee maal drie partijen gespeeld. De wedstrijden beginnen beide dagen om 10:00 uur; de zaal gaat een uur eerder open. Na de eerste drie partijen is er een lunchpauze. Het beste koppel krijgt aan het eind van het toernooi op zondagmiddag een wisselbeker uitgereikt. Die wordt verdedigd door Willem Wal en Jan Lont. Voor de eerste drie koppels zijn er bovendien goed gevulde boodschappentassen te winnen. Alle gespeelde partijen tellen mee voor de eindrangschikking. Daarnaast kunnen nog leuke andere prijzen worden gewonnen met het klaverjassen of in de verloting op zondag.

Het klaverjasweekend is vooral een gezelligheidstoernooi. Het is niet de bedoeling om met het bekende mes op tafel te spelen. Deelnemers worden verzocht zich dan ook alleen met sportieve bedoelingen te wapenen. Het inschrijfgeld bedraagt € 25,00 per persoon, inclusief lunch op beide dagen. Donateurs van de D.A.S. betalen € 2,50 minder. Koppels kunnen zich t/m vrijdag 16 november aanmelden bij Peter Theunissen, tel.06 1213 0691 of per e-mail petertheunissen02@hotmail.com.
Supporters en andere belangstellenden zijn van harte welkom in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 4.

Op donderdagmiddag vanaf 13:00 uur kunnen de koppels vast wat oefenen tijdens de SOOS van de D.A.S. Dan kan er uiteraard ook vrij worden gebiljart of gewoon ff bijklessen aan de ronde tafel.zondag 18 november

Jubileumconcert koor Interamvo

't VELD - Het eigentijdse koor Interamvo van de Martinusparochie bestaat al ruim 50 jaar. Om 13:00 uur is er een Jubileumconcert in de Martinuskerk.Familie, vrienden, oud leden, nieuwe leden en belangstellenden, kortom, iedereen die het koor Interamvo een warm hart toedraagt, is van harte welkom.
De vlag gaat uit deze middag en de jubileumcommissie is voorbereid op een goed gevulde Martinuskerk. Na afloop van het concert is er koffie en een gezellige reünie.zondag 18 november

Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet

WINKEL - Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet geeft om 20:00 uur een concert in de sfeervolle Lucaskerk aan de Dorpsstraat 177.

Sergio Hamerslag, Bart de Kater, Tom Wolfs en Jesse Faber (allen opgeleid aan het conservatorium) vormen samen al zes jaar Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet. Hun liefde voor de hele klarinetfamilie, hun samenspel, maar vooral het plezier in samen muziek maken, maakt hen tot een uniek kwartet. Altijd op zoek naar muzikale uitdagingen en bijzondere samenwerkingen.Kaarten kosten € 12,00 en kunnen worden gereserveerd op de website van de Culturele Stichting Niedorp.maandag 19 november

Reanimatie/AED cursus

HOORN - Stichting Reanimatie Onderwijs West-Friesland (Partner van de Hartstichting) geeft een nieuwe reanimatie/AED cursus voor leken.

De cursus is van 18:50 tot 22:45 uur in het Westfriesgasthuis.
Inschrijving is alleen mogelijk via www.reanimatie-westfriesland.nl.
Informatie: Bep Renshoff, 0229-236729.woensdag 21 november

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.

Het laatste brei- en haakcafé van dit jaar is op 19 december.woensdag 21 november

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingo avond voor jong en oud in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

Aanvang 20:00 uur. Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50; voor de super ronde € 1,00. Info: 0227-51 28 01.

De volgende bingo is op 19 december (kerstbingo). In 2019 op 30 januari, 27 februari, 27 maart, 17 april (paasbingo) en 15 mei.donderdag 22 november

Inloopspreekuur digitale hulp

HOLLANDS KROON - Inwoners van Hollands Kroon met vragen of problemen op digitaal gebied, kunnen op het Inloopspreekuur Digitale Hulp in Middenmeer terecht.

Heeft u vragen met betrekking tot het gebruik van uw laptop of tablet? Wilt u sociale media leren gebruiken? Of wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden die uw apparaat biedt, zoals het downloaden van apps of het gebruik van wifi-netwerken? Deskundige vrijwilligers helpen u graag op weg!

Het inloopspreekuur vindt plaats van 10:30 tot 11:30 uur in de Schilderszaal van wijksteunpunt De Kroon, Kroonwaard 1 te Middenmeer. Het spreekuur is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Het Inloopspreekuur Digitale Hulp is een initiatief van Stichting Present Hollands Kroon, www.presenthollandskroon.nl.donderdag 22 november

Bingo

DEN OEVER - Bingoclub Den Oever houdt een bingo in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Er zijn vele leuke prijzen te winnen, zoals rollades, vlees- en bakkerspakketten en levensmiddelen. Er wordt ook een geldronde gespeeld.
10 rondjes kosten € 4.00. De aanvang is 19:30 uur, zaal open 19:00 uur.

Op de volgende donderdagen is er bingo: 6 en 20 december.vrijdag 23 november

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
7 december 1 februari 29 maart
21 december 15 februari 12 april
4 januari 1 maart 26 april prijsuitreiking
18 januari 15 maart


vrijdag 23 november

Film Three billboards ouside Ebbing, Missouri

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1 vertoont de film Three billboards ouside Ebbing, Missouri.

Vanavond een film uit 2018 onder regie van Martin McDonagh. De hoofdrollen zijn voor Frances McDormand, Woody Harrelson en Sam Rockwell.Nadat er maanden verstreken zijn in de moordzaak van haar dochter zonder de dader gevonden te hebben, maakt Mildred Hayes een gedurfde stap. Ze laat op drie billboards, die weggebruikers naar haar stadje leiden, een controversiële boodschap maken gericht aan William Willoughby, de sheriff van de stad. Als zijn hulpsheriff Dixon, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld, betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildred en Ebbings wetshandhavers alleen maar verergerd.

De zaal gaat om 19:30 uur open en de film begint om 20:00 uur. De entree bedraagt € 5,00.zaterdag 24 november

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne gaat klaverjassen in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg en de aanvang is 19:30 uur.

Het concept is hetzelfde als andere jaren: De competitie gaat over 5 ronden waarvan je er een mag missen of de slechtste mag wegstrepen.
Je moet dus minimaal 4 ronden meegedaan hebben om ook met de competitie mee te doen. Alles wordt bijgehouden door de organisatie. De laatste klaverjasavond is een vrije avond en dan worden er naast de dagprijzen ook de prijswinnaars van de winter competitie bekend gemaakt.

Er zijn mooie prijzen te winnen. Voor verdere info of opgave: A. de Vries Irisstraat 20 Hippolytushoef. Tel 0227-591879.

De volgende data zijn 19 januari, 23 februari, 23 maart en 13 april (vrije avond, dus geen competitie meer).zaterdag 24 november

Jolien Kistemaker

WIERINGERWERF - Jolien Kistemaker geeft voor de Culturele Raad Wieringermeer een concert in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Jolien Kistemaker is een jong talent, dat zelf haar teksten schrijft en begeleid door haar muzikanten op professionele wijze presenteert.
Het programma is getiteld 'Op eigen benen...'Een theatraal liedprogramma, geschreven en gezongen door Jolien Kistemaker, waarin zij haar Nederlandstalige liedjes zingt afgewisseld door gedichten- en gedachtestromen over het thema Loslaten. Loslaten van jeugd, liefde en levensvragen. Een programma met een lach.

Het concert begint om 20:00 uur. Kaarten à € 10,00 zijn voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.
Reserveren kan via reserveringen@cultureleraad-wieringermeer.nl of bij Roelie Schiere, ☎ 0227 58 17 81.

De volgende muzikale optredens onder auspiciën van de Culturele Raad Wieringermeer zijn op:
• Zondagmiddag 13 januari: Kwartet Simone Honijk (jazz)
• Zondagmiddag 10 februari: Jenny Sings
• Zaterdagavond 9 maart: Celliste Hanneke Rouw
• Zaterdagavond 13 april: Gipsyflamenco gitarist Manito met de Spaanse zangeres Mónica Coronado

Het is mogelijk om een passe partout aan te schaffen waarbij er voor 4 voorstellingen naar keuze slechts 3 betaald hoeven te worden.maandag 26 november

Lezing Mariëlle Poland

WESTERLAND - Mariëlle Poland geeft voor Stichting Open Lotus Wieringen een lezing over het onderwerp 'HSP-Kinderen' (hoog sensitieve personen). Hoog sensitieve kinderen leren en beleven anders en daar hoort een andere begeleiding bij. Tijdens deze interactieve lezing word je hier volop over geïnformeerd.

Zeker twintig procent van de kinderen is hoog sensitief, dat is zeker! Ze beleven alles om zich heen heel intens en complex. Ze reageren vermoeid, angstig, zorgelijk, boos, driftig, teruggetrokken of druk, doen dikwijls uitspraken die niet bij hun leeftijd lijken te passen, en krijgen regelmatig ten onrechte labels als AD(H)D, PDD-nos o.i.d. opgelegd. Terwijl het juist de bedoeling is dat ze hun talent gaan leren gebruiken.
Hoog sensitiviteit is namelijk een gave! En wat dan, als je weet of vermoed dat een kind hoog sensitief is? Hoe herken je deze kinderen en hoe kun je het beste met ze omgaan? Wat kun je hen bieden?

Mariëlle heeft een praktijk voor coaching voor sensitieve en beelddenkende volwassenen en kinderen in opvoeding, onderwijs en persoonlijke ontwikkeling.
Voor meer informatie kijk op www.zilverenmaanvlinder.nl.

De bijeenkomst is in de Nicolaaskerk, Westerlanderweg 61, Westerland en begint om 19:45 uur.
Deelname kost € 10,00, inclusief thee/koffie.
Ook zijn de door Mariëlle geschreven boeken verkrijgbaar op deze avond.vrijdag 30 november

Wandelen met de Nachtwaker

Een avon(d)tuur in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - In deze donkere dagen van het jaar is het de tijd om met de Nachtwaker van de Schoorlse Duinen mee te gaan om de donkere nacht in de duinen te beleven. Zet al je zintuigen aan het werk en ervaar de duisternis, de stilte en de sterrenhemel.

Deze belevingstocht is voor jong en oud vanaf 10 jaar en duurt 1,5 uur. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Ga mee met de Nachtwaker van Staatsbosbeheer. De wandeling start om 19:30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen.De kosten zijn € 8,00 p.p. Online aanmelden op www.staatsbosbeheer.nl of aan de balie, ☎ 0725093352.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.zaterdag 1 december

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 1 december

Film De Avondmaalsgasten

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1 vertoont in samenwerking met het Historisch Genootschap de film De Avondmaalsgasten.


De Avondmaalsgasten is een film van Ingmar Bergman (Zweden, 1983).
In een dorpje op het Zweedse platteland belandt een dominee in een diepe geloofscrisis. Hij komt in verzet tegen de dogma's en de zekerheden die hij zijn leven lang verkondigd heeft. Maar God en zijn Geboden geven zich niet zo gemakkelijk gewonnen...
Een ingetogen zwart-wit film met aangrijpende dialogen. Voorafgegaan door een deskundige inleiding, met knipoog.


De zaal gaat om 13:30 uur open, de film start om 14:00 uur. De entree bedraagt € 5,00.
Reserveren kan door een mailtje te sturen naar filmhuiscultuurschuur@gmail.com.zondag 2 december

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een trimloop voor leden en niet-leden door het Robbenoordbos.

Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 4, 6, 8, 10, 12, 14 of 16 km. Voor de jeugd is een afstand van 1,2 km uitgezet.
De afstand die gelopen kan worden wordt gecombineerd door routes van 1, 2 en 4 km.
Je kunt naar eigen keuze een route kiezen en de afstand volbrengen.
De start is om 10:15 uur voor volwassen deelnemers. De jeugd start 2 minuten later.De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis! Na afloop gratis koffie/thee.
De start is parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied 't Wierholt.
Inschrijven is ter plekke bij de AVW-caravan bij de start.woensdag 5 december

Gezond Natuur Wandelen

SCHAGEN - De werkgroep Gezond Natuur Wandelen Schagen start binnenkort met gratis, aantrekkelijke, laagdrempelige, door vrijwilligers begeleide wandelingen van een uur langs groene routes. Dit is elke eerste woensdag van de maand om 11:00 vanuit Centrum de Nieuwe Nes, Schoenmakerspad 1. De wandelingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die meer willen bewegen, maar iedereen die wandelen met een groep leuk vindt, is van harte welkom.

Wandelen in de natuur is goed voor een mens

Het doel van Gezond Natuur Wandelen is om samen met mensen, die uit zichzelf om wat voor reden dan ook wat minder bewegen, minstens een keer per week een wandeling van maximaal een uurtje te maken. Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer je meer beweegt er enorme gezondheidswinst geboekt wordt en de kans op chronische ziekten sterk afneemt. En je voelt je ook veel beter! Wandelen in het groen versterkt deze effecten nog. En het is, zo zeggen de deelnemers, vooral ook heel gezellig.Deelnemers aan andere wandelingen zijn enthousiast. Er wordt gewandeld in een rustig tempo. Twee vrijwilligers begeleiden de wandeling. Het startpunt staat vast, maar de route varieert. Er wordt ook kort iets verteld over de natuur die we tegenkomen onderweg. Deelname is gratis en je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Na afloop van het wandelen is er voor degenen die dat leuk vinden gelegenheid (tegen geringe kosten) om samen een kopje koffie te drinken.

Meer informatie op www.gezondnatuurwandelen.nl.donderdag 6 december

Inloop- en ontmoetingsochtend

MIDDENMEER - Andere mensen ontmoeten, even lekker praten en uitwisselen met anderen met een kop koffie erbij? Waarom zou u het niet doen? Misschien moet de eerste stap nog gezet worden en twijfelt u nog. Dan is het nu tijd om uit huis te komen en naar het Posthuis, Poststraat 16 te komen.Elke eerste en derde donderdag van de maand van 10:00 tot 12:00 uur bent u van harte welkom in de huiskamer van Middenmeer. U wordt opgevangen door een van de gastvrouwen die er voor zorgt dat u zich gelijk thuis zult voelen.
Bovendien is de vrijwillig onafhankelijk adviseur aanwezig als u vragen of zorgen heeft op het gebied van wonen, welzijn en zorg.

Op de derde donderdag van de maand is gelijktijdig met de inloopochtend het repaircafé aanwezig.

Meer informatie is te verkrijgen via het Servicepunt van Wonen Plus Welzijn in Wieringerwerf, 0227 - 60 00 79.donderdag 6 december

Inloopspreekuur digitale hulp

HOLLANDS KROON - Inwoners van Hollands Kroon met vragen of problemen op digitaal gebied, kunnen op het Inloopspreekuur Digitale Hulp in Middenmeer terecht.

Heeft u vragen met betrekking tot het gebruik van uw laptop of tablet? Wilt u sociale media leren gebruiken? Of wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden die uw apparaat biedt, zoals het downloaden van apps of het gebruik van wifi-netwerken? Deskundige vrijwilligers helpen u graag op weg!

Het inloopspreekuur vindt plaats van 10:30 tot 11:30 uur in de Schilderszaal van wijksteunpunt De Kroon, Kroonwaard 1 te Middenmeer. Het spreekuur is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Het Inloopspreekuur Digitale Hulp is een initiatief van Stichting Present Hollands Kroon, www.presenthollandskroon.nl.donderdag 6 december

Bingo

DEN OEVER - Bingoclub Den Oever houdt een bingo in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Er zijn vele leuke prijzen te winnen, zoals rollades, vlees- en bakkerspakketten en levensmiddelen. Er wordt ook een geldronde gespeeld.
10 rondjes kosten € 4.00. De aanvang is 19:30 uur, zaal open 19:00 uur.

De volgende bingo is op 20 december.vrijdag 7 december

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
21 december 15 februari 29 maart
4 januari 1 maart 12 april
18 januari 15 maart 26 april prijsuitreiking
1 februari


zaterdag 8 december

Stiltewandeling

SCHOORL - Echte stilte is zeldzaam geworden, en daarom waardevol. Kom tot rust tijdens een wandeling door de Schoorlse Duinen en stel je zintuigen open voor de natuur.


Vogelmeer - foto Ingrid Altena

Deze ontspannende wandeling start om 10:00 uur vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen en duurt ruim 3 uur.
De kosten zijn € 8,50 p.p. Aanmelden kan via www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.dinsdag 11 december

Excursie werkzaamheden Havendijk Den Oever

DEN OEVER - Kom kijken bij de werkzaamheden aan de Havendijk in Den Oever. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier geeft om 15:00 uur een rondleiding.De 900 meter lange Havendijk in Den Oever voldoet niet meer aan de wettelijke veiligheidseisen. Daarom versterkt Van Oord Nederland BVin opdracht van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier deze dijk. De realisatie van deze dijkversterking gebeurt in nauwe samenwerking met de gemeente Hollands Kroon, Rijkswaterstaat, de provincie Noord-Holland en een actieve adviesgroep die onder andere de bewoners, bedrijven, recreatieondernemers en belangenorganisaties vertegenwoordigt.

De excursie duurt ongeveer een uur. Aanmelden kan op www.hhnk-rondleidingen.nl.donderdag 13 december
vrijdag 14 december

Wandelen met de Nachtwaker

Een avon(d)tuur in de Schoorlse Duinen

SCHOORL - In deze donkere dagen van het jaar is het de tijd om met de Nachtwaker van de Schoorlse Duinen mee te gaan om de donkere nacht in de duinen te beleven. Zet al je zintuigen aan het werk en ervaar de duisternis, de stilte en de sterrenhemel.

Deze belevingstocht is voor jong en oud vanaf 10 jaar en duurt 1,5 uur. Je gaat het hoogste duin van Nederland beklimmen en daarom is deze tocht minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Ga mee met de Nachtwaker van Staatsbosbeheer. De wandeling start om 19:30 uur in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Denk aan warme kleding en schoenen waarop je goed kan wandelen.De kosten zijn € 8,00 p.p. Online aanmelden op www.staatsbosbeheer.nl of aan de balie, ☎ 0725093352.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.zaterdag 15 december

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld.zaterdag 15 december

Kerstbingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.zondag 16 december

Pamela Smits & Tobias Borsboom

WINKEL - Pamela Smits (cello) en Tobias Borsboom (piano) geven om 20:00 uur een concert in de sfeervolle Lucaskerk aan de Dorpsstraat 177.

Celliste Pamela Smits staat bekend om haar fenomenale techniek, haar bevlogen natuurlijke manier van spelen en muzikale veelzijdigheid.
Pianist Tobias Borsboom is één van Nederlands bekendste jonge pianisten van dit moment.
Sinds 2017 werken ze intensief samen. Een concert door Pamela en Tobias staat garant voor een gedenkwaardige belevenis, waarbij ‘sprankelend en bevlogen’ synoniem staat voor hun spel.Kaarten kosten € 12,00 en kunnen worden gereserveerd op de website van de Culturele Stichting Niedorp.maandag 17 december

Lezing Pieter Costerus

WESTERLAND - Pieter Costerus geeft voor Stichting Open Lotus Wieringen een lezing over het onderwerp 'Waardewerk' (persoonlijke waarden).

Ken je jouw eigen waarden? Hoeveel kan je er benoemen?
En lukt het je jouw waarden vorm te geven, thuis of op het werk?
Bij welke beslissingen voel je je prettig?
Denk je dat jouw omgeving je herkent op deze waarden?
Wat zijn waarden?

Je persoonlijke waarden hebben alles te maken met de persoon die je bent.
Waarden sturen in grote mate ons gedrag en de beslissingen die wij nemen.
Ze bepalen daarmee de sfeer thuis en het reilen en zeilen op de werkvloer.
In iedere organisatie spelen waarden en de daar uit voortvloeiende normen een grote rol. Voor meer informatie kijk op www.waardewerkt.com.

De bijeenkomst is in de Nicolaaskerk, Westerlanderweg 61, Westerland en begint om 19:45 uur.
De toegang is € 10,00, inclusief thee/koffie.woensdag 19 december

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.woensdag 19 december

Kerstbingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingo avond voor jong en oud in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

Aanvang 20:00 uur. Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50; voor de super ronde € 1,00. Info: 0227-51 28 01.

De volgende bingo's zijn op 30 januari, 27 februari, 27 maart, 17 april (paasbingo) en 15 mei.donderdag 20 december

Inloop- en ontmoetingsochtend

MIDDENMEER - Andere mensen ontmoeten, even lekker praten en uitwisselen met anderen met een kop koffie erbij? Waarom zou u het niet doen? Misschien moet de eerste stap nog gezet worden en twijfelt u nog. Dan is het nu tijd om uit huis te komen en naar het Posthuis, Poststraat 16 te komen.

Elke eerste en derde donderdag van de maand van 10:00 tot 12:00 uur bent u van harte welkom in de huiskamer van Middenmeer. U wordt opgevangen door een van de gastvrouwen die er voor zorgt dat u zich gelijk thuis zult voelen.
Bovendien is de vrijwillig onafhankelijk adviseur aanwezig als u vragen of zorgen heeft op het gebied van wonen, welzijn en zorg.

Meer informatie is te verkrijgen via het Servicepunt van Wonen Plus Welzijn in Wieringerwerf, 0227 - 60 00 79.donderdag 20 december

Repaircafé

MIDDENMEER - Wonen Plus Welzijn opent in samenwerking met de landelijke stichting Repaircafé van 10:00 tot 12:00 uur een Repaircafé in het Posthuis, Poststraat 16.

Bij het Repaircafé staan vrijwilligers voor u klaar om u te helpen met het repareren van kleine elektrische apparaten, kleine houten meubels en houten speelgoed. Samen met de vrijwilliger gaat u aan de slag met de reparatie. Zo krijgt u informatie en advies over hoe u kunt repareren. Daarnaast is het Repaircafé ook erg gezellig en ontmoet u er andere mensen uit de omgeving.Het Repaircafé is voor u kosteloos, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer gewaardeerd. Dankzij deze bijdragen zal het Repaircafé kunnen blijven bestaan. U hoeft zich niet op te geven voor het Repaircafé. U kunt gewoon tussen 10:00 en 12:00 uur binnen komen lopen in het Posthuis (adres: Poststraat 16 in Middenmeer). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wonen Plus Welzijn, tel: 0227- 600079 (iedere werkdag bereikbaar tussen 09:00 en 12:00 uur), mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.

Zie voor meer informatie ook www.repaircafe.nl.

Het Repaircafé in het Posthuis wordt mede mogelijk gemaakt door Wonen Plus Welzijn, Wooncompagnie, Kluswijs Middenmeer, Nick Gras Optiek en Kringloopwinkel Saartje te Wieringerwerf.donderdag 20 december

Inloopspreekuur digitale hulp

HOLLANDS KROON - Inwoners van Hollands Kroon met vragen of problemen op digitaal gebied, kunnen op het Inloopspreekuur Digitale Hulp in Middenmeer terecht.

Heeft u vragen met betrekking tot het gebruik van uw laptop of tablet? Wilt u sociale media leren gebruiken? Of wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden die uw apparaat biedt, zoals het downloaden van apps of het gebruik van wifi-netwerken? Deskundige vrijwilligers helpen u graag op weg!

Het inloopspreekuur vindt plaats van 10:30 tot 11:30 uur in de Schilderszaal van wijksteunpunt De Kroon, Kroonwaard 1 te Middenmeer. Het spreekuur is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Het Inloopspreekuur Digitale Hulp is een initiatief van Stichting Present Hollands Kroon, www.presenthollandskroon.nl.donderdag 20 december

Bingo

DEN OEVER - Bingoclub Den Oever houdt een bingo in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Er zijn vele leuke prijzen te winnen, zoals rollades, vlees- en bakkerspakketten en levensmiddelen. Er wordt ook een geldronde gespeeld.
10 rondjes kosten € 4.00. De aanvang is 19:30 uur, zaal open 19:00 uur.

Op de volgende donderdagen is er bingo: 6 en 20 december.vrijdag 21 december

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
4 januari 15 februari 29 maart
18 januari 1 maart 12 april
1 februari 15 maart 26 april prijsuitreiking


zaterdag 22 december

Winter/kerst showdiner

't VELD - Het kwartet Moment, duo Twee Bier zonder Baco en Partycentrum De Vriendschap organiseren een winter/kerst showdiner

Moment bestaat uit Erwin ,Linda, Leslie & Suzanne, 4 vrienden met een gezamenlijke
Passie: zingen. Ze beschikken over een uitgebreid feestrepertoire en brengen deze avond ook zeker een paar liederen met een kerstsfeertje.Twee Bier zonder Baco brengt een energieke en interactieve show met ook een klein kerstsfeertje erin, maar ook nummers van Frans Duijts, Marco Borsato en
van Après-ski tot André Hazes.

De ontvangst is vanaf 20:00 uur met een welkomst drankje. Aansluitend Hollandse bar, voorgerechtje, hoofdgerechten buffet, en dessert.
Met een kop koffie of thee ter afsluiting om 0:45 uur.
Het Showdiner in Partycentrum De Vriendschap, Rijdersstraat 92, kost € 59,50 per persoon.
Reserveren via info@vriendschap-tveld.nl.zaterdag 29 december

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.vrijdag 4 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
18 januari 1 maart 12 april
1 februari 15 maart 26 april prijsuitreiking
15 februari 29 maart


zondag 13 januari

Simone Honijk Kwartet

WIERINGERWERF - Het Simone Honijk Kwartet geeft voor de Culturele Raad Wieringermeer een concert in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Liefhebbers van Jazz, in de puurste zin van het woord, kunnen zich verliezen in deze muziek gebracht door Simone Honijk en haar muzikale begeleiders.Het concert begint om 15:00 uur. Kaarten à € 10,00 zijn voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.
Reserveren kan via reserveringen@cultureleraad-wieringermeer.nl of bij Roelie Schiere, ☎ 0227 58 17 81.

De volgende muzikale optredens onder auspiciën van de Culturele Raad Wieringermeer zijn op:
• Zondagmiddag 10 februari: Jenny Sings
• Zaterdagavond 9 maart: Celliste Hanneke Rouw
• Zaterdagavond 13 april: Gipsyflamenco gitarist Manito met de Spaanse zangeres Mónica Coronadomaandag 14 januari

Psychometrie

WESTERLAND - Gertien van der Gracht verzorgt voor Stichting Open Lotus Wieringen een avond psychometrie aan de hand van foto's van overledenen.

De uit Hoorn afkomstige Gertien is, met haar opgewekte en vrolijke uitstraling, een graag geziene gast. Zij is in staat om aan de hand van de door u meegenomen bloem, bosje bloemen of een foto van een overleden persoon in korte tijd heel veel informatie door te geven. Gelieve notitiemateriaal mee te nemen

De bijeenkomst is in de Nicolaaskerk, Westerlanderweg 61, Westerland en begint om 19:45 uur.
Deelname kost € 10,00, inclusief thee/koffie.woensdag 16 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Er is weer een dag klaverjassen in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg.

De aanvang is 10:00 uur en iedereen is van harte welkom. De kosten zijn € 16,00, inclusief lunch en koffie.
Ook is er een verloting met mooie prijzen. Aanmelden kan voor aanvang in het dorpshuis.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.vrijdag 18 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
1 februari 15 maart 12 april
15 februari 29 maart 26 april prijsuitreiking
1 maart


zondag 20 januari

Ramon van Engelenhoven

WINKEL - Pianist Ramon van Engelenhoven geeft om 20:00 uur een concert in de sfeervolle Lucaskerk aan de Dorpsstraat 177.

Op zesjarige leeftijd begonnen met pianospelen en vele concerten later nu in het kerkje van Winkel te beluisteren. Een virtuoos op de piano. Ramon sloot zijn bacheloropleiding aan het conservatorium af met een 10 en won op jonge leeftijd al diverse concoursen. Meerdere keren te beluisteren geweest op Radio 4, onder andere vanuit de Spiegelzaal in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Ook trad hij op in Canada en de V.S. op uitnodiging van het Prinses Christina Concours, waaronder bij Prinses Christina thuis.Kaarten kosten € 12,00 en kunnen worden gereserveerd op de website van de Culturele Stichting Niedorp.zaterdag 19 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne gaat klaverjassen in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg en de aanvang is 19:30 uur.

Het concept is hetzelfde als andere jaren: De competitie gaat over 5 ronden waarvan je er een mag missen of de slechtste mag wegstrepen.
Je moet dus minimaal 4 ronden meegedaan hebben om ook met de competitie mee te doen. Alles wordt bijgehouden door de organisatie. De laatste klaverjasavond is een vrije avond en dan worden er naast de dagprijzen ook de prijswinnaars van de winter competitie bekend gemaakt.

Er zijn mooie prijzen te winnen. Voor verdere info of opgave: A. de Vries Irisstraat 20 Hippolytushoef. Tel 0227-591879.

De volgende data zijn 23 februari, 23 maart en 13 april (vrije avond, dus geen competitie meer).woensdag 30 januari

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingo avond voor jong en oud in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

Aanvang 20:00 uur. Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50; voor de super ronde € 1,00. Info: 0227-51 28 01.

De volgende bingo's zijn op 27 februari, 27 maart, 17 april (paasbingo) en 15 mei.vrijdag 1 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
15 februari 15 maart 12 april
1 maart 29 maart 26 april prijsuitreiking


woensdag 6 februari

Herhalingscursus EHBO & BLS AED

HIPPOLYTUSHOEF - Simone Care geeft van 8:30 - 15:30 uur een herhalingscursus EHBO & BLS AED. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen.

Er zal een kleine lunch geserveerd worden.
De cursus wordt gegeven in Simone Care, Beltstraat 54, 1777 HD Hippolytushoef.
Ook is het mogelijk om privé lessen te krijgen als je niet graag in grote groepen wilt zitten.

Voor informatie en prijzen kunt u mailen naar simonecare01@gmail.com.

Klik hier voor het volledige overzicht van de cursusdata.zondag 10 februari

Jenny Sings

WIERINGERWERF - Jenny Sings geeft voor de Culturele Raad Wieringermeer een concert in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Met haar liedjes weet Jenny haar publiek steeds weer te verrassen, ontroeren en te verblijden. Zij kan een gevoel over brengen waardoor haar publiek op sfeervolle, muzikale wijze wordt geraakt.Bij zingen gaat het om het overbrengen van een gevoel. Daarbij is emotie het allerbelangrijkste ingrediënt om je verhaal te vertellen. Het geheim is niet te veel nadenken, en méér geven dan je dacht.

Het concert begint om 15:00 uur. Kaarten à € 10,00 zijn voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.
Reserveren kan via reserveringen@cultureleraad-wieringermeer.nl of bij Roelie Schiere, ☎ 0227 58 17 81.

De volgende muzikale optredens onder auspiciën van de Culturele Raad Wieringermeer zijn op:
• Zaterdagavond 9 maart: Celliste Hanneke Rouw
• Zaterdagavond 13 april: Gipsyflamenco gitarist Manito met de Spaanse zangeres Mónica Coronadomaandag 11 februari

Lezing Ineke Brinkmann

WESTERLAND - Ineke Brinkmann geeft voor Stichting Open Lotus Wieringen een lezing over 'magische krachtplaatsen / heilige plaatsen'.

Ontwikkeling is de rode draad in mijn leven. Alle opleidingen, trainingen en workshops die ik volgde, deed ik in eerste instantie voor mijzelf. Eén van mijn passies is het delen van mijn liefde voor magische plaatsen en krachtplaatsen. Ik begeleid al jaren reizen voor mensen die graag meer willen weten en ontdekken over krachtplaatsen.
Veel mensen die een magische krachtplaats/heilige plaats bezoeken, voelen wel iets maar kunnen er verder niets mee; zij maken een foto en vervolgen hun reis. Tijdens mijn reizen is dat anders. Je leert via eenvoudige energie-oefeningen je open te stellen voor de energie op deze plaatsen. Daar hoef je geen speciale gave voor te hebben; je hoeft er alleen maar nieuwsgierig naar te zijn en er veel plezier in te hebben.


Tijdens de lezing komen o.a. aan de orde:
- Wat zijn krachtplaatsen, wat kun je daar ervaren?
- Welk type krachtplaatsen zijn er (o.a. in Nederland, België, Engeland)?
- Wat voor invloed kan een krachtplaats hebben?
Ook zal Ineke Brinkmann enkele eenvoudige oefeningen doen en uiteraard geeft zij informatie over haar nieuwe reis naar krachtplaatsen op Ibiza die zij in 2019 begeleidt.

Wie is Ineke Brinkmann?
Zij is mentaal coach voor mens en dier. Vanaf 1983 is zij gediplomeerd reader en healer, adem- en ontspanningstherapeut, gespecialiseerd in sjamanisme en in intuïtieve communicatie met mens, dier en natuur.

Ik heb succesvolle reizen naar krachtplaatsen in Egypte, Duitsland, België, Nederland en Griekenland begeleid. Momenteel organiseer ik een reis naar krachtplaatsen op magisch Ibiza. Ook deel ik graag mijn kennis. Dit doe ik aan de hand van lezingen, cursussen, consulten en individuele sessies.
Voor meer informatie kun je kijken op www.isabe.nl.

De bijeenkomst is in de Nicolaaskerk, Westerlanderweg 61, Westerland en begint om 19:45 uur.
De toegang is € 10,00, inclusief thee/koffie.woensdag 13 februari

Herhalingscursus EHBO & BLS AED

HIPPOLYTUSHOEF - Simone Care geeft van 8:30 - 15:30 uur een herhalingscursus EHBO & BLS AED. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen.

Er zal een kleine lunch geserveerd worden.
De cursus wordt gegeven in Simone Care, Beltstraat 54, 1777 HD Hippolytushoef.
Ook is het mogelijk om privé lessen te krijgen als je niet graag in grote groepen wilt zitten.

Voor informatie en prijzen kunt u mailen naar simonecare01@gmail.com.

Klik hier voor het volledige overzicht van de cursusdata.vrijdag 15 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
1 maart 29 maart 26 april prijsuitreiking
15 maart 12 april


zaterdag 16 februari

Herhalingscursus EHBO & BLS AED

HIPPOLYTUSHOEF - Simone Care geeft van 9:00 - 13:00 uur een herhalingscursus EHBO & BLS AED. Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen.

De cursus wordt gegeven in Simone Care, Beltstraat 54, 1777 HD Hippolytushoef.
Ook is het mogelijk om privé lessen te krijgen als je niet graag in grote groepen wilt zitten.

Voor informatie en prijzen kunt u mailen naar simonecare01@gmail.com.

Klik hier voor het volledige overzicht van de cursusdata.zondag 17 februari

Vlooienmarkt

HIPPOLYTUSHOEF - Vandaag is van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt in Sporthal Wieringen, Belterlaan 1.Deze gezellige markt in de sporthal biedt vintage spullen, speelgoed, gereedschap, antiek, curiosa en huishoudelijke artikelen.
De toegang is € 2,50 voor volwassenen. Kinderen t/m 12 jaar gratis.zondag 17 februari

Grupo del Sur

WINKEL - Grupo del Sur geeft om 20:00 uur een concert in de sfeervolle Lucaskerk aan de Dorpsstraat 177.

'Desde Adentro': van binnenuit. Zo is de muziek van Astor Piazzolla, zo speelt Grupo del Sur. Piazzolla transformeerde de tango van dansmuziek naar luistermuziek en behield passie, hartstocht en melancholie, maar verrijkte de muziek met elementen uit klassieke muziek en jazz. In het programma veel composities van Piazzolla die nog niet eerder door Grupo del Sur gespeeld werden. Zij maken van elk concert op de bandoneon,viool, piano, gitaar en contrabas een onvergetelijke belevenis voor vertolkers en luisteraars.Kaarten kosten € 15,00 en kunnen worden gereserveerd op de website van de Culturele Stichting Niedorp.maandag 18 februari

Herhalingscursus EHBO & BLS AED

HIPPOLYTUSHOEF - Simone Care geeft van 8:30 - 15:30 uur een herhalingscursus EHBO & BLS AED. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen.

De cursus wordt gegeven in Simone Care, Beltstraat 54, 1777 HD Hippolytushoef.
Ook is het mogelijk om privé lessen te krijgen als je niet graag in grote groepen wilt zitten.

Voor informatie en prijzen kunt u mailen naar simonecare01@gmail.com.

Klik hier voor het volledige overzicht van de cursusdata.dinsdag 19 februari

Herhalingscursus EHBO & BLS AED

HIPPOLYTUSHOEF - Simone Care geeft van 8:30 - 15:30 uur een herhalingscursus EHBO & BLS AED. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen.

De cursus wordt gegeven in Simone Care, Beltstraat 54, 1777 HD Hippolytushoef.
Ook is het mogelijk om privé lessen te krijgen als je niet graag in grote groepen wilt zitten.

Voor informatie en prijzen kunt u mailen naar simonecare01@gmail.com.

Klik hier voor het volledige overzicht van de cursusdata.woensdag 20 februari

Herhalingscursus EHBO & BLS AED

HIPPOLYTUSHOEF - Simone Care geeft van 8:30 - 15:30 uur een herhalingscursus EHBO & BLS AED. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen.

Er zal een kleine lunch geserveerd worden.
De cursus wordt gegeven in Simone Care, Beltstraat 54, 1777 HD Hippolytushoef.
Ook is het mogelijk om privé lessen te krijgen als je niet graag in grote groepen wilt zitten.

Voor informatie en prijzen kunt u mailen naar simonecare01@gmail.com.

Klik hier voor het volledige overzicht van de cursusdata.donderdag 21 februari

Herhalingscursus EHBO & BLS AED

HIPPOLYTUSHOEF - Simone Care geeft van 8:30 - 15:30 uur een herhalingscursus EHBO & BLS AED. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen.

De cursus wordt gegeven in Simone Care, Beltstraat 54, 1777 HD Hippolytushoef.
Ook is het mogelijk om privé lessen te krijgen als je niet graag in grote groepen wilt zitten.

Voor informatie en prijzen kunt u mailen naar simonecare01@gmail.com.

Klik hier voor het volledige overzicht van de cursusdata.zaterdag 23 februari

Herhalingscursus EHBO & BLS AED

HIPPOLYTUSHOEF - Simone Care geeft van 9:00 - 13:00 uur een herhalingscursus EHBO & BLS AED. Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen.

De cursus wordt gegeven in Simone Care, Beltstraat 54, 1777 HD Hippolytushoef.
Ook is het mogelijk om privé lessen te krijgen als je niet graag in grote groepen wilt zitten.

Voor informatie en prijzen kunt u mailen naar simonecare01@gmail.com.

Klik hier voor het volledige overzicht van de cursusdata.zaterdag 23 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne gaat klaverjassen in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg en de aanvang is 19:30 uur.

Het concept is hetzelfde als andere jaren: De competitie gaat over 5 ronden waarvan je er een mag missen of de slechtste mag wegstrepen.
Je moet dus minimaal 4 ronden meegedaan hebben om ook met de competitie mee te doen. Alles wordt bijgehouden door de organisatie. De laatste klaverjasavond is een vrije avond en dan worden er naast de dagprijzen ook de prijswinnaars van de winter competitie bekend gemaakt.

Er zijn mooie prijzen te winnen. Voor verdere info of opgave: A. de Vries Irisstraat 20 Hippolytushoef. Tel 0227-591879.

De volgende data zijn 23 maart en 13 april (vrije avond, dus geen competitie meer).woensdag 27 februari

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingo avond voor jong en oud in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

Aanvang 20:00 uur. Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50; voor de super ronde € 1,00. Info: 0227-51 28 01.

De volgende bingo's zijn op 27 maart, 17 april (paasbingo) en 15 mei.vrijdag 1 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.

De data van de volgende klaverjasavonden zijn 15 en 29 maart, 12 en 26 april (prijsuitreiking)woensdag 6 maart

Herhalingscursus EHBO & BLS AED

HIPPOLYTUSHOEF - Simone Care geeft van 8:30 - 15:30 uur een herhalingscursus EHBO & BLS AED. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen.

Er zal een kleine lunch geserveerd worden.
De cursus wordt gegeven in Simone Care, Beltstraat 54, 1777 HD Hippolytushoef.
Ook is het mogelijk om privé lessen te krijgen als je niet graag in grote groepen wilt zitten.

Voor informatie en prijzen kunt u mailen naar simonecare01@gmail.com.

Klik hier voor het volledige overzicht van de cursusdata.zaterdag 9 maart

Herhalingscursus EHBO & BLS AED

HIPPOLYTUSHOEF - Simone Care geeft van 9:00 - 13:00 uur een herhalingscursus EHBO & BLS AED. Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen.

De cursus wordt gegeven in Simone Care, Beltstraat 54, 1777 HD Hippolytushoef.
Ook is het mogelijk om privé lessen te krijgen als je niet graag in grote groepen wilt zitten.

Voor informatie en prijzen kunt u mailen naar simonecare01@gmail.com.

Klik hier voor het volledige overzicht van de cursusdata.zaterdag 9 maart

Hanneke Rouw

WIERINGERWERF - Hanneke Rouw (cello) geeft voor de Culturele Raad Wieringermeer een concert in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Een must voor fans van klassieke muziek is het optreden van de getalenteerde celliste Hanneke Rouw. Een unieke kans om te genieten van het boeiende en alom geliefde muziekinstrument.Hanneke Rouw is op acht jarige leeftijd begonnen met cello spelen. Met veel plezier heeft ze lessen gevolgd bij Rata Kloppenburg en Maria Hol. Op haar zestiende speelde ze solo met het Jeugd Strijk Orkest Constantijn (nu het Britten). In hetzelfde jaar won ze een eervolle vermelding op het Prinses Christina Concours. Op haar zeventiende volgde ze lessen bij Ran Varon aan de vooropleiding van het conservatorium in Zwolle. Hanneke heeft gestudeerd bij Martijn Vink aan de Luca School of Arts in Leuven.

Het concert begint om 20:00 uur. Kaarten à € 10,00 zijn voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.
Reserveren kan via reserveringen@cultureleraad-wieringermeer.nl of bij Roelie Schiere, ☎ 0227 58 17 81.

Het laatste muzikale optreden onder auspiciën van de Culturele Raad Wieringermeer is op zaterdagavond 13 april: Gipsyflamenco gitarist Manito met de Spaanse zangeres Mónica Coronado.maandag 11 maart

Lezing Dorien Hoogerheide

WESTERLAND - Dorien Hoogerheide geeft voor Stichting Open Lotus Wieringen een lezing over 'innerlijke kracht'.

Hoe kom je gemakkelijker in je kracht te staan?
Waarom raak je die soms zo snel kwijt?
Hoe kun je je beter bewust worden van je innerlijke kracht?
Deze vragen worden beantwoord tijdens een gechannelde lezing door Dorien Hoogerheide.

Ook zal de Bovenwereld uiteenzetten hoe het zover heeft kunnen komen dat de mens zijn innerlijke kracht steeds meer kwijtraakt. Daarna worden er oplossingen gegeven. Die oplossingen komen ter plekke door, evenals een meditatie om weer in je innerlijke kracht te komen. De lezing wordt opgenomen en kan u via email worden toegestuurd.
Na de pauze is er gelegenheid tot vragen stellen over dit onderwerp.

Dorien is al twintig jaar medium en spreekt met God. Het klinkt misschien vreemd, maar als je beseft dat God met iedereen spreekt, kun je het in een ander perspectief zien. Dorien heeft twee boeken geschreven waarin God uitleg geeft over de toestand van de wereld en oplossingen geeft voor dagelijkse en mondiale problemen.

Mocht u meer informatie willen over Dorien en haar boeken dan kunt u dit vinden op haar website www.berichtenvanboven.nl.
U kunt zich dan ook abonneren op haar nieuwsbrief die elke maand een gechanneld bericht bevat.

De bijeenkomst is in de Nicolaaskerk, Westerlanderweg 61, Westerland en begint om 19:45 uur.
De toegang is € 10,00, inclusief thee/koffie.woensdag 13 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Er is weer een dag klaverjassen in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg.

De aanvang is 10:00 uur en iedereen is van harte welkom. De kosten zijn € 16,00, inclusief lunch en koffie.
Ook is er een verloting met mooie prijzen. Aanmelden kan voor aanvang in het dorpshuis.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.vrijdag 15 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.

De data van de volgende klaverjasavonden zijn 29 maart, 12 en 26 april (prijsuitreiking)


zaterdag 16 maart

Herhalingscursus EHBO & BLS AED

HIPPOLYTUSHOEF - Simone Care geeft van 9:00 - 13:00 uur een herhalingscursus EHBO & BLS AED. Er kunnen maximaal 10 personen deelnemen.

De cursus wordt gegeven in Simone Care, Beltstraat 54, 1777 HD Hippolytushoef.
Ook is het mogelijk om privé lessen te krijgen als je niet graag in grote groepen wilt zitten.

Voor informatie en prijzen kunt u mailen naar simonecare01@gmail.com.

Klik hier voor het volledige overzicht van de cursusdata.zondag 17 maart

Trio42

WINKEL - Trio42 geeft om 20:00 uur een concert in de sfeervolle Lucaskerk aan de Dorpsstraat 177.

Trio42 wordt gevormd door drie topmusici: Merel Vercammen, Anneleen Schuitemaker en Juan Manuel Domínguez. Vol passie geven zij op harp, viool en saxofoon de muziek een nieuwe impuls in veelzijdige en fantasierijke programma's. De drie musici, als solisten op jonge leeftijd al winnaars van belangrijke (inter)nationale prijzen, hebben elkaar gevonden in een zoektocht naar repertoire voor deze onbekende, maar verrassend mooie samenstelling.Kaarten kosten € 12,00 en kunnen worden gereserveerd op de website van de Culturele Stichting Niedorp.woensdag 20 maart

Herhalingscursus EHBO & BLS AED

HIPPOLYTUSHOEF - Simone Care geeft van 8:30 - 15:30 uur een herhalingscursus EHBO & BLS AED. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen.

Er zal een kleine lunch geserveerd worden.
De cursus wordt gegeven in Simone Care, Beltstraat 54, 1777 HD Hippolytushoef.
Ook is het mogelijk om privé lessen te krijgen als je niet graag in grote groepen wilt zitten.

Voor informatie en prijzen kunt u mailen naar simonecare01@gmail.com.

Klik hier voor het volledige overzicht van de cursusdata.zaterdag 23 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne gaat klaverjassen in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg en de aanvang is 19:30 uur.

Het concept is hetzelfde als andere jaren: De competitie gaat over 5 ronden waarvan je er een mag missen of de slechtste mag wegstrepen.
Je moet dus minimaal 4 ronden meegedaan hebben om ook met de competitie mee te doen. Alles wordt bijgehouden door de organisatie. De laatste klaverjasavond is een vrije avond en dan worden er naast de dagprijzen ook de prijswinnaars van de winter competitie bekend gemaakt.

Er zijn mooie prijzen te winnen. Voor verdere info of opgave: A. de Vries Irisstraat 20 Hippolytushoef. Tel 0227-591879.

De laatste avond is op 13 april (vrije avond, dus geen competitie meer).zaterdag 23, vrijdag 29 en zaterdag 30 maart

Musical 'Bad Girls'

DEN OEVER - Na hun avontuur in het land van Oz gaat Thalia dit jaar achter de tralies in de musical Bad Girls.

Het verhaal speelt zich af in de G vleugel van de Larkhall vrouwen gevangenis, waar Helen Steward net intrede heeft gedaan als het nieuwe afdelingshoofd. Zij heeft veel ambitie om de vrouwen in de gevangenis een menswaardiger bestaan te geven, maar wordt daarin flink tegengewerkt door hoofd cipier Jim Fenner en z'n rechterhand Silvia Hollamby, beiden erg van de oude stempel en dol op discipline.
In de gevangenis maken we ook kennis met de gedetineerde vrouwen, met elk hun eigen verhaal. Zoals Shell Dockley, die vastzit wegens moord op de nieuwe vriendin van haar ex en haar maatje Denny Blood die het kindertehuis waar ze woonde in brand heeft gestoken. Ook zijn er de twee Julie's, die vast zitten wegens tippelen en diefstal, om zo het schoolgeld voor hun kinderen te kunnen betalen. De zeer gelovige Chrystal Gordon zit vast wegens diefstal en voelt zich hoog verheven boven iedereen, omdat de heer haar steunt. En dan is er Nikki Wade, die een agent heeft vermoord omdat hij haar vriendin aan het verkrachten was. Helen doet er alles aan om Nikki te helpen haar hoger beroep te winnen... En dan lijkt er iets moois op te bloeien tussen die twee, die elkaar begrijpen en aanvoelen als geen ander. Als Yvonne Atkins, vrouw van maffia baas Charly Atkins, haar intrede doet in Larkhall zorgt dat voor heel wat opschudding, net als de tragische gebeurtenis waardoor de gevangenen in opstand komen. Als blijkt dat Jim Fenner Helen in een kwaad daglicht wil stellen, om zo haar baan in te pikken, is junior cipier Justin vast besloten de waarheid boven tafel te brengen en Jim neer te halen. Samen met de gevangenen zet hij een plan op om Jim op heterdaad te laten betrappen en zo de baan van Helen veilig te stellen. Of dit lukt?

Dat kunt u komen zien in de eigentijdse versie van de musical Bad Girls, gebaseerd op de immens populaire, Britse tv serie die vanaf 1999 8 seizoenen op de Britse tv te zien was. En tot op de dag van vandaag wordt deze serie nog herhaald en weet een miljoenen publiek te scoren. De musical Bad Girls is gebaseerd op de eerste 3 seizoenen van deze serie en heeft nog steeds een enorme fan base over de hele wereld.

U kunt de helden gewoon in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a in Den Oever ontmoeten bij de musical Bad Girls.
De voorstelling begint om 20:00 uur.

Kaarten kosten € 19,75 per stuk, inclusief garderobe, en zijn te koop via www.thalia-hollandskroon.nl.
zondag 24 maart

Musical 'Bad Girls'

DEN OEVER - Na hun avontuur in het land van Oz gaat Thalia dit jaar achter de tralies in de musical Bad Girls.

Het verhaal speelt zich af in de G vleugel van de Larkhall vrouwen gevangenis, waar Helen Steward net intrede heeft gedaan als het nieuwe afdelingshoofd. Zij heeft veel ambitie om de vrouwen in de gevangenis een menswaardiger bestaan te geven, maar wordt daarin flink tegengewerkt door hoofd cipier Jim Fenner en z'n rechterhand Silvia Hollamby, beiden erg van de oude stempel en dol op discipline.
In de gevangenis maken we ook kennis met de gedetineerde vrouwen, met elk hun eigen verhaal. Zoals Shell Dockley, die vastzit wegens moord op de nieuwe vriendin van haar ex en haar maatje Denny Blood die het kindertehuis waar ze woonde in brand heeft gestoken. Ook zijn er de twee Julie's, die vast zitten wegens tippelen en diefstal, om zo het schoolgeld voor hun kinderen te kunnen betalen. De zeer gelovige Chrystal Gordon zit vast wegens diefstal en voelt zich hoog verheven boven iedereen, omdat de heer haar steunt. En dan is er Nikki Wade, die een agent heeft vermoord omdat hij haar vriendin aan het verkrachten was. Helen doet er alles aan om Nikki te helpen haar hoger beroep te winnen... En dan lijkt er iets moois op te bloeien tussen die twee, die elkaar begrijpen en aanvoelen als geen ander. Als Yvonne Atkins, vrouw van maffia baas Charly Atkins, haar intrede doet in Larkhall zorgt dat voor heel wat opschudding, net als de tragische gebeurtenis waardoor de gevangenen in opstand komen. Als blijkt dat Jim Fenner Helen in een kwaad daglicht wil stellen, om zo haar baan in te pikken, is junior cipier Justin vast besloten de waarheid boven tafel te brengen en Jim neer te halen. Samen met de gevangenen zet hij een plan op om Jim op heterdaad te laten betrappen en zo de baan van Helen veilig te stellen. Of dit lukt?

Dat kunt u komen zien in de eigentijdse versie van de musical Bad Girls, gebaseerd op de immens populaire, Britse tv serie die vanaf 1999 8 seizoenen op de Britse tv te zien was. En tot op de dag van vandaag wordt deze serie nog herhaald en weet een miljoenen publiek te scoren. De musical Bad Girls is gebaseerd op de eerste 3 seizoenen van deze serie en heeft nog steeds een enorme fan base over de hele wereld.

U kunt de helden gewoon in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a in Den Oever ontmoeten bij de musical Bad Girls.
Vandaag om 14:30 uur is een matineevoorstelling.

Kaarten kosten € 19,75 per stuk, inclusief garderobe, en zijn te koop via www.thalia-hollandskroon.nl.
woensdag 27 maart

Herhalingscursus EHBO & BLS AED

HIPPOLYTUSHOEF - Simone Care geeft van 8:30 - 15:30 uur een herhalingscursus EHBO & BLS AED. Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen.

Er zal een kleine lunch geserveerd worden.
De cursus wordt gegeven in Simone Care, Beltstraat 54, 1777 HD Hippolytushoef.
Ook is het mogelijk om privé lessen te krijgen als je niet graag in grote groepen wilt zitten.

Voor informatie en prijzen kunt u mailen naar simonecare01@gmail.com.woensdag 27 maart

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingo avond voor jong en oud in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

Aanvang 20:00 uur. Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50; voor de super ronde € 1,00. Info: 0227-51 28 01.

De volgende bingo's zijn op 17 april (paasbingo) en 15 mei.vrijdag 29 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.

De volgende klaverjasavonden zijn op 12 en 26 april; dan is ook de prijsuitreikingmaandag 8 april

Psychometrie

WESTERLAND - Jacinta Hoogland verzorgt voor Stichting Open Lotus Wieringen een avond psychometrie aan de hand van voorwerpen.

Jacinta Hoogland gaat vertellen over het mediumschap. En zij geeft duidelijke en directe boodschappen via foto's of voorwerpen.

De bijeenkomst is in de Nicolaaskerk, Westerlanderweg 61, Westerland en begint om 19:45 uur.
De toegang is € 10,00, inclusief thee/koffie.vrijdag 12 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.

De laatste klaverjasavond van dit seizoen is 26 april; dan is ook de prijsuitreikingzaterdag 13 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne gaat klaverjassen in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg en de aanvang is 19:30 uur.

Deze laatste klaverjasavond is een vrije avond en naast de dagprijzen worden ook de prijswinnaars van de winter competitie bekend gemaakt.
Er zijn mooie prijzen te winnen. Voor verdere info of opgave: A. de Vries Irisstraat 20 Hippolytushoef. Tel 0227-591879.zaterdag 13 april

Manito en zangeres Mónica Coronado

WIERINGERWERF - Manito geeft met zangeres Mónica Coronado voor de Culturele Raad Wieringermeer een concert in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Gipsyflamenco gitarist Manito was al meerdere malen te gast met zijn groep La Manouche en zorgde voor onvergetelijke optredens.
Nu komt hij met de vurige Spaanse zangeres Mónica Coronado.Een gepassioneerd concert door de uit Barcelona afkomstige zangeres Mónica Coronado samen met gipsyflamenco gitarist Manito. Deze muziekvoorstelling bestaat uit een verfijnde selectie Spaanstalige liederen uit Spanje en Zuid-Amerika.

Het concert begint om 20:00 uur. Kaarten à € 10,00 zijn voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.
Reserveren kan via reserveringen@cultureleraad-wieringermeer.nl of bij Roelie Schiere, ☎ 0227 58 17 81.zondag 14 april

Marjolein de Wit & Martin Zonnenberg

WINKEL - Marjolein de Wit en Martin Zonnenberg geven om 20:00 uur een concert in de sfeervolle Lucaskerk aan de Dorpsstraat 177.

Marjolein de Wit bespeelt o.a. dwarsfluit, blokfluit, tin whistle en low whistle.
Martin Zonnenberg begeleidt, naast solo orgelspel, deze avond Marjolein aan de vleugel en op het orgel.
Hij bewijst dat orgelmuziek niet altijd zwaar op de hand hoeft te zijn. Hij kan het orgel laten zingen en dansen. Muziek voor iedereen: klassiek, licht klassiek, filmmuziek en een knipoog naar de folk music.Kaarten kosten € 12,00 en kunnen worden gereserveerd op de website van de Culturele Stichting Niedorp.woensdag 17 april

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingo avond voor jong en oud in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

Aanvang 20:00 uur. Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50; voor de super ronde € 1,00. Info: 0227-51 28 01.

De volgende bingo is op 15 mei.vrijdag 26 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.

Dit is de laatste klaverjasavond van dit seizoen; dan is ook de prijsuitreikingwoensdag 15 mei

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingo avond voor jong en oud in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

Aanvang 20:00 uur. Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50; voor de super ronde € 1,00. Info: 0227-51 28 01.
(advertentie)
Actueel...
22-10-2018 Roxy: op zoek naar een rustige omgeving
22-10-2018 Nijntje op de fiets
22-10-2018 Het programma van de Cultuurschuur
22-10-2018 Ontmoetingsdiners
22-10-2018 Geen klaverjassen
22-10-2018 Verlies voor JuRo Unirek-VZV
22-10-2018 Open dag in stal Fijnheer te Lutjewinkel
22-10-2018 Anton Fokkinga onttroont Aart Schouten
22-10-2018 Wie durft…....
21-10-2018 Onherkenbaar Succes verliest wederom in slecht duel
21-10-2018 Succes De Kasteleen speelt gelijk tegen Limmen
21-10-2018 Mams Zangtheater was op bezoek bij Zonnebloem afdeling Wieringen
20-10-2018 Havenstraat wordt als nieuw
20-10-2018 De Vriendschap iedere zondag geopend
19-10-2018 Halloween Kasteel
19-10-2018 Collegeprogramma 2019 - 2022
19-10-2018 Werkgelegenheid op de Afsluitdijk
19-10-2018 Fantastisch resultaat van Alan Simmonds tijdens de WTGP
19-10-2018 Exposities en musea
19-10-2018 Foto van het weekend, ter land, ter zee en in de lucht
18-10-2018 Minder hinder door gecombineerde dijkversterking
18-10-2018 Liberalisme viert (weer) hoogtij in Hollands Kroon
18-10-2018 Glennis Grace, live Bij de Buren
18-10-2018 Wie wint de Lelyprijs 2018? De kanshebbers!
18-10-2018 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
18-10-2018 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
18-10-2018 Deuntje bij Trien van de Gest
18-10-2018 Oproep vrijwilligers Belbus
18-10-2018 Zuiderzeemuseum verlicht met duizend lantaarns
18-10-2018 Verschillende activiteiten bij Doet&Ontmoet Wieringerwerf en Doet&Ontmoet Anna Paulowna
(advertentie)
Occasions
Toyota Rav 4 2.0 i Executive inklusief afleverkosten
€ 10.245,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi linea Sol 5drs
€ 5.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Paalzitten - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...