Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 08-01-2020 om 12:58  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde.
Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan Bert Loos.

Klik hier voor een overzicht van exposities en museavrijdag 17 januari

Film Stan & Ollie

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont de film Stan & Ollie uit 2019. Deze film vol humor van de bovenste plank is door Jon S. Baird geregisseerd, de hoofdrollen zijn voor Steve Coogan, John C. Reilly en Nina Arianda.

Stan en Ollie, beter bekend als Laurel en Hardy, is het grootste komische duo dat Hollywood ooit gekend heeft.Met een gouden tijdperk op zak, besluit het duo jaren later hun triomfantelijke afscheidstournee te plannen in Groot-Brittannië en Ierland. Ondanks de druk die op hen ligt wegens een hectisch schema weten ze met de steun van hun echtgenotes hun status veilig te stellen bij het aanbiddende publiek.

De zaal gaat om 19:30 uur open, de film begint om 20:00 uur. De entree bedraagt € 5,00.
Reserveringen via filmhuiscultuurschuur@gmail.com.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.vrijdag 17 januari


Keezen


WIERINGERWERF - Dorpsvereniging De Ruimte gaat keezen in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.


Aanvang 20:00 uur.
Er zijn 14 tafels beschikbaar. Vol is vol!
In principe speelt u met een vaste partner.
Er worden 4 rondes gespeeld.
Kosten € 2,50 voor leden en € 3,50 voor niet leden.zaterdag 18 januari


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 9:00 - 12:30 uur gehouden. Op de markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

Iedere week vindt u op de markt behalve vis ook Hero, de groenteman uit Opperdoes, hij verkoopt groenten die hij milieubewust heeft geteeld, gerookte vis van Vis via Vrienden, smaakvolle wijnen van Bodega Wijnimport en streekproducten waaronder kaas van Uit eigen streek.

Deze week in de aanbieding: Verse skreifilet van € 29,50 voor € 24,50 per kilo. Bestellen kan via de webshop of via info@versevis.nl.zaterdag 18 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne houdt een klaverjascompetitie in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg.

Je mag altijd komen kaarten en als je 5x of meer aanwezig bent geweest, dan doe je automatisch met de competitie mee.
Op elke avond zijn er mooie dagprijzen en een verloting. Aanvang kaarten 19:30 uur.
Verdere info: A. de Vries, tel. 06 1203 8080 of A. van Bodegom, tel. 06 2040 7420.

Data volgende klaverjasavonden: 15 februari, 14 maart en 4 april (vrije avond en uitreiking prijzen competitie).zaterdag 18 januari

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis 'De Oude Stal'. Er worden 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.

De vier hoogste scores tijdens de competitie worden bij elkaar opgeteld. Inschrijfgeld € 5,00 per stel.
Aanvang 20:00 uur. Na afloop een verloting met mooie prijzen.
Opgeven bij Emmy Does, vóór vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.

Volgende speeldata: 15 februari, 21 maart en 18 april.zaterdag 18 januari

Concert Bamestra Nova

Bamestra Nova brengt licht in de winterdagen

HIPPOLYTUSHOEF - Het zangensemble Bamestra Nova verzorgt een mooi klassiek concert in de Hippolytuskerk.

De twaalf zangers voeren voor de pauze het eerste deel uit van het oratorium The Light of the World dat in 1873 door Arthur Sullivan werd gecomponeerd. Het totale oratorium beslaat het hele leven van Christus. In deze tijd na kerst neemt Bamestra u mee naar de periode in Bethlehem. Niet alleen de koorwerken worden daarbij door de leden gezongen, maar ook alle soli nemen zij voor hun rekening onder begeleiding van hun pianist/dirigent Jean-Luc Vriend.Na de pauze wordt er een keur aan liederen ten gehore gebracht die allen als een lichtje in de wintermaanden passen. Nummers van verschillende tijden, uit wisselende muziekstijlen, in diverse talen. U gaat gegarandeerd opgewekt naar huis!
Aanvang van het concert is om 20:15 uur, de entree is € 15,00.
Kaarten kunnen vooraf gereserveerd worden via de website www.bamestranova.nl of via het mailadres kaarten@bamestranova.nl, maar zijn ook ter plaatse verkrijgbaar.zaterdag 18 januari

Meezingkoor Wieringen

WIERINGERWERF - Elke derde zaterdag van de maand is er een meezingavond van meezingkoor Wieringen.

De aanvang is 20:30 uur op camping 'Land uit zee' in Wieringerwerf.zaterdag 18 januari

Vossenexcursie

Op zoek naar vossen in de bronsttijd

DEN HELDER- Je kunt om 21:00 uur mee wandelen met een gids van Landschap Noord-Holland door een deel van de Helderse Duinen dat normaal is afgesloten voor publiek. Een unieke kans, dus! En op een mooie, stille avond zijn de bronstgeluiden van de vossen goed te horen.

In de winter lijkt de natuur tot rust gekomen, maar bij vossen is dat maar schijn. De paartijd van de vos is van december tot februari. In deze periode gaan mannetjes op zoek naar een vrouwtje en als ze die hebben gevonden lopen ze er dagen lang achteraan om te voorkomen dat een ander mannetje hen toch nog voor is. Je hoort ze in deze periode soms schreeuwen en grommen.


Foto - Piet van Breugel

De aanwezigheid van vossen in het duin is ook te zien aan prooiresten, loopsporen en uitwerpselen, maar in het donker zal het toch vooral aankomen op het gehoor. Een spannende en unieke natuurbeleving!
Tip: de wandeling gaat door struinnatuur, dus trek goede wandelschoenen aan.

De wandeling is van 21:00 tot 22:30 uur. Vertrekpunt is parkeerplaats Bezoekerscentrum, De Helderse Vallei 9-11, 1783 DA Den Helder. Kosten: Volwassenen € 7,00 en beschermers € 4,00 .
Graag reserveren op www.gaatumee.nl, maar ter plekke aansluiten kan ook.zaterdag 18 januariMeer informatie op Facebookzondag 19 januari

Oecumenische dienst in de Wieringermeer

SLOOTDORP - Ook dit jaar is er in januari de week van Gebed voor de Eenheid. In de Wieringermeer wordt er één oecumenische dienst gehouden in de Protestantse kerk aan de Langeweg. Deze bijeenkomst vervangt álle vieringen van de R.K. en P.K.N. kerken in de polder.

Helaas bestaat er sinds vele eeuwen een scheiding tussen christenen. Door samen te komen rond gebed en zang willen christenen met verschillende tradities proberen, overal op aarde, deze verdeeldheid op te heffen. Ieder jaar is er een ander land dat het thema samenstelt en teksten aandraagt. Dit jaar is de opzet gemaakt door de gezamenlijke christelijke kerken op Malta. De kerkgeschiedenis op dit eiland gaat terug naar de tijd van de apostelen. Volgens de overlevering bereikte Paulus de kust van Malta in het jaar 60.De Raad van Kerken in de Wieringermeer heeft deze viering voorbereid, die iedereen kan en mag bezoeken. Het thema is: 'Zij waren BUITENGEWOON vriendelijk voor ons', naar Handelingen 28 vers 2. Dominee Willemien Lammers zal met leden van de Raad van Kerken voorgaan. Muzikale medewerking verleent het R.K. Jongerenkoor Arrival o.l.v. Jenneke Oomen (foto).

De speciale collecte is voor de Ontmoetingsdiners die regelmatig in de Wieringermeer gehouden worden voor iedereen, ongeacht leeftijd, afkomst of geloof. Een prachtig en BUITENGEWOON gastvrij initiatief dat, gedragen door vrijwilligers, steeds op veel belangstelling mag rekenen.

De oecumenische dienst in Slootdorp begint om 10:00 uur. Voor vervoer kan men zich tot de eigen kerkgemeenschap wenden. Na afloop is er onder het genot van koffie en thee gelegenheid om elkaar te ontmoeten en na te praten.zondag 19 januari

Muziek en De Laatste Oliebol

ANNA PAULOWNA - Het is weer zover in Keesschuur, Middenweg 9b! 600 oliebollen en 10 liter glühwein en natuurlijk 'Scheepsfolk'. De 3 traditionele ingrediënten voor de 3e zondag in januari!

De ongeveer laatste Nieuwjaarsreceptie van de Noordkop, die traditioneel muzikaal wordt opgeleukt door de maritieme foLkband'Scheepsfolk'. Als de drukte van alle nieuwjaarswensen is geluwd, doet De Keesschuur het nog eens dunnetjes over.

Scheepsfolk is een Nederlandse maritieme folkband, met een geheel eigen geluid. De band treedt regelmatig op in vele landen tijdens festivals, en nautische evenementen
De muzikale invloeden komen uit heel Europa en ook zijn er cajun, Americana en skiffle invloeden te beluisteren, waardoor Scheepsfolk een eigen unieke stijl heeft ontwikkeld.
En... altijd blijf je de smaak van zoute folk proeven !Bezetting van Scheepsfolk:
Jan Buijs: zang, accordeon, cajon, candrum, wasbord, kazoo, trekzak; Catharina Buijs van Meurs: zang, trekzak, contrabas; Rob de Jonge: zang, gitaar, banjo, mandoline; Remco Heemskerk: zang, gitaar, banjo, mandoline, ukelele.

Het concert begint om 14:00 uur en de toegang is vrij.
Verzoek om te parkeren bij de begraafplaats, op 5 minuten lopen.zondag 19 januari

Open dag Duikvereniging Zeus Faber

WIERINGERWERF - Ook dit jaar organiseert Duikvereniging Zeus Faber weer een open dag in zwembad De Terp. Lijkt het je leuk om eens een duikje te wagen, te kijken of de duiksport iets voor je is, of om gewoon eens baantjes te trekken of te snorkelen? Je bent van harte welkom!Een team van ervaren duikers staat vanaf 14:00 uur klaar om een proefduik met je te maken. We vragen een kleine vergoeding van 5 euro. Na afloop hebben we nog even ruimte om gezellig na te praten in ons sfeervolle clubhuis in zwembad de Terp, met iets drinken en wat lekkers!
Al het benodigde materiaal en de nodige informatie zijn deze dag aanwezig.Voor vragen of voor het opgeven voor de proefduik kun je mailen naar: dvzeusfaber@hotmail.com. Of kijk eens op www.zeusfaber.nl.
Let op! Plaatsen voor een proefduik zijn beperkt! Dus geef je snel op!zondag 19 januariHIPPOLYTUSHOEF - Wie zin heeft kan wekelijks vrijblijvend biljarten bij Biljartclub Hippo in het duivengebouw van de Wieringer Expresse aan de Bijlstraat 25a.

Iedereen mag komen spelen. De tijden zijn van 14:00 tot 17:00 uur.zondag 19 januari

Lezing van Jonathan Vandervoorde

WIERINGERWERF - Jonathan Vandervoorde verzorgt een lezing voor het NUT Wieringermeer in de Theaterzaal van de Cultuurschuur. Loggersplein 1. De aanvang is 14:30 uur.

Iedereen kan het avontuur beleven. Je hoeft er alleen op uit te trekken! De mooiste natuurgebieden actief en tot in je poriën beleven. Daar gaat het over in de voordrachten die Jonathan in Nederland en Vlaanderen verzorgt. Verhalen in woord en (bewegend) beeld over bijzondere ontmoetingen, geschiedenis en geologie, maar ook over onthaasting en bevrijding, met als rode draad de kick van het simpelweg onderweg te zijn in de meest fotogenieke landschappen die er bestaan.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.zondag 19 januari

Opening expositie 'IJzingwekkend 6'

DEN HELDER - Jack W. Beneker, bestuurslid van Kunsthal 45 en bijzonder betrokken bewoner van Den Helder, opent de expositie 'IJzingwekkend 6' in Kunsthal 45, Koningstraat 43-45. De inloop is vanaf 15:00 uur.
zondag 19 januari

Erasmus Trio

WINKEL - Het Erasmus Trio (piano, viool, cello) geeft om 20:00 uur een concert in de sfeervolle Lucaskerk aan de Dorpsstraat 177.

Het Erasmus Trio bestaat uit pianist Thomas Herrmann, violiste Vera Laporeva en celliste Xiaojia Xu (SjawDja Sju). Kenmerkend voor het trio zijn een warme, ronde klank, een energieke speelstijl en een breed repertoire.Het trio is, naast werken uit de klassiek-romantische periode, ook zeer geïnteresseerd in hedendaagse muziek. In het programma 'Dansen van de Wereld' spelen zij onder meer werken van Piazzolla, Tchaikovsky en Dvorák.

Kaarten kosten € 12,00 en kunnen worden gereserveerd op de website van de Culturele Stichting Niedorp.maandag 20 januari

Reizen Wieringer Vrouwen

HIPPOLYTUSHOEF - Wieringer Vrouwen willen om 9:30 uur in Dorpshuis Hippo, met de deelnemers aan de vakanties in 2019, onder het genot van een kopje koffie/thee, evalueren wat goed en niet goed is gegaan.

Vrouwen, die ook wel een keer met een of meerdere vrouwen op vakantie willen, zijn ook van harte welkom. De reiscommissie hoort graag wat de wensen of ideeën zijn van de aanwezige leden, zodat zij de nieuwe plannen daarop kan baseren.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.maandag 20 januari

Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een initiatief van Samen Meedoen, een samenwerking tussen Wonen Plus Welzijn en Woonzorggroep Samen.
Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.

Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.

Doet & Ontmoet
Den Oever, Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, maandag: 13:30 tot 16:00 uur
Hippolytushoef, Parkzicht, Parkzicht 3, dinsdag 9:30 tot 12:00 uur
Slootdorp, Dorpshuis Ons tweede Thuis, Pastoor Braakstraat 1: dinsdag 13:30 tot 16:00 uur
Nieuwe Niedorp, Prins Maurits, Dorpsstraat 79. donderdag: 9:30 tot 12:00 uur
Wieringerwaard, De Oude School, Populierenlaan 23a, donderdag:13:30 tot 16:00 uur
Wieringerwerf, Cultuurschuur, Loggersplein 1, donderdag:13:30 tot 16:00 uur
Anna Paulowna, Keijzershof, Vreedenhoff 66, vrijdag: 9:30 tot 12:00 uur

Meer informatie?
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail: wieringen@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Nieuwe Niedorp: Tel.: 0224 542660 - Mail: niedorp@wonenpluswelzijn.nl.maandag 20 januari

LADA luistert

WIERINGERWERF - LADA houdt een openbare fractievergadering in De Cultuurschuur, Loggersplein 1, aanvang 20:00 uur in de burgemeesterskamer.

De agenda van de raadsvergadering van 23 januari wordt behandeld. Wilt u komen inspreken over een onderwerp of anderszins met de fractie in gesprek, dan bent u welkom. Graag aanmelden bij fractiesecretaris Peter Couwenhoven, 06 2531 1671 of fractielada@gmail.com.maandag 20 januari

Joke Welboren 'Medicijnwiel'

Medicijnwiel Teachings een lezing met ervaren door doen

WESTERLAND - Joke Welboren geeft voor Stichting Open Lotus Wieringen een lezing Medicijnwiel Teachings. Zij is geïnitieerd Medicinwheel teacher via Hyemeyohsts Storm.

De meeste mensen leven in een onwankelbaar vertrouwen dat de zon elke dag opnieuw op zal gaan. Kennen wij dit vertrouwen ook in ons dagelijks leven en in de wereld van Great Spirit? Alle cycli op aarde, alle ontstaan van leven, iedere cel, elk molecuul, alles is een Cirkel. Iedere dag opnieuw danst de zon, de dans rondom en met Moeder Aarde. De dans is er, iedere dag opnieuw, ook in onszelf, tot in het diepst van onze cellen. De loop van de zon om de aarde geeft ons vele levenslessen. De Cirkel die de zon danst is de cirkel van het leven zelf, de symboliek gegeven in elke dag, in alle seizoenen.
De hoopvolle boodschap van geboorte - transformeren - wedergeboorte. Die Vier Windrichtingen en de 5 elementen liggen in deze Heilige Cirkel, het Medicijnwiel. Zij zijn de poorten van de zichtbare en onzichtbare wereld en laten ons de totale werkelijkheid zien als deze in ons geopend worden. Als we ons bewust worden dat alles wat ons omringd met ons verbonden is. Dat alles in interactie is met elkaar. Dan pas kunnen we het Heilige Pad gaan bewandelen van Bewust Zijn. Overzien we het geheel zonder ons te laten afleiden of misleiden. Deze Oude Kennis is via sjamanen van vele tradities meer dan 45.000 jaar zorgvuldig bewaard gebleven. Niet alleen voor één stam of één clan maar voor alle volkeren van de aarde, juist nu. Langs de weg van het Medicijnwiel zijn de onbeperkte mogelijkheden van onze intuïtie opnieuw te beleven. Helpt ons om het eigen individuele 'medicijn' te vinden, die ons van binnenuit kan versterken en genezen.
De hedendaagse toepassing van de kennis van het Medicijnwiel kon weleens essentieel blijken voor de toekomst van de mensheid. Het historische keerpunt waarvoor we staan dwingt ons de huidige fase van doemdenken te ontgroeien naar een nieuwe wereldwijde dimensie van bewustzijn in de omgang met de aarde waarop wij leven. In de omgang met anderen. In de omgang met ons eigen lichaam, onze talenten en mogelijkheden, ons 'Medicijn'. Deze in te zetten om bij te dragen aan een andere wereld. De lezing zal gegeven worden in de vorm van oefeningen en ceremonie. Wat het Medicijnwiel kan betekenen in jouw leven is het te beleven door te doen en te ervaren. Joke Welboren heeft jarenlange teachings ontvangen, het medicijnwiel is voor haar diep onderdeel van haar leven zoals ademhalen.

Deze spirituele avond begint om 20:00 uur en is in de Nicolaaskerk in Westerland. De entree is € 10,00, inclusief koffie/thee. Parkeren kan bij en achter het dorpshuis.dinsdag 21 januari


Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13:30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Liefhebbers kunnen op dinsdagmiddag vanaf 13:00 uur komen kennismaken (en een potje meespelen). Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.dinsdag 21 januari

Openstelling archief Historische Vereniging

HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is geopend van 13:30 tot 16:30 uur.In het archief een grote verzameling kranten, boeken, foto's, documenten, landkaarten en notulen van verenigingen, organisaties, particulieren, scholen en veel meer.
Locatie: Parkzicht 4a, gelegen naast zorgcentrum Noorderlicht - Parklaan 41, te Hippolytushoef. Boven de bibliotheek. De locatie is te bereiken via de Beatrixstraat.dinsdag 21 januari

Filmmiddag

WIERINGEN - De Filmclub van Wieringer Vrouwen bezoekt een filmmiddag in Kinepolis CineMagnus te Schagen.

Er wordt er op gerekend, dat iedereen van de filmclub meegaat. Ben je verhinderd geef dit dan voor 14 januari door i.v.m. de kaartaankoop.
De kosten zijn € 12,00 voor de film, een kopje koffie/thee in de pauze en de reiskosten. Na afloop meestal nog even nazitten in de foyer met een drankje (voor eigen rekening).

Informatie: Reini Rode, telefoon 0227-593590, e-mail r.rode@quicknet.nl of bij Jannie Hermans, telefoon 0227-511018, e-mail janniehermans@hotmail.com.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.dinsdag 21 januari

Openbaar fractieoverleg GroenLinks

WIERINGERWAARD - Praat mee met de fractie van GroenLinks! De openbare fractievergadering is van 14:30 tot 16:30 uur in de Zwanenzaal van Dorpshuis de Oude School, Populierenlaan 23a. Iedereen is van harte welkom.

Op de agenda staan de onderwerpen van de raadsvergadering van 23 januari, o.a. bestemmingplan Stoomweg 28 Breezand (camping de tulpenweide), strategische aankopen herstructurering Wieringerwerf, verkoop voormalige basisschool de Meerpaal in Anna Paulowna.
Iets anders aan de fractie voorleggen kan natuurlijk ook. Vooraf aanmelden hoeft niet, maar wordt wel op prijs gesteld. Stuur een berichtje naar lilianpeters@hollandskroon.nl (fractie) en/of groenlinks.hollandskroon@xs4all.nl (secreariaat).

Ook buiten het fractieoverleg om kun je dingen bij GroenLinks aankaarten. Bestuur en fractie zijn vrijwel altijd goed bereikbaar via bovenstaande mailadressen. Informatie over activiteiten en standpunten kun je vinden op Facebook en op twitter: @GLhollandskroon.dinsdag 21 januari

Inloopbijeenkomst concept-Gebiedsplan Wieringermeer

WIERINGERWERF -Tijdens een inloopbijeenkomst van 17:00 tot 21:00 uur in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, kunnen belangstellenden kennis nemen van het concept-Gebiedsplan Wieringermeer.

Ook worden de vervolgstappen toegelicht en is er gelegenheid om vragen te stellen aan medewerkers van BVR, aan de wethouders Theo Meskers en Theo Groot en aan medewerkers van de gemeente.

Ruim 130 agrariërs, inwoners en ondernemers hebben gesproken over het concept-Gebiedsplan Wieringermeer. Zij gaven hun mening over het gebiedsplan en droegen oplossingen aan. Bureau BVR heeft daarna een onafhankelijk advies gemaakt voor de gemeente.woensdag 22 januari

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

De organisatoren, Alie Kool, Gerdien Ottens en Jeannette Renooij houden het deze maand nog op de warme dekens en plaid. Ook al vriest het niet, het weer is nog donker en guur, de reden om nog even met dit onderwerp door te gaan.
Natuurlijk is het ook mogelijk om vooruit te kijken, naar bijvoorbeeld de paasdagen. Ook hiervoor zijn vele ideeën en patronen beschikbaar. Heb je zin om je in het breien en haken te verdiepen of zit je met een werkstuk dat maar niet af wil komen, kom dan gezellig langs. De koffie en thee staat klaar.
Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com, 06 1498 9938.woensdag 22 januari

Wandelen in het Robbenoordbos

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

De route is ongeveer 6 km lang. Start om 13:45 uur bij de parkeerplaats ' t Wierholt aan de Sluisgatweg. Heb je zin om mee te wandelen? Neem dan contact op met Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl, of meld je aan bij de startplaats.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.woensdag 22 januari

Bijeenkomst over opwekken groene energie

Waar kunnen we meer groene energie opwekken? Denk mee!

WIERINGERWERF - Er ligt voor de gemeente Hollands Kroon een grote opgave om groene energie op te wekken. In Hollands Kroon is dat al goed zichtbaar, zoals met het windmolenpark in de Wieringermeer. Daarmee draagt de gemeente flink bij aan de landelijke opgave. Er is echter nog meer nodig, bijvoorbeeld door plekken van omvang te vinden voor zonnepanelen. Om de mogelijkheden voor extra opwek van groene energie te verkennen, is er een bijeenkomst.

Belangstellenden zijn van 19:00 - 22:00 uur van harte welkom om mee te denken in Leven van de Wind, Oosterterpweg 12, Wieringerwerf.
Er zijn maximaal 30 plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan via www.hollandskroon.nl.

Oplossingen
"We hopen op een goede opkomst", zegt wethouder Duurzaamheid Theo Meskers. "De opgave is groot, de druk van het Rijk om met oplossingen te komen ook. We staan nu aan de lat om zelf met oplossingen komen om voldoende groene energie op te wekken. Bijvoorbeeld met zonnepanelen op daken. Welke plekken of locaties lenen zich daarvoor? Medewerking van inwoners, bedrijven en betrokken organisaties is belangrijk."

Regionale Energiestrategie (RES)
In het Klimaatakkoord is afgesproken dat elke regio in Nederland een Regionale Energiestrategie (RES) opstelt. Hierin nemen we op hoe en waar we duurzame energie opwekken, met de blik gericht op 2030. Hollands Kroon is onderdeel van de regio Noord-Holland Noord.
Voor meer informatie over de RES, het proces en de planning kijkt u op de website van Energieregio Noord-Holland Noord.woensdag 22 januari

Motoropa's vertellen over hun trip naar India

HIPPOLYTUSHOEF - De Niedorper Motoropa's vertellen bij Vrouwen van Nu Wieringen over hun reis door India. Om het jaar gaan de mannen er weer op uit voor een flink motoravontuur. Met elf man sterk gingen ze op pad.

Na de vliegreis en busreis komt de groep aan in Manali, daar stonden de nieuwe Enfield 500 cc motoren klaar om hun tour te volbrengen. Het werd niet alleen een prachtige reis, vol mooie en spannende avonturen maar ook een schitterende ervaring rijker.Deze avond is een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met Vrouwen van Nu Wieringen. Naast bijeenkomsten, bedrijfsbezoeken en workshops, telt de vereniging een tiental netwerkgroepen, van wandelen tot leeskring en van handwerken tot tuinclub en meer.

Aanvang van de avond is 20:00 uur in Mieke's Eten en Drinken, Rijksstraatweg 15, Hippolytushoef. Entree voor gasten € 10,=, dit is inclusief koffie/thee en een consumptie in de pauze.
Meer informatie: vrouwenvannu.nl/wieringen.donderdag 23 januari

Soos in Dorpshuis Hippo

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13:00 tot 17:00 uur is er Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Een kaartje leggen, een partijtje biljarten zonder wedstrijdspanningen. Lekker klessen aan de bar of de ronde tafel. Verder zijn er voor de liefhebbers sjoelbakken, eventueel een spelletje darts en heb je zelf een leuk idee (bijvoorbeeld een spelletje keezen) laat het weten.
Het dorpshuis heft geen entree en wil het zo laagdrempelig mogelijk houden, iedereen is welkom.donderdag 23 januari

Klaverjassen

WIERINGERWERF - Dorpsvereniging De Ruimte organiseert een klaverjasavond in De Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Om 19:30 precies wordt er gestart. Er worden 4 potten klaverjas gespeeld.
Tijdens de pauzes worden er ook nog lootjes verkocht voor de loterij na afloop.
Er wordt gespeeld met losse maat en geen mes op tafel.
Iedereen is welkom. Entree € 2,50 voor leden en € 3,50 voor niet leden.donderdag 23 januari

Raadsvergadering Hollands Kroon

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad van Hollands Kroon vergadert om 20:00 uur in de raadzaal van MFA De Ontmoeting. De vergadering is openbaar.

Op de agenda staan onder meer de volgende punten:
• Strategische aankopen herstructurering Wieringerwerf
• Verkoop voormalige basisschool De Meerpaal in Anna Paulowna
• Sloop Terpgymzalen en aanpassingen Zuiderzeehal
• Bestemmingsplan Hollebalgweg 4a en 4b Westerland
• Bestemmingsplan regelstation Wieringerwerf

Klik hier voor de volledige agenda en de stukken van de raadsvergadering.donderdag 23 januari

Sound of Silence

WIERINGEN - De Theaterclub van Wieringer Vrouwen bezoekt 'Sound of Silence' in theater De Kampanje in Den Helder. De aanvang is 20:30 uur.

Job Wijlacker en Dennis Kolen halen hun jeugdherinneringen op met de mooiste Simon & Garfunkel songs.
Informatie over de theaterbezoekgroep bij Boukje Nieuwenhuizen: ☎ 0227-511510 / boukje@famnieuwenhuizen.nl.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.vrijdag 24 januari

Kaas- en wijnproeverij

MEDEMBLIK - De Kaas- en wijnproeverij in Kasteel Radboud is er weer. In dit beproefde concept hebben Ingrid Aniba (Kaaswinkel Kaas & Zo) en beheerder van Kasteel Radboud Emma Buis een heerlijke samenwerking.In vier rondes worden verschillende kazen en bijpassende wijn/port (mag ook met bier of fris) geserveerd voor € 24,50 per persoon. Emma vertelt daarbij over de wijnen en Ingrid geeft uitleg over de kazen. Aanvang is 19:30 uur. Vooraf reserveren via kasteelradboud.nl of bel 0227 541 960.

Er is ook een kaas- en wijnproeverij op vrijdag 28 februari!vrijdag 24 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
7 februari 6 maart 3 april prijsuitreiking
21 februari 2O maart


Vrijdag 24 januari

Koppelklaverjassen

WIERINGERWERF - Dorpsvereniging De Ruimte organiseert een klaverjasavond in De Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Om 19:30 precies wordt er gestart. Er worden 4 potten klaverjas gespeeld.
Tijdens de pauzes worden er ook nog lootjes verkocht voor de loterij na afloop.
Er wordt gespeeld met vaste maat en geen mes op tafel.
Het inschrijfgeld is € 5,00 per koppel.Vrijdag 24 januari

Jaarvergadering Oude Trekker en Motoren Vereniging

NIEUWE NIEDORP - Oude Trekker en Motoren Vereniging, afdeling Noord-Holland, houdt haar jaarvergadering en praatavond in Dorpshuis Prins Maurits, Dorpsstraat 79.

De aanvang is 20:00 uur. Na de pauze foto's /film materiaal lustrumweekend.vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 januari

Biljarttoernooi

DEN OEVER - Biljartvereniging 'Het Blauwe Laken' organiseert al weer voor de achtste maal het jaarlijkse biljarttoernooi in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

Onder leiding van wedstrijd coördinator Jan Zwering hebben de spelers van andere verenigingen op Wieringen zich op kunnen opgeven. Er wordt op 4 biljarts en 16 poules van 4 spelers het spel Libre gespeeld. Ieder deelnemer moet in 20 beurten het aantal caramboles zien te vergaren die hij (zij) ook op de eigen vereniging moet maken. Dit kan variëren van 20 tot 160 caramboles!

Aanvangstijden zijn vrijdag vanaf 19:00 uur en zaterdag en zondag vanaf 10:00 uur.
Kom gerust even kijken. Het is altijd bar gezellig!
zaterdag 25 januari

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 25 januari

Interactieve Lezing Silvia Rikmanspoel 'Het oordeel voorbij'

MEDEMBLIK - Stichting Dalisay recovery organiseert een lezing welke verzorgd zal worden door Silvia Rikmanspoel. Zij vertelt in ongeveer 2 uur over haar ervaringen als KOPP-kind, het ontstaan en overwinnen van haar overlevingsstrategie boulimia en de ervaringen van het lopen van 'El Camino'.

Silvia heeft hier een prachtig boek over geschreven en aan de hand van haar verhaal en de passages die zij voorleest, word je uitgenodigd om vooral interactief mee te doen. In de zin van jezelf openen, met elkaar te delen, van elkaar te leren en vooral ook het gesprek met elkaar aan te gaan. Het belooft een interessante en leerzame middag te worden. Meer informatie over Silvia en haar prachtige boek op www.hetoordeelvoorbij.nl.

De lezing is in Inloophuis Medemblik, Oosterhaven 11, 1671 AA Medemblik. Inloop met koffie/thee vanaf 13:00 uur. Opgeven voor deze middag kan via info@dalisayrecovery.nl. Entree is gratis! Vol = vol

Stichting Dalisay Recovery is opgericht in 2017 na het overlijden van de 15-jarige Dalisay. Zij heeft helaas de strijd tegen haar eetstoornis verloren, de strijd was te zwaar en helaas heeft zij er toen voor gekozen om een einde aan haar lijden te maken, maar ze droomde ervan om andere mensen met een eetstoornis te ondersteunen vanuit haar eigen ervaring. De ouders en broer van Dalisay hebben daarom de stichting opgericht om haar dromen werkelijkheid te laten worden. De stichting zet zich in voor mensen met een eetstoornis en hun naasten. En inmiddels hebben zij enthousiaste ervaringsdeskundige vrijwilligers. Dalisay Recovery organiseert twee keer per maand een inloopmiddag en regelmatig interessante lezingen of workshops in het Inloophuis in Medemblik. Vanaf maart zullen zij ook gaan starten met een lotgenotengroep voor naasten.

Meer informatie over de stichting en hun activiteiten kunt u vinden via de website www.dalisayrecovery.nl.zaterdag 25 januari

Noeverse Bietbent

WIERINGERWERF - De Noeverse Bietbent geeft om 20:00 uur een concert in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

De Noeverse Bietbent speelt muziek uit de jaren zestig en zeventig. De band bestaat uit Joost Keijzer - zang, piano, orgel, percussie, Siem Buis - zang, sologitaar, Andries Roossien - zang, drums, Henk de Schipper - basgitaar en Henk Cornelissen - zang, slaggitaar, percussie.Binnenlopen vanaf 20:00 uur. Entree € 7,50.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.zaterdag 25 januari

Ik hou van Hollands

Wintertijd? Avondje Gezelligheid!

't VELD - 'Ik hou van Hollands' is de titel van de gezellige Hollandse avond waarmee fanfare 'Samen Voorwaarts' haar publiek om 20:00 uur verrast in dorpshuis 'Harmonie' aan de Zwarteweg 13b.

Voor slechts € 12,50 krijg je een kopje koffie of thee met een Hollandse lekkernij en een avond vol Hollandse hits van vroeger en nu, voor jong en oud. Het concert zal worden aangevuld met leuke intermezzo's en gedurende de hele avond kan er een lekker drankje gekocht worden waarbij 'Typisch Hollandse Borrelhapjes' gratis worden verstrekt. Kortom een aangename afleiding in deze donkere wintermaanden.Ruil een zaterdagavond voor de buis daarom eens in voor een vrolijke avond met bijvoorbeeld familie, vrienden of buren. Kaarten zijn te koop bij Idema Administratie en Advies (Havenstraat 41a Zijdewind), Kapsalon Margret (Leliehofstraat 16 Heerhugowaard), Bakkerij Beemsterboer (Veluweweg 17 Waarland), Bakkerij Beemsterboer (Zwarteweg 3 't Veld), Superrr 't Veld (Rijdersstraat 86 't Veld). Ook kunnen kaarten gereserveerd worden via svbenefietavond@gmail.com. De opbrengst van deze avond komt ten goede aan de muziekvereniging om o.a. het instrumentarium en de jeugdopleiding te kunnen blijven bekostigen.zaterdag 25 januari

Dark Rosie met Nederchansons

OUDESLUIS - Vandaag treedt een bijzonder muzikale groep met Nederchansons op in het Cultuurkerkje Oudesluis. Bij het verschijnen van hun tweede cd kreeg de groep veel positieve reacties. Hun muziek bleek een snaar te raken die kennelijk bij velen resoneert. Dark Rosie maakt avontuurlijke akoestische muziek met een rijk palet aan instrumenten.

De groep bestaat uit: Miranda (zang, accordeon), Michel (gitaar) Vincent (contrabas, zang) Mark (lapsteel, gitaar, mandoline, bouzouki). Met speelse liedjes laten de vier doorknede muzikanten het achterste van hun tong zien. Natuurlijk zingen ze over de liefde en over troost. Maar ook over gekke katten en brutale billen.De groep maakt akoestische muziek met accordeon, meerstemmige zang, mandoline, gitaar, steelguitar en contrabas. De vooral in het Nederlands gezongen liedjes gaan over het leven in alle klankkleuren. Soms met een klassieke opmaat, dan weer met een Cubaanse cadans of een beet van de blues. Edith Piaf komt ook voorbij. Astor Piazzolla, de man van de Argentijnse tango, geeft een knipoog. Met de liedjes uit eigen koker geven de drie mannen en een vrouw u deze avond een kijkje in hun avontuurlijke muzikantenziel.
En zo wordt het leven bezongen in vele klankkleuren. Natuurlijk gaat het daarbij over de liefde, verlies en troost. Net zo gemakkelijk brengen ze een ode aan hun katten ten gehore. Dark Rosie is een graag geziene gast in theaters en kerkjes in Noord-Holland en ver daarbuiten.

Het concert in het Cultuurkerkje, Noorderweg 14a, 1757 PC, Oudesluis, begint om 20:00 uur.
De toegang is € 10,00 (incl. reservering, incl. koffie / thee bij entree).
Kaarten bij de ingang of reserveren via www.cultuurkerkje.nl.zaterdag 25 januariWIERINGERWERF - The Hunting Party (Linkin Park tribute band) geeft een concert bij JC De Dukdalf in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Hits zoals; In The End, Numb en Breaking The Habit, kennen we allemaal. The Hunting Party brengt de muziek van Linkin Park naar het podium J.C. de Dukdalf!Of je nou een fan bent van Linkin Park of niet (hoe dan?), jouw avond kan niet meer stuk met drie sets van deze band.

De avond is van 21:00 - 3:00 uur. Entree: € 5,00 (< 18: € 2,50). Bier: flesje Hertog Jan voor € 2,50.

Meer info op Facebookzondag 26 januariWinkel's Harmonie organisert van 10:30-12:00 uur Toetti's pyjamaparty in obs De Mient, De Meet 1, 1733 AZ Nieuwe Niedorp.zondag 26 januari
zondag 26 januari

Lezing 'Jan Blanken'

MEDEMBLIK- Schrijfster Siety Meijer houdt in het Stoommachinemuseum een lezing over Jan Blanken. Deze waterbouwkundig ingenieur was verantwoordelijk voor de bouw van de droogdokken in Hellevoetsluis en op Willemsoord in Den Helder. De meeste bekendheid kreeg hij door de aanleg van het Noord-Hollands Kanaal tussen Amsterdam en Den Helder en de vlotbruggen daarin. Hij was ook verantwoordelijk voor de plaatsing van het systeem van strandpalen langs de Nederlandse kust.

Jan Blanken (foto: schilderij door Jean Augustin Daiwaille, publiek domein/Wikipedia Commons) werd in 1755 geboren in Bergambacht. Zijn vader, een timmerman, was als waterbouwkundige belast met het ontwerpen en bouwen van molens, dijken en sluizen in de Krimpenerwaard. De jonge Jan Blanken vergaarde bij zijn vader zo de praktische kennis voor het ontwerpen en verbeteren van waterstaatkundige objecten. Door zijn Franse opleiding kon hij uiteindelijk waterstaatkundig ingenieur worden en zelfs inspecteur-generaal bij Rijkswaterstaat. Zijn eerste grote project was het droogdok in Hellevoetsluis, waarvan de bouw in 1798 startte. Hij maakte daarbij gebruik van nieuwe technieken. Zo werd voor het leegpompen van het dok een stoommachine aangeschaft in Engeland.
Het einde van de 18e eeuw was door de Franse Revolutie en de strubbelingen tussen de Patriotten en de Orangisten een verwarrende periode. Nadat stadhouder Willem V was afgezet, werd Nederland bezet door de Fransen. Door zich gemakkelijk aan te passen wist Jan Blanken veilig langs alle obstakels te laveren en was daardoor zowel adviseur van keizer Napoleon als Koning Willem I. Kortom, een boeiende man!

De lezing 'Jan Blanken' vindt plaats in het stoomtheater van het Stoommachinemuseum, Oosterdijk 4, 1671 HJ Medemblik, aanvang 14:00 uur.
De toegang bedraagt € 5,00, contant te voldoen voor aanvang van de lezing. Leden van de Vereniging Vrienden van het Nederlandse Stoommachinemuseum hebben gratis toegang.
Reserveren is niet verplicht maar wel gewenst via info@stoommachinemuseum.nl of 0227-544732. Er zijn maximaal 80 zitplaatsen beschikbaar.zondag 26 januari

Animatiefilm Smallfoot

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont de animatiefilm Smallfoot, een film uit 2019.

In deze film volgt Samllfoot een yeti die ervan overtuigd is dat mensen bestaan. De rest van zijn soort gelooft echter niet in deze gekke, kleinvoetige wezens. Hij gaat er vervolgens op uit om het bestaan van deze wezens aan te tonen.Deze film is Nederlands gesproken en geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
De zaal gaat om 14:45 uur open en de film begint om 15:00 uur. De entree bedraagt € 4,00.
Reserveringen via filmhuiscultuurschuur@gmail.com.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.zondag 26 januari

Fadozangeres Maria De Fátima

HIPPOLYTUSHOEF - De Stichting Kulturele Aktiviteiten Hippolytuskerk begint dit jaar met een heel bijzonder kroonconcert! De kaarsjes worden om 15:30 uur aangestoken in de Hippolytuskerk aan het Kerkplein in Hippolytushoef voor Maria de Fátima. Zij vult met haar eigen combo de middag met Portugese fado.

Fado is het Portugese levenslied. Ze geeft stem aan de gemoederen van het leven: verdriet, melancholie, blijheid, weemoed, maar ook de feeststemming. Als er één zangeres is die als geboren Portugese met haar prachtige zang de melancholie van de fado hartstochtelijk voelbaar kan maken, is het wel Maria de Fátima.Als tienjarige begon Maria met zingen. Vanaf dat moment bestond haar leven louter uit muziek. Op haar twaalfde stond ze al op het podium samen met Amália Rodriques. Met haar moeder Maria de Travassos trouw aan haar zijde zong ze het Portugese levenslied tijdens talrijke openbare gelegenheden. In 1981 vertrok ze naar Nederland en begon hier een carrière die nu al veertig jaar duurt. Zij wordt begeleid door haar eigen combo dat bestaat uit Rafaël Fraga (Portugese gitaar), Hans van Gelderen (klassieke gitaar) en Felix Hildenbrand (contrabas). Zij laten u een onvergetelijke middag beleven.

Kaarten voor dit concert zijn tot de vrijdag voor het concert te bestellen via www.dekroonconcerten.nl voor € 18,=. U krijgt dan antwoord via de e-mail. Na betaling krijgt u de kaarten per e-mail toegestuurd. Bestel de kaarten op tijd, want: vol = vol!
Als u niet over internet beschikt kunt u bestellen bij Gideon van Beek, tel: 0227 72 02 04. Of het nog proberen voor aanvang van het concert in de kerk. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang, mits begeleid door een betalende volwassene.maandag 27 januari

Leeskring

HIPPOLYTUSHOEF - De leeskring van Wieringer Vrouwen bespreekt de psychologische roman 'Grip' van Stephan Enter.

Vier alpinisten die in hun studententijd in de Noorse Lofoten enkele klimtochten gemaakt hebben, komen na twintig jaar bijeen voor een reünie.

De boekbespreking vindt plaats bij Leida, de aanvang is 9:30 uur.
Wil je ook bij de Leeskring aansluiten? Neem dan contact op met Diet Rezelman, tel. 0227-591552 of n.rezelman@quicknet.nl.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.woensdag 29 januari

Wandelen in het Robbenoordbos

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

De route is ongeveer 6 km lang. Start om 13:45 uur bij de parkeerplaats ' t Wierholt aan de Sluisgatweg. Heb je zin om mee te wandelen? Neem dan contact op met Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl, of meld je aan bij de startplaats.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.vrijdag 31 januari

Poolnachtlezing

WIERINGERWERF - Tijdens de multimediapresentatie 'Geheimen van de Poolnacht' in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertelt Jolanda Linschooten op meeslepende wijze over het noorderlicht én de rendiersami. Film en foto's komen tot leven op het 5 meter brede scherm.Duisternis overleven betekent licht zoeken. Dit was wat beroepsavonturier Jolanda Linschooten ontdekte tijdens haar avontuurlijke zoektocht naar de oorsprong van het mysterieuze noorderlicht. Op aanwijzing van een excentrieke professor trekt zij in haar eentje op ski's over de diepgevroren Noorse Finnmark en kampeert bij rendiersami. Op meeslepende wijze vertelt zij over licht, land én mensen, die haar laten delen in de geheimen van de poolnacht.

'Leef intens. Voor honderd procent. Met ogen wijd open. Er is veel mis met onze aardbol, maar nog veel meer is ongelofelijk bijzonder, dichtbij, hartverwarmend mooi. Als we dát leren zien, ons tempo bewust vertragen, ons willen verdiepen en ons durven verwonderen, zijn we dan misschien ook meer bereid onze kleine blauwe planeet te beschermen?'Jolanda Linschooten is behalve avonturier en auteur ook filmmaker en fotograaf. Zij maakte reportages voor National Geographic Magazine, Traveler en Op Pad. 'Geheimen van de Poolnacht&aposl is in 2019 in 6 Nederlandse theaters vertoond en was elke keer uitverkocht.

Aanvang 19:30 uur, einde rond 21:30 uur. Een kaartje kost € 15,00 bij vooraf reserveren en ' 17,50 op de avond zelf. Inclusief bij de prijs zijn een drankje vooraf én tijdens de pauze.
Kaartreservering via JolandaLinschooten.nl.vrijdag 31 januari

Film Dirty God

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont de aangrijpende film Dirty God uit 2019. Deze film is geregisseerd door Sacha Polak, met hoofdrollen voor Vicky Knight, Katherine Kelly en Bleuy Robinson.

Een jonge vrouw worstelt met de acceptatie van haar onlangs verminkt geraakte gezicht nadat ze het slachtoffer is geworden van een zuuraanval. Ze is niet in staat contact te maken met haar dochter. Ze vindt afleiding in anonieme online seks, totdat een ontmoeting uit de hand loopt en ze op gewelddadige maar trefzekere wijze wraak neemt.De zaal gaat om 19:30 uur open, de film begint om 20:00 uur. De entree bedraagt € 5,00.
Reserveringen via filmhuiscultuurschuur@gmail.com.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari, donderdag 6, vrijdag 7 en zaterdag 8 februari

Jubileumhotel

SLOOTDORP - Toneelvereniging Lely speelt de klucht Jubileumhotel. Het stuk is geschreven door Ray Cooney en vertaald door John Lanting. De voorstelling wordt gespeeld in de Langewegkerk en begint om 20:00 uur.In deze doldwaze klucht nemen de spelers u mee naar een hotel waar het ene misverstand zich op het andere stapelt en het personeel compleet in verwarring wordt gebracht!

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.toneelvereniginglely.nl.

De voorstellingen van 31 januari, 1, 7 en 8 februari zijn uitverkocht!zaterdag 1 februari

Koppel-darttoernooi

HIPPOLYTUSOEF - Buurtvereniging Noordervenne organiseert haar jaarlijks terugkerend koppel-darttoernooi voor man en vrouw. Een koppel moet bestaan uit een man en een vrouw: broer/zus, man/vrouw, minnaar/minnares, vriend/vriendin, enz.enz. Kortom het maakt niet uit als het maar 2 personen van verschillend geslacht zijn!

• Locatie: 't Dorpshuis te Hippolytushoef
• Aanvang: 19:30 uur (aanwezig om 19:00 uur i.v.m. uitleg)
• Opgave tot en met donderdag 30 januari
• Kosten: € 9,00 per koppel

Opgave en info bij A. de Vries, Irisstraat 20, Hippolytushoef. Tel. 0227 591879 / 06 1203 8080.
PS> Opgave en betaling mag in enveloppe met namen door de brievenbus.zaterdag 1 februari

Bingo

NIEUWE NIEDORP - Dorpshuis Prins Maurits, Dorpsstraat 79, organiseert een bingo avond.

Liefhebbers kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen.zaterdag 1 en zondag 2 februari

Voorjaarsbeurs

WINKEL - Dé beurs voor mensen met voorjaarskriebels. In het pand van Jan Schreur Recreatie aan de Zandwilg 9 vindt tussen 11:00 uur en 17:00 uur de inmiddels bekende Voorjaarsbeurs Winkel voor de tiende keer plaats.

Het gevarieerde aanbod zal de bezoekers dit jaar nóg meer voorjaarskriebels gaan bezorgen. De diversiteit in standhouders die zorgvuldig geselecteerd zijn presenteren allemaal hun unieke producten, zij geven demonstraties en natuurlijk is er gedacht aan lekkere hapjes en drankjes. Dit alles zorgt voor een aantrekkelijke beurs voor zowel jong als oud.Van caravans, campers, fietsen, tot het organiseren van een origineel feest op bijvoorbeeld een boot, op de beurs vind je het allemaal. Ook wordt volop aandacht geschonken aan schoonheid, gezondheid, voeding en bewustwording. Campings, matrassen en natuurgeneeskunde, het komt allemaal uitgebreid aan bod. Maar ook bijzondere homeopathische producten, cadeauartikelen, sieraden en voeding zullen de revue passeren bij een bezoek aan de beurs. De organisatie is ervan overtuigd dat na een gratis bezoek aan de Voorjaarsbeurs in Winkel iedereen extra veel zin krijgt in het voorjaar.
zondag 2 februari

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een trimloop voor leden en niet-leden door het Robbenoordbos.

Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 4, 6, 8, 10, 12, 14 of 16 km. Voor de jeugd is een afstand van 1,5 en 2 km uitgezet.
De afstand die gelopen kan worden wordt gecombineerd door routes van 1, 2 en 4 km.
Je kunt naar eigen keuze een route kiezen en de afstand volbrengen.
De start is om 10:00 uur voor volwassen deelnemers. De jeugd start 2 minuten later.De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis! Na afloop gratis koffie/thee.
De start is parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied 't Wierholt.
Inschrijven is ter plekke bij de AVW-caravan bij de start.zondag 2 februari

Rondleiding Beeldenfort

DEN HELDER - Maria Glandorf geeft om 14:00 uur een toelichting bij het Beeldenfort aan de linie achter Triade.

Na afloop een (warm) drankje in Kunsthal 45 aan de Koningstraat 43-45. In verband met de beperkte ruimte is het aantal deelnemers beperkt en aanmelding via Info@kunsthal45.nl gewenst. Toegang € 5,00.
zondag 2 februari

Lichtjestocht

MEDEMBLIK - Het Inloophuis Medemblik organiseert voor de tweede keer de Wereldkankerdag Lichtjestocht. Met een route door de oude stad.

Met deze wandeling willen de lopers de kankerpatiënten onder ons een hart onder de riem steken. Ook de familie, naasten en de mantelzorgers, die van uitslag naar uitslag leven worden niet vergeten. Op deze avond herdenken we in stilte ook de patiënten die niet meer onder ons zijn, die de ziekte niet mochten overleven.

Gelukkig genezen steeds meer mensen, die dan min of meer hun leven weer kunnen oppakken. Maar lang niet altijd. Late effecten van een behandeling hebben soms levenslange consequenties. Consequenties die niet altijd zichtbaar zijn! Kanker zet het leven ineens stil. Van de ene op de andere dag leven de betrokkenen in een rollercoaster. Patiënt en partner zijn? En weten wat dan goed voor je is? Is voor weinig mensen een haalbare realiteit. Het Inloophuis kan dan hulp bieden. In een niet klinische omgeving, kan iedereen terecht voor advies en een ontmoeting met lotgenoten, naasten en partners. En niet te vergeten een stuk ontspanning. De meeste bezoekers beschouwen het als een ‘warm bad’. De lichtjes wandeltocht staat in het teken van licht, een lichtpuntje aan de horizon. Waar iedereen voor uitgenodigd wordt, om mee te lopen.

De start is om 18:00 uur bij het inloophuis aan de Oosterhaven 11 in Medemblik. U mag een eigen lichtje meenemen. Er zijn ook witte lampions te koop en daar steun u het inloophuis ook nog eens mee. Kinderen lopen ook graag mee, dus die zijn ook van harte welkom.
maandag 3 t/m zaterdag 8 februari

Huis-aan-huis actie voor molen De Hoop

DEN OEVER - Dit jaar zal groot onderhoud worden uitgevoerd aan molen De Hoop. Met name het kruisysteem om de molen op de wind te zetten is aan vervanging toe. De lange spruit en de lange schoren zijn aangetast sinds 2015 door schimmels en houtrot. Om te voorkomen dat het afbreekt en schade veroorzaakt, is vervanging nu echt noodzakelijk. Daarnaast zullen nog enige andere reparaties uitgevoerd worden.De kosten van dit totale werkpakket bedragen circa € 30.000. Van dit bedrag moet de vereniging De Wieringer Molens zelf ongeveer de helft bij elkaar brengen. Dit doet de vereniging ondermeer door een beroep te doen op de bevolking van oostelijk Wieringen (Den Oever, Stroe en Oosterland).

Vrijwilligers zullen van huis tot huis gaan om te vragen of mensen lid willen worden van de vereniging, of een bijdrage willen doen in de collectebus of misschien ook nog wel een pak meel willen kopen.
U kunt ook helpen door uw bijdrage over te maken op bankrekening: NL50 RABO 0370323912 t.n.v. De Wieringer Molens.dinsdag 4 februari

Openstelling archief Historische Vereniging

HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is geopend van 13:30 tot 16:30 uur.In het archief een grote verzameling kranten, boeken, foto's, documenten, landkaarten en notulen van verenigingen, organisaties, particulieren, scholen en veel meer.
Locatie: Parkzicht 4a, gelegen naast zorgcentrum Noorderlicht - Parklaan 41, te Hippolytushoef. Boven de bibliotheek. De locatie is te bereiken via de Beatrixstraat.woensdag 5 februari

Bijeenkomst over opwekken groene energie

Waar kunnen we meer groene energie opwekken? Denk mee!

ANNA PAULOWNA - Er ligt voor de gemeente Hollands Kroon een grote opgave om groene energie op te wekken. In Hollands Kroon is dat al goed zichtbaar, zoals met het windmolenpark in de Wieringermeer. Daarmee draagt de gemeente flink bij aan de landelijke opgave. Er is echter nog meer nodig, bijvoorbeeld door plekken van omvang te vinden voor zonnepanelen. Om de mogelijkheden voor extra opwek van groene energie te verkennen, is er een bijeenkomst.

Belangstellenden zijn van 19:00 - 22:00 uur van harte welkom om mee te denken in De Ontmoeting (MFA), De Verwachting 1, Anna Paulowna.
Er zijn maximaal 30 plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan via www.hollandskroon.nl.

Oplossingen
"We hopen op een goede opkomst", zegt wethouder Duurzaamheid Theo Meskers. "De opgave is groot, de druk van het Rijk om met oplossingen te komen ook. We staan nu aan de lat om zelf met oplossingen komen om voldoende groene energie op te wekken. Bijvoorbeeld met zonnepanelen op daken. Welke plekken of locaties lenen zich daarvoor? Medewerking van inwoners, bedrijven en betrokken organisaties is belangrijk."

Regionale Energiestrategie (RES)
In het Klimaatakkoord is afgesproken dat elke regio in Nederland een Regionale Energiestrategie (RES) opstelt. Hierin nemen we op hoe en waar we duurzame energie opwekken, met de blik gericht op 2030. Hollands Kroon is onderdeel van de regio Noord-Holland Noord.
Voor meer informatie over de RES, het proces en de planning kijkt u op de website van Energieregio Noord-Holland Noord.donderdag 6 februari

Klaverjassen

WIERINGERWERF - Dorpsvereniging De Ruimte organiseert een klaverjasavond in De Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Om 19:30 precies wordt er gestart. Er worden 4 potten klaverjas gespeeld.
Tijdens de pauzes worden er ook nog lootjes verkocht voor de loterij na afloop.
Er wordt gespeeld met losse maat en geen mes op tafel.
Iedereen is welkom. Entree € 2,50 voor leden en € 3,50 voor niet leden.vrijdag 7 februari

Lessen abstract schilderen

ANNA PAULOWNA - Annet Hoeksema geeft een nieuwe serie lessen abstract schilderen in de Keesschuur, Middenweg 9b.

Onder de inspirerende begeleiding van Annet wordt u meegenomen langs de vele aspecten van het Abstracte: Kleur, Compositie, Emotie, en een scala van technieken.
Abstract werken is spannend en vraagt soms veel tijd, maar het kan ook als in een 'flow'werken en zo uit je handen komen !Kortom, een geweldige cursus op de vrijdagmiddag. Fijn veel tijd: er wordt gewerkt van 13:30 tot 17:00 uur.
Iedereen kan op eigen niveau meedoen, gevorderd of beginnend.
Voor meer info of opgeven kunt u bellen naar 0223-621610 of 06 8117 0749, mail annettehoeksema@gmail.com.vrijdag 7 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.

De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
21 februari, 6 en 20 maart en 3 april (prijsuitreiking)vrijdag 7 februari
vrijdag 7 en zaterdag 8 februariEen avondje lachen en ontspanning

NIEUWE NIEDORP - Toneelvereniging KNA1927 speelt 'Paniek op de 13e', een blijspel in 3 bedrijven. De voorstelling is in Dorpshuis Prins Maurits, Dorpsstraat 79, en begint om 20:00 uur.

Terug naar eind '60 begin jaren '70 waar winkelen in een warenhuis nog een uitje was en de beleefdheidsnorm hoog lag. Op de 13e verdieping waar Danny een paar maanden werkt op de afdeling geluid moet hij door personeelstekort onverwacht invallen op de lingerieafdeling. De enige ervaring die hij heeft is met het ondergoed van zijn vriendin. Dan heeft hij ook nog eens te maken met een cheffin die het hoog in haar bol heeft, een klant die super bijgelovig is en nog een aantal eigenaardige klanten. Dit resulteert in hilarische, grappige en soms vreemde situaties.

Entree is € 10,00 voor volwassenen en € 5,00 voor kinderen t/m 12 jaar. Aan de deur zijn de kaarten € 12,00.
Voor de vrijdag is ook een Vip arrangement verkrijgbaar, alleen online te bestellen. Aanvang 18:00 uur. Entreekaart voor VIP plaatsen + Theaterhap buffet (exclusief drinken) + 1 lot voor de verloting € 29,95.
Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Juwelier Leguit in Nieuwe Niedorp. Online op www.dorpshuisprinsmaurits.nl.zaterdag 8 februari

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 8 februari

Film Liefde is aardappelen

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont de prachtige documentaire Liefde is aardappelen.

Op een dag krijgt de Nederlandse filmmaakster Aliona van der Horst een erfenis: een kamertje van zes vierkante meter in een houten huisje, op het platteland van Rusland waar haar moeder is opgegroeid. Aliona gaat, nu met camera, terug naar het dorp waar ze als kind in de vakanties logeerde. De film laat stemmen horen van haar oma en tantes en toont de tastbare bewijzen van hun leven in het familiehuis.Dozen en koffers vol afgedragen schoenen, in alle maten, komen tevoorschijn. Stapels lapjes, dekens, verstofte voorraden blikjes en weckpotten, voor je weet maar nooit. Wie waren zij en wat voor levens hadden ze? Vanwaar hun voortdurende angst en opoffering? Een poëtische documentaire over Van der Horsts Russische familie en het leven van gewone mensen in tijden van Stalin, kunstmatige hongersnoden en oorlog.

De zaal gaat om 13:30 uur open, de film begint om 14:00 uur. De entree bedraagt € 5,00.
Reserveringen via filmhuiscultuurschuur@gmail.com.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.zaterdag 8 februari

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende zaterdag bingo's zijn op 21 maart, 18 april, 9 mei en 13 juni.
In de zomer is er bingo op donderdagavond 16 juli en 13 augustus.
De daarop volgende zaterdag bingo's zijn op 12 september. 10 oktober, 14 november en 12 december.
zaterdag 8 februari

Bingo

WIERINGERWERF - Dorpsvereniging De Ruimte houdt een bingo in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Vanaf € 5,- kunt u al meespelen met deze bingo. Hiervoor krijg u een bingoboekje met 9 bingorondes.
Er zijn weer leuke prijzen te winnen waaronder een geldronde met als hoofdprijs € 100,-.
De aanvang is 20:00 uur.zaterdag 8 en zondag 9 februari

Driebandentoernooi


HIPPOLYTUSHOEF - Biljartclub Hippo organiseert een driebandentoernooi in het duivengebouw van de Wieringer Expresse aan de Bijlstraat 25a.zondag 9 februari

Martine Nijenhuis

WIERINGERWERF - Martine Nijenhuis geeft voor de Culturele Raad Wieringermeer een concert in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Martine Nijenhuis geeft een natuurconcert en deelt door haar muziek haar intense ervaringen met bomen, dieren en planten met het publiek. Een bijzonder, onvergetelijk optreden voor iedereen die, net als Martine, in harmonie met de natuur wil leven.Het concert begint om 15:00 uur. Kaarten à € 12,50 voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.
Reserveren kan via reserveringen@cultureleraad-wieringermeer.nl of bij Roelie Schiere, ☎ 0227 58 17 81.

Kijk voor het hele jaarprogramma op de website www.cultureleraad-wieringermeer.nl.maandag 10 februari

Breek

WIERINGERWERF - Theatergroep Kei-Hart speelt de voorstelling 'Breek' in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

'Breek' is de eerste educatieve theatervoorstelling, over huiselijk geweld/kindermishandeling, van theatergroep/stichting Kei-hart. Het doel van deze voorstelling is openheid en inzicht creëren bij iedereen die op wat voor manier dan ook te maken krijgt met dit onderwerp.Naast de voorstelling biedt Kei-Hart een lessenserie aan en kunnen we, voor eerste opvang, professionele hulp aanbieden. Op deze manier willen we iedereen die te maken krijgen met de soms keiharde realiteit een hart onder de riem steken.
De voorstelling is vrij toegankelijk en begint om 19:30 uur.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.donderdag 13 februari


Keezen

HARINGHUIZEN - Er kan gekeezd worden in Dorpshuis 'De Oude Stal'. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.

De vier hoogste scores tijdens de competitie worden bij elkaar opgeteld. Inschrijfgeld € 2,50 per stel.
Er wordt per persoon gespeeld, dus geen vaste partner.
Aanvang 20:00 uur.
Opgeven bij Emmy Does, vóór woensdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619 (elke keer dat je mee wilt spelen, dien je je op te geven).

Volgende speeldata: 12 maart en 9 april.vrijdag 14 februari

Film Three Identical Strangers

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont de documentaire Three Identical Strangers. Regisseur Tim Wardle heeft dit bizarre en schrijnende verhaal op indringende wijze vastgelegd.

New York, 1980: drie jongens die complete vreemden van elkaar zijn, Bobby Shafran, Eddy Galland, en David Kellman, ontdekken per ongeluk dat ze een identieke drieling zijn, die gescheiden zijn bij de geboorte.De vreugdevolle reünie van de 19-jarigen katapulteert hen tot internationale roem. De broers worden al snel vrienden en openen een restaurant dat een groot succes wordt. Maar hun sprookjesreünie veroorzaakt een reeks gebeurtenissen die uiteindelijk een buitengewoon en sinister geheim blootlegt.

De zaal gaat om 19:30 uur open, de film begint om 20:00 uur. De entree bedraagt € 5,00.
Reserveringen via filmhuiscultuurschuur@gmail.com.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.zaterdag 15 februari

Voorstelling over 100 jaar Zuiderzeewet

Matrose Duikt in de Zuiderzeewet

WIERINGERWERF - Matrose speelt verrassend interactief locatie-verteltheater in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1. Manon Poort, Marieke Braaksma & Jordy Roeten laten bezoekers kennis maken met Cornelis Lely en Eibert den Herder. Twee mannen die allebei strijden.

Over Lely die de woeste Zuiderzee wilde temmen, om het land te beschermen. Over Den Herder die optrad tegen de afsluitdijk, om zijn vissers te beschermen.

Toen je hier bedolven werd door golven.
Toen je hier nog niet deze grond kon voelen.
Toen je huis nog op de bodem van de zee stond.


Matrose vertelt dit verhaal door alle hoeken van het theater. Vanuit de kranten, de brochures, de verhalen én vanuit de verbeelding. Met beide benen op de grond terug naar het water.Drie theatermakers afgestudeerd aan de Hogeschool voor de kunsten Utrecht. Drie dikke maten met een voorliefde voor klassieke toneelstukken. Drie wervelende locatievertellingen die op toegankelijke wijze dwars door alle hoeken van het publiek worden gespeeld.
Matrose won de theater Aan de Slinger Prijs Cafe Theater Festival 2017, en de Jury prijs CafeTheater Festival Zwolle.

De voorstelling begint om 14:30 uur en de entree is € 10,-. Reserveren via decultuurschuur.nl.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.zaterdag 15 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne houdt een klaverjascompetitie in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg.

Er zijn mooie dagprijzen en een verloting. Aanvang kaarten 19:30 uur.
Verdere info: A. de Vries, tel. 06 1203 8080 of A. van Bodegom, tel. 06 2040 7420.

Data volgende klaverjasavonden zijn 14 maart en 4 april (vrije avond en uitreiking prijzen competitie).zaterdag 15 februari

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis 'De Oude Stal'. Er worden 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.

De vier hoogste scores tijdens de competitie worden bij elkaar opgeteld. Inschrijfgeld € 5,00 per stel.
Aanvang 20:00 uur. Na afloop een verloting met mooie prijzen.
Opgeven bij Emmy Does, vóór vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.

Volgende speeldata: 21 maart en 18 april.zaterdag 15 februari

Meezingkoor Wieringen

WIERINGERWERF - Elke derde zaterdag van de maand is er een meezingavond van meezingkoor Wieringen.

De aanvang is 20:30 uur op camping 'Land uit zee' in Wieringerwerf.(ADVERTENTIE)henkjanwittink@gmail.com of bel 06 - 51 333 709zondag 16 februari

Vlooienmarkt

WINKEL - Vandaag is van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt in de Niedorphal, Hartweg 35.Deze gezellige markt in de sporthal met ruim 80 standhouders biedt vintage & retrospullen, curiosa, speelgoed, sieraden, boeken, kleding, huishoudelijke artikelen en nog veel meer!
In de gezellige kantine kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie met appeltaart.

De toegang is € 2,50 voor volwassenen. Kinderen t/m 12 jaar gratis.zondag 16 februari

Eric Vaarzon Morel

WINKEL - Flamencogitarist Eric Vaarzon Morel geeft om 20:00 uur een concert in de sfeervolle Lucaskerk aan de Dorpsstraat 177.

Eric Vaarzon Morel kreeg op zijn zestiende les van Paco Peña op het 7e Rencontres de la Guitare in Frankrijk. Op negentienjarige leeftijd vertrok hij naar Spanje, waar hij twee jaar woonde en werkte.In de jaren tachtig toerde hij met de Zwitserse groep Flamencos en Route door Europa. Als vast lid van de Cuadro Flamenco bespeelde hij zes jaar lang de Nederlandse theater- en concertpodia. Met zijn eigen band Chanela vestigde hij zijn naam als flamencogitarist. Nu brengt hij in Winkel zijn 'Ode aan de Spaanse gitaar'.

Kaarten kosten € 12,00 en kunnen worden gereserveerd op de website van de Culturele Stichting Niedorp.maandag 17 februari

Filmavond Historische Vereniging

HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is van 19:30 tot 21:30 uur geopend voor een gezellige filmavond met prachtige oude beelden.U bent van harte welkom om iets meer te weten te komen van de geschiedenis van Wieringen. Er zijn veel foto's, oude boeken, landkaarten, genealogieën en nog veel meer.
Locatie: Parkzicht 4a, gelegen naast zorgcentrum Noorderlicht - Parklaan 41, te Hippolytushoef. Boven de bibliotheek. De locatie is te bereiken via de Beatrixstraat.dinsdag 18 februari

Apenkooi

HIPPOLYTUSHOEF - Alle apen en andere klimliefhebbers opgelet: Team Sportservice Schagen organiseert een Apenkooi instuif in Sporthal Wieringen. Het leuke is dat deze Apenkooi niet alleen voor kinderen is. Vanaf 6 jaar mag iedereen meedoen. Jongeren en volwassenen kunnen weer terug naar hun jeugd! Jong en oud kunnen van 10:00 uur tot 15:00 uur hun hart ophalen in een super uitdagende apenkooi opstelling waar o.a. de stormbaan van Team Sportservice Schagen in zal staan.

Wie heeft er geen mooie herinneringen aan de leukste gymles die er is? Apenkooien maakt het kind in je los! Apenkooi is leuk voor iedereen en brengt jong en oud samen. Kinderen vinden apenkooi helemaal fantastisch als hun ouders ook meedoen! Klim en klauter je weer terug in je jeugd!
Iedereen vanaf 6 jaar kan zich volledig uitleven tijdens deze activiteit. Rennen, vliegen, springen, slingeren en ontwijken zijn vaardigheden die je moet beheersen om aan dit aloude spel mee te kunnen doen. Doe je aan freerunning? Dan zal je apenkooi ook helemaal geweldig vinden! De entree is maar € 3,00.
Kom je in aanmerking voor de Meedoenregeling van de Gemeente Hollands Kroon of heb je een Meedoenpas van de Gemeente Schagen? Dan is het gratis als je je aanmeldt met een mailtje naar mverblaauw@teamsportservice.nl.


Foto Team Sportservice Schagen

Aanmelden is verplicht
Omdat we iedereen de ruimte willen geven om zich uit te leven, is het wel nodig dat je je aanmeldt. Je kunt je aanmelden via schagen.inschrijventeamsportservice.nl/. Doe dat vóór 12 februari. Iedereen die zich heeft aangemeld wordt ingedeeld in een tijdsblok. Na aanmelding krijg je bericht in welk tijdsblok je bent ingedeeld. Gezinnen worden uiteraard in hetzelfde tijdsblok ingedeeld. Sporthal Wieringen is aan de Belterlaan 1 in Hippolytushoef. Deelname is op eigen risico. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Team Sportservice Schagen; telefoon: (0224) 21 47 74 of e-mail: mverblaauw@teamsportservice.nl. Kijk ook op jouw.teamsportservice.nl/schagen.

Nog niet uitgesprongen?
Vind jij Apenkooi fantastisch en heb je nog energie over? Dan mag je Super Jumping ook niet missen! Super Jumping is een heel leuk evenement met maar liefst 12 springkussens! Op woensdag 19 februari 2020, in de voorjaarsvakantie, kunnen alle kinderen zich helemaal uitleven tijdens Super Jumping. In de Spartahal, in Schagen staat de zaal vol met verschillende springkussens waar eindeloos op gesprongen en geklommen kan worden! Dit keer is er ook een prikkelarm uurtje. Voor Super Jumping moet je je ook aanmelden. Kijk op schagen.inschrijventeamsportservice.nl. Het kost € 5,00. Kom je in aanmerking voor de Meedoenregeling van de Gemeente Hollands Kroon of heb je een Meedoenpas van de Gemeente Schagen? Dan is het gratis als je je aanmeldt met een mailtje naar cbosma@teamsportservice.nl.woensdag 19 februari

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.donderdag 20 februariMIDDENMEER - Elke derde donderdag van de maand is het Repair Café in het Posthuis, Poststraat 16, geopend van 10:00 tot 12:00 uur.

Het vrijwilligersteam probeert dan uw kapotte spullen te repareren. Mechanisch of elektrisch, speelgoed, ontbrekende schroeven enz. De koffie staat klaar.donderdag 20 februari

Klaverjassen

WIERINGERWERF - Dorpsvereniging De Ruimte organiseert een klaverjasavond in De Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Om 19:30 precies wordt er gestart. Er worden 4 potten klaverjas gespeeld.
Tijdens de pauzes worden er ook nog lootjes verkocht voor de loterij na afloop.
Er wordt gespeeld met losse maat en geen mes op tafel.
Iedereen is welkom. Entree € 2,50 voor leden en € 3,50 voor niet leden.vrijdag 21 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn: 6 en 20 maart en 3 april (prijsuitreiking)vrijdag 21 februari


Keezen


WIERINGERWERF - Dorpsvereniging De Ruimte gaat keezen in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.


Aanvang 20:00 uur.
Er zijn 14 tafels beschikbaar. Vol is vol!
In principe speelt u met een vaste partner.
Er worden 4 rondes gespeeld.
Kosten € 2,50 voor leden en € 3,50 voor niet leden.zaterdag 22 februari

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 22 februari

Tim Knol met Lost & Found 2

WIERINGERWERF - Tim Knol treedt in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1, op met het theaterconcert Lost & Found 2.

Tim Knol speelt werk van zijn album Cut the Wire en van zijn nieuwe cd Happy Hour met de Blue Grass Boogiemen. Hij speelt ook een aantal mooie covers, waarover hij ook deze keer prachtige verhalen vertelt.Na het verschijnen van zijn titelloze debuut in 2010 ging het hard met Tim Knol. De plaat kreeg lovende kritieken, single Sam werd een hit. Nederland maakte kennis met Tim Knol en was gelijk overtuigd van zijn talent. Dit bevestigde hij met Days, zijn tweede album. Hij speelde op alle grote festivals, in talloze clubs en deed verschillende theatertours. Tim groeide uit tot een grote naam in de Nederlandse popmuziek.

Het concert begint om 20:00 uur. De entree is € 17,50, inclusief 2 consumpties.
Reserveringen via reserveringen@decultuurschuur.nl.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.dinsdag 25 februari

Cursus Muzikale Basis Vorming

WIERINGERMEER - Muziekschool De Cultuurschuur, Loggersplein 1, start met een nieuwe cursus 'Muzikale Basis Vorming' voor kinderen van groep 1 t/m 8.

In deze cursus raken kinderen vertrouwd met verschillende muziekstijlen en wat muziek met hen doet. Creatief durven zijn door op muziek te bewegen en te tekenen. Kinderen ervaren ritme met o.a. ritmestokjes, en toonhoogte door o.a. te zingen en op de blokfluit te spelen. Kortom een bijzondere Muzikale belevenis!!

De cursus is verdeeld in 3 leeftijdsgroepen:
Groep 1: 4, 5 en 6 jaar: 15:00 tot 15:45 uur.
Groep 2: 7, 8 en 9 jaar: 16:00 tot 16:45 uur.
Groep 3: 10 en 11 jaar: 17:00 tot 17:45 uur.

De cursus bestaat uit 8 lessen van 40 minuten. De kosten zijn € 45,-. De docente is Nienke Staal

Meer informatie en inschrijven decultuurschuur.nl of e-mail naar muziekschooldecultuurschuur@gmail.com.donderdag 27, vrijdag 28, zaterdag 29 februari, zondag 1 en maandag 2 februari

Lentetuin

BREEZAND - Witte stranden, een blauwe zee en palmbomen vormen het decor van de jaarlijkse overdekte bolbloemenshow in Breezand. Het thema van de 40ste editie van de Lentetuin is 'Tropical'. Bezoekers kunnen het voorjaar in tropische sferen beleven.

Hoewel de Lentetuin traditiegetrouw de aftrap vormt van de lente, wordt de show dit jaar ook direct een zomerse belevenis. Vakantiehuisjes met rieten daken, surfplanken en hangmatten worden omringd door tulpen, narcissen, lelies, hyacinten, krokussen, calla's en andere bijzondere bolgewassen.
Het evenement dat jaarlijks in vijf dagen tijd 20.000 bezoekers verwelkomt, krijgt dit jaar weer een verrassende uitwerking. Waar vorige edities Parijs, onderwaterwereld en sprookjes thema's waren, heeft vaste arrangeur Martin Elling dit jaar een ontwerp gemaakt met het thema 'Tropical'. Ruim 40 bloembollenkwekers uit het Noordelijk Zandgebied geven met hun voorjaarsbloeiers een invulling aan deze tropische Lentetuin.


Lentetuin Breezand in 2020 een tropische beleving voor jong en oud

Een heerlijk dagje uit
Naast de bolbloemenshow telt het evenement dit jaar wederom een groot aantal exposanten op de Voorjaarsbeurs Expo en Agri Vakbeurs. Zowel nieuwe als vertrouwde en bekende standhouders zorgen voor een gevarieerd aanbod aan artikelen voor huis en tuin. Bezoekers met een agrarische achtergrond kunnen op de Agri Vakbeurs vakgenoten ontmoeten en kennis uitwisselen. Uiteraard zal er ook dit jaar gelegenheid zijn voor koffie, lunch en diner in het restaurant en zullen er kinderentertainment en feestavonden worden georganiseerd. Kortom: alle ingrediënten voor een heerlijk dagje uit in de Kop van Noord-Holland zijn weer present op de Lentetuin Breezand.
De toegang is € 6,50 voor volwassenen en € 3,00 voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.
De Lentetuin vindt plaats op het sportcomplex van ZAP, Ceresplein 1, Breezand.

Openingstijden:
• Donderdag 27 februari: 10:00-21:00 uur
• Vrijdag 28 februari: 10:00-22:00 uur
• Zaterdag 29 februari: 10:00-22:00 uur
• Zondag 1 maart: 10:00-20:00 uur
• Maandag 2 maart: 10:00-19:00 uur

Kom ook naar de Lentetuin Breezand en vier de lente! Kijk voor meer informatie op www.lentetuin.nl.
De Lentetuin Breezand wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Rabobank Kop van Noord-Holland.vrijdag 28 februari

Kaas- en wijnproeverij

MEDEMBLIK - De Kaas- en wijnproeverij in Kasteel Radboud is er weer. In dit beproefde concept hebben Ingrid Aniba (Kaaswinkel Kaas & Zo) en beheerder van Kasteel Radboud Emma Buis een heerlijke samenwerking.In vier rondes worden verschillende kazen en bijpassende wijn/port (mag ook met bier of fris) geserveerd voor € 24,50 per persoon. Emma vertelt daarbij over de wijnen en Ingrid geeft uitleg over de kazen. Aanvang is 19:30 uur. Vooraf reserveren via kasteelradboud.nl of bel 0227 541 960.Vrijdag 28 februari

Koppelklaverjassen

WIERINGERWERF - Dorpsvereniging De Ruimte organiseert een klaverjasavond in De Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Om 19:30 precies wordt er gestart. Er worden 4 potten klaverjas gespeeld.
Tijdens de pauzes worden er ook nog lootjes verkocht voor de loterij na afloop.
Er wordt gespeeld met vaste maat en geen mes op tafel.
Het inschrijfgeld is € 5,00 per koppel.zaterdag 29 februari

Jeugd indoor atletiekwedstrijden

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert de AVW Jeugd Indoor in de Zuiderzeehal, Dr. Tamsmalaan 1.

Deelnemende categorieën zijn Pupillen mini, C, B en A, Junioren D en C.
Zij komen uit op de onderdelen 40m sprint, kogelstoten en hoogspringen.
Voor verschillende categorieën worden prijzen beschikbaar gesteld. Naar aantal deelnemers per categorie mogen de eerste twee of drie atleten een prijs in ontvangst nemen. Inschrijven via atletiek.nu.
De wedstrijden beginnen om 9:00 uur. Publiek is welkom.zaterdag 29 februari en zondag 1 maart

Klaverjasweekend

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (D.A.S.) organiseert het zestiende individuele Wieringer klaverjasweekend. Het tweedaagse toernooi wordt gespeeld in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg.

Klaverjassen is het meest beoefende kaartspel in Nederland. Liefhebbers kunnen de strijd aanbinden om het open kampioenschap van Wieringen. Er wordt niet met een vaste maat Amsterdams gespeeld. Zowel op zaterdag, als op zondag worden twee maal drie partijen gespeeld. De wedstrijden beginnen beide dagen om 10:00 uur. Na de eerste drie partijen is er een lunchpauze om de hongerige magen te vullen. Dan kan ieder onder het genot van een hapje en een drankje nog even nakaarten of gewoon gezellig even ontspannend kletsen voor de middagsessie begint. De beste klaverjasser(ster) krijgt aan het eind van het individuele toernooi op zondagavond de wisselbeker uitgereikt. Die wordt dit jaar verdedigd door Ben Duchenne. De helft van de deelnemers valt in de prijzen. Wie geen prijs wint maakt nog kans in de loterij op zondag. Alle gespeelde partijen tellen mee voor de eindrangschikking.

Gezelligheid is troef tijdens het Wieringer klaverjasweekend. Het is niet de bedoeling om met het bekende mes op tafel te spelen. Deelnemers worden verzocht zich dan ook alleen met sportieve bedoelingen te wapenen. Het inschrijfgeld bedraagt € 25,00, inclusief lunch op beide dagen. Donateurs van de D.A.S. betalen € 2,50 minder. Er kunnen maximaal 60 klaverjassers deelnemen. Aanmelden kan bij Peter Theunissen, tel.06 1213 0691 of per e-mail petertheunissen02@hotmail.com. Supporters en andere belangstellenden zijn van harte welkom in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 4

Op donderdagmiddag vanaf 13:00 uur kunnen de koppels vast wat oefenen tijdens de SOOS van de D.A.S. Dan kan er uiteraard ook vrij worden gebiljart of gewoon ff bijklessen aan de ronde tafel.zondag 1 maart

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een trimloop voor leden en niet-leden door het Robbenoordbos.

Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 4, 6, 8, 10, 12, 14 of 16 km. Voor de jeugd is een afstand van 1,5 en 2 km uitgezet.
De afstand die gelopen kan worden wordt gecombineerd door routes van 1, 2 en 4 km.
Je kunt naar eigen keuze een route kiezen en de afstand volbrengen.
De start is om 10:00 uur voor volwassen deelnemers. De jeugd start 2 minuten later.De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis! Na afloop gratis koffie/thee.
De start is parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied 't Wierholt.
Inschrijven is ter plekke bij de AVW-caravan bij de start.dinsdag 3 maart

Openstelling archief Historische Vereniging

HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is geopend van 13:30 tot 16:30 uur.In het archief een grote verzameling kranten, boeken, foto's, documenten, landkaarten en notulen van verenigingen, organisaties, particulieren, scholen en veel meer.
Locatie: Parkzicht 4a, gelegen naast zorgcentrum Noorderlicht - Parklaan 41, te Hippolytushoef. Boven de bibliotheek. De locatie is te bereiken via de Beatrixstraat.vrijdag 6 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.

De data van de volgende klaverjasavonden zijn: 20 maart en 3 april (prijsuitreiking)zaterdag 7 maart

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 7 maart

Trio C tot de Derde

WIERINGERWERF - Trio C tot de Derde geeft voor de Culturele Raad Wieringermeer een concert in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Trio C tot de Derde laat zich al improviserend inspireren door klezmer, balkan- en zigeunermuziek. Daarmee geven ze traditionele melodieën vaak onverwachte wendingen en een uniek geluid dat euforische vrolijkheid maar ook verdriet kan uitdrukken.Het concert begint om 20:00 uur. Kaarten à € 12,50 voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.
Reserveren kan via reserveringen@cultureleraad-wieringermeer.nl of bij Roelie Schiere, ☎ 0227 58 17 81.

Kijk voor het hele jaarprogramma op de website www.cultureleraad-wieringermeer.nl.donderdag 12 maart


Keezen

HARINGHUIZEN - Er kan gekeezd worden in Dorpshuis 'De Oude Stal'. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.

De vier hoogste scores tijdens de competitie worden bij elkaar opgeteld. Inschrijfgeld € 2,50 per stel.
Er wordt per persoon gespeeld, dus geen vaste partner.
Aanvang 20:00 uur.
Opgeven bij Emmy Does, vóór woensdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619 (elke keer dat je mee wilt spelen, dien je je op te geven).

De laatste speelavond is op 9 april.zaterdag 14 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne houdt een klaverjascompetitie in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg.

Vanavond is de laatste avond van de competitie.
Er zijn mooie dagprijzen en een verloting. Aanvang kaarten 19:30 uur.
Verdere info: A. de Vries, tel. 06 1203 8080 of A. van Bodegom, tel. 06 2040 7420.

De volgende klaverjasavond is op 4 april. Op deze vrije avond is de uitreiking van de prijzen van de competitie.zaterdag 14 maart

Purple Project 'Prince tribute'

NIEUWE NIEDORP - Projectband Purple Project brengt een 'Prince tribute' in Dorpshuis Prins Maurits, Dorpsstraat 79. De aanvang is 21:00 uur.

Op 21 april 2016 overlijdt Prince. Een grootheid, een uniek talent, een bron van inspiratie voor velen, een multi-instrumentalist die wereldwijd meer dan 100 miljoen platen verkocht die hem zeven Grammy's opleverden.Het blijkt onder de Prince fans een groot gemis te zijn en juist daarom besluiten enkele Noord-Hollandse muzikanten, die zelf Prince meerdere malen live zagen performen, een projectband te formeren.
Al snel wordt er stevig gerepeteerd en is Purple Project klaar om live een groots muzikaal eerbetoon te brengen met Prince's grootste hits.
De show is groots met 7 muzikanten en eventueel danseressen. Er kunnen gedurende de hele show slides met foto's van Prince getoond worden wanneer daar de mogelijkheid voor is.

Purple Project bestaat uit Eugène Lagerwey (leadvocals, guitar), Dave Baas (drums), Tjalling Alkema (guitar, backingvocals), Rutger Burgmeijer (keys), David Minderhoud (bass, backingvocals), Fatima Haring (backingvocals) en Toby de Goede (backingvocals).
Tickets kosten € 8,00 en zijn online te koop op www.dorpshuisprinsmaurits.nl.zondag 15 maart

Zemtsov Altviool Kwartet

WINKEL - Het Zemtsov Altviool Kwartet geeft om 20:00 uur een concert in de sfeervolle Lucaskerk aan de Dorpsstraat 177.

Een kwartet van vier altviolisten en dan ook nog uit één altvioolfamilie, dat is zeker uniek en bijzonder te noemen. Het Zemtsov Altviool Kwartet bestaat uit Mikhail, Julia, Dana en Daniil Zemtsov (vader, moeder, dochter en neef).Alle vier studeerden ze bij dezelfde leraar aan het Conservatorium Maastricht - de grote Russische altvioolvirtuoos Michael Kugel. Tussen 2010 en 2019 heeft het kwartet tientallen concerten gespeeld en meerdere keren opgetreden op radio en televisie.

Kaarten kosten € 12,00 en kunnen worden gereserveerd op de website van de Culturele Stichting Niedorp.dinsdag 17 maart

Openstelling archief Historische Vereniging

HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is geopend van 13:30 tot 16:30 uur.In het archief een grote verzameling kranten, boeken, foto's, documenten, landkaarten en notulen van verenigingen, organisaties, particulieren, scholen en veel meer.
Locatie: Parkzicht 4a, gelegen naast zorgcentrum Noorderlicht - Parklaan 41, te Hippolytushoef. Boven de bibliotheek. De locatie is te bereiken via de Beatrixstraat.woensdag 18 maart

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.donderdag 19 maartMIDDENMEER - Elke derde donderdag van de maand is het Repair Café in het Posthuis, Poststraat 16, geopend van 10:00 tot 12:00 uur.

Het vrijwilligersteam probeert dan uw kapotte spullen te repareren. Mechanisch of elektrisch, speelgoed, ontbrekende schroeven enz. De koffie staat klaar.vrijdag 20 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.

De laatste klaverjasavond is op 3 april, dan is ook de prijsuitreiking.vrijdag 20 maart


Keezen


WIERINGERWERF - Dorpsvereniging De Ruimte gaat keezen in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.


Aanvang 20:00 uur.
Er zijn 14 tafels beschikbaar. Vol is vol!
In principe speelt u met een vaste partner.
Er worden 4 rondes gespeeld.
Kosten € 2,50 voor leden en € 3,50 voor niet leden.zaterdag 21 maart

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 21 maart

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende zaterdag bingo's zijn op 18 april, 9 mei en 13 juni.
In de zomer is er bingo op donderdagavond 16 juli en 13 augustus.
De daarop volgende zaterdag bingo's zijn op 12 september. 10 oktober, 14 november en 12 december.
zaterdag 21 maart

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis 'De Oude Stal'. Er worden 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.

De vier hoogste scores tijdens de competitie worden bij elkaar opgeteld. Inschrijfgeld € 5,00 per stel.
Aanvang 20:00 uur. Na afloop een verloting met mooie prijzen.
Opgeven bij Emmy Does, vóór vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.

De laatste klaverjasavond is op zaterdag 18 april.zaterdag 21 maart

Meezingkoor Wieringen

WIERINGERWERF - Elke derde zaterdag van de maand is er een meezingavond van meezingkoor Wieringen.

De aanvang is 20:30 uur op camping 'Land uit zee' in Wieringerwerf.Vrijdag 27 maart

Koppelklaverjassen

WIERINGERWERF - Dorpsvereniging De Ruimte organiseert een klaverjasavond in De Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Om 19:30 precies wordt er gestart. Er worden 4 potten klaverjas gespeeld.
Tijdens de pauzes worden er ook nog lootjes verkocht voor de loterij na afloop.
Er wordt gespeeld met vaste maat en geen mes op tafel.
Het inschrijfgeld is € 5,00 per koppel.vrijdag 3 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.
Vanavond is de laatste klaverjasavond van de competitie, dan is ook de prijsuitreiking.zaterdag 4 april

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 4 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne besluit haar klaverjascompetitie in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg af met een vrije klaverjasavond.

Er zijn mooie dagprijzen en een verloting. Aanvang kaarten 19:30 uur.
Verdere info: A. de Vries, tel. 06 1203 8080 of A. van Bodegom, tel. 06 2040 7420.zondag 5 april

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een trimloop voor leden en niet-leden door het Robbenoordbos.

Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 4, 6, 8, 10, 12, 14 of 16 km. Voor de jeugd is een afstand van 1,5 en 2 km uitgezet.
De afstand die gelopen kan worden wordt gecombineerd door routes van 1, 2 en 4 km.
Je kunt naar eigen keuze een route kiezen en de afstand volbrengen.
De start is om 10:00 uur voor volwassen deelnemers. De jeugd start 2 minuten later.De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis! Na afloop gratis koffie/thee.
De start is parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied 't Wierholt.
Inschrijven is ter plekke bij de AVW-caravan bij de start.dinsdag 7 april

Openstelling archief Historische Vereniging

HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is geopend van 13:30 tot 16:30 uur.In het archief een grote verzameling kranten, boeken, foto's, documenten, landkaarten en notulen van verenigingen, organisaties, particulieren, scholen en veel meer.
Locatie: Parkzicht 4a, gelegen naast zorgcentrum Noorderlicht - Parklaan 41, te Hippolytushoef. Boven de bibliotheek. De locatie is te bereiken via de Beatrixstraat.donderdag 9 april


Keezen


HARINGHUIZEN - Er kan gekeezd worden in Dorpshuis 'De Oude Stal'. Er worden 3 potjes gespeeld.

Inschrijfgeld € 2,50 per stel.
Er wordt per persoon gespeeld, dus geen vaste partner.
Aanvang 20:00 uur.
Opgeven bij Emmy Does, vóór woensdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.
woensdag 15 april

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.donderdag 16 aprilMIDDENMEER - Elke derde donderdag van de maand is het Repair Café in het Posthuis, Poststraat 16, geopend van 10:00 tot 12:00 uur.

Het vrijwilligersteam probeert dan uw kapotte spullen te repareren. Mechanisch of elektrisch, speelgoed, ontbrekende schroeven enz. De koffie staat klaar.zaterdag 18 april

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 18 april

Bright Singing

WIERINGERWERF - Bright Singing geeft voor de Culturele Raad Wieringermeer een concert in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Bright Singing heeft een breed repertoire, van 'golden oldies' tot modern klassiek. Net zo divers als de muziek zijn de leden. Gezamenlijk wordt er echter met veel inzet en plezier gezongen en vormt men een heel hecht koor.Het concert begint om 20:00 uur. Kaarten à € 12,50 voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.
Reserveren kan via reserveringen@cultureleraad-wieringermeer.nl of bij Roelie Schiere, ☎ 0227 58 17 81.zaterdag 18 april

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende zaterdag bingo's zijn op 9 mei en 13 juni.
In de zomer is er bingo op donderdagavond 16 juli en 13 augustus.
De daarop volgende zaterdag bingo's zijn op 12 september. 10 oktober, 14 november en 12 december.
zaterdag 18 april

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis 'De Oude Stal'. Er worden 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.

De vier hoogste scores tijdens de competitie worden bij elkaar opgeteld. Inschrijfgeld € 5,00 per stel.
Aanvang 20:00 uur. Na afloop een verloting met mooie prijzen.
Opgeven bij Emmy Does, vóór vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.zaterdag 18 april

Meezingkoor Wieringen

WIERINGERWERF - Elke derde zaterdag van de maand is er een meezingavond van meezingkoor Wieringen.

De aanvang is 20:30 uur op camping 'Land uit zee' in Wieringerwerf.zondag 19 april

Micheline Van Hautem en Erwin van Ligten

WINKEL - Micheline Van Hautem en Erwin van Ligten geven om 20:00 uur een concert in de sfeervolle Lucaskerk aan de Dorpsstraat 177.

Al elf jaar lang vormen de Vlaamse zangeres Micheline Van Hautem en topgitarist Erwin van Ligten een geweldig muzikaal paar. Ze gaan naar de kern van een lied en dagen elkaar uit.
Dat deden ze al met Jacques Brel, nu doen ze het met Ramses Shaffy.In 'Zing, Vecht, Huil, Bid...' wordt het repertoire van Nederlands meest kleurrijke chansonnier in een vrouwelijk jasje gestoken. De 'Shaffy Cantate', 'Het Is Stil In Amsterdam', 'Sammy', 'Laat Me', ze komen allemaal voorbij, afgewisseld met verhalen over Ramses' roemruchte leven.

Kaarten kosten € 12,00 en kunnen worden gereserveerd op de website van de Culturele Stichting Niedorp.dinsdag 21 april

Openstelling archief Historische Vereniging

HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is geopend van 13:30 tot 16:30 uur.In het archief een grote verzameling kranten, boeken, foto's, documenten, landkaarten en notulen van verenigingen, organisaties, particulieren, scholen en veel meer.
Locatie: Parkzicht 4a, gelegen naast zorgcentrum Noorderlicht - Parklaan 41, te Hippolytushoef. Boven de bibliotheek. De locatie is te bereiken via de Beatrixstraat.zaterdag 25 april

Not the Rolling Stones

NIEUWE NIEDORP - De Britse tributeband Not the Rolling Stones speelt in Dorpshuis Prins Maurits, Dorpsstraat 79. De aanvang is 19:30 uur.

Je hield van The Beatles of The Stones, zo was dat nou eenmaal vroeger. Tegenwoordig mag je gerust beide bands in je playlist hebben staan. Not the Rolling Stones is een Britse tributeband die in eigen land furore maakt in het kielzog van de echte Rolling Stones. Vocaal en instrumentaal imiteren ze hun idolen fenomenaal en als je de leadzanger van deze band ziet optreden denk je dat het de tweelingbroer van Mick is.Ze zijn nu enkele keren op Nederlandse bodem geweest en niet on succesvol, Ze speelden reeds op enkele grote podia van Nederland. De echte Stones fans lopen hier warm van. Dit is niet zomaar een naspeel band maar een heuse ode aan Mick Jagger en consorten. Als er een Tributeband is die er dicht bij komt dan is het deze wel. Met de originele sound en het gevoel dat je naar de grootste rock 'n roll band van de wereld staat te kijken met de beste Mick Jagger lookalike die je ooit zal zien, en een band die je terug naar de gouden jaren van de Stones brengt met songs zoals Satisfaction, Sympathy for the Devil.

Tickets kosten € 15,00 en zijn online te koop op www.dorpshuisprinsmaurits.nl. Kaarten aan de deur kosten € 17,50.zaterdag 2 mei

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 9 mei

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende zaterdag bingo is op 13 juni. In de zomer is er bingo op donderdagavond 16 juli en 13 augustus.
De daarop volgende zaterdag bingo's zijn op 12 september. 10 oktober, 14 november en 12 december.
zaterdag 9 mei

Bingo

WIERINGERWERF - Dorpsvereniging De Ruimte houdt een bingo in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Vanaf € 5,- kunt u al meespelen met deze bingo. Hiervoor krijg u een bingoboekje met 9 bingorondes.
Er zijn weer leuke prijzen te winnen waaronder een geldronde met als hoofdprijs € 100,-.
De aanvang is 20:00 uur.woensdag 13 mei

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.zaterdag 16 mei

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 30 mei

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.woensdag 10 juni

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.zaterdag 13 juni

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 13 juni

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

In de zomer is er bingo op donderdagavond 16 juli en 13 augustus.
De daarop volgende zaterdag bingo's zijn op 12 september. 10 oktober, 14 november en 12 december.
zaterdag 27 juni

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.woensdag 8 juli

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.zaterdag 11 juli

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.donderdag 16 juli

Zomerbingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere vier weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende zomerbingo is op donderdag 13 augustus.
In het nieuwe seizoen zijn er bingo's op zaterdag 12 september, 10 oktober, 14 november en 12 december.
zaterdag 25 juli

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.woensdag 5 augustus

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.zaterdag 8 augustus

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.donderdag 13 augustus

Zomerbingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) zit ook in de zomer niet stil. In de vakantieperiode is er iedere vier weken zomeravondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen. Er zijn vele mooie prijzen. Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening en niemand hoeft op een droogje te zitten. Wie niet op vakantie gaat, hoeft zich dus niet te vervelen. Ook toeristen zijn natuurlijk van harte welkom.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

In het nieuwe seizoen zijn er bingo's op zaterdag 12 september, 10 oktober, 14 november en 12 december.zaterdag 22 augustus

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 5 september

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.woensdag 9 september

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.zaterdag 12 september

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende zaterdag bingo's zijn op 10 oktober, 14 november en 12 december.zaterdag 19 september

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 3 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.woensdag 7 oktober

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.zaterdag 10 oktober

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende zaterdag bingo's zijn op 14 november en 12 december (Kerstbingo).vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 oktober

Biljartkampioenschap van Wieringen

HIPPOLYTUSHOEF - Zelden spelen zoveel Wieringer biljarters in één toernooi als dit weekeinde in Dorpshuis Hippo. Biljarters van Wieringer verenigingen strijden om het kampioenschap libre.

De organisatie is in handen van de Dörper Activiteiten Sociëteit (D.A.S.). Vrijdagavond om zeven uur wordt het toernooi officieel geopend. De eerste en volgende ronden worden vrijdagavond, zaterdag en zondag vanaf 10:00 uur afgewerkt. Zondagmiddag trachten de besten zich via de kwart en halve finales te plaatsen voor de finale, die om ±16:15 uur op het programma staat. De winnaar van de finale mag zich een jaar lang Wieringer biljartkampioen noemen.

Biljartliefhebbers en andere belangstellenden zijn van harte welkom om onder het genot van een drankje een kijkje te nemen. De toegang in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg is vrij.zaterdag 17 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 31 oktober

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.woensdag 4 november

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.zaterdag 14 november

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 14 november

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende zaterdag bingo is op 12 december (Kerstbingo).zaterdag 21 en zondag 22 november

Klaverjasweekend

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (D.A.S.) organiseert het twaalfde Koppel-klaverjasweekend. Het tweedaagse toernooi wordt gespeeld in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg.

Klaverjassen is het meest beoefende kaartspel in Nederland. Liefhebbers kunnen de strijd aanbinden om het open kampioenschap van Wieringen. Er wordt met vaste maat gespeeld. Zowel op zaterdag, als op zondag worden twee maal drie partijen gespeeld. De wedstrijden beginnen beide dagen om 10:00 uur; de zaal gaat een uur eerder open. Na de eerste drie partijen is er een lunchpauze. Het beste koppel krijgt aan het eind van het toernooi op zondagmiddag een wisselbeker uitgereikt. Die wordt verdedigd door Riet en Cor Theunissen. Voor de eerste drie koppels zijn er bovendien goed gevulde boodschappentassen te winnen. Alle gespeelde partijen tellen mee voor de eindrangschikking. Daarnaast kunnen nog leuke andere prijzen worden gewonnen met het klaverjassen of in de verloting op zondag.

Het klaverjasweekend is vooral een gezelligheidstoernooi. Het is niet de bedoeling om met het bekende mes op tafel te spelen. Deelnemers worden verzocht zich dan ook alleen met sportieve bedoelingen te wapenen. Het inschrijfgeld bedraagt € 25,00 per persoon, inclusief lunch op beide dagen. Donateurs van de D.A.S. betalen € 2,50 minder. Koppels kunnen zich aanmelden bij Peter Theunissen, tel.06 1213 0691 of per e-mail petertheunissen02@hotmail.com. Supporters en andere belangstellenden zijn van harte welkom in dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 4.

Op donderdagmiddag vanaf 13:00 uur kunnen de koppels vast wat oefenen tijdens de SOOS van de D.A.S. Dan kan er uiteraard ook vrij worden gebiljart of gewoon ff bijklessen aan de ronde tafel.zaterdag 28 november

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.woensdag 2 december

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.zaterdag 12 december

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 12 december

Kerstbingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.woensdag 30 december

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee.
Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Auris 1.8 Hybrid Executive !!17.300 km!!
€ 14.995,-

Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra inclusief afleverkosten
€ 5.695,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Klas 2 Marske 1975 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...