Paasactiviteiten in Kasteel Radboud
Uitgegeven op 13-04-2019 om 13:03  |  link  |  bewaar  |  print

Paaseieren zoeken

MEDEMBLIK - De Paashaas komt langs op Kasteel Radboud! Hij heeft paaseitjes door het hele kasteel heen verstopt. Kom jij op 1e Paasdag, zondag 21 april, ook helpen met eieren zoeken?

Deze Paasspeurtocht is gratis bij aankoop van een entreeticket voor het museum. Paaseieren zoeken kan tussen 11:00 en 17:00 uur.Meer informatie en kaartjes via kasteelradboud.nl.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uilenworkshop


MEDEMBLIK - Huisvalkenier Birdlive geeft op 1e Paasdag, zondag 21 april, zijn populaire Uilenworkshop voor kinderen vanaf 6 jaar. Onder deskundige begeleiding komen kinderen in contact met de uilen en leren zij van alles over deze prachtige vogels!


De workshop is van 14:00-16:00 uur en de kosten zijn € 10,- per kind.
Meer informatie en kaartjes via kasteelradboud.nl.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zandvertelling

MEDEMBLIK - Na het succes van afgelopen december is er op Tweede Paasdag, maandag 22 april, weer een zandvertelling in Kasteel Radboud. De groep Zandstorm vertelt door middel van zandtekeningen het verhaal De Zandrovers voor kinderen vanaf 4 jaar. Vóór en na de zandvertelling mogen de kinderen zelf maskers maken die bij het verhaal passen. Ook is er gelegenheid het gehele kasteel te bezoeken en te spelen op de speelzolder.

De Zandrovers
Scheepsjongen Kleine Piet is mee op reis. Ook al vinden de grote zeemannen hem een oen, hij moet ze toch helpen. Ze zoeken een schat, niet zo één in een kist, maar een schat van zand. Dan vissen ze per ongeluk een zingende zeemeermin op. De zeebonken worden helemaal slap van haar prachtige stem en dat is nou precies haar bedoeling. De Kleine Piet is de enige die hen nog kan redden! Wie niet sterk is moet slim zijn...

Een schatrijke verbeelding van Zandtekenaar Sylvia Wybenga. Zij haalt steeds weer nieuwe tekeningen uit het zand tevoorschijn terwijl Janna de Lathouder met woorden stuift en zandmuzikant Martijn Bos je meeneemt op de golven van de muziek.

Toegang is € 7,- voor kinderen t/m 12 jaar en normale prijs is € 9,-. Dat is inclusief maskers maken en toegang tot het hele kasteel. Aanvang zandvertelling is 11:30 uur. Maskers maken kan al vanaf 10:00 uur.
Meer informatie en kaartjes via kasteelradboud.nl.

Kasteel Radboud, Oudevaartsgat 8 in Medemblik, is op dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag geopend van 11:00 tot 17:00 uur.
Toegangsprijs vanaf 13 jaar € 7,00, kinderen € 4,50. Museumkaart en kinderen t/m 4 jaar gratis toegang.
(advertentie)
Paaseieren zoeken
Uitgegeven op 12-04-2019 om 13:55  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - Elke derde zondag van de maand is het Buitendag in Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer. Dan kan jong en oud meedoen aan activiteiten in en rondom het gebouw. Ditmaal kunnen kinderen op zowel eerste als tweede paasdag paaseieren zoeken.

Eerst kun je een paasmandje knutselen. Daarin kunnen de eieren verzameld worden. Daarna ga je met je ouders lekker naar buiten om te zoeken. Zijn er ook nog andere dieren actief met eieren in de Schoorlse Duinen? Ontdek het op de Buitendag(en)! Volg de vogelsporen langs de vogels en hun nesten. De speurtocht maakt jou een specialist als het gaat om nesten bouwen.
Meedoen aan de activiteiten kan met een strippenkaart. Deze is voor € 5,00 te downloaden op www.staatsbosbeheer.nl (ook voor aanmelden voor de activiteit).

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MEDEMBLIK - Paaseieren in allerlei kleuren liggen tijdens de Paasdagen verstopt tussen de sissende stoommachines, zowel binnen als buiten op het terrein van Stoommachinemuseum Medemblik aan de Oosterdijk 4.

Misschien ben jij de geluksvogel die dat ene gouden ei vindt! Dan ligt er een leuke prijs voor je klaar. Na de Pasen blijft het museum geopend en onder stoom tot en met 5 mei.

Het museum is van dinsdag t/m zondag geopend van 10:00 tot 17:00 uur.
Tijdens de schoolvakanties is het museum dagelijks geopend en onder stoom.
De toegang is € 8,00 voor volwassenen en € 5,00 voor jongeren van 4 - 18 jaar.
(advertentie)
Kasteel Knutselmiddag met thema Pasen
Uitgegeven op 06-04-2019 om 11:01  |  link  |  bewaar  |  print


MEDEMBLIK - Kom zondag 7 en 14 april fleurige eierhouders maken tijdens de Kasteel Knutselmiddagen in Kasteel Radboud, Oudevaartsgat 8. Zo zorg jij voor een super vrolijke tafel tijdens de Paasbrunch!


Je kunt deze dagen komen knutselen tussen 12:00 en 16.00 uur. De kosten zijn € 5,- per kind, inclusief toegang tot het gehele kasteel. Museumkaarthouders en kinderen t/m 4 jaar hebben gratis toegang tot het museum en betalen € 2,50 voor het knutselen.
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Het geheim van de Paashaas
Uitgegeven op 04-04-2019 om 17:27  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - Poppentheater Belletje Sterk geeft regelmatig poppenvoorstellingen in het Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer. Ellen Scholten verzorgt ze met haar mooie vilten poppen. Zondag 14 april geeft Ellen de voorstelling 'Het geheim van de Paashaas'.

In de hoogste duinen van Nederland is de Paashaas volop bezig met voorbereidingen voor de grote dag. Alles is dan op z'n paasbest. Groot is de schrik als plotseling de mand met eieren is verdwenen. Wie gaat helpen? De dieren in het bos of Kabouter Zako? Kom kijken naar dit vrolijke avontuur en maak na de voorstelling je eigen paashaas om mee naar huis te nemen.De poppenvoorstelling is voor alle kinderen van 2 tot 8 jaar en hun ouders/verzorgers.
Aanvang is 11:00 en/of 15:00 uur en duurt inclusief knutselen 90 minuten. De kosten zijn € 8,50 per persoon, inclusief kaboutersap.
Reserveren via www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Klimaatbus toert langs scholen
Uitgegeven op 02-04-2019 om 19:44  |  link  |  bewaar  |  print

Kinderen leren over gevolgen klimaatverandering

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, het Zuiderzeemuseum, De Helderse Vallei en Stichting Kinderopvang Den Helder (SKDH) bundelen hun krachten om kinderen klimaatbewuster te maken. Van 25 maart tot 27 mei 2019 toert een omgebouwde elektrische SRV-bus langs basisscholen en buitenschoolse opvanglocaties(BSO's) in de kop van Noord-Holland. Door middel van proefjes en experimenten over de waterkringloop, water in en om de school, slootwaterkwaliteit en veilige dijken, ontdekken leerlingen van groep 6, 7 en 8 niet alleen de gevolgen van klimaatverandering, maar ook hoe zij zelf een 'klimaatvriendelijke' bijdrage kunnen leveren aan hun leefomgeving.De Klimaatbus is een kant-en-klaar programma. Educatief medewerkers van het Zuiderzeemuseum en De Helderse Vallei reizen met de bus mee langs de scholen en geven leerlingen inhoudelijke uitleg. Voorafgaand aan de komst van de Klimaatbus ontvangt de klas een vlog. In deze vlog worden de leerlingen opgeroepen te helpen om hun omgeving 'klimaatproof' te maken. Hiervoor moeten ze eerst op onderzoek uit, en daarom komt de Klimaatbus naar de school toe. Na het doen van de proefjes kunnen de leerlingen zelf maatregelen bedenken die de school kan toepassen op het schoolplein om de omgeving 'klimaatproof' te maken. De bedachte tips kunnen ze ook thuis uitvoeren.De elektrische SRV-bus van de SKDH is volledig omgebouwd tot laboratorium voor kinderen. Met waterbakken, een schoolpleinscan, slootwateronderzoek en temperatuurmetingen ervaren de kinderen de gevolgen van klimaatverandering in laaggelegen gebieden en op de natuur in de wijk van hun huis en school. Aan het einde van het programma ontwerpen de leerlingen met elkaar een klimaatvriendelijk schoolplein.

Samenwerking

Lees verder...
(advertentie)
Windsurfclub lessenreeks start met proefles
Uitgegeven op 29-03-2019 om 10:52  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - De Windsurfclub start op zaterdag 11 en zondag 12 mei op het Amstelmeer weer een nieuwe reeks lessen. Deze cursus van Leerwindsurfen.nl biedt kinderen de mogelijkheid om op een veilige, goedkope en super leuke manier wekelijks windsurfles te krijgen. Met dank aan de ervaren en enthousiaste instructeurs leren de kids in no-time de fijne kneepjes van deze leuke en uitdagende watersport. Nieuw dit jaar is dat er ook een proefles is. De mensen die twijfelen of een heel seizoen windsurfen iets voor hen is, kunnen op 4 en 5 mei proeven aan het windsurfen.

Leerwindsurfen.nl, de surfschool aan het Lutjestrand, heeft al meer dan 20 jaar ervaring in het geven van privé- en groepslessen aan mensen van alle leeftijden. Ze beschikken over het beste en nieuwste materiaal voor zowel kinderen als volwassenen en alle instructeurs zijn gediplomeerd. Verhalen als: 'ik kon wel heen, maar niet terug' en 'ik krijg weer pijn aan mijn rug als ik denk aan het optrekken van het zeil', zijn daardoor echt verleden tijd. Zelfs kinderen van 6 jaar kunnen de speciale kinderzeiltjes gemakkelijk optrekken.


Foto Leerwindsurfen.nl

Bij de Windsurfclub leren kinderen vanaf 9 jaar in dertien lessen van anderhalf uur zelfstandig windsurfen. Er is aandacht voor theorie, veiligheid, spelletjes, voorrangsregels en de kids maken natuurlijk kennis met de wondere wereld van water en wind door gewoon heel veel te windsurfen. Door de wekelijkse lessen en het nieuwste beginnersmateriaal wordt het niveau snel beter. Jaarlijks doen er zo'n 100 kinderen mee, verdeeld in niveau groepen van maximaal 12 personen. Per groep zijn er twee instructeurs. Voor de meer ervaren windsurfers zijn er ook gevorderde groepen. Een deel van de lessen valt vóór de zomervakantie, het tweede deel is na de vakantie. Je kunt zelf kiezen of je les neemt op zaterdag of op zondag. In de zomervakantie is er geen Windsurfclub, maar kan er bijvoorbeeld wel meegedaan worden aan één van de Windsurfweken.

Kijk voor meer informatie op www.leerwindsurfen.nl of bel met Niek van der Linde 06 4555 2032.

Inschrijven Windsurfclub

Lees verder...
(advertentie)
Disco zwemmen
Uitgegeven op 26-03-2019 om 14:20  |  link  |  bewaar  |  print

(advertentie)
Uw warme bakker!
Pop-up expositie
Uitgegeven op 25-03-2019 om 11:06  |  link  |  bewaar  |  print

Michaëlskerk wordt tijdelijk atelier vol basisschoolleerlingen

OOSTERLAND - De Michaëlskerk verandert voor een week lang in een atelier! Ieder jaar zullen leerlingen van basisscholen worden uitgenodigd om daar onder begeleiding van een professioneel beeldend kunstenaar te werken aan een gezamenlijk kunstwerk, dat ook daadwerkelijk geëxposeerd wordt in de bijzondere ruimte. Op 30 maart zijn de eerste kunstwerken in een pop-up expositie te bewonderen.

Dit jaar is het de beurt aan leerlingen van juf Tine Gorter van de Henricusschool (groep 5) die onder leiding van beeldend kunstenaar Geertje Tjalma werken aan het project 'Het verhaal van de Zeekraal'. Een hele week werken zij gezamenlijk aan het project in de kerk, die voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot atelier.


Foto ZininOosterland.nl

Hier maken de kinderen, voor velen voor het eerst, echt kennis met kunst maken, een kunstenares en organiseren zij een eigen expositie met publiek. Tijdens de pop-up expositie worden door de leerlingen zelf ook enkele 'zeekraalverhalen', die zij gedurende het project maken, voorgedragen.

De feestelijke opening van de expositie vindt plaats op zaterdag 30 maart van 15:30 tot 17:30 uur. 's Avonds zijn de werken die dag te bezichtigen van 19:00 tot 21:00 uur. Op zondag 31 maart tussen 13:30 en 17:30 uur kunnen de werken ook bekeken worden.
Voor meer informatie: www.ZininOosterland.nl.

Lees verder...
(advertentie)
Electric Bass Break 7.0
Uitgegeven op 22-03-2019 om 18:41  |  link  |  bewaar  |  print

Hardstyle, dubstep en electro house in J.C. de Dukdalf

WIERINGERWERF - Vier enorm goede DJ's staan op zaterdag 30 maart in de line-up tijdens het Electric Bass Break 7.0 evenement in J.C. de Dukdalf in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Lokale DJ Mugiwara uit Heerhugowaard brengt harde electronische sounds met zijn dubstep set. Met nummers die de subwoofer tot hun maximale pushen zorgt hij dat de zaal helemaal los gaat. Kortom, Mugiwara is hard, het is vet en jíj wilt het niet missen!

De volgende uit de line-up is knalt voornamelijk op grote evenementen, maar de sfeervolle kelder van de Cultuurschuur is voor hem zeker niet te min. DJ Emperador heeft al eens op Defqon gestaan, het grootste hardstyle/hardcore festival dat er is en nu staat hij in de J.C de Dukdalf. Met lasers, rookmachines en meer visuele effecten, zetten ze een show neer die de muziek tot leven zal laten komen.

Maar vergeet ook zeker deze dame niet; GODJ, stil staan is geen optie tijdens haar electro house optreden. Haar sound is groots en vult de krochten van de cultuurschuur met fijne tunes en harde beats.

StriCt, de laatste DJ die in J.C. de Dukdalf zal draaien, heeft gewoonlijk een vette set bestaand uit voornamelijk drum and bass, maar speciaal voor dit evenement gaat hij een optreden geven met 'Dubstep future bass'. Dit genre met een interessante naam zal zeker gaan zorgen voor een interessante avond!

De deuren van J.C. de Dukdalf gaan om 21:00 uur open en sluiten weer om 3:00 uur. Voor € 5,00 (<18 € 2,50) ben jij al binnen om te genieten van dit speciale evenement.
Meer informatie kun je vinden op de facebook-pagina van J.C. de Dukdalf.

Lees verder...
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Eerste namen Zandstock 2019 bekend
Uitgegeven op 16-03-2019 om 11:19  |  link  |  bewaar  |  print

Nielson, Douw Bob, Queen en de 3JS op Zandstock Festival

't ZAND - De geur van de eerst uitgereden mest en het versgemaaide gras van de buurman vechten om het beste plekje in je neus. En dat betekent dat Zandstock Festival de namen naar buiten brengt van de eerste artiesten die zij hebben geboekt om er in 2019 weer een daverende editie van te maken.

Op 10 en 11 augustus gaat het weer gebeuren. Met trots presenteert Zandstock Festival hierbij de eerste namen: Nielson, Douwe Bob, 3JS, Mr. Polska, Jeangu Macrooy en Queen Forever!Een klap vrijwilligers traint alvast hun spierballen en kookkunsten om in no time vier tenten compleet met barren, muziekinstallaties en goed gevulde pannen soep neer te zetten om een paar duizend man te kunnen laten genieten van een tweedaags feest.

Koop nu je kaarten met een flinke early bird korting via www.zandstock.nl.
(advertentie)
Promotie Event Techniek
Uitgegeven op 15-03-2019 om 18:14  |  link  |  bewaar  |  print

Astronaut André Kuipers en illusionist Timon Krause op Promotie Event Techniek

DEN HELDER - Astronaut André Kuipers en illusionist Timon Krause zijn te gast tijdens een volgeboekt tweede Promotie Event Techniek (PET) in Den Helder op maandag 3 juni. Beiden geven een presentatie in theater De Kampanje.

24 basisscholen en 940 leerlingen uit de hele Kop van Noord-Holland, onder meer uit Anna Paulowna, Breezand, Nieuwe Niedorp, Kolhorn, Middenmeer en Den Oever doen aan het evenement mee. Dat is bijna een verdubbeling van de eerste editie in 2018. De basis voor een tweedaags PET in de toekomst is hiervoor dan ook gelegd.

Optredens
Het enthousiasme bij kinderen voor techniek wordt ook aangewakkerd tijdens de presentaties. Illusionist Krause (foto) - Beste mentalist van Europa in 2016-2017- verwerkt in zijn optreden voor 240 leerlingen wetenschap en techniek. Kuipers vertelt aan zevenhonderd kinderen uiteraard over zijn avontuur in de ruimte, om te laten zien dat wetenschap en techniek veel mogelijk maken. Van tevoren mogen basisschoolleerlingen vragen indienen die ze willen stellen aan de sprekers.
Zo'n zeventig begeleiders kunnen mee de zalen in. Voor overige begeleiders, standhouders en deelnemende bedrijven is een netwerkactiviteit toegevoegd aan het programma. Tijdens de voorstelling is er een bijeenkomst in gebouw 66 met drie sprekers. Ouders kunnen hierbij in contact komen met organisaties, om meer te weten te komen over vruchtbare carrières in de techniek.

Kiezen voor techniek

Lees verder...
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Lentefeest met Elfje Silver
Uitgegeven op 14-03-2019 om 17:50  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - Poppentheater Belletje Sterk speelt op zondag 24 maart in Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staasbosbeheer 'Lentefeest met Elfje Silver'.

Het is lente en dat vieren ze in het Elfenbos. Elfje Silver is dikke vriendjes met Vosje. Samen met Ko Nijn en Kabouter Zako beleven ze avonturen als ze het feest aan het voorbereiden zijn. Komen jullie ook op hun feestje? Wees welkom bij deze leuke voorstelling vol lenteliedjes.
Na de voorstelling mogen de kinderen een fantasieboom met een elfendeurtje knutselen om mee naar huis te nemen.De poppenvoorstelling wordt gegeven om 11:00 uur en 15:00 uur en duurt incl. knutselen 90 minuten.
Een kaartje kost € 8,50, inclusief kaboutersap. Ellen Scholten verzorgt deze voorstelling met haar prachtige vilten poppen. Reserveren via www.staatsbosbeheer.nl.

'Lentefeest met Elfje Silver' is voor kinderen van 2 tot 8 jaar en past bij de elfendeurtjesroute over elfjes en hun dierenvriendjes. Deze belevingsroute kunnen jonge kinderen met hun ouders lopen in de naaste omgeving van het Buitencentrum.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Streetdancekampioenschappen
Uitgegeven op 14-03-2019 om 17:11  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - De Streetdancekampioenschappen komen er weer aan! Dit jaarlijks terugkerende evenement is voor alle kinderen uit groep in Schagen en Hollands Kroon. Wie mee wil doen kan zich nu opgeven. Elke groep 8 klas mag met 1 team meedoen. Het team moet uit minimaal 4 personen bestaan en de dans mag niet langer zijn dan 3 minuten.

Voorronde en finale
Eerst doe je mee aan de voorronde. Je mag zelf je voorkeur opgeven op welke dag je mee wilt doen. Je kunt kiezen uit 2 data; 8 mei en 15 mei. Beide voorrondes zijn in de Multitreffer in 't Zand, vanaf 15:00 tot 16:45 uur. Een vakkundige jury beslist welke teams er doorgaan naar de finale. De finale van de Streetdance is op 22 mei, ook in de Multitreffer.Voorwaarden
Het gebruik van confetti of middelen die de vloer kunnen beschadigen is niet toegestaan. De dansers mogen op blote voeten, of op binnenschoenen dansen. Je kunt bijvoorbeeld je schoenen aandoen die je in de gymzaal op school altijd aan hebt. Schoenen die je buiten aan hebt mogen niet.

Geef je nu op!
Aanmelden voor dit leuke evenement kan door een mail te sturen naar Manon Verblaauw; mverblaauw@teamsportservice.nl. Let op: Geef in de mail de volgende informatie aan: De naam van de school, de naam en emailadres van de contactpersoon, het aantal deelnemers in de dansgroep, de voorkeursdatum en de naam van je streetdanceteam.
Kijk ook op teamsportservice.nl/schagen.
(advertentie)
Kom je ook sporten op 15 maart?
Uitgegeven op 12-03-2019 om 21:17  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De leraren staken op vrijdag 15 maart. Kinderopvang Hollands Kroon grijpt deze dag aan voor een buitengewoon leuke activiteit! En dit keer is die niet alleen voor kinderen van de BSO. Heb je een vriendje, vriendinnetje, buurmeisje of neefje die je een keer mee wilt nemen? Dat kan! Jij komt toch ook?

Van 8:00 tot ongeveer 14:00 uur is Kinderopvang Hollands Kroon te vinden bij voetbalvereniging Succes, tennisclub Hippo, handbalvereniging Tonegido en Gymnastiekvereniging Wieringen.
Daar wordt een sportdag georganiseerd.
Zit je niet op de BSO van Kinderopvang Hollands Kroon? Tegen betaling van € 14,50 kun jij toch komen sporten. Er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus geef je op tijd op!
Geef je op door een mail te sturen naar nathalie.kdvhollandskroon@gmail.com.
(advertentie)
Poppentheater 'Waar is mijn huis?'
Uitgegeven op 08-03-2019 om 13:02  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - Poppentheater Belletje Sterk geeft woensdag 20 maart in Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer een grappige kattenvoorstelling in het kader van de Viering Internationale Poppentheaterdag.

Meedoen aan de kattenparade? Zelf een kat knutselen? In de voorstelling 'Waar is mijn huis?', gespeeld door Ellen Scholten, speelt kat Harry de hoofdrol.
Aansluitend mogen de kinderen een kat knutselen en wordt een kattenparade opgevoerd.De voorstelling begint om 15:00 uur en is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Kaarten zijn te bestellen via www.staatsbosbeheer.nl. Deze eenmalige voorstelling is een bijdrage aan de door Unima uitgeroepen dag voor het poppentheater met als wereldwijd thema de Kattenparade. Zie ook www.unima.org.

Buitencentrum Schoorlse Duinen is voor deze voorstelling als locatie niet toevallig gekozen. Sinds 2011 werken Ellen Scholten van Poppentheater Belletjes Sterkt en Staatsbosbeheer in Schoorl namelijk samen aan een aanbod van diverse voorstellingen waarin de Schoorlse Duinen centraal staan. Inmiddels verzorgt Ellen jaarlijks meer dan 50 voorstellingen met als afsluiting een knutselactiviteit.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Spelletjesdag op Kasteel Radboud
Uitgegeven op 07-03-2019 om 17:31  |  link  |  bewaar  |  print

MEDEMBLIK - De leraren in het basisonderwijs staken op vrijdag 15 maart. Op Kasteel Radboud is die dag spelletjesdag!

In en om het gehele kasteel zijn er allerlei leuke activiteiten te doen. Pak deze kans om je riddervaardigheden te oefenen en wordt een echte ridder en jonkvrouw.Entree is € 2,50 per kind, inclusief toegang tot het hele kasteel. Museumkaarthouders hebben gratis toegang. De spelletjesdag is van 11:00 tot 17:00 uur.
(advertentie)
De installateur die u nooit in de kou laat staan...
Wereldverteldag
Uitgegeven op 06-03-2019 om 11:47  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Wereldverteldag is dé dag waarop vertellers wereldwijd, 24 uur lang verhalen vertellen. Vertellers van over de hele wereld doen mee en vertellen op woensdag 20 maart verhalen met eenzelfde, jaarlijks wisselend, thema.

Op deze dag begint de lente op het noordelijk halfrond en wordt het herfst in het zuiden. Als de ene helft van de wereld nog slaapt, is de andere helft van de wereld al aan het vertellen.
Het thema van Wereldverteldag 2019 is 'Mythes, legendes en heldendichten'.
Het wereldwijd vertellen van verhalen verbindt mensen met elkaar.In Hollands Kroon komen de volgende vertellers naar de theaterzaal in de Cultuurschuur Wieringerwerf, Loggersplein1: Naomi Stern, Sjoerd Folkertsma, Aggie Fluitman, Mieke Bosman en Josje de Baat.
Zij vertellen van 13:00-15:30 uur voor jongeren en volwassen en van 15:45-16:30 uur voor kinderen van 4-12 jaar. De toegang is gratis.
(advertentie)
Nieuw kinderboek: 't Is niks
Uitgegeven op 05-03-2019 om 19:31  |  link  |  bewaar  |  print

De schrijfsters Kuipers (Alkmaar) en Hovius (Hippolytushoef) brachten in sneltreinvaart drie boeken binnen de Froekje & Mies serie uit. De trein dendert onverminderd verder, maar nu is het Kuipers zelf die onder uitgeverij Noordzee een leuk eigentijds boekje voor lezers van 7-9 jaar op de markt brengt. 't Is niks is wederom een realistisch werk over twee kinderen.

Dit keer spelen Jonas en Mijntje uit groep 4 hierin de hoofdrollen. Mijntje is een stoer jongensachtig meisje dat van voetballen en buitenspelen houdt. Jonas is rustig, intelligent en heeft last van tics. Ondanks de verschillen zijn ze dikke maatjes en werken samen aan een spreekbeurt die juf Henny van hen verlangt. Heel lang kunnen ze het niet eens worden, tot Jonas met een wel heel bijzonder voorstel komt.Kuipers: "Kinderen zijn van nature ondernemend. Ze willen meestal ontdekken, uitproberen, overal aanzitten. Dat gegeven heb ik gebruikt, vooral in het personage van Mijntje. Zij bouwt hutten, strooit zout op slakken, verbrandt mieren met een vergrootglas, zoekt kikkerdril. Jonas is de tegenhanger; hij is bedachtzamer. Kinderen weten eigenlijk dondersgoed dat iedereen anders is, dat hoef je niet te benadrukken. Ik denk dat het anders zijn in dit boek heel natuurlijk onder het voetlicht komt."

Het boek 't Is niks kost € 11,95 en is verkrijgbaar bij www.kuipershovius.nl en de Wieringer Boekhandel, gevestigd aan het Kerkplein in Hippolytushoef.

Lees verder...
(advertentie)
Recordaantal leerlingen krijgt les over water en klimaat
Uitgegeven op 05-03-2019 om 09:59  |  link  |  bewaar  |  print

Ruim 26.000 kinderen volgen educatieprogramma's waterschap

REGIO - Nog nooit hebben zoveel leerlingen meegedaan aan de educatieprogramma's van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. In 2018 volgenden ruim zesentwintigduizend een educatief programma. Vorig jaar nog waren het er zo'n zesduizend minder. Deze stijging komt door samenwerkingen zoals met het Zuiderzeemuseum , de Helderse Vallei en Kaap Skil, en nieuwe lesprogramma's zoals het Waterheldenavontuur.
HHNK vindt het belangrijk om de lesprogramma's goed te laten aansluiten op de behoeften en wensen van scholen en leerlingen. Het thema water speelt een belangrijke rol bij klimaatverandering. Een thema dat volop in de belangstelling staat. Dat merken we aan de toenemende vraag naar dergelijke educatieve programma's, die we aanbieden aan leerlingen vanaf groep 6 van de basisschool tot en met studenten hbo of wo en alles wat daartussen zit.

Juist deze generatie krijgt te maken met de impact van klimaatverandering in hun leefomgeving. Zeespiegelstijging, bodemdaling, droogte en wateroverlast, het raakt hen allemaal. Het waterschap is dagelijks met deze onderwerpen aan het werk.Het belangrijkste doel van de lesprogramma's is om het waterbewustzijn op een aansprekende manier te verhogen en leerlingen handelingsperspectief te bieden om zelf ook een steentje bij te dragen aan een klimaatbestendig leefgebied.

Stijging
De nieuwe lesmodule 'Waterheldenavontuur' is in de tweede helft van 2018 al door ruim duizend kinderen gevolgd. Tijdens deze les krijgen de kinderen door middel van spel, VR-bril met dronebeelden en een radarspel, les over het drooghouden van Noord-Holland. Scholen zijn hierin geïnteresseerd omdat deze lesmodule aansluit bij het hedendaagse onderwijs. Ook zijn er vorig jaar meer rondleidingen geboekt op onze rioolwaterzuiveringen door scholen. De samenwerkingen met het Zuiderzeemuseum, Kaap Skil op Texel en MAK Blokweer in Hoorn zijn medeverantwoordelijk voor de stijging van het aantal leerlingen. De tentoonstellingen daar trokken meer bezoekers. Het aantal gastlessen is gelijk gebleven.

Opvallende trend
Meer leerlingen hebben afgelopen jaar intensievere programma's gevolgd. Dit zijn medium (2 tot 8 lesuren) en full programma's (meer dan 8 lesuren). Langlopende bestaande programma's werden minder vaak geboekt. Ook zien we dat er meer vraag komt uit de techniekwereld en bereiken we vaker studenten via lunchlezingen of verdiepende watergerelateerde excursies.
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Kabouters ontmoeten tijdens Buitendag
Uitgegeven op 04-03-2019 om 10:56  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - Ontmoet zondag 17 maart de kabouters van de Schoorlse Duinen. Loop de kabouterroute en doe onderweg speciale opdrachten die passen bij de lente.

Kom je verkleed op bezoek bij de kabouters? Dan vieren we samen de lente. Je kunt je eigen kabouter knutselen en ontdekken hoe pluis het konijn in de duinen leeft. En natuurlijk mag je je eigen broodje bakken boven de vuurkorf.Voor deze activiteiten kun je een speciale strippenkaart à € 5,00 downloaden op www.staatsbosbeheer.nl of aan de balie in het centrum.

Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer verzorgt elke derde zondag van de maand een Buitendag; een heerlijke dag vol (gezins-)activiteiten in en om het buitencentrum met telkens een ander seizoenthema. Zie ook www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Slagerij Ottens
Familiefilm 'Hotel Transsylvanië 3'
Uitgegeven op 03-03-2019 om 11:15  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont op zondag 17 maart de familiefilm Hotel Transsylvanië 3, een animatiefilm uit 2018.

Mavis verrast Dracula met een reis voor de familie op een luxueuze cruiseschip. Zo kunnen ze er tijdens de zomer even tussenuit knijpen. Alles verloopt goed totdat Dracula verliefd wordt op Ericka, de kapitein van het schip. Hij is er duidelijk niet van op de hoogte dat ze een afstammeling is van zijn grote vijand Abraham Van Helsing.De zaal gaat om 14:45 uur open en de film begint om 15:00 uur. De entree bedraagt € 4,00.
Deze film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Nederlands gesproken.
(advertentie)
Vakantiespelen Dijkgatbos en ExpeR
Uitgegeven op 28-02-2019 om 19:15  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - De aanmelding voor de Vakantiespelen in de zomervakantie 2019 in het Dijkgatbos in de Wieringermeer is weer geopend!

Zit uw kind in groep 3 tot en met 8 en vindt hij/zij het leuk om te gekke activiteiten te doen in het bos? Meld uw kind(eren) dan nu aan voor een week vol bosspellen, spannende thema's, stokbrood bakken oven een kampvuur en glijden van de zeephelling! Dit kan via de website, www.stichtingvakantiespelen.nl, of via het aanmeldformulier uit de folder die op de meeste basisscholen wordt uitgedeeld. Er is geen wachtlijst en geen inschrijfavond, uw kind kan gegarandeerd meedoen in de leukste week van het jaar.Wanneer doet uw woonplaats mee?
Week 30 (22, 23, 25 en 26 juli 2019)
Aartswoud, Hensbroek, Hoogwoud, Middenmeer, Obdam, Opmeer, Spanbroek, Wieringerwerf en Zuidermeer.
Week 31 (29 en 30 juli, 1 en 2 augustus 2019)
Abbekerk, Avenhorn, Benningbroek, De Goorn, Hauwert, Kreileroord, Medemblik, Midwoud, Nibbixwoud, Opperdoes, Slootdorp, Twisk, Ursem, De Weere en Zwaagdijk-West.
Week 32 (5, 6, 8 en 9 augustus 2019)
Andijk, Bovenkarspel, Den Oever, Grootebroek, Hem, Hippolytushoef, Hoogkarspel, Onderdijk, Schellinkhout, Spierdijk, Venhuizen, Wervershoof, Westerland, Westwoud, Wijdenes en Wognum.
Week 33 (12, 13, 15 en 16 augustus 2019)
Barsingerhorn, Berkhout, Enkhuizen, Grosthuizen, Kolhorn, Lutjewinkel, Nieuwe Niedorp, Oosterblokker, Oude Niedorp, Spierdijk, ‘t Veld, Winkel en Zwaagdijk-Oost.

Heeft u toevallig nèt een vakantie geboekt in de week waarin uw kind mee zou kunnen doen met de Vakantiespelen? Doe mee in een andere week! Bij aanmelding voor een andere week hoeft u alleen aan te geven naar welke opstapplaats u uw kind wilt brengen. Voor welke week u uw kind ook aanmeldt, vriendjes en vriendinnetjes maken ze altijd in het bos!

Kijk voor meer informatie en het aanmelden op www.stichtingvakantiespelen.nl.Zit uw kind al op de middelbare school? Geen paniek! Dan kan uw kind meedoen aan een nieuw avontuur! Bij ExpeR wordt een week lang overleefd in het bos. Koken op zelfgemaakt vuur, slapen in het bos en spannende proeven tegen het andere team spelen. ExpeR is een leuke uitdaging voor jongeren van 13 tot en met 15 jaar oud. Dit jaar zal ExpeR plaatsvinden van 15 tot en met 19 juli.
Kijk voor meer informatie en het aanmelden op www.exper.nu.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Leren zeilen op het Amstelmeer
Uitgegeven op 23-02-2019 om 20:23  |  link  |  bewaar  |  print

DE HAUKES - Het nieuwe vaarseizoen nadert met rasse schreden en velen zijn druk bezig met de voorbereidingen. Watersportvereniging Amstelmeer afdeling opleidingen heeft de eerste gesprekken voor het lesseizoen er opzitten. De opleiders, allen CWO, gecertificeerd staan klaar om in het voorjaar weer zeilles te gaan geven. CWO staat voor Commissie Watersport Opleidingen en dat is een vereiste van het Watersportverbond om te mogen lesgeven. Dit kwaliteitslabel staat onder controle van het Watersportverbond. De instructeurs worden volgens de nieuwste richtlijnen bijgepraat waarbij veiligheid voorop staat.

De jeugdzeillessen worden geven door enthousiaste jonge vrouwen en mannen. Deelnemers kunnen zich opgeven via de website van Watersportvereniging Amstelmeer. De eerste les wordt gegeven in het zwembad Den Krieck te Breezand. Bij het omslaan wordt je geleerd om je boot weer recht te krijgen en er in te klimmen, in warm water kun je beter oefenen dan in het voorjaar in het Amstelmeer. Daarnaast wordt er aandacht gegeven aan de theoriekant van het zeilen en je leert een aantal knopen om je boot goed vast te leggen.Leerlingen zeilen in de Optimisten van de vereniging. Een open jeugdzeilboot die goed zeilt. Er zijn meerdere trainers aanwezig waarbij de Rescue boten een belangrijke rol spelen als zeilers het Amstelmeer op gaan. Natuurlijk gaat er een informatieochtend aan vooraf om zaken af te stemmen met de kinderen en ouders. De lessen starten in het voorjaar en worden voor de grote schoolvakantie afgesloten. Daarnaast is er nog een terugkomdag zodra de scholen weer begonnen zijn.

Er zijn 10 boten en dat betekent ook 10 leerlingen. Wil je leren zeilen schrijf je dan in via www.watersportverenigingamstelmeer.nl.
(advertentie)
Dikkie Dik en de taart
Uitgegeven op 22-02-2019 om 12:37  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - 'Dikkie Dik en de taart' is een kleine, sfeervolle muziekvoorstelling voor peuters, kleuters en hun ouders. De voorstelling is op zondag 3 maart om 10:00 uur en om 11:00 uur in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Dikkie Dik is jarig. Op tafel staat een grote taart. Dikkie Dik neemt een hapje van de taart. Wat is dat lekker! Hij neemt nog een hap en nog één... Dikkie Dik hou op, je wordt nog ziek. Maar Dikkie Dik luistert niet... De taart is op en Dikkie Dik moet zelf op zoek naar melk, eitjes en appels voor een appeltaart. Maar ondeugend en nieuwsgierig als Dikkie Dik is, gaat er van alles mis. Kan het feest wel doorgaan? Is er wel taart voor de vriendjes van Dikkie Dik?

Het publiek wordt actief betrokken bij de voorstelling. Er mag volop gezongen en geroepen worden bij nieuwe originele liedjes over Dikkie Dik. Het verhaal wordt opgebouwd rond een levensgroot boek met originele Dikkie Dik-tekeningen van Jet Boeke.

Kaartjes kosten € 5- voor kinderen en € 10,- voor volwassenen en dat is inclusief een glaasje limonade.
U kunt voor deze voorstelling reserveren via reserveringen@decultuurschuur.nl of aan de balie van de Cultuurschuur, telefonisch te bereiken op nr 0227-820784.

De voorstelling van 11:00 uur is uitverkocht!
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Poppentheater in de Schoorlse duinen
Uitgegeven op 19-02-2019 om 12:12  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - Poppentheater Belletje Sterk speelt in de voorjaarsvakantie in Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer twee voorstellingen.

Winterfeest bij Elfje Sterre
De familievoorstelling 'Winterfeest bij Elfje Sterre' is geschikt voor kinderen van twee tot acht jaar en past bij de nieuwe Elfendeurtjesroute in de Schoorlse Duinen over elfjes en dierenvrienden.

Het is winter en dat wordt gevierd in het Elfenbos. Elfje Sterre is dikke vriendjes met Oehoet. Samen met Muis en Kabouter Zako beleven ze winterse avonturen als ze het feest aan het voorbereiden zijn.
Na de voorstelling mogen de kinderen een fantasieboom met een elfendeurtje knutselen en deze mee naar huis nemen.
Ellen Scholten verzorgt de voorstelling met haar prachtige vilten poppen. De voorstelling is op zondag 24 februari en zondag 10 maart om 11:00 en 15:00 uur. Een kaartje kost € 8,50 inclusief kaboutersap.

Kabouter Zako en het Kristal
Kabouter Zako woont onderaan de trappen van het hoogste duin van Nederland. Iedere dag poetst hij de kristallen. Op een dag is de sleutel van zijn huisje omgetoverd in een kristal. Hoe komt hij nou zijn huisje binnen? Kom kijken hoe dit avontuur vrolijk afloopt met de dierenvriendjes Oehoet de Uil, Ekihoorn en MuisMuis. Ellen Scholten verzorgt deze voorstelling met haar prachtige vilten poppen.
De poppenvoorstelling is voor kinderen van twee tot acht jaar. De voorstelling is op woensdag 27 februari en zondag 3 maart om 11:00 en 15:00 uur en duurt veertig minuten.
Aansluitend knutselen de kinderen een kabouter van een wilgentak. De kosten zijn € 8,50 per persoon inclusief kaboutersap.

Vooraf reserveren voor de voorstellingen is noodzakelijk en kan via www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Pluisje durf te vliegen
Uitgegeven op 18-02-2019 om 12:01  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont op zondag 24 februari de jeugdfilm Pluisje durf te vliegen.

De jonge goudpluvier Ploey kan niet vliegen en daardoor niet mee naar het zuiden wanneer het tijd is om in warmere oorden te overwinteren. Hij zal een ijskoude winter moeten overleven zonder zijn familie en moet proberen om uit de klauwen te blijven van gevaarlijke roofdieren. Gelukkig maakt hij nieuwe vrienden die hem daarbij zullen helpen.De zaal gaat om 14:45 uur open en de film begint om 15:00 uur. De entree bedraagt € 4,00.
Deze film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.
(advertentie)
(advertentie)
Reisbureau Hippo, Touringcarbedrijf Rasch
Occasions
Fiat 500 C 0.9 TwinAir 500S Cabrio Private Lease mogelijk
€ 10.450,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi S-line 5drs
€ 4.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Eieren gooien - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...
Buienradar: