Kinderdisco
Uitgegeven op 08-08-2018 om 12:04  |  link  |  bewaar  |  printCafé Waddenzee, Westerlanderweg 43, 1778 KL Westerland

(advertentie)
Kinderdisco
Uitgegeven op 30-07-2018 om 17:22  |  link  |  bewaar  |  print

(advertentie)
Huttendorp - dag 3
Uitgegeven op 27-07-2018 om 13:26  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Het huttendorp loopt ten einde. Vandaag worden alle bouwsels gesloopt. De kinderen kunnen vanmiddag naar de kermis, want na vier dagen feest is het vakantie.Ook op de derde dag was er volop vertier en gelukkig voldoende verkoeling.In de fotoreportage van Herman Loer een blik op de bonte bouwwerken in het planologisch hopeloze, maar o zo gezellige huttendorp.

Lees verder...
(advertentie)
Lekker koken en eten op de Kinderkookschool
Uitgegeven op 27-07-2018 om 11:22  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De Kinderkookschool is geopend. De eerste kookles was een groot succes. Alle kinderen waren enthousiast en leerden geheime tips en trucs. Op het menu stond spaghetti bolognese die na het koken gezamenlijk op werd gegeten.De Kinderkookschool is voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar, er is wekelijks een kookles op vrijdag van 16:00 uur tot 18:00 uur. Na het koken dekken we de tafel en eten we de gezonde maaltijd gezamenlijk op!De kinderen krijgen hun eigen kookboek die ze kunnen vullen met de gemaakte recepten, geheime ingrediƫnten, tips en trucs.

Wil je meer info of opgeven? Mail dan naar dekinderkookschool@gmail.com of bel/app naar 06 3152 8665.

Lees verder...
(advertentie)
Slagerij Ottens
Huttendorp - dag 2
Uitgegeven op 25-07-2018 om 23:20  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Ook op de tweede dag van het huttendorp aan De Weel was het warm. Desondanks vermaakte de jeugd zich uitstekend.


Gelukkig had de organisatie voor verkoeling gezorgdHuttendorp in beeld
Herman Loer maakte ook vandaag een fotoreportage.

Lees verder...
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Leef je uit bij Buitencentrum Schoorlse Duinen
Uitgegeven op 24-07-2018 om 20:01  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - Kom in de vakantie naar Buitencentrum Schoorlse Duinen. Naast het buitencentrum ligt Speelbos Zandspoor, beschermd door een legertje wortelwakers en knotse knoesten. Deze grappige boompoppen bewaken je zodat jij fijn kan spelen! Lekker met water kliederen bij de waterspeelplek, klauteren over de omgevallen boom, zand verplaatsen met een treintje. Tussen de bomen en achter de schermen van takken in de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer is het leuk verstoppertje spelen! Hier kun je allerlei leuke activiteiten in de natuur doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het blote voetenpad lopen of de hoge duinen beklimmen? Je kunt het elke dag beleven. Neem je vriendjes mee en kom!

Blote voetenpad
Schoenen en sokken uit. Voel met je blote voeten de elementen Schoorlse Duinen. Hoe voelt het om over dennenappels te lopen of ervaar je liever een zacht mostapijt? Je loopt hier over verschillende ondergronden zoals boomstammen, houtsnippers, stenen, zand, schelpen en elke ondergrond geeft weer een andere sensatie. Het lopen op blote voeten is een aparte beleving. Het prikkelt je zintuigen. Het pad is voor iedereen, van jong tot oud. Het is ongeveer 150 meter lang en vrij toegankelijk. Aan het eind van het pad kun je je voeten afspoelen met echt duinwater.

Schatgraven

Lees verder...
(advertentie)
Sprookjesachtig begin huttendorp
Uitgegeven op 24-07-2018 om 11:55  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Er was eens... een huttendorp. Dat staat dit jaar in het teken van sprookjes. Op de eerste dag van de festiviteiten moet er natuurlijk gebouwd worden.Meer dan 100 kinderen trotseren de zon en bouwen onder toezicht van vaders, moeders, opa's en oma's hun onderkomen voor de komende vier dagen.


De stapel hout bij de ingangspoort wordt gestaag kleiner

Vrijdag is de pret weer voorbij. Dan worden alle bouwwerken gesloopt en begint ook voor de jeugd de bouwvakvakantie.
Tot dan blijft het gezellig druk aan De Weel.

Het huttendorp in beeld
Herman Loer maakte onderstaande reportage van de eerste dag.

Lees verder...
(advertentie)
Gratis zandschilderen in Informatiecentrum Kust
Uitgegeven op 23-07-2018 om 11:01  |  link  |  bewaar  |  print

PETTEN - Alle woensdagmiddagen in augustus kunnen kinderen zandschilderen in Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee. Ook is er de mogelijkheid voor een binnen- of buitenspeurtocht en een bezoekje aan het nieuwste strand van Nederland.

Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier biedt een interactieve tentoonstelling over de kustversterking met zand uit zee tussen Petten en Camperduin. De kust is daarmee weer veilig voor de komende tientallen jaren. Naast het informatiecentrum biedt het nieuwe strand en duingebied, de Hondsbossche Duinen, volop mogelijkheden om te recreƫren.

Waar en wanneer?
Kinderen van 7 tot 12 jaar zijn van harte welkom om te komen zandschilderen op alle woensdagen in augustus tussen 13:00 en 16:00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Opgeven hoeft niet, maar vol is vol!

Informatiecentrum Kust is te vinden naast het nieuwste strand van Nederland aan de Strandweg 4 in Petten. Parkeren is gratis.
(advertentie)
Bocado mediterrane delicatessen
Buitendag Schoorlse Duinen
Uitgegeven op 12-07-2018 om 10:36  |  link  |  bewaar  |  print

Hoe overleef je in de Schoorlse Duinen?

SCHOORL - Elke derde zondag van de maand is het buitenpret op de Buitendag bij Buitencentrum Schoorlse Duinen. Zondag 15 juli leer je dat water een van de basisbehoeften is om te overleven. Maar... waar vind je dat in de duinen?

Leer ook hoe je kunt overnachten in de duinen en maak je eigen pijl en boog. Deze Buitendag sluit je af met het bakken van je eigen broodje met daarop zelfgemaakte kruidenboter. En proef zelf gemaakte thee van kruiden en planten uit het duin. Voor deze spannende dag in de natuur is er een speciale strippenkaart ontwikkeld. Vier Activiteiten voor € 5,00. Deze kaart kun je bestellen op www.staatsbosbeheer.nl.


Foto Rob de Wind

Iedere maand nieuwe activiteiten die passen bij het seizoen. Zo beleef je met het hele gezin de Schoorlse Duinen en heb je een heerlijke dag buiten.
Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Uw warme bakker!
Creatieve jutters gezocht
Uitgegeven op 04-07-2018 om 11:17  |  link  |  bewaar  |  print

Leuke vakantieactiviteit bij Informatiecentrum Kust in Petten

PETTEN - Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier zorgt voor schoon water in onze sloten en vaarten. Daarbij komen we steeds meer afval tegen en dat is jammer. Daarom is er op woensdag 25 juli een workshop over jutten op het strand voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. Want ook op het strand ligt heel veel zwerfafval maar wist je dat je hiervan hele mooie kunstwerken kunt maken?

We vinden het heel normaal dat het water in de sloten, vaarten en de zee schoon is. Toch is dat best bijzonder, want er belandt steeds meer veel afval in het water. Ook bij de gemalen en rioolwaterzuiveringsinstallaties haalt het hoogheemraadschap er veel uit. Maar een deel van het vuil belandt uiteindelijk in de plastic soep in zee. Om mensen waterbewuster te maken op dit thema, voert het hoogheemraadschap een campagne Water. Geniet ervan! Dit is een van de activiteiten. Meer is te vinden op veiligschoonvoldoende.nl.

Opgeven voor de workshop
De workshop is op woensdag 25 juli en duurt van 13:00 uur tot 16:30 uur. We beginnen met een introductie over jutten en wat je daar allemaal bij tegenkomt en er is een juttersquiz. Onder begeleiding van de professionele kunstenaars van Gejut worden kinderen uitgedaagd om van het gejutte materiaal een mooi kunstwerk te maken. We hebben plaats voor een beperkt aantal kinderen dus, geef je snel op! Dat kan via zandtegenzee@hhnk.nl.
De workshop is gratis. Als je je aanmeldt, rekenen we op je komst.

Gratis toegang
Het Informatiecentrum Kust ligt aan de Strandweg 4, 1755 LA Petten en is geopend van dinsdag t/m zondag tussen 10.00 en 17.00 uur. De toegang is gratis, evenals het parkeren. Rondleidingen zijn mogelijk op afspraak. Meer informatie: www.hhnk.nl/zandtegenzee.
(advertentie)
Zandstock presenteert volledige line-up
Uitgegeven op 23-06-2018 om 23:23  |  link  |  bewaar  |  print

't ZAND - Eerder werd al bekend dat op Zandstock Festival weer te gekke artiesten hun muzikaliteit komen delen, en bij deze het volledige program. De acts zijn wederom te bewonderen in drie tenten, met ieder hun eigen sfeer om de muziek op zijn allerbest uit te laten komen.

Op zaterdag 11 augustus kan je maar beter zorgen dat je er op tijd bij bent. Hier opent Shepherd's Pie om 15:30 uur het feestweekend. Gordon Ramsey laten we hierbij thuis met zijn grote brullen, want deze zevenkoppige band zal de toon even goed zetten voor de rest van het festival. Violen, Ierse riedeltjes en een trekzak: dat belooft een goede warming up te zijn voor het weekend! De band Nieuwegrond zal het podium daarna betreden met hun echte Nederpop. Jaja, het bestaat nog en hoe! Niet veel later zal Cockney's World of Elastic Snakes hun deuntjes laten horen. Hoe zei je? Nou google ze even en je snapt dat dit een waardige opwarmer is voor de PALM. Al is het maar om even live te checken of die gast in het echt net zulke goeie moves heeft als in z'n clipjes.
Over Wulf, Caravana Sun, Jett Rebel, Big2 en Bobby Alu hebben we eerder al enthousiast bericht. Dit hele rijtje namen belooft zoveel goeds, je zou er bijna niet van kunnen slapen.Nieuwe namen voor de zaterdag zijn EUT (even lekker terugleunen in de jaren '90), Dieter van den Westen (klasse mannen die nog échte muziek maken: geen poeha maar mooi spelen), Joël Domingos (een twintigjarige Tilburger die het snapt: hij rapt, zingt en producet zijn eigen liedjes), The Beautiful Girls (heerlijke reggea) en Mamihlapinatapai (Deze band bestaat niet alleen uit heel veel lettergrepen, de muziek is een bruisende mix van latin, salsa, balkan, ska, reggae, jazz, flamenco en cumbia). En gelukkig staan de helden van 90s Exclusive als vanouds in de BEUK! Hier kun je de hele dag ongegeneerd los op al je gouwe ouwe's.

Als je denkt dat je dan alles hebt gehad, kan je na een korte nacht slaap maar beter even goed ontbijten, want op de zondag barst het feest alweer op tijd los.

Lees verder...
(advertentie)
Opening Elfendeurtjesroute Schoorlse Duinen
Uitgegeven op 20-06-2018 om 11:09  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - Staatsbosbeheer opent op zondag 1 juli om 10:30 uur de nieuwe elfendeurtjesroute in de Schoorlse Duinen. Op deze dag zijn alle kinderen van harte welkom.

Alle kinderen mogen als elfje verkleed komen. Samen met de dieren lopen ze de route langs de 8 elfendeurtjes. De namen van de elfjes, die achter de deurtjes wonen, worden bekend gemaakt. De route is speciaal voor kinderen van 3 tot 6 jaar en laat ze kennismaken met de dieren die in de Schoorlse Duinen leven. Elk elfje heeft zo een dier als beste vriend. Bijvoorbeeld Elfje Fier en de rode bosmier zijn dikke vrienden. Samen spelen ze vrolijk in het bos. Na het onthullen van de gehele route is er voor alle kinderen limonade en een koekje.

De deelname aan de opening is gratis. Vanaf 12:00 uur kan de elfendeurtjesroute, met de rugzak en de opdrachten, gelopen worden. Per kind zijn de kosten € 5,-, inclusief toverstafje, een pakje drinken en een koekje. Na 1 juli dagelijks te lopen. Ook leuk voor de BSO, een verjaardagspartijtje of om het schooljaar mee af te sluiten. Alleen dan is reserveren noodzakelijk.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Windsurfweken op het Amstelmeer
Uitgegeven op 19-06-2018 om 10:14  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - Ook dit jaar organiseert Leerwindsurfen.nl op het Amstelmeer vijf windsurfweken in de zomervakantie. In vijf dagen ga je windsurfen, SUPpen en doe je nog veel meer leuke activiteiten op en rond het water van het Amstelmeer.

Elke windsurfweek start op maandag en eindigt op vrijdag. Dagelijks heb je van 9:30 tot 16:00 uur les van enthousiaste en gekwalificeerde instructeurs. Je mag je eigen broodjes en drinken meenemen, verder zorgt Leerwindsurfen.nl voor al het materiaal. Het materiaal wordt helemaal afgestemd op het niveau van de deelnemers. Er zijn boards in alle maten. Van super breed en stabiel, tot smal en snel. En hetzelfde geld voor de zeilen. De zeilen zijn extra licht, zodat ook jonge kinderen deze makkelijk uit het water kunnen trekken. Het kleinste zeil is slechts één vierkante meter en weegt maar anderhalve kilo!Ouders die het windsurfen nog kennen van 'vroeger', zullen versteld staan hoe snel hun zoon of dochter leert windsurfen met dank aan de nieuwe generatie boards en zeilen. Binnen een dag leren de kids al heen en weer surfen, sturen en hoe ze het board moeten draaien. Maar ook kids die al langer windsurfen, kunnen meedoen met de windsurfweken. Alle instructeurs zijn namelijk gekwalificeerd en surfen zelf op hoog niveau. De gevorderden gaan bijvoorbeeld aan de slag met voetbanden, trapeze en planeren. Ook krijgen zij natuurlijk grotere zeilen en snellere boards. De kids krijgen een lekker warm surfpak aan op de dagen dat het geen dertig graden is.

Startdata Surfweken: 23 juli - 30 juli - 6 augustus - 13 augustus - 27 augustus
De kosten voor de Surfweek zijn € 225,- per kind inclusief materiaal. Inschrijven kan via de website www.leerwindsurfen.nl of bel voor meer informatie Niek van der Linde 06 4555 2032.

Lees verder...
(advertentie)
Nieuw boek van 'Froekje & Mies'
Uitgegeven op 16-06-2018 om 10:15  |  link  |  bewaar  |  print

Tegelijk met het invallen van de zomer komen Kuipers en Hovius met een heuse zomereditie van Froekje & Mies. De tieners gaan in dit boek op vakantie naar een eiland. Froekje naar Terschelling en Mies naar Rhodos.

Niet alleen het schrijftempo van de auteurs is verrassend (dit is al hun derde boek in anderhalf jaar tijd), maar ook de uitgave. Dit nieuwe exemplaar leest als een omdraaiboek. Toch zijn het niet zomaar twee losse verhalen; Froekje & Mies hebben tijdens hun vakantie contact met elkaar via Whatsapp en het plot van beider boeken valt uiteindelijk mooi samen.
De recensent van NBD Biblion spreekt over een toegankelijk geschreven meidenboek met goede spanningsboog en een gemoedelijke sfeer. "De auteurs weten zich goed in de leefwereld van jonge meiden te verplaatsen."Het auteursduo bezoekt ook scholen om meer kinderen aan het lezen te krijgen. "Het is belangrijk dat kinderen op een interessante manier met boeken in aanraking komen", zegt Hovius. "Wat zet meer aan tot lezen dan een ontmoeting met enthousiaste schrijvers?"
"We bezoeken de groepen drie tot en met acht. Voor de onderbouw verpakken we onze informatie over het schrijven van een boek in een rollenspel", aldus Kuipers. "Zo weten we ook de jongere kinderen een half uur te boeien."

Het boek Froekje & Mies, Op een eiland kost € 13,95 en is vanaf medio juni te bestellen bij alle (online) boekhandels in Nederland.
Het boek is ook verkrijgbaar bij www.kuipershovius.nl en de Wieringer Boekhandel in Hippolytushoef.
(advertentie)
Demodansgroep Djestiek op zoek naar nieuwe leden
Uitgegeven op 15-06-2018 om 01:23  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - (Ingezonden bericht) Hou jij ook zo van dansen! Wij zijn een selectie dansgroep die demonstraties geven en dansen in allerlei dansstijlen. Van jazz, streetdance, hiphop, vogue maar ook modern en contemporary dance komen aan de orde.De groep bestaat uit een Djestiek junioren groep, die trainen elke vrijdag van 18.00-19.00 uur en we hebben een Djestiek groep, die trainen elke vrijdag van 18.00-20.00 uur.
Lijkt het je ook zo leuk om in allerlei dansstijlen te kunnen dansen kom dan op Vrijdag 15 juni 2018 bij ons auditie doen van 18.00-19.00 uur in de sportzaal te Den Oever aan de Robbenoordstraat 11. Dan zullen wij kijken of jij de geschikte persoon bent die onze dansgroep kan komen versterken.

Wil je meer weten over ons kijk dan op onze site www.djestiek.nl
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Open dag Scouting Corvus Corone
Uitgegeven op 13-06-2018 om 20:55  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Scouting Corvus Corone gaat op zaterdag 23 juni, nadat ze de eerste hebben moeten afzeggen vanwege het enorme koude weer, in de herkansing voor een mooie open dag op het eigen terrein. Iedereen die interesse heeft in scouting, maar ook voor iedereen die nou wel eens wil weten wat er bij Scouting Corvus Corone allemaal zoal te doen is, wordt uitgenodigd om zeker een kijkje te komen nemen. De poorten staan open van 11:00 tot 16:00 uur.Alle speltakken zullen zich deze dag presenteren. De bevers, een speltak in oprichting bij Scouting Corvus Corone, voor de jongsten van 5 t/m 7 jaar, de welpen voor kinderen van 7 t/m 11 jaar, de scouts voor jeugd van 11 t/m 15 jaar, de explorers voor jongeren van 15 t/m 18 jaar en de stam voor de oudere-jongeren vanaf 18 jaar. Tevens is het bestuur aanwezig om de nodige informatie te geven over zeer diverse zaken die allemaal komen kijken bij scouting. En ook zeker om nieuwe vrijwilligers enthousiast te krijgen om een functie te gaan bekleden bij deze veelzijdige vereniging.

Laat je deze dag uitdagen in pionieren, maak een mooie en erg interessante natuurtocht, leer op een veilige manier kampvuur stoken en wat je daar verder allemaal mee kan doen, ga koken in blikovens of zelf winegums maken. Of probeer de snelste tijd te behalen met jouw ontsnapping uit de escape room. Zomaar een aantal van de diversiteit aan activiteiten.

Tot ziens op 23 juni aan de Keizerspoeldijk 1 in Den Oever.

Lees verder...
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Spetterende kindermiddag Dorpsfeest Westerland
Uitgegeven op 10-06-2018 om 17:31  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - Ook dit jaar wordt er weer een fantastisch knotsgekke, leuke en spetterende Kindermiddag gehouden tijdens het Dorpsfeest Westerland. Die middag kunnen kinderen tot 12 jaar gratis meedoen aan verschillende spelletjes, zoals de geweldige brandweerspelletjes en de waterbak, broodbakken, een rodelbaan en buikglijden.


Foto PR Dorpsfeest

Deelname is gratis, inschrijven kan ter plaatse. Bij aanmelding ontvangen de deelnemers een spelkaart die, wanneer hij vol is, recht geeft op iets lekkers. Kinderen die meedoen wordt geadviseerd zwemkleding en een handdoek mee te nemen, want veel spelletjes hebben te maken met... water.

De kindermiddag is van 13:00 tot 15:30 uur op het terrein van het Dorpsfeest, hoek Westerlanderweg/Noorderkerkweg.
Voor meer informatie: www.dorpsfeestwesterland.nl.

Lees verder...
(advertentie)
Ronnie Flex feliciteert geslaagde kandidaten
Uitgegeven op 05-06-2018 om 16:31  |  link  |  bewaar  |  print

Unieke prijzen te winnen met Rabobankcampagne 'Geslaagd... én door!'

Ronnie Flex helpt via Instagram eindexamenkandidaten bij het maken van hun keuze na de middelbare school. Dat doet hij in het kader van de campagne 'Geslaagd... én door!' Hierbij maken geslaagden bovendien kans op prachtige prijzen: een reischeque van &eur; 2.000,-, de betaling van € 2.000,- collegegeld of een jobcoachsessie ter waarde van € 2.000,-. Daarnaast liggen er ruim 80 cheques voor de inrichting van een 'studie-proof' kamer van € 800,- klaar.

Voor veel middelbare scholieren betekent het behalen van een diploma een nieuwe fase. Kies je voor een tussenjaar en reizen, of ga je studeren? Blijf je thuis wonen of ga je op kamers? Een baan, of nog niet?

Op 13 juni volgt voor ruim 200.000 examenkandidaten de spannende en vaak zenuwslopende ontknoping: geslaagd, een her of gezakt? Ronnie, die als motto 'doe je best op school heeft', beleeft die dag de spanning mee via Instagram Live en reageert op berichten van geslaagde scholieren. Hij feliciteert hen uiteraard, maar is ook benieuwd naar hun toekomst. Want het is 'Geslaagd... én door!'

Over de actie

Lees verder...
(advertentie)
Zandstock Festival goes down under
Uitgegeven op 30-05-2018 om 15:03  |  link  |  bewaar  |  print

't ZAND - Dat het Zandstock Festival internationale allure heeft wordt ook de komende editie maar weer eens zichtbaar. Niet 1, niet 2 maar maar liefst 3 bands komen dit jaar van het op één na verste plekje ter wereld: Australië.

Je hoeft niet op je kop te staan om ze te gek te vinden: The Beautiful Girls. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, zijn deze artiesten vooral voor de vrouwen een feestje om naar te kijken. Het is alsof de dudes rechtstreeks van hun surfplankje zijn gestapt en wanneer je hun clips bekijkt wil je het liefst direct een ticket boeken om ze live te bekijken.Terug van weggeweest: Caravãna Sun! Als een boomerang komt deze te gekke formatie terug naar 't Zand om nogmaals de Palm weg te doen zwijmelen op heerlijke Australische flex en relaxdeuntjes. Compleet met toeters en gezelligheid staan deze mannen garant voor swingen en een ultiem vakantiegevoel.

En alsof dat nog niet genoeg is, komt the one and only Bobby Alu de feesttent vullen met zijn heerlijke zomerse nummers. Je kunt niet anders dan blij worden van deze man: hij kan alleen maar lachen en maakt muziek waar zelfs de stijfste tante op een bruiloft van begint te swingen alsof ze Beyonce herself is.

Kom dus genieten van waar de Aussi's naar luisteren op 11 en 12 augustus 2018.
Koop je kaarten op www.zandstock.nl, want op is op!
(advertentie)
Waterbeestjes vangen in Eendenkooi 't Zand
Uitgegeven op 29-05-2018 om 16:37  |  link  |  bewaar  |  print

't ZAND - Welke waterbeestjes vang jij vandaag? Met dit mooie weer is het heerlijk aan de waterkant. Ben je nieuwsgierig naar de wereld onder water en ben je niet ouder dan 12 jaar, kom dan woensdagmiddag 6 juni naar de Eendenkooi 't Zand.

Neem ook een vriendje of vriendinnetje mee. Je krijgt dan een schepnetje en met elkaar ga je op zoek naar wat er leeft in het water. Visjes, torretjes en andere beestjes, de meest wonderlijke diertjes. Bekijk ze in een loeppotje, je ziet ze dan extra groot! Wat zien ze er bijzonder uit! Op de zoekkaart kan je de namen van deze beestjes vinden.


Foto Dutchphoto

Doe je mee woensdag 6 juni van 15:00-16:30 uur? Meld je dan aan op www.gaatumee.nl. Ter plekke aansluiten kan ook.
Vertrekpunt: Korte Bosweg 47a, 1756 CA 't Zand.
Kosten: Kinderen tot 12 jaar € 4,00. Kinderen van beschermers € 3,00. Volwassen begeleiders mogen gratis mee.
(advertentie)
Succesvolle dag OBS de Kei bij R.C.Cup
Uitgegeven op 29-05-2018 om 10:42  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Drieëndertig kinderen van groep 7 van OBS Kei deden op 18 mei mee met de R.C.Cup. De school deed zijn uiterste best met de race.

Iedereen had wel een rol binnen het team: bijvoorbeeld PR / Sponsoring, Financieel team, Designers, Stylisten, Coureurs, Monteurs en natuurlijk nog teamleiding. De teamleiding zorgde ervoor dat alles goed ging. De coureurs en monteurs hebben 3 clinics gehad, waar ze 's avonds heen gingen om te oefenen. Het was in Heemstede. Wij heetten: Team Keinonnen. De race ging prima. We hadden ook twee spandoeken dat de design en stylisten hadden gemaakt. Er waren drie races.Het was een lange dag, maar ook een leuke dag. Je had 10 minuten om zoveel mogelijk rondjes te rijden. Je had daar ook een eigen tafel om alles op te leggen. Je had bijvoorbeeld een nummer op je auto. Wij hadden nummer 18. We waren toevallig ook 18e geëindigd. We hadden misschien niet gewonnen maar we waren trots op het team. Je kon ook andere prijzen winnen zoals mooiste auto, de race zelf, de t-shirts en communicatie. Helaas waren we hiervoor ook niet in de prijzen gevallen.We hadden een hele leuke dag! De komende weken gaan wij nog verder met het regelen van bedankjes voor de sponsors en een mooi aandenken voor in de school. Zonder de sponsors hadden wij het niet gered.

Fleur en Anna, groep 7 OBS De Kei
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Buitendag Schoorlse Duinen
Uitgegeven op 28-05-2018 om 19:32  |  link  |  bewaar  |  print

Kleine beestjes, grote griezels

SCHOORL - Het is zondag 17 juni Buitenpret bij Buitencentrum Schoorlse Duinen op de Buitendag. Deze keer is het thema: Grote griezels, Kleine beestjes.

Ontdek de wereld van de insecten en hun rol in de natuur. Insecten in de bodem, in de bomen en boven de bloemen. Je hoort ze zoemen en ziet ze vliegen op deze Buitendag. Ieder uur kan je met een Schoorlse Duinengids op pad en ga je insecten vangen. Je knutselt je insectenhotel en sluit de dag af met het bakken van een broodje.Iedere maand zijn er nieuwe activiteiten die passen bij het seizoen. Zo beleef je met het hele gezin de Schoorlse Duinen en heb je een heerlijke dag buiten.
Voor deze dag is er een speciale strippenkaart ontwikkeld. Vier activiteiten voor € 5,00. Deze kun je bestellen op www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Reisbureau Hippo, Touringcarbedrijf Rasch
Baggerdag
Uitgegeven op 26-05-2018 om 12:27  |  link  |  bewaar  |  print

BARSINGERHORN - Baggerdag is een activiteitenmiddag voor jongeren tussen de 8 en 14 jaar georganiseerd door een groep enthousiaste jongeren uit de gemeente Hollands Kroon. De teams zullen ingedeeld worden in leeftijdsgroepen, zodat de allerjongsten niet tegen de ouderen strijden. Alle spelletjes op de Baggerdag staan in het thema van BAGGER! Deze keer zal Baggerdag gehouden worden op zondag 17 juni vanaf 13:00 uur op de ijsbaan in Barsingerhorn.

Baggerdag zal voor een teambegeleider zorgen.
Aanmelden is mogelijk t/m 15 juni. Je kunt je individueel aanmelden of als groep.
Deelname aan Baggerdag is bij online aanmelden € 7,50 per persoon.Bij de inschrijving is het mogelijk om aan te geven bij wie je in een team wilt. Bij de optie 'Team aanmelden', die beschikbaar is vanaf zes personen, kun je ook een teamnaam opgeven. De maximale teamgrootte is 10 personen.
Het is mogelijk dat de teams aangevuld / samengevoegd worden met andere deelnemers door de organisatie van Baggerdag.
Ga naar www.baggerdag.nl om je aan te melden.

Baggerdag bus:

Lees verder...
(advertentie)
De installateur die u nooit in de kou laat staan...
(advertentie)
Occasions
Te koop Nissan Note 1.4 Life+
€ 8.750,-

Toyota Rav 4 2.0 i Executive inklusief afleverkosten
€ 10.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Veltas - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...
Buienradar: