Kabouter Zako en de appeltaart
Uitgegeven op 11-09-2017 om 18:28  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - Kabouter Zako viert op zondag 24 september de herfst met zelfgebakken appeltaart. Die vindt Jan Klaassen ook heel lekker en gaat helpen appels halen. Maar waar vind je die eigenlijk? Samen met Muis, Oehoet en Ekihoorn wordt het een vrolijk avontuur.

Weten jullie al waar de appelboom staat in de duinen? Kom naar Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer. Poppentheater Belletje Sterk speelt deze speciale herfstvoorstelling met haar prachtige vilten poppen voor kinderen vanaf 3 jaar.
De poppentheatervoorstelling begint om 11:00 en 14:00 uur en duurt ongeveer 40 minuten. Na de voorstelling gaan we zelf appelmoes maken om mee te nemen naar huis. Mmmm, dat wordt smullen!

De kosten zijn € 8,00 inclusief kaboutersap. Aanmelden kan op de site www.staatsbosbeheer.nl.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Kinderdisco
Uitgegeven op 30-08-2017 om 11:00  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Nog net voordat de school weer begint organiseert speeltuinvereniging Helderse Buurt nog een gezellige disco. Op vrijdag 1 september van 17:00 tot 20:00 uur zijn jullie weer van harte welkom om te feesten en te spelen in de mooie speeltuin aan de Heldersestraat.

Entree € 3,00, dit is inclusief welkomst cocktail, broodje hamburger of knakworst, zakje snoep of een lekkere koek en een heerlijk waterijsje.
En voor de dorst is er limonade!

Voor vaders en moeders, opa's en oma's is er ook een lekker broodje hamburger of knakworst. Of koffie/thee met een lekkere koek.
(advertentie)
Beleef het historisch museum Het Sterkenhuis
Uitgegeven op 23-08-2017 om 13:41  |  link  |  bewaar  |  print

BERGEN - Kinderen kunnen in het historisch museum Het Sterkenhuis, Oude Prinsweg 21, de geschiedenis van Bergen beleven in een speurtocht.

'Hoe kwamen ze in zo'n boerenkeuken aan water?'
Nu zet je de kraan open. Toen niet. Ze pompten het water op uit een waterput. Op en neer met de hendel, het koperen afwasteiltje eronder: afwassen maar!
' Wat heeft deze hoorn te maken met kalfjes krijgen?'
Bergen was vroeger een boerendorp. Stieren waren duur. Daarom hadden de boeren samen één stier oftewel bul. Die zorgde ervoor dat de koeien kalfjes kregen. Een bulloper ging met de stier de boerderijen af. Vaak was dat een jongen. Hij blies op zijn hoorn dat hij eraan kwam. 'Let op boer! Let op koe!'

Dit zijn enkele vragen en antwoorden uit de gloednieuwe gratis Kinderspeurtocht van het historisch museum van Bergen: Het Sterkenhuis. Kinderen ervaren op hun eigen manier de highlights van dit intieme museum vol verhalen over vroeger, hierbij geholpen door het mannetje met het loepje. Voor het echte speurwerk op de vierkante centimeter krijgen de jonge speurders zelf ook een loep mee. Ze ontdekken hoe een varkensbil een gerookte ham werd; hoe babykleertjes warm gehouden werden; of hoe jongens een doopjurk droegen, net als meisjes; hoe de stenen en ijzeren kogels eruit zagen die vreemde soldaten hier in 1799 afschoten; hoe je een archeologisch potje reconstrueert; het merkwaardige verhaal van het Mirakel van Bergen...


De boerenkeuken van museum Het Sterkenhuis - foto Geer Roobeek

Niet alleen de vaste presentatie, maar ook van de prachtige seizoententoonstelling Bouwen op Geloof, over de kerkgeschiedenis van Bergen, is onderdeel van de speurtocht. Deze tentoonstelling slingert door de vaste presentatie heen. De jonge speurders stuiten dan weer op de verhalen over de kerken, dan weer op alle bijzondere thema's die Het Sterkenhuis altijd al tentoonstelt. En alles vanzelfsprekend op hun eigen niveau (8 tot 12 jaar). Na afloop van hun enerverende tocht door dit oudste huis van Bergen mogen ze als beloning een oude ansichtkaart uitzoeken. Leuk om te versturen! 'Oma, ik heb zoveel van jouw geschiedenis gezien! ' 'Opa, ik begrijp nu pas hoe dat ging, die oorlog van 1799 tussen Engelsen, Russen en Fransen...'

Er is ook aan onze jongste Duitse gasten is gedacht. Zij doen de Kinderspeurtocht in hun eigen taal.
Open: mei t/m oktober, dinsdag t/m zondag: 13:00 - 17:00 uur.
(advertentie)
Film kijken en uilenballen pluizen
Uitgegeven op 23-08-2017 om 12:23  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - Elke woensdagmiddag in september wordt in het Buitencentrum Schoorlse Duinen de film 'Uilenbal' vertoond met aansluitend uilenbal pluizen.

De film gaat over een groep kinderen die op schoolkamp gaat in de Schoorlse Duinen. Ze hebben een muis mee, maar de muis ontsnapt en wordt opgegeten door een uil! Op zoek naar de ontsnapte muis beleven de kinderen allerlei avonturen in de natuur.Na de voorstelling kun je meedoen met uilenbal pluizen, om erachter te komen wat de uilen gegeten hebben. De film duurt van 14:00 tot 15:20 uur en het uilenballen pluizen nog ongeveer een uur.
De kosten zijn € 7,50 en je kunt je aanmelden via de site www/staatsbosbeheer.nl.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Mountainbike 3-daagse voor kinderen van 10-15 jaar
Uitgegeven op 15-08-2017 om 17:01  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - In de laatste week van de zomervakantie, van 29-31 augustus, organiseert Sport Nu Westerland 3 dagen die volledig in het teken staan van mountainbiken. Deze mountainbike 3-daagse is voor stoere jongens en meiden in de leeftijd van 10 t/m 15 jaar, maar als je héél enthousiast bent en nog maar 9 jaar dan mag het ook!

Mountainbike ervaring mag maar is niet nodig, want tijdens de dagen komen alle fijne kneepjes van het mountainbiken aan bod. Belangrijke technieken als schakelen, remmen, balans, bochten, hindernissen, klimmen en dalen worden spelenderwijs aangeleerd.Er wordt gefietst over oude weggetjes, zand-en grindpaadjes, smalle paadjes door het Robbenoordbos, singletracks in het Dijkgatbos, langs en door het water, bruggetjes, trappetjes, dijkjes, werkelijk alles komt aan bod.
En dat is nog niet alles..., er staan nog veel meer leuke dingen op het programma, namelijk het monument op de Afsluitdijk, de bunkers, zwemmen, picknicken, spelletjes en ga zo maar door.
De mountainbike 3-daagse is zeer leerzaam en zit vol actie, spanning en avontuur.
Sport Nu heeft mountainbikes en helmen ter beschikking, maar als je zelf een mountainbike hebt dan mag je die natuurlijk ook gebruiken. Voor de veiligheid is een helm verplicht!
Het beloven weer 3 hele gezellige dagen te worden!

Opgave is mogelijk t/m 25 augustus, maar wacht niet te lang want vol is vol.
Meer informatie kun je vinden op www.sport-nu.nl of je kunt bellen met 06-53730319.
(advertentie)
Viswedstrijd voor de jeugd
Uitgegeven op 26-07-2017 om 22:31  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Vakantietip voor de jeugd.

(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Youth Night
Uitgegeven op 29-06-2017 om 21:39  |  link  |  bewaar  |  print

J.C. de Dukdalf gaat terug naar roots met Youth Night

WIERINGERWERF - J.C. de Dukdalf is een jongerencentrum waar tegenwoordig vooral twintigers komen. Op vrijdag 7 juli keert de Duk terug naar haar roots met een heuse Youth Night. Tijdens deze avond zullen we geopend zijn voor alle jeugd in Wieringerwerf en omstreken tussen de (ongeveer) 15 en 17 jaar. Dit duurt van 20:00 tot 23:00 uur. Tussen deze tijd wordt er vanzelfsprekend geen alcohol geschonken, ook niet als je ouder dan 18 bent.

Bij J.C. de Dukdalf kun je heerlijk jezelf zijn. Gooi een paar pijltjes in het dartbord, versla je vrienden met een potje poolen, vraag beukende rock en metal plaatjes aan en heb een gezellige avond met je vrienden. Deze activiteiten kosten niets en een frisje kost maar één euro!

"Wieringerwerf mist een plek voor jongeren. Nu gaan de jongeren op straat hangen, terwijl je in J.C. de Dukdalf heerlijk kunt zitten met een lekker frisje erbij. Op vrijdag 7 juli gaan we dus écht terug naar waar onze naam voor staat: de jongeren. Voor ons is het ook nieuw om een bepaalde tijd niemand alcohol te schenken, maar we denken dat het voor ouders belangrijk is om te weten dat er geen dronken bezoekers zullen zijn tussen 20:00 en 23:00 uur", laat de organisatie van J.C. de Dukdalf weten.

De Duk is iedere vrijdag en zaterdag geopend van 21:00 tot 02:00. Bij concerten sluiten de deuren pas om 03:00 uur. Via Facebook kun je al je vragen stellen.

Lees verder...
(advertentie)
Unieke kansen voor techniekstudenten
Uitgegeven op 26-06-2017 om 19:19  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - De provincie Noord-Holland gaat een tweede samenwerking aan met het bedrijfsleven, onderwijs, onderzoeksinstellingen en overheden en dit keer in Noord-Holland Noord. Doel is dat meer leerlingen kiezen voor een technische opleiding (hbo) en dat hun opleiding beter aansluit op de arbeidsmarkt. De samenwerking wordt bekrachtigd middels de intentieverklaring ,TerraTechnica, die op 24 juni tijdens Sail Den Helder is ondertekend.

Terratechnica staat voor innovatieve oplossingen voor wereldwijde uitdagingen met behulp van de nieuwste technologie. Techniekstudenten krijgen de unieke kans om al tijdens hun studie te werken in fieldlabs op het gebied van energietransitie, energie innovaties, duurzame landbouw, met regionale partijen die op wereldniveau opereren.


De intentieverklaring TerraTechnica werd tijdens Sail Den Helder ondertekend

Net als met Tech@Connect (mbo) is het doel van TerraTechnica om ervoor te zorgen dat meer leerlingen kiezen voor een technische opleiding (hbo en mbo). De arbeidsmarkt wordt steeds gunstiger voor deze studenten maar de belangen tussen onderwijs en arbeidsmarkt moeten beter op elkaar worden afgestemd. Dit leidt tot een krachtige overgang naar de arbeidsmarkt. Met deze samenwerking stemmen de partijen in, dat de focus komt te liggen op het netwerk en eigenaarschap. Door het laatste kunnen de partijen elkaar vanaf nu aanspreken op het realiseren van deze samenwerking, de doelstellingen en de samenhang.

Regionale economische ontwikkeling is één van de kerntaken van de provincie. De arbeidsmarkt verandert continue, net als het onderwijs. De provincie Noord-Holland speelt in op deze veranderingen en neemt een actieve rol op zich in het stimuleren van dit soort samenwerking en netwerkvorming tussen ondernemers, onderwijs, onderzoek en overheden.
(advertentie)
Theater- en theatertechniekweek
Uitgegeven op 26-06-2017 om 11:26  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Stichting Cultuur binnen de Dijken organiseert een theater- en theatertechniekweek voor jongeren van 10 t/m 16 jaar. Met een dramadocent/regisseur en een fantastische zangcoach gaan jullie aan de slag om een geweldig leuke voorstelling te maken.

Ben jij dol op theater maken of zingen? Meld je dan aan voor deze week. Maar let op... er komt ook een groep die zich bezig gaat houden met de technische aspecten van theater. Gedurende de week werk je samen met een technicus, die jullie allemaal dingen gaat leren over licht geluid en video.
Ontmoet leuke nieuwe mensen en wordt onderdeel van de voorstellingen op donderdag 31 augustus.De activiteiten vinden plaats in de laatste week van de vakantie: van maandag 28 t/m donderdag 31 augustus. Op maandag, dinsdag en woensdag gaan jullie aan de slag van 9:00 tot 15.00 uur.
Op donderdag begin het om 12:00 uur en spelen jullie om 16:30 en 19:00 uur een voorstelling.
De activiteiten vinden plaats in 'Ons Centrum'.

Inschrijven voor de week doe je door je naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum en je keuze voor de theatergroep of de techniekgroep te mailen naar stichting@cultuurbinnendedijken.nl. De kosten zijn € 75,00.
Heb je verder nog vragen? Dan kun je altijd contact opnemen via hetzelfde mailadres.
Meer informatie op www.cultuurbinnendedijken.nl.

Lees verder...
(advertentie)
Line-up Zandstock Festival
Uitgegeven op 25-06-2017 om 15:19  |  link  |  bewaar  |  print

't ZAND - Met gepaste trots kan het Zandstock Festival ook dit jaar weer een bomvol gevarieerd programma met enkel topartiesten bekendmaken. Naast optredens van The Common Linnets en Broederliefde zijn er op 12 en 13 augustus weer vele andere shows te bewonderen in 't Zand.

Rondé is bekend van haar mooie liedjes Run en We Are One en zal Zandstock Festival voor de tweede keer met haar komst verblijden. Ze heeft een grote bekendheid: naast het feit dat ze niet meer weg is te slaan van de radio en wist ze dit voorjaar een clubtour hutje mutje uit te verkopen.

Ook de band Call it Off is regelmatig op de radio te horen. Deze heren zijn live te bewonderen om hun poppunk van het podium te knallen. Hun eerste twee uitgebrachte EP's zijn goed ontvangen en deze zomer touren ze heel Nederland af om live te laten horen hoe keigoed ze zijn.Ook niet mis te verstaan is de band Rilan and the Bombardiers. Deze knappe man met woeste haren combineert soul, funk, hiphop, disco, rock, jazz en klassiek: dit staat garant voor een aanstekelijke sound waar je heerlijk naar kan luisteren.

Kim Janssen is een singersongwriter die niet alleen ten tonele verschijnt: er staat elf man op het podium om het publiek te verrassen met rustige ballads, afgewisseld met maximalistische pop.

Een andere klapper is de rockband Navarone. Deze vijf toppers speelden al op de Zwarte Cross en Sziget en gaan dit nog eens fijntjes overdoen op Zandstock Festival.

Ook de danceliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen in BEUK, met als grote naam Lady Bee. Bianca Latupapua heeft tien jaar succesvol geMCt en blaast tegenwoordig in alle clubs de speakers op met haar unieke combinatie van house, urban en dubstep beats.

Ga voor de gehele line-up en kaartverkoop naar www.zandstock.nl.
(advertentie)
Muziekfestival voor kinderen
Uitgegeven op 21-06-2017 om 16:28  |  link  |  bewaar  |  print

Een swingend begin van de zomervakantie!

BERGEN - Zingen, spelen en dansen of lekker picknicken in het gras, genieten van jazz tot blues en van rock tot klassiek en wereldmuziek. De tweede editie van het KinderMuziekFestival op zondag 9 juli maakt van 10:30 - 17:30 uur één groot muziekparadijs van Museum Kranenburgh, Hoflaan 26. Het festival nodigt Nederlandse en internationale artiesten uit om de fantasie van het jonge publiek van 0 tot 12 jaar te prikkelen. Intieme akoestische optredens, bands, orkesten en tal van workshops vormen samen een vernieuwend en intiem familiefestival in Nederland.

Nationale en internationale artiesten

In ieder genre is het beste gekozen. Thijs Borsten en Peer de Graaf (Trapperdetrap) zullen hun Antilliaanse- en wereldmuziek samen met Izaline Calister ten gehore brengen. Masflamenco spettert met de flamencovoorstelling voor kinderen Van de Hak op de Tak. Ook grote namen als Amsterdam Klezmer Band, DJ ISIS en Samba Salad zullen zorgen voor de nodige danskriebels. Op de podia is er natuurlijk ruimte voor jong talent en musicerende kinderen, waaronder een concert van het 35-koppige Junioren Symfonie Orkest van Artiance.


KinderMuziekFestival in Museum Kranenburgh, 2016 - foto E. Seleger

Voor jong en oud
Tijdens een van de vele workshops kunnen kinderen zingen, lekker rappen met Tune4U, een muziekinstrument maken of schilderen op muziek. Kinderen tonen hun talent op het intieme Kinderpodium, onder leiding van de Bergense zangeres en cultuurcoach Wies Kavelaar. In de tuin is een kindereiland waar in het 'Limonade Restaurant' verantwoord gesnoept kan worden.

Kaarten aan de deur € 12,00. Voorverkoop extra kaarten vanaf 1 juli € 11,00.
Tickets en informatie: www.kindermuziekfestival.nl.

Lees verder...
(advertentie)
Alles vernietigende grindcore naar de Dukdalf
Uitgegeven op 18-06-2017 om 18:09  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Afgelopen maand liet een Foo Fighters tributeband niets over van J.C. de Dukdalf. De vrijwilligers hebben hard gewerkt om alles weer op en top te maken voor zaterdag 24 juni: een heftige avond met een extreme hoeveelheid noise. Kaasschaaf, Ill Trusted en Yaotzin staan op het podium.

Niet echt een idee wat je bij een band als Kaasschaaf kunt verwachten? Feest, grindcore, humor en snellere instrumenten dan dat je je ook maar kunt bedenken. Kortom: weer ouderwets knallen in J.C. de Dukdalf. Zoals het hoort!

Ill Trusted zal ook het één en ander vermorzelen. Fans van Lamb of God, Arch Enemy en Machine Head kunnen hun lol zeker op bij deze boys. Geen poespas. Ill Trusted presenteert recht in je gezicht-metal. Iets waar een landje als Nederland trots op mag (en moet) zijn!

Last but not least: Yaotzin! Daar waar Kaasschaaf grindcore maakt en Ill Trusted metal maakt, doet Yaotzin weer iets anders in het genre: black metal! We gaan terug naar de tijd dat de Duk ontstond, en bijna alleen maar harde, heftige black/death metal had. Deze band haalt zijn inspiratie uit "brutal and extreme stuff, satan, war & hatred", zoals de heren laten weten.

De deuren van J.C. de Dukdalf in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, gaan zaterdag 24 juni om 21:00 uur open en om 03:00 uur zullen deze sluiten. Entree is € 5,00 (<18 jaar is € 2,50).
De Duk is iedere vrijdag en zaterdag geopend van 21:00 tot 02:00 uur. Bij concerten sluiten de deuren pas om 03:00 uur. Alle leeftijden zijn welkom.
Via Facebook kun je al je vragen stellen.

Lees verder...
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Jeugdvissen Hengelsportvereniging Wieringen
Uitgegeven op 09-06-2017 om 15:49  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen viste donderdag aan de Weel de eerste jeugdwedstrijd. Aan de waterkant was het een gezellige avond met 12 kinderen. Zij wisten 9 vissen boven water te halen.

De nummers 1 en 2 vingen allebei 3 vissen. De grootste vis van de uiteindelijke winnaar was net 1 cm groter dan de grootste vis van nummer twee. De nummers 3 en 4 sloegen ook allebei 2 vissen aan de haak. Nu had nummer 3 een grotere vis.
Alle kinderen waren weer voorzien van drinken en chips en gingen met een mooie prijs naar huis.

Volgende week donderdag 15 juni is de tweede en laatste jeugdviswedstrijd. Gehoopt wordt op wat meer kinderen, ouders, opa's en oma's aan de waterkant.
Verzamelen om 18:00 uur aan de Weel, aanvang vissen 18:30 uur.

Uitslag:
1 Tim de Greef
2 Thijs Grootemaat
3 Sietse van den Ham
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Waterbeestjes zoeken in het Kruiszwin
Uitgegeven op 08-06-2017 om 12:04  |  link  |  bewaar  |  print

ANNA PAULOWNA - Schepnetjes staan op woensdag 21 juni klaar voor kinderen in het Kruiszwin bij Anna Paulowna. Met de gids van Landschap Noord-Holland gaan ze op zoek naar waterdiertjes.

Je zult er versteld van staan wat er allemaal in het water leeft. Je mag je vangst in een loeppotje doen, zodat je die rustig kunt bekijken. In die potjes lijken de diertjes extra groot, je kunt ze dan prachtig bestuderen. Ook krijg je een zoekkaart mee, waarop je kunt zien welke beestjes je hebt gevangen. Natuurlijk vertelt de gids ook van alles over wat er nog meer te zien is in het Kruiszwin.

Tijd: 14:00-15:30 uur.
Vertrekpunt: Het begin van het fietspad, het Caloriepad, naast Molenvaart 136, 1761 AM Anna Paulowna.
Kosten: Kinderen € 4,00, Kinderen van Beschermers € 3,00. Volwassenen mogen als begeleider gratis mee.
Aanmelden kan via de website www.gaatumee.nl, ter plekke aanmelden en betalen is ook mogelijk.

Foto Dutchfoto
(advertentie)
Kindermiddag Dorpsfeest Westerland
Uitgegeven op 06-06-2017 om 15:10  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - Ook dit jaar wordt er weer een fantastisch knotsgekke, leuke en spetterende Kindermiddag gehouden tijdens het Dorpsfeest Westerland. Die middag kunnen kinderen tot 12 jaar gratis meedoen aan verschillende spelletjes, zoals de geweldige brandweerspelletjes en de waterbak, broodbakken, kuipsteken en buikglijden.

Deelnemers hoeven zich niet van tevoren op te geven, dit kan ter plaatse. Bij aanmelding ontvangen de deelnemers een spelkaart die, wanneer hij vol is, recht geeft op iets lekkers. Kinderen die meedoen wordt geadviseerd zwemkleding en een handdoek mee te nemen, want veel spelletjes hebben te maken met... water.


Foto PR Dorpsfeest

De Kindermiddag wordt gehouden op zaterdag 17 juni, van 13:00 uur tot 15:30 uur en vindt plaats op het terrein van het Dorpsfeest, hoek Westerlanderweg/Noorderkerkweg.
Voor meer informatie: www.dorpsfeestwesterland.nl.

Lees verder...
(advertentie)
Jeugdviswedstrijd
Uitgegeven op 05-06-2017 om 10:25  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert donderdag 8 juni een jeugd viswedstrijd. Deelname is gratis. Om 18:00 uur verzamelen bij de Weel in Hippolytushoef.Je moet zelf vissen en mag niet geholpen worden door familieleden.
Er zijn leuke prijzen te winnen. Leeftijd tot en met 13 jaar.
(advertentie)
Slagerij Ottens
Politie maakt leerlingen De Kei wegwijs in het verkeer
Uitgegeven op 02-06-2017 om 12:46  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De groepen 1 t/m 4 van basisschool De Kei hadden vrijdag de afsluiting van het thema 'verkeer'. Net als bij de start werd het thema afgesloten met twee agenten.De groepen 3 en 4 fietsten, onder begeleiding van de twee agenten, met versierde fietsen een rondje door het dorp. Voor de groepen 1 en 2 werd de kiss&ride strook naast de school afgezet. Daar fietsten en stepten zij, wederom onder begeleiding van de agenten, een rondje en werd er geslalomd om de pionnen.
Kortom, een prachtige afsluiting van een super thema!Lees verder...
(advertentie)
De installateur die u nooit in de kou laat staan...
Waterbeestjes vangen in Eendenkooi 't Zand
Uitgegeven op 24-05-2017 om 14:13  |  link  |  bewaar  |  print

't ZAND - De kooiker van Landschap Noord-Holland staat op woensdag 7 juni voor je klaar met schepnetjes. De kooiker laat je ontdekken wat er allemaal in het water van de kooiplas leeft.

De gevangen diertjes gaan in een loeppotje, zodat je ze prachtig kunt bekijken. Ook krijg je een zoekkaart mee, zodat je zelf kunt uitzoeken, wat je hebt gevangen. De kooiker zal je ook de vogels in de eendenkooi laten zien en horen. En natuurlijk ook iets vertellen over de eendenkooi zelf en hoe die vroeger werd gebruikt om wilde eenden te vangen. Neem een vriendje of vriendinnetje mee, dan wordt het nog leuker!


Foto Dutchfoto

Tijd: 14:00-15:30 uur.
Vertrekpunt: Korte Bosweg 47A, 1756 CA 't Zand.
Kosten: Kinderen € 4,00 Kinderen van Beschermers € 3,00. Volwassenen mogen als begeleider gratis mee.
Opgeven via de website www.gaatumee.nl.
(advertentie)
Cursus Kleuterkliederen, samen ontdekken
Uitgegeven op 17-05-2017 om 21:19  |  link  |  bewaar  |  print

Geniet van het samen zijn en samen doen!

DEN HELDER - Kom samen met je kleuter spelen, bouwen, smeren en knoeien bij Triade, Middenweg 2. Geniet van het samen zijn en samen doen, tijdens de cursus Kleuterkliederen, samen ontdekken. Speelse en tactiele kunstlessen vol uitdagende opdrachten, waarbij ontdekken en plezier voorop staan.De workshops zijn op vrijdag 16, 23 en 30 juni van 15:00 - 16:30 uur. Je kan per vrijdag inschrijven. De kosten zijn € 6,00 per keer.
Voor inschrijving en meer informatie zie www.triade-denhelder.nl of bel naar 537200 of mail info@triade-denhelder.nl.
(advertentie)
Foo Fighters tribute naar J.C. de Dukdalf
Uitgegeven op 17-05-2017 om 20:06  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Na een ongelofelijk geslaagd Freedoms Noise Festival in J.C. de Dukdalf te Wieringerwerf, is het op zaterdag 27 mei tijd voor een uniek hoogtepuntje: een heuse Foo Fighters tributeband uit België!

Eind mei is het tijd om je klaar te maken voor een band die niet zomaar wat nummertjes covert. In Your Honor, zoals deze Foo Fighters tribute heet, komt uit België en heeft al jaren ervaring. Hoogstaande covers zullen op je afgevuurd worden zonder ook maar enig pardon. Meezing hits zoals Everlong, The Pretender, Best of You, Learn To Fly en nog heel veel meer zullen de revue passeren. Je kunt dus nú al vaststellen dat dit een avond wordt om nooit te vergeten. Meezingen met de hits van Foo Fighters in J.C. de Dukdalf? Dat je dit nog mag meemaken op je ouwe dag.

Ook de band Ella Pine is op deze zaterdag 27 mei op het podium te vinden. Deze muziek is ook ietsjes anders dan het wereldwijd bekende Foo Fighters. De band maakt, zoals de bandleden dat zelf zeggen, psychedelic avant-garde progpunk. Het is exact wat je je er bij voorstelt, maar ook totaal weer helemaal anders. Een pareltje om goed in de gaten te houden. Dus dat kun je het beste doen in de Duk!

Er komt nog een derde band bij! Welke band dit is blijft nog even geheim. Als je dit als één van de eerste wil weten, dan kun je J.C. de Dukdalf het beste op Facebook volgen, Maar je kunt je natuurlijk ook gewoon laten verrassen en gewoon binnenlopen.

Op zaterdag 27 mei gaan de deuren van J.C. de Dukdalf om 21:00 uur open en om 3:00 uur zullen deze sluiten. Entree is € 5,00 (<18 jaar is € 2,50). Daarnaast is De Duk iedere vrijdag en zaterdag geopend van 21:00 tot 02:00 uur.

Lees verder...
(advertentie)
Bocado mediterrane delicatessen
Buitendag Schoorlse Duinen
Uitgegeven op 10-05-2017 om 20:26  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - In mei laten de vogels flink van zich horen in de Schoorlse Duinen en iedere vogel zingt zijn eigen lied. Op de Buitendag draait alles om deze vrolijke fluiters. Je kunt o.a. vogels knutselen, vogels spotten met verrekijkers, er is een speurtocht uitgezet en je kunt lekker broodjes bakken boven een vuurtje!


Tapuit - foto René van Rossum

Speciaal voor de Buitendagen is een strippenkaart ontwikkeld, deze kost € 5,00 en is via www.staatsbosbeheer.nl te bestellen.
De buitendag is op zondag 21 mei van 11:00 tot 16:00 uur, je kunt op je eigen tijdstip starten. Na afloop ontvangen de kinderen een oorkonde. Paul Bohre schrijver van het boek Uilen en Roofvogels van Nederland komt zijn boek presenteren en signeren.
Kom naar Buitencentrum Schoorlse Duinen: daar beleef je elke derde zondag van de maand buitenpret op de Buitendag! Met elke maand nieuwe activiteiten, die passen bij het seizoen.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl.
De toegang is gratis. Openingstijden: Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Super gave start van thema Verkeer op De Kei
Uitgegeven op 10-05-2017 om 18:22  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Twee politie agenten stonden maandagmorgen 8 mei op de stoep bij basisschool De Kei. Zij kwamen voor de groepen 1 t/m 4. De agenten hadden een circuit uitgezet voor de groepen 3 en 4. De kinderen legden het parcours op de fiets af. De groepen 1 en 2 gingen op stap met één van de agenten. Zij gingen op zoek naar verkeersborden rond school, ook leerden ze hoe je goed moet oversteken.


De agenten zijn deze morgen ook in de groepen 1 t/m 4 langs geweest om nog het één en ander te vertellen.
Al met al een geslaagde start van het thema. Nu gaan de kinderen zelf verder met dit thema en krijgen de ouders op dinsdag 16 mei een presentatie van 'jongleren in het verkeer'.
(advertentie)
Uw warme bakker!
Scholierenveldloop
Uitgegeven op 10-05-2017 om 15:22  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Sportservice Schagen organiseert samen met de diverse regionale atletiekverenigingen dit jaar weer verschillende scholierenveldlopen. Voor de scholierenveldloop kunnen alle basisschoolleerlingen uit de regio zich inschrijven. Het gaat om de regio's Niedorp, Wieringen, Anna Paulowna en voormalig Harenkarspel.

De verschillende datums voor de scholierenveldopen zijn:

• 7 juni: Park de Meet (Nieuwe Niedorp)
• 14 juni: Lutjestrand (Wieringen)
• 28 juni: Atletiekbaan Dokev (Anna Paulowna)
• 12 juli: Atletiekbaan NOVA (Harenkarspel)

De scholierenveldloop is een mini-wedstrijdloop waarbij het vooral gaat om plezier en volhouden. De loop voor groep 3 t/m 8 is ongeveer 1000 meter lang, de leerlingen van groep 1 en 2 lopen een kortere route.Er wordt in verschillende categorieën gelopen, jongens en meisjes starten apart en de categorieën zijn ingedeeld op de groep waarin de deelnemer zit. De start van de eerste groep is om 14:30 uur, daarna steeds om de 10 minuten. Om ongeveer 16:30 uur is het evenement afgelopen. De snelste 3 lopers per startgroep krijgen meteen na hun loop een prijs. Alle kinderen ontvangen voor het meedoen een herinnering.

Inschrijven kan via school of Sportservice Schagen: 0224-214774 dit kan ook via een webformulier op www.sportserviceschagen.nl.
Deelname is gratis. Alle scholen hebben een uitnodiging voor deelname ontvangen met inschrijfformulieren. De inschrijvingen moeten uiterlijk 2 weken voor elke editie bij Sportservice Schagen binnen zijn.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sportservice Schagen (Sanne de Wit), tel: 0224-214774 mail: sdewit@sportservicenoordholland.nl.
(advertentie)
Nationale Buitenspeeldag: Word Mini-Molenaar
Uitgegeven op 09-05-2017 om 09:11  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Tijdens de Nationale Buitenspeeldag op woensdag 14 juni is er van 13:00-16:30 uur wat te beleven bij molen De Hoop in Den Oever. Kinderen kunnen daar mini-molenaar worden. Samen met de molenaar kun je de molen ontdekken, om daarna een aantal quizvragen op te lossen.

Je leert hoe een molen werkt, mag meehelpen met het op de wind zetten, het voorspannen van het molenzeil en het bedienen van de rem. In de molen zijn er kleine molenaarsklussen zoals het tellen van de graankorrels, het zelf malen van meel en het zeven van bloem. Dat moet natuurlijk wel verpakt worden in leuke meelzakjes. Met het meel ga je ook pannenkoeken bakken, die direct geproefd moeten worden.
Kortom, je leert alles over de molen en hoe meel gemaakt wordt en bent lekker buiten bezig op het molenterrein. De mini-molenaar moet natuurlijk niet bang zijn vies te worden; het meel kan best wel op je kleren terecht komen.Als je jonger bent dan 16 jaar en ouder dan 4 jaar, dan kun je als leerling mini-molenaar inschrijven voor deze molenmiddag. De kosten voor de middag bedragen € 4,50. Hierbij is inbegrepen een klein zakje meel, een pannenkoek en een glas limonade. Het aantal deelnemers is beperkt, dus schrijf snel (voor 8 juni) in via wieringermolens@ziggo.nl.

Meer informatie: www.dewieringermolens.nl of Facebook.
(advertentie)
The Road to Zandstock Festival
Uitgegeven op 07-05-2017 om 18:08  |  link  |  bewaar  |  print

’t ZAND - De serieuze voorpret voor het Zandstock Festival gaat op zaterdagavond 13 mei van start in de vorm van een avond mooie muziek. Ook dit jaar zal het evenement The Road To Zandstock Festival plaatsvinden om alvast lekker in de festivalsfeer te komen.

Alle liefhebbers van muziek en gezelligheid zijn welkom in Café De Jonge Prins in ’t Zand. Het is het eerste feestje van de nieuwe uitbaters van het café. Hier zullen acht acts strijden om een plekje op Zandstock Festival in augustus door elkaar letterlijk van het podium te blazen. Het belooft een spannende afvalrace te worden, waarin steeds twee acts vlak na elkaar spelen en door een vakkundige jury worden beoordeeld. Slechts één van de twee acts zal doorgaan naar de volgende ronde en op deze manier blijven de allerbeste muzikanten over.

Bands die meedoen komen van dichtbij en van heinde en verre en de muziekstijlen variëren van punk tot pop tot schitterende singersongwritermuziek. Naast een plekje in de line-up van Zandstock Festival kan er ook studiotijd bij LIFRAmusic worden gewonnen.

De toegang tot The Road To Zandstock Festival is € 5,00. Meer informatie op www.zandstock.nl.
(advertentie)
Maak je eigen keramieke theepot
Uitgegeven op 07-05-2017 om 09:46  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Theedrinken wordt voortaan nog gezelliger, wanneer je thee schenkt uit je eigen handgemaakte theepot van keramiek. Bij Triade kun je het schenkgerei zelf maken, tijdens een korte cursus van 5 lessen , die op maandag 15 mei om 19:15 uur start.Onder deskundige en enthousiaste begeleiding van Triade docent en keramist Anouk Bouwman maak je met behulp van handbouwtechniek en mallen je eigen creatie. Je kunt je theepot een mooie kleur geven en glazuren, zodat je het thuis ook echt kunt gebruiken. In de laatste les worden de kunstwerken nabesproken onder het genot van een kopje thee, natuurlijk uit eigen pot! Lekkere zoetigheden zullen niet ontbreken.

Iedereen is van harte welkom tijdens de cursus. Je hoeft geen ervaring te hebben.
Voor meer informatie zie www.triade-denhelder.nl of bel 0223 53 72 00.
Triade is in aan de Middenweg 2 in Den Helder.
(advertentie)
Dierenspeciaalzaak, Hengel en Ruitersport
En verder:
04-05-2017 Streethockey
01-05-2017 Musical Try out bij Triade
23-04-2017 Freedoms Noise
19-04-2017 Golfsurfen en windsurfen
(advertentie)
Poll:
Als we nu moesten stemmen voor de gemeenteraad
VVD
LADA
Senioren Hollands Kroon
CDA
Christen Unie
Groen Links
OHK Lijst Wittink
D66
PvdA
Progressief Wieringermeer
  
Occasions
Toyota Corolla 16 VVTi Linea Sol
€ 3.400,-

Lexus CT 200H Hybrid business Style Leder
€ 17.990,-

Wieringer historie:
Garage Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...
Buienradar: