Waterbeestjes vangen in Eendenkooi 't Zand
Uitgegeven op 24-05-2017 om 14:13  |  link  |  bewaar  |  print

't ZAND - De kooiker van Landschap Noord-Holland staat op woensdag 7 juni voor je klaar met schepnetjes. De kooiker laat je ontdekken wat er allemaal in het water van de kooiplas leeft.

De gevangen diertjes gaan in een loeppotje, zodat je ze prachtig kunt bekijken. Ook krijg je een zoekkaart mee, zodat je zelf kunt uitzoeken, wat je hebt gevangen. De kooiker zal je ook de vogels in de eendenkooi laten zien en horen. En natuurlijk ook iets vertellen over de eendenkooi zelf en hoe die vroeger werd gebruikt om wilde eenden te vangen. Neem een vriendje of vriendinnetje mee, dan wordt het nog leuker!


Foto Dutchfoto

Tijd: 14:00-15:30 uur.
Vertrekpunt: Korte Bosweg 47A, 1756 CA 't Zand.
Kosten: Kinderen € 4,00 Kinderen van Beschermers € 3,00. Volwassenen mogen als begeleider gratis mee.
Opgeven via de website www.gaatumee.nl.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Cursus Kleuterkliederen, samen ontdekken
Uitgegeven op 17-05-2017 om 21:19  |  link  |  bewaar  |  print

Geniet van het samen zijn en samen doen!

DEN HELDER - Kom samen met je kleuter spelen, bouwen, smeren en knoeien bij Triade, Middenweg 2. Geniet van het samen zijn en samen doen, tijdens de cursus Kleuterkliederen, samen ontdekken. Speelse en tactiele kunstlessen vol uitdagende opdrachten, waarbij ontdekken en plezier voorop staan.De workshops zijn op vrijdag 16, 23 en 30 juni van 15:00 - 16:30 uur. Je kan per vrijdag inschrijven. De kosten zijn € 6,00 per keer.
Voor inschrijving en meer informatie zie www.triade-denhelder.nl of bel naar 537200 of mail info@triade-denhelder.nl.
(advertentie)
Foo Fighters tribute naar J.C. de Dukdalf
Uitgegeven op 17-05-2017 om 20:06  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Na een ongelofelijk geslaagd Freedoms Noise Festival in J.C. de Dukdalf te Wieringerwerf, is het op zaterdag 27 mei tijd voor een uniek hoogtepuntje: een heuse Foo Fighters tributeband uit België!

Eind mei is het tijd om je klaar te maken voor een band die niet zomaar wat nummertjes covert. In Your Honor, zoals deze Foo Fighters tribute heet, komt uit België en heeft al jaren ervaring. Hoogstaande covers zullen op je afgevuurd worden zonder ook maar enig pardon. Meezing hits zoals Everlong, The Pretender, Best of You, Learn To Fly en nog heel veel meer zullen de revue passeren. Je kunt dus nú al vaststellen dat dit een avond wordt om nooit te vergeten. Meezingen met de hits van Foo Fighters in J.C. de Dukdalf? Dat je dit nog mag meemaken op je ouwe dag.

Ook de band Ella Pine is op deze zaterdag 27 mei op het podium te vinden. Deze muziek is ook ietsjes anders dan het wereldwijd bekende Foo Fighters. De band maakt, zoals de bandleden dat zelf zeggen, psychedelic avant-garde progpunk. Het is exact wat je je er bij voorstelt, maar ook totaal weer helemaal anders. Een pareltje om goed in de gaten te houden. Dus dat kun je het beste doen in de Duk!

Er komt nog een derde band bij! Welke band dit is blijft nog even geheim. Als je dit als één van de eerste wil weten, dan kun je J.C. de Dukdalf het beste op Facebook volgen, Maar je kunt je natuurlijk ook gewoon laten verrassen en gewoon binnenlopen.

Op zaterdag 27 mei gaan de deuren van J.C. de Dukdalf om 21:00 uur open en om 3:00 uur zullen deze sluiten. Entree is € 5,00 (<18 jaar is € 2,50). Daarnaast is De Duk iedere vrijdag en zaterdag geopend van 21:00 tot 02:00 uur.

Lees verder...
(advertentie)
Buitendag Schoorlse Duinen
Uitgegeven op 10-05-2017 om 20:26  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - In mei laten de vogels flink van zich horen in de Schoorlse Duinen en iedere vogel zingt zijn eigen lied. Op de Buitendag draait alles om deze vrolijke fluiters. Je kunt o.a. vogels knutselen, vogels spotten met verrekijkers, er is een speurtocht uitgezet en je kunt lekker broodjes bakken boven een vuurtje!


Tapuit - foto René van Rossum

Speciaal voor de Buitendagen is een strippenkaart ontwikkeld, deze kost € 5,00 en is via www.staatsbosbeheer.nl te bestellen.
De buitendag is op zondag 21 mei van 11:00 tot 16:00 uur, je kunt op je eigen tijdstip starten. Na afloop ontvangen de kinderen een oorkonde. Paul Bohre schrijver van het boek Uilen en Roofvogels van Nederland komt zijn boek presenteren en signeren.
Kom naar Buitencentrum Schoorlse Duinen: daar beleef je elke derde zondag van de maand buitenpret op de Buitendag! Met elke maand nieuwe activiteiten, die passen bij het seizoen.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl.
De toegang is gratis. Openingstijden: Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Super gave start van thema Verkeer op De Kei
Uitgegeven op 10-05-2017 om 18:22  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Twee politie agenten stonden maandagmorgen 8 mei op de stoep bij basisschool De Kei. Zij kwamen voor de groepen 1 t/m 4. De agenten hadden een circuit uitgezet voor de groepen 3 en 4. De kinderen legden het parcours op de fiets af. De groepen 1 en 2 gingen op stap met één van de agenten. Zij gingen op zoek naar verkeersborden rond school, ook leerden ze hoe je goed moet oversteken.


De agenten zijn deze morgen ook in de groepen 1 t/m 4 langs geweest om nog het één en ander te vertellen.
Al met al een geslaagde start van het thema. Nu gaan de kinderen zelf verder met dit thema en krijgen de ouders op dinsdag 16 mei een presentatie van 'jongleren in het verkeer'.
(advertentie)
Scholierenveldloop
Uitgegeven op 10-05-2017 om 15:22  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Sportservice Schagen organiseert samen met de diverse regionale atletiekverenigingen dit jaar weer verschillende scholierenveldlopen. Voor de scholierenveldloop kunnen alle basisschoolleerlingen uit de regio zich inschrijven. Het gaat om de regio's Niedorp, Wieringen, Anna Paulowna en voormalig Harenkarspel.

De verschillende datums voor de scholierenveldopen zijn:

• 7 juni: Park de Meet (Nieuwe Niedorp)
• 14 juni: Lutjestrand (Wieringen)
• 28 juni: Atletiekbaan Dokev (Anna Paulowna)
• 12 juli: Atletiekbaan NOVA (Harenkarspel)

De scholierenveldloop is een mini-wedstrijdloop waarbij het vooral gaat om plezier en volhouden. De loop voor groep 3 t/m 8 is ongeveer 1000 meter lang, de leerlingen van groep 1 en 2 lopen een kortere route.Er wordt in verschillende categorieën gelopen, jongens en meisjes starten apart en de categorieën zijn ingedeeld op de groep waarin de deelnemer zit. De start van de eerste groep is om 14:30 uur, daarna steeds om de 10 minuten. Om ongeveer 16:30 uur is het evenement afgelopen. De snelste 3 lopers per startgroep krijgen meteen na hun loop een prijs. Alle kinderen ontvangen voor het meedoen een herinnering.

Inschrijven kan via school of Sportservice Schagen: 0224-214774 dit kan ook via een webformulier op www.sportserviceschagen.nl.
Deelname is gratis. Alle scholen hebben een uitnodiging voor deelname ontvangen met inschrijfformulieren. De inschrijvingen moeten uiterlijk 2 weken voor elke editie bij Sportservice Schagen binnen zijn.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sportservice Schagen (Sanne de Wit), tel: 0224-214774 mail: sdewit@sportservicenoordholland.nl.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Nationale Buitenspeeldag: Word Mini-Molenaar
Uitgegeven op 09-05-2017 om 09:11  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Tijdens de Nationale Buitenspeeldag op woensdag 14 juni is er van 13:00-16:30 uur wat te beleven bij molen De Hoop in Den Oever. Kinderen kunnen daar mini-molenaar worden. Samen met de molenaar kun je de molen ontdekken, om daarna een aantal quizvragen op te lossen.

Je leert hoe een molen werkt, mag meehelpen met het op de wind zetten, het voorspannen van het molenzeil en het bedienen van de rem. In de molen zijn er kleine molenaarsklussen zoals het tellen van de graankorrels, het zelf malen van meel en het zeven van bloem. Dat moet natuurlijk wel verpakt worden in leuke meelzakjes. Met het meel ga je ook pannenkoeken bakken, die direct geproefd moeten worden.
Kortom, je leert alles over de molen en hoe meel gemaakt wordt en bent lekker buiten bezig op het molenterrein. De mini-molenaar moet natuurlijk niet bang zijn vies te worden; het meel kan best wel op je kleren terecht komen.Als je jonger bent dan 16 jaar en ouder dan 4 jaar, dan kun je als leerling mini-molenaar inschrijven voor deze molenmiddag. De kosten voor de middag bedragen € 4,50. Hierbij is inbegrepen een klein zakje meel, een pannenkoek en een glas limonade. Het aantal deelnemers is beperkt, dus schrijf snel (voor 8 juni) in via wieringermolens@ziggo.nl.

Meer informatie: www.dewieringermolens.nl of Facebook.
(advertentie)
The Road to Zandstock Festival
Uitgegeven op 07-05-2017 om 18:08  |  link  |  bewaar  |  print

’t ZAND - De serieuze voorpret voor het Zandstock Festival gaat op zaterdagavond 13 mei van start in de vorm van een avond mooie muziek. Ook dit jaar zal het evenement The Road To Zandstock Festival plaatsvinden om alvast lekker in de festivalsfeer te komen.

Alle liefhebbers van muziek en gezelligheid zijn welkom in Café De Jonge Prins in ’t Zand. Het is het eerste feestje van de nieuwe uitbaters van het café. Hier zullen acht acts strijden om een plekje op Zandstock Festival in augustus door elkaar letterlijk van het podium te blazen. Het belooft een spannende afvalrace te worden, waarin steeds twee acts vlak na elkaar spelen en door een vakkundige jury worden beoordeeld. Slechts één van de twee acts zal doorgaan naar de volgende ronde en op deze manier blijven de allerbeste muzikanten over.

Bands die meedoen komen van dichtbij en van heinde en verre en de muziekstijlen variëren van punk tot pop tot schitterende singersongwritermuziek. Naast een plekje in de line-up van Zandstock Festival kan er ook studiotijd bij LIFRAmusic worden gewonnen.

De toegang tot The Road To Zandstock Festival is € 5,00. Meer informatie op www.zandstock.nl.
(advertentie)
Maak je eigen keramieke theepot
Uitgegeven op 07-05-2017 om 09:46  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Theedrinken wordt voortaan nog gezelliger, wanneer je thee schenkt uit je eigen handgemaakte theepot van keramiek. Bij Triade kun je het schenkgerei zelf maken, tijdens een korte cursus van 5 lessen , die op maandag 15 mei om 19:15 uur start.Onder deskundige en enthousiaste begeleiding van Triade docent en keramist Anouk Bouwman maak je met behulp van handbouwtechniek en mallen je eigen creatie. Je kunt je theepot een mooie kleur geven en glazuren, zodat je het thuis ook echt kunt gebruiken. In de laatste les worden de kunstwerken nabesproken onder het genot van een kopje thee, natuurlijk uit eigen pot! Lekkere zoetigheden zullen niet ontbreken.

Iedereen is van harte welkom tijdens de cursus. Je hoeft geen ervaring te hebben.
Voor meer informatie zie www.triade-denhelder.nl of bel 0223 53 72 00.
Triade is in aan de Middenweg 2 in Den Helder.
(advertentie)
Streethockey
Uitgegeven op 04-05-2017 om 12:26  |  link  |  bewaar  |  print

SCHAGEN - Kun je hockey op straat spelen? Jazeker! En de trainers van hockeyclub Magnus laten je zien hoe! Op woensdagavonden in mei en juni verzorgt de hockeyclub gratis clinics voor jeugd uit groep 3 t/m 8 en klas 1 & 2 van het Voortgezet Onderwijs. Locatie voor deze leuke kennismaking met hockey is het Cruyff Court en omgeving aan de Wilhelminalaan in Schagen.

Streethockey

Streethockey is een afgeleide vorm van hockey, waarbij op een klein veld wordt getraind en wedstrijdjes worden gespeeld. Tijdens de clinics maak je kennis met de hockeysport, leert vette trucs en speelt een partijtje. Wist je dat bijvoorbeeld een tafeltennistafel, een autoband, een hek of een vuilnisbak supergoed te gebruiken zijn bij streethockey? De trainers van hockeyclub Magnus laten je zien hoe! Er wordt een lessenreeks speciaal voor jongens én één exclusief voor meisjes aangeboden.
De jongens zijn welkom op woensdag 24 & 31 mei en 7 juni van 19:00 - 20:15 uur. De meisjes volgen hun clinics op 14, 21 & 28 juni op dezelfde tijden.

Aanmelden
Zin om mee te doen? Meld je dan aan via de JSP-website. Dit kan tot uiterlijk 17 mei. Deelnemen is gratis. Ben je een jongen en wil je meer dan deze clinics? Doe dan op zondag 14 mei van 11.00 – 12.30 uur ook mee aan Boys Only Sunday bij hockeyclub Magnus (meer informatie op www.hockeyclubmagnus.nl)!

Informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Monique de Vries van Sportservice Schagen. Telefoon 0224 - 214774 of mdevries@sportserviceschagen.nl.
(advertentie)
Musical Try out bij Triade
Uitgegeven op 01-05-2017 om 13:27  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Op maandag 22 mei starten de Try-out lessen musical voor kinderen vanaf 5 jaar. Er zijn verschillende leeftijdscategorieën. Wil je alle facetten van musical, zoals dans, zang en toneelspelen eens ervaren? Dan is deze probeercursus echt iets voor jou!

Neem alvast een voorpoefje op het nieuwe seizoen, zo weet je wat voor leuke lessen je in september kunt verwachten! Docenten Jantien Bijvoet, Eda Andreae en Carlijn Visser zijn er klaar voor.

Voor aanvullende informatie en inschrijven, zie www.triade-denhelder.nl of bel 0223 -537200. Triade zit aan de Middenweg 2 in Den Helder.
(advertentie)
Freedoms Noise
Uitgegeven op 23-04-2017 om 13:25  |  link  |  bewaar  |  print

(advertentie)
Golfsurfen en windsurfen
Uitgegeven op 19-04-2017 om 11:16  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - Sportservice Schagen biedt op de woensdagmiddagen kinderen van 9 t/m 16 jaar de mogelijkheid om kennis te maken met golfsurfen en kinderen vanaf 10 jaar t/m het voortgezet onderwijs om deel te nemen aan een eenmalige kennismakingsles windsurfen.

Golfsurfen

Wie: kinderen vanaf 9 jaar en jongeren van het voortgezet onderwijs
Wanneer: de woensdagen 7, 14, 21, 28 juni en 5 en 12 juli
Tijd: 15:30 - 17:00 uur.
Waar: gedurende 1,5 uur krijgen de deelnemers les op het strand van Callantsoog (bij strandtent Vos). De lessen worden verzorgd door surfschool Callantsoog. De surfschool zorgt voor de benodigde surfmaterialen (plank, kleding, etc.). Alle deelnemers dienen in het bezit te zijn van een zwemdiploma. Routebeschrijving: zie website www.surfschoolcallantsoog.nl.
Lengte/gewicht: vereist is een minimale lengte van 1.40 meter en een minimaal gewicht van 40 kg.
Kosten: 9,50 voor een les (normaal 20,00) inclusief gebruik van materialen.
Per les kunnen er maximaal 8 deelnemers meedoen, vol=vol!Windsurfen
Wie: kinderen vanaf 10 jaar en jongeren van het voortgezet onderwijs.
Wanneer: de woensdagen 17, 24, 31 en 7 mei, 14 en 28 juni en 5 en 12 juli
Tijd: 15:15 - 17:00 uur
Waar: Gedurende 1 uur en 45 minuten krijgen de deelnemers les op het Lutjestrand bij Westerland. De lessen worden verzorgd door windsurfschool leerwindsurfen.nl. De surfschool zorgt voor de benodigde surfmaterialen (plank, kleding, etc.). Alle deelnemers dienen in het bezit te zijn van een zwemdiploma.
Routebeschrijving: zie website www.leerwindsurfen.nl.
Kosten: 9,50 voor een les (normaal 20,00) inclusief gebruik van materialen.
Per les kunnen er maximaal 6 deelnemers meedoen, vol=vol!

Let op! Bij zowel het golf- als windsurfen gaat het om een eenmalige kennismakingsles!

Meedoen?

Schrijf je in via www.sportserviceschagen.nl/jsp.
Meer informatie? Stuur een mailtje naar Talisa van der Fluit van Sportservice Schagen: tvanderfluit@sportserviceschagen.nl of bel naar 0224 - 214774.
(advertentie)
De installateur die u nooit in de kou laat staan...
Triade voor kinderen
Uitgegeven op 18-04-2017 om 14:41  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - De komende weken starten bij Triade diverse cursussen voor kinderen. Voor muziek-, dans- en musicallessen en creatieve workshops kunnen kinderen terecht in het huis van de kunsten.

Muziek

Voor de allerkleinsten start docent Martine Nielen op dinsdagochtend 2 mei met Muziek op schoot. Gezellige lessen waar samen liedjes worden gezongen en waar gemproviseerd wordt met ritmestokjes, sambaballen, trommeltjes e.d. Met je (klein)kind plezier beleven aan muziek.
Kinderen die graag een instrument leren bespelen, kunnen altijd een proefles of een probeercursus van 6 lessen aanvragen. Dagen en tijden zijn in overleg met de docent.

Dans
Dansdocent Rinske Posthumus begint woensdagochtend 3 mei met twee cursussen voor jongens n meisjes die de beginselen van dans onder de knie willen krijgen. Dat kan tijdens Samendans (vanaf 1 1/2 jaar) en Peuterdans (vanaf 2 1/2 jaar). Voetjes van de vloer dus!

Musical
Op maandag 22 mei starten de Try-out lessen musical. Wil je alle facetten van musical, zoals dans, zang en toneelspelen eens uitproberen? Dan is deze probeercursus echt iets voor jou! Neem alvast een voorpoefje op het nieuwe seizoen, zo weet je wat voor leuke lessen je in september kunt verwachten! Docenten Jantien Bijvoet, Eda Andreae en Carlijn Visser zijn er klaar voor.


Foto Gerard Krol

Creatieve cursussen
Voor kleuters samen met hun (groot)ouders biedt Triade een creatieve cursus Samen ontdekken. Kom samen teken- en schildertechnieken ontdekken, kleuren en vormen maken onder begeleiding van docent Marianne Burgers. Beleef met je kind het plezier van uitproberen en experimenteren. De lessen zijn op vrijdagmiddag 16, 23, 30 juni om 15.00 uur. Je kunt je per vrijdag inschrijven.
Ook in het TekenLab van docent Bernou Karten wordt vanaf 17 mei getekend en geschilderd tijdens een cursus van 7 lessen. Op woensdagmiddag wordt er les gegeven aan kinderen vanaf 6 jaar om 15.00 uur. De jongeren vanaf 12 jaar kunnen om 16.30 uur aan de slag. De docent helpt jongeren ook graag bij het opbouwen van hun portfolio.

Digitale kunst
Meld je aan voor de WizzKidz! Club. Hier werk je aan animatie, fotografie, film en vormgeving op een echte Apple computer. Je maakt coole posters, een stripverhaal of misschien wel je eigen animatiefilm! Ook leer je de kneepjes van het vloggen en wat voor gave dingen je met je mobiel kan doen. Docent Suzanne van Koolwijk neemt je mee in de digitale wereld van Apple. De cursus van 4 lessen start op woensdag 10 mei of 5 juni van 14.30 tot 16.00 uur.

Voor aanvullende informatie en inschrijven, zie www.triade-denhelder.nl of bel 0223 -537200.
Triade vindt u aan de Middenweg 2 in Den Helder.
(advertentie)
Sharon Doorson en Helderse reggaeband op Julianapop
Uitgegeven op 18-04-2017 om 13:45  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Met Sharon Doorson (foto) en de Helderse reggaeband Zion Vibes is de line-up van Julianapop compleet. Dit jaar zal het evenement voor het eerst plaatsvinden op een nieuwe locatie, zij het slechts een grasveld verder.

Op het terrein waar ook de Springfair, Koegraspop en Julianadorp Power Festival (JPF) worden gehouden zal het dorper popfestival dit jaar de podia opslaan. Podia, je leest het goed: want voor het eerst in de geschiedenis van het evenement is er een tweede, kleiner podium.
Dit jaar bestaat de line-up uit zangers Douwe Bob en Waylon, rapper Diggy Dex, dorper feestband Sesam, Helderse reggaeband Zion Vibes en de winnaar van talentenjacht Julianadorps Got Talent. Daarnaast pompen Danny Janssen en DJ Jordy de tijd tussen de acts vol met gezelligheid en de grootste hits.


Zion Vibes

De Helderse reggaeband Zion Vibes brengt de zomersfeer in de vorm van nieuwe en bestaande reggaehits naar Julianapop. Pak je biertje erbij en dans en chill mee op de klanken van deze 8 artiesten, die allemaal uit de Noordkop komen. Met opzwepende beats, een show vol dans en een dijk van een R&B-stem belooft Sharon Doorson het publiek flink aan het feesten te krijgen. Je kent haar misschien wel van meidengroep Raffish, The Voice of haar hits Golden Trophy en Touch me Here.

De voorverkoop in de winkels start een week na de Springfair, op 29 april.
Online tickets zijn nu al te koop via www.julianapop.nl.

Lees verder...
(advertentie)
Rabo Vlog You! Event
Uitgegeven op 13-04-2017 om 10:26  |  link  |  bewaar  |  print

Ontmoet je favoriete vloggers tijdens het Rabo Vlog You! Event

ALKMAAR - De Rabobank organiseert op dinsdagmiddag 25 april voor jongeren het Vlog You! event. Niemand minder dan lifestyle vlogger Annicvw, Youtuber Furtjuh en eSporter Aristote vertellen live in het AZ stadion in Alkmaar over hoe zij succesvol zijn geworden.

YouTube en vlogs zijn niet meer weg te denken. Maar hoe werkt dat nou precies? Wat moet je doen om volgers te krijgen op Instagram, thumbs up op Youtube en van gamen je werk te kunnen maken? Tijdens Vlog You! komt dit allemaal aan de orde.

Winacties
Aan het Vlog You! event zijn leuke winacties gekoppeld. Deelnemers maken kans op een vlogcursus die samen met Furtjuh wordt gegeven. Op het podium van het AZ-stadion mag de winnaar samen met Furtjuh een eigen vlog maken. Bovendien maken 100 deelnemers kans op een meet & greet met n van de vloggers.

Vlog met Furtjuh
Om deze dag nog leuker te maken, maak de jongeren kans op een vlogcursus die gegeven wordt door Furtjuh. Op het podium in het AZ stadion mag jij samen met Furtjuh jouw eigen vlog maken. Misschien is dit wel d start van jouw vlog-carrire! Maak ook nog kans op een meet en greet met n van de vloggers.

Aanmelden
Genteresseerde jongeren tot 17 jaar zijn van harte welkom. En natuurlijk mag je ook iemand meenemen. Meld je wel even aan via www.rabo.nl/kvnh/vlogyouevent.
(advertentie)
Uw warme bakker!
Paasfeest in het Zuiderzeemuseum!
Uitgegeven op 08-04-2017 om 13:27  |  link  |  bewaar  |  print

ENKHUIZEN - Kom tijdens het paasweekend (15 t/m 17 april) naar het Zuiderzeemuseum en ontdek de herkomst en betekenis van het paasfeest. Er is tijdens dit weekend van alles te doen en te beleven voor het hele gezin. De speciale paasroute voert je langs alle leuke plekken in het buitenmuseum. Zoek met elkaar paasvoorwerpen in de feestwinkel en ontdek het verhaal erachter, houd een voorjaarsschoonmaak in een woonhuis uit 1920 en ga met elkaar de strijd aan bij de paasspelen.Na iedere activiteit ontvangt men een stempel op een paasroute-stempelkaart en na afloop krijgt iedereen als beloning een leuke verrassing. In het knutselatelier kunnen kinderen voor een bijdrage van 2,50 creatief aan de slag met het knutselen van een paascreatie. Het Zuiderzeemuseum is tijdens de paasdagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Het paasfeest is onderdeel van Feest! Weet wat je viert, een landelijk initiatief van museum Catharijneconvent te Utrecht.

Handgemaakt
Het Zuiderzeemuseum houdt ambachten levend en dit seizoen krijgen de ambachten extra aandacht binnen het centrale thema Handgemaakt. Bezoek in het buitenmuseum de werkplaatsen van onder meer de visroker, zeilmaker, touwslager, nettenbreier, smid, kuiper, stoker en mandenmaker. Ontdek dat al dit handwerk vandaag de dag nog steeds van grote waarde is en steek ook zelf je handen uit de mouwen! In een speciaal voor dit jaar ontworpen paviljoen kun je aan de slag met typische Zuiderzeematerialen. Ontdek hier je creativiteit en ambachtelijke kwaliteiten. Maak het (mee)!

Over het Zuiderzeemuseum
Het Zuiderzeemuseum richt zich op de geschiedenis, de actualiteit en de toekomst van het voormalige Zuiderzeegebied. In het buitenmuseum staan authentieke panden uit dorpen uit dit gebied. Hier komt jong en oud in aanraking met de Zuiderzeecultuur. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in een huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed van voor en na de afsluiting van de Zuiderzee. Ook is er een schepenhal vol historische boten. Kenmerkend voor het Zuiderzeemuseum is dat het de cultuurhistorische collectie verrassend verbindt met hedendaagse kunst, vormgeving en design.

In 2015 riep de internationale beoordelingssite TripAdvisor het museum uit als een van de beste musea van Nederland. In 2016 heeft het museum deze hoge waardering behouden.
(advertentie)
Slagerij Ottens
Paashaas en waterbelevenissen
Uitgegeven op 05-04-2017 om 21:51  |  link  |  bewaar  |  print

Informatiecentrum Kust op tweede paasdag open

PETTEN - Op tweede paasdag, maandag 17 april, is het extra leuk bij Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee in Petten. De paashaas heeft een paasspeurtocht uitgezet waarmee je paaseitjes kunt verdienen. En hij komt zelf ook nog even langs, zodat je met de paashaas op de foto kunt! Buiten kun je deze dag aan de slag met water en zand. Iedereen is welkom tussen 11:00 en 16:00 uur.

De interactieve tentoonstelling Zand tegen Zee laat je zien, horen en beleven hoe we de kust tussen Petten en Camperduin hebben versterkt met zand, hl vl zand. Daardoor is een prachtig nieuw landschap ontstaan: de Hondsbossche Duinen. Het is echter veel meer dan duinen: een prachtig breed strand met fiets- en wandelpaden en een mooi uitkijkduin. Vanuit het informatiecentrum loop je zo dit prachtige strand op.

Paasspeurtocht en crpes
Op tweede paasdag kunnen kinderen een leuke paasspeurtocht doen, waarbij ze eieren met letters zoeken. Bij een goed ingevulde speurtocht krijgen ze lekkere paaseitjes als beloning. Verder kunnen kinderen aan de slag met water en zand op watertafels. Daarna welverdiend genieten van een heerlijke, versgebakken crpe.
En tussen 12:00 en 15:00 uur kun je met de paashaas op de foto!

Gratis toegang
Het Informatiecentrum Kust ligt aan de Strandweg 4, 1755 LA Petten. Geopend van dinsdag t/m zondag tussen 10:00 en 17:00 uur. De toegang is gratis. Rondleidingen zijn mogelijk op afspraak. Meer informatie: www.hhnk.nl/zandtegenzee.
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
The Common Linnets en Broederliefde op Zandstock
Uitgegeven op 25-03-2017 om 14:40  |  link  |  bewaar  |  printt ZAND - Het zonnetje piept s ochtends wat eerder door je raam, de eenden in de sloot zijn wel weer erg verliefd op elkaar en de schaatsen kunnen definitief in het vet. Dat kan maar n ding betekenen: de zomer komt eraan en de Zandstockkriebels hangen weer in de lucht!
Nog licht nazwijmelend van de uitverkochte editie vorig jaar licht Zandstock festival het eerste tipje van de sluier en geeft een inkijkje in de plannen voor 2017.


Zo kun je genieten van een optreden van niemand minder dan The Common Linnets! Ilse DeLange zette eerder de Zandstocktent al op zijn kop met haar mooie stem en lieve lach, en dit keer neemt ze de drie mannen mee waarmee ze deze topformatie vormt. The Common Linnets zijn onder meer bekend van hun superhit Calm After The Storm en hun grandioze prestatie op het Eurovisiesongfestival. Het is dat Ilse veel te knap is voor een baardje, anders hadden ze er zeker met de hoofdprijs vandoor gegaan.Ook niet mis te verstaan is Broederliefde, een topact die je kunt komen bewonderen tijdens het tweede weekend van augustus. Deze Nederlandse sensatie verpulvert werkelijk alle records. Met ongekende aantallen streams, een enorme fanbase en een grootse show is het n van de belangrijkste acts van Nederland. Het collectief bestaat uit vijf voetbalmaatjes die samen wel erg lekkere liedjes ten gehore brengen! Hun single Jungle was niet weg te slaan van de radio en representeert het swingende karakter van de band, waarin de liefde voor een feestje, voor de shisha en plezier maken altijd terug te horen is in de mix met het geluid van de landen waar hun roots liggen. Word ook een beetje verliefd op deze knappe gasten en kom genieten van hun muziek!

Lees verder...
(advertentie)
Dierenspeciaalzaak, Hengel en Ruitersport
Activiteiten in de Schoorlse Duinen
Uitgegeven op 13-03-2017 om 19:37  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - Staatsbosbeheer organiseert tal van activiteiten in de Schoorlse Duinen. Je kunt een bezoek brengen aan het Kabouterbos, een nestkas timmeren en een poppenvoorstelling bezoeken.

Buitendag Kabouterbos
In de Schoorlse Duinen zijn de kabouters dagelijks actief. Als je goed kijkt zie je ze lopen in het duin. Op 19 maart heten de kabouters je van harte welkom in de Schoorlse Duinen. Loop op de Buitendag de speciale kabouterroute langs de schatkisten en doe onderweg lenteopdrachten. In de lente gaat ook Pluis het konijn mee op pad. Versier jouw eigen schatkist en ga op zoek naar de mooiste natuurschatten. Alle kinderen mogen verkleed komen en onze vrijwilligers zullen jullie graag schminken. Natuurlijk branden de vuurkorven om jouw broodje te bakken. Elke derde zondag van de maand is het buitenpret bij Buitencentrum Schoorlse Duinen op de Buitendag. Iedere maand nieuwe activiteiten die passen bij het seizoen. Zo beleef je met het hele gezin de Schoorlse Duinen en heb je een heerlijke dag buiten.
Voor deze dag is er een speciale strippenkaart ontwikkeld. Alle activiteiten te samen voor 5,00 per persoon. De Buitendag is van 11:00 tot 16:00 uur en kent een vrije inloop. Met het afronden van de activiteiten ben je een echte kaboutervriend en ontvang je een diploma.

Nestkast timmeren en pimpen
Help de vogels aan een beschut plekje of een huisje voor hun nest! In strenge winters schuilen de vogels en houden ze elkaar warm in een nestkast. In de lente gaan ze op zoek naar een geschikte plek voor hun eitjes. Samen met de vrijwilligers van Staatsbosbeheer kun je op zondag 26 maart om 11:00 uur en om 14:00 uur zelf een nestkastje timmeren in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Eventueel geef je het daarna een leuk kleurtje. Ben je 8 jaar of ouder, dan ben je van harte welkom. De kosten zijn 10,00 per kind. Informatie over het onderhoud en de beste plek om je nestkast op te hangen, krijg je mee.
Vooraf aanmelden is noodzakelijk op telefoonnummer 072 509 33 52.

Lammetjespap - een voorstelling van Poppentheater Belletje Sterk
Welkom bij deze vrolijke voorstelling vol voorjaarsdieren waarin kabouter Zako op zoek gaat naar de schapen .Na afloop maken we allemaal een kabouter met wol!
De voorstelling is op zondag 2 april. Aanvang 11:00 en 14:00 uur. Een kaartje kost 8,00, inclusief kaboutersap. Voor iedereen vanaf 3 jaar.
Vooraf reserveren is noodzakelijk via www.staatsbosbheer.nl.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Creatieve Voorjaarsworkshops
Uitgegeven op 03-03-2017 om 17:37  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - In het voorjaar heeft Triade weer vele korte workshops en cursussen voor kinderen op de agenda staan. Het bruist in de ateliers. Sta versteld van jouw eigen creatieve talent! Van sieraden maken, kleuterkliederen, keramiek tot tekenen naar levend model; er is veel te doen en te beleven.

Kleine sieradenmakers opgelet! Triade heeft op woensdag 15 maart van 15:00 tot 17:00 uur de workshop Sieraden maken op het programma staan. In de cursus van 3 lessen maak je kennis met verschillende technieken van werken met kralen en creer je een mooi sieraad.

Vier zaterdagen, vanaf 11 maart om 13:30 uur, worden er Creatieve kinderworkshops georganiseerd met kunstenaar Geertje Tjalma. Bouw samen aan een interactief groot kunstwerk. Met zeldzame voorwerpen en veel fantasie, ontstaan er creatieve rariteiten en worden tentoongesteld in de hal. Je kunt je per zaterdag inschrijven.Kom samen met je kleuter spelen, bouwen, smeren en knoeien. Geniet van het samen zijn en samen doen, tijdens de cursus Kleuterkliederen. Speelse en tactiele kunstlessen vol uitdagende opdrachten, waarbij ontdekken en plezier voorop staan. De cursus start woensdag 15 maart om 15:00 uur.

Op de vrijdagmiddag is er nog plaats in het Kinderkunstatelier o.l.v. docent Henriette van der Winden. In de lessen werken kinderen met allerlei materialen en krijgen spannende opdrachten om kunstwerken te bouwen. De eigen fantasie krijgt daarbij natuurlijk alle ruimte.

Voor inschrijving en meer informatie zie www.triade-denhelder.nl of bel naar 537200.
Triade, Middenweg 2 Den Helder, tel. 0223-537200.
(advertentie)
Cruyff Courts 6 vs 6
Uitgegeven op 01-03-2017 om 12:01  |  link  |  bewaar  |  print

SCHAGEN - Schager jongeren organiseren in samenwerking met Sportservice Schagen op woensdag 12 en 19 april voorronden van Cruyff Courts 6 vs 6. Dit voetbaltoernooi begint op beide dagen om 14.30 uur op het Cruyff Court in Schagen en is bedoeld voor kinderen uit groep 7 en 8 uit de gemeenten Schagen en Hollands Kroon. Na het grote succes van voorgaande jaren neemt Schagen ook dit jaar deel aan dit unieke sportevenement dat alle Cruyff Courts in Nederland met elkaar verbindt.

Op woensdag 12 april spelen de meisjes hun voorrondetoernooi, op 19 april is het de beurt aan de jongens. De locatie is het Cruyff Court, gelegen pal naast het complex van het Regius College in Schagen, aan de Wilhelminalaan in Schagen. Een team bestaat uit minimaal 6 en maximaal 10 spelers (4 wissels) en mag niet gemengd zijn. Wel mag het team bestaan uit kinderen van verschillende scholen. Er wordt 6 tegen 6 gespeeld inclusief een vliegende keeper. De wedstrijden duren ongeveer 5 minuten en er wordt gespeeld volgens de straatvoetbalregels van de Cruyff Foundation. Elk team dient begeleid te worden door iemand van 21 jaar of ouder.
Lees verder...
(advertentie)
Bocado mediterrane delicatessen
Lentetuin Breezand staat bol van activiteiten
Uitgegeven op 23-02-2017 om 11:44  |  link  |  bewaar  |  print

BREEZAND - De Lentetuin op het Sportcomplex van ZAP, Ceresplein 1, staat dit jaar in het teken van de Palingsound. Volendamse entertainment voor de kleine bezoekers is te vinden in de kindertent.

De aan de Voorjaarsbeurs gevestigde tent is omgetoverd tot een prachtig speelparadijs. Denk aan een Volendamse fotobooth, ouderwetse midgetgolf, de leukste Volendamse knutsels, een coole rebus en meer. De allerkleinsten kunnen heerlijk spelen in de ballenbak. Ook kleuren en knutselen met een Volendams randje kun je vinden in de kindertent. Op zaterdag- en zondagmiddag kun je mooi geschminkt worden.
De kindertent is op vrijdag 3 maart geopend van 13:00 - 17:00 uur en op zaterdag 4 en zondag 5 maart van 10:00 - 17:00 uur.

Fotografeer jouw bezoek in de kindertent als echte Volendammer!
Met allerlei attributen kan jij de mooiste fotos maken in de fotobooth van de kindertent. Plaats deze op Lentetuin Facebookpagina. De leukste of meest ludieke fotos en maakt kans op een mooie prijs! Je maakt ook kans op prijzen als jij de kleurplaat op je mooist inkleurt en in de kindertent komt inleveren of de rebus het beste en snelst voltooid. Zondagochtend worden de winnaars gekozen en houd Facebook goed in de gaten voor deze spannende onthulling.
Knutselen met een Volendams tintje
Oudhollands midgetgolf
Spannende quiz voor grote kids
Ballenbak voor de allerkleinste
Laat je tussen 13:00 - 17:00 uur schminken op zaterdag en zondag


(advertentie)
Vrijblijvend sporten uitproberen
Uitgegeven op 22-02-2017 om 16:27  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - Ben je tussen de 4 en 18 jaar? Dan kun je binnenkort weer vrijblijvend kennismaken met verschillende, leuke sporten! Misschien vind je zo wel een sport die je leuk vindt om te blijven doen!

Periode

Van 27 februari t/m 12 maart kun je je inschrijven voor het derde JeugdSportProject (JSP) van dit schooljaar. Leerlingen van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs kunnen zo kennismaken met sporten bij een vereniging. Dit zonder verdere verplichtingen zoals bijvoorbeeld lid worden. Voor 5,50 mag je vier lessen meesporten. De lessen worden gegeven in de weken voor de meivakantie.

Inschrijven
Lees verder...
(advertentie)
Julianapop
Uitgegeven op 17-02-2017 om 22:09  |  link  |  bewaar  |  print

JULIANADORP - Met Waylon en Diggy Dex trapt Julianapop de line-up van de komende editie af. De organisatie verklapt alvast dat er op 18 juni nog een headliner op het programma staat.

In 2017 ziet Julianapop er iets anders uit: met de verhuizing van de IJsbaan naar het naastgelegen terrein en voor het rst een tweede podium innoveert de organisatie het evenement flink door. Toch hoeven bezoekers niet bang te zijn dat Julianapop niet meer van het dorp is. Het oeroude J'pop-gevoel mag niet verloren gaan. Dat betekent natuurlijk niet dat je af en toe eens iets nieuws moet proberen om de bezoekers te verrassen, zo vindt de organisatie.Programma 2017
Waylon is de eerste headliner die kan worden toegevoegd aan het programma van dit jaar. De zanger en presentator van TVOH kun je kennen van zijn hits Wicked Way en deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2014 met Ilse DeLange als het duo The Common Linnets (met het nummer Calm before the Storm). Eind 2016 verraste hij Nederland door onaangekondigd een album uit te brengen, Seeds.

Ook rapper en artiest Diggy Dex doet het dorper festival aan dit jaar. Hoewel hij al een tijd aan de weg timmerde met het duo De Profeten en collectief DAC, maakte hij in 2009 een doorbraak met het nummer Slaap Lekker (Fantastig Toch) i.s.m. zangeres Eva de Roovere. Daarna scoorde hij hits met Treur Niet (Een Ode Aan Het Leven), Ik Huil Alleen Bij Jou (met Ali B) en Morgen Komt Het Goed (naar aanleiding van de aanslagen in Brussel in 2016).

Kaartverkoop: early birds opgelet!

Lees verder...
(advertentie)
Carnavalsdisco in Zwembad De Venne
Uitgegeven op 16-02-2017 om 18:15  |  link  |  bewaar  |  printKlik hier voor de openingstijden in de voorjaarsvakantie.
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
(advertentie)
Poll:
Het prestigieuze Waddenbelevingspunt wordt midden in de haven geplaatst.
Prima plek
Stomme plek
  
Occasions
Ford Focus 1.4 Wagon
€ 2.250,-

Hyundai Atos 1.1 Dynamic automaat 26.000 km
€ 4.245,-

Wieringer historie:
Caltex pomp Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...
Buienradar: