Viswedstrijd voor de jeugd
Uitgegeven op 26-07-2017 om 22:31  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Vakantietip voor de jeugd.

(advertentie)
Youth Night
Uitgegeven op 29-06-2017 om 21:39  |  link  |  bewaar  |  print

J.C. de Dukdalf gaat terug naar roots met Youth Night

WIERINGERWERF - J.C. de Dukdalf is een jongerencentrum waar tegenwoordig vooral twintigers komen. Op vrijdag 7 juli keert de Duk terug naar haar roots met een heuse Youth Night. Tijdens deze avond zullen we geopend zijn voor alle jeugd in Wieringerwerf en omstreken tussen de (ongeveer) 15 en 17 jaar. Dit duurt van 20:00 tot 23:00 uur. Tussen deze tijd wordt er vanzelfsprekend geen alcohol geschonken, ook niet als je ouder dan 18 bent.

Bij J.C. de Dukdalf kun je heerlijk jezelf zijn. Gooi een paar pijltjes in het dartbord, versla je vrienden met een potje poolen, vraag beukende rock en metal plaatjes aan en heb een gezellige avond met je vrienden. Deze activiteiten kosten niets en een frisje kost maar één euro!

"Wieringerwerf mist een plek voor jongeren. Nu gaan de jongeren op straat hangen, terwijl je in J.C. de Dukdalf heerlijk kunt zitten met een lekker frisje erbij. Op vrijdag 7 juli gaan we dus écht terug naar waar onze naam voor staat: de jongeren. Voor ons is het ook nieuw om een bepaalde tijd niemand alcohol te schenken, maar we denken dat het voor ouders belangrijk is om te weten dat er geen dronken bezoekers zullen zijn tussen 20:00 en 23:00 uur", laat de organisatie van J.C. de Dukdalf weten.

De Duk is iedere vrijdag en zaterdag geopend van 21:00 tot 02:00. Bij concerten sluiten de deuren pas om 03:00 uur. Via Facebook kun je al je vragen stellen.

Lees verder...
(advertentie)
Unieke kansen voor techniekstudenten
Uitgegeven op 26-06-2017 om 19:19  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - De provincie Noord-Holland gaat een tweede samenwerking aan met het bedrijfsleven, onderwijs, onderzoeksinstellingen en overheden en dit keer in Noord-Holland Noord. Doel is dat meer leerlingen kiezen voor een technische opleiding (hbo) en dat hun opleiding beter aansluit op de arbeidsmarkt. De samenwerking wordt bekrachtigd middels de intentieverklaring ,TerraTechnica, die op 24 juni tijdens Sail Den Helder is ondertekend.

Terratechnica staat voor innovatieve oplossingen voor wereldwijde uitdagingen met behulp van de nieuwste technologie. Techniekstudenten krijgen de unieke kans om al tijdens hun studie te werken in fieldlabs op het gebied van energietransitie, energie innovaties, duurzame landbouw, met regionale partijen die op wereldniveau opereren.


De intentieverklaring TerraTechnica werd tijdens Sail Den Helder ondertekend

Net als met Tech@Connect (mbo) is het doel van TerraTechnica om ervoor te zorgen dat meer leerlingen kiezen voor een technische opleiding (hbo en mbo). De arbeidsmarkt wordt steeds gunstiger voor deze studenten maar de belangen tussen onderwijs en arbeidsmarkt moeten beter op elkaar worden afgestemd. Dit leidt tot een krachtige overgang naar de arbeidsmarkt. Met deze samenwerking stemmen de partijen in, dat de focus komt te liggen op het netwerk en eigenaarschap. Door het laatste kunnen de partijen elkaar vanaf nu aanspreken op het realiseren van deze samenwerking, de doelstellingen en de samenhang.

Regionale economische ontwikkeling is één van de kerntaken van de provincie. De arbeidsmarkt verandert continue, net als het onderwijs. De provincie Noord-Holland speelt in op deze veranderingen en neemt een actieve rol op zich in het stimuleren van dit soort samenwerking en netwerkvorming tussen ondernemers, onderwijs, onderzoek en overheden.
(advertentie)
Theater- en theatertechniekweek
Uitgegeven op 26-06-2017 om 11:26  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Stichting Cultuur binnen de Dijken organiseert een theater- en theatertechniekweek voor jongeren van 10 t/m 16 jaar. Met een dramadocent/regisseur en een fantastische zangcoach gaan jullie aan de slag om een geweldig leuke voorstelling te maken.

Ben jij dol op theater maken of zingen? Meld je dan aan voor deze week. Maar let op... er komt ook een groep die zich bezig gaat houden met de technische aspecten van theater. Gedurende de week werk je samen met een technicus, die jullie allemaal dingen gaat leren over licht geluid en video.
Ontmoet leuke nieuwe mensen en wordt onderdeel van de voorstellingen op donderdag 31 augustus.De activiteiten vinden plaats in de laatste week van de vakantie: van maandag 28 t/m donderdag 31 augustus. Op maandag, dinsdag en woensdag gaan jullie aan de slag van 9:00 tot 15.00 uur.
Op donderdag begin het om 12:00 uur en spelen jullie om 16:30 en 19:00 uur een voorstelling.
De activiteiten vinden plaats in 'Ons Centrum'.

Inschrijven voor de week doe je door je naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum en je keuze voor de theatergroep of de techniekgroep te mailen naar stichting@cultuurbinnendedijken.nl. De kosten zijn € 75,00.
Heb je verder nog vragen? Dan kun je altijd contact opnemen via hetzelfde mailadres.
Meer informatie op www.cultuurbinnendedijken.nl.

Lees verder...
(advertentie)
Line-up Zandstock Festival
Uitgegeven op 25-06-2017 om 15:19  |  link  |  bewaar  |  print

't ZAND - Met gepaste trots kan het Zandstock Festival ook dit jaar weer een bomvol gevarieerd programma met enkel topartiesten bekendmaken. Naast optredens van The Common Linnets en Broederliefde zijn er op 12 en 13 augustus weer vele andere shows te bewonderen in 't Zand.

Rondé is bekend van haar mooie liedjes Run en We Are One en zal Zandstock Festival voor de tweede keer met haar komst verblijden. Ze heeft een grote bekendheid: naast het feit dat ze niet meer weg is te slaan van de radio en wist ze dit voorjaar een clubtour hutje mutje uit te verkopen.

Ook de band Call it Off is regelmatig op de radio te horen. Deze heren zijn live te bewonderen om hun poppunk van het podium te knallen. Hun eerste twee uitgebrachte EP's zijn goed ontvangen en deze zomer touren ze heel Nederland af om live te laten horen hoe keigoed ze zijn.Ook niet mis te verstaan is de band Rilan and the Bombardiers. Deze knappe man met woeste haren combineert soul, funk, hiphop, disco, rock, jazz en klassiek: dit staat garant voor een aanstekelijke sound waar je heerlijk naar kan luisteren.

Kim Janssen is een singersongwriter die niet alleen ten tonele verschijnt: er staat elf man op het podium om het publiek te verrassen met rustige ballads, afgewisseld met maximalistische pop.

Een andere klapper is de rockband Navarone. Deze vijf toppers speelden al op de Zwarte Cross en Sziget en gaan dit nog eens fijntjes overdoen op Zandstock Festival.

Ook de danceliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen in BEUK, met als grote naam Lady Bee. Bianca Latupapua heeft tien jaar succesvol geMCt en blaast tegenwoordig in alle clubs de speakers op met haar unieke combinatie van house, urban en dubstep beats.

Ga voor de gehele line-up en kaartverkoop naar www.zandstock.nl.
(advertentie)
Muziekfestival voor kinderen
Uitgegeven op 21-06-2017 om 16:28  |  link  |  bewaar  |  print

Een swingend begin van de zomervakantie!

BERGEN - Zingen, spelen en dansen of lekker picknicken in het gras, genieten van jazz tot blues en van rock tot klassiek en wereldmuziek. De tweede editie van het KinderMuziekFestival op zondag 9 juli maakt van 10:30 - 17:30 uur één groot muziekparadijs van Museum Kranenburgh, Hoflaan 26. Het festival nodigt Nederlandse en internationale artiesten uit om de fantasie van het jonge publiek van 0 tot 12 jaar te prikkelen. Intieme akoestische optredens, bands, orkesten en tal van workshops vormen samen een vernieuwend en intiem familiefestival in Nederland.

Nationale en internationale artiesten

In ieder genre is het beste gekozen. Thijs Borsten en Peer de Graaf (Trapperdetrap) zullen hun Antilliaanse- en wereldmuziek samen met Izaline Calister ten gehore brengen. Masflamenco spettert met de flamencovoorstelling voor kinderen Van de Hak op de Tak. Ook grote namen als Amsterdam Klezmer Band, DJ ISIS en Samba Salad zullen zorgen voor de nodige danskriebels. Op de podia is er natuurlijk ruimte voor jong talent en musicerende kinderen, waaronder een concert van het 35-koppige Junioren Symfonie Orkest van Artiance.


KinderMuziekFestival in Museum Kranenburgh, 2016 - foto E. Seleger

Voor jong en oud
Tijdens een van de vele workshops kunnen kinderen zingen, lekker rappen met Tune4U, een muziekinstrument maken of schilderen op muziek. Kinderen tonen hun talent op het intieme Kinderpodium, onder leiding van de Bergense zangeres en cultuurcoach Wies Kavelaar. In de tuin is een kindereiland waar in het 'Limonade Restaurant' verantwoord gesnoept kan worden.

Kaarten aan de deur € 12,00. Voorverkoop extra kaarten vanaf 1 juli € 11,00.
Tickets en informatie: www.kindermuziekfestival.nl.

Lees verder...
(advertentie)
Alles vernietigende grindcore naar de Dukdalf
Uitgegeven op 18-06-2017 om 18:09  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Afgelopen maand liet een Foo Fighters tributeband niets over van J.C. de Dukdalf. De vrijwilligers hebben hard gewerkt om alles weer op en top te maken voor zaterdag 24 juni: een heftige avond met een extreme hoeveelheid noise. Kaasschaaf, Ill Trusted en Yaotzin staan op het podium.

Niet echt een idee wat je bij een band als Kaasschaaf kunt verwachten? Feest, grindcore, humor en snellere instrumenten dan dat je je ook maar kunt bedenken. Kortom: weer ouderwets knallen in J.C. de Dukdalf. Zoals het hoort!

Ill Trusted zal ook het één en ander vermorzelen. Fans van Lamb of God, Arch Enemy en Machine Head kunnen hun lol zeker op bij deze boys. Geen poespas. Ill Trusted presenteert recht in je gezicht-metal. Iets waar een landje als Nederland trots op mag (en moet) zijn!

Last but not least: Yaotzin! Daar waar Kaasschaaf grindcore maakt en Ill Trusted metal maakt, doet Yaotzin weer iets anders in het genre: black metal! We gaan terug naar de tijd dat de Duk ontstond, en bijna alleen maar harde, heftige black/death metal had. Deze band haalt zijn inspiratie uit "brutal and extreme stuff, satan, war & hatred", zoals de heren laten weten.

De deuren van J.C. de Dukdalf in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, gaan zaterdag 24 juni om 21:00 uur open en om 03:00 uur zullen deze sluiten. Entree is € 5,00 (<18 jaar is € 2,50).
De Duk is iedere vrijdag en zaterdag geopend van 21:00 tot 02:00 uur. Bij concerten sluiten de deuren pas om 03:00 uur. Alle leeftijden zijn welkom.
Via Facebook kun je al je vragen stellen.

Lees verder...
(advertentie)
Jeugdvissen Hengelsportvereniging Wieringen
Uitgegeven op 09-06-2017 om 15:49  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen viste donderdag aan de Weel de eerste jeugdwedstrijd. Aan de waterkant was het een gezellige avond met 12 kinderen. Zij wisten 9 vissen boven water te halen.

De nummers 1 en 2 vingen allebei 3 vissen. De grootste vis van de uiteindelijke winnaar was net 1 cm groter dan de grootste vis van nummer twee. De nummers 3 en 4 sloegen ook allebei 2 vissen aan de haak. Nu had nummer 3 een grotere vis.
Alle kinderen waren weer voorzien van drinken en chips en gingen met een mooie prijs naar huis.

Volgende week donderdag 15 juni is de tweede en laatste jeugdviswedstrijd. Gehoopt wordt op wat meer kinderen, ouders, opa's en oma's aan de waterkant.
Verzamelen om 18:00 uur aan de Weel, aanvang vissen 18:30 uur.

Uitslag:
1 Tim de Greef
2 Thijs Grootemaat
3 Sietse van den Ham
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Waterbeestjes zoeken in het Kruiszwin
Uitgegeven op 08-06-2017 om 12:04  |  link  |  bewaar  |  print

ANNA PAULOWNA - Schepnetjes staan op woensdag 21 juni klaar voor kinderen in het Kruiszwin bij Anna Paulowna. Met de gids van Landschap Noord-Holland gaan ze op zoek naar waterdiertjes.

Je zult er versteld van staan wat er allemaal in het water leeft. Je mag je vangst in een loeppotje doen, zodat je die rustig kunt bekijken. In die potjes lijken de diertjes extra groot, je kunt ze dan prachtig bestuderen. Ook krijg je een zoekkaart mee, waarop je kunt zien welke beestjes je hebt gevangen. Natuurlijk vertelt de gids ook van alles over wat er nog meer te zien is in het Kruiszwin.

Tijd: 14:00-15:30 uur.
Vertrekpunt: Het begin van het fietspad, het Caloriepad, naast Molenvaart 136, 1761 AM Anna Paulowna.
Kosten: Kinderen € 4,00, Kinderen van Beschermers € 3,00. Volwassenen mogen als begeleider gratis mee.
Aanmelden kan via de website www.gaatumee.nl, ter plekke aanmelden en betalen is ook mogelijk.

Foto Dutchfoto
(advertentie)
Kindermiddag Dorpsfeest Westerland
Uitgegeven op 06-06-2017 om 15:10  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - Ook dit jaar wordt er weer een fantastisch knotsgekke, leuke en spetterende Kindermiddag gehouden tijdens het Dorpsfeest Westerland. Die middag kunnen kinderen tot 12 jaar gratis meedoen aan verschillende spelletjes, zoals de geweldige brandweerspelletjes en de waterbak, broodbakken, kuipsteken en buikglijden.

Deelnemers hoeven zich niet van tevoren op te geven, dit kan ter plaatse. Bij aanmelding ontvangen de deelnemers een spelkaart die, wanneer hij vol is, recht geeft op iets lekkers. Kinderen die meedoen wordt geadviseerd zwemkleding en een handdoek mee te nemen, want veel spelletjes hebben te maken met... water.


Foto PR Dorpsfeest

De Kindermiddag wordt gehouden op zaterdag 17 juni, van 13:00 uur tot 15:30 uur en vindt plaats op het terrein van het Dorpsfeest, hoek Westerlanderweg/Noorderkerkweg.
Voor meer informatie: www.dorpsfeestwesterland.nl.

Lees verder...
(advertentie)
Bocado mediterrane delicatessen
Jeugdviswedstrijd
Uitgegeven op 05-06-2017 om 10:25  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert donderdag 8 juni een jeugd viswedstrijd. Deelname is gratis. Om 18:00 uur verzamelen bij de Weel in Hippolytushoef.Je moet zelf vissen en mag niet geholpen worden door familieleden.
Er zijn leuke prijzen te winnen. Leeftijd tot en met 13 jaar.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Politie maakt leerlingen De Kei wegwijs in het verkeer
Uitgegeven op 02-06-2017 om 12:46  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De groepen 1 t/m 4 van basisschool De Kei hadden vrijdag de afsluiting van het thema 'verkeer'. Net als bij de start werd het thema afgesloten met twee agenten.De groepen 3 en 4 fietsten, onder begeleiding van de twee agenten, met versierde fietsen een rondje door het dorp. Voor de groepen 1 en 2 werd de kiss&ride strook naast de school afgezet. Daar fietsten en stepten zij, wederom onder begeleiding van de agenten, een rondje en werd er geslalomd om de pionnen.
Kortom, een prachtige afsluiting van een super thema!Lees verder...
(advertentie)
Waterbeestjes vangen in Eendenkooi 't Zand
Uitgegeven op 24-05-2017 om 14:13  |  link  |  bewaar  |  print

't ZAND - De kooiker van Landschap Noord-Holland staat op woensdag 7 juni voor je klaar met schepnetjes. De kooiker laat je ontdekken wat er allemaal in het water van de kooiplas leeft.

De gevangen diertjes gaan in een loeppotje, zodat je ze prachtig kunt bekijken. Ook krijg je een zoekkaart mee, zodat je zelf kunt uitzoeken, wat je hebt gevangen. De kooiker zal je ook de vogels in de eendenkooi laten zien en horen. En natuurlijk ook iets vertellen over de eendenkooi zelf en hoe die vroeger werd gebruikt om wilde eenden te vangen. Neem een vriendje of vriendinnetje mee, dan wordt het nog leuker!


Foto Dutchfoto

Tijd: 14:00-15:30 uur.
Vertrekpunt: Korte Bosweg 47A, 1756 CA 't Zand.
Kosten: Kinderen € 4,00 Kinderen van Beschermers € 3,00. Volwassenen mogen als begeleider gratis mee.
Opgeven via de website www.gaatumee.nl.
(advertentie)
Cursus Kleuterkliederen, samen ontdekken
Uitgegeven op 17-05-2017 om 21:19  |  link  |  bewaar  |  print

Geniet van het samen zijn en samen doen!

DEN HELDER - Kom samen met je kleuter spelen, bouwen, smeren en knoeien bij Triade, Middenweg 2. Geniet van het samen zijn en samen doen, tijdens de cursus Kleuterkliederen, samen ontdekken. Speelse en tactiele kunstlessen vol uitdagende opdrachten, waarbij ontdekken en plezier voorop staan.De workshops zijn op vrijdag 16, 23 en 30 juni van 15:00 - 16:30 uur. Je kan per vrijdag inschrijven. De kosten zijn € 6,00 per keer.
Voor inschrijving en meer informatie zie www.triade-denhelder.nl of bel naar 537200 of mail info@triade-denhelder.nl.
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Foo Fighters tribute naar J.C. de Dukdalf
Uitgegeven op 17-05-2017 om 20:06  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Na een ongelofelijk geslaagd Freedoms Noise Festival in J.C. de Dukdalf te Wieringerwerf, is het op zaterdag 27 mei tijd voor een uniek hoogtepuntje: een heuse Foo Fighters tributeband uit België!

Eind mei is het tijd om je klaar te maken voor een band die niet zomaar wat nummertjes covert. In Your Honor, zoals deze Foo Fighters tribute heet, komt uit België en heeft al jaren ervaring. Hoogstaande covers zullen op je afgevuurd worden zonder ook maar enig pardon. Meezing hits zoals Everlong, The Pretender, Best of You, Learn To Fly en nog heel veel meer zullen de revue passeren. Je kunt dus nú al vaststellen dat dit een avond wordt om nooit te vergeten. Meezingen met de hits van Foo Fighters in J.C. de Dukdalf? Dat je dit nog mag meemaken op je ouwe dag.

Ook de band Ella Pine is op deze zaterdag 27 mei op het podium te vinden. Deze muziek is ook ietsjes anders dan het wereldwijd bekende Foo Fighters. De band maakt, zoals de bandleden dat zelf zeggen, psychedelic avant-garde progpunk. Het is exact wat je je er bij voorstelt, maar ook totaal weer helemaal anders. Een pareltje om goed in de gaten te houden. Dus dat kun je het beste doen in de Duk!

Er komt nog een derde band bij! Welke band dit is blijft nog even geheim. Als je dit als één van de eerste wil weten, dan kun je J.C. de Dukdalf het beste op Facebook volgen, Maar je kunt je natuurlijk ook gewoon laten verrassen en gewoon binnenlopen.

Op zaterdag 27 mei gaan de deuren van J.C. de Dukdalf om 21:00 uur open en om 3:00 uur zullen deze sluiten. Entree is € 5,00 (<18 jaar is € 2,50). Daarnaast is De Duk iedere vrijdag en zaterdag geopend van 21:00 tot 02:00 uur.

Lees verder...
(advertentie)
Buitendag Schoorlse Duinen
Uitgegeven op 10-05-2017 om 20:26  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - In mei laten de vogels flink van zich horen in de Schoorlse Duinen en iedere vogel zingt zijn eigen lied. Op de Buitendag draait alles om deze vrolijke fluiters. Je kunt o.a. vogels knutselen, vogels spotten met verrekijkers, er is een speurtocht uitgezet en je kunt lekker broodjes bakken boven een vuurtje!


Tapuit - foto René van Rossum

Speciaal voor de Buitendagen is een strippenkaart ontwikkeld, deze kost € 5,00 en is via www.staatsbosbeheer.nl te bestellen.
De buitendag is op zondag 21 mei van 11:00 tot 16:00 uur, je kunt op je eigen tijdstip starten. Na afloop ontvangen de kinderen een oorkonde. Paul Bohre schrijver van het boek Uilen en Roofvogels van Nederland komt zijn boek presenteren en signeren.
Kom naar Buitencentrum Schoorlse Duinen: daar beleef je elke derde zondag van de maand buitenpret op de Buitendag! Met elke maand nieuwe activiteiten, die passen bij het seizoen.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl.
De toegang is gratis. Openingstijden: Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Reisbureau Hippo, Touringcarbedrijf Rasch
Super gave start van thema Verkeer op De Kei
Uitgegeven op 10-05-2017 om 18:22  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Twee politie agenten stonden maandagmorgen 8 mei op de stoep bij basisschool De Kei. Zij kwamen voor de groepen 1 t/m 4. De agenten hadden een circuit uitgezet voor de groepen 3 en 4. De kinderen legden het parcours op de fiets af. De groepen 1 en 2 gingen op stap met één van de agenten. Zij gingen op zoek naar verkeersborden rond school, ook leerden ze hoe je goed moet oversteken.


De agenten zijn deze morgen ook in de groepen 1 t/m 4 langs geweest om nog het één en ander te vertellen.
Al met al een geslaagde start van het thema. Nu gaan de kinderen zelf verder met dit thema en krijgen de ouders op dinsdag 16 mei een presentatie van 'jongleren in het verkeer'.
(advertentie)
Scholierenveldloop
Uitgegeven op 10-05-2017 om 15:22  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Sportservice Schagen organiseert samen met de diverse regionale atletiekverenigingen dit jaar weer verschillende scholierenveldlopen. Voor de scholierenveldloop kunnen alle basisschoolleerlingen uit de regio zich inschrijven. Het gaat om de regio's Niedorp, Wieringen, Anna Paulowna en voormalig Harenkarspel.

De verschillende datums voor de scholierenveldopen zijn:

• 7 juni: Park de Meet (Nieuwe Niedorp)
• 14 juni: Lutjestrand (Wieringen)
• 28 juni: Atletiekbaan Dokev (Anna Paulowna)
• 12 juli: Atletiekbaan NOVA (Harenkarspel)

De scholierenveldloop is een mini-wedstrijdloop waarbij het vooral gaat om plezier en volhouden. De loop voor groep 3 t/m 8 is ongeveer 1000 meter lang, de leerlingen van groep 1 en 2 lopen een kortere route.Er wordt in verschillende categorieën gelopen, jongens en meisjes starten apart en de categorieën zijn ingedeeld op de groep waarin de deelnemer zit. De start van de eerste groep is om 14:30 uur, daarna steeds om de 10 minuten. Om ongeveer 16:30 uur is het evenement afgelopen. De snelste 3 lopers per startgroep krijgen meteen na hun loop een prijs. Alle kinderen ontvangen voor het meedoen een herinnering.

Inschrijven kan via school of Sportservice Schagen: 0224-214774 dit kan ook via een webformulier op www.sportserviceschagen.nl.
Deelname is gratis. Alle scholen hebben een uitnodiging voor deelname ontvangen met inschrijfformulieren. De inschrijvingen moeten uiterlijk 2 weken voor elke editie bij Sportservice Schagen binnen zijn.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sportservice Schagen (Sanne de Wit), tel: 0224-214774 mail: sdewit@sportservicenoordholland.nl.
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Nationale Buitenspeeldag: Word Mini-Molenaar
Uitgegeven op 09-05-2017 om 09:11  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Tijdens de Nationale Buitenspeeldag op woensdag 14 juni is er van 13:00-16:30 uur wat te beleven bij molen De Hoop in Den Oever. Kinderen kunnen daar mini-molenaar worden. Samen met de molenaar kun je de molen ontdekken, om daarna een aantal quizvragen op te lossen.

Je leert hoe een molen werkt, mag meehelpen met het op de wind zetten, het voorspannen van het molenzeil en het bedienen van de rem. In de molen zijn er kleine molenaarsklussen zoals het tellen van de graankorrels, het zelf malen van meel en het zeven van bloem. Dat moet natuurlijk wel verpakt worden in leuke meelzakjes. Met het meel ga je ook pannenkoeken bakken, die direct geproefd moeten worden.
Kortom, je leert alles over de molen en hoe meel gemaakt wordt en bent lekker buiten bezig op het molenterrein. De mini-molenaar moet natuurlijk niet bang zijn vies te worden; het meel kan best wel op je kleren terecht komen.Als je jonger bent dan 16 jaar en ouder dan 4 jaar, dan kun je als leerling mini-molenaar inschrijven voor deze molenmiddag. De kosten voor de middag bedragen € 4,50. Hierbij is inbegrepen een klein zakje meel, een pannenkoek en een glas limonade. Het aantal deelnemers is beperkt, dus schrijf snel (voor 8 juni) in via wieringermolens@ziggo.nl.

Meer informatie: www.dewieringermolens.nl of Facebook.
(advertentie)
Slagerij Ottens
The Road to Zandstock Festival
Uitgegeven op 07-05-2017 om 18:08  |  link  |  bewaar  |  print

’t ZAND - De serieuze voorpret voor het Zandstock Festival gaat op zaterdagavond 13 mei van start in de vorm van een avond mooie muziek. Ook dit jaar zal het evenement The Road To Zandstock Festival plaatsvinden om alvast lekker in de festivalsfeer te komen.

Alle liefhebbers van muziek en gezelligheid zijn welkom in Café De Jonge Prins in ’t Zand. Het is het eerste feestje van de nieuwe uitbaters van het café. Hier zullen acht acts strijden om een plekje op Zandstock Festival in augustus door elkaar letterlijk van het podium te blazen. Het belooft een spannende afvalrace te worden, waarin steeds twee acts vlak na elkaar spelen en door een vakkundige jury worden beoordeeld. Slechts één van de twee acts zal doorgaan naar de volgende ronde en op deze manier blijven de allerbeste muzikanten over.

Bands die meedoen komen van dichtbij en van heinde en verre en de muziekstijlen variëren van punk tot pop tot schitterende singersongwritermuziek. Naast een plekje in de line-up van Zandstock Festival kan er ook studiotijd bij LIFRAmusic worden gewonnen.

De toegang tot The Road To Zandstock Festival is € 5,00. Meer informatie op www.zandstock.nl.
(advertentie)
Maak je eigen keramieke theepot
Uitgegeven op 07-05-2017 om 09:46  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Theedrinken wordt voortaan nog gezelliger, wanneer je thee schenkt uit je eigen handgemaakte theepot van keramiek. Bij Triade kun je het schenkgerei zelf maken, tijdens een korte cursus van 5 lessen , die op maandag 15 mei om 19:15 uur start.Onder deskundige en enthousiaste begeleiding van Triade docent en keramist Anouk Bouwman maak je met behulp van handbouwtechniek en mallen je eigen creatie. Je kunt je theepot een mooie kleur geven en glazuren, zodat je het thuis ook echt kunt gebruiken. In de laatste les worden de kunstwerken nabesproken onder het genot van een kopje thee, natuurlijk uit eigen pot! Lekkere zoetigheden zullen niet ontbreken.

Iedereen is van harte welkom tijdens de cursus. Je hoeft geen ervaring te hebben.
Voor meer informatie zie www.triade-denhelder.nl of bel 0223 53 72 00.
Triade is in aan de Middenweg 2 in Den Helder.
(advertentie)
Streethockey
Uitgegeven op 04-05-2017 om 12:26  |  link  |  bewaar  |  print

SCHAGEN - Kun je hockey op straat spelen? Jazeker! En de trainers van hockeyclub Magnus laten je zien hoe! Op woensdagavonden in mei en juni verzorgt de hockeyclub gratis clinics voor jeugd uit groep 3 t/m 8 en klas 1 & 2 van het Voortgezet Onderwijs. Locatie voor deze leuke kennismaking met hockey is het Cruyff Court en omgeving aan de Wilhelminalaan in Schagen.

Streethockey

Streethockey is een afgeleide vorm van hockey, waarbij op een klein veld wordt getraind en wedstrijdjes worden gespeeld. Tijdens de clinics maak je kennis met de hockeysport, leert vette trucs en speelt een partijtje. Wist je dat bijvoorbeeld een tafeltennistafel, een autoband, een hek of een vuilnisbak supergoed te gebruiken zijn bij streethockey? De trainers van hockeyclub Magnus laten je zien hoe! Er wordt een lessenreeks speciaal voor jongens én één exclusief voor meisjes aangeboden.
De jongens zijn welkom op woensdag 24 & 31 mei en 7 juni van 19:00 - 20:15 uur. De meisjes volgen hun clinics op 14, 21 & 28 juni op dezelfde tijden.

Aanmelden
Zin om mee te doen? Meld je dan aan via de JSP-website. Dit kan tot uiterlijk 17 mei. Deelnemen is gratis. Ben je een jongen en wil je meer dan deze clinics? Doe dan op zondag 14 mei van 11.00 – 12.30 uur ook mee aan Boys Only Sunday bij hockeyclub Magnus (meer informatie op www.hockeyclubmagnus.nl)!

Informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Monique de Vries van Sportservice Schagen. Telefoon 0224 - 214774 of mdevries@sportserviceschagen.nl.
(advertentie)
Musical Try out bij Triade
Uitgegeven op 01-05-2017 om 13:27  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Op maandag 22 mei starten de Try-out lessen musical voor kinderen vanaf 5 jaar. Er zijn verschillende leeftijdscategorieën. Wil je alle facetten van musical, zoals dans, zang en toneelspelen eens ervaren? Dan is deze probeercursus echt iets voor jou!

Neem alvast een voorpoefje op het nieuwe seizoen, zo weet je wat voor leuke lessen je in september kunt verwachten! Docenten Jantien Bijvoet, Eda Andreae en Carlijn Visser zijn er klaar voor.

Voor aanvullende informatie en inschrijven, zie www.triade-denhelder.nl of bel 0223 -537200. Triade zit aan de Middenweg 2 in Den Helder.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Freedoms Noise
Uitgegeven op 23-04-2017 om 13:25  |  link  |  bewaar  |  print

(advertentie)
Uw warme bakker!
Golfsurfen en windsurfen
Uitgegeven op 19-04-2017 om 11:16  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - Sportservice Schagen biedt op de woensdagmiddagen kinderen van 9 t/m 16 jaar de mogelijkheid om kennis te maken met golfsurfen en kinderen vanaf 10 jaar t/m het voortgezet onderwijs om deel te nemen aan een eenmalige kennismakingsles windsurfen.

Golfsurfen

Wie: kinderen vanaf 9 jaar en jongeren van het voortgezet onderwijs
Wanneer: de woensdagen 7, 14, 21, 28 juni en 5 en 12 juli
Tijd: 15:30 - 17:00 uur.
Waar: gedurende 1,5 uur krijgen de deelnemers les op het strand van Callantsoog (bij strandtent Vos). De lessen worden verzorgd door surfschool Callantsoog. De surfschool zorgt voor de benodigde surfmaterialen (plank, kleding, etc.). Alle deelnemers dienen in het bezit te zijn van een zwemdiploma. Routebeschrijving: zie website www.surfschoolcallantsoog.nl.
Lengte/gewicht: vereist is een minimale lengte van 1.40 meter en een minimaal gewicht van 40 kg.
Kosten: 9,50 voor een les (normaal 20,00) inclusief gebruik van materialen.
Per les kunnen er maximaal 8 deelnemers meedoen, vol=vol!Windsurfen
Wie: kinderen vanaf 10 jaar en jongeren van het voortgezet onderwijs.
Wanneer: de woensdagen 17, 24, 31 en 7 mei, 14 en 28 juni en 5 en 12 juli
Tijd: 15:15 - 17:00 uur
Waar: Gedurende 1 uur en 45 minuten krijgen de deelnemers les op het Lutjestrand bij Westerland. De lessen worden verzorgd door windsurfschool leerwindsurfen.nl. De surfschool zorgt voor de benodigde surfmaterialen (plank, kleding, etc.). Alle deelnemers dienen in het bezit te zijn van een zwemdiploma.
Routebeschrijving: zie website www.leerwindsurfen.nl.
Kosten: 9,50 voor een les (normaal 20,00) inclusief gebruik van materialen.
Per les kunnen er maximaal 6 deelnemers meedoen, vol=vol!

Let op! Bij zowel het golf- als windsurfen gaat het om een eenmalige kennismakingsles!

Meedoen?

Schrijf je in via www.sportserviceschagen.nl/jsp.
Meer informatie? Stuur een mailtje naar Talisa van der Fluit van Sportservice Schagen: tvanderfluit@sportserviceschagen.nl of bel naar 0224 - 214774.
(advertentie)
Triade voor kinderen
Uitgegeven op 18-04-2017 om 14:41  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - De komende weken starten bij Triade diverse cursussen voor kinderen. Voor muziek-, dans- en musicallessen en creatieve workshops kunnen kinderen terecht in het huis van de kunsten.

Muziek

Voor de allerkleinsten start docent Martine Nielen op dinsdagochtend 2 mei met Muziek op schoot. Gezellige lessen waar samen liedjes worden gezongen en waar gemproviseerd wordt met ritmestokjes, sambaballen, trommeltjes e.d. Met je (klein)kind plezier beleven aan muziek.
Kinderen die graag een instrument leren bespelen, kunnen altijd een proefles of een probeercursus van 6 lessen aanvragen. Dagen en tijden zijn in overleg met de docent.

Dans
Dansdocent Rinske Posthumus begint woensdagochtend 3 mei met twee cursussen voor jongens n meisjes die de beginselen van dans onder de knie willen krijgen. Dat kan tijdens Samendans (vanaf 1 1/2 jaar) en Peuterdans (vanaf 2 1/2 jaar). Voetjes van de vloer dus!

Musical
Op maandag 22 mei starten de Try-out lessen musical. Wil je alle facetten van musical, zoals dans, zang en toneelspelen eens uitproberen? Dan is deze probeercursus echt iets voor jou! Neem alvast een voorpoefje op het nieuwe seizoen, zo weet je wat voor leuke lessen je in september kunt verwachten! Docenten Jantien Bijvoet, Eda Andreae en Carlijn Visser zijn er klaar voor.


Foto Gerard Krol

Creatieve cursussen
Voor kleuters samen met hun (groot)ouders biedt Triade een creatieve cursus Samen ontdekken. Kom samen teken- en schildertechnieken ontdekken, kleuren en vormen maken onder begeleiding van docent Marianne Burgers. Beleef met je kind het plezier van uitproberen en experimenteren. De lessen zijn op vrijdagmiddag 16, 23, 30 juni om 15.00 uur. Je kunt je per vrijdag inschrijven.
Ook in het TekenLab van docent Bernou Karten wordt vanaf 17 mei getekend en geschilderd tijdens een cursus van 7 lessen. Op woensdagmiddag wordt er les gegeven aan kinderen vanaf 6 jaar om 15.00 uur. De jongeren vanaf 12 jaar kunnen om 16.30 uur aan de slag. De docent helpt jongeren ook graag bij het opbouwen van hun portfolio.

Digitale kunst
Meld je aan voor de WizzKidz! Club. Hier werk je aan animatie, fotografie, film en vormgeving op een echte Apple computer. Je maakt coole posters, een stripverhaal of misschien wel je eigen animatiefilm! Ook leer je de kneepjes van het vloggen en wat voor gave dingen je met je mobiel kan doen. Docent Suzanne van Koolwijk neemt je mee in de digitale wereld van Apple. De cursus van 4 lessen start op woensdag 10 mei of 5 juni van 14.30 tot 16.00 uur.

Voor aanvullende informatie en inschrijven, zie www.triade-denhelder.nl of bel 0223 -537200.
Triade vindt u aan de Middenweg 2 in Den Helder.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De Botsautobaan op het Kerkplein?
Ja, staat daar al jaren.
Nee, andere plek zoeken.
  
Occasions
Hyundai Atos 1.1 Dynamic automaat 26.000 km
€ 4.245,-

Toyota Aygo 1.0 VVTi 3drs Airco
€ 3.850,-

Wieringer historie:
Postboot in de Haukes haven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...
Buienradar: