Voorstellingen Sinterklaas en de Betovering bij toneelvereniging Succes
Uitgegeven op 13-10-2019 om 00:45  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Voorstellingen Sinterklaas en de Betovering, de plaatselijke toneelvereniging is druk doende met de repetities. Het is echt een aanrader om eens een kijkje te komen nemen bij deze vereniging in het Dorphuis.Het nieuwe toneelseizoen is inmiddels alweer in volle gang. Nieuw dit jaar is dat toneelvereniging Succes een sinterklaasstuk zal opvoeren. Dus komt met uw (klein)kind(eren) op 23 of 24 november a.s. naar 'Sinterklaas en de betovering!' Voor meer informatie kijk op de website: www.toneelvereniging-succes.nl.


Ja... en wie zal de hoofdrol spelen? Wij weten het niet. Het zou zomaar deze Sint kunnen zijn. Dit is een foto uit ons archief, gemaakt door Henk-Jan, de Sinterklaas in kwestie is? Stuur uw antwoord naar de redactie en wij delen wederom een lekkere metworst van Piet Ottens uit aan een juiste oplosser en dit na loting door onze onbezoldigde notaris i.o. uit de Hoofdstraat. Meedoen kost niks, smikkelen is lekker!

Kaarten kunnen besteld worden op deze website. Als u reserveert via de website dan ontvangt u € 1,00 korting per persoon. Klik op deze link om direct te bestellen: https://www.toneelvereniging-succes.nl/kaartverkoop/verkoop/
(advertentie)
Griezelschool
Uitgegeven op 12-10-2019 om 17:20  |  link  |  bewaar  |  print

(advertentie)
Animatiefilm 'Corgi'
Uitgegeven op 11-10-2019 om 14:57  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont op zondag 20 oktober de animatiefilm Corgi uit 2019.

Het verhaal volgt de avonturen van Rex, de meest geliefde hond van de Britse vorstin. Wanneer hij op een dag van zijn bazin gescheiden raakt, stuit hij op een vechtclub waar allerlei verschillende honden het tegen elkaar opnemen. Tijdens zijn zoektocht om de koningin terug te vinden, wordt Rex verliefd en ontdekt hij zijn ware aard.Deze film is Nederlands gesproken en geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
De zaal gaat om 14:45 uur open en de film begint om 15:00 uur. De entree bedraagt € 4,00.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.
(advertentie)
Glasblazen en Stoom uit je oren!
Uitgegeven op 07-10-2019 om 16:06  |  link  |  bewaar  |  print

Naar het Stoommachinemuseum in de Herfstvakantie!

MEDEMBLIK- Altijd al een keer willen zien hoe een glasblazer te werk gaat? Dat kan op zondag 20 oktober bij het Stoommachinemuseum. Glasblazerij Martorell komt deze dag het oude ambacht glasblazen bij het museum demonstreren.

Mart Martorell is een 'meester' glasblazer die alle facetten van het glasblazersvak kent en hier boeiend over weet te vertellen. Hij houdt doorlopende demonstraties en geeft workshops, waarbij een aantal bezoekers uitgenodigd wordt om zelf iets te maken. Onder begeleiding van de glasblazer ga je zelf aan de slag en blaas je de leukste creaties, zoals bijvoorbeeld een vaas of een olifant. En krijg je de techniek misschien niet gelijk onder de knie, dan noemen we het resultaat gewoon een &apos:kunstwerk'! Het zelfgemaakte glaswerk mag je mee naar huis nemen.

Proefjes en experimenten: Willy Wortels opgelet! Tijdens de herfstvakantie is de 'museumprofessor' weer een aantal dagen aanwezig in het museumstoomlap. Hij vertelt je allerlei weetjes over wat stoom nu precies is en wat je er mee kunt doen. Aan de hand van proefjes en experimenten ontdek je hoe je luchtdruk kunt aantonen met een glas en een kartonnetje. Leer je wat een barometer aangeeft als de luchtdruk hoger wordt en wat het verband is tussen volume en druk met gebruik van een fietspomp. En wat is condenseren van stoom? Met behulp van een soeplepel gevuld met koud water, laten we je het zien. Nieuwsgierig geworden? Kom dan op zondag 13, zaterdag 19, zondag 20, woensdag 23 of zaterdag 26 oktober naar het museum. Onze ’museumprofessor’ demonstreert op deze dagen vanaf 12:00 tot 16:00 uur allerlei proefjes en experimenten, waarbij je kunt assisteren. (Op 19 en 23 oktober t/m 14:00 uur)

Natuurlijk staan ook de miniatuurstoommachines klaar om zelf stoom te maken en wordt tijdens de herfstvakantie twee weken lang de grote ketel opgestookt om de stoommachines te laten draaien. Of ontdek het museum met de museumspeurtocht en verdien het diploma 'hulpstoker' door de stoker te helpen het vuur in de ketel brandend te houden.

Het Nederlands Stoommachinemuseum, Oosterdijk 4, 1671 HJ Medemblik, is tijdens de herfstvakantie dagelijks van 10:00-17:00 uur geopend en onder stoom.
De toegang is € 8,00 voor volwassenen en € 5,00 voor jongeren van 4 - 18 jaar.
Museumkaarthouders en Stoommachinemuseumvrienden hebben gratis toegang.
(advertentie)
Poppentheater Belletjes Sterk speelt Ssst
Uitgegeven op 04-10-2019 om 14:38  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - Poppentheater Belletje Sterk speelt zondag 13 oktober in het kader van de nationale Kinderboekenweek de voorstelling 'Ssst' in het Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer. Ellen Scholten verzorgt deze voorstelling met haar prachtige vilten poppen.

Ssst! De Tijger slaapt... Zijn vriendjes willen haar niet wakker maken. Er is alleen een probleem: alle dieren moeten er langs en ze ligt vreselijk in de weg. Hoe gaan ze dat oplossen? Gelukkig heeft slimme Kikker een idee. Na afloop maken de kinderen iets feestelijks om mee naar huis te nemen.De poppenvoorstelling is voor kinderen van twee tot acht jaar en hun ouders/verzorgers. De voorstelling begint om 11:00 uur en om 15:00 uur en duurt inclusief knutselen 90 minuten. Een kaartje kost € 8,50 inclusief kaboutersap. Reserveren is noodzakelijk en kan via www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Super Jumping in de Herfstvakantie
Uitgegeven op 03-10-2019 om 16:01  |  link  |  bewaar  |  print

WINKEL - Springen is leuk en gezond! In de herfstvakantie, op donderdag 24 oktober, kunnen alle kinderen zich helemaal uitleven tijdens Super Jumping. In de Niedorphal, Hartweg 35 in Winkel staat de zaal vol met verschillende springkussens waar eindeloos op gesprongen en geklommen kan worden!

Super Jumping is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Er zijn springkussens speciaal voor de jongere kinderen en springkussens die die uitdaging bieden aan de grotere kinderen. Zo staat er o.a. een opblaasbaar dartbord, een stormbaan, een jungle springkussen en een luchtkasteel!


Foto Team Sportservice Schagen

Gezond en leuk!
Voor maar € 5,00 kun je je 4 uur lang uitleven op de springkussens. Super Jumping duurt van 11:00 tot 15:00 uur. Deelname is op eigen risico en de ouders blijven verantwoordelijk voor de kinderen. Een begeleidende volwassene is verplicht voor kinderen die jonger zijn dan 8 jaar. Begeleidende ouders hebben vrij toegang. Inschrijven of aanmelden is niet nodig. Er kunnen maximaal 250 deelnemers tegelijk meedoen. Het kan dus zijn dat je even moet wachten.

Nog meer klimmen?
Echte klimapen mogen de Apenkooi ook niet missen! Apenkooi is op dinsdag 22 oktober, Gymzaal Clusius College, aan de Binnenhof 22 in Schagen. Voor Apenkooi moet je je wel even aanmelden. Zie ook Apenkooi in de herfstvakantie.
(advertentie)
Stoomlab tijdens Weekend van de Wetenschap
Uitgegeven op 27-09-2019 om 16:42  |  link  |  bewaar  |  print

MEDEMBLIK - Bedrijven, universiteiten, ziekenhuizen en musea openen op zaterdag 5 en zondag 6 oktober tijdens het 'Weekend van de Wetenschap' hun deuren voor het publiek om kennis te maken met live wetenschap en technologie. Het Stoommachinemuseum Medemblik doet ook mee aan dit landelijk evenement, want waar kun je nu beter ontdekken wat stoom, druk of vacuüm is!

Ben je nieuwsgierig naar de krachten van de natuur en een uitvinder in de dop? Kom dan dit weekend naar het museum en ontdek hoe je luchtdruk kunt aantonen met een glas en een kartonnetje. Leer van de 'museumprofessor' wat een barometer aangeeft als de luchtdruk hoger wordt en wat het verband is tussen volume en druk aan de hand van een fietspomp. Wat is het condenseren van stoom? Met behulp van een soeplepel gevuld met koud water kun je het zien. Een snelkookpan met manometer en thermometer, te vergelijken met een stoomketel in het klein, demonstreert het verband tussen temperatuur en druk. Het klinkt ingewikkeld, maar je hoeft echt geen bolleboos te zijn om het te begrijpen.
De 'museumprofessor' zal in het museumstoomtheater om 12:00, 13:00, 14:00 en 15:00 uur allerlei proefjes en experimenten demonstreren, waarbij je kunt assisteren. En als je iets niet helemaal begrijpt en de stoom uit je oren springt, vraag dan gerust hoe het zit.

James Watt: Zondag dwaalt de geest van James Watt door het museum, hij vertelt je graag over zijn interessante leven. Deze Schotse ingenieur ontdekte 250 jaar geleden dat als hij een condensor aan de stoommachine verbond, die drie keer zuiniger en efficiënter werd. De stoommachine, voor die tijd een hoogstandje van techniek, luidde het begin van de Industriële Revolutie in. Ook heden ten dage wordt stoom nog steeds gebruikt voor de energieopwekking.

Theatervoorstelling 'Onder druk': Op een speelse manier maak je kennis met de hoofdrolspelers uit de stoomrevolutie en ontdek je wat de uitvinding van de stoommachine betekende. De voorstelling wordt zondag in het museum om 13:00 en 14:30 uur gespeeld en is gratis voor museumbezoekers.

Het Nederlands Stoommachine Museum, Oosterdijk 4, is gehuisvest in het voormalige gemaal de Vier Noorder Koggen uit 1869.
Het museum is van geopend van 10:00 tot 17:00 uur.
De toegang is € 8,00 voor volwassenen en € 5,00 voor jongeren van 4 - 18 jaar.
Museumkaarthouders en Stoommachinemuseumvrienden hebben gratis toegang.

Meer over het museum in het overzicht van exposities en musea.
(advertentie)
Brandweer zoekt speurneuzen
Uitgegeven op 26-09-2019 om 13:17  |  link  |  bewaar  |  print

De Brandweeracademie van het Instituut Fysieke Veiligheid ziet een toename van woningbranden door oplaadbare elektrische apparaten. Er is een toename te zien van branden door opladers van devices zoals telefoon, tablet of laptops en door het opladen van bijvoorbeeld hoverboards en elektrische steps.

Brandweer zoekt speurneuzen
Met de campagne 'Brandweer zoekt speurneuzen' worden kinderen (9-12) uitgedaagd om zelf op zoek te gaan naar brandgevaar en het voorkomen van brand. Onderzoek van de Brandwonden Stichting toont aan dat juist kinderen tussen 9 en 12 jaar actief gebruik maken van elektrische opladers. Bijna 80% van deze kinderen maakt regelmatig gebruik van mobiele devices. Maar nog niet de helft van de kinderen is op de hoogte van de risico's van het foutief opladen van een mobieltje, of van het in slaap vallen met een tablet tussen de dekens en knuffels. "Online game leert brandveilig gedrag
De jaarlijkse Brandpreventieweken, die als doel hebben om nieuwe slachtoffers van woningbranden te voorkomen, richt zich dit jaar daarom specifiek op kinderen van 9 tot en met 12 jaar. Met de campagne 'Brandweer zoekt speurneuzen!' wordt kinderen op speelse wijze brandveilig gedrag aangeleerd. Door middel van een interactieve game ontdekken ze hoe brand door elektrische apparaten kan ontstaan. De kinderen gaan als echte speurneuzen aan de slag om de oorzaak van een woningbrand te achterhalen. In deze game komen de drie elementen van de branddriehoek terug en is er ruim aandacht voor de rol die apparaten kunnen spelen bij het ontstaan van brand. Tijdens het spelen van de game leert de jeugd alles over het ontstaan en voorkomen van deze branden. De game eindigt met het maken van je eigen vluchtplan: wat doe jij als je huis in brand staat?

Je kunt de game spelen op www.brandweerzoektspeurneuzen.nl.
(advertentie)
Reisbureau Hippo, Touringcarbedrijf Rasch
Friet rooien
Uitgegeven op 20-09-2019 om 20:17  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Het zelf ontdekken van de oorsprong van friet is een avontuur dat je op zaterdag 5 oktober kunt beleven bij bezoekboerderij 'Leven van de wind', Oosterterpweg 12. Kinderen van 4 tot 12 jaar mogen er zelf een emmer aardappelen rooien en er wordt uitgelegd hoe je er thuis lekkere frietjes van kunt maken, want die emmer zelfgerooide aardappelen mogen de kinderen mee naar huis nemen. En ook op de boerderij worden frietjes gebakken!

Akkerbouwers zijn ontzettend trots op hun beroep. Ze maken ons aller voedsel! Dat is wel een feestje waard. En dat vieren we dan weer met patat!Iedereen is van 10:30-15:00 uur welkom, ouders, begeleiders en oudere broertjes en zusjes.
Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de website www.levenvandewind.com.

Deelnemen kost € 4,00 per kind, wat betaald kan worden bij aankomst op de boerderij.
Je krijgt hiervoor niet alleen een onvergetelijke dag, maar ook een heerlijk patatje, limonade en een emmer aardappelen om zelf thuis patat te kunnen maken.
(advertentie)
Poppentheater Belletje Sterk speelt Appelmoes
Uitgegeven op 14-09-2019 om 11:19  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - Poppentheater Belletje Sterk speelt zondag 29 september in Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer de voorstelling Appelmoes. Ellen Scholten vertelt met haar prachtige vilten poppen het verhaal van Kabouter Zako die trek in appelmoes heeft.

Jan Klaassen vindt appelmoes ook erg lekker en gaat helpen appels plukken. Maar waar vind je die eigenlijk? Samen met Muis, Oehoet en Ekihoorn wordt het een vrolijk avontuur.
De voorstelling wordt gegeven om 11:00 en 15:00 uur en is geschikt kinderen van 2 tot 8 jaar en hun ouders/verzorgers. Na de voorstelling mogen de kinderen zelf appelmoes maken om mee te nemen naar huis. De activiteit duurt totaal 90 minuten. De kosten zijn € 8,50 p.p. inclusief kaboutersap.
Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. Telefoonnummer 072 509 33 52. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Apenkooi in herfstvakantie
Uitgegeven op 11-09-2019 om 17:42  |  link  |  bewaar  |  print

SCHAGEN - Alle apen en ander klimliefhebbers opgelet: In de herfstvakantie organiseert Team Sportservice Schagen in samenwerking met Wijkvereniging Hoep Zuid een Apenkooi instuif in de gymzaal van het Clusius College. Het leuke is dat deze Apenkooi niet alleen voor kinderen is. Vanaf 6 jaar mag iedereen meedoen. Jongeren en volwassenen kunnen weer terug naar hun jeugd!

Jong en oud kunnen dinsdag 22 oktober van 10:00 uur tot 15:00 uur hun hart ophalen in een super uitdagende apenkooi opstelling waar o.a. de stormbaan van Team Sportservice Schagen in zal staan.

Terug naar je jeugd!
Wie heeft er geen mooie herinneringen aan de leukste gymles die er is? Apenkooien maakt het kind in je los! Apenkooi is leuk voor iedereen en brengt jong en oud samen. Kinderen vinden apenkooi helemaal fantastisch als hun ouders ook meedoen! Klim en klauter je weer terug in je jeugd!Leef je uit!
Iedereen vanaf 6 jaar kan zich volledig uitleven tijdens deze activiteit. Rennen, vliegen, springen, slingeren en ontwijken zijn vaardigheden die je moet beheersen om aan dit aloude spel mee te kunnen doen. Doe je aan freerunning? Dan zal je apenkooi ook helemaal geweldig vinden! De entree is maar € 1,- en deelname is op eigen risico.

Aanmelden is verplicht
Omdat we iedereen de ruimte willen geven om zich uit te leven, is het deze keer wel nodig dat je je aanmeldt. Je kunt je aanmelden via schagen.inschrijventeamsportservice.nl. Doe dat vóór 15 oktober. Iedereen die zich heeft aangemeld wordt ingedeeld in een tijdsblok. Na aanmelding krijg je bericht in welk tijdsblok je bent ingedeeld. Gezinnen worden uiteraard in hetzelfde tijdsblok ingedeeld. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Team Sportservice Schagen; telefoon: (0224) 21 47 74 of e-mail: mverblaauw@teamsportservice.nl. Kijk ook op jouw.teamsportservice.nl/schagen. Apenkooi wordt georganiseerd in samenwerking met Wijkvereniging Hoep Zuid.
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Animatiefilm 'How to train your dragon: The hidden world'
Uitgegeven op 07-09-2019 om 13:45  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont op zondag 22 september de animatiefilm How to train your dragon: The hidden world.

Hiccup probeert zijn droom te vervullen door een vreedzame draken-utopie te creëren. Ondertussen ontdekt Toothless een ongetemde, ongrijpbare partner die ervoor zorgt dat de Night Fury vertrekt. Wanneer het gevaar thuis groter wordt en Hiccup als dorpshoofd op de proef wordt gesteld, moeten zowel draak als ruiter onmogelijke beslissingen maken om hun soort te redden.Deze film is Nederlands gesproken en geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
De zaal gaat om 14:45 uur open en de film begint om 15:00 uur. De entree bedraagt € 4,00.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.
(advertentie)
Spinnen thema Buitendag Schoorlse Duinen
Uitgegeven op 07-09-2019 om 13:05  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL – Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer verzorgt elke derde zondag van de maand van 11:00 tot 15:00 uur een Buitendag. Een heerlijke dag vol (gezins)activiteiten in en om het buitencentrum met telkens een ander seizoensthema. Deze keer gaat het over... spinnen!

Zondag 15 september valt in de spinnentijd. De spinnenwebben zijn goed te zien door dauw op de draden van het web. Volg de spinnenspeurtocht en kom meer te weten over de spinnen. Knutsel je eigen web met een spin erin. Elk uur kun je met een gids op spinnensafari en op zoek naar de spinnen in de Schoorlse Duinen. Word een ware spinnendeskundige door de vragen over spinnen te beantwoorden. De dag wordt afgesloten met het poffen van eigen popcorn.Starten aan de vier activiteiten kan tot uiterlijk 14:00 uur. Deelnemen kost € 5,00. Aanmelden kan via www.staatsbosbeheer.nl. De strippenkaart is vervolgens af te halen aan de balie van het buitencentrum.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Alcohol Free Under 17 Party, Bij De Buren
Uitgegeven op 30-08-2019 om 18:24  |  link  |  bewaar  |  print

NIEUW NIEUW NIEUW !!!

WIERINGERWERF - Advertentie, let op! Dit is een feestje voor de NIEUWE Buren, dus, geen alcohol tijdens dit feest. Wel 0.0 bier en alcoholvrije cocktails.


(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Kabouter Zako gaat kamperen
Uitgegeven op 12-08-2019 om 17:14  |  link  |  bewaar  |  print


SCHOORL - Kabouter Zako heeft eindelijk vakantie. Wat zou hij graag eens willen kamperen. Hoe komt hij aan een tent?

Kom kijken naar deze vrolijke voorstelling van Poppentheater Belletje Sterk. De poppenvoorstelling is voor alle kinderen van 2 tot 8 jaar en hun ouders/verzorgers en wordt gespeeld op zondag 25 augustus. Aanvang 11:00 en 15:00 uur. Aansluitend knutselen de kinderen een kabouter van een wilgentak. Duur totaal: 90 minuten.
Een kaartje kost € 8,50 inclusief kaboutersap. Vooraf reserveren is noodzakelijk en kan via www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Theater Gniffel
Uitgegeven op 11-08-2019 om 21:31  |  link  |  bewaar  |  print

(advertentie)
Buitendag Schoorlse Duinen
Uitgegeven op 09-08-2019 om 18:11  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - Op de maandelijkse Buitendag in de Schoorlse Duinen staan deze maand bijen centraal. Er zijn op zondag 18 augustus activiteiten, zoals honing slingeren en was smelten.

Kinderen kunnen van 11:00 uur en 14:00 uur meedoen aan de volgende activiteiten: Zoek de koningin en doe een bijendans op deze Buitendag. Elk uur is er een bijensafari met een gids. Ontdek welke belangrijke rol bijen spelen bij de groei van bijvoorbeeld fruit en het maken van snoep. En zoek de koningin in de bijenkast. Maak een zadenbom en knutsel zelf een bijtje. Sluit de dag af met het maken van popcorn.
Deelnemen aan deze 4 activiteiten kost 5 euro. Opgeven kan via www.staatsbosbeheer.nl.Gedurende de maand augustus is er een bijententoonstelling in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Meer informatie in het overzicht van exposities en musea.
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Kindertheater Ridders! op Kasteel Radboud
Uitgegeven op 07-08-2019 om 21:09  |  link  |  bewaar  |  print

MEDEMBLIK - Theaterduo Kees & Koos speelt op zondag 18 augustus samen met Eric Heijmans en Leon Visser hun alom geroemde en bijzondere kindervoorstelling 'Ridders!' op Kasteel Radboud.

Opgesloten in een kasteel
Vier bezoekers raken opgesloten in een kasteel. Is dat een drama of een avontuur? Wie past het harnas van ridder Arnautilus? Wie speelt de jonkvrouw en wie wordt de draak?Een echte komedie voor het hele gezin (4+) , over de lol van het spelen. Een niet alledaagse voorstelling over leven met een fysieke handicap, waarin 'uitzonderlijk' eigenlijk heel gewoon wordt. Na afloop van de voorstelling kun je zelf nog het zwaard ter hand nemen, pronken als een jonkvrouw, of zwaaien met een vlag. Voor en na de voorstelling mag je ook het hele kasteel verkennen!

Aanvang en prijzen
De voorstelling begint om 15:00 uur en duurt ongeveer 45 minuten. Kosten bedragen € 5,- voor kinderen t/m 12 jaar en € 8,- vanaf 13 jaar. Prijzen zijn inclusief toegang tot het hele kasteel tussen 9:00 en 17:00 uur. Museumkaart is niet geldig bij deze voorstelling.
Koop je kaartjes via kasteelradboud.nl.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Zandstock Festival
Uitgegeven op 01-08-2019 om 11:24  |  link  |  bewaar  |  print

't ZAND - Het volledige programma van het Zandstock Festival op het festivalterrein in 't Zand is bekend. Nielson en de 3 J's maken op zaterdag 10 augustus hun opwachting met andere acts. Op de tweede dag, zondag 11 augustus komen onder meer Douwe Bob, The Damned & Dirty, Nona en Queen Forever.Acts zaterdag, vanaf 18:30 uur:
Nielson - 3 J's - Mr. Polska - Tape Toy - Cynbel - Melrose - Silent Disco - Jaap Ligthart - Danny Gouda - Stavros Martina - Dj Jean - Benji Schilder - Bakero

Acts zondag, vanaf 15:00 uur:
Nona - The Damned & Dirty - Douwe Bob - Queen Forever - Jeangu Macrooy - The Overslept - Destructive Penguins - Banana Savannah - Oostblok - Three Little Clouds - Miss Jacky - Dj Arne - Nilicious - Dj Stamble - Hitjes - Soundsystem - Praia Del Sol - Dj Hatse - Brosiaz - Sweet Le Freak

De volledige timetable vind je op www.zandstock.nl.
Weekendtickets à € 42,50 en tickets voor één van beide dagen (zaterdag € 27,50 / zondag € 30,00) zijn te koop via www.zandstock.nl.
(advertentie)
Bingo
Uitgegeven op 26-07-2019 om 10:22  |  link  |  bewaar  |  print

(advertentie)
Uw warme bakker!
Taandag en Kienderspel
Uitgegeven op 25-07-2019 om 20:22  |  link  |  bewaar  |  print


(advertentie)
Muzikaal huttendorp
Uitgegeven op 18-07-2019 om 21:56  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Het thema van het huttendorp is dit jaar muziek. Op de tweede dag waren er dan ook verschillende muzikale activiteiten.


Foto's Herman Loer


Een oude bekende bezocht met zijn gitaar het huttendorp


Maar er was natuurlijk meer te doen

(advertentie)
Huttendorp Klufterkrogt in volle gang
Uitgegeven op 17-07-2019 om 10:33  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Het jaarlijkse Huttendorp is in volle gang. Met mooi weer volop vertier voor de jeugd.

De jury van de verkleedwedstrijd bestond uit een delegatie uit het Noorderlicht.

Na een dag hard werken stonden de fraaie bouwsels er weer piekfijn bij. Wel hier en daar een handje geholpen door de ouders.

Dinsdagochtend verzamelen.

Hout uitzoeken.

En timmeren en zagen maar. Deze heb hier nog een hele klus aan... (Fotografie Herman Loer en Henk-Jan Wittink)
Lees verder...
(advertentie)
Slagerij Ottens
De theater vlog en nog veel meer
Uitgegeven op 16-07-2019 om 11:00  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - Stichting Cultuur binnen de Dijken organiseert in de laatste week van de zomervakantie het project 'De theater-vlog-en-nog-veel-meer-behalve-moeten-week'. Regisseur Karianne Regter , vlogdocent Marco Emmerig en Irene van Oers van Cultuur binnen de Dijken maken samen met een groep jongeren van 10 t/m 16 jaar(een Theatergroep en een vloggroep) een script waarbij het vloggen en theater en meer samen komen tot een unieke en ludieke multimediale voorstelling met als thema dit jaar: Moeten!

Heerlijk! Een dag niets moeten! Denk jij dat ook wel eens? Wat zou jij doen als je helemaal niks moet? Wat moeten we eigenlijk veel op 1 dag! Hoe vlog jij als je niets moet? Hoe maak jij scènes als je niets moet? We gaan samen aan de slag waarin niets moet! We gaan een voorstelling maken zoals wij dat willen! Heb je een talent die je niet kunt laten zien, omdat je altijd iets anders moet doen? Pak dan nu je kans! Kun je dansen, zingen , muziek maken, jongleren of 1 minuut op je hoofd staan? Doe je mee aan een week iets maken wat jij wilt? We laten de rust en creativiteit z'n gang gaan en werken met de vraag; 'Wat doe je als niets moet'?

Tijdens deze week geeft Tune4U vlog4us workshops waarbij de jongeren leren vloggen. Veel jongeren kijken dagelijks filmpjes op You Tube en dromen van een carrière als Vlogger. Enzo Knol en Kwebbelkop en vele anderen zijn uitgegroeid tot nationale helden. Tijdens deze superleuke week leer je, onder begeleiding van Marco Emmerig zelf vlog filmpjes te maken over jezelf en je vrienden. Daarnaast leer je hoe je ze in een makkelijk te leren film programma op allerlei manieren kan bewerken en hoe je ze op een eigen YouTube kanaal kan zetten! Wie weet krijgt het vlog virus jou ook wel te pakken!
Doe mee en meld je aan via stichting@cultuurbinnendedijken.nl of 06 1950 5135.

Lees verder...
(advertentie)
Valkenier in zomervakantie op Kasteel Radboud
Uitgegeven op 09-07-2019 om 12:22  |  link  |  bewaar  |  print

MEDEMBLIK - In de zomervakantie van 10 juli t/m 28 augustus is Valkenier Birdlive iedere woensdag op Kasteel Radboud. Birdlive heeft een speciaal programma ontwikkeld waarbij bezoekers de geschiedenis van de valkerij beleven. Uiteraard zijn daarbij ook zijn bijzondere roofvogels te bewonderen.

Geheel in stijl van de hoogtijdagen van de valkerij in Nederland vertelt de valkenier over de geschiedenis van zijn prachtige roofvogels. Ook zal hij toelichten wat de link is met de Valkerij en kastelen en landerijen. Je kan van dichtbij met eigen ogen de majestueuze vogels bewonderen en bij gunstige omstandigheden zelfs zien vliegen.

Wil je dit ook meemaken? De valkenier is iedere woensdag tussen 14:00 - 17:00 uur op het kasteelplein aanwezig. Bezoekers betalen reguliere toegangsprijs aan de poort. Voor volwassen is dat € 8,- en voor 5 t/m 12 jaar € 5,-. Dat is inclusief de hele dag toegang tot het gehele kasteel. Op vertoon van Museumkaart is toegang gratis.

Kijk voor meer informatie en voorverkoop op kasteelradboud.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Wieringer historie:
Molen de Hoop - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...
Buienradar: