Extra cursus muzikale basis vorming
Uitgegeven op 14-01-2018 om 12:00  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - De belangstelling voor muziekonderwijs groeit. Dat merkt althans de muziekschool in de Cultuurschuur. Om in te spelen op de vraag start er een extra cursus Muzikale Basis Vorming voor de kinderen van groep 3 ,4 en 5.

Tijdens de cursus maken kinderen spelenderwijs kennis met muziek en wordt de muzikale aanleg van kinderen gestimuleerd. De 6 tot 8-jarigen gaan zingen, bewegen op muziek, kennis maken met notenschrift, ritmes en instrumenten. In 10 lessen komen muzikale talenten naar boven en ervaren de kinderen het plezier van muziek.De lessen worden gegeven in de Cultuurschuur, Loggersplein 1 in Wieringerwerf op maandagmiddag van 15:45 tot 16:30 uur door Djoeke Wisman. De eerste les is op 22 januari. De 10 lessen kosten € 92,50.
Opgave kan door het sturen van een mailtje naar muziekschooldecultuurschuur@gmail.com.

(advertentie)
Slagerij Ottens
Jeugdfilm Kubo en het magische zwaard
Uitgegeven op 12-01-2018 om 10:44  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont op zaterdag 20 januari de jeugdfilm Kubo en het magische zwaard.Kubo leeft een rustig, normaal bestaan in een klein dorpje, totdat een geest uit het verleden zijn leven op zijn kop zet door een eeuwenoude ruzie op te rakelen. Kubo wordt nu achternagezeten door goden en monsters. Om te overleven moet hij op zoek naar een magisch harnas, ooit gedragen door zijn overleden vader, een legendarische samurai-krijger.

Deze film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. De zaal gaat om 18:45 uur open en de film begint om 19:00 uur. De entree bedraagt € 4,00.
(advertentie)
Schilderworkshops voor kinderen
Uitgegeven op 11-01-2018 om 17:21  |  link  |  bewaar  |  print

ANNA PAULOWNA - Fanja Jochems zal op vier zaterdagmiddagen schilderworkshops verzorgen voor kinderen in de leeftijd van 9 tot 16 jaar. In deze workshop voor kinderen maak je een schilderij met acrylverf (verf op waterbasis). Na afloop ga je naar huis met een zelfgemaakt schilderij waar je trots op kan zijn.

Zorg wel voor kleding die vuil mag worden. Het onderwerp is vrij. Neem eventueel een foto of afbeelding mee als voorbeeld om te gebruiken. Er zullen ook voorbeelden liggen. Het is niet de bedoeling dat er word nageschilderd maar als inspiratie kan het zeker bruikbaar zijn. Zeker als je voor het eerst gaat schilderen.

Data van de workshops: 10 februari, 17 maart, 14 april en 12 mei 2018.
Tijd: 14:00 tot 16:30 uur.
Kosten: € 15,00 p.p. per middag, dit is incl. materialen, drinken en wat lekkers.
Adres: Keesschuur, Middenweg 9b, 1761 LD Anna Paulowna

Graag opgave vooraf bij Fanja Jochems.
Dat kan via mail fanjajochems@quicknet.nl of telefonisch 06 1552 5819. Meer informatie op www.fanja-s-schilderijen.webnode.nl.

Lees verder...
(advertentie)
Pop Goes Punk
Uitgegeven op 10-01-2018 om 12:27  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - De maandelijkse bandavond van J.C. de Dukdalf staat op zaterdag 27 januari in het thema van Pop Goes Punk. Op deze avond staan er 5 bands, die covers gaan spelen van favoriete top 40 nummers uit de 80's, 90's, 00's.

Het ene moment kun je mee zingen met de hits van Micheal Jackson, Ed Sheeran, Queen etc. Het volgende moment hoor je covers van favoriete punkbands waarmee je bent opgegroeid, zoals Sum 41, Green Day, Blink 182 en meer. Naast covers zullen zij ook nog eigen nummers spelen. De avond is van 20:00 tot 3:00 uur en de toegang bedraagt € 5,00; onder de 18 jaar € 2,50.Op de Facebookpagina van J.C. de Dukdalf staat een poll met drie nummers waaruit je kunt kiezen. Het nummer met de meeste stemmen zal op zaterdag 27 januari ook gespeeld worden.

Lees verder...
(advertentie)
Activiteiten in de Schoorlse Duinen
Uitgegeven op 05-01-2018 om 12:02  |  link  |  bewaar  |  print

Wintersprookje

SCHOORL - Het sneeuwt, het sneeuwt! Eindelijk! Vrouw Holle woont bij de Toverput. Wie wil haar graag helpen? Wie schudt de kussens zo goed als ze kan ? Kom kijken hoe dit sprookje goed afloopt. En na afloop maken we een eigen sneeuw -kabouter.


Vrouw Holle-rosalinde bij de put - foto Ellen Scholten

Deze voorstelling van poppentheater 'Belletje Sterk' is op zondag 14 januari en zondag 11 februari. Aanvang 11:00 en 14:00 uur. Een kaartje kost € 8,00 inclusief kaboutersap. Voor iedereen vanaf 3 jaar.
Vooraf reserveren is noodzakelijk via de site www.staatsbosbeheer.nl.
Buitendag: Uilen

SCHOORL - Regelmatig zijn de uilen in de Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer te horen. Als het begint te schemeren zijn de bosuilen aan de binnenduinrand te horen. Op zondag 21 januari bieden we van 11:00 tot 16:00 uur een dag vol uilen activiteiten aan.


Uilskuikens - foto Gerrit Stam

Lees verder...
(advertentie)
Het Spookje - Poppentheater Koekla
Uitgegeven op 03-01-2018 om 10:22  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Poppentheater Koekla speelt op 14 januari in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, de voorstelling 'Het Spookje'.

Thijs kan niet slapen, omdat hij bang is in het donker. Je weet maar nooit wie of wat je in het donker tegenkomt! Dan ontmoet hij een spookje, dat helemaal niet eng blijkt te zijn. Ze worden vriendjes en samen gaan ze naar het grote kasteel. In het kasteel ligt een klein meisje te slapen op een bed van rozen. Het lijkt wel zijn vriendinnetje Roosje. Waarom wil ze maar niet wakker worden?
Een fantasievolle voorstelling over de avonturen van een spookje en het jongetje Thijs, geïnspireerd op het sprookje Doornroosje van de gebroeders Grimm.

Een nieuwe voorstelling van poppentheater Koekla, die al vele voorstellingen bracht in het Vikingschip. De voorstelling is toegankelijk voor kinderen vanaf vier jaar.
Aanvang: 15:00 uur. Entree: € 7,50.
Reserveren kan op www.vikingschip.nl of telefonisch: 06-120 555 90.
(advertentie)
Reisbureau Hippo, Touringcarbedrijf Rasch
Kinderkerstfeest Westerland
Uitgegeven op 18-12-2017 om 10:43  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - Elk jaar wordt het kinderkerstfeest gevierd in de Westerlander kerk. Dit jaar is de viering op vrijdag 22 december.

Het is een feest met en door kinderen uit de buurt. Het kerstverhaal wordt verteld door Pernille, Lotte, Keana en Alicia. Femke en Mandy spelen gitaar en het kinderkoor zingt. Er zijn ook enkele solo zangeressen. Dit alles onder leiding van Petra Rotgans zang docente uit Westerland. Muzikale begeleiding wordt verzorgd door Jan Rotgans op de accordeon en Daan Kooijmans op de gitaar.Na afloop is er voor iedereen limonade , chocolademelk en een kerstkransje. Ook krijgen alle kinderen een kleine attentie mee naar huis. Graag tot 22 december om 18:30 uur in de Westerlander kerk. Iedereen is welkom.
(advertentie)
Volop (kinder)activiteiten Stoommachinemuseum
Uitgegeven op 14-12-2017 om 17:27  |  link  |  bewaar  |  print

MEDEMBLIK - In de eerste week van de kerstvakantie opent het Stoommachinemuseum weer even haar deuren. Vanaf Tweede Kerstdag tot en met zaterdag 30 december is er weer veel te beleven aan Oosterdijk 4. Niet alleen is het museum die week onder stoom, wordt de ketel opgestookt en draaien de stoommachines, ook oude ambachten worden ter plekke uitgeoefend. Naast de smid is er op diverse dagen een tingieter aanwezig die zijn vak demonstreert.

De smeders tonen hun ambacht op woensdag 27 en donderdag 28 december in de smederij. Terwijl zij het smidsvuur hoog opstoken, vertellen ze boeiende verhalen voor jong en oud.Tingieter Jan Veenendaal geeft op Tweede Kerstdag, 27 en 28 december creatieve kinderworkshops. Tin is een metaal dat smelt en dus vloeibaar wordt wanneer het wordt verhit. Jan Veenendaal bezit een grote collectie mallen, waaronder kerstfiguren, waarin hij tinnen beeldjes giet. Tijdens zijn demonstraties legt de tingieter het principe en de achtergronden van het oude ambacht uit. Ieder kind dat het Stoommachinemuseum op Tweede Kerstdag bezoekt, krijgt gratis een tinnen kerstfiguurtje om ter plaatse te beschilderen. Verf en kwasten zijn aanwezig. Op de twee daaropvolgende dagen krijgen de kinderen een tinnen stoker of stoombootje cadeau om te beschilderen. Wie liever met andere fantasiefiguren aan de slag gaat, kan deze ter plekke aanschaffen.Er ligt een museumspeurtocht klaar bij de kaartverkoop en wie durft mag de stoker een handje helpen bij de grote ketel. Verder kunnen kinderen zelf stoom maken met de miniatuur stoommachines in het kinderlab en een kijkje nemen bij de blikjesproef, waarbij uitgelegd wordt wat vacuüm is.

Ook buiten deze kinderactiviteiten om is er genoeg te zien in het museum. Het Stoommachinemuseum is een aanrader voor iedereen die meer wil weten over hoe stoommachines werken, de geschiedenis ervan en de Industriële Revolutie.

Openingstijden tijdens de kerstweek:
Tweede Kerstdag: 11:00 uur - 16:00 uur
Woensdag 27 december tot en met zaterdag 30 december 10:00 uur - 16:00 uur.
(advertentie)
De installateur die u nooit in de kou laat staan...
Kerst in Kranenburgh
Uitgegeven op 13-12-2017 om 21:26  |  link  |  bewaar  |  print

BERGEN - Museum Kranenburgh maakt zich op voor de mooiste tijd van het jaar. Tijdens de Kerstvakantie (18 december 2017 - 7 januari 2018) gaan de feestlichtjes aan en zijn er tal van mooie, gezellige en winterse activiteiten voor de hele familie.

Workshops voor jong en oud

Kranenburghs creatief atelier Studio C verzorgt deze dagen workshops in stijl. Op zondag 17 december gaan kids tijdens het Tekenatelier aan de slag met donker en licht. Met silhouetten en schaduwbeelden wordt de feestverlichting nog spannender. Op de dag voor Kerst, 24 december, maak je kunst om op te eten. Ook zijn er spannende familieworkshops op dinsdag 26 december, woensdag 27 december en woensdag 3 januari. Neem je opa, je moeder of tante mee én een smartphone, want je gaat videofilmpjes maken. Meer info en reserveren via www.kranenburgh.nl.


Museum Kranenburgh - foto Peter H. Toxopeus

Het Kerstgeheim van Kranenburgh
Ook Museum Kranenburgh is eigenaar van een goed bewaard kerstgeheim. Ontdek jij het? Doe mee aan deze spannende speurtocht voor het hele gezin! Tijdens de Kersvakantie te krijgen bij de balie.

QR-challenge
Voor wie de speurtocht een maatje te klein is, kan in het museum op jacht naar QR-codes, waar echte uitdagingen achter schuil gaan. Wel een smartphone meenemen!

Met je Kop door de Kunst
Vanaf het kerstweekend kun je selfies maken of anderen portretteren met het hoofd in een beroemd schilderij van Kranenburgh, een groepsportret van Charley Toorop. Leuk om als kerstgroet door te sturen naar je vrienden!

Museum Kranenburgh is gevestigd aan de Hoflaan 26 in Bergen. Open: di t/m zo: 11:00 - 17:00 uur.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Familiefilm Arthur Christmas
Uitgegeven op 08-12-2017 om 10:26  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont op zondagmiddag 17 december de gezellige familiefilm Arthur Christmas.Hoe kan de Kerstman in één nacht al die miljarden cadeaus afleveren? Met een leger van een miljoen strijdvaardige elfen en een groot bestuurscentrum met de laatste technische snufjes onder het ijs van de Noordpool! Dus hoe kan deze ongelofelijke operatie één kind vergeten? Voor de jonge zoon van de Kerstman, Arthur, dreigt dit voorval een einde te maken aan de magie van Kerstmis. Met de gepensioneerde Grootkerstman, een opstandige elf, een oude slee en wat onervaren rendieren gaat Arthur op een gekke missie om het laatste cadeau toch nog af te leveren. Geniet met de hele familie van deze nieuwe Kerstklassieker, boordevol opwinding, plezier en verwondering.

De zaal gaat om 14:15 uur open en de film begint om 14:30 uur. De entree bedraagt € 4,00.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Activiteiten schaatsbaan Markt in Schagen
Uitgegeven op 04-12-2017 om 17:26  |  link  |  bewaar  |  print

SCHAGEN - Ook dit jaar staat er weer een schaatsbaan staan op de markt in Schagen. Woensdag 6 december om 19:00 uur zal de baan feestelijk geopend worden. Team Sportservice Schagen organiseert in samenwerking met Schagen On Ice allerlei gratis activiteiten voor verschillende doelgroepen.

Donderdag 7 december: Winterspelen groep 3/4/5
Met het thema Winterspelen worden er allerlei leuke spelletjes op het ijs georganiseerd tussen 15:00 en 16:00 uur. Deze activiteit is speciaal bedoeld voor kinderen uit groep 3/4/5. Zo is er het spel Sjoel de puck, waarbij de kinderen proberen met een ijshockeystick 10 puck's in de sjoelgaten te slaan en zoveel mogelijk punten te scoren. Ook is er een ringestafette en een kerstmutsestafette. Ga je liever fietsbandglijden? Dat kan ook! Ben je benieuwd hoe je moet curlen? Ook dat kun je vandaag leren!

Dinsdag 12 december: IJshockey groep 3 t/m 8
Speciaal voor kinderen van groep 3 t/m 8 zal er een ijshockeytoernooi georganiseerd worden. Ervaring is niet nodig en aanmelden hoeft ook niet. Het ijshockeytoernooi is van 15:00 tot 16:00 uur.Maandag 18 december: Winterspelen groep 6/7/8
Voor kinderen uit groep 6,7 en 8 zijn er deze dag Winterspelen met leuke spelletjes op de ijsbaan. Wat dacht je van een ballonnenspel: alle kinderen hebben een ballon op hun rug en proberen de ballonnen van anderen af te pakken. Wie vangt de meeste ballonnen? Of ga je liever in groepjes van drie fietsbandglijden? Er is ook een ringestafette en een kerstmutsestafette. Je kunt ook leren curlen! En er is het hockeyspel Sjoel de puck waarbij je met een ijshockeystick 10 puck's in de sjoelgaten moet zien te slaan. Deze Winterspelen duren van 15:00 tot 16:00 uur.

Maatjesschaatsen voor mensen met een beperking: Klik hier voor meer informatie,

Alle activiteiten zijn gratis en in samenwerking met Schagen on Ice. De schaatsbaan is mogelijk gemaakt door alle sponsoren.
(advertentie)
Ruilbeurs voetbal- en handbalplaatjes
Uitgegeven op 03-12-2017 om 10:28  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Klufterkrogt houdt op woensdag 13 december in samenwerking met de Ankerkerk een ruilbeurs voor de voetbal- en handbalplaatsjes van de Deka.

De ruilbeurs is van 12:30 uur tot ± 15:30 uur. Ingang svp via Sammelkes in de Ankerkerk.
Mocht je op 9 december verhinderd zijn in de kantine van Succes/Tonegido, dan heb je nog de kans om je boek vol te krijgen.
Koffie, thee, limonade en zakje chips staan klaar voor een kleine vergoeding .
(advertentie)
Bocado mediterrane delicatessen
Bim Bam Bennink
Uitgegeven op 28-11-2017 om 15:41  |  link  |  bewaar  |  print

Kinderconcert met Han Bennink en orkest ICP in Kranenburgh

BERGEN - Kunstenaar en jazz-drummer Han Bennink geeft op vrijdag 8 december om 11:00 uur met zijn orkest International Composers Pool (ICP) een kinderconcert in Museum Kranenburgh, Hoflaan 26, vol pakkende melodietjes, gekke klanken en héél veel fantasie. Dit doet hij speciaal voor schoolklassen van het basisonderwijs.

Han Bennink en zijn ICP maken muziek voor de eeuwige jeugd. Het gezelschap is wel in voor een lolletje, wat ze erg populair maakt bij jong en oud. Bennink leerde spelen op potten en pannen en drumt sindsdien op alles wat hij tegenkomt. Dit kinderconcert is een mix van pakkende melodietjes en vreemde tonen die de muzikale fantasie van de jongste jazzliefhebbers flink zal prikkelen.


Han Bennink en International Composers Pool in Kranenburgh - foto Aad Hoogendoorn

Inloop is vanaf 10:30 uur, het concert duurt ongeveer een uur,. Na afloop van het concert is er limonade en koek voor iedereen, en kinderen mogen hun hoogsteigen vragen stellen aan Han Bennink en de orkestleden.

Wie dit voor zijn schoolklas wil boeken moet er snel bij zijn, want het concert is eenmalig. Docenten kunnen boeken via Cultuur Primair: www.cultuurprimair.nl/projecten/949-bim-bam-bennink/.
Ook kan contact worden opgenomen met de afdeling Educatie van Kranenburgh: educatie@kranenburgh.nl.
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Hoogheemraadschap zoekt jeugdbestuurder
Uitgegeven op 23-11-2017 om 18:18  |  link  |  bewaar  |  print

Zet water op je CV

Ben jij tussen de 13 en 16 jaar en wil je meedenken over het waterbeheer in Noord-Holland? Dan is Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) op zoek naar jou!

De functie jeugdbestuurder is leuk én leerzaam. Aangezien het steeds vaker regent kost het meer moeite de voeten droog te houden. Zonder stevige dijken en duinen, sloten en gemalen zou je op heel veel plaatsen in Noord-Holland niet kunnen wonen. Waar je ook vaak niet aan denkt is dat er een heleboel rioolwaterzuiveringen nodig zijn om ons afvalwater weer schoon te krijgen. Allemaal boeiende zaken waar jij je mee bezig kunt houden.

Wat doet een jeugdbestuurder?
Tot 1 januari is Juliana IJlstra jeugdbestuurder van HHNK. Zij heeft veel leuke en interessante activiteiten ondernomen. Ze vertelt er over op de website. En voor de nieuwe jeugdbestuurder staan er de komende twee jaar veel leuke dingen op het programma. Als ambassadeur voor het hoogheemraadschap in de regio, maar ook landelijk in het jeugdwaterschap. De reiskosten worden vergoed en bij een actieve inzet en deelname aan de bijeenkomsten ontvang je een jaarlijkse financiële vergoeding.

Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur
Onze jeugdbestuurder maakt deel uit van het nationale Jeugdwaterschap. Dit is een groep jongeren die de Nederlandse waterschappen vertegenwoordigt. Het Jeugdwaterschap heeft als doel jongeren meer te betrekken bij het waterbeheer in Nederland. Daarvoor komen ze in gesprek met interessante mensen zoals ministers. Zie ook jeugdwaterschap.nl.

Meld je aan
Wil jij meedenken en meepraten over het waterbeheer in Nederland nu en in de toekomst? Solliciteer dan vóór maandag 4 december via het aanmeldformulier op hhnk.nl/jeugdbestuurder.
Wie weet zet jij vanaf 2018 water op jouw CV!
(advertentie)
Ska Night
Uitgegeven op 19-11-2017 om 12:23  |  link  |  bewaar  |  print

(advertentie)
Spookavond
Uitgegeven op 13-11-2017 om 18:25  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Stichting IJsbaantje Den Oever organiseert samen met v.v. Wiron op zaterdag 25 november een spookavond.

De avond begint om 19:00 uur met een minder enge en kortere tocht (1) voor de jeugd, die het allemaal wat spannend vinden. Bij deze tocht is een begeleider verplicht.
Voor de kinderen, die vinden dat het niet spannend genoeg kan zijn begint de langere tocht (2) om 20:30 uur. Bij deze kinderen/groepen moet 1 begeleider aanwezig zijn. Een groep mag uit maximaal 8 kinderen bestaan.

Start en einde vinden plaats bij de Wiron kantine aan de Oosterkruisweg.
Je kunt je nog opgeven tot woensdag 15 november.
Als je geen formulier heb om je in te schrijven neem dan even contact op via Facebook of bel met 06 1339 8098.
(advertentie)
Activiteiten in de Schoorlse duinen
Uitgegeven op 11-11-2017 om 20:43  |  link  |  bewaar  |  print

Buitendag

Voor iedereen die altijd al boswachter wil(de) worden

SCHOORL - Elke derde zondag van de maand is het buitenpret bij Buitencentrum Schoorlse Duinen op de Buitendag. Iedere maand nieuwe activiteiten die passen bij het seizoen. Zo beleef je met het hele gezin de Schoorlse Duinen en heb je een heerlijke dag buiten.

Alle kinderen kunnen op zondag 19 november de opleiding volgen om hulpboswachter te worden. Met de Schoorlse Duinengidsen kijk je naar sporen van dieren, zodat je weet wie er in de duinen leven. Ontdek hoe de boswachter de leeftijd van een boom kent en hoe hij het grondwater meet. Knutsel je eigen dier van je fantasie met hamer en spijkers en sluit de dag af met een heerlijk broodje dat je zelf mag bakken boven het vuur. Als afsluiting mag je op de foto in de auto van de boswachter met zijn jas en pet en ontvang je jouw hulpboswachtersdiploma.

Voor deze dag is er een speciale strippenkaart ontwikkeld. Alle activiteiten te samen voor € 5,00 per persoon. De buitendag is van 11:00 tot 16:00 uur en kent een vrije inloop. Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl.
Knutselen en schoen zetten

SCHOORL - Kom op woensdag 22 november knutselen voor Sinterklaas bij Buitencentrum Schoorlse Duinen. Knip, kleur en plak de bouwplaat van de stoere boswachtersschoen in elkaar. Ben je klaar? Dan mag je je zelfgemaakte schoentje in het buitencentrum zetten. Want de boswachter heeft gehoord dat de pieten ook daar 's nachts over de daken rennen, op zoek naar lege schoentjes...

De activiteit is gratis en er kan geknutseld worden tussen 14:00 en 16:00 uur. Er staan kleurtjes, scharen en plaksel klaar, aanmelden is niet nodig.
Op zaterdag 25 november mag je komen kijken of hij is geweest!

Buitencentrum Schoorlse Duinen ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl.
De toegang is gratis. Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Strikken en stropers
Uitgegeven op 10-11-2017 om 07:17  |  link  |  bewaar  |  print

Een avon(d)tuur voor kinderen tot 13 jaar

SCHOORL - De laatste tijd ziet de boswachter van Staatsbosbeheer regelmatig strikken staan. Deze vallen zijn door de stropers in de Schoorlse Duinen geplaatst om dieren te vangen. Staatsbosbeheer zoekt nu speurneuzen en echte dierenvrienden om de dieren die in de strikken gevangen zitten te bevrijden.Hoeveel dieren weet jij uit de strikken te redden zonder een stroper tegen te komen? Het beste team wordt op Facebook bekend gemaakt. Ben je niet bang in het donker? Kom dan helpen! Voor kinderen t/m 13 jaar. Ook erg leuk als verjaardagspartijtje. Het avontuur is op vrijdag 17 november en begint vanaf 18.30 uur. Er wordt elk kwartier gestart met een nieuw team. De tocht duurt 1,5 uur en er kan per team van max. 10 personen worden ingeschreven. Deelname per team is € 65,00 incl. marshmallows warmen boven het vuur.
Aanmelden kan online via www.staatsbosbeheer.nl. Tip van de boswachter: trek warme camouflerende kleding aan en neem een zaklamp mee. Heb je geen team en wil je toch graag meedoen? Neem dan contact op met Buitencentrum Schoorlse Duinen op telefoonnummer 072-5093352.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Jeugdfilm Spokenjagers
Uitgegeven op 09-11-2017 om 19:24  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont op zaterdag 18 november de jeugdfilm Spokenjagers.Hugo is een spook. Geen gewoon spook, maar een MEG: een middelmatig eng spook. De kleine Tom, in wiens kelder Hugo woont, merkt al snel dat in de spookvilla ook nog boosaardige geesten wonen. Tom en Hugo worden vrienden en samen met de professionele, maar werkloze, spokenjager Hedwig Kummelsaft, willen ze deze geesten bestrijden. Deze film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

De zaal gaat om 18:45 uur open en de film begint om 19:00 uur. De entree bedraagt € 4,00.
(advertentie)
Kruidnoten bakken
Uitgegeven op 09-11-2017 om 15:23  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Kinderen vanaf 5-6 jaar kunnen op woensdag 22 en 29 november bij molen De Hoop zelf kruidnootjes bakken onder leiding van de molenaars. Ze kunnen op elk moment langs komen tussen 13:00 en 17:00 uur.

Ze mogen meehelpen met het zeven van het meel om bloem te maken, het mengen van de kruidnootjesmix, het klaarmaken van de kruidnootjesdeeg en tot slot het bakken ervan. Natuurlijk mogen de zelfgebakken kruidnootjes geproefd worden en krijgen de kinderen een glaasje limonade voor het harde werken.

De kosten zijn € 2,50 per kind; ze krijgen een pakje kruidnotenmix van 500 gram ter waarde van € 2,00 mee naar huis. Kinderen kunnen zich opgeven bij de molen De Hoop op dinsdagen (van 10:00-16:00) of via e-mail wieringermolens@ziggo.nl.
Er kunnen maximaal 30 kinderen per middag meehelpen, dus wees er snel bij.
(advertentie)
Nog lang niet naar bed
Uitgegeven op 06-11-2017 om 20:47  |  link  |  bewaar  |  print


WIERINGERWERF - 'Nog lang niet naar bed' is een vrolijke, fantasievolle, interactieve voorstelling met pakkende liedjes, geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar.


Ga je mee op avontuur?
Op avontuur met Pip en Jet.
Straks is hier niets meer wat het lijkt
Dus iedereen nu opgelet!De voorstelling is op zondag 12 november. Het begint om 11:00 uur en duurt ongeveer 50 minuten. Kaarten kosten € 7,50.


Reserveren kan per mail bij secretaris@decultuurschuur.nl, bij de balie van de Cultuurschuur of per telefoon op nr 0227-820784.
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Lampionnenkeuring
Uitgegeven op 03-11-2017 om 11:00  |  link  |  bewaar  |  print

(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Activiteiten in de Schoorlse Duinen
Uitgegeven op 27-10-2017 om 17:00  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - Staatsbosbeheer organiseert op zaterdag 4 november een Halloween griezeltocht in de Schoorlse Duinen. Deze tocht is alleen voor mensen die stevig in hun schoenen staan... want elk jaar tijdens Halloween oefent dokter Spillebeen zijn angstaanjagende praktijken uit in het duingebied! Blijf bij elkaar als groep, want voor je het weet verdwijnen er mensen en is jouw groep niet meer compleet.Vooraf aanmelden op www.staatsbosbeheer.nl. De kosten zijn € 7,00 per persoon. Startpunt van de wandeling is Buitencentrum Schoorlse Duinen.
Vanaf 18:30 uur vertrekt er elke 5 minuten een groep van maximaal 10 personen.
Kom maar op als je durft! Zaklantaarns zijn niet toegestaan, de organisatie zorgt voor 'sfeer' verlichting. De adviesleeftijd voor deze tocht is 13 jaar. Voor meer informatie belt u Buitencentrum Schoorlse Duinen 072 509 3352


Poppentheater Belletje Sterk

SCHOORL - Poppentheater Belletje Sterk speelt op zondag 5 november &apos:Kabouter Zako & de Gloei'. Een betoverend lichte voorstelling voor alle leeftijden.

Lees verder...
(advertentie)
Griezelfeest
Uitgegeven op 11-10-2017 om 22:33  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Speeltuin Helderse Buurt nodigt jullie uit voor het Griezelfeest in speeltuin op zaterdag 21 oktober. De poort gaat om 16:30 uur open en het feest duurt tot 19:00 uur.

Voor de papa's en mama's, opa's en oma's staat er een lekkere pan warme heksensoep! Of een lekker broodje.Het is leuk als de kinderen zoveel mogelijk verkleed naar het griezelfeest komen!
De activiteitencommissie heeft ook nog een leuke knutselopdracht: Knutsel iets leuks voor Halloween om de speeltuin nog enger/mooier te versieren.
Vinden jullie het leuk om een pompoen uit te hollen? / een kijkdoos of een voeldoos (met iets engs er in) te maken? / of heb je een ander leuk idee? Voor de mooiste creaties is er een leuk prijsje

Graag tot ziens bij het griezelfeest!
(advertentie)
Knutseldagen bij het Stoommachinemuseum
Uitgegeven op 05-10-2017 om 18:01  |  link  |  bewaar  |  printMEDEMBLIK - Het Stoommachinemuseum organiseert in de herfstvakantie een aantal knutselmiddagen voor kinderen t/m 12 jaar.

Als je in het museum rondloopt en al die grote stoommachines ziet, dan vraag je je misschien af, hoe zo'n machine eigenlijk werkt! Onze vertellers kunnen je van alles over de stoommachines vertellen. Maar misschien vind je het nog leuker om zelf aan de slag te gaan en een stoommachine te bouwen, zoals een miniatuur wals of een stoomtrein. Dan is dit je kans. Op de knutseldagen kun je kiezen uit verschillende bouwplaten om in elkaar te zetten. Alleen komt er bij zo'n papieren stoommachine natuurlijk geen vuur of stoom aan te pas.
Misschien vind je kleuren veel leuker, dan kun je kiezen uit grappige kleurplaten van stoomtreinen, stoomwalsen en windmolens. De kleurplaat mag je natuurlijk mee naar huis nemen, of we hangen hem op.
Maar dit is nog niet alles. Er is een leuke speurtocht door het museum uitgezet. Raad eens hoe hoog de schoorsteen is! Wie durft, mag de stoker een handje helpen. Verder kun je met miniatuurstoommachines zelf ervaren, hoe je stoom kunt maken. Vergeet ook niet te vragen naar de proef met het blikje!

In de herfstvakantie hoef je je dus echt niet te vervelen. Kom gezellig naar het Stoommachinemuseum. Als het buiten koud en nat is, de wind om de schoorsteen giert, dan is het bij ons lekker warm. De grote ketel wordt flink opgestookt om de grote stoommachines van stoom te voorzien.
Onze vrijwilligers staan klaar om, als het nodig is, jullie met raad en daad bij te staan. We hebben al de nodige potten lijm, scharen, kleurpotloden, puntenslijpers, kleurplaten en bouwplaten ingeslagen.
De knutselmiddagen zijn van 13:30 tot 16:00 uur op 15, 17, 19, 22, 24, 26 en 29 oktober. Natuurlijk zijn ook jullie ouders van harte welkom.

Entree museum kind € 5,00; speurtocht incl. blokjes stoommachientje € 2,00; bouwplaat € 2,00.
Adres: Oosterdijk 4, 1671 HJ Medemblik, tel: 0227 544732. Info: www.stoommachinemuseum.nl.
(advertentie)
Uw warme bakker!
(advertentie)
Occasions
Subaru Trezia 1.3 VVTi Comfort
€ 15.445,-

Te koop BMW Z3 Roadstar 1.8
€ 4.499,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Bus in de sloot - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...
Buienradar: