Windsurfweken op het Amstelmeer
Uitgegeven op 19-06-2018 om 10:14  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - Ook dit jaar organiseert Leerwindsurfen.nl op het Amstelmeer vijf windsurfweken in de zomervakantie. In vijf dagen ga je windsurfen, SUPpen en doe je nog veel meer leuke activiteiten op en rond het water van het Amstelmeer.

Elke windsurfweek start op maandag en eindigt op vrijdag. Dagelijks heb je van 9:30 tot 16:00 uur les van enthousiaste en gekwalificeerde instructeurs. Je mag je eigen broodjes en drinken meenemen, verder zorgt Leerwindsurfen.nl voor al het materiaal. Het materiaal wordt helemaal afgestemd op het niveau van de deelnemers. Er zijn boards in alle maten. Van super breed en stabiel, tot smal en snel. En hetzelfde geld voor de zeilen. De zeilen zijn extra licht, zodat ook jonge kinderen deze makkelijk uit het water kunnen trekken. Het kleinste zeil is slechts één vierkante meter en weegt maar anderhalve kilo!Ouders die het windsurfen nog kennen van 'vroeger', zullen versteld staan hoe snel hun zoon of dochter leert windsurfen met dank aan de nieuwe generatie boards en zeilen. Binnen een dag leren de kids al heen en weer surfen, sturen en hoe ze het board moeten draaien. Maar ook kids die al langer windsurfen, kunnen meedoen met de windsurfweken. Alle instructeurs zijn namelijk gekwalificeerd en surfen zelf op hoog niveau. De gevorderden gaan bijvoorbeeld aan de slag met voetbanden, trapeze en planeren. Ook krijgen zij natuurlijk grotere zeilen en snellere boards. De kids krijgen een lekker warm surfpak aan op de dagen dat het geen dertig graden is.

Startdata Surfweken: 23 juli - 30 juli - 6 augustus - 13 augustus - 27 augustus
De kosten voor de Surfweek zijn € 225,- per kind inclusief materiaal. Inschrijven kan via de website www.leerwindsurfen.nl of bel voor meer informatie Niek van der Linde 06 4555 2032.

Lees verder...
(advertentie)
De installateur die u nooit in de kou laat staan...
Nieuw boek van 'Froekje & Mies'
Uitgegeven op 16-06-2018 om 10:15  |  link  |  bewaar  |  print

Tegelijk met het invallen van de zomer komen Kuipers en Hovius met een heuse zomereditie van Froekje & Mies. De tieners gaan in dit boek op vakantie naar een eiland. Froekje naar Terschelling en Mies naar Rhodos.

Niet alleen het schrijftempo van de auteurs is verrassend (dit is al hun derde boek in anderhalf jaar tijd), maar ook de uitgave. Dit nieuwe exemplaar leest als een omdraaiboek. Toch zijn het niet zomaar twee losse verhalen; Froekje & Mies hebben tijdens hun vakantie contact met elkaar via Whatsapp en het plot van beider boeken valt uiteindelijk mooi samen.
De recensent van NBD Biblion spreekt over een toegankelijk geschreven meidenboek met goede spanningsboog en een gemoedelijke sfeer. "De auteurs weten zich goed in de leefwereld van jonge meiden te verplaatsen."Het auteursduo bezoekt ook scholen om meer kinderen aan het lezen te krijgen. "Het is belangrijk dat kinderen op een interessante manier met boeken in aanraking komen", zegt Hovius. "Wat zet meer aan tot lezen dan een ontmoeting met enthousiaste schrijvers?"
"We bezoeken de groepen drie tot en met acht. Voor de onderbouw verpakken we onze informatie over het schrijven van een boek in een rollenspel", aldus Kuipers. "Zo weten we ook de jongere kinderen een half uur te boeien."

Het boek Froekje & Mies, Op een eiland kost € 13,95 en is vanaf medio juni te bestellen bij alle (online) boekhandels in Nederland.
Het boek is ook verkrijgbaar bij www.kuipershovius.nl en de Wieringer Boekhandel in Hippolytushoef.
(advertentie)
Demodansgroep Djestiek op zoek naar nieuwe leden
Uitgegeven op 15-06-2018 om 01:23  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - (Ingezonden bericht) Hou jij ook zo van dansen! Wij zijn een selectie dansgroep die demonstraties geven en dansen in allerlei dansstijlen. Van jazz, streetdance, hiphop, vogue maar ook modern en contemporary dance komen aan de orde.De groep bestaat uit een Djestiek junioren groep, die trainen elke vrijdag van 18.00-19.00 uur en we hebben een Djestiek groep, die trainen elke vrijdag van 18.00-20.00 uur.
Lijkt het je ook zo leuk om in allerlei dansstijlen te kunnen dansen kom dan op Vrijdag 15 juni 2018 bij ons auditie doen van 18.00-19.00 uur in de sportzaal te Den Oever aan de Robbenoordstraat 11. Dan zullen wij kijken of jij de geschikte persoon bent die onze dansgroep kan komen versterken.

Wil je meer weten over ons kijk dan op onze site www.djestiek.nl
(advertentie)
Open dag Scouting Corvus Corone
Uitgegeven op 13-06-2018 om 20:55  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Scouting Corvus Corone gaat op zaterdag 23 juni, nadat ze de eerste hebben moeten afzeggen vanwege het enorme koude weer, in de herkansing voor een mooie open dag op het eigen terrein. Iedereen die interesse heeft in scouting, maar ook voor iedereen die nou wel eens wil weten wat er bij Scouting Corvus Corone allemaal zoal te doen is, wordt uitgenodigd om zeker een kijkje te komen nemen. De poorten staan open van 11:00 tot 16:00 uur.Alle speltakken zullen zich deze dag presenteren. De bevers, een speltak in oprichting bij Scouting Corvus Corone, voor de jongsten van 5 t/m 7 jaar, de welpen voor kinderen van 7 t/m 11 jaar, de scouts voor jeugd van 11 t/m 15 jaar, de explorers voor jongeren van 15 t/m 18 jaar en de stam voor de oudere-jongeren vanaf 18 jaar. Tevens is het bestuur aanwezig om de nodige informatie te geven over zeer diverse zaken die allemaal komen kijken bij scouting. En ook zeker om nieuwe vrijwilligers enthousiast te krijgen om een functie te gaan bekleden bij deze veelzijdige vereniging.

Laat je deze dag uitdagen in pionieren, maak een mooie en erg interessante natuurtocht, leer op een veilige manier kampvuur stoken en wat je daar verder allemaal mee kan doen, ga koken in blikovens of zelf winegums maken. Of probeer de snelste tijd te behalen met jouw ontsnapping uit de escape room. Zomaar een aantal van de diversiteit aan activiteiten.

Tot ziens op 23 juni aan de Keizerspoeldijk 1 in Den Oever.

Lees verder...
(advertentie)
Spetterende kindermiddag Dorpsfeest Westerland
Uitgegeven op 10-06-2018 om 17:31  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - Ook dit jaar wordt er weer een fantastisch knotsgekke, leuke en spetterende Kindermiddag gehouden tijdens het Dorpsfeest Westerland. Die middag kunnen kinderen tot 12 jaar gratis meedoen aan verschillende spelletjes, zoals de geweldige brandweerspelletjes en de waterbak, broodbakken, een rodelbaan en buikglijden.


Foto PR Dorpsfeest

Deelname is gratis, inschrijven kan ter plaatse. Bij aanmelding ontvangen de deelnemers een spelkaart die, wanneer hij vol is, recht geeft op iets lekkers. Kinderen die meedoen wordt geadviseerd zwemkleding en een handdoek mee te nemen, want veel spelletjes hebben te maken met... water.

De kindermiddag is van 13:00 tot 15:30 uur op het terrein van het Dorpsfeest, hoek Westerlanderweg/Noorderkerkweg.
Voor meer informatie: www.dorpsfeestwesterland.nl.

Lees verder...
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Ronnie Flex feliciteert geslaagde kandidaten
Uitgegeven op 05-06-2018 om 16:31  |  link  |  bewaar  |  print

Unieke prijzen te winnen met Rabobankcampagne 'Geslaagd... én door!'

Ronnie Flex helpt via Instagram eindexamenkandidaten bij het maken van hun keuze na de middelbare school. Dat doet hij in het kader van de campagne 'Geslaagd... én door!' Hierbij maken geslaagden bovendien kans op prachtige prijzen: een reischeque van &eur; 2.000,-, de betaling van € 2.000,- collegegeld of een jobcoachsessie ter waarde van € 2.000,-. Daarnaast liggen er ruim 80 cheques voor de inrichting van een 'studie-proof' kamer van € 800,- klaar.

Voor veel middelbare scholieren betekent het behalen van een diploma een nieuwe fase. Kies je voor een tussenjaar en reizen, of ga je studeren? Blijf je thuis wonen of ga je op kamers? Een baan, of nog niet?

Op 13 juni volgt voor ruim 200.000 examenkandidaten de spannende en vaak zenuwslopende ontknoping: geslaagd, een her of gezakt? Ronnie, die als motto 'doe je best op school heeft', beleeft die dag de spanning mee via Instagram Live en reageert op berichten van geslaagde scholieren. Hij feliciteert hen uiteraard, maar is ook benieuwd naar hun toekomst. Want het is 'Geslaagd... én door!'

Over de actie

Lees verder...
(advertentie)
Reisbureau Hippo, Touringcarbedrijf Rasch
Zandstock Festival goes down under
Uitgegeven op 30-05-2018 om 15:03  |  link  |  bewaar  |  print

't ZAND - Dat het Zandstock Festival internationale allure heeft wordt ook de komende editie maar weer eens zichtbaar. Niet 1, niet 2 maar maar liefst 3 bands komen dit jaar van het op één na verste plekje ter wereld: Australië.

Je hoeft niet op je kop te staan om ze te gek te vinden: The Beautiful Girls. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, zijn deze artiesten vooral voor de vrouwen een feestje om naar te kijken. Het is alsof de dudes rechtstreeks van hun surfplankje zijn gestapt en wanneer je hun clips bekijkt wil je het liefst direct een ticket boeken om ze live te bekijken.Terug van weggeweest: Caravãna Sun! Als een boomerang komt deze te gekke formatie terug naar 't Zand om nogmaals de Palm weg te doen zwijmelen op heerlijke Australische flex en relaxdeuntjes. Compleet met toeters en gezelligheid staan deze mannen garant voor swingen en een ultiem vakantiegevoel.

En alsof dat nog niet genoeg is, komt the one and only Bobby Alu de feesttent vullen met zijn heerlijke zomerse nummers. Je kunt niet anders dan blij worden van deze man: hij kan alleen maar lachen en maakt muziek waar zelfs de stijfste tante op een bruiloft van begint te swingen alsof ze Beyonce herself is.

Kom dus genieten van waar de Aussi's naar luisteren op 11 en 12 augustus 2018.
Koop je kaarten op www.zandstock.nl, want op is op!
(advertentie)
Waterbeestjes vangen in Eendenkooi 't Zand
Uitgegeven op 29-05-2018 om 16:37  |  link  |  bewaar  |  print

't ZAND - Welke waterbeestjes vang jij vandaag? Met dit mooie weer is het heerlijk aan de waterkant. Ben je nieuwsgierig naar de wereld onder water en ben je niet ouder dan 12 jaar, kom dan woensdagmiddag 6 juni naar de Eendenkooi 't Zand.

Neem ook een vriendje of vriendinnetje mee. Je krijgt dan een schepnetje en met elkaar ga je op zoek naar wat er leeft in het water. Visjes, torretjes en andere beestjes, de meest wonderlijke diertjes. Bekijk ze in een loeppotje, je ziet ze dan extra groot! Wat zien ze er bijzonder uit! Op de zoekkaart kan je de namen van deze beestjes vinden.


Foto Dutchphoto

Doe je mee woensdag 6 juni van 15:00-16:30 uur? Meld je dan aan op www.gaatumee.nl. Ter plekke aansluiten kan ook.
Vertrekpunt: Korte Bosweg 47a, 1756 CA 't Zand.
Kosten: Kinderen tot 12 jaar € 4,00. Kinderen van beschermers € 3,00. Volwassen begeleiders mogen gratis mee.
(advertentie)
Succesvolle dag OBS de Kei bij R.C.Cup
Uitgegeven op 29-05-2018 om 10:42  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Drieëndertig kinderen van groep 7 van OBS Kei deden op 18 mei mee met de R.C.Cup. De school deed zijn uiterste best met de race.

Iedereen had wel een rol binnen het team: bijvoorbeeld PR / Sponsoring, Financieel team, Designers, Stylisten, Coureurs, Monteurs en natuurlijk nog teamleiding. De teamleiding zorgde ervoor dat alles goed ging. De coureurs en monteurs hebben 3 clinics gehad, waar ze 's avonds heen gingen om te oefenen. Het was in Heemstede. Wij heetten: Team Keinonnen. De race ging prima. We hadden ook twee spandoeken dat de design en stylisten hadden gemaakt. Er waren drie races.Het was een lange dag, maar ook een leuke dag. Je had 10 minuten om zoveel mogelijk rondjes te rijden. Je had daar ook een eigen tafel om alles op te leggen. Je had bijvoorbeeld een nummer op je auto. Wij hadden nummer 18. We waren toevallig ook 18e geëindigd. We hadden misschien niet gewonnen maar we waren trots op het team. Je kon ook andere prijzen winnen zoals mooiste auto, de race zelf, de t-shirts en communicatie. Helaas waren we hiervoor ook niet in de prijzen gevallen.We hadden een hele leuke dag! De komende weken gaan wij nog verder met het regelen van bedankjes voor de sponsors en een mooi aandenken voor in de school. Zonder de sponsors hadden wij het niet gered.

Fleur en Anna, groep 7 OBS De Kei
(advertentie)
Buitendag Schoorlse Duinen
Uitgegeven op 28-05-2018 om 19:32  |  link  |  bewaar  |  print

Kleine beestjes, grote griezels

SCHOORL - Het is zondag 17 juni Buitenpret bij Buitencentrum Schoorlse Duinen op de Buitendag. Deze keer is het thema: Grote griezels, Kleine beestjes.

Ontdek de wereld van de insecten en hun rol in de natuur. Insecten in de bodem, in de bomen en boven de bloemen. Je hoort ze zoemen en ziet ze vliegen op deze Buitendag. Ieder uur kan je met een Schoorlse Duinengids op pad en ga je insecten vangen. Je knutselt je insectenhotel en sluit de dag af met het bakken van een broodje.Iedere maand zijn er nieuwe activiteiten die passen bij het seizoen. Zo beleef je met het hele gezin de Schoorlse Duinen en heb je een heerlijke dag buiten.
Voor deze dag is er een speciale strippenkaart ontwikkeld. Vier activiteiten voor € 5,00. Deze kun je bestellen op www.staatsbosbeheer.nl.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Baggerdag
Uitgegeven op 26-05-2018 om 12:27  |  link  |  bewaar  |  print

BARSINGERHORN - Baggerdag is een activiteitenmiddag voor jongeren tussen de 8 en 14 jaar georganiseerd door een groep enthousiaste jongeren uit de gemeente Hollands Kroon. De teams zullen ingedeeld worden in leeftijdsgroepen, zodat de allerjongsten niet tegen de ouderen strijden. Alle spelletjes op de Baggerdag staan in het thema van BAGGER! Deze keer zal Baggerdag gehouden worden op zondag 17 juni vanaf 13:00 uur op de ijsbaan in Barsingerhorn.

Baggerdag zal voor een teambegeleider zorgen.
Aanmelden is mogelijk t/m 15 juni. Je kunt je individueel aanmelden of als groep.
Deelname aan Baggerdag is bij online aanmelden € 7,50 per persoon.Bij de inschrijving is het mogelijk om aan te geven bij wie je in een team wilt. Bij de optie 'Team aanmelden', die beschikbaar is vanaf zes personen, kun je ook een teamnaam opgeven. De maximale teamgrootte is 10 personen.
Het is mogelijk dat de teams aangevuld / samengevoegd worden met andere deelnemers door de organisatie van Baggerdag.
Ga naar www.baggerdag.nl om je aan te melden.

Baggerdag bus:

Lees verder...
(advertentie)
Race tegen de klok tijdens BankBattle
Uitgegeven op 24-05-2018 om 11:03  |  link  |  bewaar  |  print

Op woensdag 16 mei deden 31 basisscholen uit het marktgebied van Rabobank Kop van Noord-Holland mee aan de BanktBattle. In een race tegen de klok gingen zij via internet de strijd aan voor wat betreft hun parate kennis en computervaardigheden. De groepen 7/8 van de Thorbecke basisschool uit Den Helder, obs De Mient (team 1) uit Nieuwe Niedorp en De Zilvermeeuw (team 1) uit Wieringerwerf zijn de trotse winnaars.

In de prijzen
Met de juiste oplossing in een vlijmscherpe tijd kwamen de basisscholen uit Den Helder Nieuwe Niedorp en Wieringerwerf het beste uit de bus. Zij kregen uit handen van Daniëlle Stoffer en Trudy de Boer van de Rabobank een mooie trofee. Bovendien was er voor elke deelnemer een oorkonde en een bidon.


Een uitgelaten groep van obs De Mient in Nieuwe Niedorp. Links Daniëlle Stoffer en rechts Trudy de Boer van de Rabobank

Snack-succes-pakket
Alle 31 deelnemende klassen kregen van tevoren een gezond snack-succes-pakket van de Rabobank. Gezond en duurzaam geteeld en alles afkomstig uit West-Friesland. Met deze vitamientjes zijn alle klassen als een speer aan de slag gegaan. Want gezonde voeding is belangrijk en ook nog eens ontzettend lekker!

BankBattle lettermatrix
Alle deelnemende klassen startten exact op hetzelfde tijdstip met het uitvoeren van de opdrachten en het beantwoorden van de vragen. Deze hadden betrekking op schoolvakken, muziek, computers, techniek, radio, televisie en internet. Uiteindelijk resulteerde dit in een lettermatrix die de oplossing vormde voor de BankBattle 2018. De uitslagen staan op www.bankbattle.nl.
(advertentie)
Slagerij Ottens
Scholierenveldloop
Uitgegeven op 23-05-2018 om 17:25  |  link  |  bewaar  |  print

NIEUWE NIEDORP - Team Sportservice Schagen organiseert samen met atletiekvereniging TAV'80 op 20 juni een scholierenveldloop. Voor de scholierenveldloop kunnen alle basisschoolleerlingen uit de regio Niedorp en Hollands Kroon zich inschrijven.

Op woensdagmiddag 20 juni is er in park de Meet (Nieuwe Niedorp) een Scholierenveldloop. De scholierenveldloop is een mini-wedstrijdloop waarbij plezier en volhouden voorop staat. De loop voor groep 3 t/m 8 is ongeveer 1000 meter lang, waarbij het parcours uitgezet wordt op en rondom park de Meet. Voor de leerlingen van groep 1 en 2 wordt er een kortere route uitgezet.De scholierenveldloop wordt in verschillende categorieën gelopen, waarbij jongens en meisjes apart starten. De categorieën worden ingedeeld aan de hand van de groep waarin de leerling zit. De start van de eerste groep is om 15:00 uur, daarna steeds om de 10 minuten. Om ongeveer 17:00 uur is het evenement afgelopen. Aan de snelste 3 lopers per startgroep wordt direct na hun loop een prijs uitgereikt. Alle kinderen ontvangen voor het meedoen aan de scholierenveldloop een herinnering.

Deelname aan de Scholierenveldloop is gratis. Alle scholen hebben inmiddels een uitnodiging voor deelname ontvangen met inschrijfformulieren. Je kunt je tot 8 juni inschrijven. Inschrijven kan via de website van Team Sportservice Schagen: www.teamsportservice.nl/schagen.

Meer informatie: Team Sportservice Schagen (Ciska Bosma), tel: 0224 - 214 774, email Cbosma@teamsportservice.nl.
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Jeugdviswedstrijden
Uitgegeven op 22-05-2018 om 17:00  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert voor de jeugd van Wieringen en omgeving twee viswedstrijden voor de leeftijd 7 t/m 13 jaar. De wedstrijden zijn op donderdag 7 en donderdag 14 juni. Meedoen is gratis!

Er wordt gezorgd voor aas en voor wat lekkers en drinken (exclusief hengels). Per wedstrijd krijgen de nummers 1 t/m 3 een beker. Ook is er een mooie prijzentafel gevuld met leuke prijzen voor de jeugd.

Een ouder mag de jeugdvissers helpen met het azen van de hengel en het afhalen van de vis. De ouders mogen niet zelf vissen, hier zal toezicht op worden gehouden. Er wordt gevoerd door de leden van de visvereniging, zelf mag niet gevoerd worden.

Verzamelen bij elke wedstrijd om 18:00 uur bij de Weel te Hippolytushoef. Er zal gevist worden in Hippolytushoef op de hoek van de Weel en Gemeenelandsweg.

Voor informatie en opgave Meindert Korf (tel. 06 1017 9358) of Peter de Broeder (tel. 06 2520 7554).

U kunt de vispas aanvragen via www.hsvwieringen.nl.
Volg Hengelsportvereniging Wieringen ook op Facebook!
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Poppentheater Belletje Sterk
Uitgegeven op 18-05-2018 om 10:28  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - Kabouter Zako gaat kamperen. Kabouter Zako heeft eindelijk vakantie. Wat zou hij graag eens willen kamperen. Hoe komt hij aan een tent? Kom kijken naar deze vrolijke voorstelling van Poppentheater Belletje Sterk.

De poppenvoorstelling is voor alle kinderen van 2 tot 8 jaar en stiekem ook voor volwassenen. De voorstelling begint om 11:00 uur en om 14:00 uur en duurt 40 minuten. Aansluitend knutselen de kinderen een kabouter van een wilgentak.

Deze voorstelling van poppentheater 'Belletje Sterk' is op zondag 27 mei en zondag 24 juni. Een kaartje kost € 8,00 inclusief kaboutersap. Voor iedereen vanaf 3 jaar.
Vooraf reserveren is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl.

Buitencentrum Schoorlse Duinen ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl.
De toegang is gratis. Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Uilenworkshop op kasteel Radboud
Uitgegeven op 09-05-2018 om 12:53  |  link  |  bewaar  |  print


MEDEMBLIK - De valkenier is weer terug op kasteel Radboud en jij kunt daarbij zijn!! Op zaterdag 19 mei komt de valkenier van Birdlive weer zijn uiterst populaire Uilenworkshop voor kinderen geven.


Tijdens deze workshop komen de kinderen onder de deskundige begeleiding van de valkenier in direct contact met de uilen uit hun eigen omgeving. Ook leren zij over de bijzonderheden en de levenswijze van deze mooie vogels. Valkenier Martin legt beeldend en meeslepend uit, met de nodige humor. Kortom: een aanrader! De workshop duurt ongeveer anderhalf uur en begint om 14:00 uur.


De kosten voor deze workshop bedragen € 10,- per kind. Aanmelden kan via een email aan info@kasteelradboud.nl. Vermeldt daarin de volledige naam en leeftijd van het kind. De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
Wilt u als ouder/begeleider de workshop bijwonen, dan bedragen de kosten daarvan € 5,- per persoon.
Meer weten? Kijk op www.kasteelradboud.nl.
(advertentie)
Leuke wateractiviteiten in Petten
Uitgegeven op 09-05-2018 om 12:40  |  link  |  bewaar  |  print

PETTEN - Op tweede pinksterdag, maandag 21 mei, is het extra leuk bij Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee in Petten. Kinderen kunnen spelen met water buiten bij watertafels, een speurtocht doen en knutselen. Iedereen is welkom tussen 11:00 en 16:00 uur. De toegang is gratis.

De interactieve tentoonstelling Zand tegen Zee van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier laat je zien, horen en beleven hoe we de kust tussen Petten en Camperduin hebben versterkt met zand, hé eacute;l véél zand. Daardoor is een prachtig nieuw landschap ontstaan: de Hondsbossche Duinen. Het is echter veel meer dan duinen: een prachtig breed strand met fiets- en wandelpaden en een mooi uitkijkduin. Vanuit het informatiecentrum loop je zo dit prachtige strand op.Watertafels en speurtocht
Op tweede pinksterdag kunnen kinderen een binnen- of buitenspeurtocht doen, buiten spelen met watertafels en binnen knutselen. Daarna welverdiend genieten van een portie heerlijke, versgebakken poffertjes.

Gratis toegang
Het Informatiecentrum Kust ligt aan de Strandweg 4, 1755 LA Petten. Het centrum is geopend van dinsdag t/m zondag tussen 10:00 en 17:00 uur. De toegang is gratis, evenals het parkeren. Rondleidingen zijn mogelijk op afspraak. Meer informatie: www.hhnk.nl/zandtegenzee.
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Wulf, The Partysquad en meer op Zandstock
Uitgegeven op 05-05-2018 om 10:53  |  link  |  bewaar  |  print

't ZAND - De mussen vallen bij bosjes van het dak, Gerrit Hiemstra heeft er bijna zelf een korte broek bij aangetrokken en zelfs op het strand zweten de beachboys uit hun speedo. De eerste tropische temperaturen betekenen dat we langzaam maar zeker afstevenen op augustus en dus op het Zandstock Festival op 11 en 12 augustus.Naast de te gekke namen die al eerder bekend werden - voor de mensen onder ons met een opkomende zonnesteek: dat waren niemand minder dan Jett Rebel, Blaudzun, Tim Akkerman, Bizzey en Big2 - volgt nu de bekendmaking van de volgende artiesten die zullen shinen op Zandstock Festival 2018: Wulf, The Kik, The Partysquad, Handsome Poets en Fiddler's Green.

Lees verder...
(advertentie)
Breezand maakt zich klaar voor PMF
Uitgegeven op 04-05-2018 om 13:35  |  link  |  bewaar  |  print

BREEZAND - PMF bestaat al tientallen jaren, maar dit jaar wordt het de tweede editie van PMF als Polders (in het verleden Paas) Music Festival. Alle vrijwilligers staan weer klaar om bij te dragen aan de organisatie van het evenement. Zaterdag 19 en zondag 20 mei vindt het Polders Music Festival plaats op het plein bij J.V. De Aap (Zandvaart 57a).

Het festival
Wat betreft de line up richt het bestuur zich op gezelligheid en houdt daarmee rekening met verschillende leeftijden. Op zaterdag betreden de dj's Rayver, Sweet Le Freak en Marcel Meijer en de band Daredevils het PMF-podium. Op zondag kunnen de bezoekers genieten van optredens van Melrose, Jelle B, Marco Kraats, Fleur Raateland & Band, Jonathan Coughlan and The Good Folks, The Looks en Barry Fest. Een mix van bands, dj's, zangers en zangeressen, wat zorgt voor verschillende genres muziek dat leuk is voor alle generaties. Zo wilt het PMF-bestuur bezoekers van verschillende leeftijden een leuke ervaring bieden.
Het toegangsbeleid speelt hier op in. Zaterdag is het toegang vanaf 16 jaar, maar zondag is PMF toegankelijk voor alle leeftijden (gratis tot 14 jaar). PMF zorgt voor een springkussen en ander vermaak voor de kleintjes, zodat ouders en kinderen samen kunnen genieten van het Breezandse festival.

Kaartverkoop
Kaarten voor het Polders Music Festival zijn verkrijgbaar via www.poldersmusicfestival.nl en bij Uw Slager Sander Duin in Breezand, Ma-d'r-liefjes in Anna Paulowna en Top 1 Toys in Julianadorp.

PMF on tour!

Lees verder...
(advertentie)
Bocado mediterrane delicatessen
Kinderworkshop
Uitgegeven op 02-05-2018 om 10:19  |  link  |  bewaar  |  print

(advertentie)
Vakantiespelen
Uitgegeven op 28-04-2018 om 06:03  |  link  |  bewaar  |  print


WIERINGERMEER - Langzaamaan wordt het barre winterweer verdrongen door het heerlijke lenteweer. Met dit lenteweer komen de kriebels voor de zomer er natuurlijk ook aan. Dan komt ook de grote vraag... Wat gaan we deze zomervakantie doen? Naar het bos! Kom een week naar het Dijkgatbos voor de leukste week van je zomer!

Tijdens een week vakantiespelen ga je allerlei leuke activiteiten doen met een grote groep leeftijdsgenootjes. Wat voor activiteiten zijn dit dan? Er is voor ieder wat wils. Zo kun je hutten bouwen in het bos, zwemmen in het IJsselmeer, je eigen broodje bakken boven het kampvuur, pannenkoeken bakken, grote bosspellen spelen, bossoep of bosshake maken, glijden van de zeephelling en nog heel veel meer.

Denk je nu, dat lijkt me tof en zit je in groep 3 tot en met 8? Schrijf je dan snel in. Dit kan via de website www.stichtingvakantiespelen.nl. Er is geen wachtlijst en geen inschrijfavond, je kunt gegarandeerd meedoen in de leukste week van het jaar.Lijkt dit je nu super gaaf, maar ben je te oud? Niet getreurd! Er is ook nog plek voor vrijwilligers! Gezellig de hele dag met een groepje vrijwilligers een groep kinderen vermaken in het bos. Grote bosspellen met ze spelen, pannenkoeken bakken of lekker zwemmen met zijn allen. 's Avonds als de kinderen naar huis gaan, gaan de vrijwilligers nog even door: Een spelletje spelen, de volgende toffe dag voor de kinderen voorbereiden en genieten nog van een heerlijk kampvuur of een prachtige nachtwandeling. Ben je 16 jaar of ouder? Meld je dan nu aan als leiding via www.vakantiespelen.org of kijk hier voor meer informatie.

Wanneer?
• Week 31 (30, 31 juli, 2 en 3 augustus 2018): Middenmeer en Wieringerwerf.
• Week 32 (6, 7, 9 en 10 augustus 2018): Kreileroord, Medemblik en Slootdorp.
• Week 33 (13, 14, 16 en 17 augustus 2018): Den Oever, Hippolytushoef en Westerland.
• Week 34 (20, 21, 23 en 24 augustus 2018): Barsingerhorn, Kolhorn, Lutjewinkel, Nieuwe Niedorp, Oude Niedorp, 't Veld en Winkel.Heeft u toevallig net een vakantie geboekt in de week waarin uw kind mee zou kunnen doen met de Vakantiespelen? Doe mee in een andere week! Bij aanmelding voor een andere week hoeft u alleen aan te geven naar welke opstapplaats u uw kind wilt brengen. Voor welke week u uw kind ook aanmeldt, vriendjes en vriendinnetjes maken ze altijd in het bos!
(advertentie)
Koningsdag Den Oever
Uitgegeven op 19-04-2018 om 18:36  |  link  |  bewaar  |  print


DEN OEVER - Natuurlijk viert ook Den Oever Koningsdag.
Het feest is weer op het ijsbaantje.Programma:
10:15 uur: Verzamelen fietsoptocht
10:30 uur: Vertrek fietsoptocht
11:00 uur: Fietsen laten zien bij Kapellehof
11:15 uur: Start spelletjes op het ijsbaantje
11:15 uur: Vrijmarkt op het ijsbaantje
12:00 uur: De brandweer komt naar het ijsbaantje, waar er leuke spelletjes gedaan kunnen worden.
(advertentie)
Koningsdag in speeltuin Helderse Buurt
Uitgegeven op 18-04-2018 om 17:30  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Speeltuin Helderse Buurt opent op vrijdag 27 April haar poorten weer voor alle kinderen uit de buurt, samen met hun papa's, mama's, opa's en oma's! Deze week worden de laatste puntjes op de 'i' gezet zodat er vanaf Koningsdag weer heerlijk gespeeld kan worden in de vernieuwde speeltuin.

Om 12:00 uur start de versierde fietsenoptocht. Alle kinderen uit Hippolytushoef e.o. mogen meedoen, ook al ben je geen lid. Sluit je gezellig aan bij de optocht, opstellen vanaf 11:45 uur.


11:00 uur: De speeltuin opent haar poort voor:
• Een gezellige vrijmarkt waar je leuke spullen kunt kopen en verkopen
• Het rad van fortuin met mooie prijzen!
• Leuke , gezelligheid en muziek
• Een schminkster, die alle kinderen mooi schminkt
12:00 uur: Start van de versierde fietsenoptocht
12:30 uur: Terugkomst bij de speeltuin, waarbij er voor de mooist versierde fietsen een prijsje is.
• Aan de kraam verkopen we lekkere warme broodjes en pannenkoekjes.
15:30 uur: Einde van de activiteiten voor Koningsdag.
(advertentie)
Poppenvoorstelling Lammetjespap
Uitgegeven op 13-04-2018 om 17:51  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - Welkom bij de vrolijke voorstelling 'Lammetjespap' van Poppentheater Belletje Sterk vol voorjaarsdieren. Kabouter Zako gaat op zoek naar de schapen. Na afloop maken we allemaal een kabouter met wol!

De voorstelling is op zondag 22 april, woensdag 2 mei en zondag 20 mei. Aanvang 11:00 en 14:00 uur.
Een kaartje kost € 8,00 inclusief kaboutersap. Voor iedereen vanaf 3 jaar.
Vooraf reserveren is noodzakelijk via www.staatsbosbeheer.nl.

Buitencentrum Schoorlse Duinen ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl.
De toegang is gratis. Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
Meer info op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
(advertentie)
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Poll:
Wie moet de nieuwe burgemeester kiezen?
De provincie (CvdK) samen met het gemeentebestuur (de raad)
De gemeenteraad
De gemeenteraad in combinatie met een referendum onder de bevolking
De inwoners naar de stembus
  
Occasions
Te koop Volkswagen 1.2 TSI Comfortline
€ 12.750,-

Te koop Volkswagen up! 1.0 MBT move up
€ 9.750,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Veltas - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...
Buienradar: