The Common Linnets en Broederliefde op Zandstock
Uitgegeven op 25-03-2017 om 14:40  |  link  |  bewaar  |  print’t ZAND - Het zonnetje piept ‘s ochtends wat eerder door je raam, de eenden in de sloot zijn wel weer erg verliefd op elkaar en de schaatsen kunnen definitief in het vet. Dat kan maar één ding betekenen: de zomer komt eraan en de Zandstockkriebels hangen weer in de lucht!
Nog licht nazwijmelend van de uitverkochte editie vorig jaar licht Zandstock festival het eerste tipje van de sluier en geeft een inkijkje in de plannen voor 2017.


Zo kun je genieten van een optreden van niemand minder dan The Common Linnets! Ilse DeLange zette eerder de Zandstocktent al op zijn kop met haar mooie stem en lieve lach, en dit keer neemt ze de drie mannen mee waarmee ze deze topformatie vormt. The Common Linnets zijn onder meer bekend van hun superhit Calm After The Storm en hun grandioze prestatie op het Eurovisiesongfestival. Het is dat Ilse veel te knap is voor een baardje, anders hadden ze er zeker met de hoofdprijs vandoor gegaan.Ook niet mis te verstaan is Broederliefde, een topact die je kunt komen bewonderen tijdens het tweede weekend van augustus. Deze Nederlandse sensatie verpulvert werkelijk alle records. Met ongekende aantallen streams, een enorme fanbase en een grootse show is het één van de belangrijkste acts van Nederland. Het collectief bestaat uit vijf voetbalmaatjes die samen wel erg lekkere liedjes ten gehore brengen! Hun single Jungle was niet weg te slaan van de radio en representeert het swingende karakter van de band, waarin de liefde voor een feestje, voor de shisha en plezier maken altijd terug te horen is in de mix met het geluid van de landen waar hun roots liggen. Word ook een beetje verliefd op deze knappe gasten en kom genieten van hun muziek!

Lees verder...
(advertentie)
Activiteiten in de Schoorlse Duinen
Uitgegeven op 13-03-2017 om 19:37  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - Staatsbosbeheer organiseert tal van activiteiten in de Schoorlse Duinen. Je kunt een bezoek brengen aan het Kabouterbos, een nestkas timmeren en een poppenvoorstelling bezoeken.

Buitendag Kabouterbos
In de Schoorlse Duinen zijn de kabouters dagelijks actief. Als je goed kijkt zie je ze lopen in het duin. Op 19 maart heten de kabouters je van harte welkom in de Schoorlse Duinen. Loop op de Buitendag de speciale kabouterroute langs de schatkisten en doe onderweg lenteopdrachten. In de lente gaat ook Pluis het konijn mee op pad. Versier jouw eigen schatkist en ga op zoek naar de mooiste natuurschatten. Alle kinderen mogen verkleed komen en onze vrijwilligers zullen jullie graag schminken. Natuurlijk branden de vuurkorven om jouw broodje te bakken. Elke derde zondag van de maand is het buitenpret bij Buitencentrum Schoorlse Duinen op de Buitendag. Iedere maand nieuwe activiteiten die passen bij het seizoen. Zo beleef je met het hele gezin de Schoorlse Duinen en heb je een heerlijke dag buiten.
Voor deze dag is er een speciale strippenkaart ontwikkeld. Alle activiteiten te samen voor € 5,00 per persoon. De Buitendag is van 11:00 tot 16:00 uur en kent een vrije inloop. Met het afronden van de activiteiten ben je een echte kaboutervriend en ontvang je een diploma.

Nestkast timmeren en pimpen
Help de vogels aan een beschut plekje of een huisje voor hun nest! In strenge winters schuilen de vogels en houden ze elkaar warm in een nestkast. In de lente gaan ze op zoek naar een geschikte plek voor hun eitjes. Samen met de vrijwilligers van Staatsbosbeheer kun je op zondag 26 maart om 11:00 uur en om 14:00 uur zelf een nestkastje timmeren in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Eventueel geef je het daarna een leuk kleurtje. Ben je 8 jaar of ouder, dan ben je van harte welkom. De kosten zijn € 10,00 per kind. Informatie over het onderhoud en de beste plek om je nestkast op te hangen, krijg je mee.
Vooraf aanmelden is noodzakelijk op telefoonnummer 072 509 33 52.

Lammetjespap - een voorstelling van Poppentheater Belletje Sterk
Welkom bij deze vrolijke voorstelling vol voorjaarsdieren waarin kabouter Zako op zoek gaat naar de schapen .Na afloop maken we allemaal een kabouter met wol!
De voorstelling is op zondag 2 april. Aanvang 11:00 en 14:00 uur. Een kaartje kost € 8,00, inclusief kaboutersap. Voor iedereen vanaf 3 jaar.
Vooraf reserveren is noodzakelijk via www.staatsbosbheer.nl.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Creatieve Voorjaarsworkshops
Uitgegeven op 03-03-2017 om 17:37  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - In het voorjaar heeft Triade weer vele korte workshops en cursussen voor kinderen op de agenda staan. Het bruist in de ateliers. Sta versteld van jouw eigen creatieve talent! Van sieraden maken, kleuterkliederen, keramiek tot tekenen naar levend model; er is veel te doen en te beleven.

Kleine sieradenmakers opgelet! Triade heeft op woensdag 15 maart van 15:00 tot 17:00 uur de workshop Sieraden maken op het programma staan. In de cursus van 3 lessen maak je kennis met verschillende technieken van werken met kralen en creëer je een mooi sieraad.

Vier zaterdagen, vanaf 11 maart om 13:30 uur, worden er Creatieve kinderworkshops georganiseerd met kunstenaar Geertje Tjalma. Bouw samen aan een interactief groot kunstwerk. Met zeldzame voorwerpen en veel fantasie, ontstaan er creatieve rariteiten en worden tentoongesteld in de hal. Je kunt je per zaterdag inschrijven.Kom samen met je kleuter spelen, bouwen, smeren en knoeien. Geniet van het samen zijn en samen doen, tijdens de cursus ‘Kleuterkliederen’. Speelse en tactiele kunstlessen vol uitdagende opdrachten, waarbij ontdekken en plezier voorop staan. De cursus start woensdag 15 maart om 15:00 uur.

Op de vrijdagmiddag is er nog plaats in het Kinderkunstatelier o.l.v. docent Henriette van der Winden. In de lessen werken kinderen met allerlei materialen en krijgen spannende opdrachten om kunstwerken te bouwen. De eigen fantasie krijgt daarbij natuurlijk alle ruimte.

Voor inschrijving en meer informatie zie www.triade-denhelder.nl of bel naar 537200.
Triade, Middenweg 2 Den Helder, tel. 0223-537200.
(advertentie)
Cruyff Courts 6 vs 6
Uitgegeven op 01-03-2017 om 12:01  |  link  |  bewaar  |  print

SCHAGEN - Schager jongeren organiseren in samenwerking met Sportservice Schagen op woensdag 12 en 19 april voorronden van ‘Cruyff Courts 6 vs 6’. Dit voetbaltoernooi begint op beide dagen om 14.30 uur op het Cruyff Court in Schagen en is bedoeld voor kinderen uit groep 7 en 8 uit de gemeenten Schagen en Hollands Kroon. Na het grote succes van voorgaande jaren neemt Schagen ook dit jaar deel aan dit unieke sportevenement dat alle Cruyff Courts in Nederland met elkaar verbindt.

Op woensdag 12 april spelen de meisjes hun voorrondetoernooi, op 19 april is het de beurt aan de jongens. De locatie is het Cruyff Court, gelegen pal naast het complex van het Regius College in Schagen, aan de Wilhelminalaan in Schagen. Een team bestaat uit minimaal 6 en maximaal 10 spelers (4 wissels) en mag niet gemengd zijn. Wel mag het team bestaan uit kinderen van verschillende scholen. Er wordt 6 tegen 6 gespeeld inclusief een ‘vliegende keeper’. De wedstrijden duren ongeveer 5 minuten en er wordt gespeeld volgens de straatvoetbalregels van de Cruyff Foundation. Elk team dient begeleid te worden door iemand van 21 jaar of ouder.
Lees verder...
(advertentie)
Lentetuin Breezand staat bol van activiteiten
Uitgegeven op 23-02-2017 om 11:44  |  link  |  bewaar  |  print

BREEZAND - De Lentetuin op het Sportcomplex van ZAP, Ceresplein 1, staat dit jaar in het teken van de Palingsound. Volendamse entertainment voor de kleine bezoekers is te vinden in de kindertent.

De aan de Voorjaarsbeurs gevestigde tent is omgetoverd tot een prachtig speelparadijs. Denk aan een Volendamse fotobooth, ouderwetse midgetgolf, de leukste Volendamse knutsels, een coole rebus en meer. De allerkleinsten kunnen heerlijk spelen in de ballenbak. Ook kleuren en knutselen met een Volendams randje kun je vinden in de kindertent. Op zaterdag- en zondagmiddag kun je mooi geschminkt worden.
De kindertent is op vrijdag 3 maart geopend van 13:00 - 17:00 uur en op zaterdag 4 en zondag 5 maart van 10:00 - 17:00 uur.

Fotografeer jouw bezoek in de kindertent als echte Volendammer!
Met allerlei attributen kan jij de mooiste foto’s maken in de fotobooth van de kindertent. Plaats deze op Lentetuin Facebookpagina. De leukste of meest ludieke foto’s en maakt kans op een mooie prijs! Je maakt ook kans op prijzen als jij de kleurplaat op je mooist inkleurt en in de kindertent komt inleveren of de rebus het beste en snelst voltooid. Zondagochtend worden de winnaars gekozen en houd Facebook goed in de gaten voor deze spannende onthulling.
• Knutselen met een Volendams tintje
• Oudhollands midgetgolf
• Spannende quiz voor grote kids
• Ballenbak voor de allerkleinste
• Laat je tussen 13:00 - 17:00 uur schminken op zaterdag en zondag


(advertentie)
Vrijblijvend sporten uitproberen
Uitgegeven op 22-02-2017 om 16:27  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - Ben je tussen de 4 en 18 jaar? Dan kun je binnenkort weer vrijblijvend kennismaken met verschillende, leuke sporten! Misschien vind je zo wel een sport die je leuk vindt om te blijven doen!

Periode

Van 27 februari t/m 12 maart kun je je inschrijven voor het derde JeugdSportProject (JSP) van dit schooljaar. Leerlingen van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs kunnen zo kennismaken met sporten bij een vereniging. Dit zonder verdere verplichtingen zoals bijvoorbeeld lid worden. Voor € 5,50 mag je vier lessen meesporten. De lessen worden gegeven in de weken voor de meivakantie.

Inschrijven
Lees verder...
(advertentie)
Julianapop
Uitgegeven op 17-02-2017 om 22:09  |  link  |  bewaar  |  print

JULIANADORP - Met Waylon en Diggy Dex trapt Julianapop de line-up van de komende editie af. De organisatie verklapt alvast dat er op 18 juni nog een headliner op het programma staat.

In 2017 ziet Julianapop er iets anders uit: met de verhuizing van de IJsbaan naar het naastgelegen terrein en voor het éérst een tweede podium innoveert de organisatie het evenement flink door. Toch hoeven bezoekers niet bang te zijn dat Julianapop niet meer van het dorp is. Het oeroude J'pop-gevoel mag niet verloren gaan. Dat betekent natuurlijk niet dat je af en toe eens iets nieuws moet proberen om de bezoekers te verrassen, zo vindt de organisatie.Programma 2017
Waylon is de eerste headliner die kan worden toegevoegd aan het programma van dit jaar. De zanger en presentator van TVOH kun je kennen van zijn hits Wicked Way en deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2014 met Ilse DeLange als het duo The Common Linnets (met het nummer Calm before the Storm). Eind 2016 verraste hij Nederland door onaangekondigd een album uit te brengen, Seeds.

Ook rapper en artiest Diggy Dex doet het dorper festival aan dit jaar. Hoewel hij al een tijd aan de weg timmerde met het duo De Profeten en collectief DAC, maakte hij in 2009 een doorbraak met het nummer Slaap Lekker (Fantastig Toch) i.s.m. zangeres Eva de Roovere. Daarna scoorde hij hits met Treur Niet (Een Ode Aan Het Leven), Ik Huil Alleen Bij Jou (met Ali B) en Morgen Komt Het Goed (naar aanleiding van de aanslagen in Brussel in 2016).

Kaartverkoop: early birds opgelet!

Lees verder...
(advertentie)
Carnavalsdisco in Zwembad De Venne
Uitgegeven op 16-02-2017 om 18:15  |  link  |  bewaar  |  printKlik hier voor de openingstijden in de voorjaarsvakantie.
(advertentie)
Kindertheater Gniffel toert rond in Hollands Kroon
Uitgegeven op 14-02-2017 om 16:35  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - In de voorjaarsvakantie speelt Theater Gniffel een aantal leuke, interactieve theatervoorstellingen in Hollands Kroon.

Donderdag 23 februari kunnen jullie in Wieringerwerf komen genieten van Gniffel en de betoverde ring: Prinses Gniffel en haar vriendje Gnaf gaan op verjaardag bij nichtje prinses Emilia. De prachtige ring die ze haar geven maakt de heks enorm jaloers. Zij betovert de ring en dan gebeuren er allemaal erge dingen. Gniffel en Gnaf gaan het samen met de kinderen proberen op te lossen, maar of dat lukt? De voorstelling is in Ons Centrum en begint om 10:30 uur.Op vrijdag 24 februari spelen ze in Anna Paulowna en Winkel Gniffel en de Kledingdief. Hierin mogen Gniffel en haar vriendje Gnaf naar een heel groot feest. Gniffel heeft prachtige nieuwe kleren hiervoor gekregen. Gea de Gapper is echter ontsnapt uit de gevangenis en steelt Gniffels prachtige kleren. Hoewel agent Snurkstra wel een beetje zijn best doet lukt het hem niet Gea de Gapper te vangen. Dan besluiten Gniffel en Gnaf zelf maar een plan te bedenken om de dief te vangen…
De voorstelling in Anna Paulowna begint om 10:30 uur in Veerburg. De voorstelling in Winkel is om 14:30 uur in de Niedorphal.

De voorstellingen zijn geschikt voor kinderen van 3 t/m 8 jaar en hun ouders/verzorgers.
Meer informatie is te vinden op www.theatergniffel.nl.
De entree is € 6,- p.p. Reserveren graag via theatergniffel@quicknet.nl of via 06-19505135.

Lees verder...
(advertentie)
De installateur die u nooit in de kou laat staan...
Poppentheater: ‘Kabouter Zako en het Kristal’
Uitgegeven op 12-02-2017 om 13:56  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - Poppentheater Belletje Sterk speelt op woensdag 22 februari, zondag 26 februari, woensdag 1 maart en zondag 5 maart in het Buitencentrum Schoorlse Duinen de voorstelling Kabouter Zako en het Kristal.

Kabouter Zako (foto Ellen Scholten) woont onderaan de trappen van het hoogste duin van Nederland. Iedere dag poetst hij de kristallen. Op een dag is de sleutel van zijn huisje betoverd in een kristal. Hoe komt hij nou zijn huisje binnen? Jan Klaassen en Katrijn gaan wandelen over het Kabouterpad. Lukt het Jan Klaassen om kabouter Zako te helpen?
Kom kijken hoe dit avontuur vrolijk afloopt met de dierenvriendjes Oehoet de Uil, Ekihoorn en MuisMuis. De poppenvoorstelling is voor alle kinderen van 2 tot 8 jaar en stiekem ook voor volwassenen.
Ellen Scholten verzorgt de voorstelling met haar prachtige vilten poppen.

De voorstellingen beginnen om 11:00 uur en om 14:00 uur en duren 40 minuten. Aansluitend knutselen de kinderen een kabouter van een wilgentak. De kosten zijn € 8,00 per persoon inclusief kaboutersap. Reserveren via www.staatsbosbeheer.nl.
Voor informatie belt u Buitencentrum Schoorlse Duinen 072 509 3352

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl.
De toegang is gratis. Openingstijden: Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Dierenspeciaalzaak, Hengel en Ruitersport
Vier de voorjaarsvakantie in Triade
Uitgegeven op 10-02-2017 om 22:02  |  link  |  bewaar  |  print

Een kleine wereld maken samen met ouders, opa’s, oma’s of de oppas

DEN HELDER - Op maandag 20 februari bruist het in Triade van de kinderkunst-activiteiten. Het enthousiaste kunstenaarsteam van Triade is er klaar voor om samen met kinderen en volwassenen creatief aan de slag te gaan. Een onvergetelijke belevenis, waar kinderen een mooie herinnering gaan maken, in de vorm van een klein wereldje van allerlei materialen.

Tijdens een korte introductie wordt er met elkaar gekeken naar kleine wereldjes, bedacht door kunstenaars en architecten. Daarna gaat iedereen zelf experimenteren met verschillende technieken en materialen. Er wordt gewerkt met karton, gips, wol, textiel, potlood , papier, gerecyclede materialen, kralen en nog veel meer. De creativiteit en fantasie worden aangewakkerd. De Triade docenten begeleiden de jonge ontwerpers. De kinderen zullen versteld staan van wat zij allemaal zelf kunnen creëren. Alles mag!Tentoonstelling maken
Na afloop wordt de grote hal van Triade omgetoverd tot tentoonstellingsruimte en kunnen de kinderen hun kunstwerken als een echte kunstenaar 2 weken tentoonstellen aan alle bezoekers van Triade.

Aanmelden en informatie
Kinderen vanaf 5 jaar kunnen meedoen met deze activiteit. Om teleurstelling te voorkomen, graag van te voren opgeven via www.triade-denhelder.nl of bel 0223 -537 200. Om stipt 11:00 uur start de activiteit en eindigt om 13.30 uur. De kosten zijn € 15,00 per deelnemend kind (volwassenen zijn gratis). Dit is inclusief drinken en een broodje.
Triade is aan de Middenweg 2 in Den Helder.
(advertentie)
CSI in de Schoorlse Duinen
Uitgegeven op 10-02-2017 om 10:42  |  link  |  bewaar  |  print

bos, op de duinen en aan het strand tal van duistere zaken: geroofde eieren, afgekloven botten, geplukte vogels en andere prooiresten. De Schoorlse Duinen zijn in de ogen van de boswachters één grote Crime Scene. Wat gebeurt hier allemaal, wie zijn de daders, wie zijn de slachtoffers en waarom staan dieren elkaar naar het leven? Dit beleef je tijdens de Schoorlse Duinen Buitendag op 19 februari van 11:00 tot 16:00 uur.Speuren naar sporen daar draait het om! Voor je op pad gaat maak je je eigen herderstok. Ook herders in het duin komen deze gruwelijke situaties tegen. De herder Marijke Dirkson vertelt daar over op deze dag. Ze komt met een koppel schapen en de eerste lammeren. Hier versieren de kinderen hun stok. Daarna gaan de kinderen op pad langs de Crime Scenes. Daar zijn vele dierensporen te vinden. Je mag deze dag ook een eigen sporen maken en versieren. De dag sluit je af met het bakken van een broodje.

De strippenkaart voor deze vier activiteiten kun je aan de balie kopen voor € 5,00. Met het afronden van de activiteiten ben je een echte speurneus geworden en ontvang je een diploma.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl.
De toegang is gratis. Openingstijden: Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Cursus DJ Producer
Uitgegeven op 07-02-2017 om 14:29  |  link  |  bewaar  |  print

Maak je eigen tracks bij Triade

DEN HELDER - Stap in de wereld van digitaal muziek maken. Voor alle dj-, muziek- en soundfreaks heeft Triade een korte basiscursus DJ producer. In deze cursus werk je met Ableton Live; het populairste software programma voor de productie van muziek.

Triade docent Helmut Nijman maakt je vanaf de basis wegwijs in het programma en leert je de belangrijkste productietechnieken toe te passen. Ook ga je aan de slag met het gebruik van verschillende midi-controllers om de software te bedienen. Tevens worden handige websites met veel gratis materiaal aangereikt, die je een stap verder kunnen helpen bij de productie van je track. Na afloop van deze cursus ben je in staat om zelfstandig een volwaardige compositie te produceren.

De cursus ‘DJ Producer’ start op vrijdag 17 maart a.s. van 19.00 uur tot 20.30 uur en is voor iedereen vanaf 14 jaar. Meer informatie vind je via www.triade-denhelder.nl.
Triade, Middenweg 2 Den Helder, tel. 0223-537200.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Electric Bass Break in J.C. de Dukdalf
Uitgegeven op 06-02-2017 om 14:03  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Eén keer per jaar worden de gitaren en drums een avond met rust gelaten in J.C. de Dukdalf. Dan wordt de kelder omgebouwd naar een waar walhalla met dreunende subwoofers die dieper beuken dan je eigenlijk kunt handelen. Drum ’n Bass, dubstep en electro wordt er onder andere op zaterdag 18 februari geserveerd. Dit fenomeen noemen we Electric Bass Break. Dit jaar is wordt de zesde editie gevierd.

Vier pijnlijk energieke dj’s staan er op de line-up. De dj met de makkelijkste naam, Mugiwara, brengt vunzige dubstep. Denk je bij dubstep nog steeds aan de radiovriendelijke drops van Skrillex? Vergeet het maar bij Mugiwara. Deze dubstep komt hard. In your face. Duidelijk, meeslepend en overweldigend. Iedere klank gaat zo diep je gehoorgang in dat je niet weet wat je overkomt. Maar dan natuurlijk op een positieve manier.

De dj booth wordt nu geruimd voor een dame: GODJ. Electro house gemixt met dubstep zorgen ervoor dat jouw dansschoenen zelf gaan dansen. Als je van plan bent om stil te staan en op je gemakje een biertje te drinken: vergeet het maar. GODJ jaagt catchy en dansbare, maar ook smerig meedogenloze tunes door je lijf. Deze sound is eigenlijk te groot voor ons ondergrondse paradijs.

Immens veel beats worden op je afgevuurd door dj Greg-D.
Lees verder...
(advertentie)
Strikken en Stropers
Uitgegeven op 31-01-2017 om 15:51  |  link  |  bewaar  |  print

SCHOORL - De laatste tijd ziet de boswachter van Staatsbosbeheer regelmatig strikken staan. Deze vallen zijn door de stropers in de Schoorlse Duinen geplaatst om dieren te vangen. Staatsbosbeheer zoekt nu speurneuzen en echte dierenvrienden om de dieren die in de strikken gevangen zitten te bevrijden. Hoeveel dieren weet jij uit de strikken te redden zonder een stroper tegen te komen? Het beste team wordt op Facebook bekend gemaakt.

Ben je niet bang in het donker? Kom dan helpen! Een avon(d)tuur voor kinderen tot 13 jaar. Ook erg leuk als verjaardagspartijtje. Het avontuur is op zaterdag 18 februari en woensdag 22 februari en begint vanaf 18:30 uur. Er wordt elk kwartier gestart met een nieuw team. De tocht duurt 1,5 uur en er kan per team van max. 10 personen worden ingeschreven.Deelname per team is € 65- incl. marshmallows warmen boven houtvuur. Aanmelden kan online via de website: www.staatsbosbeheer.nl.
Tip van de boswachter: trek warme camouflerende kleding aan en neem een zaklamp mee. Heb je geen team en wil je toch graag meedoen? Neem dan contact op met Buitencentrum Schoorlse Duinen op telefoonnummer 072-5093352.

Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl.
De toegang is gratis. Openingstijden: Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.
(advertentie)
Theaterlessen voor kinderen
Uitgegeven op 30-01-2017 om 14:19  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Triade gaat dinsdag 14 februari weer starten met een fijne, veelzijdige theatercursus voor kinderen (4 t/m 12 jaar); Totaal Theater Bombarie. Leer zoveel mogelijk over theater maken.

Docent Eda Andreae biedt in 10 lessen de leukste theatervormen aan, zoals zingen, dansen, maskerspel, improviseren, werken met vaste teksten en mime en nog veel meer! Maskers en decors ontwerpen, maken de cursus compleet.Natuurlijk hoort daar een uitvoering bij. De kinderen schitteren op 20 mei tijdens de Dag van de Muziek, op het grote Triade podium in de stad voor al hun fans!

Voor meer informatie: zie www.triade-denhelder.nl.
Triade, Middenweg 2 Den Helder. Tel. 0223-537200.
(advertentie)
Slagerij Neidhofer
Gastles op De Kei
Uitgegeven op 27-01-2017 om 19:23  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Op de dag van de talen hebben vier scholieren van 2 havo/vwo een bezoek gebracht aan groep 8 van basisschool De Kei. Deze leerlingen hebben een gastles Engels verzorgd voor de aanstaande brugklas leerlingen.

Initiatiefneemster is Suzanne Duivestein, docente Engels op het Wiringherlant. ,,De overstap van de basis naar de middelbare school kan voor leerlingen ook op het gebied van Engels groot zijn. Om de kinderen kennis te laten nemen van het niveau is voor deze vorm gekozen. En wat is er mooier om dat door scholieren zelf te laten uitvoeren?’’

De les bestond uit verschillende werkvormen en uitdagende spelletjes. De leerlingen van groep 8 werden heel actief betrokken bij de les. Dit zorgde voor een grote betrokkenheid en enthousiasme. Rogier van Dijk, directeur van De Kei, merkte op dat dit weer een volgende stap is in het neerzetten van een doorgaande lijn van basisschool naar middelbaar. ,,Het is interessant om samen met het Wiringherlant te onderzoeken hoe wij dit kunnen uitbreiden.’’Aan het einde van de les werd er ook nog uitleg gegeven over ELOS, een internationaliseringsprogramma voor scholieren. Op het Wiringherlant draait dit programma al enige jaren. Na de zomer biedt de school ook de mogelijkheid om tweetalig onderwijs (TTO) te volgen voor havo/vwo scholieren. Dat houdt in dat een aantal vakken in het Engels gegeven gaan worden. De gastles op school was daarmee ook goede promotie voor het TTO.
Er kan teruggekeken worden op een prima georganiseerde les, die zeker voor herhaling vatbaar is.
(advertentie)
Open Dag Regius College Schagen
Uitgegeven op 26-01-2017 om 19:22  |  link  |  bewaar  |  print

SCHAGEN - Honderden kinderen in de regio, die nu in groep acht van de basisschool zitten, gaan in september naar het voortgezet onderwijs. Een spannende tijd, want: welke school kies je? Het Regius College Schagen organiseert op vrijdag 3 februari van 15:30 tot 20:30 uur haar jaarlijkse Open Dag.

Tijdens de Open Dag zijn leerlingen uit groep 8 en hun ouders van harte welkom om de schoolgebouwen van binnen te bekijken. Regius College Emmalaan (Vmbo BL/KL en Praktijkonderwijs), Regius College Oranjelaan (Vmbo TL en TL/Havo) en Regius College Wilhelminalaan (Havo/Vwo) zijn geopend op vrijdag 3 februari. En hoewel je als brugklasser niet op deze locatie zult beginnen, staan ook de deuren van Regius College Hofstraat Beroepsonderwijs wijd voor je open. Daar kun je de moderne praktijkruimtes van de beroepsgerichte afdelingen van de bovenbouw Vmbo bekijken.Tijdens de Open Dag kun je alvast sfeer proeven bij ons op school. Op de route door de verschillende locaties kom je docenten en leerlingen tegen, die graag uitleg geven en vragen beantwoorden. Er zijn allerlei demonstraties en in veel lokalen kun je ook zelf iets doen, zoals proefjes bij scheikunde en biologie. Dus kom langs op 3 februari en maak kennis met het Regius College!

Voor ouders worden er op 30 januari en 1 februari informatieavonden georganiseerd. De uitnodigingen voor deze avonden zijn via de basisscholen verspreid.
Kijk voor meer informatie op www.regiuscollege.nl.
(advertentie)
Reisbureau Hippo, Touringcarbedrijf Rasch
Discozwemmen in De Venne
Uitgegeven op 26-01-2017 om 18:28  |  link  |  bewaar  |  print

(advertentie)
Film De Grote Vriendelijke Reus
Uitgegeven op 13-01-2017 om 05:07  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggerspplein 1, vertoont op zaterdag 21 januari De Grote Vriendelijke Reus naar het boek van Roald Dahl,.Op een nacht wordt Sophie uit haar weeshuis geplukt door de Grote Vriendelijke Reus en meegenomen naar Reuzenland. Ze ontdekt dat het de taak van de GVR is om plezierige dromen te verzamelen en deze af te leveren bij kinderen. Maar ook ontdekt ze dat Reuzenland bewoond wordt door negen afschuwelijke reuzen, die elke avond op pad gaan om kinderen op te eten. Sophie wil de reuzen proberen te stoppen en ze besluit samen met de GVR om de hulp van de koningin in te schakelen.

De film begint om 19:00 uur en de toegang is € 4,00.
(advertentie)
Boardingvoetbaltoernooien voor basisscholen
Uitgegeven op 12-01-2017 om 13:39  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Na de erg succesvolle vorige edities in november, organiseert Sportservice Schagen op woensdag 25 januari en 8 februari weer boardingvoetbaltoernooien voor basisschool leerlingen uit groep 6 t/m 8. De editie voor de gemeente Schagen zal op 25 januari zijn in de Multitreffer in 't Zand, de editie voor Hollands Kroon zal zijn op 8 februari in de Niedorphal in Winkel.


Foto aangeleverd Sportservice Noord Holland

De boardingvoetbaltoernooien zijn voor kinderen uit groep 6 t/m 8. De toernooien duren van 14.30 uur tot ca. 16.30 uur, afhankelijk van het aantal deelnemende teams.

Lees verder...
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
(advertentie)
Bocado mediterrane delicatessen
Poll:
Wat doen we met het schoolgebouw Alvitlo?
Laten staan en ernaast een nieuwe vleugel bouwen
Gedeeltelijk slopen en nieuwbouw
Helemaal slopen en nieuwbouw
  
Occasions
Toyota Corolla 16 VVTi Linea Sol
€ 3.400,-

Te koop Suzuki Alto kleur zwart bouwjaar 2010
€ ,-

Wieringer historie:
Gezicht op de Parklaan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...
Buienradar: