ZUWI HD-Racing met dubbel gevoel terug uit Tsjechië
Uitgegeven op 12-08-2019 om 21:04  |  link  |  bewaar  |  print

MOST (TSJECHIË) - Bewogen weekend in Most (Tsjecjië), Rick ervaring rijker, nu de pijlen gericht op vier wedstrijden op vaderlandse bodem.


Rick in actie, voor deze wedstrijden moest het team helemaal naar Tsjechië afreizen.

Het ZUWI HD-Racing Team toog reisde voor de meest ver gelegen wedstrijd van dit jaar af naar Tsjechië. Op het Autodrom Most werden de zevende en achtste wedstrijd in het IDM kampioenschoep geracet. Nog nooit had Rick op dit circuit geracet. Na een droge vrije training op vrijdag zag het er goed uit voor het weekend. Op zaterdag regende het zowat de hele dag. Tijdens een natte training wist Rick zich naar de tweede tijd te rijden en stond daarmee andermaal op de eerste startrij.


Her ging het bijna mis. Het liep gelukkig goed af.

De wedstrijd op zaterdagmiddag was bijzonder spannend. In de eerste bocht ging het nog bijna mis waardoor hij bijna de controle verloor over de YAMAHA R3. Snel wist hij zich terug te knokken naar de groep waarin de IDM punten werden verdeeld. Van start tot finish streed Rick tegen zijn directe concurrenten. Uiteindelijk kwam Rick op slechts 0,068 seconden van de winnaar in het IDM als derde over de finish en pakte hij daarmee opnieuw 16 dure punten. Omdat de winnaar een gastrijder uit het WK was werd Rick vierde en miste hij zo op een haartje na het podium.
Lees verder...
(advertentie)
Succes oefent tegen Arum
Uitgegeven op 12-08-2019 om 18:00  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De voetbalcompetitie begint weer in het weekeinde van 31 augustus / 1 september. Succes 1 speelt in aanloop naar de competitie een oefenwedstrijd.

De selectie van Succes treedt op zondag 18 augustus om 14:00 uur aan tegen Arum 1 uit Friesland, de ploeg van Edwin Wittink. Scheidsrechter is Coen Wolthuizen.


(advertentie)
Jubileum Hengelsportvereniging Wieringen
Uitgegeven op 11-08-2019 om 12:03  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen viert op zondag 15 september het 35 jarig bestaan in Café De Kasteleen, Nieuwstraat 26. Alle leden zijn welkom!Geef je snel op om mee te doen aan de jubileum wedstrijden. Opgave zeekant bij Gerrit 06 2804 7898 en opgave witvis bij Meindert 06 1017 9358. Voor de opgave van de feestavond kunt u ook bij Gerrit of Meindert terecht, mag ook via de mail info@hsvwieringen.nl.
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
ZUWI HD-Racing op jacht naar titel IDM
Uitgegeven op 09-08-2019 om 01:21  |  link  |  bewaar  |  print

MOST (TSJECHIË) - Het gecombineerde motorraceteam van (op) Wieringen en (van) uit Staphorst wil het aankomende weekend. 10 en 11 augustus, stappen zetten richting het kampioenschap in het prestigieuze IDM. Dit internationale Duitse kampioenschap is de opstap richting het wereldkampioenschap Supersport 300.


Rick Dunnik vertegenwoordigt de Wieringer en Staphorster kleuren in dit toonaangevende kampioenschap. Na een bliksemstart dit seizoen is de honger naar nieuwe overwinningen groot. Inmiddels wordt er al nagedacht over een vervolg in het nieuwe jaar. Het lijkt erop dat hij volgend jaar het wereldkampioenschap kan gaan racen. ZUWI-Racing van Wieringers Henk-Jan Wittink en Bert Zuur zijn er een beetje 'beduusd' van. Het gaat wel erg snel zo na amper een jaar.


De samenwerking met HD-Racing uit Staphorst pakt goed uit. Motorsport is duur, gelukkig heeft ZUWI HD-Racing veel steun van lokale ondernemers. Dit weekend racet het team in Tsjechië, volgende week twee wedstrijden tijdens GAMMA Racing. Dan staat het team er met een grote tent waar u van harte welkom bent voor een hapje en een drankje, de entree is daar dan vrij.

Tijdens de Flora- en Visserijdagen zal de supersnelle YAMAHA R3 op maandag wederom tentoongesteld staan bij de trotse sponsor van het team 'Tent op de Haven', Bert Zuur zal dan aan iedereen vertellen hoe het één en ander in elkaar steekt, de agenda en wat u maar wilt weten.


Als het lukt zal ook coureur Rick Dunnik op de maandag van de Flora aanwezig zijn. Het is wel zo dat hij naast zijn werk iedere vrije uren besteed aan het racen. Niet getreurd, na afloop van het seizoen zal het team op Wieringen een feestavond organiseren. Op deze avond zal ook het NELON Racing Team aanwezig zijn. Sterker nog, tijdens de Flora maakt Edwin Wittink ook ruimte voor NELON om de supersnelle Honda te presenteren aan het publiek. Later meer hierover...
Flora? Leuke items bij Reclamestek te koop...

(advertentie)
Jubileum en Open Manegedag Wironruiters
Uitgegeven op 07-08-2019 om 21:30  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De rijhal van de Wironruiters aan de Lonjeweg 1 bestaat dit jaar 15 jaar! En dat willen zij graag met u vieren! Dit doen de Wironruiters op 21 september door de vereniging op feestelijke wijze open te stellen voor publiek.

Heb jij altijd al eens willen zien hoe het er op een rijvereniging aan toe gaat? Of willen weten wat je allemaal kunt doen met paarden en pony's? Kom dan met het hele gezin naar de feestelijke Jubileumviering en Open Manegedagen bij De Wironruiters!
Tijdens de dag staan er vanaf 13:00 uur leuke activiteiten op het programma. Meer informatie daarover op de pagina Op stap.

De Wironruiters is een rijvereniging, ponyclub èn menvereniging gevestigd in Hippolytushoef en geeft met plezier rijvereniginglessen aan kinderen en volwassenen. Je kunt al vanaf jonge leeftijd terecht bij hen bij de zogenaamde 'puppylessen' waar kindjes al vanaf 3 jaar meerijden in kleine groepjes uiteraard onder begeleiding van gediplomeerd instructie en een volwassene.

Ook organiseren zij veel activiteiten op het gebied van paarden en pony's; wedstrijden, clinics, puzzelrit, uitstapjes en nog veel meer! Zij stellen de accommodatie ook beschikbaar voor andere doeleinden; bijvoorbeeld verhuur van kantine, rijhal of het buitenterrein.

Met de Open Manegedag kun je op een laagdrempelige manier kennis maken met de wereld van paarden en pony's. De Open Manegedagen is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) en de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS).

Lees verder...
(advertentie)
'Medemblik Harbour City Swim'
Uitgegeven op 31-07-2019 om 19:51  |  link  |  bewaar  |  print

MEDEMBLIK - De 'Medemblik Harbour City Swim' is een prestatie zwem-prestatietocht van 1 km in de Oosterhaven in Medemblik en tegelijk een leuk event aan de haven van Medemblik voor belangstellenden. Op zaterdag 17 augustus ligt er een uitdaging voor elke individuele zwemmer, die met zijn of haar prestatie ook nog eens het inloophuis Medemblik financieel ondersteunt.

Maarten van der Weijden zwemt mee in de Zwemmarathon Stavoren - Medemblik. Reden te meer om vooraf mee te doen met de Medemblik City Swim. De afstand is slechts 1 km. Misschien kun je nog de laatste kilometer samen met Maarten zwemmen?

De tocht is beperkt tot 1 km (dus veel zwemmers kunnen dat wel aan). De prestatietocht vindt plaats aan gezellige Oosterhaven en het startpunt ligt voor café Brakeboer. De organisatie verwacht dat veel mensen deze unieke zwem-prestatietocht niet alleen aangrijpen om hun sportieve prestaties te tonen, maar ook om te laten zien dat ze de mensen met een levensbedreigende ziekte en hun naasten in Medemblik en omgeving niet vergeten. Het is ook een mooie gelegenheid om met de familie, vrienden of buren als groep de prestatie af te leggen. Opgeven kan bij de organisatie van de 'Medemblik Harbour City Swim'. Ook supporters zijn van harte welkom. De inschrijving stopt bij 100 deelnemers, dus op tijd inschrijven is belangrijk. Inschrijven kan via breemed@quicknet.nl. De Start is om 12:00 uur.

Lees verder...
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Open Wierings Kampioenschap
Uitgegeven op 27-07-2019 om 21:20  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Wielersport Wieringen organiseert donderdagavond 1 augustus (de eerste dag van de Wieringer kermis) het Open Wierings Kampioenschap. Start en finish is op Westerklief.

Alle categorieën vanaf de junioren mogen starten, inclusief niet-licentiehouders & dames. De start is om 19:15 uur en de koers gaat over ongeveer 55 km.

Vorig jaar ging de winst naar Rick van Breda. Hij versloeg o.a. Ruud Slagter en de Nederlandse politie selectie. Voor dit jaar tipt de organisatie thuisrijder Joeri van der Tuin, die bezig is aan een sterk seizoen.
(advertentie)
Verslag Waddentoernooi zondag 14 juli 2019 Boel Skik
Uitgegeven op 18-07-2019 om 21:45  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Zondag 14 juli speelde de jeu de boulesvereniging Boel Skik hun jaarlijks terugkerende Waddentoernooi. Het was prima weer om te boulen, bewolkt maar gelukkig droog. De stoelen en tafels werden buiten gezet.

Er waren 17 deelnemers dat betekende dat er 7 doubletten (tweetallen) en één triplette (drietal) moesten spelen. Half twee werd begonnen met spelen, de ploegen waren aan elkaar gewaagd. Sommige waren wel heel erg snel klaar maar ja als je in 1 mène (werpronde) al 5 punten scoort gaat het wel heel erg hard. Af en toe begon het een beetje te miezeren maar dat was snel over.


In de pauze kon men genieten van een drankje en een hapje. Er werd rondgegaan met een schaal worst, geschonken door slager Neidhofer. In totaal werd er 3 rondes gespeeld.
De winnaars zijn: Derde plaats Annie van Eekelen met 2 gewonnen wedstrijden en 14 punten. Tweede plaats Hans Barhorst met 2 gewonnen partijen en 17 punten. De eerste plaats was voor Andries Mooibroek met 3 gewonnen partijen en 24 punten. Als u interesse heeft en ons wil zien spelen (en misschien het ook een keer wil proberen) kan u altijd langs komen op woensdagmiddag of zaterdagmiddag vanaf 13.30 uur, er zijn dan altijd wel spelers aanwezig.Zaterdag 3 augustus spelen we ons doubletten toernooi. Als u interesse heeft bent u ook van harte welkom.
(advertentie)
DTM Assen, grootste autosportevenement Nederland 2019 in Assen
Uitgegeven op 18-07-2019 om 21:38  |  link  |  bewaar  |  print

DTM met Nederlander Robin Frijns maakt zich op voor allereerste bezoek aan supersnel MotoGP-circuit

ASSEN - Bomvol autosportweekend: Debuut W Series voor vrouwelijk talent met Friezin Beitske Visser, Porsche Carrera Cup Benelux, Lotus Cup Europe en BOSS GP met Formule 1-auto’s
Ramshoek: met 265 km/h uur de snelste bocht op de 2019-kalender.


Afgelopen jaar debuteerde DTM op het Grand Prix circuit van Brands Hatch in Engeland en op het beroemde Misano World Circuit Marco Simoncelli in Italië. In 2019 vinkt Europa’s populairste touring car klasse opnieuw een legendarisch circuit af tijdens DTM Assen, komend weekend, 19 tot en met 21 juli op het ‘Cirucit van Drenthe’, het TT Circuit Assen.
Net als Misano is het 4.542 kilometer lange TT-circuit beroemd om zijn motorraces. Geen enkel ander circuit was vaker het toneel van een Grand Prix motorwegrace sinds het ontstaan van het kampioenschap in 1949. De DTM-coureurs kunnen een vlakke, zeer snelle baan verwachten met een vloeiend karakter. Organisator LDP International b.v. is bijzonder verguld met het debuut van de DTM op Assen en de samenwerking met ITR GmbH voor de komende drie jaren.Meer dan 200 km/h in vier bochten
Assen wordt ook wel de ‘Cathedral of Speed’ genoemd – en niet zonder reden: computersimulaties voorspellen dat de ruim 600 pk-sterke DTM-bolides in maar liefst vier bochten op Assen snelheden van boven de 200 km/h behalen. Audi Team Rosberg coureur René Rast (GER) komt naar Nederland als één van de favorieten. De 2017-kampioen wist dankzij een overwinning en een zevende plaats op de Norisring zijn voorsprong op de Zwitser Nico Müller te vergroten naar 25 punten.
Lees verder...
(advertentie)
Vacature v.v. Wiron
Uitgegeven op 09-07-2019 om 12:28  |  link  |  bewaar  |  print

ADVERTENTIE


(advertentie)
Slagerij Ottens
Uitslagen
Uitgegeven op 08-07-2019 om 09:47  |  link  |  bewaar  |  print

Hengelsportvereniging Wieringen
Zeekantwedstrijd zondag 7 juli - 15 man, 8 vissen, 246 cm:
1. Ton Hasenack 3 vissen 84 cm 4. Arie Rotgans 1 vis 31 cm
2. Gerrit Veger 2 vissen 69 cm 5. Jitze Veling 1 vis 3O cm
3. Marcel Morant 1 vis 32 cm
Jan Barelds, Jan Tesselaar, Bertus Stuurman, Bart de Jong, Jan Bottema, Ton Kok, Frank Booden, Jan Rotgans, Frans van der Made en Arie de Vries hadden geen vis. Arie de Vries had wel de poedelprijs.
(advertentie)
Dartseizoen afgesloten met BBQ
Uitgegeven op 07-07-2019 om 19:51  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Dartclub Wieringen besloot zaterdag het seizoen in Dorpshuis Hippo. Onder het genot van een prima verzorgde BBQ werden de prijzen van het seizoen 2018-2019 verdeeld.

De volgorde volgorde was identiek aan die van vorig seizoen: 1. Dammy Wehrman, 2. Jeffrey Wierenga, 3. Jacob Reij.
Dammy Wehrman was degene die de meeste 180'ers wist te gooien. Van de 110 stuks die er dit seizoen bij DCW zijn gegooid, had hij er 16 op zijn naam staan.
Pieter Scheltus gooide de hoogste mogelijke finish, 170. Dit was de 5e keer dat deze finish bij DCW werd gegooid.
Het team dat meedoet aan de competitie van de Dartorganisatie Noord-Holland Noord wist zich te handhaven in de 1e divisie. Zij werden 5e van de 12 deelnemende teams.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
GV DOS Den Oever kan volgend seizoen gaan knallen!
Uitgegeven op 07-07-2019 om 12:02  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Ruim een jaar is de turnpakken commissie bezig geweest met dat wat het nieuwe turnpak moest worden. Na 14 jaar werd het namelijk toch echt wel tijd dat de huidige pakken vervangen en vernieuwd werden. Maar hoe vervang je een pak dat tot op de dag van vandaag nog steeds alle aandacht trekt?


Geen makkelijke taak dus en dat is ook wel gebleken. Na een aantal ontwerpen, diverse stoffen en de daarbij behorende tegenslagen is het gelukt!

Zaterdag hebben de meiden van GV DOS Den Oever hun nieuwe turnpakken in ontvangst genomen.
Vol trots presenteren zij de nieuwe turnpakken waarin zij volgend seizoen op de wedstrijden gaan verschijnen en GV DOS Den Oever gaan vertegenwoordigen.

Het pak is oranje/zwart met lekker veel 'bling bling'... de meiden hebben er nu al zin in!
(advertentie)
Uitslagen
Uitgegeven op 03-07-2019 om 19:11  |  link  |  bewaar  |  print

Hengelsportverenigirng Wieringen
Avond bootwedstrijd - vrijdag 5 juli - 24 man op de M.S.Dageraad
1 Ton Hasenack 4 vissen 215 cm 9 Dennis den Hollander 1 vis 49 cm
2 Dirk Drent 3 vissen 146 cm 1O Jeroen de Vries 1 vis 35 cm
3 Frans van der Made 2 vissen 1O6 cm 11 Robert Beer 1 vis 22 cm
4 Meindert Korf 2 vissen 1O4 cm 12 Piet Rotgans 1 vis 2O cm
5 Jan Tesselaar 3 vissen 76 cm 13 Peter den Broeder 1 vis 19 cm
6 Jeroen Klein 2 vissen 73 cm 13 Jitze Veling 1 vis 19 cm
7 Arie de Vries 2 vissen 62 cm 14 Jan Rotgans 1 vis 18 cm
8 Jan Bottema 1 vis 52 cm
Marcel Morant, Bertus Stuurman, Frank Booden, Ton Kok, Huub Geurts, Arie Rotgans, Bart de Jong, Martinus Tibbe en Gerrit Veger hadden geen vis.
Gerrit Veger had de poedel. Totaal 26 Vis en een lengte van 1006 cm.


Dartclub Wieringen
Dinsdag 2 juli:
Robert Beer - Sander Reij 3 - O
Sijmen Hijlkema - Jeffrey Wierenga O - 3
Peter Hijlkema - Jeffrey Wierenga 1 - 3
Pieter Scheltus - Wim Harms 2 - 3
Sijmen Hijlkema - Wim Harms 1 - 3
Wim Harms - Peter Hijlkema 3 - O
Wim Harms - Sijmen Hijlkema 3 - O
Hoogste finish: Wim Harms (115) - 180'ers: Wim Harms en Jeffrey Wierenga (1)

Dit waren de laatste wedstrijden van het seizoen 2018/2019
Op zaterdag 6 juli 2019 zullen de prijzen worden uitgereikt tijdens de afsluitende BBQ.


Hengelsportvereniging Wieringen
Zondag 3O juni - 4e competitie witvis wedstrijd:
1 M. Korf 55OO gr 3 E. Metz 25OO gr
2 R. Cruiming 45OO gr 4 G. Veger 17OO gr
2 J. Barelds 45OO gr
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Nieuwe stroomlijn op YAMAHA R3 ZUWI HD-Racing
Uitgegeven op 03-07-2019 om 02:32  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Nu onlangs is besloten om dit jaar in te zetten op het prestigieuze IDM 300 Supersport kampioenschap krijgt de YAMAHA een nieuwe stroomlijn (op zijn Hollands gezegd, een andere kuip) . De 2019 kuipdelen leveren op de rechte stukken een hogere topsnelheid op van zo'n 8 kilometer per uur, een betere 'aerodynamica' dus.
In de R3 Cup mag het team niet met deze nieuwe stroomlijn racen, wel in het IDM. Omdat IDM een directe opstap kan zijn richting het wereldkampioenschap 300 Supersport is deze keuze dan ook bewust gemaakt.


Dit seizoen racet Rick Dunnik van het HD-Racing team op de Yamaha van het vorig jaar opgerichte ZUWI Racing team van Bert Zuur en Henk-Jan Wittink uit Hippolytushoef. De samenwerking verloopt prima. Met vijf overwinningen in acht wedstrijden, een tweede en twee vierde klasseringen kijkt het team terug op een prima eerste helft van dit seizoen.


De R3 krijgt een nieuwe stroomlijn waardoor er op de rechte stukken een winst van 8 kilometer per uur behaald kan worden. Dat kan juist het verschil op de finishlijn betekenen.

De basis R3 kan nu in twee uitvoeringen op het circuit gezet worden. Dit betekent wel veel sleutelwerkzaamheden tussen de wedstrijden door, maar dat doet het team graag.
Door de boven verwachting goede prestaties, 8 keer gestart en 5 keer gewonnen, is deze beslissing een logisch vervolg om de aanstaande wedstrijden met vol vertrouwen tegemoet te gaan.


Vergelijk de afbeeldingen om het verschil te zien.

Harm Dunnik heeft nu twee weken de tijd om de R3 te prepareren voor de tweede helft van dit seizoen. Omdat het tot nu toe prima gaat heeft het team er alle vertrouwen. Na de goede prestaties kan het team ook met gepaste trots vermelden dat zij inmiddels onder de aandacht staan van YAMAHA Europa. Yamaha feliciteerde het team nadat zij als eerste YAMAHA team in het IDM teams met Kawasaki en KTM uitkomend in het WSP 300 achter zich lieten in de eerste twee IDM wedstrijden van dit seizoen, dat is toch wel geweldig nieuws. Dit voelt een beetje als het officiële door YAMAHA gesteunde team in het IDM 300 SSP, daar mag het team best wel trots op zijn.

Dit betekent dat er ook werk aan de winkel is voor de creatieve sponsor Reclamestek, maar die vinden het geweldig en leuk om naast raceauto's nu ook de livery in de motorsport te verzorgen.


Tijdens 'British Superbikes' in Assen wil ZUWI HD-Racing in de Yamaha USA kleuren aan de start verschijnen. Henk-Jan en Bert willen zo laten zien dat zij verbonden zijn met Nelon Racing, zonder Nels Lont hadden zij immers nooit aan dit project begonnen vorig jaar. Dit is nog wel onder voorbehoud i.v.m. de afspraken met Yamaha

Tijdens GAMMA Racing staat het team op het TT Circuit met een grote tent en zijn de fans en sponsoren van harte welkom voor een drankje en een hapje. Daarna zijn zij er ook tijdens IDM en British Superbikes (samen met #NelonRacing). Hierna hopen zij het seizoen op een mooie wijze af te sluiten tijdens de laatste twee wedstrijden op het wereldberoemde circuit van Hockenheim. O ja, tussendoor nog twee keer naar Duitsland en twee races in Tsjechië, voorlopig is de kalender nog goed gevuld voor het gecombineerde team uit Wieringen en Staphorst.
(advertentie)
Zomercompetitie tripletten (ZCT) bij Boel-Skik’92
Uitgegeven op 02-07-2019 om 10:20  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Zaterdag 29 juni werd de tweede speeldag van de Zomer Competitie tripletten op het complex van de Oeverse Petanque vereniging gehouden. Er waren 14 teams aanwezig van het District Noordwest, zij kwamen uit oa de Wormer (Nova Boules) , Castricum (De Stetters) Haarlem De gouden Kooi en P. U.K., Amsterdam (De Meteoor) ook deden er twee teams van Boel-Skik mee.De 14 teams spelen een halve competitie, verdeeld over 3 speeldagen, de eerste dag waren het 5 partijen en op de 2e en 3e dag zijn dat er. Er wordt alleen in de hoofdklasse gespeeld, omdat deze keer door de bond was gekozen om het op zaterdagen i.p.v. zondagen , zoals gebruikelijk was te houden. Er waren te weinig teams aangemeld om in meerdere klassen te spelen. Het team van Joke de Visser, Andries Mooibroek en Chris Lont speelt al drie jaar in de hoofdklasse, laatstgenoemde werd dit jaar wegens vakantie vervangen door Mia Scholten. Zij had voorheen in dit team gespeeld in de plaats van Andries.
Zij wisten van de vier gespeelde partijen er één op naam te schrijven met 13-8, de andere eindigden in 2-13 en 2x 10-13.
Lees verder...
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Jaarlijkse uitwisseling Boel-Skik 92 met Onderhands
Uitgegeven op 24-06-2019 om 14:39  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Zaterdag 22 juni, stond de uitwisseling met “Onderhands “ op het programma bij de jeu de boule club uit Den Oever. Sinds vorig jaar is het min of meer traditie, dat als de Wieringerwaarders komen voor een toernooi er vis gebakken wordt.


Het zag groen en blauw op de banen.

De organisatie was al enkele dagen druk met de voorbereidingen en `s morgens vroeg werden de laatste puntjes op de i gezet. De 150 tongetjes , 60 wijting en ook nog wat kabeljauw voor kibbeling, stonden al in de koeling, schoongemaakt door Adriaan de Visser.
Totaal 46 boulers, (24 OH en 22 BS), stonden na het openingswoordje van voorzitter Paul om 13:30 klaar op de banen voor de eerste partij, gelukkig was deze zaterdag het weer ze goed gezind.


Gezellige drukte op het terras.
Lees verder...
(advertentie)
Uitslagen
Uitgegeven op 19-06-2019 om 15:12  |  link  |  bewaar  |  print

Dartclub Wieringen
Dinsdag 18 juni:
Bart Kaan - Wim Harms 3 - O
Dammy Wehrman - Pieter Scheltus 3 - 2
Dammy Wehrman - Dave Gangelhof 3 - 2
Dave Gangelhof - Sander Reij 3 - O
Jeffrey Wierenga - René Sloothaak 3 - O
Jeffrey Wierenga - Wim Harms 3 - O
Pieter Scheltus - Sijmen Hijlkema 3 - O
Robert Beer - Sijmen Hijlkema 3 - 2
Roel Kostwinder - Peter Hijlkema 1 - 3
Roel Kostwinder - Wim Harms 3 - 2
Sander Reij - Wim Harms 1 - 3
Sander Reij - Sijmen Hijlkema 2 - 3
Wim Harms - Wouter Kaandorp 3 - O
Hoogste finish: Dave Gangelhof: 120 - 180'ers: Pieter Scheltus en Dammy Wehrman: 1x
(advertentie)
Reisbureau Hippo, Touringcarbedrijf Rasch
Beachvolleybal
Uitgegeven op 18-06-2019 om 19:25  |  link  |  bewaar  |  print

A.s. zaterdag 22 juni is het Wiron terrein decor voor het beachvolleybaltoernooi! Net als voorgaande jaren belooft het wederom een heus beachvolleybalspektakel te worden.
Tussen de wedstrijden door kun je genieten van een lekkere snack van Snackbar Smultaria of een heerlijk verkoelend drankje van Tante Pietje.Het belooft een zonnige dag te worden. Alles bij elkaar is het beachvolleybaltoernooi een hele dag plezier voor alle leeftijden.Na afloop gaan we met de band PHOENIX in de feesttent een groot feestje bouwen. Be there!
(advertentie)
Bregje Bos van GV DOS Districskampioen
Uitgegeven op 18-06-2019 om 12:50  |  link  |  bewaar  |  print

AMSTERDAM - Afgelopen zaterdag 15 juni 2019 vonden de Districtsfinale turnen Dames D1 en D2 plaats in Amsterdam in sporthal “SportXperience”.Vier DOS turnsters hadden zich voor deze District Finale weten te plaatsen. Na 3 voorrondes te hebben geturnd is het al een prestatie om je bij de beste 28 turnsters van Almere en de provincies Noord-Holland en Utrecht te plaatsen.
Tijdens de tweede wedstrijd turnde Jente van Eekelen bij de D2 Pupil 1. Zij turnde een goede wedstrijd en werd 16e van de 28 turnsters.
De derde wedstrijd werd geturnd door Emma Kranendonk en Bregje Bos bij de pupillen 2 D2. Emma turnde een mooie vloeroefening met een score van 14.400 werd zij uiteindelijk 13e. Bregje Bos turnde een zeer goede balk en vloer oefening en scoorde op de vloer 14.850. Bregje Bos bleek deze wedstrijd de sterkste turnster te zijn en mag zich dan ook “Districtskampioene” noemen bij de pupil 2 D2.
Tijdens de laatste wedstrijd turnden Lotte Kort bij de Jeugd 2. Ook zij turnden een hele mooie wedstrijd. Door een mooie strakke balk oefening werd zij eerste op balk. Zeer verrassend ging Lotte Kort met een welverdiende zilveren medaille naar huis.
(advertentie)
Tonegido dames-midweek kampioen
Uitgegeven op 13-06-2019 om 02:20  |  link  |  bewaar  |  print

TUITJENHORN - In een spannende wedstrijd tegen Hollandia-T. zijn de dames Tonegido-midweek 1 van handbalvereniging Tonegido kampioen geworden.

De dames moesten tenminste gelijk spelen anders gingen de bloemen naar de tegenpartij. Vanaf de eerste minuut waren de Wieringer dames het sterkst. Met 10-16 winst gingen de dames van Tonegido terug naar het eiland.


(foto aangeleverd, Tonegido bedankt Patrick Vonder voor de sponsoring van dit team)
(advertentie)
Uitslagen
Uitgegeven op 12-06-2019 om 23:01  |  link  |  bewaar  |  print

Voetbal Succes
Zondag 16 juni: Texel '94 2 - Succes 2 is   4 – O


Handbal Tonegido
Woensdag 12 juni:
Hollandia T DMW2 - Tonegido DMW1 1O - 16
Zaterdag 15 juni:
Tonegido DC1 - Commandeur/VVW DC1 afgelast
Zondag 16 juni:
Tonegido DB1 - Geel Zwart DB2 12 - 2O
Tonegido DA1 - KSV DA2 24 - 2O
Tonegido HS1 - Zaanstreek HS2 29 - 31


Dartclub Wieringen
Dinsdag 11 juni:
Alex Grooten - René Sloothaak 3 - 1
Alex Grooten - Pieter Rozenhart 3 - O
Alex Grooten - Bart Kaan 1 - 3
André de Vries - Sander Reij 3 - 2
André de Vries - Wim Harms 1 - 3
André de Vries - Dave Gangelhof 1 - 3
Andries van Bodegom - Wim Harms O - 3
Bart Kaan - Sander Reij 3 - O
Bart Kaan - Jerry Korderijnk 3 - O
Béla Reis - Jeffrey Wierenga 2 - 3
Dammy Wehrman - Robert Beer 3 - O
Dammy Wehrman - Wim Harms 3 - O
Dave Gangelhof - Jacob Reij O - 3
Fedor Keijzer - Pieter Scheltus 2 - 3
Fedor Keijzer - Sander Reij 3 - 1
Jacob Reij - Pieter Scheltus 3 - 2
Jeffrey Wierenga - Pieter Scheltus 3 - 2
Jeffrey Wierenga - Sijmen Hijlkema 3 - O
Pieter Rozenhart - Peter Hijlkema 3 - 1
René Sloothaak - Sijmen Hijlkema 3 - 1
Robert Beer - Peter Hijlkema 1 - 3
Hoogste finish: Pieter Scheltus - 104 - 180'ers: -
(advertentie)
Drukke tijden voor Boel-Skik 92
Uitgegeven op 12-06-2019 om 22:21  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Er staat de komende weken veel op het programma voor de club. Inmiddels zijn er al 3 ontmoetingen geweest met clubs uit de regio i.v.m. de ZACO (zomeravond competitie), 2 thuis en 1 uit. Er worden door 3 doubletten van elke club 3 partijen gespeeld.

Helaas kon er, zowel van Entre Nous 4-5 , als van Schoorl 2-7 , als van Onderhands 8-1 niet gewonnen worden. Aankomende donderdagavond 20 juni gaan 6 leden naar PON in Schagen.


18 mei was er een uitwisseling met Entre Nous Den Helder waar we met 13 leden een sportieve gezellige zonnige dag hebben gehad. Joke de Visser won de finale samen met Roland Lonneville van Entre Nous van hun, toevallig genoeg, beider echtgenoten.


Op Texel bij Den Burg

Op 5 juni gingen 11 leden op de veerboot naar Den Burg op Texel, helaas waren er leden met vakantie of anderszins niet in de gelegenheid mee te gaan. Er wachtte een warm welkom door Diana Kardijk ,zij haalde de boulers met een bus van de boot, de koffie en koek stonden al klaar in het clubhuis. Het weer leek aanvankelijk niet mee te vallen, regen maar gelukkig klaarde het snel op. Na de loting gingen de voor de gelegenheid gemaakte koppels zoveel mogelijk bestaande uit een Boel-Skikker en een Texelaar naar de baan. Er werd begonnen op de “lastige“ banen (veel grind en ongelijk op sommige plaatsen) met de eerste ronde. Er waren totaal 25 boulers verdeeld over 11 doubletten en 1 triplet.
De eerste ronde verliep voor sommige teams heel goed, er werd gewonnen met 13-2, maar ook met 13-10. En alles daar tussen. In ronde 2 waren er zelfs 2 partijen van 13-0. Daar waren Chris Lont en Hilly Veenstra met hun Texelse partners, de spelers met 13 en Andries Mooibroek en Adrie Lont met hun partners de verliezers met 0. Adrie en Andries wisten in de laatste ronde hun eer te redden door met respectievelijk 13-2 en 13-11 te winnen.
Een van de partijen was heel spannend en tot de laatste menne was niet duidelijk wie zou winnen, de stand was 12-12.Loes Boerdijk (BS) wist samen met Peter Dernison (DB) deze partij te winnen van Mia Scholten (BS)en Alie Schouten (DB).


Familie De Visser in de finale bij Entre Nous.

Totaal werden er 4 rondes gespeeld, na 2 rondes waren er slaatjes en soep te koop .
De 3e en 4e ronde werd gespeeld op andere banen, deze banen hadden wat minder grind en waren ook minder ongelijk. Deze banen hadden het meeste weg van de Oeverse banen.
De beste 3 spelers van elke club ontvingen een prijs, een heerlijke “Tesselse Butterkoek”.
Loes Boerdijk werd eerste met 4 wp en +27 zij was de beste van allemaal, tweede van BS was Joke de Visser met 3 wp +20 ( totaal eindigde zij als 5e)en 3e Chris Lont met 3 wp + 16 (7e in totaal). Annie Laan van BS had ook 3 wp + 16, maar omdat zij haar partij tegen Chris Lont had verloren viel ze net buiten de prijzen.

De beste van Texel Gerrie Mosk had 3 wp +28 ( 2e totaal),2e Alie Schouten 3 wp +23( 3e totaal) , 3e Rob Dapper 3wp +21.( 4e totaal). Het was een heel gezellige dag , goed verzorgd , in 2020 komen ze weer naar Den Oever.


De BBQ stond buiten uit de harde wind en regen.
Op zaterdag 8 juni stond het BBQ toernooi gepland, de weersvoorspellingen werden angstvallig in de gaten gehouden, kan het wel of net niet. Omdat het vlees op tijd besteld moest worden bij slagerij Neidhôfer, werd besloten toch het licht op groen te zetten. 29 leden en donateurs hadden zich inmiddels opgegeven en verheugden zich op, zowel het boulen als de BBQ .
Helaas bleek het zaterdagochtend alles behalve mee te vallen, maar niet bij de pakken neer zitten, maar aanpakken. Dat deden Paul en Adriaan een zeil werd er gespannen en later zelfs nog één erachter om de ergste wind op te vangen. De BBQ en ook enkele leden konden droog blijven onder het afdak. Inmiddels hadden de dames Joke en Loes binnen alles klaargezet en gezorgd voor een alternatief in de vorm van gezelschapsspellen.
De leden werden gebeld, dat ze een uurtje later dan gebruikelijk werden verwacht voor koffie met heerlijke Wieringer Joden koeken van Edwin Bellis , daar trakteerde de jarige Annie Laan op.

Misschien kon er na 3 uur nog gebould worden, dat was ijdele hoop, de baan was intussen veranderd in een zwembad. Maar binnen was het gezellig en warm, er werden groepjes gevormd en al snel waren de leden druk aan het Keezen, klaverjassen yahtzeeën etc.
Om 16:30 kwam de BBQ met vlees ,sauzen, salades en stokbrood. Onder het afdak werd er druk gebakken en binnen heerlijk gesmuld. Het werd ondanks de regen toch nog een gezellige middag.

Op het programma staan nog op donderdagmiddag 20 juni groep 7/8 van `t Span voor het jaarlijkse school boulen. Zaterdagmiddag 22 juni komt “Onderhands “ uit Wieringerwaard, dan gaat ook de vispan aan. Een week later op 29 juni komen 14 tripletten uit de regio voor de door het district Noordwest georganiseerde ZCT (zomer competitie tripletten) . Er doen ook 2 teams van Boel-Skik mee. Wilt u komen kijken? U bent van harte welkom op ons complex aan de Oosterkruisweg in Den Oever aanvang 10:00 uur tot ongeveer 16:00 uur.

Loes Boerdijk
(advertentie)
Gemeente eert kampioenen met de Kroon-Toppers
Uitgegeven op 12-06-2019 om 17:48  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Hollands Kroon heeft veel sporttalenten. Een prachtig visitekaartje voor onze gemeente! De gemeente Hollands Kroon organiseert daarom dit jaar een speciale avond waarop zij sporttalenten uit Hollands Kroon huldigt: de Kroon-Toppers. Op woensdag 25 september worden talenten, kampioenen en rising stars in de sport in het zonnetje gezet. De sporttalenten kunnen tot 15 juli worden voordragen.

De gemeente Hollands Kroon is trots op haar sporttalenten. Voor het eerst dit jaar toont de gemeente haar trots door deze sporttalenten te huldigen tijdens de Kroon-Toppers. Tijdens dit gala worden sporters gehuldigd. Er zijn drie categorieën: Kampioenen, Talenten en Rising Stars. Sporters kunnen worden voorgedragen door bijvoorbeeld hun sportvereniging, vrienden of familie, of zij kunnen zichzelf opgeven. De Kroon-Toppers is voor valide sporters en voor sporters met een beperking.Geef Kampioenen, Talenten en Rising Stars nu op
U heeft tot 15 juli de tijd om iemand voor te dragen voor de Avond van de Sporter. U mag ook uzelf voordragen. De aanmeldingen worden getoetst voordat de sporters officieel worden uitgenodigd voor de huldiging tijdens de Kroon-Toppers. Uzelf of iemand anders voordragen kan via de website schagen.inschrijventeamsportservice.nl.

Criteria
Lees verder...
(advertentie)
Veteranentoernooi
Uitgegeven op 12-06-2019 om 11:13  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Aanstaande zondag, 16 juni, vindt het jaarlijkse Veteranentoernooi van Wiron weer plaats. Dat betekent sportieve, maar zeker niet minder fanatieke voetbalwedstrijden tussen een tiental gelegenheids-elftallen! De aftrap is om 10:00 uur.

In de loop van de dag zorgen de vrijwilligers van Wiron voor een lekker gebakken visje. Uiteraard is de kantine de hele dag geopend.
Na de wedstrijden staat Wesley Braaksma klaar om er nog een gezellige feestje van te maken met elkaar.
Komt u ook gezellig kijken?
(advertentie)
Uw warme bakker!
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Mitsubishi Outlander 2.0 invite plus
€ 4.495,-

Wieringer historie:
Bouwvakkers MULO Parklaan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...
Buienradar: