Sportservice Schagen gaat verhuizen
Uitgegeven op 21-07-2017 om 11:14  |  link  |  bewaar  |  print

SCHAGEN - Sportservice Schagen vestigt zich per 1 augustus op een nieuwe locatie. Met het vertrek van Schagen FM aan de Zuiderweg 2, beter bekend als de Spartahal, heeft Sportfondsen in Sportservice Schagen een nieuwe huurder gevonden. Met de slogan; 'Beweeg met ons mee' kondigt Sportservice Schagen zijn verhuizing aan.

Stichting Sportservice Schagen maakt onderdeel uit van Sportservice Noord-Holland en werkt in opdracht van de gemeenten Schagen en Hollands Kroon. Drijfveer is om écht ieder mens, en daarmee de maatschappij, maximaal te laten profiteren van de positieve effecten van sport en bewegen.Daarbij werken we graag samen met andere organisaties en stellen wij ons ten doel meer inwoners van deze gemeenten vaker te laten bewegen. Enkele speerpunten zijn; sport als middel voor kwetsbare doelgroepen, bewegingsonderwijs op en rond de school, stimuleren van sport en bewegen in de openbare ruimte. Daarnaast werken we mee aan de preventie van eenzaamheid en zijn we breed inzetbaar voor diverse doelgroepen.

Het nieuwe bezoek- en postadres is: Zuiderweg 2, 1741 NA, Schagen.
Wij blijven telefonisch bereikbaar op 0224- 21 47 74. Ga voor meer informatie naar www.sportserviceschagen.nl of stuur een mail naar info@sportserviceschagen.nl.
(advertentie)
Competitie wedstrijd 6 in het Oude Veer
Uitgegeven op 19-07-2017 om 12:34  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Afgelopen zondag was het de laatste wedstrijd van het visseizoen van Hengelsportvereniging Wieringen. Om half acht was het verzamelen en werd de loting verricht. Na de hengels in gereedheid te hebben gebracht en de benodigde spullen waren klaargezet, kon het vissen beginnen.

Niek die in deze competitie pas zijn tweede wedstrijd viste, wist ook deze te winnen. Helaas voor hem moet je vier van de zes wedstrijden een uitslag hebben en daardoor doet hij niet mee voor het klassement. Evert en Jan deden wat ze moesten doen en horen zeker bij de eerste twee! De derde plaats lag nog open, maar hier lijkt Bert een gooi naar te doen. Iedereen had vis en het weer was geweldig. Op de jaarlijkse feestavond zullen de bekers aan de winnaars worden uitgereikt, met de daarbij behorende prijzen. Hier zal ook de visser met het meest aantal gevangen kilo's vis bekend worden gemaakt.

Uitslag:
1. Niek v/d Vandervoort  98OO gr
2. Evert Metz 53OO gr
3. Bert van Dalen 34OO gr
4. Jan Barelds 18OO gr
5. Roel Cruiming 14OO gr
6. Harm Bekkema 5OO gr
7. Gerrit Veger 1OO gr
(advertentie)
Zomeravond viscompetitie voor 2e jaar op rij naar Jan Barelds
Uitgegeven op 14-07-2017 om 11:48  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Afgelopen woensdagavond om 19:00 uur was het startschot voor de laatste avondwedstrijd H.S.V. Wieringen van dit seizoen.De eerste twee plaatsen stonden al vast en het was Frans van de Made die tweede werd. De strijd om de derde plek was spannend en drie man waren daarvoor nog in de race. Na een spannende wedstrijd was het Ton die zich derde mocht noemen. Roel had evenveel punten, maar Ton had meer kilo’s gevangen. Gerrit Veger liet het geheel afweten en eindigde op een, voor hem teleurstellende vijfde plek. Bij de prijsuitreiking werd er een drankje en een zoute haring genuttigd en de prijswinnaars kregen een mooie staander en een vleespakket samengesteld door Slagerij Ottens en aangeboden door de sponsors `Glasbedrijf Peter` en `Beer schilderwerken`. Als laatste willen wij, Meindert Korf als organisator en planner bedanken voor deze wedstrijden.

Uitslag 5e zomeravondwedstrijd:
1. Ton Hasenack 4100 gr
2. Roel Cruiming 3500 gr
3. Frans van de Made 2100 gr
4. Jan Barelds 1200 gr
5. Harm Bekkema 900 gr
6. Meindert Korf 800 gr

Eindstand zomeravond competitie:
1. Jan Barelds 4 punten
2. Frans van de Made 5 punten
3. Ton Hasenack 8 punten
4. Roel Cruiming 8 punten
5. Gerrit Veger 11 punten
6. Harm Bekkema 14 punten

Bovenstaande vissers hadden 3x een uitslag gevist en daarvoor krijg je punten. Overige 7 vissers hadden niet minimaal drie wedstrijden of een uitslag gevist.

(advertentie)
Schaatstalent op zoek naar sponsors
Uitgegeven op 11-07-2017 om 13:05  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Mijn naam is Marieke Mulder (heeft u misschien wel vaker voorbij zien komen) en ik woon in Hippolytushoef. Ja, ik was ook dat meisje die de snelste tijd had neergezet bij de obstacle run bij het dorpsfeest van Westerland. Ik schaats en dat doe ik op hoog niveau. Om deze sport op dit niveau te kunnen blijven beoefenen zou ik graag een oproepje willen doen en ook een beetje reclame proberen te maken voor mijzelf. Topsport is namelijk niet mogelijk zonder ondersteuning van derden. Alle kleine beetjes helpen natuurlijk!Ik ben er bij de obstacle run achter gekomen dat een heleboel mensen op Wieringen mij niet kennen. Ik ben op zoek naar mensen die mijn willen ondersteunen. Dat is mogelijk via de link sport.talentboek.nl.

Mijn verhaal

Lees verder...
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Uitslagen
Uitgegeven op 10-07-2017 om 11:13  |  link  |  bewaar  |  print

Hengelsportvereniging Wieringen

5e Zeekantwedstrijd – zondag 9 juli:

18 man die te samen 6 vissen wisten te vangen met een totale lengte van 192 cm.
1 Bart de Jong   1 vis  64 cm   3 Bert van Dalen  2 vissen  32 cm
2 Bertus Stuurman 1 vis 33 cm 4 Arie Rotgans 1 vis 30 cm
2 Jan Rotgans 1 vis 33 cm
Frank Booden, Jitze Veling, Jan Tesselaar, Arie de Vries, Frans van der Made, Ton Hassenack, Jan Barelds, Marcel Morant, George van der Heul, Gert Bart, Gerrit Veger, Huub Geurts en Peter Jongeneel hadden geen vis. Peter had de poedel prijs.
(advertentie)
Bocado mediterrane delicatessen
Arjan Schouten kampioen darten
Uitgegeven op 09-07-2017 om 12:58  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Onder het genot van een prima verzorgde BBQ werden zaterdag de prijzen verdeeld van het seizoen 2016-2017 van Dartclub Wieringen. Gedurende het seizoen werd onderling gestreden om het kampioenschap. Na 60 partijen was het Arjan Schouten die zich kampioen mag noemen. De 2e plaats was er voor Bart Kaan en de 3e plaats voor nieuwkomer Wim Harms.

Arjan Schouten was ook degene die de meeste 180-ers wist te gooien. Van de 76 stuks die er dit seizoen bij DCW zijn gegooid, had hij er 14 op zijn naam staan.
Wim Harms gooide de hoogst mogelijke finish 170.
Gedurende het hele seizoen werd op de 1e dinsdag van de maand een koppelavond gespeeld, waarbij de koppels samengesteld werden door de dan geldende stand in de normale competitie. Voor elke gewonnen wedstrijd werden punten verdeeld. Peter Hijlkema bleek het meeste aantal punten te hebben gehaald en mag zich Koppelkampioen 2016-2017 noemen.Wim Harms was goede 2e en Pieter Rozenhart de nummer 3.
Wim Harms gooide ook in deze competitie de hoogste finish 133.
(advertentie)
John van Vliet succesvol op World Transplant Games
Uitgegeven op 09-07-2017 om 09:22  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - John van Vliet heeft in de enkel en dubbel de kwartfinales tafeltennis tijdens de World Transplant Games in Malaga behaald. Hij doet verslag van zijn belevenissen.

Op 17 juni vond in Goor de laatste tafeltennistraining o.l.v. Anne Vlieg plaats alvorens ik zou afreizen naar Malaga. Onder leiding van Anne Vlieg werd in deze laatste training aandacht besteed aan de service en het spelen van de dubbels. Met de opgedane nuttige tips en hoge verwachtingen vertrokken wij op 25 juni 2017 vanaf Schiphol naar Malaga (Spanje) voor de XXI World Transplant Games.


John van Vliet in actie - foto Niels Huneker

Deze spelen lijken veel op de Olympische Spelen en worden elke 2 jaar georganiseerd. Net als bij de Europese Spelen voor getransplanteerden is het doel meerledig:
1. Om al de donoren te eren voor hun gift of life. Immers dankzij hen hebben wij, de sporters, een 2e kans gekregen om te leven en deel te nemen aan deze spelen.
2. Aandacht vragen om je te laten registeren als donor. Helaas sterven er nog steeds mensen omdat er een tekort is aan donoren. Kortom een oproep aan iedereen om je te laten registreren. Ook u als lezer zou zomaar een leven kunnen redden. Registreer u als donor.
3. Tenslotte laat je o.a. door deelname aan de World Transplant Games zien dat sport, ook na een transplantatie, mogelijk is en bijdraagt aan je gezondheid.

Op dinsdag stond voor de tafeltennissers een training op het programma.
Lees verder...
(advertentie)
Competitie wedstrijd 5 in het Noord Hollands kanaal
Uitgegeven op 05-07-2017 om 19:06  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Bericht namens H.S.V. Wieringen.

Evert Metz kan titel bijna niet meer ontgaan!!


V.l.n.r. Meindert, Jan en Evert.

Afgelopen zondag was de 5e wedstrijd in een reeks van 6. Twee vissers maken deze competitie de dienst uit en met nog één wedstrijd te gaan, bepalen zij wie de beste visser van dit seizoen wordt. Het weer was goed, er stond een stevig briesje, maar de regen bleef uit en daardoor was het voor de vissers goed te doen. De eerste vissen werden al snel gevangen en het eerste half uur beloofde veel voor de rest van de morgen. Helaas was er daarna twee uur lang geen vis te bekennen en werd er nog sporadisch wat gevangen. Met 5 kilo werd Evert de dagwinnaar en Jan was met ruim een kilo vis, nummer 2. Meindert Korf wist ook een podiumplaats te bemachtigen, na weken droog te hebben gestaan. De laatste wedstrijd is over twee weken in het Oude Veer, bij Anna Paulowna.


Wegen van de vis. Deze gaat weer netjes terug in het water.

Uitslag:
1. Evert Metz 5000 gr
2. Jan Barelds 1200 gr
3. Meindert Korf 1000 gr
4. Bert van Dalen 900 gr
5. Harm Bekkema 400 gr
6. Gerrit Veger 50 gr

De overige vissers hadden geen vis of ze vingen baars, maar die telt niet mee in deze competitie.
(advertentie)
De installateur die u nooit in de kou laat staan...
Finaleweekend Kokkerstoernooi
Uitgegeven op 01-07-2017 om 10:24  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Het Kokkerstoernooi van Tennisclub Hippo, dat een week geleden begon, beleeft vandaag en morgen haar finaleweekend.


Foto Herman Loer

Belangstellenden zijn van harte welkom op de tennisvelden van het sportcomplex aan de Belterlaan in Hippolytushoef.
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Nieuwsbulletin Sportcentrum Wieringen
Uitgegeven op 30-06-2017 om 12:23  |  link  |  bewaar  |  printAccomodatiebeleid gemeente Hollands Kroon - donatie aan de SSW.
Het veel besproken accommodatiebeleid van de gemeente Hollands Kroon gaat in per januari 2018. Dat betekent onder meer, dat de jaarlijkse subsidies voor sporthalorganisaties wordt teruggebracht naar € 15.000,00. Doelstelling is om meer vrijwilligheid in te schakelen. Alleszins redelijk. Echter om op deze ontwikkeling te kunnen inspelen, moeten de sporthalorganisaties wel de mogelijkheid en tijd krijgen. Bovendien zal de gemeente bij onoplosbare knelpunten moeten willen bijspringen.

De SSW heeft in die gegeven tijd een geweldige slag aan bezuinigen gerealiseerd. Uiteindelijk resteren er nog enkele knelpunten; verplichtingen uit het verdere verleden. Om ook die te kunnen wegwerken, heeft de SSW een verzoek aan de gemeente gedaan voor een eenmalige donatie. Dat betreft een bedrag van € 184.000,00. Na diverse overleg heeft de gemeente Hollands Kroon hierin ingestemd. Geweldig! Dan vanaf uitbetaling een schone lei!

Maar ook streelt ons de motivatie van de gemeente. Welke? Natuurlijk de redelijkheid van het verzoek. Maar ook de met elkaar opgebouwde organisatie waarin iedere vrijwilliger en vereniging zich optimaal betrokken mag voelen/ een maximale inzet van vrijwilligheid/ een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid/ continuïteit! Ook de betrokkenheid van zo veel reclamanten maakte indruk.
Dank aan het gehele team SSW en aan de gemeente Hollands Kroon.

Energie neutraal.
Het Sportcentrum Wieringen wil vanaf 2018 energie neutraal zijn. Doelstelling is invoering van een verdere bezuiniging in de exploitatie. Dat betekent, dat eerst alle verlichting energiezuinig moet worden omgebouwd; dat ALLE energieverbruikers op het complex moeten worden aangesloten op het centrale elektriciteitsnet; daarbij ook inbegrepen de veldverlichtingen van Succes en Tonegido; en tenslotte dat wordt toegevoegd een pakket van 250 zonnepalen voor de stroomvoorziening. Energie Opgewekt Sportief heeft alles doorgerekend en goedgekeurd. Inmiddels hebben wij al een Rijkssubsidie ontvangen. Momenteel werken wij aan het investeringsplan. Einde van het jaar willen wij de verlichting ombouwen en de zonnepanelen plaatsen. Dit project zal vanaf het eerste jaar al een besparing opleveren.

Kantine en keuken herinrichting.

Lees verder...
(advertentie)
Reisbureau Hippo, Touringcarbedrijf Rasch
Uitslagen
Uitgegeven op 28-06-2017 om 21:18  |  link  |  bewaar  |  print

Dartclub Wieringen
Dinsdag 27 juni:
André de Vries - Dave Gangelhof 2 – 3
André de Vries - Pieter Scheltus O - 3
André de Vries - Robert Beer 3 - 2
Dave Gangelhof - Roel Kostwinder 3 - 1
Sijmen Hijlkema - André de Vries 2 - 3
Sijmen Hijlkema - Pieter Scheltus O – 3
Hoogste finish: Pieter Scheltus 104 - 180'ers: -
(advertentie)
Biljarttoernooi in een nieuw jasje
Uitgegeven op 28-06-2017 om 12:40  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Het op 14 tot 19 augustus te houden biljarttoernooi in Wieringerwerf heeft een nieuw jasje. Door afscheid te nemen van de ANBO waren de organisatoren van dit toernooi genoodzaakt en nieuwe naam te vinden. Hiervoor konden alle deelnemers een suggestie doen. De organisatoren hebben de naam het Cultuurschuur toernooi gekozen.

Er kwamen diverse namen binnen, vanaf persoonsnamen tot aanduidingen die de binding met het ANBO verleden in leven hielden. De naam Cultuurschuur wordt wellicht niet erg origineel gevonden, maar het geeft de binding aan met het gebouw waarin wordt gespeeld en dit legt weer de verbinding met het verleden van de Wieringermeerpolder en het agrarische bestaan dat de hoofdmoot van de werkgelegenheid in de polder was. De cultuurschuur speelde daarin een grote rol als opslagplaats en ook als plaats waar men bij noodweer even kon schuilen, dus even daar zijn waar het behaaglijk was.
Dat is ook de opzet van het toernooi. De spelers wordt de ruimte geboden om een dag op het groene laken te strijden in een omgeving waar het behaaglijk is. De organisatoren en spelers vinden dat veel belangrijker dan wie de winnaar wordt. De sfeer in dit toernooi is dan ook bijzonder. Oude kennissen ontmoeten elkaar weer en vriendschappen uit het verleden krijgen weer een impuls, met soms hilarische herinneringen en hoe kan dit beter dan onder het stoten van een balletje, het drinken van een kopje koffie en het nuttigen van de gezamenlijke lunch. Kortom gezelligheid alom in dit toernooi.

Dit toernooi is inmiddels door zijn groei de lokale status ontstegen en op dit moment komen de deelnemers uit de gehele Noordkop. Ondanks de vele inschrijvingen zijn er nog enige plaatsen vrij. U kunt zich opgeven via wl.steenbakker@quicknet.nl of bij biljartshopAC - 06 3305 4207.

Lees verder...
(advertentie)
Windsurfweken in de zomervakantie op het Amstelmeer
Uitgegeven op 27-06-2017 om 01:48  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - Ook dit jaar organiseert Leerwindsurfen.nl op het Amstelmeer weer vijf super gave windsurfweken in de zomervakantie. In vijf dagen ga je windsurfen, SUPpen en doe je nog veel meer leuke activiteiten op en rond het water van het Amstelmeer.Elke windsurfweek start op maandag en eindigt op vrijdag. Dagelijks heb je van 9:30 tot 16:00 uur les van enthousiaste en gekwalificeerde instructeurs. Je mag je eigen broodjes en drinken meenemen, verder zorgen zij voor al het materiaal. Niek: "Het materiaal stemmen we helemaal af op het niveau van de deelnemers. We hebben boards in alle maten. Van super breed en stabiel, tot smal en snel. En hetzelfde geld voor de zeilen. De zeilen zijn extra licht, zodat ook jonge kinderen deze makkelijk uit het water kunnen trekken. Ons kleinste zeil is slechts één vierkante meter en weegt maar anderhalve kilo! Ouders die het windsurfen nog kennen van ‘vroeger’, zullen versteld staan hoe snel hun zoon of dochter leert windsurfen met dank aan deze nieuwe generatie boards en zeilen. Binnen een dag leren de kids al heen en weer surfen, sturen en hoe ze het board moeten draaien. Maar ook kids die al langer windsurfen, kunnen meedoen met de windsurfweken. Al onze instructeurs zijn namelijk gekwalificeerd en surfen zelf op hoog niveau. De gevorderden gaan bijvoorbeeld aan de slag met voetbanden, trapeze en planeren. Ook krijgen zij natuurlijk grotere zeilen en snellere boards. Daarnaast zorgen wij ervoor dat de kids een lekker warm surfpak hebben op de dagen dat het geen dertig graden is".

Lees verder...
(advertentie)
Uitslagen
Uitgegeven op 26-06-2017 om 09:18  |  link  |  bewaar  |  print

Hengelsportvereniging Wieringen

Zondag 25 juni - zeekant wedstrijd:

Er waren 20 mannen aan de waterkant, die 17 vissen op de kant wisten te halen met een gezamenlijke lengte lengte van 498 cm.
1 Bertus Stuurman  4 vissen  141 cm
2 Bart de Jong 2 vissen 63 cm
3 Jan Barelds 2 vissen 62 cm
4 Jan Bottema 1 vis 53 cm
5 Arie Rotgans 1 vis 41 cm
5 Jan Tesselaar 2 vissen 41 cm
6 Piet Rotgans 2 vissen 4O cm
7 Jan Rotgans 1 vis 21 cm
8 Ton Hassenack 1 vis 2O cm
9 Arie de Vries 1 vis 16 cm
Peter Jongeneel, Gert Bart, George van der Heul, Gerrit Veger, Marcel Morant, Jitze Veling, Jeroen Klein, Frans van der Made, Ton Kok en Huub Geurts hadden geen vis. Huub had de Poedelprijs.


Dartclub Wieringen
Dinsdag 2O juni:
Andries van Bodegom - Roel Kostwinder 3 – O
Arjan Schouten - Dave Gangelhof 3 - O
Arjan Schouten - Jerry Korderijnk 3 - O
Arjan Schouten - Pieter Scheltus 3 - 2
Béla Reis - Jacob Reij O - 3
Béla Reis - Robert Beer 2 - 3
Béla Reis - Pieter Scheltus O - 3
Dave Gangelhof - Pieter Scheltus 1 - 3
Pieter Scheltus - Robert Beer 3 - O
Sijmen Hijlkema - Andries van Bodegom 1 - 3
Sijmen Hijlkema - Dave Gangelhof O - 3
Sijmen Hijlkema - Pieter Rozenhart 1 - 3
Sijmen Hijlkema - Roel Kostwinder 2 – 3
Hoogste finish: Pieter Scheltus 73
180'ers: Pieter Scheltus 2x - Arjan Schouten 2x - Andries van Bodegom 1x
(advertentie)
Dierenspeciaalzaak, Hengel en Ruitersport
Jubileum Gymnastiekvereniging Wieringen
Uitgegeven op 23-06-2017 om 06:49  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Gymnastiekvereniging Wieringen viert op zaterdag 1 juli haar 90-jarig bestaan met 2 uitvoeringen in de Sporthal Wieringen. Oorspronkelijk was alleen een avonduitvoering gepland. Door de overweldigende belangstelling is een tweede uitvoering ingepast en wel in de middag.

De gymvereniging is in 1927 opgericht en vierde in april van dit jaar haar 90e verjaardag. De gymvereniging biedt wedstrijd turnen en damesgym aan in Belterlaan, peuter –en kleutergym in de Kei en dames en heren conditie in het Dorpshuis te Westerland.
In totaal zijn rond de 190 leden actief bij de vereniging. Het ledenbestand groeit gestaag. Het wedstrijd turnen presteert momenteel weer erg goed. Bovendien is er veel enthousiasme en inzet door vrijwilligers.


Ook de maandaggroep van GV Wieringen geeft acte de presence op de uitvoeringen

Gymvereniging Wieringen wil met deze bijna twee uur durende uitvoeringen verschillende disciplines laten zien. In de pauze zal er een verloting zijn en is er voor de kleinste kinderen een grabbelton. Ook zal er 's avonds tijdens de pauze een aantal leden in het zonnetje gezet worden. Na afloop zal er nog gelegenheid zijn voor een hapje en een drankje in de kantine.

De beide uitvoeringen worden gegeven in de Sporthal van het Sportcentrum Wieringen, Belterlaan 1 in Hippolytushoef.
De entree is € 4,00 voor volwassen en € 2,50 voor kinderen. De 1e show is om 14:00 uur en de 2e om 19:00 uur.
Er zijn momenteel alleen nog kaarten voor de middagshow, die zijn te bestellen bij Nathalie Walschots, nathalie-walschots@hotmail.com.

Lees verder...
(advertentie)
Vierzon, verslag en uitslag Wieringer Expresse
Uitgegeven op 20-06-2017 om 00:20  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - De specialisten van de Wieringer Expresse lieten zich van een goede kant zien. De fondvlucht vanuit Vierzon, 670 km, werd hard gespeeld zowel in de vereniging als in het rayon.

Snelheid 1425 meter per minuut waar H.Hartog de vorige wedstrijd matig presteerde, sloeg hij nu toe. Met 4 duiven bij de eerste 10. Goede 2e was J. Meilink gevolgd door J.G. Jorna. Helaas moest J. Kuut weer 6 liefhebbers voorlaten gaan.
W. Regenwortel pakt ook zijn prijs weer mee.

Los 6.30 uur aankomst 14.15 uur

Uitslag:
1. N. Hartog
2. J. Meilink
3. G. Jorna
4 H. Werkhoven
5 F. Burger
6 J.Jorna
7 S. Boersen
8 J.Kuut
9 F. Kaandorp
10. W.Regenwortel
(advertentie)
Kooibostoernooi Boel-Skik`92
Uitgegeven op 18-06-2017 om 11:41  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Het begint zo langzamerhand een traditie te worden, Boel-Skik`92 heeft al weer voor de 2e keer haar jaarlijks bostoernooi in het Kooibos gespeeld.


Voorheen werd dit toernooi in het Dijkgatbos gehouden, maar het was de club vorig jaar in het Kooibos zo goed bevallen, dat ze er voor gekozen hebben om weer naar Hippo te gaan.

22 leden, een aantal op de fiets en een aantal met de auto voorzien van de nodige versnaperingen en stoeltjes, arriveerden rond 13:00 uur bij de eendenvijver.

Lees verder...
(advertentie)
Prachtige prestaties gymvereniging DOS
Uitgegeven op 16-06-2017 om 22:43  |  link  |  bewaar  |  print

AMSTERDAM - De districtkampioenschappen van het turnen vonden zaterdag 10 Juni plaats in Amsterdam. Twee DOS turnsters hadden zich voor deze districtskampioenschappen weten te plaatsen.

Bregje Bos (turnt op niveau Instap D2) en Lynn de Visser (turnt op niveau Pupil 1 D2) mochten hun kunnen laten zien.
Tijdens de 1e wedstrijd was het de beurt aan Bregje Bos. Bregje turnde een zeer sterke wedstrijd en tot het laatste toestel bleef het spannend voor een podiumplek. In een sterk veld waarbij de punten heel dicht bij elkaar lagen, behaalde Bregje een wel heel verdienstelijke de 4e plaats zij mocht een mooie medaille mee naar huis nemen.Bij de 2e wedstrijd kwam Lynn de Visser in actie. Lynn turnde een goede en stabiele wedstrijd, maar ook hier was de concurrentie zwaar. Ondanks de spanning behaald Lynn een zeer keurige 9e plaats.

Voor GV Dos was het een zeer geslaagd weekend! Bregje en Lynn hebben een prachtige prestatie geleverd!
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Djèstiek op zoek naar nieuwe leden
Uitgegeven op 15-06-2017 om 13:28  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Demodansgroep Djèstiek van GV Dos uit Den Oever is op zoek naar nieuwe leden. Hou jij ook zo van dansen! Wij zijn een selectie dansgroep die demonstraties geven en dansen in allerlei dansstijlen. Van jazz, streetdance, hiphop, vogue maar ook modern en contemporary dance komen aan de orde.De groep bestaat uit een Djèstiek junioren groep, die trainen elke vrijdag van 18.00-19.00 uur en we hebben een Djèstiek groep, die trainen elke vrijdag van 18.00-20.00 uur.
Lijkt het je ook zo leuk om in allerlei dansstijlen te kunnen dansen kom dan op Vrijdag 23 juni 2017 bij ons auditie doen van 18.00-19.00 uur in de sportzaal te Den Oever aan de Robbenoordstraat 11. Dan zullen wij kijken of jij de geschikte persoon bent die onze dansgroep kan komen versterken.
Wil je meer weten over ons kijk dan op onze site www.djestiek.nl
(advertentie)
24 juni 2017 Turn selectie ochtend bij GV DOS
Uitgegeven op 15-06-2017 om 13:27  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - GV Dos Den Oever is op zoek naar nieuwe turnsters. De turnselectiegroep staat olv Morena Visje (ex-top turnster) Sabine Selie en Luz Gallego.Drie jaar geleden heeft de groep een nieuwe start gemaakt met veel nieuwe jonge turnsters in de sportzaal van Den Oever. De huidige selectiegroep is de afgelopen drie jaar ook erg succesvol geweest tijdens wedstrijden. Op dit moment zijn wij op zoek naar nieuwe talenten die onze wedstrijd groep komen versterken. Zaterdag 24 juni vindt er een selectie ochtend plaats van 10:00-11:00 uur in de sportzaal van Den Oever. Ben jij het meisje dat wij zoeken geef je dan op!

Aanmelden kan via e-mail: info@dosdenoever.nl en vermeld daarin de naam en geboortedatum van het kind. Ook kinderen die nog geen lid zijn van DOS kunnen zich hiervoor inschrijven.
(advertentie)
Uitslagen
Uitgegeven op 14-06-2017 om 19:25  |  link  |  bewaar  |  print

Dartclub Wieringen
Dinsdag 13 juni:
André de Vries - Jacob Reij O – 3
André de Vries - Wim Harms 1 - 3
André de Vries - Jeffrey Wierenga O - 3
Andries van Bodegom - Wim Harms 2 - 3
Andries van Bodegom - Robert Beer 3 - 1
Andries van Bodegom - Pieter Scheltus O - 3
Dave Gangelhof - Peter den Broeder 3 - 2
Dave Gangelhof - Robert Beer 3 - 1
Jeffrey Wierenga - Pieter Scheltus O - 3
Jerry Korderijnk - Pieter Scheltus O - 3
Peter Hijlkema - Pieter Scheltus O - 3
Sijmen Hijlkema - Gerard Kortekaas 3 - 1
Sijmen Hijlkema - Robert Beer 1 - 3
Sijmen Hijlkema - Peter den Broeder 2 - 3
Sijmen Hijlkema - Jerry Korderijnk 1 – 3
Hoogste finish: Pieter Scheltus 100 – 180'ers: -


Wironruiters
Outdoor dressuur paarden en pony's - zondag 11 juni:
Pony's klasse B, cat. D:
Lianne Bos met Boy 193,5 en 186
Marleen Haverkamp met Queen v.d. Drinkbeker 2OO,5 (3e) en 188,5 (3e)
Nikki van de Kreeke met Morgan 192,5 en 18O
Pony's klasse B, cat. E:
Sayenne de Krijger met Valencia 186,5 en 178,5
Rachelle Schot met Brenda 199,5 en 188
Manon Tijsen met Faja 185 en 176
Paarden klasse B:
Rianne Haverkamp met Kashmier 188,5 en 175,5
Beau-Anne Meereboer met Zoey 211 en 193 (1e)
Paarden klasse L2:
Charlotte Bakker met Kashmir 188 en 18O,5
Maud Hendriksen met Deverana's Balance 171,5 en 17O,5
Paarden klasse M1:
Lydia Winter-van de Wint met FaylangoW 186,5 en 175
Gea Kuut met Elegant Lady 181,5 en 196
Paarden klasse M2:
Saskia Keijzer met Escapado M 185 en 187 (1e)


Foto Herman Loer
Springen:
Klasse BB pony's:
1e parcours:
Sayenne de Krijger foutloos stijl 71 (1e)
Manon Tijsen 4 strafpunten stijl 69
2e parcours:
Sayenne de Krijger foutloos stijl 71 (1e)
Manon Tijsen foutloos stijl 68,5 (2e)
Klasse L pony's:
1e parcours: Nikki v.d. Kreeke foutloos (2e)
2e parcours: Nikki v.d. Kreeke 4 strafpunten


Hengelsportvereniging Wieringen

Lees verder...
(advertentie)
Uw warme bakker!
Dames Tonegido winnen Blokkertoernooi
Uitgegeven op 14-06-2017 om 19:13  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De dames van Handbalvereniging Tonegido hebben op het Blokkertoernooi de eerste plaats behaald en de beker mee naar Wieringen genomen


staand vlnr; trainer/coach Meinte Boersma, Rosa de Koning, Jessica (Zwaluwen), Chantal de Jongh, Roos Wigbout, Myrthe Henrotte; zittend vlnr; Eefje Kuitert, Amy (Blokker), Siobhan (Zwaluwen)
(advertentie)
Prachtig jeugdweekend Tonegido
Uitgegeven op 14-06-2017 om 19:04  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Het seizoen van Handbalvereniging Tonegido is met een prachtig jeugdweekend afgesloten.

Na de sponsorloop en de pannenkoeken was er een waterspektakel op het handbalveld en springkussens in de sporthal, gevolgd door een spectaculaire playbackshow met verloting en een griezelend nachtspel.Na een korte nacht en een stevig ontbijt was het tijd voor het ouder-kind toernooi en werd er afgesloten met een barbecue.
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Lara Hoekstra turnt een super wedstrijd
Uitgegeven op 14-06-2017 om 18:24  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Turnster Lara Hoekstra van Gymnastiekvereniging Wieringen wist zich te plaatsen voor het Districtskampioenschap D1. Dat is op zich al een superprestatie. Ze werd netjes 7e.Lara turnde een goede wedstrijd en behaalde de hoogste score van het seizoen op het toestel vloer met maar liefst 14.850 punten.
Ze scoorde ook meteen een nieuw turnpak.
(advertentie)
Turnster Maud Bakker 5e in District Finale
Uitgegeven op 12-06-2017 om 11:04  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Afgelopen weekend werden de Districts Kampioenschappen geturnd in Amsterdam. Namens Gymnastiekvereniging Wieringen wisten 3 turnsters zich hiervoor te plaatsen. Bij de 3e divisie was dat Bo de Klerk en bij de 2e divisie Esther de Jongh en Maud Bakker.

Als laatste wedstrijd van dit seizoen turnde Maud Bakker een super wedstrijd en mede door de losom tot handstand op de brug behaalde zij een mooie 5e plaats en een medaille.
Haar cijfers waren sprong 12.55, brug 10.3, balk 11.25 en vloer 11.25


Maud Bakker

Bij de Senioren divisie 3 behaalde Bo de Klerk een mooie 14e plaats in een deelnemersveld van 49 turnsters.
Haar totaal score was 44.158

Bij de Senioren divisie 2 werd Esther de Jongh 16e. Zij behaalde op sprong een mooie 12.475 dit door 2x de tsukahara te springen. Een mooie seizoen afsluiting.

Lees verder...
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Tim de Greef wint jeugdviswedstrijd H.S.V. Wieringen
Uitgegeven op 09-06-2017 om 17:42  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Donderdag 8 juni 2017 hebben we de eerste jeugdwedstrijd van HSV Wieringen gevist aan de Weel te Hippolytushoef. Aan de waterkant was het toch weer een gezellige avond met 12 kinderen wisten we toch nog 9 vissen boven water te halen.De nummers 1 en 2 allebei 3 vissen alleen was de grootste vis net 1cm groter dan de grootste vis van nummer twee. De nummers 3 en 4 allebei 2 vissen alleen had de nummer 3 een grotere vis dan nummer twee. Alle kinderen waren weer voorzien van drinken en chips en gingen met een mooie prijs naar huis.

Volgende week donderdag 15 juni is de tweede en laatste jeugdviswedstrijd we hopen op wat meer kinderen, ouders, opa`s en oma`s aan de waterkant. Verzamelen om 18.00 uur aan de Weel, aanvang vissen 18.30 uur.

Nummer 1 Tim de Greef
Nummer 2 Thijs Grootemaat
Nummer 3 Sietse van den Ham
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De Botsautobaan op het Kerkplein?
Ja, staat daar al jaren.
Nee, andere plek zoeken.
  
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 full Hybrid bj 2015 incl afleverkosten
€ 20.945,-

Hyundai Atos 1.1 Dynamic automaat 26.000 km
€ 4.245,-

Wieringer historie:
Alvitlo school na de brand - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...
Buienradar: