Leren zeilen op het Amstelmeer
Uitgegeven op 18-02-2019 om 20:20  |  link  |  bewaar  |  print

DE HAUKES - Het nieuwe vaarseizoen nadert met rasse schreden en velen zijn druk bezig met de voorbereidingen. Watersportvereniging Amstelmeer afdeling opleidingen heeft de eerste gesprekken voor het lesseizoen er opzitten. De opleiders, allen CWO, gecertificeerd staan klaar om in het voorjaar weer zeilles te gaan geven. CWO staat voor Commissie Watersport Opleidingen en dat is een vereiste van het Watersportverbond om te mogen lesgeven. Dit kwaliteitslabel staat onder controle van het Watersportverbond. De instructeurs worden volgens de nieuwste richtlijnen bijgepraat waarbij veiligheid voorop staat.

De jeugdzeillessen worden geven door enthousiaste jonge vrouwen en mannen. Deelnemers kunnen zich opgeven via de website van Watersportvereniging Amstelmeer. De eerste les wordt gegeven in het zwembad Den Krieck te Breezand. Bij het omslaan wordt je geleerd om je boot weer recht te krijgen en er in te klimmen, in warm water kun je beter oefenen dan in het voorjaar in het Amstelmeer. Daarnaast wordt er aandacht gegeven aan de theoriekant van het zeilen en je leert een aantal knopen om je boot goed vast te leggen.Leerlingen zeilen in de Optimisten van de vereniging. Een open jeugdzeilboot die goed zeilt. Er zijn meerdere trainers aanwezig waarbij de Rescue boten een belangrijke rol spelen als zeilers het Amstelmeer op gaan. Natuurlijk gaat er een informatieochtend aan vooraf om zaken af te stemmen met de kinderen en ouders. De lessen starten in het voorjaar en worden voor de grote schoolvakantie afgesloten. Daarnaast is er nog een terugkomdag zodra de scholen weer begonnen zijn.

Er zijn 10 boten en dat betekent ook 10 leerlingen. Wil je leren zeilen schrijf je dan in via www.watersportverenigingamstelmeer.nl.
(advertentie)
Lenteweer tijdens snert en bruine bonensoeptoernooi bij Boel-Skik’`92
Uitgegeven op 18-02-2019 om 19:25  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Zaterdag 16 februari werd bij Boel-Skik’92 het, inmiddels traditie geworden, Snert en bruine bonensoep toernooi gehouden.


Dankzij het zonnetje stond de fotograaf zelf ook op de foto.

Aan het toernooi konden zowel onze leden als de donateurs mee doen.
Het prachtige lenteweer was er mede debet aan dat aan de uitnodiging goed gehoor aan werd. Om half 2 stonden er 23 mensen op de 5 banen, verdeeld over 3 tripletten en 7 doubletten om de eerste ronde te spelen. Ook waren er enkele toeschouwers om de spelers aan te moedigen of eens te zien wat het spelletje jeu de boule nu eigenlijk inhoud en sfeer te proeven. De ene partij duurde aanzienlijk langer dan de andere, soms werden de punten één voor één binnen gehaald, ja en dan kan het even duren voor één van teams de benodigde 13 punten heeft.


Hilly en Giel gooien om de derde plaats.

Terwijl er leden al lang en breed aan de koffie met lekkers op de klaargezette tuinstoelen zaten, waren anderen nog bezig. Deze eerste ronde wist het triplet bestaande uit Joke de Visser, Tineke Neefjes en Rens Visser tenslotte de doublet Ria van Dijk en Aat de Haan met 13-12 na dik 1,5 uur te verslaan. Tot de laatste menne was onduidelijk wie zouden winnen, het verschil was dan ook miniem. De tweede ronde begon dan ook pas om 15:15 uur Er werden andere teams en tegenstanders gevormd, dat gebeurt via het lotingprogramma. Deze ronde duurde een dik uur, aangezien het buiten al flink kouder werd, nu het zonnetje zich achter de wolken schuilhield en de soep al stond te warmen op het fornuis, werd besloten om geen derde ronde te spelen.


Sommige leden bidden wel voor bruine bonensoep.

Na een drankje en een hapje werden de soepkommen gevuld en ging het roggebrood met katenspek rond. De snert was gemaakt door Hilly Veenstra en de bruine bonensoep door Tineke Neefjes. Dat het smaakte bleek wel uit het feit, dat allen nog wel een tweede kom lustten en sommigen zelfs een derde.


Mannen onderonsje.

Nadat iedereen zich te goed had gedaan, werd er over gegaan naar de prijsuitreiking .
Voordat deze kon plaatsvinden moest er nog een menne gespeeld worden om de derde en de vierde plaats door Giel van Dijk en Hilly Veenstra , beide hadden zij 2 wp en +10.
Giel wist Hilly te verslaan en werd derde, hij ontving een bon te besteden bij slagerij Neidhôfer.


De nummers 2, 1 en 3

Adriaan de Visser werd 2e met 2 wp +11 en Annie Laan 1e met 2wp +13. Ook zij ontvingen beide een cadeaubon van Neidhôfer.
Er kan weer teruggekeken worden op een geslaagd en vooral gezellig toernooi.
Het lente toernooi vind plaats op zondag 24 maart .
Wilt u ook eens kennis maken met onze club dan bent u van harte welkom op de maandag-woensdag-of zaterdagmiddag vanaf 13:30 uur.
Heeft u zin om vrijblijvend mee te spelen , dan zijn er boules aanwezig.
Kijkt u ook eens op onze website www.boelskik92.nl
(advertentie)
Programma
Uitgegeven op 18-02-2019 om 07:39  |  link  |  bewaar  |  print

Basketbal Break Out '88
Zaterdag 23 februari:
19:3O u K.T.C. - Break Out Heren U18 Tetterodehal, Overveen
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Gehavend Succes boekt nipte winst op SRC
Uitgegeven op 17-02-2019 om 20:48  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Een gehavend Succes heeft goede zaken gedaan tegen SRC door een 0-1 ruststand om te buigen in een 2-1 winstpartij.


Zonder adverteerders geen Wieringernieuws, mede mogelijk gemaakt door Uw Slager Piet Ottens.

Voor de rust waren de Wieringers nog de onderliggende partij maar na de onderbreking sloeg de thuisclub genadeloos toe uit de spaarzame kansen die ze kregen.Sebas de Jong tikt de winnende goal binnen. (Fotografie Henk-Jan Wittink)

Het is onderhand een wekelijks terugkerend feit dat trainer Wouter Rood door de vele absenten (werk, geblesseerde en vakanties) elke keer weer moet puzzelen om een representatief elftal op de been te krijgen. Deze zonnige zondag was het niet anders. Opnieuw ontbrak er een hele waslijst aan namen op het wedstrijdformulier. De nood was zo hoog dat de, al een aantal jaren in het vierde acterende, Jeroen Schuit weer opgetrommeld werd om de defensie te leiden. Na een onwennig begin herpakte de routinier zich uiteindelijk en hij was aan het eind van de wedstrijd meermalen een sta in de weg voor de SRC aanvallers die amechtig probeerde de 2-1 achterstand ongedaan te maken.Lees verder...
(advertentie)
ZVV Succes verliest van koploper Nieuweboer Arch.b.
Uitgegeven op 17-02-2019 om 10:21  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Zaalvoetbalvereniging Succes/De Kasteleen 1 speelde vrijdag de 17e competitiewedstrijd thuis in de sporthal Wieringen tegen Nieuweboer Arch.b. 1. Eerder dit seizoen verloor Succes ruim uit met 6-2. Ook de thuiswedstrijd werd verloren, 2-4.

Succes was voor deze wedstrijd bijna compleet. Y. Jansma was op wintersport vakantie. Nieuweboer Arch.b. 1 stond 1e in de 1e klasse. Ze hadden ook de 1e periode gewonnen. Succes stond 7e en heeft het moeilijk in de 3e periode.Succes begon de wedstrijd scherp. Nieuweboer liet zien waarom ze 1e staan en zette gelijk heel hoog druk op de helft van Succes. Succes koos deze wedstrijd er voor om de lange bal te hanteren. Dit werkte goed, de voorhoede was hierdoor enkele keren al gevaarlijk geworden. De kansen gingen over en weer in de 1e helft. Na een verre inworp van de keeper van Succes, legde Maikel Hoekstra de bal prachtig klaar voor Bram Dekker. Bram schoot de bal beheerst binnen, 1-0. Nieuweboer ging nog feller spelen en wist goede kansen te creëren, maar telkens was daar weer verdediging en keeper van Succes, die goed ingrepen. De ruststand was 1-0.De 2e helft kende hetzelfde spelbeeld. Nieuweboer viel aan en Succes bleef goed verdedigen. Na een counter van Succes wist Robin Meilink de bal binnen te schieten bij de 2e paal, 2-0. Nieuweboer bleef rustig en zette nog een tandje bij. Het was een wonder dat ze niet wist te scoren. Steeds was er een verdediger van Succes of uiteindelijk de keeper die redde. Na een discutabel moment stuurde de scheidsrechter Pieter Mulder met geel naar de kant. Uit die man meer situatie scoorde Nieuweboer de aansluitingstreffer, 2-1. Even later kreeg Nieuweboer onterecht een vrije trap vlak voor het doel van Succes. De vrije trap werd hard binnen geschoten, 2-2. Bij deze stand kreeg Succes nog een aantal goede kansen, maar de bal ging al door net naast. Een minuut voor tijd verloor de voorhoede van Succes de bal. Uit de counter wist Nieuweboer beheerst te scoren, 2-3. En even later bij een identieke situatie scoorde ze weer, 2-4. De eindstand was 2-4.
Succes is nu een paar weken vrij.

De opstelling: S. Doesburg (doel),Stef de Koning, R. Meilink, Stan de Koning (allen achter), B. Dekker, M. Hoekstra, P. Mulder (allen voor). Coach: B. de Kleine. Afwezig: Y. Jansma, B. de Kleine en R. de Bie
(advertentie)
Bocado mediterrane delicatessen
Uitslagen
Uitgegeven op 15-02-2019 om 10:24  |  link  |  bewaar  |  print

Voetbal Succes
Woensdag 13 februari:
Succes JO9-2 - Succes JO9-1 3 - 4
Donderdag 14 februari:
SEW JO17-1 - Succes JO17-3 5 - O
Zaterdag 16 februari:
Succes JO9-1 - Hollandia T JO9-3 2 - 8
Succes JO8-1 - FC Den Helder JO8-2 3 - 9
West Frisia JO13-1 - Succes JO13-1 18 - 2
Flevo JO11-1 - Succes JO11-1 1 - 4
Zondag 17 februari:
Succes 1 - SRC 1 2 - 1
DWB 2 - Succes 2 5 - 2
Con Zelo 6 - Succes 5 3 - O
SRC 4 - Succes 6 3 - O


Basketbal Break Out '88
Zaterdag 16 februari:
Volendam U18 - Break Out Heren U18 39 - 46
Zondag 17 februari - Mix U1O toernooi:
Den Helder 1 - Break Out 24 - 1O
JBC 1 - Break Out 23 - 1O
HBC 1 - Break Out 27 - 16


Zaalvoetbal Succes
CV Wieringermeer JO17-1   - Succes JO17-3         4 - 5
Succes/Smit Instal JO15-1 - Scagha '66 JO15-2 6 - 8
Succes/De Kasteleen 1 - Nieuweboer Arch.b. 1 2 - 4
Succes/De Kasteleen 2 - ZVV Nieuwe Niedorp 1 4 - 1
Succes/La Dolce Vita 6 - CV Wieringermeer 4 1 - 1
FCS-United 3 - Succes/Prima Personeel 4 1 - 9
Succes/Vakgar Verfaille Da1 - Dirkshorn Da1 3 - 3
Succes/De Kasteleen 7 - CV Wieringermeer 5 3 - O
Succes JO17-2 - Sparta '67 JO17-1 4 - 2
FC Real Deception 1 - Succes/Kaan Transport 8 2 - 2
Breezand JO19-1 - Succes/Athlete's Foot JO19-1 5 - 1


Biljartclub RKBC
Lees verder...
(advertentie)
Zwembad De Venne in de voorjaarsvakantie
Uitgegeven op 14-02-2019 om 18:52  |  link  |  bewaar  |  print


(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Clinic Larissa Rowinkel
Uitgegeven op 14-02-2019 om 11:38  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Larissa Rowinkel Dressuurtraining en Instructie geeft op zondag 17 februari een clinic bij de rijvereniging De Wironruiters in Hippolytushoef.

Rowinkel geeft lessen op verschillende niveaus. De lessen zijn gericht op een goede basis en het goed aan de hulpen staan van het paard. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden van ruiter en paard, om zo tot een optimaal resultaat te komen. Het gymnastiseren van het paard, beredenerend vanuit de biomechanica speelt een belangrijke rol. Met als uiteindelijke doel een harmonieuze combinatie die veel plezier heeft in het rijden.

De clinic wordt gegeven om 13:00 uur in de rijhal van De Wironruiters, Lonjeweg 1 Hippolytushoef, toegang gratis.
Deelname aan de clinic kost voor niet leden € 25,=, voor leden € 20,=.
Heb je interesse, meer informatie en/of aanmelden? Neem dan contact op via activiteiten.wironruiters@gmail.com of bezoek de website: www.wironruiters.nl.
(advertentie)
GV Dos turnsters plaatsten zich voor de Finale Noord in Goorn
Uitgegeven op 12-02-2019 om 22:21  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Acht GV Dos Den Oever turnsters plaatsten zich na twee voorwedstrijden voor de Finale Noord in Goorn op 9 maart 2019.

Negen DOS turnsters konden zich in twee voorwedstrijden, in november en februari, plaatsen voor de Finale Noord in Goorn gehouden op 9 maart. De uitslagen voor de D2 turnsters zijn deze week bekend gemaakt. Bij de pupillen 1 D2 turnden er 24 turnsters uit de Kop van Noord Holland. De beste 8 turnsters kregen een plaats in de finale. Jente van Eekelen plaatste zich als derde en Danique de Wind als zesde. Jailey Riemersma plaatste zich buiten de beste 8 turnsters. Bij de pupillen 2 D2 turnde er ook 24 turnsters daar konden zich 9 turnsters plaatsen voor de Finale. Bregje Bos die in beide voorwedstrijden eerste werd en Emma Kranendonk die beide voorwedstrijden tweede werd, plaatsten zich dan ook als de beste twee van Rayon Noord tijdens deze voorwedstrijden. Ook Vanessa Labaddu veroverde dit jaar voor het eerst een plekje in de finale bij de beste 9 turnsters. Bij de jeugd 1 D2 turnde 26 turnsters waarvan er 12 zich konden plaatsen voor de finale. Lynn de Visser die na twee gebroken polsen aan het begin van dit seizoen weer wist op te krabbelen plaatste zich als 11e. Lotte Kort die tijdens de twee voorwedstrijden podiumplekken wist te behalen, zal van de partij zijn. Isabel Smit wist zich, dankzij haar tweede voorwedstrijd, dit jaar ook voor het eerst te plaatsen.
GV Dos Den Oever turnsters zijn dit seizoen dan ook succesvol van start gegaan. Van de negen Dos turnsters die zich konden plaatsen in de finale D2, wisten er 8 een plek te bemachtigen voor de Finale Noord in Goorn op 9 maart a.s.
Bij de divisie 5 turnsters Michelle Mulder, Noa Kamps, Amber van Wieringen en Richella de Vries zijn de plaatsen nog niet bekend gemaakt. Zij kunnen zich rechtstreeks plaatsen voor de regiokampioenschappen in Amsterdam.


V.l.n.r Noa Kamps, Lotte Kort, Isabel Smit, Vanessa Labaddu, Emma Kranendonk, Bregje Bos, Danique Wind, Richella de Vries, Lynn Visser, Michelle Mulder
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Programma
Uitgegeven op 11-02-2019 om 07:56  |  link  |  bewaar  |  print

Voetbal Wiron
Zaterdag 16 februari:
Aanvang Wedstrijd
9:OO u Kleine Sluis JO1O-1 - Wiron JO1O-1
9:OO u FC Den Helder JO9-4 - Wiron JO9-1
1O:OO u Wiron JO8-1 - ST Schagen/SRC JO8-4
Zondag 17 februari:
Aanvang Wedstrijd
14:OO u DWOW 3 - Wiron 2


Voetbal Succes
Woensdag 13 februari:
Aanvang Uitwedstrijd
17:OO u Succes JO9-2 - Succes JO9-1
Donderdag 14 februari:
Aanvang Bekerwedstrijd Vertrek
19:OO u SEW JO17-1 – SUCCES JO17-3 18:OO u


Basketbal Break Out '88
Zaterdag 16 februari:
17:15 u Volendam U18 - Break Out Heren U18 De Seinpaal, Volendam


Zaalvoetbal Succes
Maandag 11 februari:
Aanvang Wedstrijd Sporthal
19:OO u Succes JO17-2 - Sparta '67 JO17-1 Wieringen
19:5O u FC Real Deception 1 - Succes/Kaan Transport 8 Spartahal
2O:OO u ZVV Breezand JO19-1 - Succes/Athlete's Foot JO19-1 Veerburg
Woensdag 13 februari:
Aanvang Wedstrijd Sporthal
2O:45 u Succes/Vakgar Verfaille Da1 - Dirkshorn Da1 Wieringen
21:35 u Succes/De Kasteleen 7 - CV Wieringermeer 5 Wieringen
Donderdag 14 februari:
Aanvang Wedstrijd Sporthal
2O:5O u FCS-United 3 - Succes/Prima Personeel 4 Molentocht
Vrijdag 15 februari:
Aanvang Wedstrijd Sporthal
19:OO u CV Wieringermeer JO17-1 - Succes JO17-3 Zuiderzeehal
19:OO u Succes/Smit Instal JO15-1 - Scagha '66 JO15-2 Wieringen
19:5O u Succes/De Kasteleen 1 - Nieuweboer Arch.b. 1 Wieringen
2O:5O u Succes/De Kasteleen 2 - ZVV Nieuwe Niedorp 1 Wieringen
21:5O u Succes/La Dolce Vita 6 - CV Wieringermeer 4 Wieringen
(advertentie)
Inschrijving Slag om Westerland is geopend
Uitgegeven op 10-02-2019 om 17:15  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - De inschrijving voor de 3e Slag om Westerland is geopend. Op zondag 7 april zal de Slag weer verreden worden op het voormalige eiland Wieringen.

Iets vertraagd door ziekte van de webmaster is de inschrijving voor de Slag om Westerland geopend. Klik snel op de pagina van de Slag om Westerland om in te schrijven!

KLIK HIER om in te schrijven en verdere informatie...
(advertentie)
Tonegido laat publiek zweten
Uitgegeven op 10-02-2019 om 16:51  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De temperatuur in de handbalarena aan de Belterlaan steeg zondagmiddag tot recordhoogte. Verantwoordelijk daarvoor was het eerste herenteam van Tonegido. Er werd gespeeld tegen Ha-Stu uit Nijmegen.


In een spannende en fysiek harde wedstrijd met veel arbitrair ingrijpen trok Tonegido in de laatste minuten de winst naar zich toe nadat zij de hele wedstrijd tegen een achterstand aan keken.


Het was fysiek een stevige wedstrijd terwijl het in beginsel geen contactsport is.

Maikel Baars was goed op dreef en trof vaak het net van de bezoekers uit Nijmegen.

Natuurlijk begint de wedstrijd met een jeugdspeelster die het eerste punt mag maken.
Lees verder...
(advertentie)
Nipt verlies zaalvoetballers Succes De Kasteleen
Uitgegeven op 10-02-2019 om 09:30  |  link  |  bewaar  |  print

TEXEL'94 3 - ZVV Succes/De Kasteleen 1 (1-0)
Woensdag 6 februari speelde Zvv Succes/De Kasteleen 1 hun 16e competitiewedstrijd uit in de sporthal Ons Genoegen tegen Texel'94 3. De opstelling: S. Doesburg(Doel),Stef de Koning, Rick Jansma, R. Meilink(allen achter), Y. Jansma, M. Hoekstra(allen voor). Coach: M. Jansma. Afwezig:Stan de Koning, P. Mulder, B. de Kleine en R. de Bie
Succes was voor deze wedstrijd niet compleet. Stan de Koning had een lichte blessure. Helaas is Bart nog lange tijd geblesseerd. Ook Pieter Mulder heeft last van een kleine blessure en was voor werk weg. Texel'94 stond 8e in de 1e klasse. Succes stond nog altijd 6e en doet goed mee in de 2e periode. Eerder dit seizoen won Succes vrij makkelijk thuis met 6-0.Succes begon de wedstrijd scherp. Texel was gelijk erg fel en zette Succes flink onder druk. Dit jonge team speelde met 3 wissels en gingen er vol voor. Succes had maar 1 wissel. Texel kreeg een aantal mogelijkheden, maar Succes verdedigde deze wedstrijd erg goed. Succes kreeg een aantal kleine kansjes, zonder echt gevaarlijk te worden. De ruststand was 0-0.

De 2e helft kende hetzelfde spelbeeld Texel viel aan en Succes verdedigde. Succes speelde de hele wedstrijd zonder echte aanvallers. Dit maakte het bijna niet mogelijk om tot scoren te komen. Succes bleef achterin goed verdedigen. Het team speelde compact en gaf bijna niks weg. En anders was daar nog altijd de keeper. Na een overtreding van een Succes verdediger, werd hij er onterecht met geel uitgestuurd. Succes moest 2 minuten met een man een minder spelen. Texel kreeg in die 2 minuten een aantal grote kansen. Ze kregen de bal er alleen niet in. Succes hield stand en leek af te stevenen op een gelijkspel. Drie minuten voor tijd ging de bal er toch in. Een verdediger van Succes schoot de bal tegen een speler van Texel aan. De bal ging via de keeper van Succes in het doel, 1-0. Met nog 2 minuten op de klok werd er een speler van Texel uitgestuurd. De keeper van Succes werd gewisseld en zo probeerde Succes met 5 veldspelers tegen 3 veldspelers een doelpunt te forceren. Texel stond goed en er kwam geen bal door. De eindstand was 1-0.
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Uitslagen
Uitgegeven op 09-02-2019 om 10:41  |  link  |  bewaar  |  print

Voetbal Succes
Zaterdag 9 februari:
Succes JO13-1 - HCSC JO13-1 3 - 1
Succes JO11-2 - ZAP JO11-3 7 - O
Succes JO11-1 - Medemblik JO11-1 2 - O
Succes JO15-1 - Grasshoppers JO15-2 7 - 1
Succes JO14-2 - Vrone JO14-2 3 - O
DWOW JO14-1 - Succes JO14-1 2 - O
Nieuwe Niedorp JO13-1 - Succes JO13-2 O - O
Flevo JO11-2 - Succes JO11-3 11 - 2
Zondag 1O februari:
Succes 3 - ZAP 4 afgelast
Succes 6 - Zeemacht 2 afgelast
Succes 5 - FC Den Helder 7 afgelast
Succes JO19-1 - Limmen JO19-3 afgelast
SRC 2 - Succes 2 7 - 2
JVC 3 - Succes 4 9 - 1
VVW JO17-1 - Succes JO17-1 7 - O
Purmersteijn JO17-4 - Succes JO17-3 4 - 4


Voetbal Wiron
Zaterdag 9 februari:
JVC JO17-2 - Wiron JO17-1 5 - 1
Wiron JO15-1 - EVC JO15-2 O - 4
Westfriezen JO12-2 - Wiron JO12-1 2 - 3
Wiron JO11-1 - FC Den Helder JO11-5 4 - O
WMC MO13-1 - Wiron MO13-1 8 - 1
Zondag 1O februari: Alle wedstrijden afgelast


Handbal Tonegido
Donderdag 7 februari:
HV Texel DMW1 - Tonegido DMW1 14 - 26
Zaterdag 9 februari:
Tonegido D1 - D.W.O.W D1 11 - 16
Tonegido E2 - Vrone E4 4 - 7
Kleine Sluis E1 - Tonegido E1 17 - 9
Lacom '91 F2 - Tonegido F1 9 - 5
Zondag 1O februari:
Tonegido HS1 - Ha-STU HS1 27 - 25
Tonegido HS2 - DSS HS1 34 - 21
Tonegido DS1 - Meteoor DS1 23 - 25
Tonegido DS2 - Hugo Girls DS4 23 - 22
Tonegido DA1 - Spartanen DA1 23 - 26
Tonegido DB1 - Z.A.P. DB2 21 - 12
Con Zelo DC1 - Tonegido DC1 17 - 2O
Geel Zwart F3 - Tonegido F2 16 - 2


Basketbal Break Out '88
Zaterdag 9 februari: Break Out '88 Heren - K.T.C. 4  2O - O


Zaalvoetbal Succes
Lees verder...
(advertentie)
Driebandentoernooi
Uitgegeven op 08-02-2019 om 18:14  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Biljartclub Hippo organiseert op 16 en 17 februari het jaarlijkse driebanden toernooi. De deelnemers worden ingedeeld over 5 poules.

De partijen worden over 30 beurten gespeeld. De poule winnaars en de beste tweede plaatsen nemen het zondag met een nieuw gemiddelde weer tegen elkaar op. Met een kruisfinale wordt het toernooi afgesloten.
Het toernooi wordt gespeeld in de kantine van de duivenvereniging 'Wieringer Expresse' aan de Bijlstraat 25a te Hippolytushoef.
De aanvang van het toernooi is beide dagen 's morgens om 10:00 uur.(advertentie)
Uw warme bakker!
Atleten gezocht voor bevrijdingsvuur estafette
Uitgegeven op 08-02-2019 om 10:54  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Op 4 en 5 mei brengen atleten in heel Nederland ieder jaar het vuur (symbool voor vrede en vrijheid) van hotel De Wereld in Wageningen naar hun woonplaats. De vlam wordt dit jaar door Atletiekvereniging Wieringermeer en omstreken opgehaald in Gelderland en hardlopend naar Wieringerwerf gebracht.

De afstand van deze estafette is circa 150 km. De lopers wisselen elkaar af omdat het een flinke afstand is.
Voor deze bijzondere estafette zoekt Atletiekvereniging Wieringermeer nog lopers en begeleiders. Lijkt het je leuk om mee te doen aan dit evenement dan kun je je aanmelden via info@avwieringermeer.nl.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Veel medailles voor turnsters GV Wieringen
Uitgegeven op 06-02-2019 om 11:27  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - In het weekend van 2 en 3 februari werden de 2e competitie wedstrijden van het seizoen geturnd. Deze werden gehouden bij OKK in Den Helder. Namens Gymnastiekvereniging Wieringen deden er 28 turnsters mee. Er werden mooie scores behaald, wat resulteerde in maar liefst 11 medailles.De bronzen plakken waren voor: Eva Noordstrand, Demi Bleek, Levi Beelen, Lara Hoekstra en Marije Bakker.
Zilver was er voor: Daniëlle de Groote, Camila Kater en Maura Heijblok.
En de gouden medailles waren voor: Femke Ott, Anna van der Starre en Fleur Bugel.
Kortom het was weer een geslaagd weekend voor de turnsters van GV Wieringen!

Lees verder...
(advertentie)
De installateur die u nooit in de kou laat staan...
Durrepers pakken de prijzen, Roel Prins grote winnaar
Uitgegeven op 04-02-2019 om 13:16  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Tijdens het door de Oeverse biljartvereniging het ”Blauwe Laken” georganiseerde biljarttournooi, namen onze “Durreper“ vrienden 3 van de 4 bekers mee naar huis.


Peter, Gerrit, Fedde en rechts winnaar Roel

In een uitermate gezellig en geslaagd weekend werd er voor de zevende achtereenvolgende maal weer flink op los gestoten in het Vikingschip. Op vier biljarts werd er in de voorronden op vrijdag en zaterdag in 16 poules van 4 personen fanatiek gestreden om poulewinnaar te worden.

Zondag,de grote finale dag was het wederom een drukte van belang. Zestien nerveuze biljarters gingen nu in 4 poules van 4 strijden om de finale prijzen. Uiteindelijk werd de enige ”Kroai” Gerrit Schuurman derde en Peter Teunissen werd dus vierde. De grote finale werd in een uiterst spannende strijd, onder leiding van bondsscheidsrechter Piet Luiken, tussen Fedde Jonkman en Roel Prins door een vermoeide en emotionele Roel als een zeer terechte kampioen gewonnen! Tijdens de prijsuitreiking bedankte voorzitter Ane Blaauwboer nog de vele vrijwillergers, in het bijzonder Jan Zwering en Gerald Kooij, die beide veel werk hebben verricht aan dit zo sportief en vlekkeloos verlopen tournooi!
(advertentie)
Programma
Uitgegeven op 04-02-2019 om 07:40  |  link  |  bewaar  |  print

Voetbal Wiron
Zaterdag 9 februari:
Aanvang Wedstrijd
12:3O u JVC JO17-2 - Wiron JO17-1
14:OO u Wiron JO15-1 - EVC JO15-2
11:3O u Westfriezen JO12-2 - Wiron JO12-1
12:OO u Wiron JO11-1 - FC Den Helder JO11-5
1O:OO u Wiron JO1O-1 - Nieuwe Niedorp JO1O-3
14:OO u Wiron MO17-1 - WBSV MO17-1
1O:OO u WMC MO13-1 - Wiron MO13-1
Zondag 1O februari:
Aanvang Wedstrijd
14:OO u Wiron 1 - ZDH 1
12:OO u Oosterend 2 - Wiron 2
11:OO u Wiron VR1 - Victoria O VR1


Voetbal Succes
Zaterdag 9 februari:
Aanvang Thuiswedstrijd Scheidsrechter
9:OO u Succes JO13-1 - HCSC JO13-1 Harm Helder
9:OO u Succes JO11-2 - ZAP JO11-3 Jesper Heyblok
11:3O u Succes JO11-1 - Medemblik JO11-1 Kelvin Drent
14:OO u Succes JO15-1 - Grasshoppers JO15-2 Maarten de Kort
14:OO u Succes JO14-2 - Vrone JO14-2 Michel Gouma
Terreindienst: Dennis Klein & Symen Hylkema
Aanvang Uitwedstrijd Vertrek
1O:3O u EVC MO15-1 - Succes MO15-1 9:15 u
11:OO u DWOW JO14-1 - Succes JO14-1 1O:15 u
11:15 u Nieuwe Niedorp JO13-1 - Succes JO13-2 1O:3O u
1O:3O u Flevo JO11-2 - Succes JO11-3 9:45 u
8:45 u Always Forward JO8-5 - Succes JO8-1 7:3O u
Zondag 1O februari:
Aanvang Thuiswedstrijd Scheidsrechter
1O:15 u Succes 3 - ZAP 4 André Kok
1O:15 u Succes 6 - Zeemacht 2 Lupko Wierenga
12:45 u Succes 5 - FC Den Helder 7 Stephan de Vries
12:45 u Succes JO19-1 - Limmen JO19-3 Coen Wolthuizen
Terreindienst: Marco Dikken, Gerrit Kulsdom & Bert Foekema
Aanvang Uitwedstrijd Vertrek
11:3O u SRC 2 - Succes 2 1O:3O u
1O:OO u JVC 3 - Succes 4 9:OO u
1O:OO u VVW JO17-1 - Succes JO17-1 8:45 u
12:OO u Spirit'3O JO17-4 - Succes JO17-2 1O:45 u
9:3O u Purmersteijn JO17-4 - Succes JO17-3 8:15 u


Handbal Tonegido
Zaterdag 9 februari:
Aanvang Thuiswedstrijd - Sporthal Wieringen
11:OO u Tonegido E2 - Vrone E4
12:OO u Tonegido D1 - D.W.O.W D1
Aanvang Uitwedstrijd Accommodatie
1O:45 u Kleine Sluis E1 - Tonegido E1 Veerburg
15:55 u Lacom '91 F2 - Tonegido F1 Geestmerambacht

Zondag 1O februari:
Aanvang Thuiswedstrijd - Sporthal Wieringen
1O:OO u Tonegido DB1 - Z.A.P. DB2
11:O5 u Tonegido DA1 - Spartanen DA1
12:2O u Tonegido DS1 - Meteoor DS1
13:45 u Tonegido HS1 - Ha-STU HS1
15:OO u Tonegido HS2 - DSS HS1
16:15 u Tonegido DS2 - Hugo Girls DS4
Aanvang Uitwedstrijd Accommodatie
1O:45 u Geel Zwart F3 - Tonegido F2 Multitreffer
14:3O u Con Zelo DC1 - Tonegido DC1 't Zijveld
Dinsdag 12 februari
Aanvang Thuiswedstrijd - Sporthal Wieringen
21:OO u Tonegido DMW1 - D.W.O.W. DMW2


Basketbal Break Out '88
Zaterdag 9 februari - Sporthal Wieringen:
17:3O u Break Out '88 Heren - K.T.C. 4


Zaalvoetbal Succes
Lees verder...
(advertentie)
Tonegido verliest nipt in slotfase
Uitgegeven op 03-02-2019 om 20:57  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HAAG - Het lijkt Tonegido maar niet te lukken om een verre uitwedstrijd met een overwinning af te sluiten. Afgelopen zondag moesten de heren aantreden in den Haag tegen Hellas. Waar de thuiswedstrijd met negen punten verschil gewonnen werd pakte het in den Haag anders uit. Tonegido verloor nipt met 19-18.

Tegengewerkt door de grote hoeveelheid hars die werd gebruikt ging de wedstrijd gelijk op. Bij een tussenstand van 5-8 was er niemand die zich zorgen maakte. De Hagenezen lieten zien dat zij beter zijn met hars. Mede doordat de grote broer (Hellas 1) eredivisie speelt wordt hier veelvuldig me getraind en dat was duidelijk te merken. Hellas kwam terug en bij rust was het verschil nog én punt 8-9.

Direct na rust begon Hellas met drie veldspelers minder door tijdstraffeb. Toch wisten de groenwitten hier niet van te profiteren. Tot aan 16-18 bleef het een wedstrijd die twee kanten op kon gaan. Hellas zette aan en maakte gelijk 18-18. Met nog 20 seconden op de klok moest een gelijkspel haalbaar zijn, maar er zat meer in. De Wieringse aanval werd teniet gedaan en in de slotseconde maakte Hellas de winnende treffer, 19-18.
Een treffer die eigenlijk niet had mogen worden geteld omdat door de aanvaller de cirkel betreden werd. Dit werd tot ontsteltenis van de teambegeleider van Tonegido niet gezien door het overigens goed leidende arbitrale duo.

Tonegido raakt het zicht op de koppositie enigszins kwijt, maar krijgt nog vier wedstrijden thuis en twee uit om hier wat aan te doen. De eerstvolgende wedstrijd is aanstaande zondag om 13:45 thuis tegen Ha-Stu uit Nijmegen. Komt u het team ook steunen aan de Belterlaan?
(advertentie)
Flevo in extremis naast Succes
Uitgegeven op 03-02-2019 om 18:31  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De voetbalheren van Succes en Flevo deelden na negentig minuten de punten, 1-1, al was dat gezien de kansenverhouding niet helemaal terecht. Waar de wedstrijd in Middenmeer nogal wat tumult opleverde, had scheidsrechter Visser in Hippolytushoef een makkelijke middag.

Flevo opende scherp en kreeg binnen de eerste twee minuten al twee levensgrote kansen via Tijn Nieuwenhuizen. De eerste werd vakkundig gepakt door keeper Freek de Kort, de tweede ging rakelings naast. Gedurende de eerste helft kreeg de behoorlijk gehavende ploeg van Succes voetballend de overhand. Youngsters als Jesse de Jonge en Tom Kamp leverde de verdediging van Flevo handenvol werk op, terwijl verdedigend Job van Straalen, ook junior nog, uitstekend de geblesseerde Ted Jorna verving.

Dat de eerste helft met een brilstand werd afgesloten was voor Flevo meer geluk dan wijsheid. Zo kopte Tom Kamp op de lat, schoot Jesse de Jonge op de paal en na een prachtige actie van diezelfde de Jonge schoof Maikel Hoekstra de bal met links naast de goal. Aan de andere kant hoefde Freek de Kort zich slechts een keer in te spannen bij een poging van Sidney Schaafstra.

Direct na de thee werd de score plots geopend. Een voorzet van Stan de Koning werd via Lars Verfaille en Maikel Hoekstra getoucheerd door Sander Beemsterboer. Langzaam, maar onhoudbaar voor keeper Boekel, hobbelde de 1-0 binnen.
Flevo probeerde vervolgens de gelijkmaker te forceren, maar miste daadkracht, waardoor Succes eenvoudig stand hield en zelfs de betere kansen creëerde. Na een uur voetballen kreeg Flevo een 100% kans. Aanvoerder Beemsterboer kreeg het voor elkaar om voor open doel naast te mikken. De druk hield vervolgens aan, maar de inzet van het team van trainer Wouter Rood was voldoende om de gelijkmaker te voorkomen.

In een uiterste poging om toch nog een punt binnen te halen zetten de Middenmeerders nog eenmaal aan. Goudhaantje werd Sydney Schaafstra die de afgeslagen lange bal in de verre hoek schoot en zodoende zorgde voor de eindstand, 1-1.

Kijk voor de uitslagen en tussenstanden in de 4e Klasse A op www.hollandsevelden.nl.
(advertentie)
Zvv Succes speelt gelijk tegen Limmen
Uitgegeven op 03-02-2019 om 18:28  |  link  |  bewaar  |  print

LIMMEN - Zaalvoetbalvereniging Succes/De Kasteleen 1 speelde vrijdag de 15e competitiewedstrijd uit in de sporthal de Enterij tegen Limmen 1. De wedstrijd eindigde in 5-5.

Succes was voor deze wedstrijd niet compleet. Stef de Koning was ziek. Helaas is Bart de Kleine nog lange tijd geblesseerd. Ook Pieter Mulder heeft last van een kleine blessure. Limmen 1 stond 5e in de 1e klasse. Succes staat nog altijd 6e en doet goed mee in de 2e periode. Eerder dit seizoen speelden beide teams gelijk tegen elkaar. Perry Manshanden maakte zijn debuut voor ZVV Succes.Succes begon de wedstrijd niet scherp. Limmen had in de beginfase duidelijk het betere van het spel. Het jonge team combineerden knap. Succes was de gehele 1e helft al door een stap te laat. En het hielp niet mee dat de scheidsrechter warrig floot. Limmen kwam op voorsprong nadat keeper Doesburg bij een voorzet over de bal heen dook. De spits kon bij de 2e paal makkelijk intikken, 1-0. Even later verspeelde Succes de bal en counterde Limmen razendsnel. Uit die counter scoorde Limmen makkelijk, 2-0. Even voor rust was er weer een mooie aanval Limmen. Het afstandsschot werd niet goed verwerkt door keeper Doesburg en uit de rebound scoorde Limmen, 3-0. Succes kon hier in de 1e helft weinig tegen over zetten. De ruststand was 3-0.

In de rust werd bij Succes besproken dat het anders moest. Ze hadden afgesproken om volle bak druk te zetten en daarbij mocht niemand verzaken. Succes begon de 2e helft beter. Ze kwamen al gauw meer in hun spel. Limmen bleek ook gewoon een goede stugge ploeg. Succes creëerde meer kansen in de 2e helft. De keeper van Limmen was goed vorm. Na een mooie aanval van Succes, legde Mark Schouwenaar de bal panklaar op Robin Meilink en die schoot beheerst binnen, 3-1. Verder lukte het Succes niet om te scoren.Acht minuten voor tijd werd keeper Doesburg gewisseld voor veldspeler Youri Jansma. Hierdoor lukte het Succes meer kansen af te dwingen. Ze kwamen alleen niet door de verdediging van Limmen heen. En anders was daar weer die goede keeper. De eindstand was 5-5. Scheidsrechter Feron floot een matige wedstrijd.

De opstelling: S. Doesburg (doel), Mark Schouwenaar, Y. Jansma, R. Meilink (allen achter), Stan de Koning, P. Manshanden, M. Hoekstra (allen voor). Coach:- . Afwezig: Stef de Koning, P. Mulder, B. de Kleine en R. de Bie
(advertentie)
Uitslagen
Uitgegeven op 03-02-2019 om 18:24  |  link  |  bewaar  |  print

Voetbal Wiron
Zaterdag 2 februari:
Wiron JO17-1 - Zaandijk JO17-1 2 - 5
Wiron JO12-1 - Strandvogels JO12-2 6 - 3
Flevo JO11-3 - Wiron JO11-1 4 - 2
ZOB MO17-1 - Wiron MO17-1 5 - 3
Wiron MO13-1 - Victoria O MO13-1 O - 8
Zondag 3 februari:
Wiron 2 - Con Zelo 3 3 - 2
ST Winkel/Con Zelo VR2 - Wiron VR1 2 - 1


Voetbal Succes
Zaterdag 2 februari:
Succes JO8-1 - FC Den Helder JO8-2 afgelast
Succes MO15-1 - Koedijk MO15-2 2 - O
Succes JO14-1 - KSV JO14-1 O - 5
Succes JO13-2 - Kleine Sluis JO13-2 2 - 2
Kleine Sluis JO15-2 - Succes JO15-1 6 - 1
Alcmaria Victrix JO14-2 - Succes JO14-2 afgelast
West Frisia JO13-1 - Succes JO13-1 afgelast
Zondag 3 februari:
Succes 2 - VIOS-W 3 2 - 3
Succes 4 - SRC 3 2 - 1
Succes JO17-1 - Hollandia T JO17-1 2 - 2
Succes JO17-2 - De Wherevogels JO17-3 2 - O
Succes JO17-3 - Kwiek 78 JO17-1 2 - 4
Succes 1 - Flevo 1 1 - 1
Hollandia T 5 - Succes 5 2 - 5
Kleine Sluis 3 - Succes 6 O - O
Purmersteijn JO19-3 - Succes JO19-1 4 - 1


Handbal Tonegido
Dinsdag 29 januari:
Tonegido F2 - Schagen F3 5 - 8
Tonegido DMW1 - D.S.O. DMW1 23 - 15
Zaterdag 2 februari:
Tonegido F1 - Kleine Sluis F1 9 - 2
Tonegido F2 - Z.A.P. F3 1 - 11
Tonegido E1 - D.E.S. E1 17 - 1O
Hollandia T D2 - Tonegido D1 7 - 13
Tonegido DC1 - JuRo Unirek/VZV/Con Zelo DC3 2O - 11
Monnickendam DS1 - Tonegido DS1 15 - 18
Zondag 3 februari:
Z.A.P. E2 - Tonegido E2 6 - 4
Tonegido DB1 - Sporting Andijk DB1 3O - 11
Tonegido DA1 - Con Zelo DA1 16 - 2O
Tonegido DS2 - Westfriesland/SEW DS5 22 - 15
Hellas HS2 - Tonegido HS1 19 - 18


Basketbal Break Out '88
Zaterdag 2 februari:
Break Out '88 Mix U14 - Volendam 41 - 26
Break Out '88 Dames U16 - Dozy BV Den Helder 4O - 54
Break Out '88 Heren U18 - K.T.C. 55 - 5O
Zondag 3 februari:
AMVJ 2 - Break Out '88 Heren 42 - 64


Zaalvoetbal Succes
Lees verder...
(advertentie)
Turnsters Bo de Klerk en Resa Brandtner naar landelijke halve finale
Uitgegeven op 29-01-2019 om 14:21  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - In Amsterdam werd de 2e voorwedstrijd geturnd. Een spannende wedstrijd met als doel een plaatsje te behalen voor de landelijke halve finale en/of de Districts Finale. Gymnastiekvereniging Wieringen turnsters Bo de Klerk en Resa Brandtner plaatsten zich voor de landelijke halve finale.Bij de Senioren wist Bo de Klerk 3e te worden in een deelnemersveld van 58 turnsters. Dit was goed genoeg om zich te plaatsen voor zowel de landelijke halve en de Districts Finale.
Amy den Das behaalde helaas niet genoeg punten voor de volgende ronde, zij werd 25e.

Bij de Junioren wist Resa Brandtner een mooie 2e plaats te behalen. Dit was genoeg om zich te plaatsen voor zowel de landelijke halve en Districts Finale.
Senna Drent werd hier 13e en plaats zich hiermee voor de Districts Finale.
(advertentie)
Topprestatie van de jongens van GV Wieringen
Uitgegeven op 28-01-2019 om 09:36  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Tijdens de jongenswedstrijd, die werd georganiseerd in Den Helder, hebben de jongens van Gymnastiekvereniging Wieringen laten zien wat ze kunnen! Maar liefst 3x goud en 2x zilver werd er gewonnen.

Pre-instap: 1e Dion Rus, 2e Jerke Eilander
Instap: 1e Karst Folkertsma, 2e Lucas Bats
Pupil 2: 1e Quinn LontElke vrijdag turnen de jongens in de gymzaal aan de Belterlaan van 17:30 tot 19:00 uur.
GV Wieringen is nog opzoek naar een nieuwe trainer voor de jongens.
Interesse? Mail naar gymverenigingwieringen@gmail.com.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Toyota Prius 1.8 Hybrid business Solar roof
€ 11.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Washington sigaren - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...
Buienradar: