Meedoen dankzij Microsoft
Uitgegeven op 29-05-2020 om 22:12  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Driehonderd gezinnen in de gemeente Hollands Kroon kunnen zich uitleven met een tasje vol sport, cultuur en gezonde recepten. Gezinnen voor wie het helemaal niet zo vanzelfsprekend is dat er speelgoed, een computer of laptop in huis staat. Of die middels wifi met allerlei leuke beweegactiviteiten mee kunnen doen. Team Sportservice kwam daarom met een ‘analoog’ aanbod. In de vorm van een tasje boordevol sportieve en culturele spellen en spullen voor gezinnen met kinderen van 4 tot en met 12 jaar: de Meedoen-tas. Bedoeld om in de corona-crisis allemaal mee te kunnen doen.


Op bijgaande foto van Hanke Prijs ziet u Edwin Wittink van de Hollands Kroonse Uitdaging en Freek de Kort van Team Sportservice.

Voor dit initiatief werd door Sportservive een bijdrage gevraagd uit het Microsoft C-19 Response Fund. De Hollands Kroonse Uitdaging kreeg van Microsoft de taak om de beschikbaar gestelde gelden zo goed mogelijk te verdelen. En daar is dit een prima voorbeeld van.

(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
CV Wieringermeer coronaproof door gift Microsoft
Uitgegeven op 29-05-2020 om 00:53  |  link  |  bewaar  |  print

SLOOTDORP - De Hollands Kroonse Uitdaging ontving onlangs een donatie van $30.000 uit het Microsoft C19 Response Fund. Dit geld mocht besteed worden aan Covid-19 gerelateerde doelen in de gemeente Hollands Kroon.CV Wieringermeer uit Slootdorp was één van de aanvragers die graag een donatie uit dit fonds wilde ontvangen. Zij hebben tijdens de coronacrisis hun sportpark De Belboei behoorlijk moeten aanpassen om dit coronaproof te maken. Daarnaast vielen de inkomsten uit de kantine ook weg.

Inmiddels mag er weer getraind worden. Natuurlijk volgens de voorgeschreven regels. De bijdrage van Microsoft zorgde ervoor dat deze kosten geen extra schade aan de clubkas toebrachten.

Op bijgaande foto ziet u Bram de Putter van CV Wieringermeer en Edwin Wittink van de Hollands Kroonse Uitdaging. Op de achtergrond wordt alweer druk getraind. Op tafel desinfecterende handgel, voorzien van clublogo.

https://hollandskroonseuitdaging.nl/project/cv-wieringermeer-coronaproof-door-gift-microsoft/
(advertentie)
Tennissen bij TC Hippo met de zomerkaart
Uitgegeven op 28-05-2020 om 17:54  |  link  |  bewaar  |  print

(advertentie)
Zwembad De Venne weer open
Uitgegeven op 22-05-2020 om 20:47  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Zwembad De Venne gaat weer open, zij het met veel beperkingen. Alleen als we ons allemaal goed aan de regels houden wordt het leven weer normaal.
Het bestuur van de stichting Zwembad op Wieringen vindt zwemmen enorm belangrijk voor de volksgezondheid in vele opzichten.


De Venne stelt daarom alles in het werk om, zo snel als het verantwoord kan, zwemmen weer mogelijk te maken. Hierbij rekening houdend dat het zwembad veilig open moet kunnen.
De heropening geschiedt in kleine stappen:
1. zwemlessen B/C, gericht op examen
2. banen zwemmen, in eerste instantie alleen voor 18 jaar en ouder.
Op een nader te bepalen datum de jongeren van 13 t/m 17 jaar en kinderen t/m12 jaar. Zwemmen met hele gezin is (door de regelgeving) voorlopig niet mogelijk.
3. zwemlessen A, ( als eerste degenen die tegen het afzwemmen aan zitten) eerst conditie ophalen en daarna richten op examen
4. vrij zwemmen

Voorlopig wordt afgezien van het doelgroepen zwemmen om de volgende redenen:
1. veel deelnemers behoren tot een risicogroep of hebben 'onderliggend lijden'
2. de afstand van anderhalve meter is moeilijk te handhaven
3. bij alle doelgroepen worden materialen gebruikt die lastig zijn te desinfecteren

Maar let op, reserveren is noodzakelijk. Dit kan alleen telefonisch via 0227 592000 en je reservering is alleen geldig als een medewerker je op de lijst geplaatst heeft.
Reserveren kan op maandagochtend 25 mei tussen 09:00 en 12:00. Of vanaf maandagavond tijdens de tijdelijke openingstijden.

Samenvatting van de belangrijkste maatregelen van De Venne:

Lees verder...
(advertentie)
Verboden om op handbalvelden te sporten
Uitgegeven op 19-05-2020 om 07:43  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Ingezonden brief namens de handbalvereniging.

Buitenvelden handbalvereniging Tonegido

De buiten handbalvelden van HV Tonegido zijn alleen te gebruiken voor leden van Tonegido voor trainingen en handbalwedstrijden.

Voor alle andere doeleinden zoals voetbal, rolschaatsen, skateboarden en andere activiteiten is het betreden van de handbalvelden verboden.

Wij zijn genoodzaakt om dit in te voeren omdat onze velden de afgelopen perioden ernstig zijn beschadigd. Wij hebben vorig jaar voor een fiks bedrag en na jaren sparen ons handbalveld opgeknapt en voorzien van een nieuwe speciale betonlaag. Door boardingvoetbal zien wij o.a onze reclameborden, netten en ballenvangers sneuvelen. Door het rolschaatsen en skateboarden zijn de bescherming laag en de lijnen op het nieuwe veld ernstig beschadigd. Ook worden er ‘spullen’ vergeten in onze dugouts. Daar vinden wij regelmatig lege flesjes, blikjes en sigarettenpeuken. Wij hebben dan ook besloten om cameratoezicht te plaatsen op het veld. Overtreders worden aangesproken op hun gedrag en de kosten van vernielingen worden op hen verhaald.

Namens Tonegido,
Gert-Jan Poortman, voorzitter
(advertentie)
Schema's voor hardlopers
Uitgegeven op 18-05-2020 om 20:15  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Schema's voor hardlopers aangeboden door Op-Wieringen

Nu de Corona maatregelen het binnen-sporten helaas nog verbiedt, zien we ook op Wieringen een toename van het aantal mensen die (opnieuw) zijn begonnen met hardlopen.
Hartstikke goed natuurlijk om in deze tijd lekker buiten te blijven sporten. Want sporten is niet alleen goed voor je fysieke weerstand. Ook mentaal maakt het je sterker en ben je beter bestand tegen stress.

Voor mensen die graag wat ondersteuning willen hebben bij het opbouwen van hun hardlooprondjes hebben we twee schema's gemaakt. Deze zijn gratis te downloaden op onze website www.op-wieringen.nl/run4fun
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
ZUWI HD-Racing kijkt uit naar september
Uitgegeven op 16-05-2020 om 02:38  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Als het allemaal een beetje mee wil zitten hoopt het gecombineerde Wieringer en Staphorster Raceteam ZUWI HD-Racing in september en oktober nog zes wedstrijden te racen in het prestigieuze Duitse IDM kampioenschap. Na de tweede plaats in 2019 wil het team dit jaar op de eerste plaats eindigen. Tot september zet het team de trouwe sponsoren in het zonnetje, zonder hun steun kan er niet geracet worden.Met een beetje mazzel racen wij na 1 september nog 6 keer in het IDM, tot die tijd zetten wij onze sponsors in het zonnetje.

Als eerste één van de hoofdsponsoren Henk Kuiper Automobielen uit Staphorst. Henk is een geweldige sponsor, net als de rest natuurlijk. In deze bizarre tijden loopt alles niet zoals wij dit willen. Zo staan er bij Henk Kuiper veel geweldig mooie auto's te koop. Veel Audi, Ford, Porsche, Seat, VW... noem maar op. Ook deze schitterende Toyota CH-R. Kijk maar eens op zijn website:
https://www.henkkuiper.nl/occasions/
Zonder de ondersteuning van onze sponsors kunnen wij niet racen op het niveau zoals het team wenst, in 2019 zoals ze het bij onze oosterburen noemen 'Vice-Meister', tweede dus, zonder Corona hadden wij nu in Oostenrijk geracet dit weekend op de Red-Bull Ring.
De YAMAHA staat race-klaar, net zoals de motoren van onze concurrenten/vrienden. ZUWI HD-Racing kijkt uit naar september. Zes wedstrijden, een klein kampioenschap, maar wij gaan ervoor.

O ja, de Toyota is gekocht. De logo's van het team, Wieringernieuws en de drie stemvorken van Yamaha komen erop. De volgende sponsor in het zonnetje: 'Tent op de Haven', Edwin is blij dat hij het veld weer op kan, hij popelt om naar het circuit te gaan. Helaas heeft hij wel vette pech dat de Flora is afgelast. ZUWI HD-Racing steekt hem dan wel even een hart onder de riem.
(advertentie)
Mountainbike clinic
Uitgegeven op 13-05-2020 om 19:02  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - Lijkt het je leuk om te leren mountainbiken of wil je je techniek verbeteren? Dan is deze clinic van Sport Nu Westerland voor volwassenen iets voor jou!

4 lessen in het Dijkgatbos op dinsdagavond of woensdagavond. Lessen waarin je veel gaat leren maar waar het plezier in de sport altijd voorop zal staan.Er wordt begonnen bij de basistechnieken zoals, schakelen, remmen, bochten, balans, klimmen en dalen. Daarna worden de technieken verfijnd met, wanneer schakelen voor een klim, wanneer ga ik staan en wanneer juist niet, hoe daal ik verantwoord af, hoe maak ik meer snelheid op het parcours etc.
Meer informatie en het aanmeldformulier vind je op www.sport-nu.nl.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym weer van start
Uitgegeven op 13-05-2020 om 18:50  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Vanmiddag ontving Sportcentrum Hippogym het verlossende bericht van Gemeente Hollands Kroon dat hun protocol m.b.t. de hygiëne en het buiten-sportprogramma op drie locaties is goedgekeurd. Vanaf aanstaande maandag zullen zij weer van start gaan met een groot deel van de lessen.

Alhoewel sportschooleigenaar Stephan Taal, die er om bekend staat dat hij niet stil kan zitten, de sluiting heeft gebruikt om bijvoorbeeld de fitnessruimte van een nieuwe vloer te voorzien is hij blij dat hij en zijn team de activiteiten weer kunnen richten op waar het hem altijd om te doen is: sporten, fit zijn en werken aan je gezondheid.
"Op dit moment zijn we alle spullen die we aan onze klanten uitgeleend hebben zodat zij tijdens de sluiting in beweging konden blijven weer aan het retour halen. De spinningfietsen gaan volgende week naar buiten, er worden bootcamps en total body workouts gegeven, er komt een wandel/workout groep en er wordt een start gemaakt met barbelltraining. Op deze manier hopen we onze fitnessklanten ook een alternatief te kunnen bieden om het trainen weer op te pakken", zegt Stephan Taal.
Het rooster wordt aankomend weekend gepubliceerd in de app van Sportcentrum Hippogym en mensen kunnen dan hun plaats reserveren in de les.
Op dit moment is er, de richtlijnen van het RIVM volgend, plaats voor maximaal 9 personen per les en een instructeur.
Ook fysiotherapeute Trea Vader van Fysiotherapie Hollands Kroon is weer begonnen met haar werkzaamheden in haar praktijkruimte die verbonden is aan Sportcentrum Hippogym.
Voor vragen kun je contact opnemen met info@hippogym.nl.

"Team Hippogym heeft er zin in", aldus Stephan Taal, "en we hopen jullie dan ook snel weer te zien!"
(advertentie)
Uw warme bakker!
De Venne op weg om weer open te gaan
Uitgegeven op 12-05-2020 om 14:35  |  link  |  bewaar  |  print

(INGEZONDEN BERICHT)

Lieve zwemmers van 'de Venne',

Afgelopen vrijdag is het protocol gepubliceerd met richtlijnen waar we ons aan moeten houden om weer open te kunnen. Dit is inmiddels vertaald naar ons zwembad en naar de gemeente gestuurd die dit goed moet keuren. We laten dus nog even open wanneer precies en met welke activiteiten we gaan starten. Natuurlijk begrijpen wij dat jullie zo snel mogelijk weer willen zwemmen, maar we moeten alles eerst goed regelen. Dit voor de veiligheid en vooral de gezondheid van onze klanten en personeelsleden.
Achter de schermen zijn wij hard aan het werk om te proberen of het mogelijk is om maandag 25 mei, stap voor stap, onze deuren weer te openen. Wij vragen dan ook nog even geduld te hebben. Zeker is wel dat het zwemmen altijd alleen op afspraak kan, dat men thuis de zwemkleding al aantrekt, geen gebruik mag maken van de douche en van het toilet.

Houd onze Facebookpagina goed in de gaten voor verdere informatie.
(advertentie)
Gratis webinar voor sportvereniging
Uitgegeven op 08-05-2020 om 17:44  |  link  |  bewaar  |  print

NOORDKOP - Menig verenigingsbestuurder breekt zijn hoofd erover. Hoe houd ik mijn club overeind nu door de coronamaatregelen de inkomsten stagneren en veel kosten door lopen? Hoe houd ik binding met mijn leden en blijven ze wel lid van onze vereniging? Op welke wijze communiceer ik met ze? Zit er een limiet aan het aantal deelnemers van een activiteit? Om antwoord op die vragen te geven, verzorgt Team Sportservice een gratis webinar. Donderdag 14 mei kunnen sportverenigingen en -aanbieders inloggen voor de online bijeenkomst.

Sportseizoenen worden uitgesteld of niet of slechts gedeeltelijk hervat. Nanda Timmerman is verenigingsadviseur bij Team Sportservice: "Gelukkig zijn er inmiddels nieuwe richtlijnen en is gezamenlijk buiten sporten onder voorwaarden weer mogelijk. Natuurlijk is het altijd belangrijk om vooruit te kijken en, nu zeker, in te schatten wat de financiële gevolgen van deze crisis zijn en hoe je daar als vereniging op kunt anticiperen. Inmiddels zijn al verschillende maatregelen genomen en zijn noodfondsen in het leven geroepen waar ook verenigingen aanspraak op kunnen maken. Daarnaast kunnen verenigingen zelf wat doen om inkomsten te genereren."Hulp bij vraagstukken
Om de verenigingen bij deze vraagstukken te helpen, houden de verenigingsadviseurs van de Team Sportservice-kantoren Den Helder, Schagen en Hollands Kroon een interactief webinar. "Daarin zetten we de belangrijkste maatregelen en tips voor sportverenigingen op een rij. Het webinar bestaat uit een algemeen informatief gedeelte en een interactief gedeelte waarin verenigingen en sportaanbieders vragen kunnen stellen", licht Timmerman toe.

Aanmelden voor het webinar
Het webinar is online op donderdag 14 mei en duurt van 16:30 tot 17:30 uur. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op jouw.teamsportservice.nl.
Voor aanvang van het webinar ontvangen de deelnemers per e-mail een link waarmee ze het webinar online kunnen volgen.

Juridisch specialist geeft antwoorden en tips

Lees verder...
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Tonegido na hoofdklasse en tweede divisie nu door naar eerste divisie
Uitgegeven op 05-05-2020 om 09:04  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Nadat drie jaar geleden de promotie van de hoofdklasse naar de tweede divisie eindelijk een feit was en er bovenin mee werd gedaan om de prijzen kon door de handbal heren van Tonegido voorzichtig het volgende doel worden gesteld.


Eerste divisie handbal in Hippolytushoef in seizoen 2020-2021

Meedoen om de bovenste plaatsen in het overgangsjaar smaakt namelijk naar meer. Met een kleine selectie kon Tonegido met de besten mee doen, dus waarom niet proberen om nog een stapje hogerop te komen. Afgelopen seizoen ging zo als voor iedere sporter en elke ploeg als een nachtkaars uit. Het seizoen werd niet afgemaakt en de weg naar boven kon niet worden vervolgd. Tonegido eindigde daarom op de vierde plek in de tweede divisie. Wie weet wat er nog had kunnen gebeuren, misschien konden er nog rangorde wedstrijden gehaald worden voor promotie naar de eerste divisie. Een tegenvaller omdat er nog meer in zat dit seizoen. Het vizier moet gericht worden op het volgende seizoen.

Eind april werd coach Arjan Slaghekke gepolst of er animo was om toch een plek in de eerste divisie te krijgen. Binnen de selectie werd direct enthousiast gereageerd want dit is als handballer en coach natuurlijk enorm mooi om mee te maken. Inmiddels is er groen licht gekomen van het NHV dat Tonegido heren 1 het seizoen 2020/2021 in de eerste divisie speelt.

Dit betekent dat er gespeeld gaat worden op het op twee na hoogste niveau van Nederland, na de BENE league en de eredivisie. Trots ging Slaghekke op zoek naar spelers om de selectie te versterken. Twee oudgedienden zijn inmiddels terug gekeerd en 2 spelers die zouden stoppen zullen blijven. Versterkingen die echt nodig waren. Maar er is meer nodig om een volledig seizoen mee te doen. Tonegido is daarom op zoek naar meer spelers en een ervaren trainer voor hun herenselectie. Wie wil het enthousiaste team komen versterken en samen dit avontuur aangaan. Volgend seizoen dus in elk geval 15 thuiswedstrijden eerste divisie in de handbalarena aan de Belterlaan!

'Er wordt sowieso getraind op dinsdag en donderdag avond met mogelijk nog een extra avond.
Heb je interesse in dit eerste divisie avontuur, stuur dan je mail naar handbal@tonegido.nl of bel naar 0649288352

Ik zie je graag bij HV Tonegido

Met sportieve groet,
Arjan Slaghekke, coach heren 1'.

(advertentie)
Jeugd Wironruiters rijdt weer
Uitgegeven op 02-05-2020 om 22:23  |  link  |  bewaar  |  print

Maanden van stilte doorbroken; daar komt de jeugd!

HIPPOLY6TUSHOEF - De verruiming van de coronamaatregelen tot achttien jaar maken dat de jeugdtrainingen landelijk weer van start zijn gegaan. Zo ook bij ponyclub en landelijke rij- en menvereniging de Wironruiters. Per 29 april zijn de trainingen hervat onder professionele begeleiding. De twee jeugdlessen hebben hun eerste training er inmiddels op zitten.

"Het was wel even spannend, we moesten nu in de buitenbak rijden dat zijn we niet gewend", geeft een van de ruitertjes aan. "Ik was heel erg blij dat ik weer mocht rijden. Gelukkig kon ik wel gewoon doorrijden en heb ik veel geleerd. Ik kan nu zelfs los in galop. De juf wist niet wat zij zag!"


Mies Klein en haar pony Ojo; blij dat ze weer mag rijden

Om weer van start te kunnen, heeft het bestuur van de vereniging een plan ingediend bij de gemeente. Het plan is goedgekeurd en ze konden donderdag 30 april direct van start. Uiteraard is de accommodatie ook 'corona-proof' gemaakt. Zo zijn er speciale paardenposters opgehangen met de algemene voorzorgmaatregelen. De rijhal is afgesloten en niet toegankelijk. Om het veilig te laten verlopen is het toegestaan dat er 1 begeleider langs de kant staat, voor het geval zich er een calamiteit voordoet.

"Heerlijk", zegt Mariska van Medevoort, penningmeester, "Ik word hier zo blij van. Na al die tijd eindelijk weer wat leven bij onze mooie club. Hoewel er begrip is voor de maatregelen en de noodzaak ingezien wordt, is er ook blijdschap. Gezelligheid staat bij ons hoog in het vaandel en dat wordt momenteel wel erg gemist.
Wij zijn een zeer actieve vereniging waar veel activiteiten plaats vinden en bijna alle dagen van de week is er les. Achter de schermen wordt er actief gebroed op de activiteiten voor wanneer de situatie dit toe laat
."

In elk van de jeugdlessen rijden vier kinderen. Deze lessen vinden plaats op de donderdagavond om 18:30 uur onder leiding van Sylvana Scheeve en op zaterdagochtend om 10:00 uur onder leiding van Kim van Dijk.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Alle sportactiviteiten voor jeugd in kaart
Uitgegeven op 01-05-2020 om 18:32  |  link  |  bewaar  |  print

Team Sportservice en Noordkop-gemeenten werken nauw samen

NOORDKOP - Eindelijk. Goed nieuws voor kinderen en jongeren. Jeugd tot en met 18 jaar mag weer in teamverband en onder begeleiding in de buitenlucht sporten. Dat is bovendien prachtig voor sportaanbieders die op deze manier een voorzichtige start kunnen maken met hun activiteiten. Om alles in goede en veilige banen te leiden hebben de Noordkop-gemeenten en Team Sportservice de handen ineengeslagen.

Achter de schermen wordt keihard gewerkt om alle activiteiten te bundelen. De gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen hebben in samenwerking met Team Sportservice een procedure opgesteld zodat de jongste jeugd weer op een veilige manier kan sporten. Aanvullend zijn via NOC*NSF en de sportbonden standaard-protocollen beschikbaar voor sportverenigingen.Checklist voor plan van aanpak
"Om te kunnen starten moeten sportverenigingen en -aanbieders een plan van aanpak indienen bij de gemeente. Daarvoor hebben we een checklist ontwikkeld", vertelt Nanda Timmerman van Team Sportservice Schagen en Hollands Kroon. "De gemeente beoordeelt het plan, waarna de vereniging bericht krijgt of zij toestemming heeft om te starten met deze activiteit. Na goedkeuring is de verenging of sportaanbieder verplicht de activiteit aan te melden op de site veiligsporten.nu."

Ook niet-leden welkom heten

Lees verder...
(advertentie)
Met spoed gezocht, jeugdtrainer v.v. Wiron
Uitgegeven op 29-04-2020 om 16:23  |  link  |  bewaar  |  print

ADVERTENTIE V.V. WIRON DEN OEVERWij zijn met SPOED opzoek naar een trainer voor onze jeugd, die een trainerscursus heeft gevolgd of is bereid dit te volgen

Wat bieden wij:
• Een sfeervolle en gezellige vereniging
• Een goed onderhouden sportcomplex
• Een plezierig sportklimaat
• Een omgeving waarin ontwikkeling en plezier hand in hand gaat
• Een goede begeleiding in wat je doet
• Een leeromgeving
• Een vereniging die aan de weg timmert
• Een bespreekbare vergoeding

Beschik je in ieder geval over de volgende vaardigheden?
• Positieve begeleiding en coaching tijdens training en wedstrijden
• Goede communicatieve vaardigheden richting ouders en spelers
• Goede samenwerking met de technische staf
• Ben je bereid mee te denken om binnen de filosofie van de club tot verdere ontwikkeling te komen

Lijkt dit je leuk en ben je hier de aangewezen persoon voor, neem dan contact op met Stefan Beneker, voorzitter Jeugdcommissie. Via mail: stbeneker@hotmail.com, of telefoonnummer 0653685778.
(advertentie)
Seizoen Vereniging Afsluitdijk afgesloten
Uitgegeven op 14-04-2020 om 21:51  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Vereniging Afsluitdijk moest eerder stoppen i.v.m. de corona. Zoals het er op dit moment uitziet mag op 4 september een nieuw seizoen beginnen. De winnaars van dit seizoen biljarten en klaverjassen waren klaar met hun competitie.

Winnaars biljarten zijn geworden 1e Jan Rotgans, 2e Harm Bekkema en 3e is Nan Willeboordse.
Winnaars klaverjassen zijn 1e Annalies Bart, 2e Annie Schrama. en 3e Tiny Andringa.

Uitslagen:
Lees verder...
(advertentie)
Meedoen-tas voor wie het financieel minder breed heeft
Uitgegeven op 11-04-2020 om 12:14  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Driehonderd gezinnen in Hollands Kroon kunnen zich gaan uitleven met een tasje vol sport en cultuur. Gezinnen voor wie het helemaal niet zo vanzelfsprekend is dat er speelgoed, een computer of laptop in huis staat. Of die middels wifi met allerlei leuke beweegactiviteiten mee kunnen doen. Team Sportservice komt daarom met een 'analoog' aanbod. In de vorm van een tasje boordevol sportieve en culturele spellen en spullen voor gezinnen met kinderen van 4 tot en met 12 jaar: de Meedoen-tas.

Regiomanager Marloes Smit van Team Sportservice: "Onze bewegingsconsulenten maken elke week online beweegprogramma's voor kinderen en voor ouderen. Om alle doelgroepen in deze crisistijd toch in beweging te houden. Het programma voor de kinderen maakt onderdeel uit van het lespakket van scholen. Maar we realiseren ons dat er helaas gezinnen zijn waarvoor het niet vanzelfsprekend is dat zij sport- en spelmateriaal in huis hebben. Hoewel alle oefeningen gedaan kunnen worden met huis-, tuin- en keukenspullen stimuleert buitenspeelgoed kinderen toch vaker om buiten te spelen."Aanmelden kan via de site
De Meedoen-tas is mede mogelijk gemaakt door de Hollands Kroonse Uitdaging. Gezinnen die financieel gezien moeten rondkomen van bijstandsniveau, kunnen de Meedoen-tas aanvragen via de site van Team Sportservice Schagen. Geen digitale mogelijkheid? Meld je dan aan via het telefoonnummer: 0224-214774.
Meer weten over de Meedoen-tas? Kijk op de site bit.ly.

Combinatie van sport, cultuur en gezonde recepten

Lees verder...
(advertentie)
TalentNED lanceert nieuw team voor Nederlands grootste schaatstalenten
Uitgegeven op 03-04-2020 om 14:53  |  link  |  bewaar  |  print

Evelien Vijn uit Wieringerwerf geselecteerd

Enschede, 3 april 2020 – TalentNED kondigt de start van een nieuw junioren schaatsteam, bestaande uit een aantal van de grootste nationale schaatstalenten, aan. Met dit initiatief wil TalentNED het gat tussen jonge talenten en de volwassen schaatstop verkleinen. Eerder dit jaar startte TalentNED, met directeur Gerard Kemkers, al een talentenploeg offroad cycling, waarvan oud BMX-bondscoach Bas de Bever programma manager is.


Voor het nieuwe schaatsteam heeft TalentNED Rutger Tijssen (46, Amstelveen) als programma manager aangesteld en Robin Derks (32, De Rijp) als trainer/coach. Tijssen neemt een berg aan kennis en ervaring mee als voormalig (hoofd)coach van onder meer Ireen Wüst en het Chinese nationale team. Derks heeft als bondscoach van Japan en (assistent)trainer van de professionele schaatsploeg van TalentNED eveneens zijn sporen verdiend. Van die laatste ploeg nam TalentNED onlangs afscheid. Het schaatsteam voor junioren zal in de komende weken van start gaan en Enschede als uitvalsbasis hebben.
Het schaatsteam zal bij aanvang bestaan uit de volgende talenten: Evelien Vijn (17, Wieringerwerf), Merel Conijn (18, Edam), Eline Jansen (18, Deventer), Joep Wennemars (17, Dalfsen), Chris Fredriks (16, Deventer), Mats Siemons (17, Amsterdam), Colin Duivenvoorden (17, Woubrugge), Remo Slotegraaf (18, Peize), Beau Snellink (18, Noorden) en Stefan Westenbroek (18, Ommen).

Gerard Kemkers, directeur van TalentNED: “Wij willen jonge talentvolle Nederlandse sporters de kans bieden om goed voorbereid naar het hoogste prestatieniveau te groeien. Ons programma staat in het teken van ontwikkelen en ontdekken. Beter worden is belangrijker dan goed zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat we op deze manier iets essentieels toevoegen aan de opleidingspiramide. De tijd van het TalentNED topteam ligt achter ons, met het schaatsteam voor talenten sluiten we aan bij de doelgroep waarvoor TalentNED vanaf het begin bedoeld was. Onze missie is geslaagd als onze jonge sporters de stap naar een topploeg maken.”

Rutger Tijssen, programma manager schaatsen bij TalentNED: “Wij denken onze schaatstalenten de juiste omgeving en begeleiding te kunnen bieden. De beste talenten van Nederland gaan nu samen trainen en elkaar beter maken. Dit binnen een fulltime programma in Enschede. Samen met een professionele begeleidingsstaf gaan we de rugzak van de talenten vullen om op die manier de kans op aansluiting bij de volwassen schaatstop te vergroten.”

TalentNED is een initiatief van Infestos, een duurzame investeringsmaatschappij uit Enschede. Naast talentenprogramma’s in meerdere sporten biedt TalentNED een platform gericht op talentontwikkeling voor het bedrijfsleven. Voor meer informatie kunt u terecht op www.talentned.nl.
(advertentie)
Snert en bruine bonensoeptoernooi bij Boel-Skik’92
Uitgegeven op 17-03-2020 om 08:27  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Woensdag 11 maart kon dit toernooi dan eindelijk gespeeld worden, nadat het al 2x was verplaatst wegens de te slechte weersomstandigheden. Net op tijd voor de club tot voorlopig 6 april op slot gaat.


Mooi weer met veel boulers.

Dit besluit had het bestuur al genomen voor het van hogerhand werd opgelegd Om zo een bijdrage te leveren aan het indammen van het coronavirus en onze leden , waarvan veel in de risicogroep vallen ,niet aan eventuele besmetting bloot te stellen.De 28 deelnemers, vormden 14 doubletten , die op 7 banen de strijd met elkaar aanbonden. Na elke ronde nieuwe loting dus nieuwe partners, tegenstanders en kansen. De partijen waren soms heel spannend 13-12 , maar ook uitslagen van 13-2 en 13-0 . En alles daar tussen. Na ronde 1 was er koffie/ thee en cake, dat ging er goed in. Na de tweede ronde werd besloten om zo snel mogelijk weer van start te gaan, want de zon begon al te zakken en de wind werd kouder.


Het smaakte heerlijk.

De prijswinnaars.

Dat was eigenlijk niet zo heel erg, want na afloop smaakte de soep gemaakt door Astrid Prins, Tineke Neefjes en Jolanda Kooij extra lekker, ook was er roggebrood met katenspek en kaas. Er was nog 1 portie snert over ,dat ging mee met één van de leden, die thuis een man heeft, die daar dol op is. Giel van Dijk, Joke de Visser en Annie Laan vielen in de prijzen, zij ontvingen elk een bon van slagerij Neidhôfer. Boel-Skik`92 wenst de mensen, die ziek zijn, hun verzorgers en bedrijven, die economisch door het virus getroffen zijn veel sterkte.

Loes Boerdijk
(advertentie)
Boel-Skik`92 3e bij Wintercompetitie Tripletten Noordwest
Uitgegeven op 16-03-2020 om 16:45  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - In de maanden januari, februari en maart hebben 2 teams meegedaan aan de Wintercompetitie voor tripletten georganiseerd door het district Noordwest, waar de club onder valt.De teams van Boel Skik speelden beiden in de 2e klasse, daar deden 12 teams mee van: Entre Nous (Den Helder), Puk ( Haarlem), Onderhands (Wieringerwaard), de Stetters (Castricum), Pon (Schagen) en Bonne Chance (Heemskerk).

Van sommige verenigingen meerdere teams. Deze competitie wordt in 3 klassen gespeeld, de hoofdklasse, 1e A en B en de 2e klasse met in totaal 54 teams. Na de eerste speeldag bij Ça Roule in Heerhugowaard stond team 1 bestaande uit Joke de Visser, Chris Lont en Andries Mooibroek 9e van de 12 . Zij hadden 4 partijen gespeeld waarvan 1 wp saldo -8. Er werd van de Stetters 2 met 13-5 gewonnen.

Team 2 bestaande uit Adriaan de Visser, Rinus Vissers ,Gerrit Diepeveen en later nog Giel van Dijk ( deze laatst 2 vielen in voor Loes Boerdijk) waren 12 e met 4 gesp. 1 wp -29. Zij wonnen de wedstrijd tegen het andere team van BS nipt met 13-12. Op de tweede speeldag bij de Bouledozers in Hoorn had team 1 alle 3 de partijen gewonnen, zij stonden na afloop 4e met 7 gesp. 4 wp +17. Zij moesten spelen tegen 3 teams van Entre Nous. Team 2 had 7 gesp. 2 wp -31 zij stonden toen op de gedeelde 11/12 plaats samen met een team van Entre Nous( Den Helder), zowel deze partij als de laatste in voor Loes Boerdijk. Zij wonnen, die dag van de Stetters 2 met 13-8.

Na de 3e speeldag 8 maart in Purmerend wist team 1 de 3e plaats te bereiken door nog 3 partijen van de 4 te winnen van Puk 4 (13-1), Onderhands 3 (13-3) en Pon 1 (13-11) Totaal 11 gesp. 7 wp +40. Voor de 3e plaats was er voor elk teamlid een beker en het team promoveert bovendien naar de 1e klasse. Team 2 wist zich nog op te werken tot een niet onverdienstelijke 8e plaats door nog 3 van de 4 te spelen partijen te winnen van Entre Nous 4 (13-6) , Entre Nous 5 (13-8) en Puk 4 (13-9) en kwamen totaal op 11 gesp. 5 wp -24.
Loes Boerdijk
(advertentie)
Arthur Schouten en Jan de Moel lid van verdienste Wiron
Uitgegeven op 14-03-2020 om 20:50  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Het bestuur van Wiron heeft afgelopen zaterdag twee trouwe vrijwilligers in het zonnetje gezet en benoemd tot lid van verdienste.

Als je het over een echte vrijwilliger hebt, dan heb je het over Arthur Schouten. Ooit begonnen als jeugdtrainer bij Wiron. Hij was consul, lid van het onderhoudsteam, verzorgde elke week de Pupil van de week, onderhield de website en was jarenlang bestuurslid. En uiteraard voetbalde hij ook nog trouw! In een ding blonk hij echt uit en dat was het bakken van de hapjes na de vergaderingen, wat hem de bijnaam de Jamie Oliver van Wiron heeft opgeleverd!
Bedankt voor je jarenlange inzet, Arthur. We gaan je missen bij Wiron!


vlnr Johan Boersen, Jan de Moel en Arthur Schouten - foto Co Klein

Onze enige, echte mopperkont (maar wel een lieve mopperkont) met een groot verenigingshart is Jan de Moel. Een echte vrijwilliger die al ca. 50 jaar op de velden in de Kop van Noord Holland rondzwerft. Geelzwart, Kleine sluis, Succes, Wieringerwaard en inmiddels al weer ruim 16 jaar bij Wiron.
Hij was trainer van de B-junioren, heeft circa 10 jaar de dames getraind met als hoogtepunt het kampioenschap in 2015 en regelde als materiaalman alle inkopen. En nog steeds geeft hij een aantal keer in de week training bij Wiron.
Jan, bedankt voor je inzet en we hopen dat we nog heel lang een beroep op je mogen blijven doen!
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
(advertentie)
Occasions
Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kapsalon Wim Zoons De Haukes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...
Buienradar: