Wereldinkel Wieringen bezoekt basischool
Uitgegeven op 29-09-2011 om 06:14  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - De afgelopen week zijn de basisscholen op Wieringen weer bezocht door twee medewerkers van de Wereldwinkel in Hippolyushoef. Sinds de commissie ontwikkelingssamenwerking is opgeheven ontvangt de Wereldwinkel de subsidie die voor dit doel door de Gemeente Wieringen gereserveerd is.



De Wereldwinkel is daarmee de verplichting aangegaan om jaarlijks voorlichting en educatie te geven aan de leerlingen op de basisschool en aan de inwoners van Wieringen. De Openbare avond met Dorien Wittink in mei dit jaar en nu de voorlichting op de basisscholen zijn o.a. uitingen van de voorlichting. Maar ook tijdens workshops en tijdens de modeshows wordt voorlichting gegeven.

Kalliste Zondervan, Gré Buis en Tineke Hoekstra hebben de basischolen informatie verstrekt over de Eerlijke Handel. Middels een DVD werd getoond hoe het werk in de Wereldwinkel wordt gedaan en hoe de producten van de producent uiteindelijk in de winkel belanden. In de DVD was veel ruimte voor de werkzaamheden van de producenten die alle producten met de hand maken. De werkomstandigheden het gereedschap en de vaardigheden riepen verbazing op bij de aandachtige leerlingen. Van het zeepsteen wat in de DVD getoond werd hadden de medewerkers een stuk meegenomen voor de presentatie. Ongeloof over de beelden die ervan gemaakt worden en de fijne gereedschappen die daarvoor gebruikt worden om tot een mooi product te komen. Ook de Mexicaanse vrouw die van klei een prachtige spaarpot maakte, ook die was meegenomen, kreeg de nodige bewondering.
De presentatie werd afgesloten met een vragenronde door de klas waaruit bleek dat er goed opgelet was en er veel was blijven hangen bij de leerlingen van de groepen 7 of 7/ 8 van de basisscholen.

Al met al een succesvolle actie van de PR van de Wereldwinkel in Hippolytushoef.
Op zaterdag 8 oktober volgt alweer de volgende activiteit binnen de Wereldwinkel. Dan is er een modeshow in de winkel om 11.00 uur, de toegang is gratis en natuurlijk wordt er een (H)Eerlijk kopje koffie of thee geschonken.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota C-HR 1.8 Hybrid Executive
€ 25.445,-

Toyota Corolla Cross 2.0 High Power Hybrid Team D full options
€ 45.250,-

Algemeen nieuws: