Dorpshuis Westerland blij met afwijzing subsidie Westerlander kerk
Uitgegeven op 30-06-2011 om 18:26  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - Op de aanvraag om subsidie voor onderhoud en restauratie van de Westerlander kerk heeft de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed afwijzend beschikt.

Dat kreeg het bestuur van de Stichting Dorpshuizen Westerland afgelopen maandag in Amersfoort te horen. De vertegenwoordiger van de Rijksdienst gaf daarbij echter toe dat de afwijzing een gevolg is van een foutieve verwerking van de aanvraag. De aanvraag was namelijk wel op tijd en compleet ingediend, maar in Amersfoort op de verkeerde stapel beland.
Uiteraard was er eerst teleurstelling, maar er bleek toch nog een vervolg mogelijk. Tegen de afwijzing kan namelijk een bezwaarschrift worden ingediend. Omdat de Rijksdienst een fout heeft gemaakt, is de kans erg groot dat het bezwaar gehonoreerd wordt en er alsnog subsidie wordt toegekend. De extra papierwinkel neemt het stichtingsbestuur graag voor lief. De alsnog toe te kennen subsidie komt dan namelijk uit een bezwarenpotje van de Rijksdienst, en niet uit het instandhoudingspotje. Het instandhoudingspotje is volledig uitgeput door het grote aantal subsidieaanvragen, en het bezwarenpotje is aanmerkelijk beter gevuld.
Uiteindelijk is het stichtingsbestuur dus erg blij met de huidige afwijzing van de subsidieaanvraag!
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Up 1.0 BMT take up
€ 11.250,-

Toyota Aygo X Envry 1.0 automaat full options
€ 23.945,-

Algemeen nieuws: