The Wind Experience Ice Edition IJssurfwedstrijd Amstelmeer
Uitgegeven op 29-12-2010 om 17:25  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - Op Zondag 2 januari wordt er op het Amstelmeer de eerste editie van the ‘The wind Experience Ice Edition’ georganiseerd! Iedereen in het bezit van een IJssurfer en een veilige helm mag deelnemen aan deze wedstrijd.



IJssurfen is een variant op ‘windsurfen’. In plaats van een surfplank zullen in dit geval zelfgebouwde ‘ijssurfers’ in combinatie met een zeil gebruikt worden. Deze ijssurfers zijn gebouwd van 3 of 4 grote ijzers in combinatie met een grote houten plank. Met het IJssurfen zijn dit jaar al snelheden van meer als 85 km/h behaald! Het beloofd dus een spectaculaire wedstrijd te worden.

Om 11.00 uur vind de eerste start plaats. De eerste 10 IJssurfers naast elkaar op 1 startlijn zullen na het startsignaal de wedstrijd baan van 500 tot 1000 meter lang zo snel mogelijk proberen af te leggen. De 10 beste surfers zullen aan het einde van de wedstrijd doorgaan naar de finale.

Om op te warmen of voor een hapje of een drankje zijn Beachhouse en Beachbar Brandendzand de gehele dag geopend. Na de wedstrijd zal ook in Beachbar Brandendzand de prijsuitreiking plaatsvinden!

Heeft u een ijssurfer en wilt u misschien deelnemen, dan kunt u op de hoogte gehouden worden van alle updates betreffende de wedstrijd. Hiervoor vult u uw gegevens in op www.kater.nl/ice en wij houden u op de hoogte! Bezoekers kunnen ook op www.kater.nl/ice zien of de wedstrijd wel of niet door zal gaan.

Het beloofd een spectaculaire dag te worden met vele deelnemers en bezoekers vanuit het hele land!
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Style Bi-Tone
€ 21.495,-

Toyota Yaris 1.5 benzine Aspiration
€ 14.745,-

Algemeen nieuws: