Burgemeester Wieringen wil woningen
Uitgegeven op 16-11-2010 om 08:25  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Burgemeester Marjan van Kampen van Wieringen is zeer ontevreden met de uitkomst van het debat over het Wieringerrandmeer, dat maandag in Provinciale Staten plaatsvond. Zij pleit voor een lichte versie van het oorspronkelijke plan.

Nu het Wieringerrandmeer niet doorgaat, blijft volgens de burgemeester een impuls achterwege voor een gebied dat kampt met toenemende leegloop en afnemende werkgelegenheid. In plaats van een groots project met recreatie, 2000 woningen en natuurontwikkeling blijft het bij de aanleg van een recreatief fietspad. En zelfs dat niet eens echt, er wordt gekeken of daar prioriteit aan kan worden gegeven.

Een recreatief fietspad is te weinig om de problemen op te lossen, volgens Van Kampen. Zij wil een lichte versie van het oorspronkelijke plan voor het Wieringerrandmeer. Als het aan haar ligt, worden er in de toekomst alsnog woningen gebouwd en worden natuur, cultuur en toerisme ontwikkeld. Ze wil met de provincie om tafel gaan zitten om te praten over vervolgstappen.

Begin november werd het plan stilgelegd om voor 350 miljoen euro van Wieringen weer een eiland te maken en er 2200 woningen te bouwen. Oorzaken zijn de economische crisis en de slechte huizenmarkt. Gedeputeerde Laila Driessen zei dat het plan de financiële draagkracht van de provincie te boven gaat.

(Bron: RTVNH)

ADVERTENTIE



De aanbiedingen van deze week;

-Hollandse garnalensalade Van € 25.00 per kilo voor € 19.95 per kilo
-Haringprimeurtjes van € 1.50 per stuk voor 1.00 per stuk
-Gezinsaanbieding, 300 gram kibbeling en anderhalf portie visfriet voor € 7.95

Vanaf heden iedere woensdag "Visfrietdag", een klein portie visfriet met saus voor € 1.00
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Dynamic
€ 13.345,-

Toyota Yaris 1.5 benzine Aspiration
€ 14.745,-

Algemeen nieuws: