Gemeenteberichten Wieringen
Uitgegeven op 08-02-2010 om 10:12  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - De gemeente Wieringen maakt het volgende bekend.

Op woensdag 3 maart 2010 kunt u uw stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van de gemeenteraad. Hierbij verlopen mogelijk een aantal zaken iets anders dan dat u gewend bent. In de gemeente Wieringen staat het u vrij om in elk willekeurig stemlokaal binnen de gemeente te gaan stemmen.



VERKIEZING VAN DE LEDEN VAN DE GEMEENTERAAD OP WOENSDAG 3 MAART 2010 IN DE GEMEENTE WIERINGEN

Op woensdag 3 maart 2010 kunt u uw stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van de gemeenteraad. Hierbij verlopen mogelijk een aantal zaken iets anders dan dat u gewend bent. In de gemeente Wieringen staat het u vrij om in elk willekeurig stemlokaal binnen de gemeente te gaan stemmen. Op uw stempas staat wel het adres van een stemlokaal bij u in de buurt, maar u bent niet verplicht om daar te stemmen. Als het u beter past om in een ander stemlokaal te stemmen dan kan dat.
U vindt hieronder een overzicht van alle lokaliteiten waar een stembureau is gevestigd.
- Zorgcentrum Noorderlicht, Parklaan 41 te Hippolytushoef
- Ankerkerk, Seringenlaan 17 te Hippolytushoef
- Gemeentehuis, Elft 15 te Hippolytushoef
- Openbare basisschool De Dentele, De Dentele 9 te Westerland
- Verzorginshuis Kapellehof, Robbenoordstraat 2 te Den Oever
- Kantine voetbalvereniging Wiron, Oosterkruisweg 6 te Den Oever

Als u gaat stemmen moet u naast uw stempas ook een geldig identiteitsbewijs overleggen.
Als u zich niet kunt identificeren mag u niet stemmen.

Het stemmen zal niet meer gebeuren met stemmachines, u brengt uw stem uit op een stembiljet.

Heeft u op 17 februari a.s. nog geen stempas ontvangen, of bent u uw stempas kwijt, neem dan contact op met de afdeling Burgerzaken, telefoonnummer 0227-594324. Het aanvragen van een vervangende stempas kan tot en met dinsdag 2 maart 2010, 12.00 uur. Zonder stempas kunt u uw stem niet uitbrengen.

Op het gemeentehuis, bij de balie van Burgerzaken, kunt u alle informatie verkrijgen met betrekking tot de verkiezingen. Informatie kunt u ook vinden op www.uheefthetvoorhetzeggen.nl


SNEL EN MAKKELIJK: VIA E-MAIL BEKENDMAKINGEN UIT UW BUURT

Wilt u ook weten wat de gemeente Wieringen over uw eigen buurt besluit? Zoals over welke bouw- en kapvergunningen zij afgeeft? Vanaf nu kunt u zich snel en makkelijk laten informeren via de gratis 'E-mailservice Bekendmakingen'. Meld u gratis aan en ontvang direct de meest recente lokale en regionale bekendmakingen per e-mail.

De nieuwe e-mailservice is uitermate gebruiksvriendelijk. In de praktijk werkt de e-mailservice als volgt: u maakt een profiel aan op basis van de postcode waar u woont of waar uw bedrijf is gevestigd. Vervolgens kiest u de straal waarbinnen u de bekendmakingen wilt ontvangen. Ook kunt u aangegeven van welke overheden (provincie, waterschappen en gemeenten) u de bekendmakingen wilt ontvangen en als laatste welke type bekendmakingen.

Het unieke van de 'E-mailservice Bekendmakingen' is dat het gebaseerd is op een landelijk systeem waar alle gemeenten, provincies en waterschappen gebruik van kunnen maken. Zo kunnen ook inwoners van andere gemeenten via www.overheid.nl bekendmakingen zien van de gemeente Wieringen. Dit is bijvoorbeeld handig voor burgers en bedrijven die qua locatie dicht bij een gemeentegrens liggen of voor mensen die een nieuwe woning zoeken. Daarnaast kan men van meerdere overheidslagen bekendmakingen ontvangen, dus niet alleen bekendmakingen van gemeenten, maar ook van provincies en waterschappen.

U kunt zich aanmelden voor deze e-mailservice via www.overheid.nl waar u zich kunt abonneren op de lokale bekendmakingen.
Ook kunt u kijken op de website van de gemeente Wieringen: www.wieringen.nl  Bekendmakingen en u hier abonneren op de e-mailservice.


WIJZIGING INZAMELING GROF HUISHOUDELIJK AFVAL WIERINGEN

Grof huishoudelijk afval vanaf 2010 eerst aanmelden

HVCinzameling zamelt met ingang van 1 januari 2010 het grof huishoudelijk afval in Wieringen in nadat het vooraf is aangemeld. De inzameldata zoals vermeld in de inzamelkalender voor 2010 blijven gehanteerd. HVCinzameling verwacht met de wijziging sneller en efficiënter te kunnen inzamelen. Aanmelden kan via telefoonnummer 0227 656 444.

De inzamelwagen van HVC-inzameling rijdt nu nog door de hele gemeente Wieringen. Door grof huishoudelijk afval vooraf aan te melden kan het inzamelen efficiënter ingepland worden. We sparen het milieu doordat we met onze inzamelwagen minder kilometers afleggen.
Voor meer informatie over de aanbiedregels kunnen inwoners van Wieringen terecht op de website van HVC-inzameling, www.hvcinzameling.nl.

Let wel op: hout van bouw- en sloopafval zoals schuttinghout, tuinbielzen etc. wordt niet meer door HVC-inzameling meegenomen. Dit kunt u tijdens de zaterdagopenstellingen tot maximaal 1 m3 per 14 dagen inleveren bij het gemeentelijke depot aan de Wieken 1 te Hippolytushoef. Raadpleeg de inzamelkalender voor openstellingdagen.

HVCinzameling
HVCinzameling is onderdeel van HVC en heeft als hoofdtaken het inzamelen van huishoudelijk afval, uitvoering van diverse reinigingstaken en advisering van de gemeenten. HVC richt zich, als samenwerkingsverband van 55 gemeenten uit Noord-Holland, Flevoland, Zuid-Holland en Friesland, op een innovatieve en milieuverantwoorde wijze van afvalbeheer en energieproductie. Belangrijkste activiteiten zijn inzameling van afval en de verwerking ervan door middel van compostering & recycling, overslag & transport en verbranding & energieopwekking. Daarnaast geeft HVC voorlichting om afvalpreventie en –scheiding te stimuleren.


Hippolytushoef, 9 februari 2010
Drs. J. Wittink, secretaris
M.J.P. van Kampen-Nouwen, burgemeester
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Up 1.0 BMT take up
€ 11.250,-

Toyota C-HR 1.8 Hybrid Executive
€ 25.445,-

Algemeen nieuws: