Vikingdag
Uitgegeven op 02-09-2009 om 19:42  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Op zaterdag 19 september zal in en bij het Vikingeninformatiecentrum in Den Oever een Vikingdag plaatsvinden. Deze dag wordt georganiseerd als afsluiting van de huidige expositie "Vikingen en de strijd" die het afgelopen jaar in het Vikingeninformatiecentrum te zien was naar aanleiding van de vondst van een vroegmiddeleeuws zwaard bij Hippolytushoef.

Tijdens de Vikingdag zullen leden van diverse levende geschiedenisgroepen uit het hele land een beeld geven van het dagelijks leven in de tijd dat Vikingen op Wieringen verbleven, ruim 1100 jaar geleden. Bezoekers kunnen op het veld naast het informatiecentrum zien hoe zwaardvechtende vikingen elkaar te lijf gaan, ambachten worden beoefend zoals smeden, weven, textiel verven, koken en zelf meedoen aan activiteiten zoals boogschieten. Hierbij wordt steeds gebruik gemaakt van replica's van kleding, gereedschap en wapens uit de Vikingtijd.

Bij het gebouw van het informatiecentrum presenteren producenten van lokale producten hun waren en het is uiteraard ook mogelijk de tentoonstelling in het Vikingeninformatiecentrum nog een keer te bezoeken voordat de inrichting wordt aangepast voor de nieuwe tentoonstelling. Meer informatie vindt u op de website van het Vikingeninformatiecentrum: www.vikingen.nl.
(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Occasions
Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ ,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Hofstraat in Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...