Waddenzee uitgeroepen tot werelderfgoed
Uitgegeven op 26-06-2009 om 14:34  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HAAG - De Waddenzee is geplaatst op de werelderfgoedlijst van Unesco. De commissie van de Unesco, de VN-organisatie voor onderwijs, wetenschap en cultuur, heeft dat vandaag besloten. Minister Gerda Verburg (Landbouw en Natuur) reageerde zeer verheugd.

Unesco onderstreept volgens haar ministerie met de toekenning van dit prestigieuze predikaat dat de Waddenzee zo'n grote natuurwaarde heeft voor de wereld dat deze bescherming verdient, aldus het ministerie. ,,Met de plaatsing op de lijst is de Waddenzee vanaf vandaag toegevoegd aan een selectie van gebieden die uniek zijn op de wereld''. Het betekent waardering voor de manier waarop bewoners en gebruikers tot op de dag van vandaag met het gebied zijn omgegaan'', stelt de bewindsvrouw Verburg.

Gaswinning
,,Het feit dat de Waddenzee is erkend als werelderfgoed, heeft geen gevolgen voor de aardgaswinning. Misschien dat er wat strakkere regels gaan gelden voor activiteiten in het gebied, maar die regels gelden niet onder dat gebied. En alleen daar halen we het gas uit'', aldus vrijdagmiddag een woordvoerder van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) in Assen. Hij reageerde op het feit dat de Waddenzee vrijdag in Sevilla officieel op de werelderfgoedlijst is geplaatst. Volgens de NAM zullen er geen nieuwe booractiviteiten in het gebied plaatsvinden, maar wel eronder.
,,We boren uitsluitend nog vanaf de vaste wal en vanaf de Waddeneilanden onder het gebied. We zijn steeds van plan geweest om zo te werken en wat dat betreft brengt het nieuwe predikaat daar geen verandering in'', aldus de NAM.
(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Occasions
Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2013 3 drs
€ 5.250,-

Toyota Corolla Cross 2.0 High Power Hybrid Team D full options
€ 45.250,-

Algemeen nieuws: