Veiligheidsbureau Wieringen-Wieringermeer van start gegaan
Uitgegeven op 23-06-2009 om 05:47  |  link  |  bewaar  |  print

Sinds 1 januari 2009 is het Veiligheidsbureau Wieringen-Wieringermeer van start gegaan. Het gaat hier om de structurele samenwerking op het gebied van brandweer, rampenbestrijding, advisering over brandveiligheidsvoorschriften en gebruiksvoorschriften objecten en evenementen.



Het Veiligheidsbureau voert deze taken onder leiding van commandant Folkert Niemantsverdriet dus uit voor beide gemeenten. U vindt het Veiligheidsbureau in Wieringerwerf op de Dorsmolen 15c.

De gemeente Wieringen maakt het volgende bekend,

ZWEMBAD GESLOTEN

Het zwembad is gesloten van maandag 6 juli t/m zondag 19 juli a.s. Dit in verband met verbouwing van de machinekamer.

WIJZIGING INZAMELING KCA MET INGANG VAN 1 JULI 2009

In verband met de steeds strenger wordende wetgeving ten aanzien van de inzameling van Klein Chemisch Afval zal het vanaf 1 juli 2009 niet meer mogelijk zijn het KCA uit huishoudens bij de gemeentewerkplaats te Hippolytushoef in te leveren.
Om u als inwoner van Wieringen toch de gelegenheid te geven het KCA zo goed mogelijk te scheiden kunt u voor het inleveren hiervan vanaf bovenvermelde datum bellen met de HVC te Middenmeer. Tijdens uw aanmelding krijgt u te horen op welke datum het KCA bij u thuis in ontvangst genomen gaat worden. Op deze wijze hoeft u voor het inleveren van dit afval zelfs niet meer apart te rijden. Voor het aanmelden van het KCA kunt u vanaf 1 juli terecht bij de HVC via telefoonnummer 0227- 656444 van 08.00 – 13.00 uur.

ASBEST IN EN OM DE WONING; HOE MEE OM TE GAAN?

Zoals iedereen wel weet is het inademen van asbestvezels zeer gevaarlijk. Daarom heeft de overheid strenge regels gemaakt voor het omgaan met asbest, zoals bij het slopen of bij het verbouwen. Vooral in de jaren tussen 1950 en 1980 is heel veel asbest in en om woningen toegepast. Er zijn maar liefst 3500 verschillende toepassingen bekend. Bij woningen zijn de asbestcement dakplaten de bekendste. Vanaf 1994 mag geen asbest meer worden gebruikt. Er is geen verplichting om asbest weg te halen (tenzij het afbrokkelt of na een incident als brand), maar als u het weghaalt dan gelden allerlei regels en moet u het snel afvoeren naar de stort of de werf.

Inventariseren
Voordat een bouwwerk van vóór 1994 (gedeeltelijk) wordt gesloopt of verbouwd moet er bijna altijd een asbestinventarisatie worden uitgevoerd door een erkend bedrijf (zie www.ascert.nl).
Uitzondering daarop is als bij de sloop/verbouwing enkel sprake is van:
1 het verwijderen van maximaal 35 m2 geschroefde, asbestcementen dakplaten;
2 het verwijderen van maximaal 35 m2 asbesthoudende vloertegels (colovinyl) of niet-gelijmde asbesthoudende vloerbedekking.

Uit het inventarisatierapport blijkt wat er verder moet gebeuren en of een (asbest)sloopvergunning nodig is.

Melden
Als een inventarisatie niet nodig is, dan moet er in ieder geval altijd een melding bij de gemeente gedaan worden. Het formulier is te downloaden van de website van de gemeente (www.wieringen.nl).
Als u een melding gedaan heeft, heeft de gemeente 8 werkdagen om daarop te reageren. Doet zij dat niet, dan is automatisch goedkeuring verleend.

Verwijderen
Bij het zelf verwijderen van asbest (mag dus alleen in de 2 uitzonderingssituaties) is het nodig om het asbest nat te maken en te houden tijdens de demontage, een mondkapje voor te doen en het asbest dubbel en luchtdicht in plastic te verpakken en het plastic goed vast te tapen.
Na het weghalen moet het asbest binnen 2 weken worden afgevoerd naar de stort of de werf.

Afvoeren
Als het asbest bij de gemeentewerf aangeboden wordt zal altijd gevraagd worden om (de goedkeuring van) de melding of de vergunning te tonen. Neem die dus mee ! Bij de werf mag maximaal 10 m2 per perceel per jaar – gratis – worden ingeleverd. Als u meer hebt, dan moet u dat brengen naar de stortplaats in Middenmeer of het depot in Den Helder

INZAMELING OUD PAPIER

Aanstaande zaterdag ( 27 juni) wordt er door de verenigingen weer huis-aan-huis papier ingezameld. Om negen uur gaan de leden van de verenigingen Succes, Tonegido, Asahi San, Wironruiters en Apollo weer op pad om het oud papier bij u voor de deur op te halen. Als u er voor zorgt dat het papier tijdig en netjes gebundeld aan de weg staat dan zorgen zij er voor dat het op een correcte manier wordt ingezameld.
Op de ophaalkalenders staan voor de maanden juni en juli foute data vermeld.

De juiste data zijn: 27 juni en 11 en 25 juli.

BOUWVERORDENING GEMEENTE WIERINGEN

Burgemeester en wethouders van Wieringen maken bekend dat de raad in zijn vergadering van 28 mei 2009 heeft vastgesteld de Bouwverordening Wieringen 2009.

De huidige bouwverordening van 2006 is aan vernieuwing toe. De nu vastgestelde verordening is op een aantal onderdelen aangepast. De wijzigingen hebben betrekking op de brandveiligheidsvoorschriften, het asbestverwijderingsbesluit, aansluitingsplicht op warmtenetten, besluit indieningvereisten aanvraag bouwvergunning, de uniforme openbare voorbereidingsprocedure en de aanpassing aan actuele normen en het herstel van kleine onvolkomenheden, de inwerkingtreding van de gewijzigde Woningwet en de bouwvergunningplicht voor seizoensgebonden bouwwerken.

Op 1 november 2008 is het Besluit brandveilig gebruik bouwwerken (Gebruiksbesluit) in werking getreden. In veel gevallen vervalt daarmee de vergunningplicht en volstaat een melding.

De gewijzigde Bouwverordening Wieringen treedt op 30 juni 2009 in werking.
Bekendmaking heeft plaatsgevonden door opneming in het “Register van bekendmaking” op 22 juni 2009 onder het nummer 344. Het register ligt voor iedereen kosteloos ter inzage in het gemeentehuis. Op verzoek en tegen betaling van de verschuldigde leges wordt een afschrift van het desbetreffende besluit beschikbaar gesteld.

NIEUW!!!! HET VEILIGHEIDSBUREAU WIERINGEN-WIERINGERMEER

Sinds 1 januari 2009 is het Veiligheidsbureau Wieringen-Wieringermeer van start gegaan.
Het gaat hier om de structurele samenwerking op het gebied van brandweer, rampenbestrijding, advisering over brandveiligheidsvoorschriften en gebruiksvoorschriften objecten en evenementen. Het Veiligheidsbureau voert deze taken onder leiding van commandant Folkert Niemantsverdriet dus uit voor beide gemeenten.
U vindt het Veiligheidsbureau in Wieringerwerf op de Dorsmolen 15c.
Het bureau voert voor de onderstaande taakvelden de onderstaande werkzaamheden uit:
Proactie/preventie:
-ontwikkelen van en advisering over beleid op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling,
infrastructuur en preventie;
- controle op brandveiligheidsvoorschriften en gebruiksvoorschriften objecten en
evenementen;
- toetsen van brandveiligheid bouwplannen;
- adviseren brandveiligheid aan o.a. afdeling bouw- en woningtoezicht en milieu.

Repressie en preparatie
- operationeel aansturen van de 5 vrijwilligersposten brandweer inclusief opleiden,
oefenen en trainen;
- maken van aanvalsplannen en bereikbaarheidskaarten.

Rampenbestrijding
- maken van adviezen voor het college van Burgemeester en Wethouders over
voorbereiding op de rampenbestrijding;
- zorgen voor het actualiseren van de rampenplannen;
- coördineren van de opleidingen en oefeningen voor alle medewerkers van beide
gemeenten op het gebied van rampenbestrijding.


Contactadres:
Veiligheidsbureau Wieringen-Wieringermeer
Dorsmolen 15c
1771 PA WIERINGERWERF
Tel.: 0227-594660
Fax: 0227-594669
Mail: info@veiligheidsbureauwwm.nl



Hippolytushoef, 23 juni 2009

Drs. J. Wittink, secretaris
M.J.P. van Kampen-Nouwen, burgemeester
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Dynamic
€ 13.345,-

Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2013 3 drs
€ 5.250,-

Algemeen nieuws: