Duo Kranendonk en Von Teetje proeven alvast sfeer in Beieren
Uitgegeven op 02-02-2009 om 06:02  |  link  |  bewaar  |  print

Hippolytushoef – Wanneer termen als grote bierpullen, gemütlichheit, Tirolerhoedjes, de Erika Kapel en het Wieringer kampioenschap houtzagen steeds frequenter in één zin voorbij komen, dan weet de doorgewinterde fan van het hoempapa-genre genoeg: Het is binnenkort weer tijd voor de onvervalste Beierse avond in Partycentrum Concordia. Op zaterdag 7 februari wordt het evenement in Hippolytushoef al weer voor de vierde maal gehouden.

foto design studio henk-jan wittink
Net als voorgaande jaren tekenen Herr Richard Kranendonk en Herr Jaap von Teetje voor de regie van de avond. En dat mag eigenlijk een klein wonder heten. Want afgelopen zomer sloeg een geweldige culturele zeperd nog een enorme krater in het creatieve brein van de twee. Von Teetje resumeert: “Als je zoals wij cultureel veel aan de weg timmeren, zijn er altijd figuren die een graantje van je succes willen meepikken. Zo kwam er van de zomer een vaag iemand op ons af om te participeren in een ander project. Een Franstalige avond. Je mag het misschien naïef noemen, maar we hebben zonder er bij na te denken ons in dit avontuur gestort. Een keer “vreemd gaan” met het Franse chanson, zagen wij namelijk wel zitten.” Helaas werd het niet het succes waar de twee ongetwijfeld van gedroomd hadden. Wieringen stond op zijn zachtst gezegd (nog) niet bepaald open voor de zoetgevooisde klanken van het Franse lied.
De vage kennis vertrok met de noorderzon. En het gedesillusioneerde duo met hun geknakte zieltjes dan? Daar zal ook wel niemand ooit meer wat van horen, zo dachten velen. Maar niets bleek minder waar want het duo rechte de rug en heeft - alsof er niets gebeurd is - al weer enkele maanden de pijlen gericht op de vierde Beierse avond. Herr Kranendonk; “Als één ding duidelijk is geworden het afgelopen jaar, is het wel dat je, je als schoenmaker bij de leest moet houden. Daarom geen randactiviteiten meer maar één groot Beiers feest met alles erop en eraan.” En dat het duo niet over één nacht ijs is gegaan wat betreft de voorbereidingen, blijkt wel uit het feit dat ze hoogstpersoonlijk naar de Duitse deelstaat Beieren zijn afgereisd om incognito de Oktober feesten bij te wonen. Niet alleen om ideeën op te doen maar ook om artiesten van naam te contracteren. Het laatste mislukte helaas jammerlijk omdat het daarvoor beschikte budget op is gegaan aan bier en twee prachtige nieuwe lederhosen vervaardigd van de huid van de zeldzame Milka- koe. Wat ook nog altijd speelt is om het evenement op het cultureel erfgoed van Wieringen te krijgen. Gesprekken tussen het Duo Von Teetje en Kranendonk enerzijds en de gemeente anderzijds zijn inmiddels in een vergevorderd stadium.
Dan de avond zelf. Ten opzichte van andere jaren is eigenlijk dezelfde formule gehanteerd.
Gemülichheit kent geen tijd, loopt ook nu weer als een rode draad door de avond heen. Het voltallige orkest van de Erika Kapel heeft zich nu ook weer bereid getoond om te spelen , te jodelen, te acteren en om vele andere strapatzen uit te halen. Voor in de pauzes en na afloop staat de Duitstalige Diskjockey Klaus Augenthaler klaar met alle grote Schlagershits die er maar te bedenken zijn. Om de sfeer te verhogen spuit een sneeuwkanon verse sneeuw op de dansvloer. Dientengevolge kan het glad worden. De danslustigen onder het publiek wordt daarom aangeraden om schoenen aan te trekken met antislipzolen.
foto design studio henk-jan wittink
Houtzagen
Natuurlijk ontbreekt dit jaar de legendarische zaag, die van oorsprong toebehoort aan Jaap van de Hoogte, ook nu weer niet. Het Open Wieringer Kampioenschap Houtzagen zorgt elk jaar weer voor vele lachsalvo’s en zal dit jaar ongetwijfeld weer een dijenkletser zijn. Maar serieuze kandidaten zijn er ook. Fred Lont, de kleinzoon van de legendarische Jaap van de Hoogte en de voorgaande drie edities scheidsrechter bij het zagen, heeft al te kennen gegeven dat er dit keer ook met hem serieus rekening gehouden moet worden als titelkandidaat. Nu Lont zelf meedoet is de vacature van scheidsrechter vacant. Vanuit het geruchtencircuit doemen als vervanger nu al de namen van Frans Derks, Johan Vlemmings en Dick Jol op. Verder is het de vraag hoe het met de vorm van die andere twee favorieten, Marcel Hoekstra/Simon Wigbout is. De twee die al twee van de drie edities wisten te winnen zijn momenteel op trainingskamp op de Weissenzee om hun vorm aan te scherpen. Makkelijk zal het niet worden voor ze. Dat bleek vorig jaar wel toen het duo de eerste plaats eigenlijk moest delen met twee andere opponenten. De individuele prestatie van Simon Wigbout – zagend in blote torso boven het koude sneeuwkanon- gaf evenwel de doorslag met name bij de vrouwelijke juryleden. Prijzen zijn er ook dit jaar weer. Een heuse hoofdrol in één van de vermaarde Tiroler snuf movies is toch wel de meest in het oog springende.
Ook nu weer zou de organisatie het op prijs stellen als de gasten in gepaste Tiroler kledij komen. Von Teetje wil daar nog wel een kleine nuance aanbrengen ,,Kom je gewoon als jezelf, als travestiet, als winterdrinker of als muurbloempje. Ook even goede vrienden. Maar denk erom, neem bovenal je goede humeur mee en je dansschoenen met antislipzolen. Want ondanks de mogelijke gladheid op de dansvloer, mag er ook nu weer gedanst worden.”
De avond begint om 20.30 uur. Entree inclusief garderobe 7.50 Euro
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Actueel...
10-07-2020 Onderzoeksresultaten toekomst agrarische sector
10-07-2020 100 Woorden
10-07-2020 Provincie helpt met 10 miljoen voor cultuur
10-07-2020 Zomerse animatie van Wooncompagnie
10-07-2020 Aanvraag urgentievergunning huurwoning via de gemeente
10-07-2020 Informatiemiddag Thuishuis Winkel
10-07-2020 Weekend agenda
09-07-2020 Hulp nodig bij onze dienstverlening? Schrijft u zich in voor onze online uitleg
09-07-2020 Samen sterk voor vervolg Texel Academy
09-07-2020 Dankzij Rabobank een lekker bakkie bij Zweefvliegcentrum Noordkop
09-07-2020 Cliëntervaringsonderzoek Wmo en Jeugdwet, doet u mee?
09-07-2020 Minder toeristenbelasting als gevolg van corona
09-07-2020 Collecte Hersenstichting verbreekt record
09-07-2020 Ruim helft Nederlanders meer moeite met vaste lasten
09-07-2020 Kerknieuws
09-07-2020 Ook de dorpskermis wordt moeilijk uitvoerbaar, kan helaas niet met de opgelegde regels
09-07-2020 Foto van het weekend
08-07-2020 IJssalon Vidaro, nieuw in Hippolytushoef
08-07-2020 Kras op de auto, fietser rijdt door
08-07-2020 Ingezonden artikel
08-07-2020 Verkeersmaatregelen in Plan Noord
08-07-2020 In de zomervakantie bijdragen aan een beter klimaat
08-07-2020 Nieuwbouw werf en veiligheid Wieringerwerf gereed
08-07-2020 Maak er met NIX deze zomer een feestje van
08-07-2020 Laatste raadsvergadering voor het zomerreces
08-07-2020 Overleden Jos Klaassen
08-07-2020 We zetten een trouwe adverteerder in het zonnetje
08-07-2020 Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
07-07-2020 Registratie vermiste dieren stopt
07-07-2020 Eikenprocessierups ook in Hollands Kroon
(advertentie)
Slagerij Ottens
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Toeristen bij Lely - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...