Cursus Kielboot zeilen, Watersport Vereniging Amstelmeer
Uitgegeven op 19-01-2009 om 05:18  |  link  |  bewaar  |  print

DE HAUKES - Voor een ieder vanaf ongeveer 16 jaar is het mogelijk om te leren zeilen in een open zeilboot. In maart start de cursus kielboot één.

De opleiding Kielboot 1 is bedoeld voor mensen die nog nooit gezeild hebben. Voorafgaand aan de praktijk lessen zijn 6 theorie lessen om de benamingen van de onderdelen aan boord onder de knie te krijgen. Tijdens deze opleiding wordt men systematisch de beginselen van het zeilen bijgebracht. Het gaat hier om de eenvoudige basisvaardigheden zoals het hijsen, strijken en bedienen van de zeilen. Het bedienen van het roer en het eigen worden van diverse zeiltermen en regels op het water. Dit gebeurd op rustig vaarwater en onder gunstige weersomstandigheden.

De opleiding Kielboot 2 omvat naast de hierboven genoemde basisvaardigheden ook manoeuvres zoals het opkruisen, aankomen aan hogerwal en man overboord. Dit alles gebeurt weer onder redelijke weersomstandigheden. Aankomend seizoen beginnen we weer met de zeilopleiding. Als U zin heeft om de opleiding Kielboot 1of 2 te volgen dan bent U van harte welkom. De theorie lessen worden gegeven in ons club gebouw de Aak aan de Haukes en de praktijk lessen worden gegeven op het Amstelmeer. Inschrijven kan via onze site www.wvamstelmeer.nl .opleiding/centauropleiding.
(advertentie)
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Occasions
Toyota Corolla Cross 2.0 High Power Hybrid Team D full options
€ 45.250,-

Toyota C-HR 1.8 Hybrid Executive
€ 25.445,-

Algemeen nieuws: