ZES WEKEN CEL VOOR WIERINGER
Uitgegeven op 09-09-2002 om 18:18  |  link  |  bewaar  |  print

Den Helder - "Een eenvoudige overtreding met enorme gevolgen", zo betitelde de officier van justitie R. Steinhaus de zaak die vrijdag voor de politierechter J. Vos in Den Helder diende. De niet verschenen verdachte, de 33-jarige A.B. uit Hippolytushoef, stond terecht wegens het mishandelen en bedreigen van zijn buurman.
Op 17 juli van dit jaar beging B. zijn misstap. De ruziënde mannen wonen in De Weel. Uit het proces-verbaal en de verklaringen van de gedupeerde kon worden opgemaakt dat de amokmaker op die dag niet voor rede vatbaar was. B. deelde klappen uit aan zijn buurman. Ook bedreigde hij de zoon van het slachtoffer.
De officier was onverbiddelijk. Hij eiste een gevangenisstraf van zes weken. Ook vond hij het gepast bijna achthonderd euro aan zowel materiële als immateriële schade aan de eisende partij toe te wijzen. Indien de verdachte niet betaalt, moet hij nog eens vijftien dagen achter de tralies. Rechter Vos achtte het feit bewezen. Hij veroordeelde de Wieringer conform de eis van de officier.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2009 5 drs
€ 4.450,-

Toyota Yaris 1.5 benzine Aspiration
€ 14.745,-

Algemeen nieuws: