Woning in Koningstraat blijft gesloten na aantreffen drugs in maart
Uitgegeven op 18-08-2020 om 23:54  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Er is een bezwaarschrift ingediend tegen de last onder bestuursdwang met betrekking tot het voor 12 maanden sluiten van het pand aan de Koningstraat 2 in Hippolytushoef. De sluiting vond plaats op grond van het Damoclesbeleid. De commissie bezwaarschriften adviseert het bezwaarschrift van de indiener dezes ongegrond te verklaren.


In maart werd de woning verzegeld. De eigenaar was niet op de hoogte van het reilen en zeilen van de toenmalige bewoners. Dit is erg zuur voor de eigenaar die er dan ook helemaal niets mee te maken heeft. Deze sticker op de deur is ook niet echt een visitekaartje voor het centrum.

Het college van burgemeester en wethouders besluit het bezwaarschrift tegen het besluit van 20 maart 2020 met betrekking tot de last onder bestuursdwang in verband met de sluiting van 12 maanden van het pand Koningstraat 2 in Hippolytushoef ontvankelijk en ongegrond te verklaren. Het primaire besluit in stand te laten.

De politie heeft in het pand aan de Koningstraat 2 in Hippolytushoef een substantiële hoeveelheid synthetische drugs, contant geld, een schietklaar vuurwapen en diverse hardware die passend zijn in het productieproces van synthetische drugs aangetroffen. Naar aanleiding daarvan is op 20 maart 2020 besloten om het pand op grond van het Damoclesbeleid te sluiten voor de duur van 12 maanden. Bezwaarmaker is van mening dat deze periode te lang is en heeft bezwaar aangetekend. Daarbij is enkel aangevoerd dat de termijn verkort zou moeten worden op grond van redelijkheid en billijkheid.

Er is besloten het pand te sluiten voor de duur van 12 maanden om een einde te maken aan de overtreding van artikel 13b Opiumwet. De sluiting is er op gericht om een herhaling van de overtreding te voorkomen. Op deze manier wordt er ook mee bereikt dat het bekend wordt dat het pand is gesloten zodat drugshandelaren en gebruikers van verdovende middelen het pand niet meer bezoeken.


Dit staat niet fraai... (foto's Herman Loer, copyright Wieringernieuws)

Er is geen aanleiding om het primaire besluit te herzien aangezien ook de bewaarschriftencommissie heeft geadviseerd om het bezwaarschrift ongegrond te verklaren. Daarbij geeft de commissie aan dat de nadelige
financiële gevolgen zijn meegewogen bij het opstellen van het Damoclesbeleid. Ook wordt aangegeven dat de huurder verantwoordelijk is voor de gang van zaken in het pand. Er zijn geen bijzondere omstandigheden die maken dat de hardheidsclausule van het betreffende beleid van toepassing is. Het besluit is daarom redelijk en billijk. Tegen de besluiten op de bezwaarschriften staat beroep open bij de rechtbank
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Aygo X Envry 1.0 automaat full options
€ 23.945,-

Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 15.250,-

Algemeen nieuws: