Museum Jan Lont gaat weer open
Uitgegeven op 03-06-2020 om 19:09  |  link  |  bewaar  |  print

STROE - Het Wieringer eilandmuseum 'Jan Lont' gaat vrijdag 5 juni weer open. Kom op een vrijdag-, zaterdag- of zondagmiddag vanaf 13:00 uur kijken naar de hernieuwde opstelling van het leven op een Wieringer boerderij. En vergeet vooral de zolder niet.

In het bezoekerscentrum staat in de grote vitrines een prachtige verzameling gres, éérden skuttele en meer, de moeite van bezichtiging waard. In aansluiting daarop is in het uutlid (de plaats waar vroeger het jongvee stond) een tentoonstelling van eigentijdse keramiek, gemaakt door vergevorderde leerlingen van Nesrin During (creativiteitscentrum Triade).
En kijk eens in de tuin (foto), daar staan de eigengemaakte bleekpotten voor de rabarber, witlof en zeekool alweer klaar voor volgend jaar.

De coronamaatregelen zijn van kracht, de route is met pijlen aangegeven en er geldt een maximum aantal bezoekers. De entree is € 5,00.
Van te voren even bellen tijdens de openingstijden om te reserveren is wel handig, aangezien u dan een wachttijd kunt voorkomen. 0227 511353.

Meer exposities en musea in het overzicht op de pagina Op stap.

(advertentie)
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Aanleg Wieringermeer voor de Haukes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...