Adventure Flights Middenmeer
Uitgegeven op 27-02-2020 om 22:29  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Vrouwen van Nu Wieringen bezochten het vliegveld van Middenmeer. Ze werden ontvangen met koffie en een heerlijk puntje appelgebak. Na dit lekkers heette Dhr. Andre Harte ze welkom op deze ochtend en vroeg of ze wilden 'leren vliegen'.

Wat komt erbij kijken als je een vlieg brevet zou willen halen. Je doet er ongeveer een jaar over om de theorie en het brevet te halen. Theorielessen bestaan o.a. uit de vakken navigatie, meteorologie, vliegtuigkennis en voorschriften. Dit is best pittig maar met regelmatige aandacht en goede begeleiding is het prima te doen.
In de praktijk ga je met een erkend en ervaren instructeur vliegen. Een praktijkopleiding waarbij alle facetten van het vliegen aan bod komen bestaat uit 30 vlieguren. Bij elke fase in de praktijkopleiding raak je vertrouwder met het vliegen. Het schijnt een machtig gevoel te zijn om zelfstandig je eerste landing te maken. Het brevet blijft altijd geldig, er wordt verwacht dat je zeker regelmatig vliegt.

Ook kun je een opleiding doen voor R.P.L Micro Light Aircraft en dit wordt gegeven vanaf Vliegveld Middenmeer en ook gevlogen.
Ook P.P.L-Sep ('Single Engine Piston' een motorige sportvliegtuigen) dit brevet wordt vanaf vliegveld Lelystad gegeven en gevlogen.



Als je alles heb behaald is er ook een mogelijkheid een vliegtuigje te huren tegen een aantrekkelijk tarief. Met een Nieuwe generatie piloten wordt het mogelijk gemaakt om een verscheidenheid aan vliegvelden te bezoeken of een rondvlucht boven je woonomgeving te maken. Men vliegt niet als een lijndienst, want daar is Schiphol voor.
De vliegtuigjes worden gemaakt in Tsjechoslowakije en daar haalt men ze op en komen er mee terug vliegen. Het Interieur van een vliegtuigje is met moderne apparatuur uitgerust en goed overzichtelijk. Dit is een groot voordeel voor de piloot.
Men vliegt 500 voet en hooguit bij 4 à 5 knopen. Met een sportvliegtuig heeft men geen controletoren nodig, zoals bij Schiphol. Dat maakt het voor de piloot makkelijker. Maar alertheid blijft altijd nodig.

Mocht u eens een bezoekje aan het vliegveld willen brengen, dan bent u altijd van harte welkom.
Het was een leerzame ochtend en zeker de moeite waard om dit gehoord te hebben.
Grietjes bedankte Dhr. Harte voor de mooie uitleg maar dat er heel wat voor komt kijken om een goede piloot te zijn. Ze wenste hem succes toe voor de toekomst.
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 15.250,-

Toyota Aygo X Envry 1.0 automaat full options
€ 23.945,-

Algemeen nieuws: