Jan Visser waarschuwt
Uitgegeven op 08-02-2020 om 17:37  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Nederland krijgt zondag te maken met het stormgeweld van Ciara. Het systeem hield gisteren al huis in New England. U kunt dagelijks het weerbericht volgen op Wieringernieuws door aan de rechterzijde op de knop JanVissersWeer te klikken.


(Foto archief Wieringernieuws/Henk-Jan Wittink)

Boven het noordwestelijk deel van de Atlantische Oceaan is een depressie tijdens de afgelopen 24 uur explosief uitgediept. Gisternacht bedroeg de kerndruk 970, tijdens de afgelopen nacht slechts 930 hPa. Ondertussen pakte een nieuwe depressie flink uit in delen van New England (noordoostelijk deel van de VS). In de staat Maine werden vrijdag windstoten boven 120 km/uur geregistreerd. Uitbijter was Truro met 129 km/uur. Onder invloed van een zeer krachtige straalstroom (420 km/uur op 11 kilometer hoogte boven Québec) groeit het systeem uit tot de omvangrijke stormdepressie Ciara met bestemming Schotland. Zondagmiddag wordt Ciara ter hoogte van Noordwest-Schotland verwacht. De druk in de kern is dan teruggelopen naar 946 hPa.

Ciara veroorzaakt zondagmiddag en deels zondagavond een zuidwesterstorm (aan de kust en op het IJsselmeer: in het binnenland windkracht 7) met in de loop van de middag in het gehele land kans op windstoten tussen 100 en 125 km/uur. Wanneer ’s avonds het koufront passeert zijn lokaal nog hogere uitschieters (tot 140 km/uur) mogelijk.

Lees verder op de site: JanVissersWeer
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota C-HR 1.8 Hybrid Executive
€ 25.445,-

Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2013 3 drs
€ 5.250,-

Algemeen nieuws: