Belevingscentrum Veldzichthoeve in de spotlights
Uitgegeven op 15-11-2019 om 22:26  |  link  |  bewaar  |  print

Op bezoek bij ondernemers die Dromen, Denken en DOEN!

't VELD - Wethouders Meskers en Groot zetten Belevingscentrum Veldzichthoeve in de spotlights op de Dag van de Ondernemer.

Ondernemers verdienen een dag waarop ze worden bedankt voor hun lef en doorzettingsvermogen. Daarom vieren we elke derde vrijdag van november de 'Dag van de Ondernemer'. In het kader van deze dag bezochten wethouders Theo Meskers en Theo Groot op vrijdag 15 november een inspirerende agrarische ondernemer. Belevingscentrum Veldzicht Hoeve is een mooi voorbeeld van rasechte agrarische ondernemers, waar Hollands Kroon trots op is. Een duurzaam melkveebedrijf met een belevingscentrum en een vergaderlocatie voor bedrijven.


Van links naar rechts: Wethouder Theo Meskers, Joep en Constance Veldman, Wethouder Theo Groot

"Deze ondernemers hebben daadkracht laten zien door hoop en moed te houden, ook in lastige situaties. Ze pakten door, hielden de regie in eigen handen en bouwden een groeiend duurzaam bedrijf op. Bewonderenswaardig, vandaar dat zij op deze dag als voorbeeld voor anderen, in het zonnetje worden gezet", aldus wethouder Economische Zaken Theo Meskers.

Bij Veldzicht Hoeve staat een andere manier van boeren centraal. Niet alles laten bepalen door de overheid, maar op een positieve manier ondernemen. Kijken naar wat je hebt met je nuchtere boerenverstand en kijken waar kansen en mogelijkheden liggen. Belevingscentrum Veldzicht Hoeve is een prachtig duurzaam melkveebedrijf met 100 koeien, gebruikt geen gas en is energieneutraal. De koeien drinken regenwater, het woonhuis en de vergaderlocatie worden verwarmd door een warmtepomp waarvan de slangen onder de mestkelders doorlopen en alle vloeren zijn emissie arm. Maar het is en blijft een melkveebedrijf waar 24/7 met liefde wordt gewerkt en waar dierenwelzijn bovenaan het lijstje staat.

Maar het bedrijf is ze niet aan komen waaien. Een verplichte bedrijfsverplaatsing en nieuwe wetgeving zorgde ervoor dat het stel ondernemend moest zijn en keuzes moesten durven te maken.
"Ondernemen is investeren in iets waarin je gelooft. Wij hebben samen de stap gezet om ons duurzame boerenbedrijf onder de aandacht te brengen bij 'buren', maar ook toeristen. Toeristen aantrekken door het platteland te laten zien, ervaren, proeven en beleven! En dat kan bij ons op het bedrijf door het volgen van een rondleiding met audio kastjes en film of door het proeven van producten uit Nederland die we verkopen in de boerderijwinkel", aldus Constance Veldman.

Nieuwe website Veldzichthoeve online
Sinds kort is het bedrijf uitgebreid met een vergaderlocatie voor bedrijven. Een ruimte dat voorzien is van alle gemakken, rust uitstraalt en als je naar buiten kijkt een prachtig uitzicht geeft op de polder. Na een uitgebreide rondleiding door de ondernemers hadden wethouders Theo Meskers en Theo Groot de eer om de nieuwe website www.veldzichthoeve.nl met boekingsmogelijkheid voor de vergaderlocatie officieel te lanceren.
(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Poll:
December is voor mij
Sinterklaas
21 december, de dagen worden langer
Kerst
Oud en Nieuw
  
Occasions
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Toyota Auris TS Hybrid executive inklusief afleverkosten16
€ 16.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Toeristen bij Lely - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...