TT Isle of Man themamiddag in café De Kasteleen
Uitgegeven op 11-10-2019 om 15:09  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Op zondagmiddag 20 oktober vanaf drie uur 's middags organiseert café De Kasteleen in samenwerking met Gerard Numeijer een themamiddag over de wereldberoemde motorraces op het eiland Man. Omdat de historische motorshow van Gerard Numeijer en Ronald Hoekstra wordt verplaatst naar een andere datum is dit voor beide mannen een alternatief richting alle liefhebbers van motorsport en oude motoren.


In 2019 fungeerde Gerard op de baan als marshall. Een marshall helpt bij calamiteiten indien nodig en zwaait met de diverse vlaggen die aangeven als er bijvoorbeeld olie op de baan ligt.

Gerard Numeijer presenteert deze middag. Middels een PowerPoint presentatie op een groot scherm neemt hij u mee naar het eiland waar sinds 1907 jaarlijks motorraces worden georganiseerd op het stratencircuit. Gerard vertelt in dit gedeelte van het programma over de historie van de eerste honderdtien jaar. Naast alle mooie momenten staat het circuit ook bekend om de vele ongevallen die er hebben plaatsgevonden. Het is in ieder geval het beroemdste motorracecircuit ter wereld met de rijkste historie. Op dit circuit racen is dan ook niet voor iedereen weggelegd, het zijn coureurs met grote moed die hier racen.

Na de pauze vertelt Gerard over zijn eigen ervaringen als TT Isle of Man rijder en als 'marshall' (baancommissaris) naast en op dit circuit. Op deze middag zal het café versierd zijn met vlaggen en doeken, er zijn diverse fotoboeken en andere lectuur die u kunt inzien en de Norton waarop Gerard zelf op het circuit heeft gereden staat tentoongesteld.


Gerard (rechts) met Sammy Miller op Man. Gerard heeft het circuit zelf twee keer mogen rijden op zijn Norton. Twee ronden betekent 220 bochten en 60 kilometer afstand.

Gerard heeft zelfs een fanclub in Friesland die hem dit jaar kwam aanmoedigen.De entree is gratis. Café De Kasteleen vindt u in de Nieuwstraat in Hippolytushoef. Iets voorbij het café is een groot parkeerterrein bij de Aldi supermarkt.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Hippo Feesten - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...