Trainingen over autisme en LVB
Uitgegeven op 17-09-2019 om 17:40  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Team Sportservice Schagen en Incluzio Hollands Kroon merken een toenemende vraag naar educatie over licht verstandelijke beperking (LVB) en autisme. Dit vanuit ouders en scholen, maar ook vanuit sportverenigingen en beweegaanbieders. Het is voor kinderen met autisme en/of LVB belangrijk dat ze op de juiste manier worden begeleid, daarom gaat het wijkteam Incluzio Hollands Kroon op 7 en 8 oktober trainingen geven voor sportclubs uit Hollands Kroon.

Belevingswereld
"De belevingswereld van iemand met autisme is doorgaans anders. Informatie kan anders worden geïnterpreteerd, prikkels van buitenaf kunnen op andere wijze gefilterd worden en sociale interactie wordt soms anders beleefd. Het is daarom belangrijk dat betrokken mensen de belevingswereld van iemand met autisme beter leren begrijpen en weten hoe je ermee om kunt gaan", vertelt Ewout Heuvelman, teamcoach Jeugd van Incluzio Hollands Kroon.

Training
Hoe sluit je aan bij jongeren met autisme? En hoe werkt het bij hen in de hersenen?, zijn vragen die centraal staan. "We merkten in onze dagelijkse werkzaamheden dat er een grote behoefte is aan educatie op dit gebied. Educatie in de vorm van een twee uur durende training die laagdrempelig en gratis is. En niet onbelangrijk: voor iedere coach, trainer of beweegaanbieder uit Hollands Kroon toegankelijk", geeft Heuvelman aan. Team Sportservice Schagen heeft alle sport- en beweegaanbieders een uitnodiging gestuurd.

Aanmelden
De trainingen worden aangeboden op 7 oktober van 18:30 uur tot 21:00 uur in Triplo Anna Paulowna, Sportlaan 36 en 8 oktober van 18:30 uur tot 21:00 uur in Wieringerwerf, Westrak 208. Om de training interactief te houden geldt een maximum aantal deelnemers. Sport- en beweegaanbieders kunnen zich online inschrijven. Kijk op www.incluzio.nl/autismetraining voor meer informatie.

Over het wijkteam
Bij het wijkteam van Incluzio Hollands Kroon werken professionele hulpverleners met veel ervaring in de zorg en welzijn binnen de Jeugdwet en Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Zij bieden zorg en ondersteuning aan iedereen die dat nodig heeft. Van jong tot oud. Dit kan zijn in de eigen omgeving of door een verbinding te maken met collectieve wijkvoorzieningen. Het wijkteam zoekt samen met de inwoner naar een oplossing en biedt concrete hulp. Ook wanneer er meer gespecialiseerde zorg of hulpmiddelen nodig zijn.

Over Incluzio Hollands Kroon
Incluzio Hollands Kroon levert zorg en ondersteuning aan alle inwoners in de gemeente Hollands Kroon. Hierbij gaat het om alle taken in het kader van de Jeugdzorg, Wmo en voorliggende voorzieningen. De wijkteams vormen daarbij een sleutelrol. Zij zijn zichtbaar aanwezig in de verschillende kernen en werken preventief. Zij bepalen mét de inwoners welke zorg nodig is. Alleen samen kunnen we mensen die het nodig hebben zo ondersteunen dat ze naar vermogen meekomen in de maatschappij. Het is onze ambitie om van elke kern in Hollands Kroon een betere kern te maken. Dat doen we door een integrale aanpak: alle zorg, sociale ondersteuning en dienstverlening organiseren we in samenhang en dichtbij inwoners.
(advertentie)
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Poll:
Grootschalig arbeidsmigranten verblijf in centrum Hippolytushoef?
Ja
Nee
Maakt mij niets uit
  
Occasions
Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra inclusief afleverkosten
€ 5.695,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Haukes haven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...