Radboudboulers op bezoek bij Boel-Skik`92
Uitgegeven op 11-09-2019 om 23:38  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Zaterdag 8 september kwamen er uit Medemblik van de jeu de boule vereniging de “Radboudboulers“ 8 leden naar Den Oever, daar werden ze verwacht door 17 Boel-Skikkers.


Gooien en meten dat hoort er allemaal bij.

In de dagen voorafgaand aan het toernooi , werd door de organiserende club, de buienradar app nauwlettend in de gaten gehouden. Zal het kunnen doorgaan of moet er worden afgelast. Voor de middag stond er zon gepland. Conclusie het 'giet oan', de baan was bespeelbaar. Het was voor iedereen wennen, want de boule rolde niet door op de toch wel wat natte baan. De juiste manier om toch bij de but te komen, moest even gevonden worden. Harder en hoger gooien, dat was de oplossing.


Overleg wat doen we? Plaatsen of tireren?

Toen de zon er eenmaal goed door was, droogde ook de baan op en gingen de jassen uit. Helaas toch nog een buitje tussendoor dus schuilen. Ronde 1 en 2 verliepen verder zonder al te veel onderbrekingen. Er werd volop gestreden om de punten, de verenigingen waren gemixt, zodat er zoveel mogelijk mensen van beide clubs met en tegen elkaar moesten boulen.


Koffiepauze tussen ronde 1 en 2.

Na de hevige bui was boulen niet meer mogelijk.

Na ronde 2 was er iemand, die de weerberichten nauwlettende volgde en vertelde dat er om 17:00 uur regen werd voorspeld. Dus snel weer aan het boulen, het was inmiddels al 16:15 uur. Ja hoor om een uur of vijf kwam de regen ineens met bakken uit de hemel. Helaas waren de banen inmiddels onbespeelbaar, door het vele water, dus konden een aantal partijen niet worden afgemaakt. Besloten werd om alleen de eerste twee rondes te tellen. Dat was voor degene, die juist de derde ronde hadden gewonnen, of er goed voor stonden niet zo fijn om te horen.

Wat deze mensen niet wisten was, dat het bestuur voor iedereen een prijsje had gekocht. De prijzen waren inmiddels uitgestald en de nummers 1 Gerard Vonk (RB) en Giel van Dijk (BS) beide 2 wp + 17, mochten als eerste kiezen , gevolgd door, 3 Joke de Visser (BS)en Adrie Lont (BS) beide 2 wp +15 zo verder tot alle 25 aan de beurt waren geweest. Het was buiten droog, dus na de prijsuitreiking ging iedereen snel op weg naar huis. Op 8 leden na, die na het opruimen nog even gezellig hebben nagezeten, om o.a. de 40-jarige huwelijksdag van twee van hen te vieren.

Loes Boerdijk
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Het weer...
het kan mij niet heet genoeg
het is wel weer mooi geweest zo
  
Occasions
Te koop Fiat panda bouwjaar 2013, lage km stand
€ ,-

Te koop Nissan micra 1.2 acenta, 1e eigenaar
€ 4.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Hoofdstraat - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...