Mantelzorger op vakantie
Uitgegeven op 21-08-2019 om 16:05  |  link  |  bewaar  |  print

Alleen wanneer mantelzorgers goed voor zichzelf zorgen, dan kunnen zij ook goed voor de ander zorgen. Daarom roept het Mantelzorgcentrum alle mantelzorgers op respijtzorg aan te vragen.

Respijtzorg betekent letterlijk 'onderbreking van de zorg'. Dat kan al vanaf een paar uur per dag. Mantelzorgers die hierover meer willen weten, bellen met het Mantelzorgcentrum: 0224 - 74 50 59 of sturen een mail naar mweel@mantelzorgcentrum.nl.

Uit onderzoek blijkt dat mantelzorgers weinig gebruik maken van respijtzorg. Terwijl ze dat wel zouden willen. Maar veel mantelzorgers weten niet af van het bestaan van respijtzorg of weten niet hoe ze het moeten regelen. Het Mantelzorgcentrum ondersteunt hen daarbij en zet zelf respijthulpen in. Naast de inzet van de eigen respijthulpen kijkt het Mantelzorgcentrum ook naar respijtzorg van andere partijen. Op die manier is er voor iedere mantelzorger wel een passende vorm van respijt.

Respijthulpen
Respijthulpen komen langs bij degene voor wie de mantelzorger zorgt. Zij nemen alle taken van de mantelzorger over, zodat de mantelzorger even weg kan. Bijvoorbeeld even sporten of een bezoek brengen aan iemand. De minimale inzet is drie uur, maar langer kan ook. Voor mantelzorgers is deze vorm van respijt gratis.

Meer informatie
Voor meer informatie over respijt of andere activiteiten van het Mantelzorgcentrum kunnen mantelzorgers bellen met 0224 - 74 50 59 of een mail sturen naar info@mantelzorgcentrum.nl.
Op www.mantelzorgcentrum.nl staat meer nieuws en een volledig overzicht van activiteiten voor mantelzorgers.
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Aygo 1.0 VVTi Aspiration Red 5drs
€ 5.295,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Verbindingsdijk Ewijksluis-Wieringen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...