Schorriemorrie, doe mee verlos de zee, ruimde Oeverse haven op
Uitgegeven op 18-07-2019 om 10:34  |  link  |  bewaar  |  print

Maandelijkse opruimactie dit keer in de haven van Den Oever

DEN OEVER - Schorriemorrie ging deze maand aan de slag in de haven.De eerste aanblik

Het is toch diep triest dat het eerste waar de verrekijker in de vogeluitkijk op scherp stelt een enorme berg afval is in een ver weg gelegen hoek van de haven van Den Oever. Dat de meeste daar snel van wegkijken om vervolgens de blik te richten op de schitterende lepelaar kolonie geldt niet voor de leden van “Schorriemorrie”, de Wieringer tak van de actie Doe mee Verlos de Zee. Het gaat de leden aan het hart dat ’t Schor met grote regelmaat de laatste rustplaats is van heel veel afval uit de zee. Maar in plaats van bij de pakken neer te zitten wordt elke derde dinsdag van de maand een andere plek van het Schor en aangrenzende oevers onder handen genomen.


Halverwege de klus

Afgelopen dinsdag dus een letterlijk dode hoek van de haven. De actie had deze keer heel wat voeten in de aarde. Het is namelijk een moeilijk te bereiken plek. En waar anders altijd Marco de Vries als kernbeheerder van Den Oever de zakken rotzooi van de club laat ophalen was dit nu voor de gemeente niet mogelijk. Niet getreurd zo werd gedacht, op naar de Havenmeester, die kon toch wel voor een bootje zorgen? Maar dat bleek een stuk moeilijker dan gedacht want er was alleen een vervangende havenmeester die geen van de vissers persoonlijk kende dus ook hij kon geen oplossing bedenken. Gelukkig is de buurman van een de leden de visser Dries Wiersma (WR16) en hij zal de keurig opgestapelde zakken en lege jerrycans binnenkort aan land gaan brengen.


Fixeren van de zakken tegen de wind, de klus zo goed mogelijk geklaard…

Voor wie graag samen met anderen ook zo nu en dan de handen uit de mouwen wil steken om ’t Schor en omgeving zo mooi mogelijk te houden, stuur dan een whatsapp bericht naar Anneke Tijssen via 06 16366227, je komt dan vrijblijvend in de appgroep van Schorriemorrie. En we beginnen elke klus met een lekker bakkie koffie, uiteraard zonder plastic bekertjes te gebruiken.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Aygo 1.0 Cool 5drs
€ 4.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kobus Smit - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...