Succes met ruime cijfers ten onder in laatste wedstrijd
Uitgegeven op 26-05-2019 om 21:04  |  link  |  bewaar  |  print

MEDEMBLIK- Succes heeft het seizoen afgesloten met een 4-1 nederlaag. Over negentig minuten was opponent Medemblik simpelweg de betere ploeg. Door dit resultaat gaat de laatst te vergeven periodetitel verdiend naar de goed voetballende thuisclub.

Het team van trainer Wouter Rood had vooraf ook nog een minuscule kans op het 'toetje' dat nacompetitie heet. In het onderlinge treffen tegen directe concurrent Medemblik diende er dan wel met vier treffers verschil gewonnen te worden. Een loodzware opgave dus voor het gehavende team van Wouter Rood, die onder meer de gebroeders Jansma, Jeroen Norder, Wonne van Bekkum en Bart de Kleine miste vanwege uiteenlopende redenen. Ondanks al deze afwezigen startte het team voortvarend want de eerste de beste serieuze aanval van de gasten belandde direct in het net. Maikel Hoekstra was na een klein kwartier spelen het eindstation van een vlot lopende aanval. Op perfect aangeven van Stef de Koning rondde hij fraai af.

Succes wilde natuurlijk meer, maar het goed georganiseerd staande Medemblik gaf de aanvallers in het vervolg steeds minder ruimte. Behoudens enkele kleine plaagstoten werd Succes zelden gevaarlijk. Voor het doel van Martijn Lont was dit een ander verhaal. Keer op keer doken de rappe aanvallers van de thuisclub, met A junior Niels Koster als veruit de gevaarlijkste man, gevaarlijk op voor Lont. Veelal bracht de goalie redding maar kort na de openingstreffer was hij kansloos op een droog schot van Milco Leijen, die daarvoor ook alle gelegenheid kreeg omdat de verdediging stond te slapen.

Het kleine sprankje hoop werd door de snelle gelijkmaker direct weer gereduceerd tot bijna nul. En het kleine waakvlammetje van een wonder doofde dan ook met de minuut. Niet omdat Succes er niet voor streed - de ploeg viel daarin niets te verwijten - maar meer omdat Medemblik liet zien dat het team van trainer Armand Hoffman tot één van de betere voetballende teams in deze klasse behoort.

De aanvalsdrang van de thuisclub nam steeds grotere vormen aan. Tot de rust hielden de Wieringers stand, al moest Jaap Wigbout daarvoor een bal van de doellijn schieten en Lont de nodige keren ingrijpen. De Wieringers hadden door een inzet van Maikel Hoekstra, die de bal pardoes in de voeten kreeg geschoven van een Medemblik-speler, zelfs nog op voorsprong kunnen komen.

Na de rust begon Succes ook nog eens met een domper. Aanvoerder Stef de Koning kon niet verder door een opgelopen rugblessure. Zijn vervanger was Edwin Ansink.
Net als in het eerste bedrijf was het eerste echte doelgevaar voor Succes, maar Jeroen Kleimeer zag zijn inzet rakelings over het doel gaan. Het bleek achteraf het laatste grote doelgevaar, want Medemblik trok na rust de aanvalsregisters helemaal open. Met de razendsnelle Niels Koster als grote plaag. Driemaal kwam hij vrij voor de keeper. Eenmaal redde Jay Klaaren knap op de doellijn en eenmaal ging zijn schot net naast, maar tussendoor wist hij het net wel te vinden en prikte mooi de 2-1 binnen. Het verzet van Succes was gebroken. Met de ingevallen Rob Klein voor Toine Bugel streed de zwart blauwe combinatie een verloren wedstrijd. Het goed counterende Medemblik liep nog verder uit middels een fraaie boogbal van Patrick Barendse en een mooie solo van invaller Delano Kemker die de uitslag naar 4-1 tilde.

Succes sluit het eerste jaar van trainer Wouter Rood dus af met verlies maar er viel, met name voor de toekomst van het vlaggenschip, nog wel wat te juichen bij de club. De junioren onder de 19/1 werden kampioen en strijden volgende week in de finale van de beker.
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
(advertentie)
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Te koop VW Up 1.0 bmp move up
€ 14.244,-

Wieringer historie:
Wiron - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...