Nero: een flinke jongen
Uitgegeven op 20-05-2019 om 13:20  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Nero is een flinke jongen, in zijn boekje staat Labrador retriever. Het is een reu met geboortedatum: 11-11-2017. Wat heerlijk om een hond in huis te nemen, de verwachtingen waren blij gespannen. En natuurlijk kan het via privé wegen ook heel goed uitpakken, soms loopt het helemaal anders. Het verhaal van Nero is zo'n verhaal waarin het duidelijk niet goed is gegaan...

Lief voor mensen en kinderen, daar zijn we het volledig mee eens. Hoewel, tijdens de gedragstest vond hij een uit de auto stappend gezinnetje een beetje spannend en stond hij van een afstandje te kijken met een vage kwispel en een klein gromblafje. In de omgang in het asiel geen problemen, hij laat zich lief aanlijnen en loopt gezellig mee. Nou ja, dat meelopen moet u met een korreltje zout nemen, het is niet dat hij ontzettend trekt maar aan 1 kant lopen is nog wel een oefenpuntje. Zijn kennis van basiscommando's is sowieso nogal afwezig. Staat de wind goed, is de juiste motivatie er, dan wil Nero echt wel gaan zitten op verzoek, maar 'af' en 'kom hier' zitten niet echt in zijn systeem.

In de gedragstest laat hij redelijk stabiel gedrag zien, niet echt snel onder de indruk. Wat bij thuiskomst bij de eigenaar een nare verrassing was, is de ontmoeting met de kat des huizes. Dat ging echt niet goed. In het asiel, bij het hek van het kattenbuitenverblijf, was Nero zwaar onder de indruk van kater Lewis. Nu is het ook verstandig om als hond onder de indruk te zijn van Lewis maar heel grappig om te zien dat hij ook echt steun kwam zoeken bij de tester. Bij iets minder heftige katten zien we Nero opgewonden reageren, najagen is zeker een mogelijkheid dus laten we geen risico nemen, geen plaatsing samen met katten.

Met andere honden hebben we een dubbel verhaal. De ervaring van de eigenaar is helemaal niet positief. Tijdens de test en in de dagelijkse omgang komt dat niet op die manier naar voren. Zelfs als een andere hond niet aardig reageert kiest Nero voor de vredelievende oplossing van 'o sorry, neem me niet kwalijk, ik ga wel weg hoor'. In ons enthousiasme hebben we hem geprobeerd te matchen met Qt onze Rottweiler maar Qt vond hem veel te groot en zwart, grijns. Nero werd vervolgens ietwat overenthousiast, blije tank op hol, maar liet zich ook wel weer afleiden en bijsturen. Wat wel heel duidelijk is, is dat hij tijd nodig heeft. Tijd om te wennen, om tot zichzelf te komen en tegelijkertijd positieve leiding zodat hij weet: ik hoef het niet alleen te doen, ik mag het samen met mijn baasje doen.

Een poosje alleen thuis is geen probleem (wel rustig opbouwen) en mee in de auto is helemaal leuk. Nero zit dan keurig op de achterbank in de hondenautogordel. Het is niet aardig om te zeggen zo in het openbaar maar er mogen de nodige kilootjes af, hij is echt te dik. Een bijzonder detail: hij is cryptorchide, dat wil zeggen dat hij 1 keurig ingedaalde bal heeft maar dat de andere nog in het lieskanaal zit. Gezien zijn leeftijd zal dat ook niet meer vanzelf goed komen. Op termijn is het verstandiger om hem te laten castreren, het zou problemen kunnen geven.
Bent u wel een beetje formaat hond gewend en wilt u graag aan de slag om samen zijn talenten te ontdekken en uit te bouwen? Kom kennismaken; graag op afspraak met Dierentehuis 't Schuthok, u bent welkom!
(advertentie)
Reisbureau Hippo, Touringcarbedrijf Rasch
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Te koop Toyota Avensis Wagon 2.0D Business
€ 7.895,-

Te koop VW Up 1.0 bmp move up
€ 14.244,-

Wieringer historie:
Succes 1 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...