Provincie wint in zaak glasvezelnetwerk
Uitgegeven op 14-05-2019 om 12:32  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Het verzoek tot voorlopige voorziening dat Delta Rijssen had ingediend bij de rechtbank in Haarlem is niet gehonoreerd. Met dit verzoek probeerde Delta Rijssen de aanleg van het glasvezelnetwerk in Hollands Kroon stil te leggen. Dit is niet gelukt. De inhoudelijke behandeling van het hoger beroep op de garantstelling dient naar verwachting half juni.

Delta Rijssen Glasvezel Investeringen had een voorlopige voorziening bij de bestuursrechtbank in Haarlem aangevraagd. Doel van deze aanvraag was ervoor te zorgen dat de aanleg van het glasvezelnetwerk door Kabeltex/Coöperatie Breedband Hollands Kroon stil werd gelegd. De rechtbank oordeelde echter dat zij de aanleg niet stil kon leggen en dat het verzoek tot voorlopige voorziening daarvoor niet het geschikte middel was. Het verzoek werd daarom door de rechtbank afgewezen.

Met deze afwijzing wordt Delta Rijssen voor de tweede keer in het ongelijk gesteld. Eerder heeft zij al bij de bezwaarcommissie van de provincie protest aangetekend tegen de garantstelling die de provincie aan het glasvezelproject wil verlenen. De commissie oordeelde toen dat dit bezwaar ongegrond was. Dit oordeel is door Gedeputeerde Staten overgenomen. Daartegen heeft Delta Rijssen hoger beroep aangetekend, die zaak dient 12 of 14 juni.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Te koop VW Up 1.0 bmp move up
€ 14.244,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Wieringer historie:
Jeugd in de Klieftstraat - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...