Op en neertje naar de huisarts voor schipper Richard Wigbout
Uitgegeven op 01-03-2019 om 00:14  |  link  |  bewaar  |  print

VLIELAND - Op de eerste zonnige bladstille lentedag kan een ongeluk in een klein hoekje zitten. Zo overkwam ook de schipper van de Texelse garnalenkotter TX65. Tijdens werkzaamheden aan boord had deze laatste zich verwond aan een slijptol. Een snel bezoek aan de huisarts was dus gewenst, echter voer de TX65 op 5 mijl van Vlieland en kampte met enige roerproblemen. Hierop besloot het KustWachtCentrum (KWC) de hulp in te roepen van KNRM Vlieland.Aangekomen bij de 2-koppige bemanning van de garnalenkotter werd besloten om 1 overstapper over te zetten en de schipper van de garnalenkotter naar Vlieland over te brengen om de wond te verzorgen. Binnen 20 minuten was de Graaf van Bylandt terug op Vlieland en kon de schipper naar de dokterspraktijk. De TX65 zelf had koers naar Vlieland gezet en was wat lastig manoeuvreerbaar door het inmiddels geactiveerde noodstuur.

Wanneer de schipper even later met wat hechtingen terug was gekeerd van de huisartsenpost besloot de Graaf van Bylandt deze weer aan boord te brengen van de TX65. Deze bevond zich inmiddels al voor de havenmond van de jachthaven en durfde het niet aan om deze krappe havenmond te passeren met de geconstateerde roerproblemen. Voor de zekerheid werd, na het overzetten van de schipper, een sleepverbinding gemaakt om de kotter vrij van de havenmond te houden.


Een ongelukje met de slijptol, liep nog redelijk goed af voor Richard.

Gelukkig bleek de onfortuinlijke schipper zijn vaarkunsten niet verloren te hebben, en met een nauwkeurige precisie kon hij uiteindelijk toch op eigen kracht de TX65 de haven binnen varen. De schipper bleek al enkele jaren trouw donateur en bood daarom als dank voor de geboden hulp een heerlijke zak verse Vlielandse garnalen aan voor het station.
Bron: KNRM station Vlieland/Richard Wigbout)


Gisteren plaatsten wij deze foto van Richard, toen wisten wij nog niet dat hij zojuist het ongeluk was overkomen op zee. Op dat moment was de TX 65 weer op weg naar zee.
(advertentie)
(advertentie)
Slagerij Ottens
Occasions
Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra inclusief afleverkosten
€ 5.695,-

Toyota Aygo 1.0 VVTi Comfort inclusief afleverkosten
€ 6.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Werken aan landaanwinning nabij De Haukes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...