Colleke: een bijzonder hondje
Uitgegeven op 11-02-2019 om 12:21  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Colleke is in meerdere opzichten een bijzonder hondje. De informatie leert dat ze als kruising Sharpei vermeld staat en dat klopt zeker wel met haar hoofdje. Toch doet de rest van haar lichaam en de snelheid die ze kan maken ook sterk denken aan iets van een windhond. Het is een teefje, gecastreerd, met geboortedatum: 14-02-2018. Hoe mooi wil je het hebben, op Valentijnsdag viert ze haar 1e verjaardag, dat moet toch in een lekker warm mandje bij iemand thuis zijn, vindt u ook niet?!

Reden van afstand is verdrietig en had alles te maken met de privé omstandigheden van de eigenaar. Zo niet de bedoeling toen de keuze werd gemaakt om Colleke in huis te nemen. Oorspronkelijk komt ze uit Spanje maar is inmiddels prima ingeburgerd als 'EU burgerhond'. Qua gehoorzaamheid is nog wel enige bijscholing nodig met als uitgangspunt aandacht voor de baas. Is er afleiding of zijn er leukere dingen te doen, dan gaat Colleke gewoon haar eigen gang. Niet zo vreemd gezien haar leeftijd maar niet altijd even handig. Commando's zoals 'zit' en 'af' zijn (nog) onbekend.

Met de eerste kennismaking is ze een beetje voorzichtig, vervolgens komt ze zachtjes snuffelen en eenmaal het ijs gebroken is het een knuffelkous 1e klas! Als ze blij is kan ze verrassend hoog springen en niets is leuker dan op volle snelheid door de bocht vliegen, bij voorkeur met een gelijkwaardig speelmaatje. Buiten wandelen: ja graag. Op volle kracht vooruit, het staartje parmantig in fiere krul op de rug. Dat ze het stiekem ook een beetje spannend vindt is ze te zien aan regelmatig even uitschudden. Andere honden geen probleem, hoewel Bo even onder de indruk was van de toch wel aanwezige Colleke (daarna was het spelen jihoe). Katten worden gezien als speeltje, zeker als ze wegrennen, dat vraagt een beetje sturing maar geen agressie.Ze heeft iets minder leuke ervaringen met kinderen, daarom graag een plaatsing in een thuis met iets oudere kinderen (10+) die rustig en vertrouwd met honden zijn. Hondengeblaf, Colleke vindt het beneden haar stijl, daar doet ze niet aan mee. Mensen aan de deur moet u dus zelf in de gaten houden, al gaat ze wel nieuwsgierig kijken. Een poosje alleen thuis is geen probleem en ze is keurig zindelijk. Qua voeding gaat haar voorkeur uit naar vers vlees, ook met beloningskoekjes heeft ze zo haar voorkeuren.

U zit op het puntje van uw stoel en heeft uw vingers al bij het toetsenbord voor een mailtje of u gaat ons zeker bellen? Kom kennismaken, graag op afspraak met Dierentehuis 't Schuthok, u bent welkom!
(advertentie)
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Te koop Audi A6 Avant 1.9TDI Exclusive
€ 3.650,-

Mitsubishi Outlander 2.0 invite plus
€ 4.495,-

Wieringer historie:
Lutje - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...