Boel-Skik'92 met boule-baan op historische markt in Hippo
Uitgegeven op 11-05-2018 om 00:33  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Enkele weken terug werd Boel-Skik uit Den Oever gebeld door de organisatie met de vraag of ze deel wilden nemen aan de historische markt.

De naam Boel-Skik deed hen vermoeden ,dat het om een vereniging ging waar ouderwetse Wieringer spelletjes worden gespeeld. Niets is minder waar, een variant van het spel met ballen (boules) werd weliswaar al gespeeld door de oude Grieken, maar nu kent men het als Jeu de Boule oftewel op zijn frans Petanque.Er zijn in Nederland veel verenigingen ook in de Kop van Noord-Holland waar Boel-Skik er èèn van is. Uiteraard werd er enthousiast gereageerd en werden de eerste voorbereidingen getroffen, voor een kraam en zand kon gezorgd worden door de organisatie, waarvoor onze dank. Een aantal enthousiaste leden werd bereid gevonden om die dag aanwezig te zijn, gewapend met boules, een laptop om wat fotomateriaal op te laten zien, vlaggen en andere materiaal vertrokken vier leden op de fiets naar Hippo.
De kraam werd ingericht en de baan werd klaar gemaakt om te boulen, inmiddels hadden zich nog een paar leden gemeld. In de middag werden, die weer afgelost door andere. Bij de club zijn de banen bedekt met grind , maar op het zand ging het ook prima. De demonstratie en het vooral enthousiast maken van de voorbijgangers kon beginnen. Deze werden aangesproken en gevraagd om ook een boule te komen gooien. Sommige deden ook een heus partijtje mee, aan de jubelkreten te horen werd er ook goed gegooid. Ook de marktmeester Flip Kos wilde wel eens een balletje gooien en deed dat niet onverdienstelijk.


Deze vrouw wist hoe het moest.

Twee enthousiaste jongens.


De jeugd was nieuwsgierig en wilde het ook wel eens proberen. Dat mocht uiteraard er werd gezocht naar wat minder zware boules het spel werd kort uitgelegd. Sommige waren al met het spel bekend, vertelden dat ze het vaak in de tuin of op de camping speelden. Het gooien ging steeds beter ze kregen snel de goede slag te pakken. Jong geleerd is nog altijd oud gedaan!

Van de volwassenen hebben we enkele mensen zover gekregen, dat ze toch eens bij ons op de baan komen om te boulen. Twee maanden mag je vrijblijvend op de woensdag en zaterdagmiddag mee komen spelen, zonder enige verplichting. Ook was er iemand die zich verbaasde over de lage contributie per jaar 30,00 en 12,60 voor een clublicentie van de NJBB. De leden van Boel-Skik `92 hebben een heel gezellige, geslaagde dag gehad en komen graag nog eens terug. Dank aan allen die meegewerkt hebben, speciaal Marja voor de lekkere koffie.

Namens het bestuur en leden Loes Boerdijk

(advertentie)
(advertentie)
Bocado mediterrane delicatessen
Occasions
Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Te koop Fiat 500 bouwjaar 2014
€ 8.500,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Bus in de sloot - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...