Conflict Sportcentrum Wieringen en Steeds Beter
Uitgegeven op 16-04-2018 om 21:53  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Het Dagelijks Bestuur van Sportcentrum Wieringen heeft biljartvereniging Steeds Beter tijdelijk geschorst. De reden is vermeende fraude. De Raad van Toezicht is in spoedoverleg bijeen geweest en moet een definitieve uitspraak doen.

Het Dagelijks Bestuur heeft fraude geconstateerd door de biljartvereniging Steeds Beter op basis van bewijsvoering en diverse verklaringen. Het zijn geen grote bedragen, maar volgens het DB kan dit absoluut niet door de beugel. Daarom is biljartvereniging Steeds Beter een schorsing en een boete opgelegd, zo laat voorzitter GerJan Doeschot desgevraagd weten.
De Raad van Toezicht is geïnformeerd. Deze heeft later gereageerd; wil en gaat de zaak verder onderzoeken. Hiervan moet verdere besluitvoering worden afgewacht.

Volgens voorzitter Leo Onnekink van Steeds Beter bestaat de veronderstelde affaire slechts minimaal. "Het geheel is heel erg opgeklopt. Ik heb daar alle bewijzen van."

De schorsing is t/m 30 april. Daarna en wanneer er geen wijziging is, gaat de schorsing (tijdelijk) automatisch over in uitsluiting (dan is het definitief). Het is uiteindelijk aan de Raad van Toezicht om te bepalen of het anders moet. De RvT heeft inmiddels een gesprek met het bestuur van Steeds Beter gehad en daarin is niets van fraude gebleken. Voorts heeft de RvT het DB opdracht gegeven de maatregelen in te trekken, maar het DB weigert dat.

Er is dus vooralsnog een patstelling ontstaan met mogelijk louter verliezers.
Hopelijk kan de lucht worden geklaard en kunnen sporthal en biljartclub binnen afzienbare tijd weer samen door één deur.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Up 1.0 BMT take up
€ 11.250,-

Toyota Corolla Cross 2.0 High Power Hybrid Team D full options
€ 45.250,-

Algemeen nieuws: