Succes heeft makkelijke middag tegen machteloos Wieringerwaard
Uitgegeven op 12-03-2018 om 11:30  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWAARD- Met een 0-5 zege kende Succes in en tegen Wieringerwaard een makkelijke middag. De pover spelende thuisclub kon negentig minuten lang geen vuist maken tegen de gasten, die na drie mindere resultaten eindelijk weer de winst pakten. Kevin de Bruin was met drie treffers de meest opvallende speler.

De eenvoudig verkregen winst op het laag geklasseerde Wieringerwaard kwam de formatie van Jan Loew niet ongelegen. De Wieringers waren met één nederlaag en twee onnodig gelijke spelen nu niet bepaald flitsend uit de winterstop gekomen. Er moest dus gewonnen worden in het Pauwendorp om niet nog meer averij op te lopen in de strijd om de bovenste plaatsen, die in ieder geval recht geven op de nacompetitie. Naast de drie punten zou de eerste overwinning in dit kalenderjaar ook wel eens helend kunnen werken in mentaal opzicht.

Met in het achterhoofd de magere prestaties van de laatste weken en het gegeven dat Wieringerwaard nog niet zo lang geleden het hoog geklasseerde DWOW thuis verrassend versloeg, reisden de Wieringers af. Maar al ras bleek de thuisclub alles behalve een lastige horde. De term elf makke schapen was eerder van toepassing. Het team van coach Huntelerslag liet zich vrij kinderlijk na de slachtbank voeren en daarvoor hoefde Succes niet eens zijn beste spel te laten zien.

Doelgevaar
Na een aftastend begin van beide kanten was het na tien minuten spelen Toine Bugel die voor het eerste doelgevaar zorgde. Uit en afgeslagen aanval kreeg de middenvelder een schietkans die rakelings naast ging. Deze doelpoging betekende het startsein voor meer druk op het Wieringerwaard doel. Het offensief betaalde zich na een kwartier spelen uit met een doelpunt van spits Kevin de Bruin. De goaltjesdief reageerde alert op mistasten van verdediger Gert jan Kater en schoot beheerst de 0-1 binnen.
Vanaf dat moment leek het of de thuisclub de handdoek al geworpen had. Succes creëerde in het vervolg een aantal aardige kansen en na 35 minuten spelen was het opnieuw De Bruin die het doel trof. Na knap aangeven van zijn collega voorin Job van den Esschert joeg hij de bal kiezelhard in de touwen. Even later gooide Toine Bugel nog voor rust de wedstrijd in het slot. Met een laag geplaatst schot tekende hij de 0-3 aan.

De thuisclub die achterin alle zeilen bij moest zetten, kon er aanvallend hoegenaamd niets tegenover stellen. Het was illustratief dat pas een minuut voor rust het eerste schot tussen de palen te noteren viel. Martijn Lont redde echter bekwaam op de uithaal van Roy Luik.

Na de rust kwam Jeroen Norder voor Toine Bugel en veranderde er niets aan het eentonige spelbeeld. Succes viel aan en Wieringerwaard probeerde tegen te houden. Dat lukte niet heel lang want al ras lag nummer vier al in de touwen. Een voorzet van Bart de Kleine werd niet voldoende verwerkt door keeper Thomas Klos. Kevin de Bruin was er als de kippen bij om zijn derde van de middag te maken.

Daarna veerde het mondjesmaat opgekomen thuispubliek - zoals wel vaker had de Succesaanhang de overhand - nog heel even op toen Niels Spaan onderuit werd gehaald binnen de zestienmeterlijn. Een strafschop had verdiend geweest maar de scheidsrechter wuifde het voorval ten onrechte weg. Uit de daaropvolgende tegenaanval snelde Bart de Kleine via een indrukwekkende rush richting het andere doelgebied om hem vervolgens panklaar te leggen voor Van den Esschert die beheerst de 0-5 maakte. Daarna had Succes - met inmiddels Stan Kok in de ploeg voor Jay Klaaren - het doelpuntentotaal kunnen opvijzelen. Met onder meer een miraculeuze dubbele halve omhaal van Bart de Kleine en een vlammend schot van Kevin de Bruin had de eindstand zomaar hoger kunnen uitvallen. Wieringerwaard, dat snakte naar het einde en niet verder kwam dan een lob van Roy Luik die op de paal eindigde, kwam het eindsignaal dan ook als een bevrijding.

Vertrouwen
Ondanks dat de tegenstander weinig weerstand bood kon Succes tevreden van het veld stappen. Er is weer wat vertrouwen getankt voor de komende weken. Volgende week wacht ZDH. Gezien de stand op de ranglijst moet deze ook te pakken zijn.

Het verslag van deze wedstrijd zal dan voor de laatste keer gemaakt worden door Piet Bakker. Deze ras Successer, die in het verleden verschillende functies bij de club bekleed heeft, gaat stoppen met het schrijven van verslagen. Decennia lang heeft hij het met plezier voor de club gedaan maar nu vindt hij het welletjes. Maar volgende week kunnen we dus nog één keer genieten van de pennenstreken van de langst zittende verslaggever. Bij deze wil Succes hem hartelijk bedanken voor al die jaren dat hij het heeft willen doen.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Up 1.0 BMT take up
€ 11.250,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Style Bi-Tone
€ 21.495,-

Algemeen nieuws: