Tonegido houdt hoofd koel in Wervershoof
Uitgegeven op 18-02-2018 om 21:02  |  link  |  bewaar  |  print

WERVERSHOOF - De uitwedstrijd tegen VVW uit Wervershoof was vorig seizoen nog een struikelblok voor de handballers van Tonegido. Waar in het huidige seizoen in de thuiswedstrijd door een fantastische wedstrijd de punten overtuigend werden gewonnen, moest hetzelfde in de return ook gebeuren.

De ploegen gingen in de beginfase gelijk op tot de 6-6. Het was VVW die voor het eerst een voorsprong van twee punten nam 8-6. Tonegido moest bij blijven maar zag dat het gat zelfs nog groter werd 10-7 en 11-8. Hierna was het woord weer aan Tonegido dat drie keer achter elkaar wist te scoren. Met nog minder dan een halve minuut te spelen maakte VVW de 12-11. Mede doordat een snelle midden uit actie waaruit een doelpunt viel werd afgekeurd was de ruststand bereikt. Tijdens de rust werden de mindere fases besproken en het strijdplan voor de tweede helft besproken. De Wieringers kwamen beter uit de kleedkamer dan de tegenstander. De verdediging zat goed dicht en de aanval werd steeds gevaarlijker.
Bij de stand 16-17 kwamen de groenhemden op stoom en liepen uit naar een voorsprong van vijf punten 17-22. VVW deed wat het kon maar kwam niet meer in de buurt van een gelijke stand. Resultaat, een knappe 23-26 zege. Een belangrijke overwinning zeker omdat Tonegido nu twee weekenden vrij heeft waarna op 11 maart de moeilijke thuiswedstrijd tegen Blinkert op het programma staat.
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!