Verlies VZV geeft toch zelfvertrouwen
Uitgegeven op 14-01-2018 om 13:33  |  link  |  bewaar  |  print

&apost VELD - Maedilon/VZV heeft in de uitwedstrijd tegen Quintus laten zien dat het team zich deze competitie kan handhaven ondanks het gemis van enkele zeer bepalende speelsters. Quintus is volop in de race voor het kampioenschap en wilde tegen laagvlieger VZV het doelsaldo en vertrouwen opkrikken. Het verschil was echter kleiner dan vooraf gedacht: 32-25.

In de beginfase gaf het team van Betty Plasmeyer nog aardig partij maar halverwege de eerste helft was het verschil toch al 7 doelpunten 12-5. VZV kon door slordig balverlies ook niet dichterbij komen en zou ook in dit treffen wel met een behoorlijke nederlaag genoegen moeten nemen. Ruststand 17-9.


Lisanne Kolken topscorer met 5 treffers - archieffoto Patrick Hogervorst

De rust had het team van VZV kennelijk goed gedaan. Jane Kramer scoorde de eerste treffer in de tweede helft. VZV was in het verdere verloop van de wedstrijd zowaar gelijkwaardig aan de tegenstander. Albertine Abube verkleinde de achterstand met drie schitterende doelpunten op rij naar 21-15. Amber Zomerdijk toonde ook nu haar klasse en stopte met geweldige reddingen enkele doelpogingen en op formidabele wijze een strafworp.
De achterstand werd eerder kleiner dan groter, want de VZV speelsters wisten nu wel tot scoren te komen. Goed voor het zelfvertrouwen.
VZV wist in de tweede helft zelfs 1 doelpunt meer te scoren als Quintus, dat op een gedeelde tweede plaats achter koploper VOC staat. Koploper VOC komt de volgende thuiswedstrijd in 't Zijveld bij VZV op bezoek. Eindstand 32-15.

Doelpunten: Lisanne Kolken 5, Joyce Hillen 4, Maud Kruijer 4, Albertine Abube 3, Roos de Vries 3, Florance Kos 2, Romy Zengerink 1.

Zaterdag 20 januari: Maedilon/VZV Ds.1 - VOC Ds.1 aanvang 20:45 uur. Sporthal 't Zijveld.
Maedilon/VZV Ds.2 - SEW Ds.3 aanvang 19:00 uur.

Theo Moras
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Poll:
Welke bestemming moet het voormalig Joods werkdorp in Slootdorp krijgen?
Museaal
Polenhotel
  
Occasions
Toyota Rav 4 2.0 i Executive inklusief afleverkosten
€ 10.245,-

Nissan Note 1.2 Dig-S Connect Edition inklusief afleverkosten
€ 10.145,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Kapel van Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...