Gezinnen kunnen weer aanmelden voor Home-Start
Uitgegeven op 04-12-2017 om 12:25  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - GGD Hollands Noorden voert sinds februari 2014 Home-Start uit voor de gemeenten Hollands Kroon en Schagen. Home-Start biedt opvoedondersteuning thuis voor gezinnen met jonge kinderen en wordt uitgevoerd door vrijwilligers. Na een actieve wervingscampagne zijn weer 9 vrijwilligers getraind in de principes van Home-Start. Op 30 november ontving deze groep Home-Start vrijwilligers hun certificaat. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst. Ook deze groep vrijwilligers staat te trappelen om gezinnen, die een steuntje in de rug nodig hebben, te ondersteunen.


Vierde groep Home-Start vrijwilligers gecertificeerd

Aanmelding gezinnen en informatie
Voor aanmelding van gezinnen en/of meer informatie kan men bellen/mailen naar Gonny Aland, coördinator Home-Start Hollands Kroon/Schagen, ma, wo en do, T 06-13123333, E galand@ggdhn.nl. Op www.home-start.nl vindt men meer informatie over Home-Start.

Wat houdt Home-Start in?
Home-Start en Home-start plus is een programma voor opvoedondersteuning, gericht op gezinnen met ten minste één kind tot veertien jaar. Het 'goud' van Home-Start zijn de vrijwilligers, die een dagdeel per week bij een gezin op bezoek gaan. Zij ondersteunen het gezin bij de opvoeding van de kinderen en bieden praktische hulp en vriendschap. Ouders ervaren dit als heel prettig. Ze kunnen bij de vrijwilliger, vaak een ervaren moeder (of vader), hun verhaal kwijt. Ook krijgen ze concrete steun bij het oplossen van hun problemen. Vaak worden gezinnen op het bestaan van Home-Start gewezen door het consultatiebureau, het wijkteam of een andere organisatie. Ouders kunnen zelf ook Home-Start aanvragen.

Gonny Aland: "Home-Start richt zich op de opvoeder, dat kunnen zowel vaders als moeders zijn. Het achterliggende idee is dat kinderen erbij gebaat zijn als hun ouders met zelfvertrouwen in het leven staan en goede relaties met anderen hebben. Home-Start ondersteunt veel verschillende typen gezinnen en juist die verschillen maken het voor een vrijwilliger boeiend. In Nederland kunnen ouders in ongeveer 130 gemeenten bij Home-Start om ondersteuning vragen."

Home-Start wereldwijd - Internationale Home-Start conferentie Japan
Home-Start is opgericht in het Verenigd Koninkrijk in 1974. Het bedient nu duizenden families wereldwijd, in 22 verschillende landen op vijf continenten. Van 7-10 november 2017 vond er een internationale conferentie plaats in Japan. Home-Start-leiders van 20 landen in Europa, Afrika, Australië, Azië en Amerika bezochten de conferentie. Vanuit Nederland hebben twee coördinatoren Home-Start de conferentie bijgewoond. Thema van de conferentie was: investeren in kinderen.
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Up bouwjaar 2016
€ ,-

Toyota Aygo 1.0 MMT 5drs automaat
€ 5.795,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Haukes haven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...