Zorgorganisaties slaan handen ineen
Uitgegeven op 15-11-2017 om 19:17  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Zorgorganisaties in de Kop van Noord-Holland hebben de handen ineen geslagen om een gezamenlijke regionale spoed- en herstelzorg te realiseren voor mensen die tijdelijk medische zorg nodig hebben om te herstellen. Dit wordt Eerstelijns Verblijf genoemd. Vrijdag 17 november wordt de samenwerkingsovereenkomst feestelijk ondertekend.

Zorgorganisaties Omring, Stichting Vrijwaard, Woonzorggroep Samen, Zorggroep Tellus, Noordwest Ziekenhuisgroep en HKN Huisartsen gaan samenwerken op het gebied van Eerstelijns Verblijf (ELV). Het eerste resultaat van deze samenwerking is de website 'herstelbedden.nu'.

Vanaf 17 november kunnen o.a. huisartsen en ziekenhuizen op de website www.herstelbedden.nu direct zien bij welke zorgorganisaties in de Kop van Noord-Holland en West-Friesland er ELV plaatsen beschikbaar zijn en voor welk zorgtype. Zo kunnen verwijzers hun patiënten snel en passend plaatsen.

Herstelbedden.nu is een initiatief van Omring in samenwerking met:
• Kop van Noord-Holland: HKN Huisartsen, Vrijwaard, Zorggroep Tellus, Woonzorggroep Samen, Noordwest Ziekenhuisgroep.
• West-Friesland: Wilgaerden, Westfriesgasthuis, Zorgkoepel West-Friesland, Westfriese Huisartsenorganisatie.

Met de website 'herstelbedden.nu' zetten de betrokken zorgorganisaties een belangrijke stap in de verbetering van de zorg voor patiënten in de regio. Wanneer de ene zorgaanbieder even geen beschikbare bedden heeft, kan de andere zorgaanbieder de verwijzer verder helpen. Zo helpen ze gezamenlijk om de patiënt zo snel mogelijk te voorzien van de juiste zorg.

Eerstelijns Verblijf (ELV)
Eerstelijns Verblijf (ELV) is een kortdurend verblijf bij een zorgorganisatie zoals Omring, Stichting Vrijwaard en Zorggroep Tellus. Patiënten kunnen gebruikmaken van ELV als zij tijdelijk vanwege medische redenen niet thuis kunnen wonen. Bijvoorbeeld na opname in het ziekenhuis. De huisarts of behandelend arts in het ziekenhuis schat in dat de patiënt op korte termijn zal herstellen. Het doel van het verblijf is dan ook weer zelfstandig thuis te kunnen wonen.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Fiat 500 C 0.9 TwinAir 500S Cabrio Private Lease mogelijk
€ 10.450,-

Renault Clio Estate Diesel
€ ,-

Wieringer historie:
Kijkje in de nieuwe polder - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...