Nieuw seizoen Wieringer Dangsers
Uitgegeven op 31-08-2017 om 18:19  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Na tal van optredens deze zomer en nog een aantal in het verschiet is de Wieringer dansgroep gestart met hun nieuwe dansseizoen. Elke woensdagavond wordt er gedanst en muziek gemaakt in het bezoekerscentrum van het Wieringer eilandmuseum Jan Lont onder het motto 'dansen is een eerste stap naar een gezonder leven'. Zoals altijd zijn belangstellenden welkom en is de dansgroep altijd bereid nieuwe dansers en muzikanten welkom te heten in hun groep.

Een nieuw seizoen betekent ook nieuwe dansen waarmee de dansgroep hun repertoire uitbreidt. Zo leerden zij van een bevriende dansgroep uit het Friese Burgum de zgn. Swetteskots. Een schottish van wijlen Jan Kloetstra, een dansmeester uit de provincie Friesland. Ook werd er een prachtige wals gevonden die van Vlaamse oorsprong is. De Wieringer Dangsers onderscheiden zich van andere folkloristische dansgroepen door hun unieke repertoire en hun veelal prachtige dansmelodieën.



De dansgroep bereidt zich eveneens voor op de komende folklore-avond die op 6 oktober gaat plaatsvinden in de cultuurschuur te Wieringerwerf. Dat belooft een heel bijzondere avond te worden. Er wordt die avond een unieke verbintenis gemaakt met het Syrische trio rond Medhat Alawami, het Keijzertrio, die garant staan voor heerlijke muziek uit de Balkan en de Wieringer Dangsers. Die avond kunnen bezoekers luisteren, kijken, meezingen en dansen.
(advertentie)
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
Occasions
Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2013 3 drs
€ 5.250,-

Te koop VW Golf 2.0 TSI GTI Performance bj.2014
€ 15.250,-

Algemeen nieuws: