Win € 2500,- voor schoner water
Uitgegeven op 20-06-2017 om 10:23  |  link  |  bewaar  |  print

Heb jij ideeën als water?

REGIO - Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) organiseert deze zomer een ideeënwedstrijd over schoon water. Het werken aan schoon water is een belangrijke taak van HHNK. Dankzij de aanleg van rioleringen en moderne rioolwaterzuiveringsinstallaties, is het water in sloten, vaarten en meren in tijden niet zo schoon geweest. Maar misschien hebben inwoners ook goede en slimme ideeën voor schoon water? Want het kan altijd beter. Doe dan mee aan deze wedstrijd en maak kans op maximaal € 2500 om je idee daadwerkelijk te realiseren.

'Jouw oplossing of idee' kan divers zijn; variërend van een toilet dat medicijnresten uit het rioolwater haalt tot een digitale lesmodule, van een expositie of een spel over schoon water tot een vuilprikactie langs de sloten. Het hoogheemraadschap organiseert deze wedstrijd omdat het inwoners graag betrekt bij zo'n belangrijk thema als schoon water. Het is essentieel in ons dagelijks leven, voor recreatie, vervoer en landbouw.Op veiligschoonvoldoende.nl vind je een wedstrijdformulier. Vul het in met jouw idee en stuur het in tussen 26 juni en 21 juli. Op deze website vind je ook meer informatie en de wedstrijdvoorwaarden.

(Jonge) inwoners actief bij schoon water betrekken
Luc Kohsiek, dijkgraaf van HHNK zegt hierover: "Participatie van inwoners vinden we belangrijk. Met deze ideeënwedstrijd willen we iedereen de kans geven om zelf met oplossingen of ideeën te komen voor schoon water. Want dat is niet vanzelfsprekend. We vinden het belangrijk dat inwoners en met name jongeren zich daar meer van bewust zijn. Dus ook projecten die daar op gericht zijn, kunnen meedoen. Wat vinden onze inwoners belangrijk als het gaat om schoon water? De ideeën van onze inwoners helpen daarbij. Die nemen we ook serieus. De beste ideeën krijgen een steuntje in de rug om realisatie ervan mogelijk te maken."

Meerdere prijzen
Je maakt meerdere keren kans op een prijs: een deskundige jury kiest een eerste en tweede prijs in de categorie 'Volwassenen' en doet hetzelfde in de categorie 'Jeugd'. Daarnaast nomineert de jury nog 10 ideeën die in aanmerking komen voor de publieksprijs. De winnaar hiervan wordt gekozen door het verzamelen van de meeste stemmen. Iedereen kan stemmen tussen 4 en 17 september op veiligschoonvoldoende.nl.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Poll:
Roetveeg Pieten tijdens intocht Sinterklaas in Den Oever
Ja, het is een trend, dus waarom hier niet.
Nee, tradities dienen bewaard te blijven, daar hoort Zwarte Piet bij.
Maakt mij niet uit, zolang de kinderen het maar prima vinden.
  
Occasions
Toyota Auris TS Hybrid executive inklusief afleverkosten16
€ 16.445,-

Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Pieter Wigbout en Dieuwertje Kok - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...