Wuivende tarwevelden van Hollands Kroon. Toonbeeld van akkerbouw
Uitgegeven op 18-06-2017 om 11:30  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Hollands Kroon, de agrarische hoofdstad van Nederland. Tijdens Sail in Den Helder wordt deze titel gelanceerd bij het grote publiek door middel van een grote agrarische belevenissenstraat.

De akkerbouwsector laat zich zien door een enorm tarweveld midden op Willemsoord in Den Helder. Simon Wilms, bestuurslid bij LTO Noord afdeling Hollands Kroon en akkerbouwer: ‘Ik denk dat dit toch is waar we Hollands Kroon van kennen, percelen vol met tarwe en gerst die ons in de altijd aanwezige wind toewuiven’. Midden in het tarweveld op Sail komt een windmolen te staan, ook zeer typerend voor ons landschap. Ook komt er een opstelling van zonnepanelen bij. Hollands Kroon is niet alleen koploper met onze moderne akkerbouwbedrijven, maar ook als producent van duurzame energie.

Geen andere regio heeft zoveel diversiteit in ondernemerschap als Hollands Kroon. En dat op zeer hoog niveau. ‘Onze pootaardappelteelt behoort tot de beste van de wereld. En onze suikerbieten, in totaal maar liefst 2.400 hectare, zijn ware CO2-vangers. Samen vangen ze wel 18.521 ton aan CO2 op. Dat staat gelijk aan de CO2-uitstoot van 2.550 gezinnen’, aldus Wilms. Er is een ludieke manier gevonden om te laten zien waar al die suikerbieten nog meer goed voor zijn, namelijk het produceren van suiker. ‘De suikerfabriek leent ons een suikerspinapparaat, zodat we bezoekers aan onze straat op Sail op een suikerspin kunnen trakteren’, aldus een enthousiaste Wilms.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Te koop Mitsubishi Colt
€ 4.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Anne Heinz - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...