Kerry Hill, geen whisky, maar een schaap
Uitgegeven op 02-06-2017 om 13:39  |  link  |  bewaar  |  print

SLOORDORP - Iedereen kent natuurlijk het Texelse schaap en Heideschaap, maar heeft u wel eens gehoord van Kerry Hill schapen? Jaap Aardema is enthousiast fokker van dit uit Wales afkomstige schapenras. Kerry Hill wordt inmiddels 25 jaar in Nederland gefokt. Reden voor een feestje.Rasvereniging Kerry Hill houdt op zaterdag 17 juni haar jaarlijkse ledenmiddag. Dan wordt ook aandacht geschonken aan het 25-jarig bestaan. De ledenmiddag wordt gehouden op een bijzondere locatie. Kasteel Doorwerth. Gelegen aan de fonteinallee 2b te Doorwerth.
Wie Doorwerth te ver vindt, kan ze ook "gewoon" bekijken op de Haukes...

Kerry Hill, 25 jaar in Nederland
Het is dit jaar 25 jaar geleden dat de Kerry Hill voor het eerst voet aan Nederlandse wal heeft gezet. Dit alles op initiatief van de heren Schadenberg, Stelwagen en Vermeer. Het ras dat opvalt door zijn markante aftekening was direct razend populair en de vraag naar fokdieren was enorm. Nu, na 25 jaar, is de Kerry Hill nog altijd populair en is het ras vanuit Nederland verspreid over meer dan 10 landen in Europa.


De Kerry Hill, voor alle leeftijden

Tijdens ledenmiddag vinden er diverse activiteiten plaats:

Lammeren keuren
Er zullen lammeren worden gekeurd voor opname in het stamboek. Diverse keurmeesters buigen zich over de dieren en geven hun oordeel. Leerzaam en interessant. Er zijn veel aspecten waarop een Kerry Hill moet worden beoordeeld, zoals: Gebit, aftekening, orenstand, wol, beenwerk, type, ontwikkeling, etc.

Schapendrijven met Border Collies
Dhr. Thijs Gottmer zal een demonstratie geven. Schapendrijven met Border Collies. Spectaculair om te zien. De Kerry Hill leent zich prima voor het werken met honden.

Het spinnen van wol
Het spinnen van wol zou je kunnen beschouwen als één van de oude ambachten. Maar het spinnen van wol en het verwerken van wol is vandaag de dag zeer in trek. De fantastische wol van de Kerry Hill vind gretig aftrek bij de thuis spinners.
Francien van Leeuwen zal op deze middag een demonstratie geven van het spinnen met Kerry Hill wol.

Schapen scheren.
Om aan wol te komen moet er eerst geschoren worden dus een demonstratie schapen scheren mag ook deze middag niet ontbreken.Ook niet-leden zijn van harte welkom op de ledenmiddag. Aanvang 13:00 uur.

Lees meer over het ras Kerry Hill.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Aken - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...