Succes 2 verliest van BKC 2
Uitgegeven op 07-11-2005 om 23:46  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Aan de wedstrijd tegen het sterke en hooggeklasseerde BKC 2 heeft Succes 2 helaas geen punten overgehouden. Gezien de krachtsverhoudingen wellicht terecht. Het aantal doelrijpe kansen over en weer bezien had iedere uitslag er echter uit kunnen rollen. Het was dan ook jammer dat Succes 2 zo’n vijf minuten voor tijd capituleerde.

Beide ploegen startten met een onvervalst “open huis”. Binnen enkele minuten had de score aan beide kanten al geopend kunnen worden. Vooral de grote kans aan Succes-zijde had eigenlijk verzilverd moeten worden. Helaas gebeurde dit niet. Gaandeweg ontspon zich een wedstrijd waarin BKC de iets beter voetballende partij was. Het was duidelijk dat de betere en vooral sterkere voetballers deze wedstrijd in het geel-zwart speelden. Toch creëerde Succes ook kansen. Hieruit wisten de blauw-zwarten de score zelfs te openen. Middels verzorgd spel werd de bal bij Maarten van Hoppe afgeleverd die een goede voorzet bij de tweede paal afleverde. Bart Mekkelholt wist de bal daar half vallend in de verre hoek te plaatsen. Het plezier van de voorsprong was echter van korte duur. Na lankmoedig optreden van Succes’ rechterflank kon de bal worden voortgezet en tot twee maal toe worden ingeschoten door een speler van BKC. Bij de rebound werd invaller doelman Richard van Huizen verslagen. Deze speler, die enige tijd niet kon spelen door zijn opleiding tot militair, verving al vroeg in de wedstrijd keeper Stephan de Vries, die geveld was door een “knietje”. Zo kon hij helaas niet worden gebruikt voor de aanval, alwaar hij goed te gebruiken was geweest. Met 1-1 werd de kleedkamer opgezocht.

Na in de rust de sterke punten van BKC te hebben doorgesproken en enkele kleine wijzingen te hebben aangebracht stuurde coach Arie Kossen zijn elftal voor de tweede helft het veld in. Succes verdedigde hierin wat strakker. Hetgeen o.a. resulteerde in een overtreding van Patrick Mulder die in het tumult dat daarop volgde zeker 2 gele en voor Patrick wellicht een rode kaart had moeten opleveren. De goed leidende arbiter loste het echter pratend op. Met deze overtreding werd de toon wel gezet. Met enig kunst- en vliegwerk hield Succes het doel schoon en creëerde zelfs enkele goede kansen. BKC werd in deze fase wel steeds sterker en Succes zakte noodgedwongen in. Doordat de ballen van achteruit naar voren werden gespeeld en daar niet konden worden vastgehouden kwamen ze middels aanvallen van BKC als een boemerang terug. Het middenveld bleef daardoor te dicht op de verdediging spelen. Coach Kossen gaf nog aan om verder van het eigen doel te gaan spelen. Maar door de druk en eigen onvermogen gebeurde dit niet. Helaas lukte het niet een treffer van BKC te voorkomen. Dat deze enkele minuten voor tijd viel was echter extra zuur. Na deze goal probeerde Succes 2 met man en macht een doelpunt te forceren. Bij geen van de spelers stond het vizier echter op scherp.

Geen punten derhalve voor Succes 2. De ploeg zakt hierdoor behoorlijk op de ranglijst. Komende zondag komt koploper VZV op bezoek. Wellicht kan dan voor een stuntje gezorgd worden.

tekst: Edwin Wittink