Met Kermis op vakantie, niet doen
Uitgegeven op 16-07-2016 om 18:15  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - "Met Kermis zijn we op vakantie!" zei de stumper in de kroeg toen hij een pakkie vloeitjes voor zijn shag kwam halen". Column van Henk-Jan Wittink


De schrijver naast Leen Kooij, beiden wisten toen nog niet dat zij zelf later een hoofdrol speelden in de organisatie van het feest in Hippolytushoef. ( Foto gemaakt in Cinema de Haan, ook leuk, de foto is gemaakt door Ben Kuijt uit Schagen. Henk-Jan heeft nog een jaar of tien Kermisfoto's in Noord-Holland gemaakt voor Ben, hoe raar kan het lopen...)

"Morgen naar Kroatië!" zei hij vorige week, "Dan ben je juist voor de Kermis weer terug!" zei ik. Nee, dan zat hij daar nog. Ik vroeg hoe de kinderen dat vonden. Die hadden niets te willen. Zelf was dat ezel vroeger een week lang niet van het Kerkplein af te slaan. Zijn kinderen gunt hij dit plezier dus niet. Vroeger kwamen de mensen terug van vakantie om Kermis te vieren, maar het was wel anders dan tegenwoordig. Eén keer hebben mijn ouders het met mij en mijn vriend geprobeerd, donderdagochtend zaten we sip te grienen in de tent op de Diana Heide. Uiteindelijk werden wij in Heerenveen op de bus gezet richting Wieringen. In Den Oever overstappen en in onze blijdschap twee retourtjes Den Helder gekocht. In de Slingerweg uitgestapt, in de verte zag je het ronde tentje van het Bumperspel. Onze voeten, Henk-Jan Wittink en Simon de Haan, raakten de grond niet.

Lees verder...










(advertentie)
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Style Bi-Tone
€ 21.495,-

Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2013 3 drs
€ 5.250,-

Algemeen nieuws: