Wiron degradeert na verloren duel in de nacompetitie
Uitgegeven op 05-06-2016 om 17:00  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - De nacompetitiewedstrijd van Wiron tegen Vogelenzang was een dubbeltje op zijn kant, maar het dubbeltje viel de kant van Vogelenzang op. De bezoekers wonnen met 1-2 en promoveren naar de 4e klasse ten koste van Wiron. De Oeverse voetballers degraderen naar de 5e klasse.

Het was een wedstrijd met twee verschillende helften. In de eerste helft heerste Vogelenzang, in de tweede helft Wiron. De thuisclub slaagde er niet in om de 0-2 achterstand recht te trekken.

Vogelenzang nam van meet af aan het initiatief. Met name de kleine rechtsbuiten Patrick Frumeau was een plaag voor de Wiron verdediging. Na ruim 20 minuten stond de beweeglijke spits aan de basis van de openingstreffer. Zijn voorzet kon door Wiron niet worden weg gewerkt. Daarvan profiteerde Pim de Koning. Hij passeerde van dichtbij Mark Poepjes, 0-1. Waar Vogelenzang de aanval opbouwde, koos Wiron zoals zo vaak voor de lange bal richting Stefan Veldhuis. De spits werd echter zelden bereikt. Na bijna een half uur spelen kwam Nick van Nieuwenhuizen voor zijn verdediger en scoorde 0-2. Vogelenzang bleef druk uitoefenen. Stefan Veldhuis moest van tijd tot tijd zelfs meeverdedigen. De bezoekers wisten de kansen echter niet om te zetten in doelpunten.

Foto's Reijer Zwart

De wedstrijd kantelde in de tweede helft. Wiron stroopte de mouwen op en al in de eerste minuut was Cees van Eekelen dicht bij een treffer. Zijn inzet ging echter voor langs en hij stond bovendien buitenspel. Even later ging Stefan Veldhuis in het strafschopgebied onderuit. De roep van de Wiron supporters om een penalty werd door scheidsrechter Ganpat weggewuifd. Na drie minuten was het wel raak. De bal kwam met een beetje geluk uit een vrije trap voor de voeten van de vrijstaande Bob Schuiling, die de hem geboden kans benutte, 1-2. Vogelenzang was geen schim van de ploeg uit de eerste helft en moest zich tot uitbraken beperken. Met een afstandsschot, dat door Mark Poepjes tot corner werd verwerkt, en een onderschepte voorzet en een kopbal die over ging stichtten de bezoekers nauwelijks gevaar. Perry Manshanden kopte voor Wiron wel raak, maar deed dat uit buitenspel positie. Stefan Veldhuis kreeg de volgende kans, maar slaagde er niet in om de bal in het strafschopgebied tijdig onder controle te krijgen. Cees van Eekelen was het dichtst bij de gelijkmaker in een op een duel met doelman Brian Gorter. De keeper won het duel. Vogelenzang vocht zich langzamerhand terug in de wedstrijd. Een kopbal uit een corner had de definitieve nekslag voor Wiron kunnen worden, maar de bal ging net over. Klaas de Haan en Robin Meilink kregen in de slotfase nog kansen, maar die leverden geen treffer op.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Ganpat ging er een groot gejuich op bij de met een bus meegereisde supporters van Vogelenzang.

Wiron kan zich gaan opmaken voor de 5e klasse en dat betekent geen eilandderby’s meer met Succes. Een troost rest: Ze kunnen niet nogmaals degraderen.