Reparatiebedrijf Weijers viert 20-jarig jubileum
Uitgegeven op 26-01-2016 om 23:04  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - 24 januari 1996 startte Paul Weijers zijn reparatiebedrijf. Dit was in de Polder Waard Nieuwland boven de ouderlijke woning in een zolderkamertje. Nu twintig jaar later is de familie Weijers niet meer weg te denken uit het dorpsbeeld. Om dit jubileum extra glans te geven heeft Paul een mooie attentie voor u in het vooruitzicht.


1996, zo begon het succesverhaal van Paul Weijers.

2016, twintig jaar later super tevreden in de Parklaan.

Paul heeft een electronica-opleiding gevolgd aan de MTS. Na zijn schooltijd heeft hij gewerkt in Hoorn als reperateur. Op zijn 21ste begon hij deels voor zichzelf apparaten te repareren. Thuis op zolder, veel televisie's en die wogen toen nog erg zwaar. Paul: "Gelukkig zijn de platte schermen een stuk lichter tegenwoordig. Ik zie mijzelf nog de trap op ploeteren in de Seringenlaan met een gigant van een TV!".


Vera en Paul Weijers in de winkel. In de hand een heerlijke fles wijn. Bij een kassa aanslag boven 100,- ontvangt u een gratis fles jubileum wijn kado. (Je moet wel 18 jaar zijn!)

In 1996 had Paul nog geen mobieltje of internet. De bestellingen van de onderdelen werden per fax besteld. Toentertijd verkocht Paul nog geen nieuwe televisie's. Al snel had Paul een mooie bedrijfswagen. Deze was duidelijk gestickerd en viel op. Dit moest wel, want voor dag en dauw plaatste Paul de auto voor het huis aan de weg als reclamebord. Andere borden mocht hij in de polder niet plaatsen, vandaar.


Paul in de eerste bedrijfswagen.


In 2000 maakte Paul een belangrijke stap voorwaarts door het pand van Ton van Os te kopen. Ton heeft Paul het pand zeer billijk verkocht, hij gunde deze jonge ondernemer een mooie toekomst in de Parklaan. De bakkerij werd omgebouwd tot werkplaats. De bakkerijwinkel tot showroom en balie, dus ook winkel. Weijers ging nu ook toestellen en accesoires verkopen. Van videobanden tot cartridges, televisie's tot telefoons, het assortiment is groot. Een grote wand met aansluitmateriaal en kabels ontbreekt vanzelfsprekend niet. Het gebeurt wel dat Paul complete installatie's beeld en geluid aanlegt in woningen.

Hij heeft geen seconde spijt gehad van zijn besluit. De winkel heeft altijd goed gelopen en tot ver in de omtrek (ook collega bedrijven) weten de zaak op Wieringen te vinden. In de loop der jaren zijn technieken snel en vaak veranderd. Van beeldbuis naar ledscherm. Het is dan ook zaak om goed bij te blijven middels zelfstudie. Paul heeft een gedetailleerd archief met schema's en tekeningen. En anders zoekt hij het op. Ook leuk, in de werkplaats heeft hij een rij mappen met daarin knipsels en bijzonderheden, een geschiedenisboek van twintig jaar inmiddels. Daarin ook de allereerste advertentie in de Wieringer Courant.


De eerste advertentie.

Paul en Vera Weijers bedanken alle vroegere en huidige relaties voor het in hen gestelde vertrouwen en ontmoeten de volgende generatie graag in de Parklaan.


ACTIE vanaf 24 januari twee weken lang: Bij een kassa aanslag boven 100,- ontvangt u een gratis fles jubileum wijn kado. (Je moet wel 18 jaar zijn!)

Nog twee foto's van hoe he ooit begon....Wieringernieuws feliciteert Paul Weijers met het twintigjarig jubileum van zijn bedrijf en de fijne samenwerking met ons, proost! (Het wijntje is heerlijk!)

Naschrift redactie.....

Paul heeft daags na de publicatie ontzettend veel leuke reacties ontvangen. Zo kwam er een oudere klant met een mooie plant in de winkel: "Ik heb nooit veel bij je gekocht, maar ik vind het fantastisch, van harte gefeliciteerd!".


Uiteraard ook op de felicitaties bij ons.... Lol!


(advertentie)
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Te koop Nissan Juke 1.6 Acenta
€ 9.450,-

Te koop BMW Z3 Roadstar 1.8
€ 4.250,-

Wieringer historie:
Hier heeft onze Canadees gewoond - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...