Oversteek N99 door Rijkswaterstaat afgesloten
Uitgegeven op 11-01-2016 om 14:30  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - De oversteek verlengde Westerlanderlaan is niet meer.


Protesten en rechtszaken van de bewoners tegen Rijkswaterstaat hebben niet kunnen voorkomen dat deze oversteek afgesloten is. Men zal nu ongeveer een kilometer moeten omrijden of omlopen om richting dijk te kunnen.De oversteek voor langzaam verkeer op de N99 ter hoogte van de Westerlanderlaan in Westerland komt per 12 januari te vervallen. Voetgangers en fietsers kunnen vanaf deze datum alleen nog gebruikmaken van de tunnel naast de rotonde Koningsweg en de oversteek bij de Dam.

Rijkswaterstaat werkt sinds 2007 aan de verkeersveiligheid op de N99 door het aanleggen van rotondes. Inmiddels zijn rotondes gerealiseerd bij de Koningsweg in Westerland, de Gesterweg in Den Oever, De Weel in Hippolytushoef en Oostoeverweg in Den Helder. Bij de rotonde Koningsweg is in samenwerking met de gemeente Hollands Kroon een tunnel aangelegd voor langzaam verkeer. Deze tunnel is mede bedoeld ter vervanging van de oversteek Westerlanderlaan.

Vanaf dinsdag 12 januari is de oversteek afgesloten. Met gele borden worden voetgangers en fietsers omgeleid naar de alternatieve oversteekplaatsen.

Meer informatie
Hebt u aanvullende vragen? Bel dan met 0800-8002.


(met dank aan Jan Deijkers voor de foto's)
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Fiat 500 C 0.9 TwinAir 500S Cabrio Private Lease mogelijk
€ 9.880,-

Wieringer historie:
Reclame maken in vroeger jaren - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...