Eerste Nieuwjaarsduik een schot in de roos
Uitgegeven op 01-01-2016 om 21:32  |  link  |  bewaar  |  print

ZIJDEWIND - Wie had gedacht dat een Nieuwjaarsduik in natuurzwembad ’t Pejej in Zijdewind totaal geen kans van slagen zou hebben kwam bedrogen uit. Na alle evenementen, die al georganiseerd worden het hele jaar door, zouden ze hier toch echt niet voor warm lopen met dat koude weer op 1 januari was de redenering. Het pakte heel anders uit



Het weer was uitzonderlijk mooi bij deze eerste keer. Enkele honderden deelnemers van heel jong tot behoorlijk oud hadden zich al ruim van te voren ingeschreven bij de organisatie. Het Ook dit evenement kan dan ook als een traditie worden bijgeschreven op de toch al rijkelijk gevulde evenementenkalender.
Om half één begon het zandstrandje al aardig vol te stromen met deelnemer van alle leeftijden.



De publieke belangstelling was ook boven verwachting. De meeste toeschouwers hadden plaats genomen op de zonneweide achter het bad. Om 1 uur was het zover. Met een enorm kabaal en gekrijs renden de deelnemers het bad in. Zoveel mensen hadden zich in het hele lange bestaan van ‘t Petje nog nooit in het bad vermaakt. Er leek wel geen einde aan te komen. Een behoorlijk aantal deelnemers nam ludiek gekleed aan het evenement deel.
Toen de meesten zich weer droog en wel in de kleren hadden gestoken werden ze voorzien van warme chocolademelk door de organisatie en snert van Keurslager Broersen uit ‘t Veld.
Het was bij deze eerste aflevering voorjaarsachtig, maar als het een volgende keer ijzig koud zou zijn vinden ze het even goed prachtig om mee te doen.



Theo Moras
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop Peugeot 107 bouwjaar 2013 3 drs
€ 5.250,-

Toyota C-HR 1.8 Hybrid Executive
€ 25.445,-

Algemeen nieuws: