ZAP wint en pakt koppositie terug
Uitgegeven op 30-11-2015 om 21:58  |  link  |  bewaar  |  print

ANNA PAULOWNA - ZAP speelde zaterdag uit tegen het verre Olympia in Hengelo. Na een busreis van 3 uur kwam het team uiteindelijk aan. Ruim op tijd om een goede voorbereiding te starten. Het was een wedstrijd waarbij ZAP minimaal de helft van de kansen afmaakte en uiteindelijk won met 18 - 24 (9 - 15).

De wedstrijd begon fantastisch. ZAP speelde snel, had weinig balverlies en de dekking stond erg goed. Toch kwamen ze moeizaam te scoren. Het was Dille Alkemade die de 0 - 1 maakte, gevolgd door Lisette Wassenaar en een goed spelende Maaike Dalmaijer 0 - 3. Het had al 0 - 7 kunnen staan, aangezien de nodige 100% kansen niet werden afgerond. Olympia kwam terug in hun spel en binnen 2 minuten stond het 2 - 3. Het waren slechts 2 schoten van Olympia op doel, maar 2 schoten die gelijk een doelpunt waren. Uiteindelijk kwamen ze door hun sterk spelende cirkel terug naar 5 - 5 en had ZAP door dat ze toch de bal eens in het net moesten gaan gooien. Via een perfecte snelle tegenaanval kwam uiteindelijk Riekie Singer tot scoren. ZAP kwam in de flow en het was Maaike Dalmaijer die een perfecte break aangooide op Kim Oele. Zij was deze wedstrijd goed voor 5 doelpunten en speelde haar beste wedstrijd van dit seizoen. Olympia oogde al wat vermoeid en hun hoge tempo zakte eind 1e helft flink naar beneden. Hier kon ZAP van gaan profiteren de tweede helft. ZAP bouwde uit en ging uiteindelijk met 9 - 15 de rust in.

Wat wist ZAP van Olympia? Nou .. dat het een ploeg is die blijft werken tot dat het laatste fluitsignaal is geweest. En ook deze wedstrijd was dat de waarheid. Olympia had het tempo opgeschroefd en vloog uit de startblokken na de rust. Via snel spel kwamen zij meerdere malen tot scoren. Zij kwamen zelfs terug tot 13 - 17 (spannend werd het nooit). Gelukkig na 10 minuten waren ook de Polderse dames uit Breezand wakker geschud en ging de motor weer draaien. Er werd steeds vaker gescoord via diverse speelsters, waardoor ZAP steeds gevaarlijker werd op alle posities. Na bijna 20 minuten spelen stond het 17 - 23. Als je je bedenkt dat de eindstand uiteindelijk 18 - 24, dan werd er de laatste 10 minuten ‘slechts’ 2 maal gescoord.

Het was een wedstrijd waarbij er fantastische aanvallen werden gecreëerd, een wedstrijd waarbij de dekking weer als een huis stond en waarbij de bal net iets te vaak over of naast het doel werd geschoten. Lag dat aan het missen van de hars? Dat blijft altijd een discussie.. maar ook zonder hars moeten deze 100% kansen worden afgerond! Dat is wel een feit.

Doelpunten: Kim Oele 5, Lisette Wassenaar 1, Riekie Singer 10 (6 penalty’s), Dille Alkemade 3, Anniek Bruin 1, Maaike Dalmaijer 5

Aankomend weekend is ZAP vrij, wellicht komt sinterklaas nog aanzetten met een mooie pot hars voor onze tegenstanders, maar dat zal wel niet.
Wat zeker is is dat dinsdag 8 december SEW 3 wacht! De 2ebekerronde wordt gespeeld om 19:00 uur in de Bloesem in Wognum!