Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 28-10-2015 om 00:41  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Als men aan Dorade en Forel denkt, denkt men vaak aan lekkere vis voor op de barbecue. Maar ook buiten het zomerseizoen zijn deze vissoorten prima om de lekkerste gerechten mee te maken!



Krokante doradefilet met citroen-knoflookroom (4 personen)

4 doradefilets met vel
200 g spaghetti
200 ml houdbare slagroom
2 tenen knoflook, in plakjes
1 citroen
4 el olijfolie
25 g rucola

Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Breng in een steelpan de slagroom met de knoflook aan de kook. Boen intussen de citroen onder stromend water schoon. Rasp de gele schil boven de slagroom van de vrucht. Kook de room tot de gewenste sausdikte in en houd warm op laag vuur. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan.

Bestrooi de doradefilets met zout en peper naar smaak. Bak de vis op de huidkant op hoog vuur in 3-4 minuten krokant. Draai de vis en bak nog 1-2 minuten op laag vuur. Giet de spaghetti af en meng met de rucola door de citroenroom. Leg de doradefilets op 4 warme borden. Schep er een kleine portie spaghetti naast. Lekker met een groene salade erbij.

Of

Forel met limoen en amandel ( 2 personen)

2 forellen (panklaar)
3 eetlepels bloem
2 eetlepels olie of 25 gram boter
1 limoen (in dunne plakjes)
2 eetlepels droge sherry of witte wijn
2 eetlepels geschaafde amandelen (geroosterd)
1 eetlepel bieslook (fijngeknipt)
zout en peper (versgemalen)

Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de forellen met zout en peper aan binnen- en buitenkant en wentel ze door de bloem. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de forellen in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar. Schep ze op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak de limoenplakjes in het bakvet en voeg sherry of witte wijn toe. Serveer de forellen met de gebakken limoenplakjes en strooi de geroosterde amandelen en bieslook erover.

Lekker met roergebakken spinazie en rijst.

De dorade en forel zijn deze week beide in de aanbieding.

2 kilo dorade of 2 kilo forel voor € 15.00!*

U kunt ook combinatie maken, dus 1 kilo forel en 1 kilo dorade voor € 15.00.
Wilt u de combinatie bestellen, dan kunt u dat aangeven in het opmerkingenveld.

U kunt de dorade en/of forel bestellen via onze WEBSHOP of via info@versevis.nl.

Een fijne week en tot zaterdag!

Met vriendelijke groet namens alle medewerkers,

Esmeralda Loos-Dekker


* Wordt nog afgewogen dus uiteindelijke prijs kan hoger/lager uitvallen.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Up 1.0 BMT take up
€ 11.250,-

Toyota Corolla Cross 2.0 High Power Hybrid Team D full options
€ 45.250,-

Algemeen nieuws: