Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 13-10-2015 om 23:24  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Gezond nieuws van de havenkant.Esmeralda: Heeft u het afgelopen weekend geen tijd gehad om langs te komen op de ZeeVerse Vismarkt? Of waren de garnalen zo lekker dat u eigenlijk nog wel een portie lust? Dat kan , want deze week hebben we nogmaals de ongepelde garnalen in de aanbieding. En voor de mensen die twijfelen of ze de garnalen wel kunnen pellen, neem dan zaterdag een kijkje bij onze garnalenpellers! Ze laten u graag zien hoe u het beste een garnaal kan pellen.

3 kilo ongepelde Hollandse garnalen voor 15.00!!


U kunt de garnalen bestellen via onze webshop of via ons mailadres, info@versevis.nl

De stratenmakers zijn druk aan het werk om het haventerrein weer mooi en begaanbaar te maken. Zoals het er nu naar uit ziet, kunt u zaterdag weer van de normale ingang gebruik maken.

Voor de visafslag breken er spannende tijden aan. In 2017 zal de dijk rondom de haven versterkt worden. Om dat goed te kunnen doen, moet de dijk verbreed worden. Om daar ruimte voor te maken, zal er een stuk van de visafslag af moeten. Dat is uiteraard ruimte die niet gemist kan worden en daarom is men nu druk bezig om plannen te maken om een stuk aan de andere kant van de visafslag te bouwen. Een en ander zal voor de dijkversterking gerealiseerd moeten worden, dus er is nog veel werk te doen! We zullen u uiteraard via de nieuwsbrief op de hoogte houden!

In een kooktijdschrift van een grootgrutter staat een lekker recept voor mosselchowder, dat willen we graag met u delen. Een heerlijk gerecht voor een druk weekend!

2 kg verse mosselen
750 ml hete visbouillon
400 g vastkokende aardappelen
150 g baconreepjes
tl cayennepeper
500 g hutspotgroenten
400 g tomatenblokjes
125 g bieslook

Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven als je erop tikt. Spoel de mosselen in koud water en verwijder de exemplaren die nu open staan. Doe ze in de mosselpan met 400 ml van de bouillon en kook in 6 min. op hoog vuur gaar. Schud de pan regelmatig. Giet af in een zeef en vang het vocht op.

Schil ondertussen de aardappelen en snijd in stukjes van 1 cm. Verhit een ruime pan met dikke bodem en bak de bacon en cayennepeper 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de hutspotgroenten toe en bak 3 min. mee. Voeg de aardappelen, tomatenblokjes, het opgevangen vocht en de rest van de bouillon toe en laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. koken.

Snijd ondertussen de bieslook fijn. Haal de mosselen uit de schelp (houd er een paar achter om te garneren) en voeg ze de laatste minuut van de kooktijd toe aan de soep. Verdeel de soep over de kommen, bestrooi met bieslook en garneer met de achtergehouden mosselen.

Lekker met stokbrood.

Een fijne week en tot zaterdag!

Met vriendelijke groet namens alle medewerkers,

Esmeralda Loos-Dekker

* kiloprijs van 5.00 alleen geldig bij afname van 3 kilo of veelvoud daarvan anders geldt kiloprijs van
7.50. Wordt nog afgewogen dus uiteindelijke prijs kan hoger/lager uitvallen.


bron recept: Alllerhande
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Te koop Fiat panda bouwjaar 2013, lage km stand
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
NACO bus in de fout - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...